Bedste retro køleskabe

I tabellen nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

Model Navn Butik
1. Gorenje
ORB153C-L
Klik
2. SMEG
FAB32RAZN1
Klik
3.  SMEG
FAB28RNE1
Klik

Læs mere om de bedste retro køleskabe

I følgende afsnit kan du læse mere om de mest populære retro køleskabe, som er dem du finder i tabellen overfor. De mest populære retro køleskabe er endt på listen af flere forskellige årsager. Som oftest er det fordi der er tale om testvindere eller at de generelt bare har fået rigtig gode anmeldelser på markedet. Fælles for dem hver især er, at de opfylder de krav til hvad et retro køleskab er – nemlig et smart design i retro stil, der sætter prikken over i’et i dit køkken!

 

Gorenje ORB153C-L Retro Collection

Gorenje ORB153C-L Retro Collection. Et topmoderne retro køleskab med indbygget fryser, som passer ind i de fleste hjem. Modellen er champagne/beige farvet og har en kølekapacitet på 229 liter og en frysekapacitet på 25 liter. Modellen henvender sig til husstande på 2-4 personer.

Dette retro køle-fryseskabbefinder sig i den bedste energiklasse, A+++, hvilket medvirker til en lavere energiregning og et bedre miljø. Skabet er særligt velegnet til familien som ønsket er anderledes køkken, hvor design er i hovedsædet. Dette retro køleskab velegner sig desuden fint til åbne køkkenløsninger, da lydniveauet er på 40 dB, hvilket ikke er ret meget.

Denne model har ventilieret køl, som sikre en ensartet temperatur i hele køleskabet, både top, bund og hvert enkelt hylde. Derudover er der indbygget LED-belysning, så du kan se alt indholdet i skabet.

Skabet er 154 cm højt, 60 cm bredt og 64 cm dybt. Døren er venstrehængt og der er ikke mulighed for at vende den.

 

SMEG FAB32RAZN1 – Retro køle-fryseskab i pastelblå

SMEG FAB32RAZN1. Dette retro køleskab passer bedst til husstanden i størrelsesordenen 3-4 personer, da det har en kølekapacitet på 228 liter, samt en frysekapacitet på 76 liter. Med sin energimærkning på A++, placerer dette retro køle-fryseskab sig i den bedre ende af skalaen, hvor du på langt sigt kan spare en del penge.

Modellen er udarbejdet i et flot pastelblå farve, som passer ind i et moderne designerkøkken. Fryseren har en smart NoFrost funktion, hvilket betyder at du aldrig skal tænke på afrimning af fryseren. Det kan fryseren nemlig selv klare, grundet moderne teknologi.

Dette SMEG retro køle-fryseskab er rigtig flot og har 3 justerbar glashylder i køledelen. Derudover har den 1 flaskeholder i krom, 1 gennemsigtig grøntsagsskuffe og ventileret køl. Frysedelen har 1 rum med låge, 1 stor skuffe samt 1 lille skuffe – og fryseren har en indfrysningskapacitet på 10 kg. i døgnet.

Dette retro SMEG køle-fryseskab har en højde på 193 cm, 60 cm bredt og 54,2 cm dybt. Med håndtaget har modellen en dybde på 72 cm. OBS! det skal nævnes at det kræver 80 cm i bredden, før man kan åbne døren/lågen 90 grader. Døren er højrehængt og er ikke vendbar, men kan findes i en venstrehængt version.

 

Gorenje ORK192CO-L  – Retro køle/fryseskab med A++

Om produktet

Dette fritstående køle-fryseskab fra Gorenje har et retro look i brun og hele 227 liter kølekapacitet indbygget. Fryseafdelingen er placeret nedenunder køleskabet og har en kapacitet på 95 liter. Dette køle-fryseskab egner sig bedst til en husholdning på 3-4 personer og der er rigelig plads til at kunne adskille og holde styr på alle sine føde- og drikkevarer.

Køleskabet ligger oppe i den helt gode ende af energiklassen og har en score på A++, hvilket svarer til en 2. Plads. Hermed skåner du både miljøet samt din elregning. Køle-fryseskaber har et beskedent lydniveau på kun 40 dB og dermed kan skabet placeres i køkkenalrum uden du skal tænke på støjgener. Kølesabet måler 194 cm i højden samt en bredde og dybde på henholdsvis 60 cm og 64 cm.

Dette køle-fryseskab er et perfekt køb til familien på 3-4 personer. Køle-fryseskabet indeholder en masse funktioner, som gør det nemmere for en familie, at holde overblik over sine madvarer. Designet er et retro look og har en dejlig overflade og udstråling. Køleskabet er rummeligt og overskueligt og fryseren har rigelig med plads til alt hvad en familie har brug for. Udover at alle funktionerne er i top er køle-fryseskabet placeret højt på energiklassen og dermed kommer der ikke usete udsving på elregning samtidig med køle-fryseskabet er miljøvenligt.

Funktioner

Køleskabet indeholder 4 glashylder, ægge-/isterningebakke, en flaskeholder, en flaskehylde med fast holder, 1 Multibox (til pålæg) samt en Freshzone. Dette er med til at gøre hverdagen en del bedre da man nemt kan adskille sine varer og bevare overblikket i køleskabet, da dette også indeholder LED lys, som skaber en behagelig belysning i hele køleskabet.

Fryseren er placeret under køleskabet og indeholder en SpaceBox XXL-skuffe samt 3 helstøbte fryseskuffer. Fryseren har en indfrysningskapacitet på 4.5 kg/døgn. Endelig har fryseren funktionen Frostless som skaber mindre rimdannelse på vægge samt loft i selve fryseren. Dermed undgå du det kedelige arbejde med at afrime.

Farven er en retro brun farve som vil passe ind i mange ny moderne køkkener. Der er ikke vendbar dør inkluderet, så det skal der tages højde for inden man køber netop dette køle-fryseskab fra Gorenje. Døråbning er venstrehængslet. Køle-fryseskabet indeholder LED display samt elektronisk kontrol bag døren.

Køleskabet har alle de forudsætninger der hører med til en børnefamilie. Køleskabet har nemlig en CrispZone, som er en stor grøntsagsskuffe med fugtregulering, som man igen undgå rimdannelse. Endelig har køleskabet også en Multibox som kan indeholde alle børnenes pålæg til en hel uge, og mere til. Køle-fryseskabet har en masse funktioner, som er med til at gøre din hverdag nemmere. Der er både isterningefunktion, ventileret køl og elektronisk temperaturstyring.

Giv liv til køkkenet med et retro køleskabe

Er du en person som ønsker et unikt køkken, præget af meget personlighed og charme – så er det måske et retro køleskab som du skal have. Når vi snakker retro design, så er der altid en periode, som er i fokus – 50’erne og 60’erne. Det var i netop den periode hvor industrialiseringen tog fart, hvor hvidevarer virkelig blev en del af de danske hjem.

Retro køleskab kan kendes ved de runde former og store, synlige håndtaget i stål. Farverne på et retro køleskab kan variere en del, men enten i bløde go afdæmpede farver, eller i flotte og unikke pangfarver, til den mere modige familie. Uanset hvilken farve du kunne tænke dig, så er der en overvejende sandsynlighed for at du kan finde et retro køleskab i den farve.

Retro udseende men moderne teknologi

På trods af at disse køleskabe har et ”gammelt” udseende, så er nutidens retro køleskabe stadig spækket med moderne teknologi. Mange af de moderne køleskabe som du kan købe, har blandt andet ventileret køl, som sikre en ensartet og optimal temperatur i hele skabet, både i toppen og bunden, og på hver eneste hylde.

Mange er nutidens retro køleskabe er desuden også i en høj energiklasse, som sikre en lavere elregning til dig. Hvis du får efter et køleskab med energimærke A++ eller A+++, så er du sikker på, at du har fået en god model på den front. Har du desuden et åbent køkken, er du sandsynligvis på udkig efter et støjsvagt køleskab – det kan heldigvis også lade sig gøre, selv om du gerne vil have et retrolook i køkkenet. Mange af modellerne ligger nemlig i den gode ende af skalaen for lydniveau, som gerne skal være et sted omkring 40 dB eller under.

Der er to køleskabsmærker, som udmærker sig mere end alle andre, når det gælder retro køleskabe – SMEG og Gorenje. SMEG er en italiensk virksomhed, som blev stiftet kort efter 2. Verdenskrig, og er i dag en af verdens førende producenter af bl.a. køleskabe. SMEG er stadig i dag et familieforetagende, og her bliver vægten lagt på flot design og utrolig høj kvalitet. Gorenje er en lidt større virksomhed, og som har lavet flere forskellige modeller inden for køleskabe.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.