Retro køleskabe og køle/fryseskabe

I tabellen nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

Model Navn Butik
1. Gorenje
ORB153C-L
Klik
2. SMEG
FAB32RAZN1
Klik
3.  SMEG
FAB28RNE1
Klik

Læs mere om de mest populære retro køleskabe

I følgende afsnit kan du læse mere om de mest populære retro køleskabe, som er dem du finder i tabellen overfor. De mest populære retro køleskabe er endt på listen af flere forskellige årsager. Som oftest er det fordi der er tale om testvindere eller at de generelt bare har fået rigtig gode anmeldelser på markedet. Fælles for dem hver især er, at de opfylder de krav til hvad et retro køleskab er – nemlig et smart design i retro stil, der sætter prikken over i’et i dit køkken!

 

Gorenje ORB153C-L Retro Collection

Gorenje ORB153C-L Retro Collection. Et topmoderne retro køleskab med indbygget fryser, som passer ind i de fleste hjem. Modellen er champagne/beige farvet og har en kølekapacitet på 229 liter og en frysekapacitet på 25 liter. Modellen henvender sig til husstande på 2-4 personer.

Dette retro køle-fryseskabbefinder sig i den bedste energiklasse, A+++, hvilket medvirker til en lavere energiregning og et bedre miljø. Skabet er særligt velegnet til familien som ønsket er anderledes køkken, hvor design er i hovedsædet. Dette retro køleskab velegner sig desuden fint til åbne køkkenløsninger, da lydniveauet er på 40 dB, hvilket ikke er ret meget.

Denne model har ventilieret køl, som sikre en ensartet temperatur i hele køleskabet, både top, bund og hvert enkelt hylde. Derudover er der indbygget LED-belysning, så du kan se alt indholdet i skabet.

Skabet er 154 cm højt, 60 cm bredt og 64 cm dybt. Døren er venstrehængt og der er ikke mulighed for at vende den.

 

SMEG FAB32RAZN1 – Retro køle-fryseskab i pastelblå

SMEG FAB32RAZN1. Dette retro køleskab passer bedst til husstanden i størrelsesordenen 3-4 personer, da det har en kølekapacitet på 228 liter, samt en frysekapacitet på 76 liter. Med sin energimærkning på A++, placerer dette retro køle-fryseskab sig i den bedre ende af skalaen, hvor du på langt sigt kan spare en del penge.

Modellen er udarbejdet i et flot pastelblå farve, som passer ind i et moderne designerkøkken. Fryseren har en smart NoFrost funktion, hvilket betyder at du aldrig skal tænke på afrimning af fryseren. Det kan fryseren nemlig selv klare, grundet moderne teknologi.

Dette SMEG retro køle-fryseskab er rigtig flot og har 3 justerbar glashylder i køledelen. Derudover har den 1 flaskeholder i krom, 1 gennemsigtig grøntsagsskuffe og ventileret køl. Frysedelen har 1 rum med låge, 1 stor skuffe samt 1 lille skuffe – og fryseren har en indfrysningskapacitet på 10 kg. i døgnet.

Dette retro SMEG køle-fryseskab har en højde på 193 cm, 60 cm bredt og 54,2 cm dybt. Med håndtaget har modellen en dybde på 72 cm. OBS! det skal nævnes at det kræver 80 cm i bredden, før man kan åbne døren/lågen 90 grader. Døren er højrehængt og er ikke vendbar, men kan findes i en venstrehængt version.

 

 

SMEG FAB28RNE1

SMEG FAB28RNE1. Dette køle-fryseskab fra SMEG kommer i farven sort og passer til den gennemsnitlige familie på 3-4 personer. I køleafdelingen er der en kapacitet på 222 liter, mens frysedelen har plads til 26 liter.

Dette SMEG køleskab i retro design befinder sig i energiklasse A++, hvilket er den næste bedste klasse. Det betyder at du med fordel kan købe denne model, såfremt du ønsker en lavere energiregning og en mere miljøvenlige husstand.

Køleskabet har et beskedent lydniveau på 40 dB, så du ikke bliver generet af støj derfra. Det er rart, i sær hvis man har et åbent køkken, der hvor køleskabet skal stå. Modellen har flere smarte funktioner indbygget, herunder justerbar termostat, hurtig indfrysningsknap, automatisk afrimning samt justerbar glashylder.

Retro køleskab – Sæt et personligt touch på køkkenet

Er du en person som ønsker et unikt køkken, præget af meget personlighed og charme – så er det måske et retro køleskab som du skal have. Når vi snakker retro design, så er der altid en periode, som er i fokus – 50’erne og 60’erne. Det var i netop den periode hvor industrialiseringen tog fart, hvor hvidevarer virkelig blev en del af de danske hjem.

Retro køleskab kan kendes ved de runde former og store, synlige håndtaget i stål. Farverne på et retro køleskab kan variere en del, men enten i bløde go afdæmpede farver, eller i flotte og unikke pangfarver, til den mere modige familie. Uanset hvilken farve du kunne tænke dig, så er der en overvejende sandsynlighed for at du kan finde et retro køleskab i den farve.

Retro udseende men moderne teknologi

På trods af at disse køleskabe har et ”gammelt” udseende, så er nutidens retro køleskabe stadig spækket med moderne teknologi. Mange af de moderne køleskabe som du kan købe, har blandt andet ventileret køl, som sikre en ensartet og optimal temperatur i hele skabet, både i toppen og bunden, og på hver eneste hylde.

Mange er nutidens retro køleskabe er desuden også i en høj energiklasse, som sikre en lavere elregning til dig. Hvis du får efter et køleskab med energimærke A++ eller A+++, så er du sikker på, at du har fået en god model på den front. Har du desuden et åbent køkken, er du sandsynligvis på udkig efter et støjsvagt køleskab – det kan heldigvis også lade sig gøre, selv om du gerne vil have et retrolook i køkkenet. Mange af modellerne ligger nemlig i den gode ende af skalaen for lydniveau, som gerne skal være et sted omkring 40 dB eller under.

Det retro køleskab – italiensk frontløber

Der er to køleskabsmærker, som udmærker sig mere end alle andre, når det gælder retro køleskabe – SMEG og Gorenje. SMEG er en italiensk virksomhed, som blev stiftet kort efter 2. Verdenskrig, og er i dag en af verdens førende producenter af bl.a. køleskabe. SMEG er stadig i dag et familieforetagende, og her bliver vægten lagt på flot design og utrolig høj kvalitet. Gorenje er en lidt større virksomhed, og som har lavet flere forskellige modeller inden for køleskabe.