Bedste soveposer

Rangeringen er baseret på produktets funktioner, design, pris, anmeldelser samt eksterne tests.


Læs mere om de bedste soveposer

En sovepose kan være praktisk i mange forskellige henseender. Det kan være at du skal ud i naturen og overnatte eller, at du skal på telttur med familien, hvor der skal soves i telt. I stedet for at bringe egen dyne og pude, så er en sovepose et oplagt valg, da den ikke fylder nær så meget, og stadig kan give en utrolig varme.

Det skal du være opmærksom på ved køb af sovepose

Inden du skal købe en sovepose, så er der forskellige punkter som du kan være opmærksom på, da det er meget forskelligt fra sovepose til sovepose. Den første ting som du skal være opmærksom på er:

Temperaturen: Hver eneste sovepose er blevet testet til hvilken temperatur de kan klare sig i. Hvis du derfor ved at du skal bruge soveposen i et meget koldt klima, så går det ikke at soveposen, kun er blevet testet til at kunne klare 10 grader.

Isolering: Når det kommer til isolering så kan du enten vælge en sovepose som består af dun eller et syntetisk stof – eller en kombination af de to. Hver type af isolering har både fordele og ulemper, som du kan læse mere om i nedenstående afsnit.

Vægt vs. plads: Når du skal backpacke, så vil man typisk godt have så lidt vægt med som muligt. For nogle er det vigtigere at have en lav vægt, og så mindre plads i sin sovepose. For nogle vil det være bedre med lidt ekstra vægt, hvis de så har god plads i deres sovepose.

Funktioner: Det er meget forskellige fra sovepose til sovepose hvilke funktioner de hver især kommer med. Nogle har ekstra rum til værdigenstande, andre kan åbnes og bruges som tæppe og nogle af indbyggede hovedpuder. Tænk derfor over hvad du har brug for når det kommer til ekstra funktioner.

Isoleringstyper i soveposer

Soveposeisolering eller fyld giver ikke noget varme alene, det virker ved at minimere den mængde af varme, som din krop taber mens du sover. Normal vis taler man om to forskellige typer, nemlig dun og syntetisk stof. Fordelene ved dun er at det vejer næsten ingenting, det er let at komprimere og det er godt i tørre og kolde vejrforhold. Fordelene ved syntetisk stof er at det tørrer meget hurtigt, det er isoleret mod våde forhold og det er ikke allergifremkaldende på nogen måde.

error: