Bedste køleskabe i test

Rangeringen er baseret på produktets funktioner, design, pris, anmeldelser samt eksterne tests.


Hvordan vælger du det rigtige køleskab?

Køleskabet er en helt central del af vores hverdag. Derfor er det også vigtigt at overveje hvilke behov man har, inden man køber et nyt skab. Men med mange forskellige typer, funktioner og størrelser at vælge imellem, kan det være svært at få et overblik. Derfor får du her en gennemgang af, hvad du især skal være opmærksom på, når du skal købe et nyt køleskab.Der er mange områder og ting som skal tages højde for når man skal investere i et nyt køleskab. Her vil vi nævne de mest væsentlige faktorer.

Størrelse og kapacitet

Størrelsen på dit fremtidige køleskab er essentielt i forhold til dit køkken. Der kan være være at du er afgrænset på højden, dybden eller bredden grundet pladsmangel. Derfor oplyser vi på samtlige køleskab hvad størrelsen er, samt hvad køleskabets nettovægt.

Udover hvad rummet tilbyder af muligheder, er det væsentligt at kigge på køleskabets kapacitet. Et køleskabs kølekapacitet kan strække sig fra omkring 40 liter til op imod 400 liter – alså 10 gange så stort som det mindste. Du bør derfor overveje hvilke størrelse passer til din husstand.

Funktioner

Hvilke funktioner et køleskab har, kan have stor indflydelse på om det er et godt køb eller ej. Mange moderne, og typisk lidt dyrere, køleskabe har nogle rigtig smarte og fremtidssikrede funktioner, som gør sig meget anvendelige i hverdagen. Det kan blandt andet være indbygget vanddispenser, ventileret køl, 0-zone skuffe og justerbar indretning.

Indretning

Køleskabets indretning har en betydning for, hvor effektivt du kan udnytte pladsen i skabet. Mange skabe kommer med køleskuffer, justerbare hylder og andre elementer, som lader dig indstille køleskabet til præcist dine behov. Derfor kan det være en god idé at kigge efter disse skabe, hvis du har meget specifikke behov – det kunne være at der skulle være plads til vin/sodavand i døren eller hvad det nu måtte være.

Energiforbrug og energiklasse

Dit køleskab er tændt døgnet rundt, 365 dage om året. Så det er en rigtig god idé også at overveje, hvor meget energi det bruger. Forskellen på din elregning mellem et A+++ og et A+ køleskab, kan være helt op til 1.300 kr. i løbet af skabets levetid. Hvis du eksempelvis rejser meget, kan det også være interessant for dig, at finde et køleskab med en “ferie-funktion”. Med ferie-funktion kan du nedsætte energiforbruget på køleskabet, ved at den ikke bruger lige så meget energi på at holde mad og drikke koldt, som den ellers ville.

Hvilken type køleskab skal jeg købe?

En anden væsentlig faktor som bør overvejes er hvilken type køleskab du er på jagt efter. Inden man beslutter sig om det skal være stort eller småt, fritstående eller integrerbart, skal man vurderer om man vil have udelukkende køleskab eller køle-fryseskab.

Almindelige køleskabe

Almindelige køleskabe er kendetegnet ved at udelukkende at have et køleelement, og dermed ikke have inkluderet en frysedel. Dette er i sær egnet til større familier, som har brug for den ekstra plads til hverdagens mad og drikkevarer. Mange vælger at købe et stort køleskab og så købe et matchende fryseskab ved siden af, således at man har et par. Dette kan der være god grund til, i sær hvis man en stor flok i husstanden.

Køle-fryseskabe

Køle-fryseskabe derimod, er mere henvendt til lejligheden og husstande hvor der typisk er 2-3 personer. Her får du både kølefunktionerne, men samtidig får du frysefunktionen, så du kan fryse overskydende mad ned, have isterninger klar eller hurtig gøre en hvidvid kold til sommeren varme dage. Et køle-fryseskab kan være særlig bekvemt at have, i sær med tanke om de fordele der lige er blevet nævnt.

Amerikaner køleskab

Et amerikanerkøleskab, som navnet hentyder til, er et køleskab som er lidt større end ellers. Som mange forbinder med Amerika, så er alt lidt større og lidt vildere, og det er også tilfældet med et amerikansk køleskab. Modellerne her er typisk henvendt til den helt store familie, som går op i et funktionelt og anvendeligt køleskab som kan rumme en hel del.

Energivenligt køleskab

Går du op i miljøet og tænker på din elregning, så kan det være du skal kigge nærmere på denne type af køleskabe. Modellerne her har fået den bedst mulige energimærkning ud fra en EU standard, netop den som hedder A+++. Dette betyder at modellen ikke kan blive meget bedre i forhold til det årlige estimerede energiforbrug.

Retro køleskab

Går du op i design og ønsker at have et unikt og enestående køkken? Så kan du overveje et retro design køleskab, som har et specielt, men ofte rigtig flot, design. Den retro stil er ikke for alle, men typen har vundet en plads på det danske marked, da flere og flere får øjene op for de retro køleskabe.

Vinkøleskab

Går du op i vin og sætter du pris på at den vin du serverer har en optimal temperatur? Ja, så er et vinkøleskab måske det du er på udkig efter. Et vinkøleskab kan hjælpe dig med at opbevare vin ved de helt optimale betingelser. Mange rødvin skal nemlig ikke serveres ved stuetemperatur, men hellere med en kernetemperatur der er tættere på 18 grader end 22 grader. Mange af modellerne har flere zoner, således at du kan opbevare både rød- og hvidvin eller hvad du nu måtte eje.

Hvordan skal jeg rengøre mit køleskab?

Det kan være en god ide at holde til køleskab rent, da der ellers kan opstå bakterier som sætter sig i maden. Dette er ikke noget man ønsker sig, og der er derfor en række tiltag du kan gøre, således at bakterier ikke har mulighed for at trive i dit køleskab. Nogle af de bedste råd man kan følge når man rengører køleskabet er følgende:

– Vask køleskabet hver 2. måned, eller tag en hylde/skuffe jævnligt.
– Rengør afløbsrenden som findes i køleskabet, så vandet kan løbe væk.
– Undgå at proppe køleskabet med for mange varer, således at cirkulation ikke forhindres.
– Dæk madvarer til med staniol eller film, så bakterier ikke sætter sig i maden.

Ønsker du flere oplysninger omkring køleskabsrengøring kan du læse Forbrugerrådet Tænk tips [nyt vindue] til et rent og sundt køleskab.

Producenter af køleskabe

Der findes et hav af forskellige producenter. I dette afsnit kan du læse lidt nærmere om de forskellige producenter af køleskabe. Der kan være stor forskel på hvad hver enkel product fokuserer på, når de laver deres køleskabe.

Køleskabe fra Bosch

Bosch er efterhånden er rigtig kendt mærke på det danske marked, hvor de producerer stor set alle tænkelige hårde hvidevarer. I dag er Bosch en global organisation med over 350 afdelinger fordelt i over 50 forskellige lande. Bosch består af lidt under 300.00 medarbejder hvoraf ca. 800 arbejder i Danmark. Det betyder således, at Bosch er en af de helt store spillere på det danske marked.

Historien om Bosch kan spores tilbage til slutningen af 1800-tallet i Tyskland hvor de producerede husholdsningsapparater. I dag kan man således finde produkter indenfor køleskabe, støvsugere og meget mere. Bosch er lig med god tysk kvalitet, og det afspejler sig i deres produkter, som typisk holder i rigtig mange år.

Hvad kan du forvente af et Bosch køleskab?

Bosch har investeret massivt i at teste og konstant forbedre deres produkter, og det afspejler sig i den teknologi og den kvalitet produkter består af. Alle Bosch produkter, herunder køleskabe og køle-fryseskabe bliver nøje gennemtestet inden de kommer på markedet.

I de fleste Bosch køleskabe finder du smarte funktioner som ventileret køl, skuffer som er speciallavet til frugt, grøntsager eller frisk kød. Derudover er indretningen på størstedelen af deres køleskabe meget fleksible, så du blandt andet kan justerer højden på sikkerhedshylderne.

Når du køber et Bosch køleskab kan du forvente en høj kvalitet. I mere end 80 års har Bosch været førende udviklere indenfor køleteknik. Mange af deres køleskabe er udstyret med et system, der holder maden frisk længere, og et filter som reducerer uønskede lugte.

Køleskabe fra Electrolux

Electrolux er en tysk forhandler af husholdningsprodukter og har været det i rigtig mange år efterhånden. Electrolux i Danmark har en meget stærkt position indenfor blandt andet støvsugere, og er nu også ved at få godt fat i markedet for køleskabe.

Electrolux går meget op i miljøet, og derfor er flere af deres modeller i den bedste energiklasse, A+++. Derudover har nogle af Electrolux køleskabene vundet i flere tests, seneste i 2015 blev en af deres modeller testvinder. Et køleskab fra Electrolux kan godt være at foretrække, da de har en meget lang erfaring med produktion af køleskabe og hårdehvidevarer generelt. Her på siden finder vi desuden den bedst mulige pris til dig, ved hjælpe af vores prisrobotter.

Electrolux laver køleskabe i høj kvalitet og deres holdbarhed er lang. Hvis du investerer i et Electrolux køleskab, får du et energivenligt, støjsvagt og effektivt køleskab til dit hjem. Så svaret på overstående spørgsmål er ja, et Electrolux køleskab er et godt køb. Et typisk Electrolux køleskab er i flotte og enkle designs, typisk i rustfrit stål eller i traditionel hvid. Indretningen er som oftes meget fleksibel, hvor man selv kan justerer på højden på de enkelte hylder. Dette kan være meget rart, hvis man ønsker hylder med plads til højere varer og andre med lave mad- og drikkevarer.

Gram er en gammel dansk virksomhed som kom til verden i 1901 i  den lille danske by Vojens – dengang som et traditionelt maskinværksted. I mellemtiden har Gram specialiseret og udviklet sig indenfor køle- og fryseteknik, hvorfor de i dag er store indenfor produktion af køle- og fryseskabe. Gram producerer nu stadig køleskabe og frysere i stor stil, men de har også en lang række andre hvidevarer inkluderet i deres sortiment, som eksempelvis komfurer, ovne, emhætter, kogeplader, opvaskemaskiner og mikrobølgeovne.

Hvis du går ind på god dansk kvalitet, så kan det sagtens være at et Gram køleskab skal være din nye køleskab i hjemmet. Her hos Pricesurf.dk samler vi den billigeste pris hos de mange forhandlere på det danske marked, således at du ikke betaler for meget for produktet som forbruger. Gram har efterhånden produceret køle- og fryseskabe i mange år og dette har deres modeller båret præg af. Mange af modellerne fra Gram passer ind i de fleste køkkener, uanset om du ønsker et køleskab i en klassisk hvid farve eller udarbejdet i rustfrit stål. Sortimentet hos Gram byder på mange forskellige størrelser og varianter.

Hvis du eksempelvis står og mangler et fritstående køleskab har Gram to serier. Classic-serien med 60 cm brede køleskabe i det kendte, skandinaviske design med et gennemgående håndtag i hele dørens højde. Fresh-serien, hvor du kan vælge mellem køleskabe i 55 og 60 cm bredde – fra små modeller, der kan placeres under en bordplade, til store, energivenlige køleskabe, der rummer op til 445 liter. Et fritstående køleskab er med fleksibel indretning og masser af praktisk udstyr.

LG køleskabe og køle-fryseskabe kendetegnes ved deres kompakte og stilrene design, der overrasker med sin rummelighed og sine mange innovative funktioner, der er skabt med det ene formål at opnå optimal opbevaring af madvarer og samtidig sparer energi. LG’s visionære designkoncept integrerer kundernes behov med nytænkende digital teknologi. Her vil du opdage en kompromisløs og detaljerig indgangsvinkel til uformningen af LG køleskabe, der gør din hverdag nemmere. Oplev længere holdbarhed på dine madvarer og et lavere energiforbrug samt et stilrent design, som vil gøre dit køkken til et rigtigt luksuskøkken.

Køleskabe fra LG er noget for sig. Her lægges der nemlig ingen finger imellem, når den bedst mulige måde at opbevare madvarer på skal opnås. LG har brugt meget tid og mange penge på at få en stor kapacitet i sine køleskabe, som samtidig er fleksible og smart indrettet. Mange af deres køleskabe giver dig mulighed for at tilpasse det dine egne behov, hvis du ønsker en bestemt højde på hylden.

Et LG køleskab er ligeledes effektivt hvad angår fugtighed og holdbarhed på dine madvarer. LG giver typisk 10 års garanti på sine kompressorer – skulle den gå i stykker, så får du en ny. Det betyder at du altid har en velfungerende kompressor, der sikre frisk, kold og ensartet lufttemperaturer i hele køleskabet – dermed de bedste forhold for dine mad- og drikkevarer. Opbevar mere og i længere tid i rummelige køleskabe med et kompakt og slankt ydre. LG køl fokuserer på lavt energiforbrug og funktioner, der sikrer den bedst mulige opbevaring af mad og drikke. Med et LG køleskab vil du opleve en nemmere hverdag, hvor mad holder længere og smager endnu bedre. 

Liebherr stammer tilbage fra midten af 1900-tallet, nærmere betegnet 1949, af entrepreneuret Hans Liebherr. I den spæde opstart producerede virksomheden tårnkraner, hvor de havde en stor markedsandel.

Med tiden voksede LiebHerr sig større og er i dag ikke blot verdens førende producent indenfor kraner og byggemateriale, men også en stor spiller indenfor teknisk innovation og brugervenlige produkter til dagligdagen. Dette gør sig blandt andet gældende ved deres store sortiment indenfor køle- og fryseskabe samt vinkøleskabe.

Familievirksomheden Liebherr består i dag af en stor sammensætning af firmaer og har ansat omkring 35.000 på verdensplan. Liebherr står ikke blot for gode produkter og god service. Virksomheden er endvidere karakteriseret ved at være innovativ og idérig, hvilket netop ses i den verdensomspændende succes.

Liebherr forsøger hele tiden at være på forkant med teknoligien, hvilket i sær afspejles i deres produktion af køleskabe. Ved at investere i et Liebherr køleskab får du ofte en god sammensætning af høj brugervenlighed, høj funktionalitet og ikke mindst et smart design.

Størstedelen af alle Liebherr køleskabe er udstyret med den nyeste teknologi og i et smart moderne design, som både er et nødvendigt produkt til hverdagen men samditig kan løfte dit køkken til nye højder.

Uanset hvilken model du vælger at købe fra den tyske Liebherr, kan du være sikker på at der er lagt stor vægt på brugervenligheden, da modellen blev designet. De forsøger at gøre betjeningen så nem som muligt, samtidig med at producerer køleskabe så miljøvenlige som mulige. LiebHerr er god kvalitet.

Liebherr var nogle af de første på markedet til at tage højde for kravene til de forskellige madvarer man har på køl. Dette indebar at opdele madvarerne i sektioner, alt efter hvilke behov maden havde. I dag går denne funktion typisk som “0-Zone skuffe” og henfører til en zone (ofte en skuffe) i køleskabet, med lavere temperaturer og/eller højere/lavere fugtighed.

I nogle modeller fra Liebherr findes der både Fresh-Zoner og DrySafe-zoner. Fresh-zonerne er med til at opbevarer maden i den rigtige temperatur og i den rigtige luftfugtighed. Den indbyggede elektronik/teknologi sørger for at temperaturen holder sig indenfor en bestemt ramme, som er forskellig for resten af skabet. Disse skuffer kan også betgne HydroSafe, og har en høj luftfugtighed – særlig egnet til frugt og grøntsager.

Samtidig kan man få en DrySafe-skuffe med lav fugtighed, særlig egnet til kød og fisk. Flere Liebherr køleskabe er blevet kåret som testvindere, hvilket blandt andet skyldes den smarte teknologi, lave energiforbrug og flotte design. På denne side kan du se nogle af de mest relevante modeller fra LiebHerr – under hver enkelt køleskab har vi desuden fundet den bedste pris til dig i vores prissammenligner.

Samsung køleskabe – Sydkoreansk gigant

Samsung er en sydkoreansk multinational konglomeratvirksomhed med hovedsæde i Seoul. Virksomheden består af talrige datterselskaber, men er nok mest kendt for deres produktion af TV og smartphones.

Samsung har produceres køle- og fryseskabe i lang tid og de er rent faktisk blandt de bedste på markedet. Samsung køleskab har typisk flere smarte funktioner og deres design, ligesom deres fladskærms-TV, er i meget strømlinede og moderne designs.

Eftersom Samsung er en af verdens største producenter indenfor elektoniske produkter, har de fundet en smart måde at indkorporerer sine styrker i produktionen af køleskabe. Som et af de seneste tiltag har Samsung køleskabe nu en tablet i døren, hvor du kan styre din kalender, musik, finde opskrifter, indtaste holdbarhedsdatoer og meget meget. Dette er til den højteknologiske familie, der gerne vil have det nyeste af det nye.

Hvorfor er Samsung køleskabe gode?

Samsung har i høj grad en god finansiel baggrund og kan derfor være frontløberne indenfor innovation af køleskab, herunder Samsung amerikanerkøleskabe og Samsung køle-fryseskabe. Et moderne Samsung køle-fryseskab har typisk eftertragtede funktioner som NoFrost, det vil sige automatisk afrimning.

Derudover får du typisk en rigtig god energiklasse, som betyder at du både sender miljøet en venlig tanke og at du samtidig sparer penge for unødig strømbrug.

Samsung er også frontløber på markedet for Amerikaner køleskabe og har produceret mange smarte modeller, som du garanteret vil synes er smarte. Disse køleskabe henvender sig til den større familie der har brug for pladsen, og som samtidig går op i design og funktionalitet.

Ovenfor kan du se de enkelte Samsung køleskabe modeller – for at få mere information omkring det enkelte produkt, kan du klikke på modelnavnet. Her vil du kunne finde den bedste pris på produktet, samtidig med uddybende information om design, funktionalitet og brugeranmeldelser.

error: