Bedste vinduesvaskere i test

Rangeringen er baseret på produktets funktioner, design, pris, anmeldelser samt eksterne tests.


Læs mere om de bedste vinduesvaskere

Rene og pudsede vinduer signalerer orden og god hygiene. Det kan virke som en uoverskuelig opgave at skulle holde vinduerne rene året rundt, og mange opfatter vinduespudsning som en sur og kedelig pligt.

Med det rette redskab, kan du dog nøjes med at vaske dine vinduer 1-2 gange om året. Elektriske vinduesvaskere samler næsten alt, hvad du skal bruge til din vinduesvaskning og gør derfor livet en smule nemmere. 

Vi har i ovenstående liste samlet de bedste og billigste elektroniske vinduesvaskere, så du kan finde den vinduesvasker, der giver det bedste og mest holdbare resultat.

FAQ – Vinduesvaskning 

Det er en god idé at vaske dine vinduer indimellem, og det er der flere årsager til. For det første på grund af den åbenlyse årsag, at rene vinduer ser mere indbydende ud, og det bør være en del af den huslige rengøring. Derudover kan du faktisk forlænge holdbarheden på dit vindue. Det skyldes bl.a. at hårdt vand fra regn kan beskadige dine vinduers levetid. Derfor bør dine vinduer vasket korrekt indimellem. Vi har i denne artikel samlet de hyppigst spurgte spørgsmål omkring vinduesvaskning, så du kan få svar på dine eventuelle spørgsmål eller blot blive klogere på, hvordan du vasker dit vindue korrekt.

Hvorfor bliver mit vindue så beskidt? 

Der er flere forskellige årsager til, hvorfor dine vinduer bliver så beskidte. For det første påvirker forskellige vejrforhold dit vindues renhed. Om vinteren vil sne og regn gøre vinduerne beskidte, samtidigt med at ekskrementer fra fugle og andre dyr efterlader pletter på dine vinduer. Om sommeren og foråret bliver vinduet også påvirket af pollen, som sætter sig fast til glasset, og om efteråret klamrer nedfaldne blade sig til vinduet. 

Derudover har beliggenheden af huset stor betydning for dit vindues renhed. Hvis dit hus er placeret i nærheden af en motorvej eller i en by med meget trafik, vil dine vinduer blive mere beskidte end ellers, fordi de forurenede partikler klamrer sig til dit vindue.

Hvorfor skal jeg vaske mine vinduer? 

Der er flere årsager til, hvorfor du bør vaske dine vinduer, og mange er slet ikke klar over, hvor vigtigt det er at holde sine vinduer rene. Der er især 4 vigtige årsager til, hvorfor du bør vaske dine vinduer. 

  • En pænere udsigt. Den helt åbenlyse årsag til, hvorfor du bør vaske dine vinduer er naturligvis, at du får en bedre udsigt. Desuden kan beskidte vinduer blokere for lys, hvorved dit hjem vil syne mørkere, end det egentlig er. Derudover ser et nyvasket vindue langt mere indbydende ud, og en effektiv forårsrengøring inklusiv en grund vinduespudsning gør underværker i dit hjems miljø.

  • En effektiv vinduesvaskning kan varme dit hjem op. Det skyldes, at snavs, støv og ophobede partikler fra et uvasket vindue kan være med til at blokere solens UV-stråler om vinteren. Det er super ærgerligt, da solens stråler ellers er en billig og bæredygtig måde at varme dit hus op. Derfor kan det både afhjælpe miljøet, og du kan spare på dine varmeregninger ved blot at vaske dine vinduer.

  • Din luftkvalitet bliver bedre. Mange er ikke klar over, at dit vindues renhed kan have direkte indflydelse på luftkvaliteten i dit hjem. Som tiden går, ophober der sig flere og flere partikler, der kan være yderst sundhedsskadelige. F.eks. er det meget normalt, at der sætter sig luftpartikler fra flere skimmelsvampe. En effektiv vinduesvaskning kan hurtigt fjerne partiklerne og dermed øge luftkvaliteten væsentligt.

  • Du forlænger levetiden på dine vinduer. Mange er ikke klar over, at hyppige vinduesvaskninger kan være med til at forlænge holdbarheden på dine vinduer. Det skyldes, at partikler og mineraler fra. bl.a. regn og snavs kan ødelægge glasset i dine vinduer. Det vil starte med nogle små  uskyldige ridser, men efterhånden udvikle sig til store huller i glasset, så du bliver nødt til at udskifte vinduerne. En årlig rengøring af vinduerne vil forhindre dette. 

Hvor ofte skal jeg vaske mine vinduer? 

Det afhænger af, hvor beskidte dine vinduer bliver. Nogle professionelle vinduespudsere anbefaler, at du vasker dine vinduer en gang om månenden. For det meste er 1-2 gange om året fint, men hvis du har meget snavsede vinduer, kan du overveje at vaske dine vinduer oftere. 

Hvilke redskaber behøver jeg til min vinduesvaskning? 

Det er en god idé at investere i en vinduesvasker, da det er en vigtig del af din vinduesvaskning. Du kan enten vælge de elektriske vinduesvasker, der samler alle de nødvendige produkter i et redskab, eller en simpel og gammeldags vinduesvasker. Derudover skal du bruge en blød børste, rengøringsmiddel og en støvsuger, en skuresvamp, en vaskespand med vand, en stige, en microfiber-klud, samt et blødt håndklæde. 

Bør jeg investere i en elektrisk vinduesvasker? 

Vi anbefaler, at du investere i en elektrisk vinduesvasker, der ofte samler flere produkter i et enkelt produkt. På den måde kan du spare både tid og plads, og den vil være til gavn mange år fremover. Du slipper desuden for at skulle slæbe rundt på en spand med vand, og vinduesvaskeren har ofte en effektiv sugeevne, så du slipper for bøvlet med beskidt spildevand.

Ved at investere i en elektrisk vinduesvasker får du en maskine, der både vasker og tørrer dit vindue, og du undgår derved grimme striber og streger. Vinduesvaskeren kan også bruges til at pudse dine spejle, hvorved du får et alsidigt produkt, der kan være til stor gavn for dig. 

Kan jeg lave mit eget rengøringsmiddel til vinduespudsning? 

Det kan du sagtens. Det er dog nemmere og ofte mere effektivt at gøre brug af et forarbejdet rengøringsmiddel. Du kan dog spare en del kroner og øre ved at lave dit eget rengøringsmiddel. Det gør du ved at blande 2 dele vand med en ½ hvid eddike. Til sidst blander du ¼ alkohol/sprit på 70 % i. Voilá! Så har du lavet dit eget rengøringsmiddel til vinduespudsning. Opbevar gerne rengøringsmidlet i en sprayflaske, så det er lettere at bruge og sørg altid for, at rengøringsmidlet er ude af rækkevidde for børn. 

Hvornår bør jeg vaske mine vinduer? 

Det ideelle tidspunkt at vaske dine vinduer er sent forår eller start sommer. På den måde kan du vaske dine vinduer, efter at vinteren og efteråret har efterladt dem snavsede, men samtidig kan du gøre vinduerne klar til pollensæsonen og nyde godt af klare vinduer hele sommeren som en naturlig del af forårsrengøringen. Det kan dog godt lade sig gøre at rengøre vinduer i andre sæsoner end i foråret. Se evt. de næste spørgsmål for mere information. 

Bør jeg gøre brug af en professionel vinduespudser? 

Du kan sagtens vælge at gøre brug af en professionel vinduespudser, hvis du gerne vil spare tid, men du kan sagtens pudse dine vinduer selv med de rette råd og de rette redskaber. 

Hvordan vasker jeg mine vinduer om vinteren? 

Udover at det kan være en kold fornøjelse at vaske sine vinduer om vinteren, så er der også nogle forbehold, man skal huske at tage sig. Vinter er generelt den sværeste sæson at holde dine vinduer rene, og det er vigtigt, du bruger de rette redskaber, så du undgår revner eller andre skader på dine vinduer.

Generelt foregår vinduesvaskningen nogenlunde på samme måde som i de varmere måneder, men du skal være opmærksom på, at rengøringsmidler resonerer med glasset på en anden måde end i de varmere måneder. Derfor bør du bruge en frostvæske, som du blander i dit foretrukne rengøringsmiddel til rengøring af vinduer. Derudover bør du bruge koldt vand til rengøringen og ikke varmt vand. Det varme vand vil skabe en drastisk temperaturændring, der kan ødelægge glasset i dine vinduer. Brug evt. lidt lunkent vand til at smelte isen på ruden, men hver forsigtig! 

Hvordan vasker jeg mine vinduer om foråret? 

Det er forholdsvis simpelt at vaske dine vinduer om foråret. Se evt. vores guide til vinduesvaskning, som du trygt kan følge, hvis du vasker vinduer om foråret. 

Hvordan vasker jeg mine vinduer om sommeren? 

Hvis dine vinduer er blevet tilsmudset med pollen og mudder om sommeren, så er det en god idé at vaske dem. Du skal blot huske at vælge en overskyet dag. Det burde ikke være vanskeligt ved det danske vejr. Varmen er blot en fordel, da vinduerne vil tørre hurtigere og du kan lade dem stå åbne undervejs i din rengøring. Hvis du ønsker at vaske dine vinduer om sommeren, kan du også trygt vælge at følge vores guide til vinduesvaskning. 

Hvordan vasker jeg mine vinduer om efteråret? 

Det kan godt være lidt tricky at vaske sine vinduer om efteråret, særligt hvis det regner eller blæser en del. Hvis dine vinduer bliver mudrede efter regn, så skyldes det formentlig, at vinduerne var beskidte i forvejen, og at regnen har blandet sig med snavs, som er blevet til mudder. Efteråret kan være en fin årstid at vaske dine vinduer på, hvis der er en dag uden regn og blæst. Det skyldes, at efterårets milde temperaturer får vinduerne til at tørre forholdsvis hurtigt, uden at der bliver efterladt streger. Du kan trygt vælge at følge vores guide til vinduesvaskning, men det er okay at vælge en solskinsrig dag til at rengøre dine vinduer, så længe temperaturen ikke er for varm. 

Guide til vinduesvaskning 

Vi har samlet de mest effektive råd til, hvordan du vasker dit vindue korrekt. Disse trin vil guide dig sikkert gennem processen. 

Før du går i gang med vinduesvaskning: 

Trin 1) Ryd områder omkring dine vinduer – både indendørs og udendørs. På den måde risikerer du ikke, at beskidt spildevand ender på dine møbler, så du bliver sat på dobbelt rengøringsarbejde. Derudover bør du sikre dig, at du nemt kan komme til og fra dine vinduer uden at falde over møbler og lignende. Husk at sikre dig, at materialerne omkring dine vinduer kan tåle vand og rengøringsmiddel, så du ikke kommer til at ødelægge det. Du kan evt. afdække materialerne med plast. 

Trin 2) Rengør dine gardiner, og persienner. Gardiner er nogle værre støv-samlere, og ofte glemmer vi, at de også skal vaskes sommetider. Du kan aftørre persiennerne med en hårdt oprevet sæbeklud, og give gardinerne en tur i vaskemaskinen på 60 grader. Om du vælger at vaske gardinerne eller ej, så bør du fjerne dem, så du ikke komme til at spilde på dem.

Trin 3) Rengør dine vinduesrammer og vindueskarme. Det er en god idé at rengøre dine vinduesrammer, vindueskarme og vindueslister, da de kan samle en del støv, inden du vasker dine vinduer. Det kan du gøre ved at støvsuge karmen samt vaske rammerne med en hårdtoprevet klud. 

Trin 4) Rens dine tagrender. Det er også en god idé at rense de udendørs tagrender, der er designet til at samle regnvand, men desværre også kan indeholde gamle blade, støv og lignende, der kan drysse ned på dine vinduer, når det blæser. 

Trin for trin – vinduesvaskning: 

Trin 1) Vask dit vindue en dag, hvor vejret er tørt, men overskyet. Det er naturligvis ikke en god idé at vaske dine vinduer en dag, hvor det regner. Til gengæld er det heller ikke en god idé at vaske dine vinduer en dag, hvor det er strålende solskin. Det skyldes, at solskinnet vil udtørre rengøringsmidlet hurtigere, end du når at vaske det af igen. Det efterlader grimme streger, og dit vindue vil derfor ikke syne rene – spildt arbejde! Du kan dog også vælge at starte med at vaske vinduerne i skyggen et af gangen og følge solens rotering. Det er dog et lidt af et heldagsprojekt, og måske ikke for dig, der har travlt og ofte er på farten. 

Trin 2) Inden du vasker dit vindue, bør du fjerne støv og overfladisk snavs fra glasset. På den måde undgår du, at snavs bliver til mudder, når du vasker det med rengøringsmiddel. Du kan fjerne det overfladiske snavs med en børste, støvsuger eller en tør og blød klud. 

Trin 2) Brug et rigtigt rengøringsmiddel. Du bør altid bruge et rengøringsmiddel, der er beregnet til det materiale, du rengører. Dette gælder naturligvis også for vinduer, der kræver en særlig glasrens. Du kan købe vinduesrens i de fleste supermarkeder 

Trin 3) Forbered din spand med vand eller gør din elektriske vinduesvasker klar. Så er du ved at være klar til rengøring.

Trin 4) Sprøjt til! Når du har fundet det rette rengøringsmiddel, skal du ikke holde tilbage med at sprøjte det på vinduet. Der skal så meget rengøringsmiddel til, at det opløser skidt og snavs, som derefter kan tørres af med en vinduesvasker og en klud. Hele vindues skal sprayes til med vand og rengøringsmiddel, indtil vinduet begynder at syne klart. 

Trin 5) Brug en vinduesvasker. Det er en god idé at bruge en vinduesvasker, der vil hjælpe dig med hurtigt og effektivt at gøre dit vindue rent. Det er især effektivt ved store vinduer og glasdøre. Hvis du ikke kan nå ind i hjørner, så kan du bruge en klud eller en svamp med samme rengøringsmiddel. Nogle vinduesvaskere har også flere stykker, som passer til forskellige opgaver. 

Trin 6) Brug en microfiber-klud. På samme måde som, at der skal bruges et korrekt rengøringsmiddel, bør du også bruge en korrekt klud, særligt i de hjørner, hvor vinduesvaskeren ikke kan nå. En microfiber-klud vil absorbere skidt og rengøringsmiddel på den mest effektiv måde, uden at kluden ridser dine vinduer. Du kan også vælge at benytte dig af specialdesignet papir, men det er langt dyrere i længden og mindre effektivt. Desuden er der fare for, at papiret efterlader fnug, og du alligevel skal eftertørre med en klud. Når du er færdig med at vaske dine vinduer, er det en god idé at aftørre vinduerne med kluden. 

Tip: Det er en god idé at vaske dit indendørs og udendørs vindue på to forskellige måder. F.eks. kan du bruge vinduesvaskeren til at aftørre det indendørs vindue lodret, hvor du derefter aftørrer dit udendørs vindue vandret. På den måde kan du nemmere se, hvilket vindue, der er det beskidte, hvis der opstår streger under vaskningen. 

God fornøjelse med din rengøring. 

error: