Bedste strygebræt i test

Rangeringen er baseret på produktets funktioner, design, pris, anmeldelser samt eksterne tests.


Et godt strygebræt er et must

Hvis du er typen som ønsker at se præsentabel og ordentlig ud, så er et strygebræt et must. Det går nemlig ikke at du kommer gående i krøllet tøj til fester og på arbejdet. Hvad enten der er tale om en kjole eller en skjorte, så skal tøjet være nystrøget da dette viser at du har stil og styr på din påklædning. Selv om der findes tøj som er “krøllefrit” så er det langt fra sikkert at det er det, efter et par vaske og så er der ingen udvej, andet end at smide det på strygebrættet til en omgang strygning.

Hvis du synes at det er kedeligt at stryge tøjet så kan du med fordel sætte noget musik på og stryge til dette – mange folk tager også strygebrættet med ind foran fjernsynet, så man kan se dette imens. Det kan få en til at fokusere på noget andet og pludselig er strygningen færdig.

Ingen undskyldning for ikke at stryge

I “gamle dage” kunne det godt være noget mere omstændigt at foretage en omgang strygning af tøjet. Strygejernet skulle stå og opvarme i flere minutter før det var klar til brug og når det først var blevet varmt, så skulle alle sider på tøjet stryges for, at nå et bare nogenlunde resultat. Den dag i dag er de fleste strygejern klar på 1-2 minutter og så er de samtidigt utroligt effektive. De har bl.a. autosluk-funktion og funktioner som gør, at tøjet ikke kan brænde på.

Dernæst så har strygebrætterne også udviklet sig. I gamle dage var der vitterlig bare tale om et bræt – i dag har de fleste strygebrætter en speciel thermo overflade, som gør at de reflekterer varmen, hvilket faktisk betyder at det er dobbelt så effektivt som tidligere. Den høje varme som bliver reflekteret betyder at varmen går direkte igennem den beklædningsgenstand som du stryger og dermed er det ofte, at du kan behøver at stryge den ene side.

Find det bedste strygebræt til dig

Hvis du tror at alle strygebrætter er ens, så er du ikke helt korrekt på den. Strygebrætter kommer i forskellige størrelser, robusthed og med/uden forskellige tilbehør. For at vælge det bedste strygebræt til dig, bør du blandt andet kigge på den type tøj du har brug for at stryge, og hvor meget plads du har hjemme. Billigere modeller vil have tendens til at være mere ustabile, og de kan (skal) muligvis udskiftes meget hurtigere end premium/dyre strygebræt, der er mere solide og tunge.

Når det er sagt, lad kan du nedenfor læse om nogle af de funktioner i strygebrætter, der betyder noget i en købsbeslutning. Der er masser af modeller derude i dag og at vælge det rigtige strygebræt betyder at matche funktionerne med dine behov og budget.

Vægt og bekvemmelighed

Leder du efter et strygebræt i en fast position eller en der kan flyttes rundt på en let måde? Nogle mennesker kan lide at indstille deres strygebræt i vaskerummet eller et skab. Det betyder normalt at have en indbygget enhed eller blot at have dedikeret pladsen til strygebrættet. Du kan også købe en indbygningsenhed til hylden og montere den selv på en væg. Det betyder, at dit strygebræt bliver permanent fastgjort, men det ser bedre ud med alt, hvad der bekvemt gemmes væk, når strygningen er færdig. Men det kræver også lidt ekstra at gøre det på den måde. Men ovenfor finder du en række strygebræt, som kan slås op og gemmes væk, uden at gå på kompromis med kvaliteten og stabiliteten.

Alternativt kan du få et strygebræt over døren, for at spare plads. Det er bærbart, da du kan flytte det til forskellige rum og hænge det på forskellige døre rundt i huset. Men disse er normalt små i størrelsen, som måske ikke er praktiske til kraftig belastning. Det samme gælder for bordplade strygebrætter. De er let bevægelige, men små i størrelse. De større der er selvstændige enheder, er absolut nemmere at bruge til strygning. Disse er de bedste strygebrætter, som du kan købe med flere valgmuligheder. Men de er større og tungere at flytte rundt i forhold til bordpladetyper.

Strygebræt størrelse

Strygebrætter leveres i forskellige størrelser for at imødekomme forskellige typer tøj. Hvis du har brug for at stryge et par mande bukser, kan et længere bord være at foretrække i forhold til et kortere. Så afhængigt af hvad du skal stryge, vil strygebrættets størrelse være en funktion, som du bør overveje, før du køber.

For stående strygebrætter kan nogle enheder være så smalle som 30 centimeter, mens andre kan gå op til omkring 45 centimeter. Jo bredere brættet er, jo mere praktisk er det at stryge større tøj. Med hensyn til længden har nogle strygebræt have en kortere strygningsflade på 1,2 meter, mens andre kan gå op til omkring 145 centimeter.

Strygebrættets højde

Du bør helst købe et strygebræt med justerbar højde, især hvis du har mere end én bruger derhjemme. Heldigvis vil de fleste af dem have denne funktion, og de spænder generelt fra 70 til 90 centimeter i justerbar højde. Overvejelsen er den rækkevidde af højden indbygget i strygebrættet. Nogle har en smallere, mens andre har et bredere udvalg.

Derfor, hvis du har 2 personer, der stryger derhjemme, og de har en meget anden højde, så er det fornuftigt at købe et strygebræt med et flere muligheder i forhold til justerbar højde. Hvis den tilladte justering er for smal, kan brættet vise sig at være en god form for en person, men ikke den anden. Vær derfor opmærksom på strygebrættets højde og mulighed for at have en strygebræt med justerbar højde.

Robusthed

Generelt er robustheden og kvaliteten af ​​et strygebræt stærkt korreleret med prisen. Jo dyrere det er, jo mere stabilt er strukturen. Det ville også have tendens til at være længerevarende i forhold til levetid. Dette koges ned til designet og de materialer, der anvendes i sin konstruktion. Har man en stålramme på understellet er det typisk, at modellen holder i mange flere år end et i plastik.

De fleste professionelle og bedste strygebræt vil typisk have 4 ben for større stabilitet. Stålet, der anvendes til hele konstruktionen, vil også være førsteklasses for en mere solid fornemmelse ved strygning. Har man det klassiske T-ben konstruktion hvor strygebrættet læner sig på to “T’er”, har du typisk en ringere stabilitet, end ved den klassiske 4-bens mulighed.

Stabilitet er vigtig, fordi du skal lægge pres under strygning. For billige strygebrætter kan du nok føle det knirkende og synke, når du presser hårdt ned, mens du stryger. Hvis du bruger et professionelt jern, der har en vis vægt eller en dampstation, kan du sikkert ikke bruge et billig strygebræt til at gå med det. Hvis det er for spinkelt, kan det nemt vælte over, og det ønsker du ikke.

Vægt

Hvis du altid flytter dit strygebræt rundt, så bør du går efter et strygebræt, der ikke er for tung til at bære. Der er letvægtsenheder til rådighed, men tjek det robuste aspekt. Nogle lette modeller har et tyndt bord og ben, som ikke er så stabile og ikke varer.

T-ben strygebrætterne vil normalt være lette, men ulempen er mindre stabilitet og robusthed. Det er et kompromis, som du bliver nødt til at tage, hvis du virkelig har brug for et let strygebræt, som du nemt kan bære fra et sted til et andet.

Strygebrættets betræk

Alle strygebrætterne kommer med polstring og betræk. Men hvad der leveres er måske ikke det bedste – og måske heller ikke i din smag. For eksempel kan polstring eller dækning være for tynd. Desuden kan nogle betræk bedre modstå varm i længere tid end andre.

Det gode er, at du kan opgradere polstring og betræk let, da det typisk også sælges separat. Men så igen, det vil koste dig ekstra penge for at gøre din strygningsoverflade tykkere, længerevarende og mere ren.

Stryg korrekt – en strygeguide

Stop med at frygte strygejernets træk – har du det rigtige strygebræt og det rigtige strygejern, er det ingen sag af gøre dit tøj pænt. Tag besværet ud af at stryge tøj med disse enkle tricks. Lær at stryge skjorter, bukser, nederdele og kjoler og betræd verden i friskstrøget stil.

Selv med vaske- og slidtekstiler viser friskstrøget tøj succes og selvtillid – og ikke mindst overskud. Det modsatte i dette tilfælde, er et udtryk for dovenskab og at være usoigneret. Brug af de bedste teknikker til beklædningsgenstande gør det nemt at skabe et godt indtryk. Korrekt presning udvider også livet for dine tøj. Før du begynder, skal du altid mærke stoffet på dit tøj for at sikre, at dit strygejern er indstillet til den korrekte temperatur. Følg de nemme trinvise instruktioner nedenfor, hvis du ønsker succes i strygning af skjorter, bukser, kjoler og nederdele.

Sådan stryger du skjorter

Manchetter og kraver behøver ikke at skræmme dig. Følg fremgangsmåden ved at stryge en skjorte med disse nemme trin, og du vil være færdig på ingen tid – med resultater du ønsker at vise frem!

Trin 1 -Stryg undersiden af ​​kraven, begynder ved midten og træk ud mod kanterne og derefter tilbage mod midten.

Trin 2 – Placer din skjorte på strygebrættet, ved at sætte en side af armhulen over den smalle ende af dit strygebræt. Arbejd strygejernet fra skulderen mod midten af ​​ryggen. Stryg derefter den anden skulder ved hjælp af samme teknik.

Trin 3 – Stryg indersiden af ​​manchetterne på konventionelle skjorter. For franske manchetter skal du bruge et ærmerbræt eller rulle et håndklæde op, sæt det i manchet og stryg direkte på toppen af ​​manchetten.

Trin 4 – Stryg ærmerne, der arbejder fra manchet mod skulderen. Stryg ydersiden af ​​ærmet, så indersiden. Gentag på den anden ærme.

Trin 5 – Så er det tid til skjortens front, som nok er det vigtigste – stryg et frontpanel ad gangen. Sørg for at kom ind i mellem knapperne og efterlad ikke nogle områder ustrøget.

Trin 6 – Det sidste finesse er at stryge på kraven igen.

Et godt tip: Når du har strøget en skjorte, skal du placere den på en bøjle og sætte den til side for at afkøle. En varm skjorte krøller sig, når du tager den på. En kølig skjorte er mere tilbøjelig til at holde sit friske, skarpe udseende.

Sådan stryger du bukser

Ved at stryge bukser giver du dit outfit et løft af stil. Det er de færreste som gør det, men hvis du gør det, respekt! Følg disse trin for at få det udseende, du vil vise verden.

Trin 1 – Begynd ved at dreje dine bukser indvendigt ud og stryg lommerne. Hvis de ikke er fastgjort til bukserne, skal du lægge lommen på strygebrættet for at stryge. Hvis lommerne er fastgjort til sidesømmen, skal du trække buksepladen over den smalle ende af strygebrættet og stryge lommen fladt.

Trin 2 – Drej bukserne højre side ud og stram forsigtigt rundt om taljen og toppen ved at trække toppen af ​​dine bukser over den smalle ende af brættet og arbejde rundt i taljen. Stryg let over lommer for at forhindre lomme linjer i at vise sig.

Trin 3 – Læg bukserne fladt på strygebrættet, et ben oven på den anden. Tilpas buksebenenes størrelse, så de matcher. Fold det øverste ben tilbage og stryg indersiden af ​​bundbenet. Flip og gentag for at stryge den anden side.

Et godt tip: Undgå et skinnende udseende, når du trykker på mørke eller uldstoffer. Brug en presseklud eller rent bomuldskålehåndklæde til at stryge på dine beklædningsgenstande. Gør du ikke dette, risikerer du at “smelte” stoffet, til at få et skinnende udtryk.

Sådan stryger du kjoler og nederdele

Nederdele synes at være simple nok til at trykke, men komplikationerne af pletter, flæser eller andet, kan gøre det mere udfordrende end du først har antaget. Kjoler kan have både kraver og manchetter fra skjorter og flæser og samlere fra nederdelen. Begge er let at trykke på til stilfulde sammenkomster med disse trin.

Trin 1 – For kjoler med ærmer og kraver, skal du begynde med at følge vejledningen til strygning af en skjorte: krave, for- og bagside, manchetter og ærmer, så den øverste side af kraven igen.

Trin 2 – For nederdelen skal du starte i bunden og arbejde dig mod taljen. For nederdele med samler og flæser, stryg den indvendige overflade af nederdelen, begynder ved kanten og bevæger dig mod midten. For folder, start i bunden af ​​indersiden af ​​folden, og flyt derefter til ydersiden af ​​folden. En smule damp kan hjælpe med at sætte folden på plads.

Trin 3 – Hvis beklædningen har sarte knapper, stryge rundt om dem eller beskyt dem med en ske. Hvis beklædningsgenstanden har broderede mønstre, læg den broderede side ned på et frottéserviettørklæde eller presset klud og tryk med damp fra den anden side.

Et god tip: Nederdele og kjoler lavet af delikate stoffer er mere tilbøjelige til at brænde på eller blive ødelagt af dampen. Kontroller etiketten, inden du sætter strygejernet på tøjet, og test på et ubetydeligt område for at sikre gode resultater.

error: