Bedste elkedel i test

I tabellen nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

   Model Navn Butik
1. Bosch
TWK8613P
Klik
2. KitchenAid
Pearl white
Klik
3. Philips
HD4646
Klik
4. KitchenAid
5KEK1722
Klik
5. KitchenAid
1722EER
Klik

 

 

Læs mere om de bedste elkedler i test

Hvis du leder efter en god elkedel, så kan det give mening at finde dem som har klaret sig bedst i test, for så er du sikker på at det er et godt køb. Her på siden har vi samlet alle de elkedler som enten har vundet i test, eller som har fået fantastisk gode anmeldelser af de forbrugere som har købt den.  

 

Bosch TWK8613P

Testvinder hos forbrugerrådet Tænk
 ★★★★★ hos Whiteaway og Coop
Testvinder hos TestFakta
Smart “keep warm” funktion

 

Testvinder produkt

Her er en af de mest populære elkedler på det danske marked. Elkedlen blev kåret som den bedste i test tilbage i marts 2013. Selvom det er nogle år siden, så er det stadig en af de bedste elkedler på markedet. Elkedlen er designet i et stilrent design, som passer godt ind i de fleste køkkenet. Hvis du bedre kan lide den i et hvidt design, så findes den også i denne. Elkedlen har en smart temperaturregulering, som betyder at du kan vælge mellem 70, 80, 90 eller 100 grader når du skal varme vandet. Hvis du synes denne funktion er smart, så husk at du også kan se andre elkedler med temperatur. At du selv kan justere på temperaturen er yderst praktisk, hvis du f.eks. drikker forskellige slags te, hvor det er forskelligt hvordan teen skal varmes, så den bliver mest optimal. Af andre smarte funktioner som elkedlen er udstyret med kan nævnes en speciel keep warm funktion, som vil holde vandet varmt. Funktionen er smart da du dermed vil have varmt vand der kan bruges med det samme, hvis du eller dine gæster ønsker en ny omgang. Keep warm funktionen aktiveres på knappen som sidder til højre på elkedlen. En anden smart funktion som elkedlen også har er den indbyggede overophedningsbeskyttelse. Helt konkret byder denne funktion at vandet ikke kan blive ved med at koge, og der at der ingen chance er for at elkedlen kan overophede. At den ikke kan overophede er rart, da du dermed ikke skal tænke over at den skal slukkes, hvis gæsterne først er hos dig efter lidt tid.

Udvendig vandindikator

Hvis du kun skal hælde en halv liter vand i kan det sommetider være svært kun, at fylde efter øjemål. For at imødekomme dette har elkedlen en vandindikator på siden, hvor du kan se hvor meget vand der fyldes i elkedlen. Dette sikrer optimal brug af dit vand og minimal vandspild. Alle de mange funktioner er ikke noget som går forbrugernes næse forbi, og mange tøver ikke med at kalde den for den bedste elkedel de har ejet. Hos Coop er elkedlen anmeldt af flere hundrede kunder, som samlet set giver elkedlen 4.6 stjerner ud af 5 mulige. Langt størstedelen af kunderne har givet den 5 stjerner og skriver at den er hurtig til at opvarme og at den er meget brugervenlig at benytte. 

 

KitchenAid Pearl White

Hele 7 temperaturtrin
 ★★★★★ hos Whiteaway
Plads til 1,5 liter vand
Flot og elegant design

 

Den hvide elkedel

Her har vi en af de mest populære elkedler på markedet. Elkedlen er en af de såkaldte design elkedler, som adskiller sig fra mange andre på markedet ved, at have et virkelig flot og stilrent design. Designet består af en flot hvid farve, kanterne er lavet i afrundende former, og selve konstruktionen er dobbeltvægget, hvilket gør at elkedlen er rigtig godt isoleret. Elkedlen er samtidig også inspireret af en gammeldags elkedel og har et retro look over sig. Hvis du er vild med dette design, så kan du finde en hel side med retro elkedler. Noget som især er værd at fremhæve ved denne elkedel er de mange temperaturtrin. Det er muligt at indstille temperaturen på hele 5 forskellige trin. Det er derfor altid muligt for dig, at kunne varme vand til den te eller kaffe, som du ønsker at lave til dine gæster. Som du måske har bemærket, så har elkedlen en temperaturmåler på fronten af elkedlen. Dette er en yderst smart feature, som ikke mange andre elkedler har. Funktionen er med til at gøre denne kitchenaid elkedel, til en af de bedste på markedet. KitchenAid er kendte for deres flotte design, og til dette følger også en høj pris med. Det er ikke nogen hemmelighed at du kan få mere for dine penge ved andre elkedler, men så må du gå på kompromis med designet. I sidste ende er det op til dig selv, hvad der er vigtigst. https://www.youtube.com/watch?v=yvWpfISnhYk  

 

Philips HD4646

Topscorer hos Politiken.dk
 ★★★★★ hos Whiteaway
Plads til 1,5 liter vand
Autosluk funktion

 

Simpel elkoger til hverdagen

Denne elkedel har et meget simpelt sort design, som passer ind i de fleste køkkener. Elkedlen er populær på markedet, da den tilbyder en masse fine funktioner til en utrolig lav pris. Derudover så har elkogeren scoret næstmest i en test som blev foretaget af Politiken.dk. Det er yderst nemt af fylde vand i elkedlen grundet det store låg, som du kan åbne ved tryk på en enkelt knap. Ligeledes er den utrolig let at hælde fra grundet den store tud. På begge sider af elkedlen er en vandindikator, som viser hvor meget vand den er fyldt med. Når du skal placere selve elkogeren på enheden, så kan dette gøres meget let, da der er en 360 graders centerkobling, som gør at det er ligemeget hvordan den vender, når den placeres. Af andre attraktive funktioner som elkedlen er udstyret med kan nævnes den indbyggede ledningsopbevaringen. Denne funktion sikrer at du ikke har en ledning til at fylde rundt i hele køkkenet. Du kan i stedet for rulle ledningen rundt, så det kun er den ledning der er sat i stikkontakten som er synlig. Hvis du har mange gæster på besøg, så er det ikke noget problem – elkedlen har nemlig hele 1,5 liters kapacitet. Nogen elkedler kan være farlige at bruge, hvis du lader vandet koger eller blot glemmer at slukke for den. Begge disse punkter er ikke noget som du skal bekymre dig om med Philips HD4646. Der er nemlig en funktion som sørger for at autoslukke elkedlen og en funktion, som sikrer at der ikke kan forekomme tørkogning.    

 

KitchenAid 5KEK1722

Topscorer hos Politiken.dk
 ★★★★★ hos Whiteaway
Plads til 1,7 liter vand
  ★★★★★ hos Coop.dk

 

Elkedel i rustfri elegance

Endnu en helt fantastisk designet elkedel fra KitchenAid. Denne gang er elkedlen designet i det mest sofistikerede look, primært bestående af rustfrit stål. Elkedlen har runde kanter som giver en simpelt men dog moderne look. Elkedlen er utrolig populær hos forbrugerne, hvilket også kan ses ved at klikke ind til en af de to forhandlere, som vi har nævnt over produktet. Folk har mange positive ting at sige om elkedlen. Ikke overraskende bliver det smukke design fremhævet igen og igen. Klik dig selv ind for at læse endnu flere positive anmeldelser af elkedlen. Der er virkelig tænkt på alle detaljer da elkedlen skulle designes. På siden af elkedlen er der en vandindikator, og det kunne jo ske at du skulle varme vand et sted hvor der ikke er særlig godt lys, så derfor har KitchenAid udstyret elkedlen med lys så du bedre kan se. Også med denne model er der tale om en elkedel, som virkelig har kapacitet til at kunne koge meget vand ad gangen – hele 1,7 liter. Selvom du ikke skal bruge alle 1,7 liter i første omgang, så kan du blot lade vandet stå og benytte sig af den indbyggede varmholdningsfunktion. Helt præcist betyder funktionen af vandet står og holder sig varm på den valgte temperatur, hvilket gør at du ikke skal sætte den til at koge vandet på ny og dermed vente et par ekstra minutter før det er færdigt igen.  

 

Bosch TWK8611P – Testvinderen

Tidligere testvinder

Der er her tale om en af Bosch’s topmodeller. Modellen kommer med et meget moderne design og smarte funktioner. Der kan bl.a. nævnes muligheden for at varme vandet, på fire forskellige trin, alt efter hvor varmt man ønsker det. Læs mere om elkedlen i nedenstående tekst. Der er ikke en finger at sætte på designet, som er meget moderne. Designet består af et sort håndtag, en hvid grundfarve og børstet stål på toppen. Elkedlen er lavet i holdbare materialer, som føles solide og af god kvalitet. Er denne model ikke lige noget for dig, så kan du se om den kan finde en anden flot elkedel på forsiden.

Funktioner

Den helt store og vigtigste funktion ved denne elkedel, er den temperaturkontrol. Kontrollen giver dig mulighed for at sætte elkedlen til at varme op, på fire forskellige temperaturer (henholdsvis 70, 80, 90 og 100 grader). Funktionen er smart, da man kan have forskellige opgaver elkedlen skal bruges til – det kunne være at du skal bruge 70 grader til en varmpude og 90 grader til din te. Varmebasen som elkedlen skal sættes ovenpå, er der hvor temperaturen skal vælges inden du starter elkedlen. Varmebasen skal sættes til en stikkontakt med selve elkedlen er helt ledningsfri, hvilket sikrer at den er nem og betjene, når vandet skal hældes ud. Da modellen er en af af Bosch’s topmodeller, så er der selvfølgelig også tænkt over sikkerheden. De forskellige sikkerhedstiltag Bosch har lavet er, at elkedlen slukker automatisk, når vandet er kommet i kog, at den slutter automatisk når låget åbnes og at den ikke kan blive overophedet. Vandkapaciteten for elkedlen er på 1,5 liter, hvilket er ganske fint – vi har både set modeller som havde mere og modeller som har mere. Med de 1,5 liter vil du være i stand til at bruge elkedlen, i de fleste opgaver hvor der skal bruges varmt vand. Såfremt 1,5 liter ikke er nok til dig, så kan du hurtigt koge en ekstra omgang, da maskinen har en effekt på 2200 watt, der sikrer at vandet hurtigt bringes i kog.

Anmeldelser

Først og fremmest har elkedlen vundet i en test, som blev foretaget af forbrugerrådet TÆNK. I denne test blev elkedlen testet op imod mange andre modeller, og blev målt på mange forskellige parametre. Det er derfor flot at komme ud af testen som vinder, hvilket også understreget dens value for money. Elkedlen er også blevet anmeldt hos forhandleren Wupti (nyt vindue). Her er der 3 brugere som samlet har givet 3.7 ud af 5 stjerner. Grunden til at elkedlen ikke får en højere score er, at der er en som kun giver den en stjerner, da en knap blev defekt. Vi mener ikke at dette bør have indflydelse på selve elkedlen, da der altid er mulighed for defekter ved elektronik. Også hos forhandleren Komplett (nyt vindue) er elkedlen blevet anmeldt. Her har den fået 4.5 ud af 5 stjerner, hvilket også er utrolig flot. Som udgangspunkt fremhæver brugerne det samme, som vi også har skrevet om elkedlen, nemlig dens mange funktioner samt flotte design.

 

Bosch TWK3A051

Om produktet

En simpel og meget enkel elkedel fra Bosch. Elkedlen byder ikke på de vilde funktioner, men virker som den skal. Elkedlen har en kapacitet på 1 liter, hvilket ikker er meget, hvis du skal bruge den til andet end te/kaffe. Læs med i følgende tekst, hvor vi gennemgår mere om den. Designet på elkedlen er konservativt og meget diskret. Størstedelen af designet er lavet i en hvid farve. Da designet er meget diskret, så vil det også passe godt ind i langt de fleste køkkenet. Bunden er lavet i rustfrit stål, som bl.a. betyder at den er meget nem at rengøre.

Funktioner

Elkedlen har en funktion som gør det muligt, at låse låget og dermed gøre en meget sikker. Denne funktion ville især være nyttig hvis du har små børn i huset. Udover låsen så har elkedlen også andre sikkerhedsfunktioner såsom tørkogningsbeskyttelse, overophedningsbeskyttelse, auto sluk og automatisk afbrydelse, ved løft fra varmebasen. Du skal ikke tænke over nogen ledninger, når du løfter elkedlen. Der er selvfølgelig en ledning, som forbinder varmebasen med en stikkontakt, men selve elkedlen kan løftes uden at være tilsluttet en ledning. Dernæst så har varmebasen en 360 graders funktionalitet, som betyder at der er ligemeget hvilken vej elkedlen sættes ned på varmebasen, den vil kunne varme ligemeget hvilken vej den drejes. Den samlede vandkapacitet for elkedlen er på 1 liter. Der er derfor tale om en mindre og kompakt elkedel, som ikke er til de helt store opgaver. Skal du eksempelvis blot varme vand til en kop kaffe, te eller andet, som ikke skal bruge mere end 1 liter vand, så klarer den jobbet fint.

Anmeldelser

Hos den tyske del af Amazon (nyt vindue), er elkedlen blevet anmeldt af 7 forskellige brugere. Brugerne er ikke overvejende glade og har således givet elkedlen 3.3 ud af 5 stjerner. Det er primært dens kvalitet og mangel på funktioner, som bliver fremhævet af dem som giver en dårlig score.  

 

KitchenAid 1722EER

Last updated: 2019-01-18 19:52:39

Om produktet

Her er der tale om en yderst flot KitchenAid elkedel som vi synes er en af de absolut bedste på markedet, da den formår at kombinere flot design med moderne og praktiske funktioner. Eksempelvis kan den rumme hele 1,7 liter vand, skifte mellem 6 forskellige temperaturer (mellem 50 og 100 grader) og holde vandet i en bestemt temperatur i op til 30 minutter. Nedenfor kan du læse meget mere om modellen, hvor vi blandt andet gennemgår modellens design, elkedlens funktioner samt andre relevante oplysninger. I bunden kan du læse en konklusion af produktet, hvor vi også giver det en bedømmelse. Elkedlen er udført i flot skinnende rødt design med flere af kedlens dele udformet i en sølv farve. Selve basen på kedlen er i sølv og på selve elkedlen er et logo med et ”KitchenAid” logo skrevet henover. På selve håndtaget sidder alle funktionerne, som vil blive gennemgået i næste afsnit. Under håndtaget sidder et litermål, så du kan se hvor meget vand der er i elkedlen, som selvfølgelig afhænger af hvad formålet er. Har du 12 gæster på besøg, som alle ønsker te, er du nok desværre nødsaget til at koge vandet af flere omgange. Kedlen er udført i rustfrit stål og man føler at den er lavet i høj kvalitet – hvilken den også er. Hvis du ikke kan lide den sorte farve, fås denne model også i flere andre farver, som har de helt samme funktioner, eksempelvis rød og cremet hvid.

Funktioner

Med denne smarte KitchenAid elkedel kan du vælge mellem 6 forskellige temperaturniveauer, som er mellem 50 og 100 grader. Dette betyder at kedlen er oplagt til te-elskere, hvor det kan varierer mellem hvilken temperatur man skal bruge. Knapperne sidder på håndtaget hvor du kan vælge +/- alt afhængig af om du ønsker vandet varmere eller koldere. Intervallet er med 10 graders mellemrum, og er som sagt fra 50 grader op til 100. Ud over flere temperaturtrin har elkedlen en funktion der gør at vandet kan holde varmen i op til 30 minutter. Dette er i sær smart hvis du ved, at du skal bruge vandet over tid – og så behøver du nemlig ikke at koge vandet igen og igen. Du kan samtidig lave noget andet imens, uden at tænke på at vandet bliver koldt. På håndtaget sidder der desuden et lille display som viser en intelligent temperaturmåler, som konstant måler temperaturen inde i kedlen. Dermed kan man hele tiden følge med i hvor mange grader vandet er under opkogning og når den står og køler af. Modellen her kan rumme hele 1,7 liter vand, så du slipper for at koge vand af flere omgange, med mindre at du har mange gæster på besøg. 1,7 liter er i den høje ende, da mange andre elkedler har en kapacitet på 1-1,25 liter. Med en stor kapacitet, er det også nødvendigt at have en høj effekt for at varme vandet op, og det har denne elkedel. Med 2.400 watt, sikre det en hurtig opvarmning af vandet, som dermed sparer tid og strøm.

Brugertests af elkedlen

Det er ikke for sjov at denne elkedel ligger i spidsen af elkedler når det gælder score. Denne elkedel bliver rost til skyerne hos diverse brugere, som beskriver elkedlen fra KitchenAid som “den perfekte elkedel” og som “julegave, som virker hurtigt og ser gode ud i et køkken – og med fede funktioner”. Denne KitchenAid elkedel får 5 ud af 5 stjerner på WhiteAway, som er en stor hvidevarerforhandler her i Danmark. Selvfølgelig er det individuelt, om hvorvidt man kan lide designet eller ej, men dette enkle design burde falde i de flestes smag. Derudover kan denne model fåes i flere forskelige farver, så man kan få den som lige præcis passer ind i ens køkken – og vi har dem samlet lige her på siden.  

 

KitchenAid 1722EOB

Om produktet

Her er der tale om en yderst flot KitchenAid elkedel som vi synes er en af de absolut bedste på markedet, da den formår at kombinere flot design med moderne og praktiske funktioner. Eksempelvis kan den rumme hele 1,7 liter vand, skifte mellem 6 forskellige temperaturer (mellem 50 og 100 grader) og holde vandet i en bestemt temperatur i op til 30 minutter. Hvis du synes at det lyder spændende, foreslår vi at du læser med nedenfor, hvor vi beskriver alle elkedlens funktioner samt dens smarte design. I bunden vil du kunne se en konklusion på elkedlen. Elkedlen er udført i flot skinnende sort design med flere af kedlens dele udformet i en sølv farve. Selve basen på kedlen er i sølv og på selve elkedlen er et logo med et ”KitchenAid” logo skrevet henover. På selve håndtaget sidder alle funktionerne, som vil blive gennemgået i næste afsnit. Under håndtaget sidder et litermål, så du kan se hvor meget vand der er i elkedlen, som selvfølgelig afhænger af hvad formålet er. Har du 12 gæster på besøg, som alle ønsker te, er du nok desværre nødsaget til at koge vandet af flere omgange. Kedlen er udført i rustfrit stål og man føler at den er lavet i høj kvalitet – hvilken den også er.

Funktioner

Med denne smarte KitchenAid elkedel kan du vælge mellem 6 forskellige temperaturniveauer, som er mellem 50 og 100 grader. Dette betyder at kedlen er oplagt til te-elskere, hvor det kan varierer mellem hvilken temperatur man skal bruge. Knapperne sidder på håndtaget hvor du kan vælge +/- alt afhængig af om du ønsker vandet varmere eller koldere. Intervallet er med 10 graders mellemrum, og er som sagt fra 50 grader op til 100. Ud over flere temperaturtrin har elkedlen en funktion der gør at vandet kan holde varmen i op til 30 minutter. Dette er i sær smart hvis du ved, at du skal bruge vandet over tid – og så behøver du nemlig ikke at koge vandet igen og igen. Du kan samtidig lave noget andet imens, uden at tænke på at vandet bliver koldt. På håndtaget sidder der desuden et lille display som viser en intelligent temperaturmåler, som konstant måler temperaturen inde i kedlen. Dermed kan man hele tiden følge med i hvor mange grader vandet er under opkogning og når den står og køler af. Modellen her kan rumme hele 1,7 liter vand, så du slipper for at koge vand af flere omgange, med mindre at du har mange gæster på besøg. 1,7 liter er i den høje ende, da mange andre elkedler har en kapacitet på 1-1,25 liter. Med en stor kapacitet, er det også nødvendigt at have en høj effekt for at varme vandet op, og det har denne elkedel. Med 2.400 watt, sikre det en hurtig opvarmning af vandet, som dermed sparer tid og strøm.

Brugertests af elkedlen

Denne elkedel fra KitchenAid ligger i toppen af rangeringen, og det er der en grund til. Hos en af de største hvidevarerforhandlere i Danmark, Whiteaway.dk, får denne elkedel tæt på topkarakter. Den modtager 4.8 ud af 5 stjerner baseret på 12 uafhængige anmeldelser. Det er rigtig flot og typer på at brugerene af denne elkedel er yderst tilfredse. I nogle af anmeldelserne lyder det blandt andet, at elkedlen er ekstrem funktionel og har mange praktiske funktioner. Flere af anmeldelserne fremhæver funktionen ved at kunne regulerer temperature, og at det virker ganske godt hvis man skal lave vand tid the. En anden anmelder skriver “Elkedlen er på alle parametre fantastisk god. Den kan rumme 1,7 l, så man slipper for at koge vand af flere omgange, temperaturen kan indstilles efter behov, den er super effektiv og lydsvag, og så er den tilmed vildt flot at have stående fremme. Jeg vil klart anbefale den til andre!”  

 

KitchenAid 1722EAC

Last updated: 2019-01-18 19:52:42

Om produktet

Denne flotte KitchenAid elkedel synes vi er en af de absolut bedste på markedet, da den formår at kombinere flot design med smarte og moderne funktioner. Eksempelvis kan den rumme 1,7 liter vand, vælge mellem 6 forskellige temperaturer og holde vandet varmt i op til 30 minutter. Hvis du synes at det lyder interessant, anbefaler vi at du læser med nedenfor, hvor vi beskriver flere af elkedlens funktioner samt dens design. I bunden vil du kunne se en konklusion på produktet. Elkedlen er udført i flot cremet design med flere af kedlens dele i en sølv farve. Selve basen på kedlen er i sort med et stort KitchenAid logo skrevet henover. På selve håndtaget sidder alle funktionerne, som vil blive gennemgået i næste afsnit. Under håndtaget sidder et litermål, så du kan se hvor meget du har fyldt elkedlen op, som selvfølgelig afhænger af hvad du skal bruge vandet til. Kedlen er udført i rustfrit lån og man føler at den er lavet i høj kvalitet – hvilken den også er. Hvis du ikke kan lide den cremede farve, får denne model også i flere andre farver, som har de helt samme funktioner.

Funktioner

Med denne smarte KitchenAid elkedel kan du vælge mellem 6 forskellige temperaturniveauer, som er mellem 50 og 100 grader.. Dette betyder at kedlen er oplagt til te-elskere, hvor det kan varierer mellem hvilken temperatur man skal bruge. Knapperne sidder på håndtaget hvor du kan vælge +/- alt afhængig af om du ønsker vandet varmere eller koldere. Ud over flere temperaturtrin har elkedlen en funktion der gør at vandet kan holde varmen i op til 30 minutter. Dette er i sær smart hvis du ved, at du skal bruge vandet over tid – og så behøver du nemlig ikke at koge vandet igen og igen. På håndtaget sidder der desuden en intelligent temperaturmåler, som konstant måler temperaturen inde i kedlen. Dermed kan man hele tiden følge med i hvor mange grader vandet er under opkogning og når det har kogt færdigt. Modellen her kan rumme hele 1,7 liter vand, så du slipper for at koge vand af flere omgange. 1,7 liter er i den høje ende, da mange andre elkedler har en kapacitet på 1-1,25 liter. Med en stor kapacitet, er det også nødvendigt at have en høj effekt for at varme vandet op, og det har denne elkedel. Med 2.400 watt, sikre det en hurtig opvarmning af vandet, som dermed sparer tid og strøm.

Brugertests af elkedlen

Her er der tale om endnu en glimrende elkedel fra KitchenAid, som har et flot design, og et hav af gode funktioner. Elkedlen her, modtager ros til skyerne og topkarakterer hos næsten alle anmeldelser, der bliver givet. Hvis man eksempelvis kigger på nogle af anmeldelserne hos WhiteAway nævnes der, at elkedlen oser af kvalitet og en anden anmelder skriver: “Perfekt elkedel, den er rigtig god at hælde af og samtidig flot at have stående“. Som et enkelt negativt punkt for nogen, nævnes der, at elkedel siger en bip lyd når den er færdig. Dette kan være til irritation til nogen, mens andre synes at det hører til en elkedel, at den siger en lyd når den eksempelvis er færdig med at koge.  

 

KitchenAid 1522EER

Last updated: 2019-01-18 19:52:44

Om produktet

Her er der tale om en suveræn Artisan elkedel fra de populære KitchenAid, der laver køkkenudstyr i høj kvalitet og flot design. Denne elkedel er ingen undtagelse, da den kombinerer et rigtig flot design, med et suveræn kvalitet og moderne og praktiske funktioner. Modellen er produceret med en dobbeltvæg konstruktion, hvilket medvirker til en bedre isolering og holder dermed vandet varmt i længere tid. Det betyder desuden at støjen reduceres, og at kedlen er mindre varm at røre ved. Faktisk bliver den slet ikke varm at røre ved. Læs med nedenfor hvor vi gennemgår elkedlens design, funktioner samt andre relevante oplysninger om denne fine KitchenAid elkedel. Den røde farve falder nok ikke i alles smag, men den kan pynte rigtig meget i køkkenet. Med den retro look og flotte røde farve, kan denne elkedel være med til et pifte en køkken op og man kan samtidig sætte sit eget personlige præg på køkkenets udtryk. Udover den flotte røde farve og det retro look fra KitchenAid, har de lavet håndtaget i ef ergonomisk og behageligt materiale, der sikre et sikkert grip om kedlen og dermed er den sikker at hælde fra. Designet er desuden lavet med en såkaldt dobbeltvæg konstruktion, som gør at elkedlen ikke bliver varm udenpå. Er det en elkedel med retro-design og farver du leder efter findes der et udemærket alternativ i elkedler fra Royal.

Funktioner

Denne moderne elkedel er fyldt med gode funktioner, som du kan læse mere om her. Først skal det indbyggede termometer nævnes, som gør at du på hvilket givet tidspunkt kan aflæse vandets temperatur. Det er i sær behjælpeligt når du skal se hvor lang tid der er tilbage før at elkedlen har nået sin ønskede temperatur, eller hvis det kogte vand skal falde ned til et bestemt niveau. Endvidere har elkedlen 7 forskellige temperaturtrin, der gør at du frit kan vælge mellem 50, 60, 70, 80, 90 og 100 grader varmt vand. Det kan godt være at man kun behøver lunkent vand, frem for kogende vand og her er denne funktion effektiv. Sidst skal det nævnes at elkedlen har et udtageligt kalkfilter, som til enhver tid kan skylles og renses, hvis man føler at der har dannet sig meget kalk i kedlen. Kedlen vejer omkring 2,1 kg. Denne Artisan serie fra KitchenAid kan indeholde 1,5 liter vand og er dermed i den høje ende for hvad kapacitet angår, da mange af markedets modeller kun kan rumme 1 liter. Med en stor kapacitet kræves en høj effektivitet for at koge alt vandet op på kort tid – dette sikre effekten på 2.400 watt, der relativt hurtigt kan koge alt vandet i beholderen op.

Brugertests af elkedlen

Her er en af KitchenAids absolut mest populære elkedler, set fra forbrugers syn. De roser den til skyerne og rigtig mange købere kunne denne model fuld stjerner. Ved eksempelvis at kigge på WhiteAway.com, ser man at elkedlen har fået langt over 40 uafhængige anmeldelser, som giver en gennemsnitlige score på 4.7 ud af 5. Det betyder således at over 90 % af kunderne giver denne elkedel et fuldt antal stjerner, efter at du har købt og prøvet elkedlen. Men overstående i mente, mener vi at denne KitchenAid elkedel i et retro design og med mange smarte funktioner, vil være et glimrende køb som tilbehør i det hjem.  

 

KitchenAid 1522EFP

Last updated: 2019-01-18 19:52:45

Om produktet

Her er der tale om en moderne elkedel fra KitchenAid i hvad de kalder Frosted Pearl – altså en flot mat hvid farve. Som vigtigeste specifikationer har denne elkedel blandt andet en 2.400 watt effekt for hurtig opvarmning af vandet, en kapacitet på 1,5 liter, justerbar temperatur og udtageligt kalkfilter. Hvis du læser videre i afsnittene nedenfor, vil du blandt andet få flere informationer om elkedlens design, funktioner og om hvorvidt vi anbefaler elkedlen eller ej. Designet er lavet med et retro look, især i udformningen af elkedlen, som minder om en gammeldags elkedel. Farven er som sagt i frosted pearl, som er en flot snehvid perlefarve på dansk. Elkedlen passer godt ind i de fleste køkkener, og vi synes at den fortjener at stå fremme i køkkenet frem for i skuffen/skabet. På elkedlens yderside er der et termometer, hvor man altid kan måle vandet temperatur, uanset om det er under opvarmningen eller når den har stået på bordet i mange minutter. Den er især velegnet til stempelkaffe, hvor man typisk bruger 90-95 grader varmt vand. Denne KitchenAid elkedel har et ergonomisk og praktisk håndtag, der giver kedlen et robust feel og gør den samtidig meget håndterlig når man skal hælde vandet op. KitchenAid kalder det selv Soft touch håndtag, på grund af det behagelige materiale det er lavet af.

Funktioner

Først og fremmest har denne elkedel hvad KitchenAid selv kalder en Dual wall konstruktion. Det betyder at der er rigtig god isolering i kedlen. Effekten af dette er, at vandet holder sin temperatur længe, den har et meget lavt støjniveau under opvarmning og den har en konstant kølig yderside – hvilket er meget belejligt. En smart funktion, som også blev nævnt oppe i design afsnittet, er det termometer der måler vandtemperaturen. Det virker også selvom kedlen ikke står på soklen, så man altid kan aflæse vandet temperatur, hvis man skal bruge vandet til noget bestemt. En anden glimrende funktion er de temperaturtrin som er inkorporeret i kedlen. Du kan vælge om valget skal være 50 grader eller 100 grader og det indimellem med 10 graders intervaller. Det er langt fra alle elkedler som har denne funktion, og det fortjener et ekstra plus i karakterbogen. KitchenAid 1522-serien har desuden et udtageligt kalkfilter, som gør at det kan skylles og renses efter behov. Modellen kan indeholde 1,5 liter vand og er dermed i den høje ende for hvad kapacitet angår. Med en stor kapacitet kræves en høj effektivitet for at koge alt vandet op på kort tid – dette sikre effekten på 2.400 watt, der relativt hurtigt kan koge alt vandet op til 100 grader.

Brugertests af elkedlen

Denne elkedel er en af de elkedler som vi er ekstra vilde med, her på siden. Designet er enormt flot i en frost hvid,som garanteret vil passe ind i de fleste køkkener. Vi synes at det blandet et retro og moderne design til perfektion. Hvad gælder anmeldelser og brugertests på nettet, ligger denne elkedel også i den høje ende, hvorfor den score 4.7 ud af 5 på WhiteAway’s side for anmeldelser. Der skrives blandt andet: “For det første er den super flot at have stående fremme. Den er lydløs og koger på få minutter“, som bevidner om, at vi ikke er de eneste som synes om designet.. Men det er selvfølgelig en subjektiv holdning. Fra flere andre testsider og steder hvor elkedlen anmeldes, får den generelt rigtig høje anmeldelser, som tyder på at det er en populær og eftertragtet elkedel, som falder i smag hos de fleste.  

 

KitchenAid 1522EOB

Om produktet

Her er der tale om en absolut topmodel både indenfor KitchenAid elkedler og det generelle marked for elkedler. Denne KitchenAid elkedel har et flot retrolook, men er samtidig ydest moderne i sine funktioner. Artisan-serien fra KitchenAid er kendt for sit helt stilrene design og afrundede former. Udover at være flot, har denne elkedel mange gode funktioner tænkt ind i designet og det kan du læse meget mere om nedenfor. Som nævnt ovenfor så er Artisan serien fra KitchenAid ganske flot og udarbejdet i et retro design, som passer ind i de fleste danske hjem. På ydersiden af elkedel sidder der et termometer, så du altid kan følge med i hvor varmt vandet er blevet, og om det er ved at være færdigt. Elkedlen er i den tunge ende, med en nettovægt på 2,81 kilogram.

Funktioner

Denne KitchenAid elkedel har nogle moderne funktioner, som vi gerne vil fortælle dig lidt mere om. Først og fremmest har elkedlen et særligt dobbeltvægtskonstruktion, således at vandet holder sig varmt i længere tid. Dette betyder samtidig at elkedlens yderside holder sig kølig hele tiden og at du derved undgår at brænde dig på kedlen. Det termometer som KitchenAid strategisk har placeret på siden af elkedel, sikre dig overblikket over vandets nuværende temperatur. Derudover kan du på hvilket som helst givet tidspunkt justere temperaturen, som kedlen skal varme vandet op til. Elkedlen har 7 forskellige varmeindstillinger, som strækker sig fra 50 til 100 grader, med et interval af 10 grader. Derudover har elkedel en effekt på 2.400 watt, som gør at den hurtigt kan bringe vandet i kog. Det skal dog nævnes, at med en kapacitet på 1,5 liter, kan det godt tage et par minutter før at den er færdig, såfremt den er helt fyldt op. Endeligt skal det nævnes at elkedlens håndtag er lavet i et ergonomisk design, som betyder at den er meget behageligt at holde om og hælde fra. Dette gør elkedlen stabil, robust og nem at håndtere. Den er derfor perfekt på bordet når der skal serveres the eller kaffe for gæsterne. Denne elkedel er relativ stor og har derfor en kapacitet på 1,5 liter vand. Dette er i den høje ende hvilket er meget belejligt, da det sikre at du ikke behøver at lave adskille portioner, hvis du nu har gæster på besøg.

Brugertests af elkedlen

Denne elkedel fra KitchenAid er ganske populær blandt dens købere, som tydeligt afspejler sig i anmeldelserne. Hvis man eksempelvis kigger på WhiteAway.com får elkedlen hele 4.7 ud af 5 stjerner, baseret på over 40 uafhængige anmeldelser. Der tegner sig et mønster af, at kunderne i sær værdsætter det flotte retro design, samt de mange moderne funktioner som elkedlen tilbyder. Det samme gør sig gældende på Wupti.com, som ligeledes er forhandler af denne KitchenAid elkedel. Du kan finde den bedste pris i toppen af siden, som sender dig direkte ind til forhandleren.  

 

KitchenAid 1522EAC

Last updated: 2019-01-18 19:52:49

Om produktet

Denne model fra KitchenAid er en af de bedre, hvor du både får en hurtig opkogning samt en effektiv kedel til at holde på det varme vand. Den er nemlig konstrueret med en dobbeltvægskonstruktion, som holder vandet varmt i rigtig lang tid. En anden fordel ved dette, er at den ikke bliver varm udenpå, hvis man kommer til at røre ved den. Denne KitchenAid elkedel har 7 forskellige temperatur trin mellem 50 og 100 grader, så du kan varme vandet til den passende temperatur hver gang. Denne elkedel fra KitchenAid er desuden havnet på listen over de bedste elkedler. Denne flotte elkedel er produceret i en flot cremet hvid, som passer godt ind i næsten ethvert køkken. Hvis du har et lyst køkken, ville denne elkedel med garanti passe ind på køkkenbordet eller hvor der nu er plads til den. På ydersiden af elkedel sidder der et termometer, så du altid kan følge med i hvor varmt vandet er blevet, og om vandet er ved at være varmet tilpas op. Den virker også når du tager kedlen af ”basen”, så du kan følge med i om vandet er blevet koldere. Elkedlen vejer godt til, med en kampvægt på 2,1 kg. Derudover har den et udtageligt kalkfilter, så du altid kan rense den for kalk når der har ophobet sig tilstrækkeligt med kalk.

Funktioner

Denne KitchenAid elkedel har nogle smarte funktioner, som vi gerne vil fortælle dig lidt mere om. Først og fremmest har elkedlen et særligt Dual Wall konstruktion, således at vandet holder sig temperatur længere. Dette betyder samtidig at elkedlens yderside forholder sig kølig hele tiden og at du derved undgår at brænde dig på kedlen. Det termometer som KitchenAid strategisk har placeret på siden af elkedel, sikre dig overblikket over vandets nuværende temperatur. Derudover kan du på hvilket som helst givet tidspunkt justere temperaturen, som kedlen skal varme vandet op til. Elkedlen har 7 forskellige varmeindstillinger, som strækker sig fra 50 til 100 grader, med et interval af 10 grader. Derudover har elkedel en effekt på 2.400 watt, som gør at den hurtigt kan bringe vandet i kog. Det skal dog nævnes, at med en kapacitet på 1,5 liter, kan det godt tage et par minutter før at den er færdig, såfremt beholder er fyldt op til renden med 1,5 liter vand. Endeligt skal det nævnes at elkedlens håndtag er lavet i et ergonomisk design, som betyder at den er meget behageligt at holde om og hælde fra. Dette gør elkedlen stabil, robust og nem at håndtere. Den er derfor perfekt på bordet når der skal serveres the eller kaffe for gæsterne. Denne KitchenAid elkedel er forholdsvis rummelig og kan derfor besidde op til 1,5 liter vand ved hver omgang. Dette er i den høje ende hvilket er meget belejligt, da det sikre at du ikke behøver at koge vand flere gang, når du laver mad eller har gæster på besøg til en kop med varmt.

Brugertests af elkedlen

Denne flotte cremede elkedel fra KitchenAid er ganske populær blandt dens købere, som tydeligt afspejler sig i anmeldelserne. Hvis man eksempelvis kigger på WhiteAway.com får elkedlen 4.7 stjerner ud af 5, baseret på 40 forskellige anmeldelser. Der nævnes blandt andet: “Meget glad for denne rummelig kedel med temperatur indstilling og trykknap til at åbne låget i sikker afstand, så man aldrig bliver skoldet. Fine lys og lyd effekter! “, som tyder på kunden er ganske tilfreds med produktet. Dette gør sig også gældende for et hav af andre købere, der ligeledes skriver nogle lignende anmeldelser af elkedlen.  

 

KitchenAid1222EOB

Om produktet

Denne elkedel er af mærket KitchenAid, som har ry for at lave stilede og samtidig kvalitetsprodukter. Denne elkedel er udarbejdet i et blank, sort originalt design, som vil passe ind i alle typer hjem. Elkedlen er holdt i materialer, som er nemme at holde rene og pæne så den til hver en tid fremstår flot og indbydende. Denne KitchenAid elkedel er en model man har lyst til at have stående fremme på køkkenbordet, og på ingen måde gemme væk i skabet. Det stilrene og originale look vil tilføre køkkenet et mere personligt præg. En holdbar og rustik elkedel med en kampvægt på 2,10 kg. Den sorte blanke overflade er holdt i rustfrit stål og derved nem at holde ren og pæn. Herudover er det karakteristiske håndtag i aluminium, så fedtfingre vil være nemme at fjerne med en klud og derved have rig mulighed for altid at have en ren og pæn overflade på hele elkedlen. En KitchenAid elkedel man bestemt kan være bekendt at integrere i sit udtryk i køkkenet uanset hvilken type hjem man har.

Funktioner

Denne originale elkedel fra KitchenAid har en aftagelig bund, der ikke giver nogle former for begrænsning i forhold til, hvordan den skal stilles, idet der er 360 graders rotation. Elkedlen fra KitchenAid har en effekt på 2.200 W. Den indbyggede tænd/sluk-knap er placeret på ydersiden af elkedlen og har en LED-lampe som vil lyse så snart elkedlen er aktiveret. Der er herved mulighed for at stoppe kogningen undervejs, hvis ikke man ønsker 100 grader varmt vand. Elkedlens retro-håndtag skaber en hyggestemning til dig og dine gæster, når du hælder en kop kaffe eller the op. Elkedlen fra KitchenAid har en kapacitet på 1,25 L. Det er en af de lidt større modeller elkedler, som giver mulighed for at blanchere en masse grøntsager, herunder broccoli eller asparges på bare en kogning. Desuden også koge vand til et helt selskab, således at alle kan nyde en kop the eller kaffe sammen.

Brugertests af elkedlen

Elkedlen her får generelt høje anmeldelser på internettet, af folk som har købt produktet. Eksempelvis skrives der i nogle af anmeldelserne: “Jeg kan kun anbefale den, den er meget dekorativ i køkkenet” og “Lækker kvalitet og godt design“.  

 

KitchenAid 1222EAC

Om produktet

KitchenAid har lavet en fin serie elkedler i forskellige farver. Denne elkedel er i en råhvid farve, som vil passe ind i især lyse hjem, som vil være domineret af creme og lyse farver. Mærket KitchenAid er generelt kendte for deres stilrene og kvalitetsbevidste produkter, som også denne elkedel falder ind under. Denne elkedlen er produceret i materialer, som gør det nemt at holde overfladen og håndtaget rent og pænt. Med det flotte design og medgørlige materialer er der rig mulighed for at have elkedlen stående fremme. I et hjem med lyse farver vil denne elkedel falde fantastisk ind og kunne tilføre køkkenet et eftertragtet retro-look. Ønsker man at bryde den ellers mørke, sorte og grå tendens i sit hjem vil denne elkedel fra KitchenAid være en oplagt mulighed for det. Elkedlen er produceret med en blank råhvid overflade og med et originalt håndtag. En solid elkedel som vejer 2,10 kg. Materialerne, som selve elkedlen er produceret i er rustfrit stål og en våd klud vil være nok til at holde den pæn og ren. Det originale håndtag er lavet i aluminium og vil ligeledes være meget nemt at holde skinnende og rent. Den meget karakteristiske elkedel vil være ideel i et ellers lyst og cremefarvet køkken.

Funktioner

Elkedlen fra KitchenAid har en sort aftagelig bund, som er her elkedlen skal placeres for at kunne blive aktiveret. Der er 360 graders rotation på denne sorte bund, så det er muligt at stille elkedlen hvor som helst når den skal koge vand. Der er tale om en meget effektiv elkedel med en effekt på hele 2.200 W. På ydersiden er der installeret en tænd/sluk-knap på elkedlen, som har en LED-lampe der lyser så snart man har tændt. Tænd/sluk-knappen giver mulighed for at man manuelt kan bestemme vandets temperatur, hvis man ikke ønsker det skal være 100 grader. Man kan undervejs i kogningen stoppe processen ved at trykke knappen fra og derved slukke elkedlen. Det charmerende retro-håndtag giver en helt særlig hyggelig stemning når man hælder en kop kaffe eller the op. Med en kapacitet på 1,25 L hører denne KitchenAid elkedel til i en større afdeling af elkedler. For at kedlen skal kunne opkoge 1,25 L vand har den brug for en effektiv motor, derfor har KitchenAid valgt at give denne model en effekt på 2.200 W, så den hurtigt og effektivt kan opvarme den mængde af vand. Mange af KitchenAids elkedler er kommet på listen over de bedste elkedler på markedet, grundet deres flotte design og deres høje kvalitet.

Brugertests af elkedlen

“Sød og funktionel” skriver en bruger om denne elkedel. Elkedlen her får 4 stjerner af brugeren der desuden tilføjer følgende anmeldelse “Sød retrokande. Virker efter hensigten. Eneste mangel er, at der ikke er en markering af, hvor fuld den er.” På trods af den påpegede mangel anbefaler brugeren alligevel elkedlen til andre. Andre brugere skriver “Jeg kan kun anbefale den er meget dekorati i køkkenet“, “Lækker kvalitet og godt design.“, “Koger hurtigt men larmer meget under kogning.“. Samtlige brugere giver elkedlen 5 stjerner. Hvis det er lige denne elkedel du står og mangler hjemme i dit køkken kan du finde den til den bedste pris længere oppe på siden.  

 

KitchenAid 1222ESX

Om produktet

I denne KitchenAid elkedel får du et knivskarpt og moderne look i stål, men samtidig med et retro-design, som vil peppe ethvert køkken op, uanset om det er topmoderne eller et mere personligt køkken. Der er tale om en elkedel med få og simple funktioner, men den kan hvad den skal og vil blive kategoriseret i mellemklassen i forhold til kapaciteten. Denne model fra KitchenAid findes blandt andet i farverne råhvid/creme og blank sort, se dem her. Denne stilrene elkedel fra KitcenAid er designet i stål og er topmoderne i sit look. Selve designet er holdt i en retro stil, men er samtidig kombineret med et materiale i rustfrit stål, som gør at elkedlen fremstår knivskarp og moderne. Elkedlen vil passe ind i det moderne hjem med skarpe kanter og minimalistisk stil. Uden at være alt for fremtrædende vil denne elkedel alligevel tilføre et køkken et præg af retro som kan være yderst attraktivt i et ellers topmoderne hjem. Elkedlen vil desuden passe ind i ethvert andet hjem, da den er i en neutral sølvfarve i kraft af sit materiale i rustfrit stål. Håndtaget i aluminium er så originalt og hver eneste gang man hælder af elkedlen vil det være en skøn tilfredshedsfølelse af noget smart og anderledes, end hvad med ellers ser af elkedler i dag.

Funktioner

For at elkedlen kan udføre sit job og opvarme vandet skal den stå på den tilhørende strømtilførende bund. Der er mulighed for at placere elkedlen hvor som helst på bunden, da den virker 360 grader rundt. På elkedlen fra KitchenAid sidder en tænd/sluk funktion. Denne tap indeholder en LED-lampe som vil tænde så snart elkedlen er igangsat. Med denne model er der kun mulighed for manuelt at stoppe opkogningen ved at afbryde på tænd/sluk-tappen, hvis ikke man ønsker at vandet skal have en temperatur på 100 grader, hvorefter elkedlen selv stopper og lyset i LED-lampen slukker. Denne elkedel fra KitchenAid hører til de lidt større elkedler med en kapacitet på 1,25 L. For at kunne varme så meget vand op hurtigt kræver det også en effektiv motor, det har denne model også. Med en motor på 2.200 W kan den koge vand hurtigt og effektivt, på trods af den er så stor i sin kapacitet. Ved at klikke her, kommer du tilbage til oversigten hvor du finder den bedste elkedel på markedet.

Brugertests af elkedlen

Denne elkedel får gode anmeldelser af brugerne, som har købt den. Der bliver blandt andet skrevet af den “lever op til forventningen”. En bruger har skrevet følgende “Jeg besluttede mig for at ville eje dette produkt. Og når man først har bestilt vil man jo gerne modtage det med det samme. Der var hurtig levering og så var det eller i gang med at bruge den med det samme. Den lever op til forventningen og så er den jo fantastisk cool og retro at se på.” Brugeren giver desuden elkedlen 5 stjerner og anbefaler produktet til andre.  

 

WSWK-1B Svart

Om produktet

Denne elkedel fra Wilfa er udviklet med tanke på de mange te-drikkere i verden. Her er der nemlig mulighed for 6 forskellige temperaturindstillinger, så du kan tilpasse temperaturen afhængigt af, hvilken skal drik du laver. Det er nemlig sådan at forskellige te-sorter kræver forskellige temperaturer. Ved høje temperatur vil nogle te-sorter få en syrlig smag. Lyse te-sorter, som for eksempel hvid te, grøn te og gul te anbefales en vandtemperatur på 70ºC – 85ºC. For sorte te-sorter anbefales en vandtemperatur mellem 90ºC – 100ºC. Temperaturen på 40ºC egnes særlig godt til tilberedning mad til børn Designet på denne elkedel er lavet i moderne design i fuldt ud rustfrit stål. Standeren/basen har 3 knapper, henholdsvis on/off, valg af temperatur og en ”keep warm” knap. De vil blive gennemgået yderligere nede i funktionsafsnittet. Endvidere er der et LED display, som viser vandets temperatur, og som også vil vise den valgte temperatur, når du trykker på temperatur knappen. På siden af elkedlen kan man aflæse hvor meget vand der er i beholderen, som går op til 1 liter. Modellen har ligeledes et ergonomisk håndtag, der gør det nemt at hælde vandet op i en kop eller hvad man ønsker at bruge elkedlen til.

Funktioner

Som nævnt tidligere har elkedlen 6 forskellige temperaturtrin, som strækker sig fra 40 grader til 100 grader, om er perfekt til te-elskere. Mere præcist så kan du vælge mellem 40, 60, 70, 80, 90 eller 100 grader. Derudover kan denne Wilfa elkedel huske den sidst valgte temperatur, så hvis du altid skal bruge en kop af din yndlings te, kan du let og hurtigt lave den. Den har også en hold-varm funktion, der kan holde vandet varmt i op til 15 minutter, hvis man ønsker dette. Hvad vandkapaciteten angår, så kan denne elkedel rumme op til 1 liter vand. Dette er i den lave ende, hvor vi gerne ser at elkedlen kan rumme mere end 1 liter. Dette er dog i mange tilfælde tilstrækkeligt, da en liter vand kan række til omkring 4 kopper te, alt efter størrelse af koppen og hvor tynd den skal være. Elkedlen fra Svart-serien er lavet med 2.200 watt og er derfor relativ hurtig til at varme vandet op til den ønskede temperatur. Som nævnt tidligere er der jo også mulighed for at vælge at holde vandet varmt i op til 15 minutter, hvis man lige skal et eller andet.

Anmeldelser

Inde på den norske del af Komplett (nyt vindue) har elkedlen fået 4 forskellige anmeldelser. Gennemsnittet af de 4 anmeldelser ligger på 4.5 ud af 5 stjerner, hvilket giver udtryk for virkelig tilfredse kunder. De er meget tilfredse med elkedlen, og det som flest fremhæver er den smarte ‘keep warm’ funktion, som sikrer at vandet ikke bliver kold, hvis du ikke hælder det op med det samme. Elkedlen er også blevet anmeldt hos WhiteAway i Norge (nyt vindue), og her tegner det samme billede sig. Elkedlen er blevet anmeldt af 7 kunder, som giver elkedlen tilsammen 4.9 ud af 5 stjerner. Endnu en gang et meget flot resultat, som bare bevidner om en god solid elkedel.  

 

Royal Dome i stål

Om produktet

Elkedlen har på papiret nogle udemærket specifikationer. Det er meget in for tiden for producenterne, at lave elkedler, som er inspireret af et retro design og denne elkedel er ingen undtagelse. Elkedlen er lavet i en flot sølv farve og har runde linjer, som samtidig virker moderne. Hældetuden er designet, så man nemt hælder vandet ud og det er ikke noget problem, at hælde vandet ud, selv i en mindre kop. Royal Dome har de fleste funktioner som en elkedel nu skal have. Den koger vandet relativt hurtigt, og har samtidig en autosluk funktion, som gør at den slukker sig selv, når vandet er blevet bragt til kogetemperatur. En anden sikkerhedsfunktion er dens tørkogningssikring, hvilket betyder at den ikke er stand til at koge vandet, hvis der ikke er fyldt tilstrækkeligt med vand i. Grænsen ligger på hvad der svarer til to kopper vand. Varmebasen som elkedlen skal sættes på, har en 360 graders funktion, hvilket gør elkedlen nemt at betjene. Funktionen betyder at det er ligemeget hvordan elkedlen bliver sat ned på varmevasen, så vil den kunne varme vandet. Den totale vandkapacitet for elkedlen er på 1,8 liter, hvilket er forholdsvis højt ift. andre elkedler på markdet. 1,8 liter er masser af plads og bør bestemt være nok til de fleste – vores anbefaling er at du tænker over, hvad du skal bruge elkedlen til og herefter vurderer om de 1,8 liter er passende eller for meget.

Anmeldelser

Denne farve har ikke fået nogle anmeldelser på nettet. Hvis man kigger på en tilsvarende model i en anden farve (sort eller rød), så er brugerene tilfredse med produktet. En af dem nævner, at modellen var væsentlig større end forventet – og det kan jo være enten en positiv eller negativ overraskelse. Hvis man ønsker en stor og rummelig elkedel, så kan denne Royal Dome i stål være det rette valg, men ønsker man en lille diskret elkedel, så skal man nok lede videre. Vi har samlet mange spændende elkedler her på siden.  

 

Royal Dome i sort

Sort retro design

En sort elkedel fra Royal Dome inspireret af et retro look. Elkedlen har plads til at koge masser af vand på en gang og kommer med nogle gode funktioner. Hvis du synes det lyder som en elkedel for dig, så læs videre her på siden, hvor vi gennemgår alt som du bør vide vedr. elkedlen. Elkedlen er som nævnt inspireret af et retro look, præcis som en elkedlen så ud i 50- og 60’erne. Elkedlen har runde former, men alligevel ser den moderne ud grundet dens linjer, håndtag mm. Farven på kedlen er sort og det er kun hældetuden, som er lavet i en anden farve. Vi synes at designet overall set er flot og elegant. Det er helt klart en elkedel, som vil passe ind i mange slags køkkener pga. designet og den diskrete sorte farve. Kedlen har en skjult varmebase. hvilket betyder at den vil se flot og elegant ud, når den står i køkkenet. Når elkedlen er placeret på varmebasen, så er der en lille indikator som vil lyse, og dette indikerer at den er klar til at koge vandet. Der går et par minutter før vandet er i kog, og i den tid kan man godt komme til at forlade køkkenet. Heldigvis så har kedlen en sikkerhedsforanstaltning, hvor den går ind og autoslukker kedlen, så snart vandet er blevet bragt i kog. Du kan herefter vende tilbage til køkkenet, og din varme vand er færdig og klar til brug. En funktion som er lidt i forlængelse med autosluk er tørkogningssikring. Denne funktion sikrer at maskinen ikke prøver at koge, når der ikke er noget vand i. Der skal minimum være hvad der svarer til to kopper vand, før det er muligt at tænde kedlen. Hvis du leder efter en lille og kompakt elkedel, så er denne ikke noget for dig. Elkedlen kan rumme hele 1,8 liter vand, hvilket klart er i den høje ende, hvis man sammenligner med de mange andre elkedler som vi har set nærmere på. Gør derfor op med dig selv inden, om du ønsker en elkedel der er lille eller en større, det kommer meget an på, hvad den skal bruges til. Denne elkedel er indtil videre kun anmeldt af en enkelt bruger. Denne bruger skriver “Det er en rigtig fin elkedel, der dog er lidt større end jeg havde forventet. Men den koger vand helt fint, og pynter så fint på køkkenbordet.” Elkedlen får 4 stjerner af denne bruger. En anmeldelse er ikke repræsentativ, men det giver dog en idé om at elkedlen lever op til forventningerne pånær med hensyn til størrelsen, og at den pågældende bruger har overordnet set har været tilfreds med sit køb.  

 

Royal Dome i rød

Elkedel i frisk rød farve

En rød elkedel fra Royal Dome, som kan fås til en meget attraktiv pris. Elkedlen byder på nogle specifikationer, som er ganske fine men ingen ‘premium features’. Elkedlen er designet i en flot rød farve. Farven passer ikke ind i alle køkkener, men hvis du har andre produkter med farven rød, eller dit køkken består af andre diskrete farver, så vil den se rigtig flot ud. Royal Dome har lavet er stort håndtag, som giver et godt og sikkert greb. Bag håndtaget på elkedlen sidder der en vandindikator. Denne viser dig hvor meget vand der er i kedlen, den er især brugbar, hvis du kun skal lave en halv kande eller et vand hvad der svarer til to kopper. Det er vigtigt at rengøre sin elkedel for kalk, da den ellers på sigt kan gå helt i stykker. I denne elkedel sidder er et kalkfilter, som er med til at filtrere det værste fra under kogningen. Filteret er aftageligt og kan derfor rengøres og renses. Varmebasen som elkedlen skal placeres på for at varme vandet, har en såkaldt 360 graders funktionalitet.

Helt præcist betyder det, at det er ligemeget hvilken vej du drejer elkedlen, når den påsættes varmebasen, Det er altid vigtigt at et produkt er sikkert og bruge, og det er denne elkedel bl.a. grundet dens autosluk funktion. Funktionen betyder at når vandet er bragt i kog, så vil den automatisk stoppe med at varme vandet. Du kan herefter vende tilbage til kedlen og hælde vandet fra. Vandkapaciteten på elkedlen er på hele 1,8 liter. Kapaciteten er helt klart i den høje ende, og dette betyder da også at der er tale om en forholdsvis stor elkedel. Gør derfor op med dig selv, hvad du har tænkt dig at bruge den til, og om den skal stå fremme i køkkenet permanent. Denne elkedel har kun en enkelt anmeldelse indtil videre. Denne bruger er glad for produktet og giver elkedlen 5 stjerner. Det er både design og funktionalitet der er stor tilfredshed omkring. Brugeren anbefaler denne elkedel fra Royal til andre. Den ene anmeldelse er naturligvis ikke særlig repræsentativ, men det fortæller dog at der er tale om en tilfreds kunde af produktet.  

 

Dualit Architect Kettle

Om produktet

Dualit Jug kettle red/chrome er en meget iøjefaldende elkedel, til dig som ønsker en elkedel ikke alle har. Elkedlen er af den sædvanlige høje kvalitet, som er kendt fra Dualit og byder på fin funktionalitet. Læs med i teksten nedenunder og se alt du bør vide, inden du evt. køber den. Hovedparten af elkedlen består af en flot krom farve. Ud over den krom farve, så består elkedlen også af nogle røde dele (varmebasen, bundet, håndtaget og låget). Der er ikke nogen tvivl om at den røde farve er meget iøjefaldende, og designet vil således ikke falde i alles smag. På begge sider af elkedlen er det muligt, at se en vandindikator, som viser hvor meget vand der er i kedlen. Indikatoren gør det let at lave præcist så meget vand, som du har brug for til eksempelvis to kopper kaffe.

Elkedlen har de fleste basisfunktioner som du bør forvente dig af en elkedel. Herunder kan bl.a. nævnes dens tørkognings sikring, som sørger for at elkedlen ikke kan koge, medmindre der er minimum hvad der svarer til to kopper vand i. Elkedlen har også det som man kalder en 360 graders varmebase. Det betyder med andre ord, at det er ligemeget hvordan elkedlen drejer sig, når den sættes ned på varmebasen. Det sikrer en hurtig og funktionel kogning af vandet. Elkedlen har en kapacitet på 1,5 liter, hvilket er nok til de fleste køkkener. Skulle du have brug for mere vand, så kan dette heldigvis koges meget hurtigt, takket være dens effekt på 2200 watt.

Anmeldelser

Hos en af de største online webshops i verden – nemlig Amazon (nyt vindue), er elkedlen blevet blevet af 389 personer, hvilket er ekstremt høj. Elkedlen har i gennemsnit fået 3.8 ud af 5 stjerner, hvilket er et udemærket resultat. De personer som ikke giver elkedlen en høj bedømmelse, har døjet med noget kondens på bundet. Det er dog et problem som Dualit har løst og alle nyere modeller, bør der ikke være nogle problemer med. Også hos kæden John Lewis (nyt vindue) som kommer fra USA, er elkedlen blevet anmeldt. Her har den fået 4.3 i score baseret på 351 anmeldelser.  

 

Dualit Mini Jug Kettle – Lille og praktisk

Om produktet

Mini Jug Kettle er en flot designet elkedel fra Dualit, som både er moderne og frisk i designet. Elkedlen byder på de normale funktioner, der er ingen tvivl om at det er designet man betaler for. Læs videre nedenfor, når vi gennemgår alt du bør vide om maskinen. Designet på elkedlen er lavet i komplet krom stål. Det er kun på bunden, at man finder lidt sort samt på låget. Den krom farve ser selvfølgelig utrolig flot ud, og vil passe ind i langt de fleste køkkener. Du bør dog være opmærksom på, at fingeraftryk kommer til at kunne ses hurtigt, hvis du ikke tørrer den af ofte. På siden af elkedlen er der er en vandindikator, som viser hvor meget vand der er i kedlen. Indikatoren gør det nemt, at se hvor meget vand man fylder i elkedlen, hvis man eksempelvis ved, at man kun har brug for at skulle koge vand, der svarer til to kaffekopper. På toppen af elkedlen sidder der et lille håndtag, som gør at det er let og sikkert at åbne låget.

Grunden hertil er at låget er varmesikret, så det ikke vil gøre ondt selvom kedlen lige har været i brug. Elkedlen er ledningsfri forstået på den måde, at det kun er varmebasen der er sat til en stikkontakt. Det gør elkedlen ekstrem nem at betjene, specielt når vandet skal hældes ud via den specialdesignet hældetud, som sikrer en millimeterpræcis hældning. Der er også tænkt på sikkerheden ved at bruge elkedlen, og der er derfor en indbygget tørkognings funktion, som gør at elkedlen ikke kan koge vandet, hvis der er mindre vand i, end hvad der svarer til to kopper.Den samlede vandkapacitet for elkedlen er på kun 1 liter. Den ene liter er ikke meget, og henvender sig derfor til folk, som ikke skal bruge vand af gangen end dette. 1 liter er rigeligt til at lave et par kopper kaffe eller te, men heller ikke mere end dette. Du skal derfor overveje inden du køber, hvad det er du som udgangspunkt skal bruge kedlen til. Ønsker du en større elkedel, som kan rumme mere end 1 liter, kan du tage et kig på nogle elkedler fra KitchenAid eller en Royal elkedel i traditionelt design.

Anmeldelser

Den amerikanske forhandler John Lewis har elkedlen i deres sortiment. På deres side (nyt vindue) er der hele 63 brugertests af elkedlen, de 63 forskellige anmeldelser giver tilsammen elkedlen 4.5 ud af 5 stjerner, hvilket er et godt resultat. Brugerne skriver rigtig mange forskellige ting, men der er mange som fremhæver den gode kompakte størrelse og, at den hurtigt bringer vandet i kog. Elkedlen kan også købes hos Amazon, som er en stor international webshop. Her har (nyt vindue) elkedlen fået 100 forskellige anmeldelser af brugere, som har købt og brugt elkedlen. Brugerne giver samlet set kedlen 4.3 ud af 5 stjerner, hvilket endnu en gang er et fint resultat.

 

Morphy Richards 102002

Om produktet

En sort elkedel lavet i et retrolook. Elkedlen byder på de normale funktioner, som man bør forvente sig af en elkedel til denne pris. Vi mener at elkedlen byder på nogle gode funktioner og design. Læs med i vores gennemgang af elkedlen og find ud af, om det er noget for dig. Da Morphy Richards har designet elkedlen, så har de uden tvivl fået inspiration fra de gammeldags elkedler, som alle havde før i tiden. Uden dog at kopiere disse elkedlers design 100%, så har Morphy Richards givet den deres helt eget udtryk, som samtidig er meget moderne. Selve finishen på kedlen består af en dyb sort farve, som passer godt til de sølv elemener, som den også består af. Håndtaget er dejlig stort, og dette giver en let betjening af elkedlen, når der eksempelvis skal hældes kogende vand op i en mindre kop.

Funktioner

Elkedlen har tørkogningssikring hvilket er en sikkerhedsforanstaltning, der ikke gør kedlen i stand til at koge vandet, medmindre der er hvad der svarer til minimum to kopper vand. Dernæst så har elkedlen også en autosluk funktion, som gør at kedlen selv slukker, når den er færdig med at koge vandet. Varmebasen, som i øvrigt skjules helt når elkedlen sættes oven på den, har en 360 graders funktion der gør at det er ligemeget hvordan elkedlen sættes ned på den, så vil den virke. Når elkedlen er placeret på varmebasen, så vil den lyse med dens sluk knap, hvilket betyder at den er klar til at koge vandet. Det er muligt at lave 1,5 liter vand af gangen med elkedlen. De 1,5 liter er ganske fint med vand pr. kogning og bær være nok til de fleste køkkenet. Såfremt du skulle have brug for mere vand, så kan du koge en ny omgang på blot lidt over 3 minutter.

Anmeldelser

Denne Morphy Richards kedel er yderst populær blandt forbrugeren pga. det attraktive design og gode pris. Det kommer bl.a. til udtryk på Amazon hvor elkedlen forhandles (nyt vindue). Her har elkedlen fået ikke færre end 876 anmeldelser! Elkedlen har fået 4.2 ud af 5 stjerner i gennemsnit. Hvis man tænker på hvor mange anmeldelser der er tale om, så er det rent faktisk et ganske udemærket resultat. Udover hos Amazon, så har forhandleren også fået en del anmeldelser på Morphy Richards egen hjemmeside (nyt vindue). Her har 811 personer anmeldt elkedlen, og gennemsnitsvurderingen er 4.5 ud af 5 stjerner. Det er især kedlens design og gode hældetud, som får ros af brugerne.  

 

Morphy Richards 102005

Om produktet

En elkedel som i den grad har sit helt eget udtryk. Elkedlen klarer sig fint i mange tests på nettet, og byder på nogle fine funktioner, som formentlig vil være helt nok for de fleste. Hvis du er interesseret i denne elkedel, så læs med en nedenstående tekst, hvor vi gennemgår de vigtigste ting, som du bør vide inden du evt. køber. Designet er som det også kan ses ud fra billeder, inspireret af datidens elkedler. Elkedlen har et retro look over sig, men ser stadig moderne ud takket være dens linjer. På elkedlen er der monteret et stort og anvendeligt håndtag, som gør hældningen af vandet nem og sikker.

Funktioner

Er du typen som pludselig kan glemme, at du rent faktisk havde sat kogende vand over, så kan du tage det helt roligt. Elkedlen her har nemlig en autosluk funktion, så den selv slukker, når vandet har nået sin kogetemperatur. Varmebasen som elkedlen sættes ovenpå, når der skal koges vand, er utrolig tynd og bliver derfor helt ‘gemt’ når elkedlen påsættes – hvis elkedlen skal stå fremme i køkkenet, så er dette helt klart en vigtig egenskab. Elkedlen har en kapacitet på 1,5 liter. Det tager ca. 3 1/2 minut for kedlen at koge vandet, du kan derfor uden problemer koge endnu en omgang, hvis der nu skulle være behov for dette.

Anmeldelser

Hos den meget populære hjemmeside Amazon, el kedlen blevet anmeldt ikke mindre end 876 gange (nyt vindue). Elkedlen er ekstremt populær i bl.a. England, hvor brugerne der har testet elkedlen også bor. De mange brugere har i gennemsnit givet elkedlen 4.2 ud af 5 stjerner. Hvis man tænker over hvor mange der har anmeldt elkedlen, så er dette rent faktisk et rigtig flot resultat. På producentens egen hjemmeside (nyt vindue) har modellen også fået en masse anmeldelser. Her er der 811 brugeranmeldelser, hvilke også er overvejende positive. Det samlede gennemsnit er på 4.5 ud af 5 stjerner, hvilket endnu en gang er imponerende, når der er tale om så mange anmeldelser.  

 

Morphy Richards 102257

Om produktet

En smart elkedel fra mærket Morphy Richards. Elkedlen har fået utrolig flotte brugeranmeldelser på nettet grundet dens flotte design, samt gode funktioner. Hvis du er interesseret i denne elkedel, så læs med nedenfor, hvor vi vil gennemgå de aspekter om elkedlen som du bør vide. Hvis du er til et retro inspireret design, så vil denne elkedel uden tvivl falde i din smag. Elkedlen er designet ud fra 50’ernes design, men alligevel, så er linjerne lavet så de virker moderne og nutidige. Du får derfor det bedste fra to verdener, 50’ernes charme og nutidens skarpe linjer. Håndtaget på elkedlen ligger godt i hånden, men det kan være lidt svært at får det allersidste vand ud af kedlen, medmindre man holder med to hænder. Låget på elkedlen er designet således at der er en sikkerhedslås og ikke bliver varm.

Funktioner

Elkedlen byder på de fleste moderne ting, som en elkedel skal kunne. En sjov funktion, som alle elkedler ikke har, er dens evne til at udsende den klassiske fløjtelyd som man kender den fra gamle dage. Hvis du ikke bryder dig om denne, kan du sagtens slå funktionen fra. Vi synes bare at det er en sjov funktion, som også viser at der virkelig er tænkt over designet. Varmebasen som man stiller elkedlen ovenpå skal tilsluttes en stikkontakt. Elkedlen derimod er ledningsfri forstået på den måde, at den frit kan løftes op fra varmebasen og stilles på dit bord. Varmebasen har desuden en 360 graders funktion, som gør at det er ligemeget hvordan elkedlen stilles på den, så vil den kunne virke. Der er til tider nødvendigt at gøre en elkedel rent pga. kalken, som med tiden vil sætte sig. I elkedlen sidder der dog et aftageligt kalkfilter, som hjælper til at filtrere det værste kalk væk. Filteret kan nemt tages ud af kedlen og vaskes. Vi anbefaler dog, at du også vasker kedlen grundigt. Men en samlet vandkapacitet på 1,5 liter, kan elkedlen bruges i de fleste køkkener. Hvis du vil koge hele 1,5 liter af gangen, så tager det lidt over 3 minutter at bringe vandet i kog. Du kan derfor nemt lave endnu en portion, hvis der skulle være brug for dette.

Anmeldelser

Hos den danske forhandler Skousen har elkedlen fået 7 anmeldelser, som tilsammen giver kedlen 4.7 ud af 5 stjerner. Kunderne er meget begejstret for elkedlen og skriver bl.a. at den overstiger deres forventninger, den er meget lydløs, og dens store tænd knap virker perfekt.  

 

Morphy Richards 102004

Om produktet

Ønsker du en elkedel som er lavet i et flot retro design og samtidig er udformet i et flot rød farve, så er denne elkedel muligvis noget for dig. Den betyder ikke på helt vide funktioner, men gør det den skal – at koge vandet. Læs med når vi gennemgår alt du bør vide vedr. elkedlen. Der er ingen tvivl om at elkedlen er desinget med 50’erne i mente. Elkedlen har et retrolook, men den ser samtidig meget moderne ud med de skarpe linjer og røde farve. Designet henvender sig til alle som ønsker en flot elkedel, i en frisk rød farve. Vi vil gerne gøre opmærksom på, at elkedlen også kan fås i andre farve end den røde. Hvis du klikker dig ind under ‘Morphy Richards’ kategorien, vil du se de andre farver som den er tilgængelig i.

Funktioner

Elkedlen er ledningsfri hvilket betyder at den frit kan tages op fra varmebasen. Varmebasen har derudover en 360 graders funktionalitet, som gør at elkedlen kan sættes ned på varmebasen, ligegyldigt hvordan du drejer den. En anden og meget sjov egenskab ved elkedlen er, at det kan sige den klassiske fløjtelyd når den koger vandet, præcis ligesom elkedler sagde i gamle dage. Hvis du ønsker at den skal være lydløs, kan dette dog også vælges i stedet for. Elkedlen kan rumme 1,5 liter, hvilket i de fleste situationer vil være nok. Skulle man have behov for at koge mere vand, så kan der koges hele 1,5 liter ekstra på lidt over 3 minutter. Vandet koger meget lydløst, så det er ingen sag at skulle lave en kande mere.

Anmeldelser

Hvis vi tager et kig på den engelske version af Amazon, så har elkedlen fået en masse anmeldelser (nyt vindue). Det er faktisk blevet til ikke færre end 876 i skrivende stund, hvilket bevidner om en utrolig populær elkedel. De mange kunder er overvejende positive og giver tilsammen elkedlen 4.2 ud af 5 stjerner. Folk skriver at den bare virker og at de blev positivt overrasket over kvaliteten grundet den lave pris. Det er det samme billede som tegner sig inde på producentens egen hjemmeside (nyt vindue). Her har 811 mennesker anmeldt elkedlen og givet den 4.5 ud af 5 stjerner.  

 

Philips HD9340/00

Om produktet

Der er tale om en flot og simpel elkedel fra Philips. Elkedlen er lavet i et moderne glas design. Elkedlen har alle de funktioner, som du bør forvente af en moderne kedel. Mange bliver tiltrukket af elkedlen grundet dens design, men hvad byder elkedlen ellers på? Læs med i vores beskrivelse af produktet. Designet er i topklasse og Philips har her overgået sig selv. Det gennemsigte glas giver et flot udtryk og det er samtidig spænende, at følge vandet komme i kog. Du skal ikke være bange for at glasset går i stykker, det er nemlig specialglas fra Schott Duran i Tyskland, som er kendte for deres kvalitet. Glasset er lavet til anvendelse ved høje temperaturer som eksempelvis kogning. Udover glas, så består elkedlen også af rustfrit og en hvid farve. De to farver passer godt til det gennemsigte glas og er med til at fuldende looket. Vi mener at designet er meget alsidigt og vil passe ind i alle moderne køkkener rundt om i landet.

Funktioner

Når du fylder vand i elkedlen kan du på glasset, følge med i hvor meget vand du fylder op. Indikatoren gør det nemt at lave en eller to kopper. Det er en lille men meget anvendelig feature ved elkedlen. Når elkedlen er sat til strøm, så er der en indikator der lyser op, hvilket betyder at den er klar til at koge vandet. Elkedlen er derudover udstyret med et multisikkerhedssystem. Systemet betyder at du er sikret mod kortslutning samt tørkogning takket være, den indbyggede sluk funktion. Funktionen går simpelthen ind og slukker elkedlen når vandet er færdig med at koge. Slutteligt vil vi fremhæve elkedlens 360 graders base. De 360 grader betyder at det er ligemeget. hvordan du sætter elkedlen ned på varmebasen, den vil begynde at varme vandet uanfægtet måden du sætter den ned på. Kunne du forresten tænke dig en elkedel med justerbar temperatur indbygget i elkedlen, kan du se samtlige af elkedlerne med justerbar temperatur her. Philips HD9340/00 er ikke nogen lille elkedel, og der er derfor plads til 1,5 liter vand af gangen. De 1,5 liter er nok til de fleste hjem. I de tilfælde hvor det ikke er nok, kan der hurtigst koges mere vand, da elkedlen har en effekt på 2.200 watt, som sikrer en hurtig kogning af vandet.

Anmeldelser

På den tyske del af Amazon (nyt vindue) er elkedlen blevet anmeldt af hele 98 kunder. Kunderne har tilsammen givet elkedlen en score på 4 ud af 5 stjerner, hvilket er en stabil over-middel rating. De mange kunder er positive og skriver at elkedlen er god i hverdagen, den virker og designet er meget moderne. Elkedlen er også blevet anmeldt hos en anden tysk forhandler, nemlig Otto.de (nyt vindue). Også inde på Otto er kunderne meget begejstrede – i alt er der 25 kunder som tilsammen har givet 4.5 ud af 5 stjerner. Endnu et godt resultat, som vidner om en meget stabil og god elkedel.  

 

Philips HD9326

Beklager, der kan ikke findes priser på dette produkt i øjeblikket. Kig igen senere.

Om produktet

En elkedel fra Philips som ligger i den prisvenlige ende og byder på mange funktioner. Den har en effekt på 2.200 watt, hvilket gør den i stand til at koge vandet hurtigt. Elkedlens design er et meget klassisk sølv design, lavet i rustfrit stål. Selve grevet og bundet er sort – den sorte farve passer fint sammen med den sølv farve. Varmebasen (den som varmer elkedlen) er et par cencimeter høj. Når elkedlen står på varmebasen, så ser den ikke særlig godt ud. Ved langt de fleste elkedler er varmebasen helt skjult. Grunden til den høje varmebase skal højest sandsynligt findes ved de funktioner som den tilbyder, disse kan du læse om i følgende afsnit.

Funktioner

Denne elkedel har via dens varmebase mulighed for at sætte vandet til at varme op, på fire forskellige temperaturer. De forskellige temperaturer er henholdsvis 80, 90, 95 eller 100 grader. Funktionen er smart, da man selv bestemmer hvor varmt vandet skal blive – det kunne eksempelvis være at ens te skal opvarmes på præcis 80 grader, for at opnå den bedste aroma. I elkedlen sidder der et anti-kalk filter, som effektivt holder kalken væk. Filteret kan fjernes fra kedlen og vaskes. Herefter er kedlen så god som ny, og du kan igen lave varmt vand. Hvis du eksempelvis kun skal varme vand op til to kopper kaffe, så sidder der bag håndtaget et “vindue” som samtidig fungerer som en vandindikator, der viser hvor meget vand der er fyldt op i elkedlen. Den samlede kapacitet for Philips HD9326/21 er på 1,7 liter, hvilket er i den høje ende. De 1,7 liter burde derfor være mere end rigeligt kapacitet for de fleste mennesker. Mange elkedler har kun en kapacitet på 1 liter, så i sidste ende kommer den an på hvad du skal bruge den mest til. Motoren har desuden et effekt på 2200 watt, hvilket er ganske lig mange andre på markedet. De 2200 watt sikrer en hurtigt og effektiv varmning af vandet.

Anmeldelser

Elkedlen er blevet anmeldt på den tyske del af Amazon (nyt vindue). Her har elkedlen scoret 4 ud af 5 stjerner, hvilket er et ganske udemærket resultat. Bedømmelsen er baseret på hele 55 forskellige kunders bedømmelser, som overvejende er positive. Modellen er også blevet anmeldt på WhiteAway (nyt vindue). Her har 6 kunder tilsammen givet den 3.3 ud af 5 stjerner, hvilket ikke er så godt et resultat. De flere utilfredse kunder skriver, at de har nogle problemer med at kedlen simpelthen bliver meget varm udenpå. Om de blot har fået et defekt eksemplar er svært at sige, men nu er du i hvertfald informeret om problemet, såfremt det skulle ske for dig hvis du køber den.  

 

Philips HD9320

Beklager, der kan ikke findes priser på dette produkt i øjeblikket. Kig igen senere.

Om produktet

En prisvenlig elkedel fra Philips, som alligevel byder på fine funktioner. Elkedlen har et smart design og bringer vandet hurtigt i kog. Da modellen er en af Philips billigste, så skal du heller ikke forvente de helt smart funktioner – læs mere om elkedlen i nedenstående tekst. Som nævnt er designet på elkedlen ganske smart, og ligner en moderne elkedel. Størstedelen af designet består af rustfrit stål. Varmebasen, håndtaget og låget er sort. Den sorte farver passer godt sammen med stålet. Elkedlen vil passe godt ind i alle moderne køkkenet, da der ikke er nogen farver, som skiller sig særlig meget ud.

Funktioner

Elkedlen har et stort låg som gør påfyldningen af vand yderst nem. Når vandet er kommet i kog og det skal hældes ud eksempelvis i en kop, så gør hældetuden sit job ganske fint. Vandet bliver hældt præcist og hurtigt i koppen. I nogle områder af landet er der mere kalk end i andre. Det er derfor en god ting at elkedlen har et anti kalkfilter, som filtrerer kalken væk under kogningen. Filteret er aftageligt, så det kan renses når det er tid til dette. Så snart elkedlen er sat til strøm, så er der en indikator der viser dette. Lyset betyder at du blot kan tænde elkedlen, og den vil herefter starte med at koge vandet. Philips HD9320/20 har en vandkapacitet på 1,7 liter, hvilket er i den høje ende. Du kan derfor koge meget vand hurtigt. De 1,7 liter bør være nok til langt de fleste hjem, og samtidig kunne opfylde behovet i de fleste situationer, hvor der skal bruges varmt vand.

Anmeldelser

Selvom elkedlen er meget billig, så høster den utrolig gode anmeldelser på nettet. Hvis vi starter med at se hos den danske forhandler KitchenOne (nyt vindue), så er der en enkelt kunde der har anmeldt elkedlen. Kunden har givet elkedlen 5 ud af 5 mulige stjerner. Dernæst er elkedlen også blevet anmeldt på Amazon – her har tre kunder bedømt elkedlen, og de har sammenlagt givet den 4.3 ud af 5 stjerner, hvilket også er et fint resultat. Kunderne er tilfredse, og det er primært den lave pris som folk er glade for, da de virkelig føler at de får ‘value for money’.  

 

OBH Nordica 6496

Om produktet

Denne elkedel er en af OBH Nordicas topmodeller. Elkedlen kommer med mange smarte funktioner, såsom temperaturskift og tørkogningssikring. Elkedlen kan fås til en fin pris, men er den pengene værd? Vi gennemgår her alt du bør vide om elkedlen. Designet er meget ‘diskret’ i forhold til andre modeller fra OBH, som eksempelvis er designet i en retro stil. Selve kroppen af elkedlen består af en grå farve, med en bund, top og hældetud i børstet stål. Designet er faktisk yderst elegang, og vi vurderer at det vil passe godt ind i alle nyere køkkener. Håndtaget på elkedlen er sort og har en samtidig knapper indbygget i sig. Det er på disse knapper at man bl.a. kan indstille forskellige varmegrader. Du kan læse meget mere om elkedlens funktioner i følgende afsnit. På siden af elkedlen er der en indikator, som viser hvor meget vand der er i kedlen – indikatoren gør det lidt, hvis man kun skal lave vand til en eller to kopper te.

Funktioner

Som nævnt sidder der et lille LED-display på elkedlens håndtag. Det er derfor muligt at indstille elkedlen til at koge vandet på henholdsvis 5 forskellige temperaturer (37. 60, 80, 90 og 100 grader). De mange forskellige indstillinger giver mulighed for at bruge elkedlen, til flere forskellige ting, det kunne være babymad, varmepude, bagning eller blot te/kaffe. Derudover så har elkedlen også en ‘keep varm’ funktion. Funktionen gør det muligt at elkedlen fastholder den valgte temperatur i op til 40 min. Funktionen er smart, da man dermed har varmt vand stående klar. Slutteligt vil vi nævne at elkedlene også har funktioner såsom autosluk og tørkogningssikring. Du kan derfor ikke koge, når der ikke er vand i maskinen, og autosluk funktionen slutter automatisk elkedlen, når vandet er blevet bragt i kog medmindre, du har aktiveret stay warm funktionen.

Anmeldelser

Den totale vandkapacitet for elkedlen er på 1,6 liter, hvilket er en ganske normal kapacitet. Det giver mulighed for at lave masser af varmt vand på en gang, og hvis der skulle være behov for mere, så kan dette laves på to sekunder, takket være dens 2200 watt effekt. Er denne elkedel ikke det rette for dig, kan du måske fristes af nogle af topmodellerne fra KitchenAid.  

 

OBH Nordica 6448

Om produktet

Endnu en elkedel fra OBN Nordica, som er lavet med et retro design i mente. Designet er friskt og helt sikkert noget som vil passe godt ind i de fleste køkkenet. Elkedlen kan også fåes i sort, hvis dette design kan lides bedre. Lyder denne elkedel som noget for dig, så læs mere om den i nedenstående tekst. Designet er som sagt retro-inspireret – man kan tænke sig helt tilbage til 50’erne, hvor det var lignende design, som stod i køkkenet. Farven som elkedlen er lavet i er primært beige, men med et sort håndtag og varmbase samt en krom hældetud. De forskellige farver passer godt til hinanden, og giver elkedlen dens helt eget udtryk. Det store håndtag er designet således, at det er nemt at hælde alt vandet ud af elkedlen. Det er samtidig muligt via det lille vindue, som sidder bag håndtaget, at se hvor meget vand som er i kedlen.

Funktioner

OBH 6448 kommer ikke med nogle helt vilde eller innovative funktioner, men har derimod nogle få og ganske funktionelle nogle. Den første funktion som vi vil fremhæve er dens autosluk funktion, hvilket også gør elkedlen meget sikker at bruge. Funktionen fungerer således, så når vandet er blevet bragt i kog, så vil elkedlen automatisk stoppe med at varme vandet. En anden funktion som er i forlængelse af denne, er dens tørkogningsfunktion. Hvis der er meget lidt eller intet vand i elkedlen, så er dette ikke muligt at starte den, da den ellers vil stå og tørkoge, hvilket potentielt ville kunne ødelægge elkedlen. Nogle gammeldags elkedler har ikke denne funktion, og dette skal man i den grad være opmærksom på. Vandkapaciteten for denne model er i den høje ende på 1,8 liter, hvilket bør være nok vand pr. gang til langt de fleste mennesker. Såfremt det ikke er nok, så kan der hurtigt laves en ny kogning takket være elkedlens 2200 watt, som sikrer en hurtigt kogning.

Anmeldelser

Hos forhandleren Komplett (nyt vindue) har elkedlen fået to anmeldelser. Begge kunderne har giver 5 ud af 5 stjerner, hvilket er rigtig flot. Den ene af kunderne skriver, at hun blev positivt overrasket over elkedlen og dens funktionalitet.  

 

OBH Nordica 6447

Om produktet

En elkedel fra OBH Nordica som er lavet i et flot retro design. Elkedlen er en af OBH’s populære modeller og passer grundet den sorte farve, ind i alle køkkener. Læs med i teksten nedenfor, hvis du ønsker at blive klogere på elkedlens specifikationer. Designet på elkedlen er flot retro inspireret, og giver et flot udtryk i de fleste køkkenet. Den sorte farve er dyb og næsten hele elkedlen består af denne. Det er kun hældetuden og noget af låget, som er krom stål. Selvom der ikke er meget krom stål, så står det yderst godt til den sorte farve. Håndtaget på elkedlen er stort og lavet på en sådan måde, at det er let at hælde alt vand ud, og stadig fastholde et godt greb. Bag håndtaget er der et vindue ind til selve vandet i kedlen, hvor man kan følge med i hvor meget den er fyldt op.

Funktioner

OBH 6447 har alle de funktioner som du bør forvente dig, af en moderne elkedel. Vi kan bl.a. nævne den indbyggede tørkogningssikring, som gør at maskinen ikke starter, hvis der ikke er noget vand i den. Ydermere så har elkedlen også en autosluk funktion, som gør den meget anvendelig i dagligdagen. Du kan blot sætte dit vand over, og den vil herefter automatisk slukke, når vandet er bragt i kog. Når elkedlen er tilsluttet dens varmebase, så vil den lyse via en indikator som sidder på siden af elkedlen. Indikatoren viser at den er tilsluttet strøm, og den er klar til at blive startet. Vandkapaciteten for OBH 6447 er i den høje ende, hvilket vil sige 1,8 liter. 1,8 liter er masser af vand og gør den ideel, hvis du skal lave mange kopper te eksempelvis. Vær opmærksom på at elkedlen ikke er helt lille, så hvis du ikke har brug for så meget vand af gangen, så anbefaler vi en mindre elkedel. Hos forhandleren WhiteAway har denne elkedel fået 3 brugeranmeldelser (nyt vindue). Anmeldelserne er overvejende positive og giver i gennemsnit 4.3 ud af 5 stjerner.  

 

Hvilke elkedel mærker findes der?

Markedet for elkedler er kæmpestort og det kan være svært at overskue. Denne side er tiltænkt som en hjælp så man får mulighed for at få indblik i alle de forskellige mærker og typer af elkedler og elkedlernes særlige specifikationer/funktioner og designs der findes. På den måde kan det være meget nemmere at udse sig den helt rigtige elkedel når man har læst vores elkedel test. Vi bestræber os på at være objektive i vores tests, hvor vi vurderer hvor man får mest value-for-money.

KitchenAid – Det populære valg

KitchenAid er kendt for sit unikke design, som typisk blander moderne design med et retro stil, som tydeligt kommer til udtryk i nogle af de ovenstående elkedler. KitchenAid har et slogan som lyder “KitchenAid – for the way it’s made“. Med det mener de, at man skal vælge KitchenAid produkter på grund af måden de producerer alle deres maskiner på. Det gælder ikke kun elkedel, men alle deres produkter, bliver laver i høj kvalitet og med forbrugeren i tankerne. Alle funktioner er tænkt ind til at være så praktiske som muligt, og det ses blandt andet i deres top-elkedel, som har et hav af smarte funktioner. KitchenAid bestræber sig på at lave køkkenmaskiner, herunder elkedler, i rigtig høj kvalitet. Dette betyder at hvis du køber en elkedel fra KitchenAid, så skal den kunne holde mange år frem.

Bosch – Tysk kvalitet

Bosch er en kendt producent i Danmark, som sælger et stort udvalg af elektroniske produkter, herunder elkedler. Bosch laver mange forskellige typer af elkedler og vi har samlet mest relevante og har givet dem en individuel score. Vil du vide mere om de enkelte elkedler, kan du med fordel klikke dig ind på en af kedlerne, for at læse meget mere om produktets funktioner, samt andre relevante oplysninger Bosch har et slogan som lyder “Bosch – Invented for life“. Med det mener de, at man skal vælge Bosch produkter på grund af måden det gør dit liv og din hverdag nemmere på. De laver produkter, som du har brug for i hverdagen og produkter som er nemme at have med at gøre.

Wilfa elkedel – Elkedler fra Norge

Wilfa er et norsk selskab, som blev etableret i 1948, og som i dag er en af Nordens førende leverandører af småelektriske artikler til hjemmet. Wilfa har fokus på design, kvalitet, sikkerhed og innovation. Wilfas vision er at give gode hverdagsoplevelser og levere robuste produkter til hjemmet. Deres kærneværdierne er blandt andet entusiasme, kvalitet og innovation, og deres ansatte arbejder kontinuerligt med at designe, udvikle og teste produkter, som kan gøre hverdagen nemmere for forbrugerne. For forbrugerens sikkerhed NEMKO-godkender de alle deres produkter, og flere af dem har 5 års garanti. De senere år har Wilfa haft et stærkt fokus på kaffe og lanceret en serie af kaffe- og tebryggere og kafferelaterede produkter, som de kalder Wilfa Svart. Wilfa har ambitioner om at være de største i norden indenfor køkkenredskaber og generelt udstyr til køkkenet.

Royal elkedel – elkedler i retro design

En Royal elkedel er udarbejdet i et retro design, som minder en om de gamle kedler, som skulle opvarmes på komfuret og sagde en høj pivelyd, når vandet var færdigt. Royal har tænkt det retro design ind i deres moderne elkedler, som får i forskellige farver. Hvis du er til retro design, så kan en elkedel fra Royal være noget for dig. Du kan med fordel læse mere om de enkelte elkedler, hvor vi beskriver elkedlens funktioner og design, samt laver en konklusion på produktet i forhold til prisen. Royal Dome hedder deres smarte elkedel, som får i flere forskellige farver. En Royal Dome er meget budgetvenlig og passer ind i de fleste hjem.

Dualit elkedel – Designermærket fra England

Dualit er i dag blevet et synonym for fremragende køkkenprodukter, der tilfører ethvert køkken visuel og funktionel værdi. Dualit blev grundlagt i England af Max Gort-Barten, der med stor kreativitet og stærke ingeniørevner udviklede og designede de fremragende produkter til køkkenet, blandt andet den berømte og patenterede toaster, der for alvor fik folks opmærksomhed – først i England og sidenhen rundt om i verden. Samtlige produkter fra Dualit bærer det unikke design, der gør dem nemme at kende og ofte fører til synlige og fremtrædende placeringer i hjemmet. Det gælder alle Dualits forskellige produkter, hvad enten der er tale om en brødrister, Dualit elkedel, håndmixer, kaffemaskiner, kaffekværn, stavblender eller et andet køkkenudstyr fra den Dualit. I mere end 60 år har Dualit udviklet deres enestående køkkenprodukter med afsæt i værdierne kvalitet, innovation og flot design, hvilket har givet dem en særlig genkendelighed, der differentierer sig fra andre mærker. Deres originale design bærer et karakteristisk snit af retro, der gør dem tidløse. Alt køkkenudstyr fra Dualit er yderligere kendt for deres stabilitet, kvalitet og lange holdbarhed, og de har gennem tidens løb vundet flere priser, der understøtter produkternes anseelse som ’best in class’. Producenten hviler dog ikke på laurbærrene, tværtimod udvikler og forbedrer Dualit på kontinuerlig vis, således at de kan opretholde deres status som garant for at levere enestående køkkenprodukter. Vi vil løbende opdaterer vores elkedel tests med de nyeste produkter fra Dualit, samt alle andre modeller som bliver lanceret på markedet.

Morphy Richards elkedler – Engelsk producent siden 1935

Morphy Richards er en af de førende leverandør indenfor elektriske køkkenartikler i England og har eksisteret siden 1935. Det er særdeles innovative løsninger pakket ind i elegant og tidløst design, kombineret med en yderst omhyggelig kvalitetskontrol, der har sikret Morphy Richards sin gode position på markedet. Morphy Richards har et slogan som lyder “Morphy Richards – smart ideas for your home“. Med det menes der, at man skal vælge Morphy Richards produkter på grund af deres smarte ideer, der sikre et godt køkkenredskab til din hverdag. De laver produkter, som du har brug for i hverdagen og produkter som er nemme at håndtere. Desuden har de en yderst høj kvalitet, som gør at produkterne burde strække i flere år.

Philips elkedel – budgetvenlige elkedler

Philips elkedler ligger i den billige ende, hvor du typisk får en elkedel et sted mellem 150-500 kroner. Deres topmodel, den som vi har givet højst karakter, har nogle moderne funktioner og vi synes at det er et godt value for money køb. Du kan med fordel klikke dig ind på de enkelte modeller og læse mere om Philips elkedler, hvad de kan og hvad de koster. Philips har et slogan som lyder “Philips – sense and simplicity“. Med det mener de, at man skal vælge Philips produkter på grund af enkeltheden. De laver produkter, som du har brug for i hverdagen og produkter som er nemme at have med at gøre i hverdagen.

OBH Nordica – Den nordiske producent

OBH Nordica er en forholdsvis ny virksomhed med nordiske rødder. OBH Nordica brandet blev etableret i 2002, da den danske virksomhed Ole Bødtcher-Hansen A/S fusionerede med det svenske firma, Joffe Marketing AB.

I dag har OBH Nordica kontorer i hele norden – Danmark, Sverige, Norge og Finland. Desuden har OBH Nordica et repræsentationskontor beliggende i Kina. OBH Nordica fremstiller produkter inden for elektroniske husholdningsprodukter samt køkkengrej, hvor moderne design og funktionalitet er højt prioriteret, og hvor produktudvikling ofte sker i samarbejde med ledende, nordiske designere.

I OBH Nordicas brede sortiment af køkkenudstyr, er der blandt andet elkedler. Elkedler til alle stilarter og funktioner – uanset om du hurtigt vil koge lidt vand til te eller forkoge vand til din pasta. En elkedel er det perfekte hjælpemiddel i alle køkkener.

OBH Nordica har et slogan som lyder “OBH Nordica – Designing good life“. Med det mener de, at man skal vælge OBH Nordica produkter er designet til at gøre livet nemmere ved hjælp af smarte og moderne køkkenredskaber.  

 

Hvordan har elkedlen udviklet sig?

Ligesom al anden teknologi udvikler sig med tiden gør elkedlen det også. For kort tid siden var en elkedels specifikation udelukkende at opvarme vandet til 100 grader. I dag er der flere modeller af elkedler, som har mulighed for at opvarme vandet til andre temperaturer end kun 100 grader. Skal man for eksempel bruge vand som kun er 70 grader varmt, så man kan drikke sin te hurtigere eller til andre formål, er det muligt at få en elkedel hvor man kan justere temperaturen – typisk til en temperatur mellem 50-100 grader.

Eksempel på justerbar temperatur

Gå aldrig ned på udstyr – heller ikke i dit køkken. Hvis du elsker at bruge en masse tid i dit køkken og generelt er fan af maskiner og køkkenmaskiner skal du også have en elkedel der tilfører dig ekstra mulighed for at udfolde dig. Bor du i en husstand, hvor man står op på lidt forskellige tidspunkter, men visse personer skal som det første på deres dag have deres morgenkaffe er det muligt at få en elkedel, der kan opvarme vand til en bestemt temperatur og holde denne i op til 30 minutter. Her er der mulighed for at den første der står op tænder elkedlen kan holde vandet varmt til den næste der står op, eller imens partneren er i bad.  

 

Elkedler med justerbar temperatur – de bedste på markedet

Som du måske har bemærket, har alle de elkedler med temperatur som kan reguleres, de højeste score. Det skyldes, at det er en ganske anvendelig funktion, som kan gavne mange i hverdagen. Mange mennesker synes at det fungerer rigtig godt, og det er blandt andet derfor at modellerne scorer højere end elkedlerne uden denne funktion. En elkedel med justerbar temperatur, gør at du kan vælge hvilken temperatur elkedlen skal varme vandet op til, typisk til en temperatur mellem 50 og 100 grader. Mange af elkedlerne har forskellige intervaller, alt efter hvilken producent der har lavet elkedel, samt hvilken funktion elkedlen har. Med det menes der, at nogle elkedler er designet med fokus på te-elskere, da forskellige te, kræver forskellige temperaturer for at få den bedste smag frem.

Er elkedler med temperaturtrin dyrere?

En elkedel med justerbar temperatur er typisk lidt dyrere end en elkedel uden funktionen. Dettes skyldes naturligt nok, at det har krævet mere teknologi samt mere produktudvikling, hvilket afspejler sig i prisen. Afhængigt af hvilken producent man kigger på, vil der være et væsentlig prishop fra en model med og en model uden funktionen. Det drejer sig typisk om 200-500 kroners forskel. Hvis du blot skal bruge en elkedel der kan koge vand op til 100 grader, er denne funktion selvfølgelig overflødig, men vi anbefaler at man betaler den ekstra pris, da det kan være ganske belejligt, at kunne veksle mellem vandets temperatur. Hvis du eksempelvis har en ven/veninde eller et familiemedlem, som er vild med the, kan han/hun måske blive yderst positivt overrasket, over at du har muligheden for at kunne koge vandet op til den helt optimale temperatur.  

 

Hvordan passer en elkedel ind i dit køkken?

En elkedel er et yderst brugbart redskab at have med sig i køkkenet. Der er både tid og penge at spare ved at bruge en elkedel frem for at opvarme vandet i gryden på komfuret. Elkedlen bliver ikke kun brugt til madlavning, men også i forbindelse med andre aktiviteter såsom rengøring i hjemmet. Når man bruger et redskab meget giver det ikke mening at skulle tage det frem og gemme det væk mange gange i løbet af en dag. Derfor er elkedlen ofte et køkkenredskab, som får en meget central plads i køkkenet. Når den skal stå fremme hver dage og måske ligefrem integreres i køkkenet skal det også være en elkedel der tager sig godt ud i designet og kan være en tilføjelse til den stil man i forvejen har i hjemmets hjerte – køkkenet. Det er vigtigt når man vælger en elkedel at designet passer ind. Der findes elkedler i et utal af farver og designs. Der findes de helt topmoderne designs, som fås i farver som normalt vil være sort eller stålfarve, men der er også andre elkedler som fås i grøn, blå og rød. Har man brug for at peppe køkkenet op med et nyt redskab er det en oplagt mulighed at vælge en elkedel med en frisk farve og vil tilføre køkkenet lidt liv.

Elkedel med retro design – det populære valg

Et køkken kan ikke undvære en elkedel. Ofte er elkedlen også et køkkenredskab som bruges dagligt og derfor får en fremtrædende plads i køkkenet. Derfor er det vigtigt at man vælger et design som passer ind i ens køkken og som tilføjer rummet noget personlighed. En elkedel i retro design er topmoderne og er med til at løfte rummets stil. Selvom elkedlerne i retro design kan lyde noget gammeldags, så er de alligevel topmoderne med en vildt fedt look, som kun vil peppe ethvert køkken op. Der mulighed for at vælge en retro elkedel i flere forskellige farver og med forskellige smarte funktioner. I takt med at elkedlerne i retro design er blevet så populære er der også mange af producenterne der har valgt at have disse med i deres sortiment, nedenfor har vi samlet alle elkedlerne i retrodesign for at give dig et bedre overblik. Der er også elkedelproducenter som holder designet i en helt retro-stil, hvor man får helt vildt fedt look til en ellers moderne tid, hvor alting skal være så smart og inde i tiden. Lige nu er det faktisk inde i tiden at være lidt retro og det samme skal ens køkken have lov til at være. KitchenAid er en producent der især er glad for at udvikle elkedler i et retrodesign, nogle med flere specifikationer end andre, og disse fås typisk i farverne sort, stål og rød. Man skal gøre op med sig selv hvilken plads elkedlen skal have i køkkenet. Ønsker man at elkedlens design skal være fremtrædende og integreres i køkkenet? Ønsker man at elkedlen skal gå mere i et med køkkenet og blot være funktionel? Det hele er muligt, man skal bare finde den rigtige. De enkelte elkedel tests guider dig igennem designet ved at give elkedlens design en score.  

 

Sådan vedligeholder du din elkedel

Et af de mest anvendte køkkenredskaber er elkedlen. Den bliver i mange husstande brugt hver eneste gang der skal laves en kop kaffe. Drikkevandet i Danmark indeholder kalk, fordi det hentes fra langt nede i jorden. Nogle områder i landet er mere kalkrige end andre, men som udgangspunkt findes det i alt vand fra vandhanen i Danmark. Kalk i elkedlen fremkommer når det overskydende vand får lov til at sidde på indersiden. Når det så tørrer medfører det hvide aflejringer, præcis som man kender det fra brusebadet. Rengøring af elkedlen er noget som mange mennesker glemmer i dagligdagen. Det er dog yderst vigtigt at dette bliver gjort, da man ellers kan ende op med en elkedel, som er fyldt med kalk, og så er det pludselig langt sværere at få kalken fjernet. Der er flere oplagte grunde til at rengøre elkedlen bl.a. at det forlænger elkedlens levetid og du i sidste ende kan spare mange penge.

Flere elkedler har i dag et udtageligt og vaskbart kalkfilter

Har man valgt en elkedel der skal være en del af køkkenet og altid stå fremme er det desuden vigtigt at vælge en elkedel i et materiale der er let et holde rent, så den altid fremstår pæn og indbydende. Hvis du vil rengøre din elkedel (hvilket vi anbefaler at du gør løbende), så kan dette gøres med få enkle trin. Følg derfor disse steps til en ren og pæn elkedel:

Step 1 – Frakobl elkedlen fra stikkontakten eller fjern den fra varmebasen. Det er vigtigt at ledninger eller andre elektroniske dele, ikke kommer i kontakt med vand.

Step 2 – Skyl elkedlen indeni med varmt vand for evt. løse flager af kalk, som ligger nede i kedlen.

Step 3 – Lav en blanding nede i kedlen, som er tilsat en svag syre (eksempelvis citronsyre eller eddidke) og almindeligt vand. Brug forholdet 1:5 når du blander vandet med syren. Du kan også anvende andre afkalkningsmidler, som er lavet til formålet – følg i dette tilfælde det pågældende produkts brugsanvisning.

Step 4 – Kobl elkedlen til stikkontakt/varmebasen og kog blandingen op. Lad herefter elkedlen stå, så syren/afkalkningsmidlet har tid til at virke.

Step 5 – Efter ca. 5 min. kan du hælde blandingen ud igen og begynde at skylle elkedlen. Skrub elkedlen grundigt indeni og sørg for at al kalk er forsvundet.

Step 6 – Fyld noget rent vand i kedlen og kog det et par gange. Så er du er helt sikker på at al syren/afkalkningsmiddel er væk og du ikke kommer til at drikke dette ved et uheld.  

 

 

Bedste elkedel i test – hvilke kilder er brugt?

Når der skal findes den bedste elkedel så er der mange parametre som skal tages i mente. Det kan derfor være at en test har fokuseret meget på en ting, og en anden test på noget helt andet. Vi har derfor valgt ovenstående elkedler baseret på en række af forskellige kilder, store som små. Du kan herunder læse mere om de kilder, som har dannet grund for listen af ovenstående elkedler.

Testfakta.se

Testfakta er et svensk forbrugermagasin, som har skrevet guides og testet produkter siden år 2001. I den test som vi har gennemgået hos Testfakta, har de testet forskellige elkedler på markedet. Testfakta er sammenholdt alle de testede egenskaber som eksempelvis: Hvor lang tid det tager at koge vandet, kan man selv styre temperaturen på vandet og hvor sikker elkedlen er at bruge. Eksempelvis fandt de ud af, at der er over et halv minuts forskel på, hvor hurtigt den bedste elkedel koger vandet, kontra den som var langsommest.

Læs mere

Politiken.dk

Politiken har deres eget testunivers, hvor de en gang imellem tester forskellige produkter, så deres læsere kan se hvilke der har scoret bedst. I dette tilfælde har de lavet en test som består af fem forskellige elkedler som blev testet. Testvinderen af testen blev Bosch TWK8613P, som også er listet øverst her på siden. Den elkedel som kom på anden pladsen er Philips HD4646, som du også finder listet længer oppe på siden. Til at rangere de forskellige elkedler har Politiken fået hjælp af Michael Frederiksen, industriel designer, og Torben Rahbek, civilingeniør. De blev bedt om at bedømme elkedlerne med fokus på design, brugervenlighed og sikkerhed. De kunne give hver enkel elkedel en score fra 1-6 i hver af kategorierne.

Læs mere

Tænk.dk

Forbrugermagasinet Tænk laver mange forskellige tests for at finde ud af, hvilke produkter som klarer sig bedst på markedet. Dette betyder også at de løbende tester elkedler for at finde ud af, hvor godt de klarer sig ud fra en lang række af parametre. En af de findings som de gjorde sig var bl.a. at en elkedel ikke behøver at være dyr for at være god. Hvis man tager de seks bedste elkedler fra deres test, så er de blandt de allerbilligste i testen. Du skal derfor ikke regne med at jo mere du betaler, des bedre elkedel får du.

Læs mere

Diverse forhandlere

På nogle af produkterne har vi fremhævet at produktet har fået fuld stjerner hos en forhandler. Selvom der ikke er tale om en egentlig test, så mener vi stadig at dette punkt er relevant at have med. En ting er hvad nogle eksperter mener om produktet, når de står og skal teste det blandt mange andre samme dag, en anden ting er hvad hundredevis af reelle købere af produktet mener. Hos forbrugerne er der tale om “markedets stemme”, hvilket i høj grad også betyder noget, når den bedste elkedel skal findes. Du kan herunder klikke dig ind på en udvalgt forhandler, og læse hvordan brugerne anmelder en af de populære elkedler, som vi har skrevet om her på siden.

Læs mere