Energivenlige køleskabe og køle/fryseskabe

I tabellen nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

Model Navn Butik
1. LG
GBB59PZEFS
Klik
2. Bosch
KGE39BI40
Klik
3.  Whirlpool
BSNF 8123 OX
Klik
4.  Bosch
KGE36BW40
Klik

Læs mere om de mest populære energivenlige køleskabe

I følgende afsnit kan du læse mere om de mest populære energivenlige køleskabe, som er dem du finder i tabellen overfor. De mest populære energivenlige køleskabe er endt på listen af flere forskellige årsager. Som oftest er det fordi der er tale om testvindere eller at de generelt bare har fået rigtig gode anmeldelser på markedet. Fælles for dem hver især er, at de opfylder de flestes behov til hvad et energikøleskab skal kunne – nemlig have den bedste energiklasse, A+++, som sikre dig en lavere energiregning!

 

LG GBB59PZEFS – TESTVINDER Jan 18

LG GBB59PZEFS er en af de mest populære modeller på det danske marked. Modellen er blevet kåret som bedst i test i januar 2018 af Råd og Rön, og er derfor med alle de moderne funktioner, som man kunne ønske sig.

Denne model klarer sig selvfølgelig rigtig godt når det omhandler energivenlige køleskabe, da den havner i den absolut bedste kategori – A+++. Dette LG køleskab er sat til at bruge cirka 172 kWh årligt, hvilket er rigtig godt. Det betyder at du sparer mange penge årligt på din elregning, set i forhold til et køleskab i kategori A eller A+. Materialet er rustfrit stål og denne LG model har en kølekapacitet på 225 liter og en frysekapacitet på 93 liter. Køle-fryseskabet passer sig derfor særdeles godt til husstande på 3-4 personer.

Modellen har et hav af smarte funktioner, som er med til at gøre din hverdag bedre og lettere. Blandt andet har den et lydniveau på kun 37 dB, hvilket er noget nær det laveste man kan komme for køle- og køle-fryseskabe. Modellen har desuden NoFrost funktioner – altså automatisk afrimning. Det betyder at du ikke skal tænke på at fjerne is i fryseren efter lang tid, da modellen selv kan håndterer den del. Ydermere har denne model ventileret køl, LED-belysning, elektronisk temperaturstyring, elektronisk display, er højrehængt med mulighed for at vende og en indfrysningskapacitet på 10kg/døgn. Dette energivenlige LG køle-fryseskab er 190 cm højt, 59,5 cm bredt og 65 cm dybt. Modellen vejer netto 72 kg.

 

Bosch KGE39BI40 – TESTVINDER Maj 2016

Bosch KGE39BI40. Endnu en testvinder, denne gang i maj 2016 af forbrugertådet Tænk. Dette køle-fryseskab fra Bosch udmærker sig ved at være i den bedste energiklasse, A+++, et rigtig flot og stilrent design, og flere smarte moderne funktioner. Modellen er sat til at bruge 156 kWh årligt, hvilket er uhyr lavt for en model i denne størrelse. Godt gået af Bosch.

Dette energivenlige Bosch køle-fryseskab er ligeledes udarbejdet i rustfrit stål og modellen har en kølekapacitet på 250 liter og en frysekapacitet på 89 liter. Denne størrelse køleskab skulle passer udemærket til husstande i størrelsesordenen 2-4 personer. Hvad angår indretning af køleskabets indre, så er der rig mulighed for at tilpasse det til en selv, da nogle af de indvendige glashylder er justerbare.

Dette Bosch køleskab har et lydniveau på 28 dB og har LowFrost antifrost-funktion. Denne LowFrost funktion gør, at der danner sig meget mindre is i fryseren, og du skal derfor bruge væsentlig mindre tid på afrimning af fryseren end ellers. Modellen har endvidere ventileret køl og LED-belysning, samt elektronisk temperaturstyring. Denne Bosch model, som er testvinder 2016, måler 201 cm i højden, 60 cm i bredden og 65 cm i dybden. Modellen har et nettovægt på knap 87 kg.

 

 

Whirlpool BSNF 8123 OX

Whirlpool BSNF 8123 OX. Denne model kommer fra producenten Whirlpool og bliver leveret med en overflade i rustfrit stål, som modellerne ovenfor. Dette energivenlige Whirlpool køle-fryseskab henvender sig til familier på 3-4 personer, da kølekapaciteten er sat til 222 liter og frysekapaciteten på 97 liter. Modellen er selvfølgelig i den bedste energiklasse, nemlig A+++, og skal bruge omkring 163 kWh årligt i følge producenten.

Dette Whirlpool køle-fryseskab har automatisk afrimning, NoFrost, og gør at du aldrig skal tænke på at afrime frysedelen. Modellen her har desuden et lavt lydniveau på 39 dB, så du ikke skal døje med generende lyde fra køleskabet. Dette køleskab har ventileret køl, som sikre optimal luftfugtighed til dine mad- og drikkevarer. Endvidere har du indbygget LED-belysning, så du nemt og effektivt kan få fat i hvadend du vil.

Whirlpool BSNF 8123 OX har en højde på 189 cm, en bredde på 59,5 cm og en dybde på 66,3 cm samt en nettovægt på 64 kg. Dørene er dusend højrehængt men med mulighed for at vende den.

 

Bosch KGE36BW40


Bosch KGE36BW40. Flot hvidt køle-fryseskab fra tyske Bosch, en populær model med rigtig gode anmeldelser. Denne model er en miljøvenlig testvinder hos forbrugerrådet Tænk i december 2014. Energimærkningen er A+++ og den skulle kun anvende 149 kWh årligt. Dette er virkelig lavt og er noget som kan mærkes på elregningen og i miljøet.

Denne model egner sig godt til familer på 3-4 personer, med den størrelse der er i henholdsvis køle- og frysedelen. Dette energivenlige Bosch køleskab har en kølekapacitet på 215 liter og en frysekapacitet på 89 liter.

Modellen har et lydniveau på sølle 38 dB, hvilket gør at du ikke bliver generet af lyde fra køleskabet. Derudover har modellen ventileret køl, LowFrost funktion i fryseren og LED belysning i køleskabet. Man kan desuden indstille temperaturstyringer elektronisk og sætte køleskabet på ferie-mode.

Køleren har dynamisk køling, superkøl med automatisk tilbagestilling, 4 hylder af sikkerhedsglas – justerbar – og CrisperBox med fugtighedsregulering. Fryseren byder på hurtig og nem afrimning, superfrys med automatisk tilbagestilling Størrelsen på dette Bosch køleskab er 186 cm i højden, 60 cm i bredden og 65 cm i dybden, med en nettovægt på lidt over 73 kg.

Energivenlige køleskabe – spar på elregningen

Er du på udkig efter et nyt køleskab, så kan du med fordel vælge et køleskab, som er energivenligt. I dag er mange producenter af køleskabe opmærksomme på energiforbruget, i takt med at man er blevet agtsom på det område. I gennemsnit bruger en dansker omkring 14 % af sit energiforbrug på køle- og fryseskabe, hvilke er relativt meget. Det betyder at det kan have en væsentlig indflydelse på din elregning, hvilken model du vælger at købe i sidste ende.

Vi anbefaler altid at købe et køleskab i kategori A++ eller A+++, som er de to bedste klasser. Der er meget at spare ved at købe energivenligt ind. Køber du f.eks. et kølefryseskab med A+++ frem for A+, sparer du 320 kr. om året – eller 3.200 over 10 år, som køleskabe og frysere typisk lever. Er du også opmærksom på energiniveauet andre steder i dit hjem, bliver du elregning pludselig reduceret betydeligt.

 

Hvad skal være dit næste energivenlige køleskab?

Som nævnt ovenfor, så er der mange producenter som i dag er opmærksomme på energimærket på deres køle- og køle/fryseskabe. Du skal altid kigge på det EU-datablad som findes til hvert køleskab. Her får du meget vigtig information omkring køleskabet, herunder energimærket og det årlige energiforbrug.

Skal du være sikker på at energiforbruget er lavt, kan du med fordel kigge på Liebherr køleskabe, Bosch køleskabe eller Electrolux køleskab. De har lang erfaring med at lave køleskabe, som anvender mindst mulig energi, til de bedst mulige forhold i dit køleskab eller køle-fryseskab.

 

Gode råd til køb af energivenligt køleskab

Først og fremmest er det vigtigt at gå efter den bedste energiklasse, med så mange plusser som muligt. Som nævnt tidligere, så vælg helst en model med A++ eller A+++, da det er bedst økonomisk, på længere sigt. Du kan se det estimerede årlige energiforbrug på energimærket for den enkelte model.

Derudover er det mest energirigtige valg, at købe et separat køleskab og fryser. Dette skyldes at frysere har et højere energiforbrug, og jo mindre fryseren er, jo lavere er energiforbruget. Hvis du køber køleskab og fryser separat, er de enkelte modeller optimeret hvad angår energiforbrug, og du får dermed det mindst mulige forbrug.

Køb køleskab og fryser, der har mulighed for at indstille temperaturen med en digital termostat, og som kan vise temperaturen på et display. Hvis du køber et kombineret køle-/fryseskab, bør både køleskab og fryser have en termostat. Så bliver temperaturen mere præcis, og du kan nemmere kontrollere, om temperaturen er rigtig. Flere modeller nu til dags har desuden en feriefunktion, som kan reducere energiforbruget markant, mens du er væk hjemmefra.

Sidst er det væsentligt at vælge en model som passer til dit behov i hjemmet. Du skal derfor gøre dig nogle overvejelser omkring størrelsen til den model du skal have. Som tommelfingerregel siger man, at bor man alene, skal man have et køleskab på 100 liter, og efterfølgende 50 liter per ekstra person i husstanden. Dvs. er du en familie på 5 passer et køle- eller køle-fryseskab på omkring 300 liter bedst.