Populære vaskemaskiner

I tabellen nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

Model Navn Butik
1. Bosch
WAT283L8SN
Klik
2. Miele
WKB120 NDS
Klik
3. LG
FH495BDS2
Klik

Læs mere om de mest populære vaskemaskiner

Der kan være stor forskel på hver enkelt vaskemaskine og dens funktioner, men i følgende afsnit kan du blive meget klogere. Her er de mest populære modeller samlet, og er med til at give dig et overblik over de bedste vaskemaskiner på markedet.

 

Bosch WAT283L8SN

Om produktet

Denne Bosch vaskemaskine er en testvinder hos Råd&Rön i september 2016. Modellen fås til en meget favorabel pris, og er fyldt med mange smarte funktioner og et enkelt design, som vil falde i de flestes smag.

Modellen er yderst rummelig med en kapacitet på op til 8 kilogram, som gør vaskemaskinen egnet til husstande på op til 4-5 personer. Modellen har en energimærkning på A+++, som er det bedst mulige. Det betyder at din vaskemaskine både er miljøvenlig men samtidig sikre en lavere vand- og elregningen til dig over tid. Denne Bosch vaskemaskine er sat til at bruge 137 kWh årligt, som er i den gode ende. Det estimerede vandforbrug er på 9900 liter om året.

Denne Bosch vaskemaskine er ikke bedst i test uden grund. Modellen har en kulfri motortype, som sikre en lang holdbarhed og et lavt lydniveau. Den har en centrifugering på 1400 omdrejninger i minutter, hvilket giver en restfugtighed på 53 %. Modellen har en centrifugeringsevne på B, hvilket er det næstbedste. Dette gøres med et lydniveau ved vask på 49 dB(A) og et lydniveau ved centrifugering på 74 dB(A).

En anden bekvemmelig funktion som denne vaskemaskine indeholder, er dens timer funktion. Det betyder at du kan udskyde starttiden på vaskeprogrammet op til 24 timer. Derudover har den et hurtigprogram som kun tager 15 minutter, hvis du har noget tøj som skal have en hurtig skyller.

Bosch WAT283L8SN har en højde på 85 cm, en bredde på 60 cm og en dybde på 61,8 cm.

Nøglespecifikationer

Testvinder hos Råd&Rön september 2016
8 kg kapacitet
Energimærke A+++
1400 omdrejninger pr. minut
Lydniveau på hhv. 49 dB og 74 dB
Hurtigprogram på 15 minutter

 

Miele WKB120 NDS

Om produktet

Denne frontbetjente Miele vaskemaskine er en populær sag blandt de danske forbrugere, da vaskemaskinen bringer et godt mix mellem kvalitet, design og funktionalitet. Modellen er blevet kåret som bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk i oktober 2016. Læs videre nedenfor om hvorfor denne Miele WKB120 NDS er bedst i test.

Denne Miele vaskemaskine er i energiklasse A+++, som er det bedst mulige at opnå. Modellen er sat til at have et årligt energiforbrug på 176 kWh og et vandforbrug på 9900 liter. Dette gøres med en kapacitet på 8 kilogram, hvilket svarer til 7-8 sæt tøj samtidig.

En smart funktion som denne Miele vaskemaskine besidder, er en patenteret AutoClean funktion. Dette betyder at sæbeskuffen skylles igennem ved hjælp af flere kraftige vandstød i hvert vaskeprogram. Dermed forsvinder alle vaskemiddelrester væk og dermed er sæbeskuffen altid helt ren.

Derudover har du mulighed for startforvalg med resttidsvisning. Med startforvalget kan du frit vælge, hvornår det næste vaskeprogram skal starte. Det er specielt nyttigt, hvis du ønsker at udnytte de billige strømpriser om natten, eller hvis programmet for eksempel skal slutte, når du kommer hjem fra arbejde. Du kan forprogrammere programstarten op til 24 timer forud.

Miele WKB120 NDS har en højde på 85 cm, bredde på 59,6 cm og en dybde på 63,6 cm.

Nøglespecifikationer

Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk oktober 2016
8 kg kapacitet
Energimærke A+++
Bedst mulig centrifugeringsevne
600 omdrejninger pr. minut
Automatisk rengøring i sæbeskuffe
Automatisk registrering af tøjmængde
Hurtigste program på 20 minutter

 

LG FH495BDS2

Om produktet

Denne LG model er til den helt store familie, med plads til 12 kg tøj. Modellen her leverer rigtig gode resultater på både energivenligt, allergivenlighed, samt vaske- og centrifugeringsevne. Blandt andet derfor er modellen blevet topscorer i en Råd&Rön test af vaskemaskiner.

Modellen har energiklasse A+++ som er det bedst muligt. Dette sikre et minimalt forbrug af elektricitet og vand, som giver penge til rådighed på din elregning. Modellen er sat til at bruge 222 kWh årligt, mens den har et vandforbrug på 11700 liter vand. Modellen har en kulfri motor, som er at foretrække. Det skåner nemlig på både materialet men også dit tøj. Der er 10 års garanti på motoren. Vaskekapaciteten er på 12 kg tøj, med en centrifugering på op til 1400 omdrejninger per minut. Restfugtigheden er nede på 44 % hvilket er meget positivt.

Under vask har modellen et lydniveau på 55 dB(A), mens LG vaskemaskinen har et lydniveau på 70 dB(A) under centrifugering. Denne LG vaskemaskine får rigtig gode anmeldelser af forbrugerene, som beskriver sig selv som yderst tilfredse ved køb af denne LG vaskemaskine. En smart funktion ved denne model, er pause funktionen. Hvis du har glemt noget vasketøj, og maskinen er startet, skal du blot klikke på “Pause”-knappen og tilføje dit vasketøj, fra små strømper til store jakker. Bomuld, Mix, Easy Care, Speed14, alt efter, hvad du har valgt, kan døren åbnes straks (ca. 3 sekunder) under vask.

Endvidere har modellen smart dampfunktion, som er perfekt for allergikere. Allergy Care fjerner allergener fra tøjet ved hjælp af den optimale temperatur. Steam Refresh genopfrisker tøjet og udglatter folder på bare 20 minutter. Steam Softener™ blødgør dit tøj med True Steam™-vand – det mest hygiejniske skyllemiddel nogensinde. Ideelt til børn og sart hud. Modellen har 14 programmer og et hav af tilvalgsfunktioner. Denne LG FH495BDS2 har en en højde på 85 cm, bredde på 60 cm og en dybde på 64 cm.

Nøglespecifikationer

Topscorer hos Råd&Rön
12 kg kapacitet
Dampfunktion – allergivenlig
14 vaskeprogrammer
Energimærke A+++
Bedst mulig centrifugeringsevne
600 omdrejninger pr. minut
Automatisk registrering af tøjmændge

 

Ny vaskemaskine – Testvindere er et godt valg

Det kan være meget svært at finde en ny vaskemaskine, som er det helt rigtige til netop dig. Der er rigtig mange forhold man skal være opmærksom på, herunder størrelse, energimærke, funktioner, garantier, design og mærker m.v.

Som udgangspunkt kan det være en rigtig god ide at vælge de vaskemaskiner, som er blevet kåret til bedst i test. Hermed sikre man, at vaskemaskinen er gennemtestet og har nogle smarte funktioner, som kan gøre din hverdag lettere og spare dig penge på den lange bane. Ofte kan det sagtens betale sig at betale lidt ekstra for en god vaskemaskiner, som til gengæld holder mange år ud i fremtiden.

Nedenfor kan du læse om nogle af de funktioner hos en vaskemaskine, som du skal være opmærksom på.

 

Hvad skal du være opmærksom på ved en køb af ny vaskemaskine?

Størrelse

Ved størrelse er der flere ting som man skal være opmærksom på. Først og fremmest gælder det, at størrelsen på vaskemaskinen skal kunne stå, der hvor du har plads til vaskemaskinen. Om det er på toilettet, i bryggerset eller et tredje sted, så skal den passe i målene – højden, dybden og bredden.

Dernæst er det vigtigt at kigge på vaskekapaciteten på den enkelte model. Tidligere har det været typisk at tromlen i vaskemaskinen har kunne rumme 6-7 kg tøj. I dag er gennemsnittet omkring 8-9 kg, men kan fås helt op til 12 kg, som er i den store ende for vaskemaskiner til private hjem. Er du en husholdning på 4-5 personer, så kan en maskine med 8-9 kg kapacitet sagtens gå an.

Energimærke

En anden vigtig ting som man skal være opmærksom på ved køb af ny vaskemaskine, er energimærket/miljømærket. Energimærket får fra D, som er de vaskemaskiner der bruger mest el og vand, til A+++, der er det mest optimale, som bruger mindst muligt vand og el.

Energistyrelsen anbefaler at købe en vaskemaskine i energiklasse A++ eller A+++, som både skåner miljøet og skåner din elregning.

Centrifugeringsevne

Centrifugeringevnen er også en væsentlig overvejelse man bør gøre sig, når man skal købe ny vaskemaskine. Centrifugeringsevnen er en central del af vaskningen, som afgør hvor vådt tøjet er ved endt vask. Det anbefales at finde en vaskemaskine som har en centrifugeringsevne i A eller B, som er de to bedste klasser.

Herudover er det væsentligt at kigge på antal omdrejninger i minuttet, som typisk ligger i spændet 400-1600 omdrejninger per minut. Udgangspunktet er, at jo flere omdrejninger maskinen laver, desto mindre er tøjet når det er færdigt. Dette har selvfølgelig også en betydning for lydniveauet, som er det næste du bør overveje.

Lydniveau

Lydniveauet kan svinge meget fra vaskemaskine til vaskemaskine, men er en ting som bør overvejes. Her skelner man mellem lydniveau ved vask og lydniveau ved centrifugering. Bor du i lejlighed er det fordelagtigt at købe en vaskemaskine, som har et lavt lydniveau, så man generer mindst muligt.

Motor

De fleste producenter tilbyder 10 års garanti på deres motorer og det anbefales at du vælger en producent som tilbyder 10 års garanti. Får du en garanti med i prisen, betyder det at producenten står inden for motoren, og at du derfor ikke skal forvente nogle problemer de næste mange år. Det anbefales at gå efter en kulfri motor, da de har tendens til at hold langt længere end en traditionel motor og bruger signifikant mindre strøm.

Vaskeprogrammer

Inden du køber din næste vaskemaskiner, bør du også gøre dig nogle overvejelser angående hvilke vaskeprogrammer modellen har. Mange modeller i dag har eksempelvis smarte hurtigprogrammer ned på 10-15 minutter, bestemte skjorteprogrammer, uld, bomuld, sport, håndklæder og diverse andre vaskeprogrammer.