Bedste elkedel i test

I tabellen nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

 Model Navn Butik
1. Bosch
TWK8613P
Klik
2. KitchenAid
Pearl white
Klik
3. Philips
HD4646
Klik
4. KitchenAid
5KEK1722
Klik
5. KitchenAid
1722EER
Klik

Læs mere om de bedste elkedler i test

Hvis du leder efter en god elkedel, så kan det give mening at finde dem som har klaret sig bedst i test, for så er du sikker på at det er et godt køb. Her på siden har vi samlet alle de elkedler som enten har vundet i test, eller som har fået fantastisk gode anmeldelser af de forbrugere som har købt den.

 

Bosch TWK8613P

Testvinder hos forbrugerrådet Tænk
 ★★★★★ hos Whiteaway og Coop
Testvinder hos TestFakta
Smart “keep warm” funktion

 

Testvinder produkt

Her er en af de mest populære elkedler på det danske marked. Elkedlen blev kåret som den bedste i test tilbage i marts 2013. Selvom det er nogle år siden, så er det stadig en af de bedste elkedler på markedet. Elkedlen er designet i et stilrent design, som passer godt ind i de fleste køkkenet. Hvis du bedre kan lide den i et hvidt design, så findes den også i denne. Elkedlen har en smart temperaturregulering, som betyder at du kan vælge mellem 70, 80, 90 eller 100 grader når du skal varme vandet. Hvis du synes denne funktion er smart, så husk at du også kan se andre elkedler med temperatur. At du selv kan justere på temperaturen er yderst praktisk, hvis du f.eks. drikker forskellige slags te, hvor det er forskelligt hvordan teen skal varmes, så den bliver mest optimal.

Af andre smarte funktioner som elkedlen er udstyret med kan nævnes en speciel keep warm funktion, som vil holde vandet varmt. Funktionen er smart da du dermed vil have varmt vand der kan bruges med det samme, hvis du eller dine gæster ønsker en ny omgang. Keep warm funktionen aktiveres på knappen som sidder til højre på elkedlen. En anden smart funktion som elkedlen også har er den indbyggede overophedningsbeskyttelse. Helt konkret byder denne funktion at vandet ikke kan blive ved med at koge, og der at der ingen chance er for at elkedlen kan overophede. At den ikke kan overophede er rart, da du dermed ikke skal tænke over at den skal slukkes, hvis gæsterne først er hos dig efter lidt tid.

Udvendig vandindikator

Hvis du kun skal hælde en halv liter vand i kan det sommetider være svært kun, at fylde efter øjemål. For at imødekomme dette har elkedlen en vandindikator på siden, hvor du kan se hvor meget vand der fyldes i elkedlen. Dette sikrer optimal brug af dit vand og minimal vandspild. Alle de mange funktioner er ikke noget som går forbrugernes næse forbi, og mange tøver ikke med at kalde den for den bedste elkedel de har ejet. Hos Coop er elkedlen anmeldt af flere hundrede kunder, som samlet set giver elkedlen 4.6 stjerner ud af 5 mulige. Langt størstedelen af kunderne har givet den 5 stjerner og skriver at den er hurtig til at opvarme og at den er meget brugervenlig at benytte.

 

KitchenAid Pearl White

Hele 7 temperaturtrin
 ★★★★★ hos Whiteaway
Plads til 1,5 liter vand
Flot og elegant design

 

den hvide elkedel

Her har vi en af de mest populære elkedler på markedet. Elkedlen er en af de såkaldte design elkedler, som adskiller sig fra mange andre på markedet ved, at have et virkelig flot og stilrent design. Designet består af en flot hvid farve, kanterne er lavet i afrundende former, og selve konstruktionen er dobbeltvægget, hvilket gør at elkedlen er rigtig godt isoleret. Elkedlen er samtidig også inspireret af en gammeldags elkedel og har et retro look over sig. Hvis du er vild med dette design, så kan du finde en hel side med retro elkedler. Noget som især er værd at fremhæve ved denne elkedel er de mange temperaturtrin. Det er muligt at indstille temperaturen på hele 5 forskellige trin. Det er derfor altid muligt for dig, at kunne varme vand til den te eller kaffe, som du ønsker at lave til dine gæster.

Som du måske har bemærket, så har elkedlen en temperaturmåler på fronten af elkedlen. Dette er en yderst smart feature, som ikke mange andre elkedler har. Funktionen er med til at gøre denne kitchenaid elkedel, til en af de bedste på markedet. KitchenAid er kendte for deres flotte design, og til dette følger også en høj pris med. Det er ikke nogen hemmelighed at du kan få mere for dine penge ved andre elkedler, men så må du gå på kompromis med designet. I sidste ende er det op til dig selv, hvad der er vigtigst.

 

Philips HD4646

Topscorer hos Politiken.dk
 ★★★★★ hos Whiteaway
Plads til 1,5 liter vand
Autosluk funktion

 

simpel elkoger til hverdagen

Denne elkedel har et meget simpelt sort design, som passer ind i de fleste køkkener. Elkedlen er populær på markedet, da den tilbyder en masse fine funktioner til en utrolig lav pris. Derudover så har elkogeren scoret næstmest i en test som blev foretaget af Politiken.dk. Det er yderst nemt af fylde vand i elkedlen grundet det store låg, som du kan åbne ved tryk på en enkelt knap. Ligeledes er den utrolig let at hælde fra grundet den store tud. På begge sider af elkedlen er en vandindikator, som viser hvor meget vand den er fyldt med. Når du skal placere selve elkogeren på enheden, så kan dette gøres meget let, da der er en 360 graders centerkobling, som gør at det er ligemeget hvordan den vender, når den placeres.

Af andre attraktive funktioner som elkedlen er udstyret med kan nævnes den indbyggede ledningsopbevaringen. Denne funktion sikrer at du ikke har en ledning til at fylde rundt i hele køkkenet. Du kan i stedet for rulle ledningen rundt, så det kun er den ledning der er sat i stikkontakten som er synlig. Hvis du har mange gæster på besøg, så er det ikke noget problem – elkedlen har nemlig hele 1,5 liters kapacitet. Nogen elkedler kan være farlige at bruge, hvis du lader vandet koger eller blot glemmer at slukke for den. Begge disse punkter er ikke noget som du skal bekymre dig om med Philips HD4646. Der er nemlig en funktion som sørger for at autoslukke elkedlen og en funktion, som sikrer at der ikke kan forekomme tørkogning.

 

 

KitchenAid 5KEK1722

Topscorer hos Politiken.dk
 ★★★★★ hos Whiteaway
Plads til 1,7 liter vand
  ★★★★★ hos Coop.dk

 

elkedel i rustfri elegance

Endnu en helt fantastisk designet elkedel fra KitchenAid. Denne gang er elkedlen designet i det mest sofistikerede look, primært bestående af rustfrit stål. Elkedlen har runde kanter som giver en simpelt men dog moderne look. Elkedlen er utrolig populær hos forbrugerne, hvilket også kan ses ved at klikke ind til en af de to forhandlere, som vi har nævnt over produktet. Folk har mange positive ting at sige om elkedlen. Ikke overraskende bliver det smukke design fremhævet igen og igen. Klik dig selv ind for at læse endnu flere positive anmeldelser af elkedlen.

Der er virkelig tænkt på alle detaljer da elkedlen skulle designes. På siden af elkedlen er der en vandindikator, og det kunne jo ske at du skulle varme vand et sted hvor der ikke er særlig godt lys, så derfor har KitchenAid udstyret elkedlen med lys så du bedre kan se. Også med denne model er der tale om en elkedel, som virkelig har kapacitet til at kunne koge meget vand ad gangen – hele 1,7 liter. Selvom du ikke skal bruge alle 1,7 liter i første omgang, så kan du blot lade vandet stå og benytte sig af den indbyggede varmholdningsfunktion. Helt præcist betyder funktionen af vandet står og holder sig varm på den valgte temperatur, hvilket gør at du ikke skal sætte den til at koge vandet på ny og dermed vente et par ekstra minutter før det er færdigt igen.

 

Hvorfor denne side?

Markedet for elkedler er kæmpestort og det kan være svært at overskue. Denne side er tiltænkt som en hjælp så man får mulighed for at få indblik i alle de forskellige mærker og typer af elkedler og elkedlernes særlige specifikationer/funktioner og designs der findes. På den måde kan det være meget nemmere at udse sig den helt rigtige elkedel når man har læst vores elkedel test. Vi bestræber os på at være objektive i vores tests, hvor vi vurderer hvor man får mest value-for-money.

 

Hvordan har elkedlen udviklet sig?

Ligesom al anden teknologi udvikler sig med tiden gør elkedlen det også. For kort tid siden var en elkedels specifikation udelukkende at opvarme vandet til 100 grader. I dag er der flere modeller af elkedler, som har mulighed for at opvarme vandet til andre temperaturer end kun 100 grader. Skal man for eksempel bruge vand som kun er 70 grader varmt, så man kan drikke sin te hurtigere eller til andre formål, er det muligt at få en elkedel hvor man kan justere temperaturen – typisk til en temperatur mellem 50-100 grader.

Eksempel på justerbar temperatur

Hos Elkedeltest.dk har vi i hver test vurderet den enkelte elkedels specifikationer, herunder hvor mange funktioner den har og eventuelt har som andre modeller ellers ikke tilbyder. Gå aldrig ned på udstyr – heller ikke i dit køkken. Hvis du elsker at bruge en masse tid i dit køkken og generelt er fan af maskiner og køkkenmaskiner skal du også have en elkedel der tilfører dig ekstra mulighed for at udfolde dig.

Bor du i en husstand, hvor man står op på lidt forskellige tidspunkter, men visse personer skal som det første på deres dag have deres morgenkaffe er det muligt at få en elkedel, der kan opvarme vand til en bestemt temperatur og holde denne i op til 30 minutter. Her er der mulighed for at den første der står op tænder elkedlen kan holde vandet varmt til den næste der står op, eller imens partneren er i bad.

 

Hvordan passer en elkedel ind i dit køkken?

En elkedel er et yderst brugbart redskab at have med sig i køkkenet. Der er både tid og penge at spare ved at bruge en elkedel frem for at opvarme vandet i gryden på komfuret. Elkedlen bliver ikke kun brugt til madlavning, men også i forbindelse med andre aktiviteter såsom rengøring i hjemmet. Når man bruger et redskab meget giver det ikke mening at skulle tage det frem og gemme det væk mange gange i løbet af en dag. Derfor er elkedlen ofte et køkkenredskab, som får en meget central plads i køkkenet. Når den skal stå fremme hver dage og måske ligefrem integreres i køkkenet skal det også være en elkedel der tager sig godt ud i designet og kan være en tilføjelse til den stil man i forvejen har i hjemmets hjerte – køkkenet.

Det er vigtigt når man vælger en elkedel at designet passer ind. Der findes elkedler i et utal af farver og designs. Der findes de helt topmoderne designs, som fås i farver som normalt vil være sort eller stålfarve, men der er også andre elkedler som fås i grøn, blå og rød. Har man brug for at peppe køkkenet op med et nyt redskab er det en oplagt mulighed at vælge en elkedel med en frisk farve og vil tilføre køkkenet lidt liv.

Der er også elkedelproducenter som holder designet i en helt retro-stil, hvor man får helt vildt fedt look til en ellers moderne tid, hvor alting skal være så smart og inde i tiden. Lige nu er det faktisk inde i tiden at være lidt retro og det samme skal ens køkken have lov til at være. KitchenAid er en producent der især er glad for at udvikle elkedler i et retrodesign, nogle med flere specifikationer end andre, og disse fås typisk i farverne sort, stål og rød.

Man skal gøre op med sig selv hvilken plads elkedlen skal have i køkkenet. Ønsker man at elkedlens design skal være fremtrædende og integreres i køkkenet? Ønsker man at elkedlen skal gå mere i et med køkkenet og blot være funktionel? Det hele er muligt, man skal bare finde den rigtige. De enkelte elkedel tests guider dig igennem designet ved at give elkedlens design en score.

 

Sådan vedligeholder du din elkedel

Et af de mest anvendte køkkenredskaber er elkedlen. Den bliver i mange husstande brugt hver eneste gang der skal laves en kop kaffe.

Drikkevandet i Danmark indeholder kalk, fordi det hentes fra langt nede i jorden. Nogle områder i landet er mere kalkrige end andre, men som udgangspunkt findes det i alt vand fra vandhanen i Danmark. Kalk i elkedlen fremkommer når det overskydende vand får lov til at sidde på indersiden. Når det så tørrer medfører det hvide aflejringer, præcis som man kender det fra brusebadet.

Rengøring af elkedlen er noget som mange mennesker glemmer i dagligdagen. Det er dog yderst vigtigt at dette bliver gjort, da man ellers kan ende op med en elkedel, som er fyldt med kalk, og så er det pludselig langt sværere at få kalken fjernet. Der er flere oplagte grunde til at rengøre elkedlen bl.a. at det forlænger elkedlens levetid og du i sidste ende kan spare mange penge.

Flere elkedler har i dag et udtageligt og vaskbart kalkfilter

Har man valgt en elkedel der skal være en del af køkkenet og altid stå fremme er det desuden vigtigt at vælge en elkedel i et materiale der er let et holde rent, så den altid fremstår pæn og indbydende.

Hvis du vil rengøre din elkedel (hvilket vi anbefaler at du gør løbende), så kan dette gøres med få enkle trin. Følg derfor disse steps til en ren og pæn elkedel:

Step 1 – Frakobl elkedlen fra stikkontakten eller fjern den fra varmebasen. Det er vigtigt at ledninger eller andre elektroniske dele, ikke kommer i kontakt med vand.

Step 2 – Skyl elkedlen indeni med varmt vand for evt. løse flager af kalk, som ligger nede i kedlen.

Step 3 – Lav en blanding nede i kedlen, som er tilsat en svag syre (eksempelvis citronsyre eller eddidke) og almindeligt vand. Brug forholdet 1:5 når du blander vandet med syren. Du kan også anvende andre afkalkningsmidler, som er lavet til formålet – følg i dette tilfælde det pågældende produkts brugsanvisning.

Step 4 – Kobl elkedlen til stikkontakt/varmebasen og kog blandingen op. Lad herefter elkedlen stå, så syren/afkalkningsmidlet har tid til at virke.

Step 5 – Efter ca. 5 min. kan du hælde blandingen ud igen og begynde at skylle elkedlen. Skrub elkedlen grundigt indeni og sørg for at al kalk er forsvundet.

Step 6 – Fyld noget rent vand i kedlen og kog det et par gange. Så er du er helt sikker på at al syren/afkalkningsmiddel er væk og du ikke kommer til at drikke dette ved et uheld.

 

Bedste elkedel i test – hvilke kilder er brugt?

Når der skal findes den bedste elkedel så er der mange parametre som skal tages i mente. Det kan derfor være at en test har fokuseret meget på en ting, og en anden test på noget helt andet. Vi har derfor valgt ovenstående elkedler baseret på en række af forskellige kilder, store som små. Du kan herunder læse mere om de kilder, som har dannet grund for listen af ovenstående elkedler.

Testfakta.se

Testfakta er et svensk forbrugermagasin, som har skrevet guides og testet produkter siden år 2001. I den test som vi har gennemgået hos Testfakta, har de testet forskellige elkedler på markedet. Testfakta er sammenholdt alle de testede egenskaber som eksempelvis: Hvor lang tid det tager at koge vandet, kan man selv styre temperaturen på vandet og hvor sikker elkedlen er at bruge. Eksempelvis fandt de ud af, at der er over et halv minuts forskel på, hvor hurtigt den bedste elkedel koger vandet, kontra den som var langsommest.

Læs mere

Politiken.dk

Politiken har deres eget testunivers, hvor de en gang imellem tester forskellige produkter, så deres læsere kan se hvilke der har scoret bedst. I dette tilfælde har de lavet en test som består af fem forskellige elkedler som blev testet. Testvinderen af testen blev Bosch TWK8613P, som også er listet øverst her på siden. Den elkedel som kom på anden pladsen er Philips HD4646, som du også finder listet længer oppe på siden. Til at rangere de forskellige elkedler har Politiken fået hjælp af Michael Frederiksen, industriel designer, og Torben Rahbek, civilingeniør. De blev bedt om at bedømme elkedlerne med fokus på design, brugervenlighed og sikkerhed. De kunne give hver enkel elkedel en score fra 1-6 i hver af kategorierne.

Læs mere

Tænk.dk

Forbrugermagasinet Tænk laver mange forskellige tests for at finde ud af, hvilke produkter som klarer sig bedst på markedet. Dette betyder også at de løbende tester elkedler for at finde ud af, hvor godt de klarer sig ud fra en lang række af parametre. En af de findings som de gjorde sig var bl.a. at en elkedel ikke behøver at være dyr for at være god. Hvis man tager de seks bedste elkedler fra deres test, så er de blandt de allerbilligste i testen. Du skal derfor ikke regne med at jo mere du betaler, des bedre elkedel får du.

Læs mere

Diverse forhandlere

På nogle af produkterne har vi fremhævet at produktet har fået fuld stjerner hos en forhandler. Selvom der ikke er tale om en egentlig test, så mener vi stadig at dette punkt er relevant at have med. En ting er hvad nogle eksperter mener om produktet, når de står og skal teste det blandt mange andre samme dag, en anden ting er hvad hundredevis af reelle købere af produktet mener. Hos forbrugerne er der tale om “markedets stemme”, hvilket i høj grad også betyder noget, når den bedste elkedel skal findes. Du kan herunder klikke dig ind på en udvalgt forhandler, og læse hvordan brugerne anmelder en af de populære elkedler, som vi har skrevet om her på siden.

Læs mere