Bedste elektroniske p skiver i test

Rangeringen er baseret på produktets funktioner, design, pris, anmeldelser samt eksterne tests.


Undgå p-bøder med en elektronisk p-skive

Er du træt af parkeringsbøder? Eller glemmer du bare at sætte din parkeringsskive? Så er det på tide at du får købt en ordentlig elektronisk p-skive som ovenikøbet indstiller tiden for dig, så du fremover aldrig glemmer at indstille tiden. I dag er bøderne oppe på 750 kr., og er stigende. Det betyder også, at har du investeret i en elektronisk p-bøde, er den tjent sig hjem så snart den har reddet dig én enkelt gang.

Hvis du er typen som har fået lidt for mange bøder er parkeringsskiver med automatisk indstilling helt sikkert et super godt køb for dig. Med disse parkeringsskiver kan du roligt regne med at parkeringsskiven bliver indstillet kort tid efter du har parkeret din bil. Udover at parkeringsskiven indstiller sig selv, er batteriet i disse parkeringsskiver uovertruffent. Det kan holde i flere år og dermed skal du ikke medregne dyre batterier med i budgettet.

Med en ParkOne parkeringsskive skal du ikke tænke på at skifte batteri særlige ofte. En ParkOne parkeringsskive giver dig besked, når batteriet skal skiftes. mangler din ParkOne batteri, er det blot at købe et parkeringsskive batteri her. Skal du have ParkOne klæbepuder til din ParkOne parkeringsskive, kan du købe dem her.

Sæt en elektronisk p-skive i forruden og undgå p-bøde når du holder parkeret.

Parkeringsskiverne med solcelleteknologi indstiller også sig selv med din parkeringstid og aflaster desuden det indbyggede batteri og der kan du forvente batteritid på op til 10 år. Ved at have en smart elektronisk p skive solceller, skal du stort set ikke bekymre dig om at stille parkeringsskiven. Et parkeringsur klare det hele for dig, hvor din p skive oplader ved hjælp af solceller. Derudover vil de fleste parkeringsskiver give dig et signal om hvorvidt det er tid til at skifte batteri. Nedenfor kan du læse mere om hvordan en elektronisk p-skive virker.

Hvordan virker en elektronisk parkeringsskive?

Er du træt af unødvendige og dyre parkeringsbøder? Så skal du have en elektronisk p-skive.

En parkeringsskive er med til at reducere risikoen for en p-bøde. De fleste modeller indstiller sig selv efter sommer- og vintertid, giver besked når det er på tide at skrive batteri og er lavet i flotte designs. Læs mere nedenfor.

Når du har aktiveret parkeringsskiven og monteret den i din bil, registrerer parkeringsskiven automatisk, når bilen køres og parkeres. Tiden for parkering er synlig udefra bilen på et letlæseligt LCD display. På den måde har du en digital parkeringsskive som også fungerer som et parkeringsur. Fra inde i bilen vil du se en diskret LED-indikator blinkende blå, når parkeringstiden er indstillet og rød, når det er tid til en ændring af batteriet, som det også er nævnt ovenfor. Taster til manuel indstilling er typisk skjult under frontdækslet eller placeret diskret på siden af parkeringsuret.

Det smarte ved et elektronisk parkeringsur er helt klart, at du slipper for at skulle indstille tiden, når du eksempelvis er inde og handle. Du kan på den måde spare en masse penge, ved at have en automatisk parkeringsskive, som selv indstiller sig. En elektronisk p skive er et must-have til enhver som begår sig i storbyer, hvor man får parkeringsbøder stort set hvor end du holder parkeret.

Elektronisk p-skive med tilhørende app

Til nogle parkeringsskiver findes en tilhørende app, som er utrolig hjælpsomme i forhold til parkeringen og du skal dermed aldrig være i tvivl, om din parkering er ved at udløbe eller ej. Derudover vil app’en hjælpe dig med at finde din bil hvis du har mistet overblikket over parkeringshuset eller bare har glemt hvor du har parkeret.

Hvis du ønsker en elektronisk parkeringsskive med en tilhørende app, kan det anbefales at købe en ParkOne p-skive. En ParkOne parkeringsskive har en smart og gratis app, hvor du blandt andet kan finde et kort over hvor du har parkeret din bil, samt hvornår din parkering er ved at udløbe.

Køber du eksempelvis en elektronisk p-skive fra ParkOne – enten nedenstående ParkOne Mini eller ParkOne 2, så får den en tilhørende app, som gør livet endnu lettere for dig.

En elektronisk p-skive indstiller automatisk tiden. Her er det ParkOne Park Mini, som er monteret i forruden. Park Mini har en tilhørende app.

Det kan klart være en fordel at have en elektronisk p-skive. Her kan du læse mere om hvordan du indstiller din elektroniske p-skive, så du dermed undgår p-bøder i fremtiden. Dette kan du også læse mere om nedenfor i vores afsnit om ofte stillede spørgsmål.

Ofte stillede spørgsmål

Nedenfor kan du forhåbentlig finde svar på dit spørgsmål. Vi har samlet de ofte stillede spørgsmål, således at du kan finde svar på hvad end du måtte være i tvivl om.

Er det et krav at have en parkeringsskive i bilen?

Det korte svar er ja. Når du parkerer på en parkeringsplads med begrænset parkering (angivet på skiltene med teksten “P-skive påbudt” eller en lignende beskrivelse), er det et krav, at du skal have en godkendt parkeringsdisk monteret i ruden.  For din egen skyld, kan du jo med fordele købe en elektronisk p skive. Parkeringsskiven skal kunne læses af p-vagter og tydeligt angive ankomsttidspunktet.

Hvis du parkerer din bil i et område, hvor en parkeringsbillet skal købes, er det ligegyldigt, om der er en parkeringsdisk i din bil, og i denne sammenhæng vil du ikke modtage et parkeringsbøde for ikke at have en gyldig parkeringsdisk i din bil. Sørg for at have en automatisk p skive, så du slet ikke skal være bekymret for dette.

Hvordan skal jeg sætte min p skive?

Parkeringsskiven skal være indstillet til at vise den tid, du parkerede din bil. Du kan dog indstille tiden til slutningen af kvarter, hvor du startede din parkering. Har du en elektronisk p skive, skal du ikke være bekymret for dette.

Eksempel: Hvis du parkerer din bil kl. 12.35, skal du indstille p skiven til 12.45 (slutningen af kvarteret). Hvis parkeringspersonale inspicerer din bil, efter du har forladt det, men inden den angivne tid på dit parkeringsur, for eksempel 12.40, er der intet at være bekymret for i forhold til kontrolgebyr.

Kan jeg have flere parkeringsskiver?

Som udgangspunkt anbefales det ikke at have flere parkeringsskiver i forruden.

Det er ikke et problem, hvis begge parkeringsskiver viser samme tid. Men hvis servicepersonale ikke klart kan bestemme parkeringstiden, risikerer du at få et inspektionsgebyr. Det kan ikke forventes, at servicepersonalet udfører en vurdering af, hvilken p-skive og hvilket tidspunkt der er korrekt.

Undgå at have to parkeringsskiver i forruden. Hav kun én, men sørg for en backup hvis din elektroniske p-skive løbet før for batteri.

Af sikkerhedshensyn skal du derfor kun have én parkeringsskive i forruden. Hvis du ønsker en ekstra i bilen, hvis den elektroniske p skive holder op med at virke, kan du have en ekstra i handskerummet, så du problemfrit kan parkerer.

Hvad gør jeg hvis der både er påbud om parkeringsskive og gyldig parkeringsbillet?

Hvis du parkerer på en parkeringsplads, hvor der er betalt parkering sammen med et krav til en parkeringsskive, kan du vælge at parkere på flere måder.

Ordlyden på skiltet hvor du parkerer kan eksempelvis være:

“Parkering tilladt for X time(r) med en korrekt indstillet parkeringsdisk”

“Det er kun tilladt at parkere med en gyldig parkeringsbillet”

Du kan derefter vælge at:

Parker i den periode, der er angivet som tilladt med en korrekt indstillet parkeringsdisk. Her er da ingen grund til at købe en billet fra betalingsterminalen for at supplere parkeringstiden, da det er gratis at parkere.

Du kan købe en billet på betalingsterminalen, minus den tid, der er tilladt med en indstillet parkeringsskive, forudsat at du sætter parkeringsskiven til tidspunkt for udløb af din parkeringsbillet.

Du kan købe en billet på betalingsterminalen for den tid, du skal parkere din bil og undgå at indstille parkeringsdisken. På den måde kan du ikke drage fordel af den gratis parkering, når der kræves en parkeringsdisk.

Jeg har fået bøde selvom jeg har en elektronisk p skive?

Der ses flere og flere tilfælde, hvor elektroniske parkeringsskiver ikke virker som beregnet. Det skal derfor advares mod at tro, at man er fritaget for en inspektion og ethvert inspektionsgebyr for en forkert indstillet parkeringsdisk, som det desværre nemt kan forekomme. Det er dit ansvar at sørge for, at den elektroniske parkeringsskive har sat sig korrekt.

Et råd, når du anvender en elektroniske parkeringsskive, er altid at have en manuel parkeringsdisk i handskerummet, hvis den elektroniske parkeringsskive fejler. Husk at fjerne den elektroniske parkeringsskive, da det ikke er tilladt at have to parkeringsskiver. Eller, det er ikke forbudt, men det øger din risiko markant for at få en p-bøde.

Mange forhandlere af elektroniske p-skiver udbyder garanti i op til to. Får du en parkeringsbøde i denne periode, refunderer de beløbet til dig. Det er det de kalder 0-bøde garanti. Dette gives eksempelvis af ParkOne, som blot sætter det krav, at du skal have monteret og indstillet din elektroniske p-skive efter deres anvisninger.

Kan en elektronisk p skive klare sommer og vintertid?

Ja, det kan den. De moderne elektroniske parkeringsskiver kan håndtere det meste, og et skift mellem sommer- og vintertid er bestemt ingen undtagelse. Dette er hvert fald eksempel med langt de fleste modeller på markedet – i hvert fald dem som er samlet på denne side. Når du indstiller din elektroniske p skive – hvor du angiver dato, årstal og tid, ved parkeringsuret lige præcis hvornår den skal skifte fra sommer til vinter – og omvendt selvfølgelig.

error: