Populære vaskemaskiner

I tabellen nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

Model Navn Butik
1. Bosch
WAT2869ISN
Klik
2. Samsung
WW80K5400WW
Klik
3. LG
FH495BDS2
Klik
4. Bosch
WAW325I9SN
Klik
5. Vestfrost
WAW148PJ
Klik

Læs mere om de mest populære vaskemaskiner

Der kan være stor forskel på hver enkelt vaskemaskine og dens funktioner, men i følgende afsnit kan du blive meget klogere. Her er de mest populære modeller samlet, og er med til at give dig et overblik over de bedste vaskemaskiner på markedet.

 

Bosch WAT2869ISN

EcoSilence System – utrolig lydsvag
i-DOS til perfekt mængde vaskemiddel
Energivenlig med en score på A+++
9 kg kapacitet til den store familie

 

Om produktet

Lækker stor og energivenlig vaskemaskine fra Bosch. Med denne Bosch vaskemaskine på 9 kg vaskekapacitet kan den store familie på 4-5 person sagtens få dækket sine vaskebehov. På energiskalaen ligger vaskemaskinen helt i top med A+++ og dermed får du både en besparelse på vand- og elregningen og samtidig tænker du på miljøet.

Det årlige energiforbrug ligger på ca. 152 kWh og det årlige vanforbrug ligger på 11220 liter. Motoren er kulfri og dermed får du forlænget levetid på maskinen og samtidig en mere støjsvag maskine. Lydniveauet under vask er nemlig på kun 49 dB og under centrifugering på 75 dB, som derudover har en evnen på 1400 omdrejninger per minut. Restfugtigheden beskriver hvor hurtigt dit tøj tørrer efter en endt vask, og i denne maskine får du en restfugtighed på 53%.

Maskinen kommer med en timer funktion således at du kan udskyde starten på maskinen. Derudover kan du med hurtig programmet på kun 15 minutter genopfriske dit tøj.

Vaskinen passer ind i det fleste familiers hjem, den har nemlig en højde på 84,8 cm, en bredde på 60 cm og en dybde på 60 cm.  

Funktioner

I vaskemaskinen er der profyldt med lækre funktioner som sikrer dig til den mest optimale vask hver gang. Du finder bl.a. i-DOS som doserer vaskemiddel og skyllemiddel afhængig af hvor meget tøj der vaskes. Dermed tænker du både på miljøet og kan spare op imod 7000 liter vand om året. ActiveWater Plus findes også i Bosch vaskemaskinen og er hemmeligheden bag det lave vandforbrug. To sensorer i maskinen sørger for at den rette vandmængde bliver tilført afhængig af hvilken tekstil der vaskes.

I denne maskine opnås et perfekt vaskeresultat og det skyldes VarioPerfect. Dette program tillader dig at kombinere både SpeedPerfect og Ecoperfect som gør programmet hurtigere eller mere energivenligt. Dermed kan du komme op og spare hele 65% tid og helt op til 50% energi.

I vaskemaskinen finder du også AntiVibration System som sørger for mere stabilitet og mindre vibration. Endeligt findes EcoSilence System som gør Bosch vaskemaskiner utrolig støjsvage således at du kan vaske tøj selv når babyen sover.

Anmeldelser

Købere af netop denne Bosch vaskemaskine er utrolig tilfredse med alle de lækre funktioner der findes og er også glade for designet.


En køber skriver bl.a.: “Jeg har for 3 uger siden købt denne vaske maskine. Den kan alt… lige før den selv hænger tøjet til tørre. Nem at betjene, mange gode vaskeprogrammer herunder 2 kvikprogrammer, 9 kg. kapacitet, støjsvag og så pynter den i mit bryggers. Har ikke fortrudt mit køb.

 

Samsung WW80K5400WW

Smart AddWash funktion til glemt tøj
Energimærke A+++, som er bedst mulig
Smarte og brugervenlige funktioner
Lavt støjnniveau

 

Om produktet

Moderne vaskemaskine fra Samsung med en AddWash dør til det der lige blev glemt i farten. Med en vaskekapacitet på 8 kg kan familien på 4 personer sagtens få dækket sine vaskebehov. Energimærket er A+++ og dermed ligger vaskemaskinen helt i toppen af markedet. Du får en besparelse på både vand og el. Derudover er der et lavt lydniveau under både vask og centrifugering på henholdsvis 53 dB og 74 dB. Centrifugeringsevnen er desuden på 1400 omdrejninger per minut. Restfugtigheden ligger på 44% og dermed skal tøjet hænge kortere tid på tørresnoren eller have kortere tid i tørretumbleren. Den indbyggede timer funktion sørger for at du selv kan bestemme hvornår maskinen skal starte eller stoppe og dermed kan den være færdig præcis til at du kommer hjem fra arbejde.

Det årlige vandforbrug ligger på ca. 8100 liter og det årlige energiforbrug ligger på ca. 116 kWh. Højden af vaskemaskine er 85 cm, bredden er 60 cm og dybden er 55 cm og dermed kan maskinen typisk passe ind i familiens hjem.

Funktioner

Vaskemaskinen kommer med række lækre funktioner som optimerer vaskemaskinen som helhed. Smart Check er APP’en til din smartphone som hurtigt udfører fejlsøgning på vaskemaskinen, og dermed sparer du penge på dyre reparationer. Diamond Drum er en specialdesignet tromle med diamantformede fordybninger som forhindrer at tøjet sætter sig fast og bliver ødelagt.

Bubble Soak er pletternes værste fjende, da du med et enkelt tryk kan aktivere funktionen som derefter angriber og fjerner selv de værste pletter. Digital Inverter giver dig en vedvarende motor ydelse som desuden er energieffektiv og støjsvag. Den certificerede levetid er sat til 20 år og du har en motorgaranti på 10 år. AddWash døren er til den glemte sok eller underbukser som lige blev glemt efter du har startet maskinen. Med denne dør kan du hurtigt smide den glemte ting i maskinen.

Endelig findes funktionen EcoBubble som aktiverer boblerne ved selv lave temperaturer (15) og går ind og fjerner pletter. Denne funktion kan give en besparelse på energien ved at vaske store stykker tøj ved en lav temperatur. Vaskeresultaterne kan dog variere.

Anmeldelser

Købere af denne maskine er glade for funktionerne og selvfølgelig AddWash døren. En køber skriver: “Jeg er så glad for min nye maskine, den tager nemt en hel kurv med snavstøj, og add wash er SÅ genialt! den har mange funktioner, som jeg lige skal lære at bruge, jeg er rigtig glad for mit køb!

 

LG FH495BDS2

Dampfunktion, perfekt for allergikere
Bedste energimærke A+++
12 kg kapacitet til den store familie
10 års garanti på motor

 

Om produktet

Denne LG model er til den helt store familie, med plads til 12 kg tøj. Modellen her leverer rigtig gode resultater på både energivenligt, allergivenlighed, samt vaske- og centrifugeringsevne. Blandt andet derfor er modellen blevet topscorer i en Råd&Rön test af vaskemaskiner.

Modellen har energiklasse A+++ som er det bedst muligt. Dette sikre et minimalt forbrug af elektricitet og vand, som giver penge til rådighed på din elregning. Modellen er sat til at bruge 222 kWh årligt, mens den har et vandforbrug på 11700 liter vand. Modellen har en kulfri motor, som er at foretrække. Det skåner nemlig på både materialet men også dit tøj. Der er 10 års garanti på motoren. Vaskekapaciteten er på 12 kg tøj, med en centrifugering på op til 1400 omdrejninger per minut. Restfugtigheden er nede på 44 % hvilket er meget positivt.

Under vask har modellen et lydniveau på 55 dB(A), mens LG vaskemaskinen har et lydniveau på 70 dB(A) under centrifugering. Denne LG vaskemaskine får rigtig gode anmeldelser af forbrugerene, som beskriver sig selv som yderst tilfredse ved køb af denne LG vaskemaskine. En smart funktion ved denne model, er pause funktionen. Hvis du har glemt noget vasketøj, og maskinen er startet, skal du blot klikke på “Pause”-knappen og tilføje dit vasketøj, fra små strømper til store jakker. Bomuld, Mix, Easy Care, Speed14, alt efter, hvad du har valgt, kan døren åbnes straks (ca. 3 sekunder) under vask.

Endvidere har modellen smart dampfunktion, som er perfekt for allergikere. Allergy Care fjerner allergener fra tøjet ved hjælp af den optimale temperatur. Steam Refresh genopfrisker tøjet og udglatter folder på bare 20 minutter. Steam Softener™ blødgør dit tøj med True Steam™-vand – det mest hygiejniske skyllemiddel nogensinde. Ideelt til børn og sart hud. Modellen har 14 programmer og et hav af tilvalgsfunktioner. Denne LG FH495BDS2 har en en højde på 85 cm, bredde på 60 cm og en dybde på 64 cm.

Blandt de mange nøglefunktioner, kan følgende nævnes:

Topscorer hos Råd&Rön
12 kg kapacitet
Dampfunktion – allergivenlig
14 vaskeprogrammer
Energimærke A+++
Bedst mulig centrifugeringsevne
600 omdrejninger pr. minut
Automatisk registrering af tøjmændge

 

Bosch WAW325I9SN

EcoSilence – vask selv når baby sover
VarioPerfect – perfekt vaskeresultat
I toppen af energiskalaen med A+++
ActiveWater Plus – lavt vandforbrug

 

Om produktet

Lækker stor hvid vaskemaskine fra Bosch. Med 9 kg kapacitet i tromlen kan denne vaskemaskine sagtens klare vasketøjet for en familie på 4 personer. Udover behovet for vasketøjet er dækket for den store familie, sparer du også penge på både vand- og elregningen, da vaskemaskinen ligger i toppen på energiskalaen med A+++. Det årlige energiforbrug ligger på ca. 152 kWh og det årlige vandforbrug ligger på 11220 liter. Motoren er kulfri og det vil sige at du både får en forlænget levetid på denne og samtidig får en mere støjsvag vask og centrifugering. Under vask ligger lydniveauet nemlig på 47 dB som er utrolig lavt og under centrifugering ligger det på 73 dB, som desuden kører med 1600 omdrejninger per minut.

Restfugtigheden i tøjet efter en endt vask ligger på 44% som beskriver hvor længe tøjet er om at tørre.  Vaskemaskinen kommer med en timer funktion som gør dig til herre over hvonår maskinen både skal starte og stoppe. Dermed er tiden på vasketøj formindsket bedst muligt. Derudover kan du med hurtig programmet på kun 15 minutter genopfriske dit tøj.

Målene på vaskemaskinen er forholdsvis normale og måler 85 cm i højden, 60 cm i bredden og 60 cm i dybden og kan dermed godt passe ind i bryggerset eller på badeværelset hos en stor familie.

Funktioner

Med i købet af denne design sikre vaskemaskine får du selvfølgelig en række lækre funktioner. ActiveWater Plus er hemmeligheden bag det lave vandforbrug. To sensorer i maskinen sørger for at den rette vandmængde bliver tilført afhængig af hvilken tekstil der vaskes.

I denne maskine opnås et perfekt vaskeresultat og det skyldes VarioPerfect. Dette program tillader dig at kombinere både SpeedPerfect og Ecoperfect som gør programmet hurtigere eller mere energivenligt. Dermed kan du komme op og spare hele 65% tid og helt op til 50% energi.

I vaskemaskinen finder du også AntiVibration System som sørger for mere stabilitet og mindre vibration. Endeligt findes EcoSilence System som gør Bosch vaskemaskiner utrolig støjsvage således at du kan vaske tøj selv når babyen sover.

Anmeldelser

Købere af vaskemaskinen er ovenud tilfredse med hvad du får for pengene. Vaskeresultatet kan man ikke sætte en finger på og samtidig få en støjsvag maskine er bare et kæmpe plus.

En køber skriver bl.a.: “Man kan virkelig føle at dette produkt er bygget i Tyskland. Den er er lydløs og vasker suværent godt

 

Vestfrost WAW148PJ

Energimærke A+++ – bedst mulige
Mange forskellige vaskeprogrammer
PyroJet – opvarmer kun nødvendigt vand
Indbygget timer-funktion 

 

Om produktet

Moderne vaskemaskine fra Vestfrost. Familien på 4-5 personer kan sagtens få dækket sit vaskebehov med en vaskekapacitet på 8 kg. Energimærket på maskinen er A+++ og gør denne til en af markedets mest energivenlige. Dermed får du en god besparelse på både vand- og elregningen. Det årlige energiforbrug ligger på ca. 58kWh som er mindre end en glødepære. Det årlige vandforbrug ligger på ca. 7700 liter.

Motoren i vaskemaskinen er kulfri og dermed får du en forlænget levetid på maskine og samtidig en mere støjsvag maskine. Lydniveauet under vask ligger på 53 dB og under centrifugering ligger det på 74 dB, som desuden kører med 1400 omdrejninger per minut.

Med timer-funktionen giver vaskemaskinen dig en god besparelse på tid af vasketøj. Du kan indstille maskinen til at være færdig når du kommer hjem, så du slipper for at gå og vente på den bliver færdig. Derudover kan du på kun 12 minutter genopfriske dit tøj med hurtig programmet.

Højde på maskinen måler 84,5 cm i højden, 59,7 cm i bredden og 58,2 cm i dybden og kan dermed godt passe ind i de fleste familiers hjem.

Funktioner

Vaskemaskinen har sparet lidt på funktioner men har en masse pletrensningsprogrammer og vaskeprogrammer som helt sikkert ville dække dine behov for varierende vaske. Derudover findes PyroJet-enheden som kun opvarmer det vand som er nødvendigt under vasken. TwinJet funktionen er to dyser som sprøjter vandet ud over tøjet i toppen af tromlen og blander samtidig både vand og vaskemiddel.

Anmeldelser

Købere er tilfredse med maskinen og den store åbning, således at det er nemt at få både tøjet ind og ud.

En køber skriver: “Har kun haft maskine i en måned, det virker som det er et godt produkt. nem at betjene.

Ny vaskemaskine – Testvindere er et godt valg

Det kan være meget svært at finde en ny vaskemaskine, som er det helt rigtige til netop dig. Der er rigtig mange forhold man skal være opmærksom på, herunder størrelse, energimærke, funktioner, garantier, design og mærker m.v.

Som udgangspunkt kan det være en rigtig god ide at vælge de vaskemaskiner, som er blevet kåret til bedst i test. Hermed sikre man, at vaskemaskinen er gennemtestet og har nogle smarte funktioner, som kan gøre din hverdag lettere og spare dig penge på den lange bane. Ofte kan det sagtens betale sig at betale lidt ekstra for en god vaskemaskiner, som til gengæld holder mange år ud i fremtiden. Læs om alle bedst i test vaskemaskiner her.

Nedenfor kan du læse om nogle af de funktioner hos en vaskemaskine, som du skal være opmærksom på.

 

Hvad skal du være opmærksom på ved en køb af ny vaskemaskine?

Størrelse

Ved størrelse er der flere ting som man skal være opmærksom på. Først og fremmest gælder det, at størrelsen på vaskemaskinen skal kunne stå, der hvor du har plads til vaskemaskinen. Om det er på toilettet, i bryggerset eller et tredje sted, så skal den passe i målene – højden, dybden og bredden.

Dernæst er det vigtigt at kigge på vaskekapaciteten på den enkelte model. Tidligere har det været typisk at tromlen i vaskemaskinen har kunne rumme 6-7 kg tøj. I dag er gennemsnittet omkring 8-9 kg, men kan fås helt op til 12 kg, som er i den store ende for vaskemaskiner til private hjem. Er du en husholdning på 4-5 personer, så kan en maskine med 8-9 kg kapacitet sagtens gå an.

Energimærke

En anden vigtig ting som man skal være opmærksom på ved køb af ny vaskemaskine, er energimærket/miljømærket. Energimærket får fra D, som er de vaskemaskiner der bruger mest el og vand, til A+++, der er det mest optimale, som bruger mindst muligt vand og el.

Energistyrelsen anbefaler at købe en vaskemaskine i energiklasse A++ eller A+++, som både skåner miljøet og skåner din elregning. Læs mere generelt information om vaskemaskiner her.

Centrifugeringsevne

Centrifugeringevnen er også en væsentlig overvejelse man bør gøre sig, når man skal købe ny vaskemaskine. Centrifugeringsevnen er en central del af vaskningen, som afgør hvor vådt tøjet er ved endt vask. Det anbefales at finde en vaskemaskine som har en centrifugeringsevne i A eller B, som er de to bedste klasser.

Herudover er det væsentligt at kigge på antal omdrejninger i minuttet, som typisk ligger i spændet 400-1600 omdrejninger per minut. Udgangspunktet er, at jo flere omdrejninger maskinen laver, desto mindre er tøjet når det er færdigt. Dette har selvfølgelig også en betydning for lydniveauet, som er det næste du bør overveje.

Lydniveau

Lydniveauet kan svinge meget fra vaskemaskine til vaskemaskine, men er en ting som bør overvejes. Her skelner man mellem lydniveau ved vask og lydniveau ved centrifugering. Bor du i lejlighed er det fordelagtigt at købe en vaskemaskine, som har et lavt lydniveau, så man generer mindst muligt.

Motor

De fleste producenter tilbyder 10 års garanti på deres motorer og det anbefales at du vælger en producent som tilbyder 10 års garanti. Får du en garanti med i prisen, betyder det at producenten står inden for motoren, og at du derfor ikke skal forvente nogle problemer de næste mange år. Det anbefales at gå efter en kulfri motor, da de har tendens til at hold langt længere end en traditionel motor og bruger signifikant mindre strøm.

Vaskeprogrammer

Inden du køber din næste vaskemaskiner, bør du også gøre dig nogle overvejelser angående hvilke vaskeprogrammer modellen har. Mange modeller i dag har eksempelvis smarte hurtigprogrammer ned på 10-15 minutter, bestemte skjorteprogrammer, uld, bomuld, sport, håndklæder og diverse andre vaskeprogrammer.