Bedste elcykel i test

Rangeringen er baseret på produktets funktioner, design, pris, anmeldelser samt eksterne tests.


Læs mere om de bedste elcykler i test

Elcykler er et perfekt alternativ til bilen eller den offentlige transport. Du får en god assistance på dine cykelture uden at du får for meget sved på panden. På denne side har vi samlet de bedste elcykler baseret på brugeranmeldelser og test. Tag et kig længere nede på siden og find den elcykel som passer bedst til dig.

Ovenfor har vi samlet de bedste elcykler på markedet – disse elcykler er fundet på baggrund af en lang række elcykel tests. Dette inkluderer både forbrugerorganisationer, men så sandelig også “hjemmetesten”, som er de anmeldelser cyklerne har fået af forbrugerne. Får en elcykel gode anmeldelser, så kan det godt komme med på denne side, selvom den ikke er kåret som bedste elcykel i test.

Hvad er en elcykel?

En e-cykel er en cykel med en integreret elmotor, der tilbyder en form for hjælp til en rytter til at køre cyklen fremad. Denne hjælp kommer typisk i en form af en motor som giver en assistance når du skal cykle fremad eller opad. Motoren tilbyder elektrisk hjælp i forhold til mængden af ​​strøm, der udøves af rytteren. Effekten af ​​disse motorer eller drivaggregater reguleres typisk af regulativer, men det er rimeligt at antage, at flertallet af el cykler, der afsendes, er udstyret med en effekt på 250 watt.

Ryttere skal også være udstyret med funktionelle pedaler, så cyklen kan betragtes som en motorbistand. Cykler udstyret med et gasbaseret motor system skal overholde lidt forskellige adgangsbestemmelser, med maksimal effekt begrænset til 200 w, mens hastigheden forbliver begrænset til 25 km/t. Enhver elcykel, der overstiger disse regler, er kategoriseret som et motorkøretøj. På denne kategori gælder standard vejregler.

En el cykel er et utrolig godt alternativ til en bil eller den offentlige transport og giver dig en god omgang motion. Du kan samtidig trille på arbejde uden at få sved på panden, inden du skal til et vigtigt møde.

Læs i øvrigt denne informationsrige artikel fra Cyklistforbundet, som giver 5 gode råd til køb af den rigtige elcykel.

Hvorfor købe en el cykel?

Der er mange gode grunde til at købe en elcykel og der følger rigtig mange fordele med når man køber en dejlig og lækker elektrisk cykel. Du kan selvfølgelig altid starte med at kigge på tilbud på el cykler eller bare søge på “elcykel tilbud” og dermed kan du sikkert anskaffe dig en lidt billigere elcykel. Derudover kan du også købe en brugt elcykel og dermed kan du nok spare en del på en brugt el cykel fremfor at købe en splinterny. Nedenfor er listet nogle af fordelen for hvorfor man bør investere i en elcykel.

1. Vil spare dig for en masse tid i forhold til en normal cykel
2. Undgå at kom pustende og svedig på arbejde/skole
3. Miljøvenligt alternativ til benzindrevne køretøjer
4. Hold motionen vedlige selvom du får en smule hjælp
5. Alle cykelruter bliver pludselig overskuelige
6. Undersøgelser fra DTU viser at folk med elcykler oftere kører de lange ture på cyklen frem for folk med almindelige cykler
7. Batteri- og motorteknologi bliver bedre og bedre og derfor kører elcyklerne længere og længere på en enkelt opladning
8. Du får altid en høj hastighed og det både opad bakker og i stiv modvind
9. Sundt og godt alternativ til at tage bilen
10, Du får med garanti en større cykelglæde

Hvordan afviger en elcykel fra en normal cykel?

Bortset fra det oplagte elmotorsystem, som er integreret i en el cykel, begynder moderne el cykler mere og mere som deres traditionelt pedaldrevne fætre. Når man ser på en almindelig cykel og en elcykel ved siden af hinanden, er det let at se lighed mellem disse to. Begynder man at se lidt nærmere på disse to vil en række forskelle begynder at blive mere mærkbare.

Da elcykler ofte kommer med ekstra vægt, og mere effekt til at klare, vil de typisk blive bygget en smule hårdere. Differentieringen mellem en standard cykel og en el cykel er, at sidstnævnte typisk vil blive bygget med en bestemt ramme, såvel som forstærkede gafler og komponenter til at håndtere de ekstra belastninger, der tilbydes. Som et resultat af dette tipper de ofte til at veje over 18 kg, og det er før man tilføjer sådanne tilbehør som vandflasker, bagage og værktøj.

Typer af elcykler

På trods af at elcykler er en relativ “ny” teknologi i forhold til deres traditionelle pedaldrevne fætre, er den store mængde af elcykler som tilbydes, næsten lige så bred som traditionelle cykler. Listen nedenfor beskriver de mere populære typer af el cykler, som du sandsynligvis vil finde på markedet.

Urban (by elcyklen)

Urban er elcyklen som i daglig tale omtales som “pendler” elcyklen. Urban el cykler er blandt de mest populære muligheder på markedet i dag. El cyklen er helt erfekt til pendlerer omkring byområder og derudover er disse cykler med til at gøre det muligt for ryttere at lave korte ture uden at svede eller bruge store mængder af energi. Bycyklerne er yderst praktiske med hensyn til transport af gods, samt giver en sikker og pålidelig tur.

Urban el cykler vil typisk have stel som enten er produceret i stål eller aluminium. Elcyklerne som en Urban har en lav vedligeholdelse og er generelt et nemt produkt at købe. Brede dæk vil ofte fungere for øget punkteringsbeskyttelse og skivebremser anvendes næsten udelukkende takket være den øgede stop kraft der tilbydes. Det er også almindeligt at finde nogle urban elcykler udstyret med affjedring.

Mountain bikes

Nogle steder vil du typisk se de elektriske mountain bikes betegnet som eMTB. El mountain bikes er blandt de mest kraftfulde elcykler på markedet. I modsætning til de mere normale elcykler, hvor batteriet er placeret på bagagebæreren så er batteriet på en el mountain bike placeret enten langs stellet eller inde i stellet. Mountain bikes er udstyret med store dæk og dermed er disse gode til terrænkørsel.

El mountain bikes vil ofte have komponenter som ligner dem, der findes på traditionelle mountain bikes. Stellet vil typisk være lavet af aluminium, men flere og flere komponenter af carbon begynder at dukke op på markedet. Carbon giver en væsentlig reducering i vægt i stellet, som kan være en fordel afhængig af hvilket formål du vælger at købe cyklen til.

Racercykler

En af de nyeste kategorier til at score elektrisk hjælp er til racercykler. Resultatet gør det muligt for cyklister med alle evner at tackle enhver stigning med lidt mere lethed og overskud. Med en udholdenheds fokuseret geometri er elektriske racercykler bedst egnet til lange dage i sadlen eller tackle den slags kuperede terræn, der ville gøre en professionel cyklist vinder.

Stellet vil typisk være konstrueret af enten aluminium eller carbon. Bremserne leveres typisk af hydrauliske skivebremser, mens hjulene vil blive bygget med ekstra eger for ekstra styrke og stivhed. Dæk vil typisk være bredere end standarden, for at give ekstra komfort, trækkraft og punkteringsmodstand.

Ladcykler

Lastbilerne i den elektriske cykelverdenen, el ladcykler bliver hurtigt en bæredygtig mulighed for både pendlere og virksomheder til at flytte varer på. El cyklen har alle dage været en genial måde at transportere enten personer eller ting rundt på og nu kombineret med el, så bliver det ikke meget nemmere. Kombineret med den ubesværede strøm, der tilbydes fra den elektriske motor er elcyklen med lad perfekt til folk, der ønsker en cykel, der er i stand til at pendle til arbejde eller transportere børn, kæledyr eller varer rundt på. Hvis vejret tillader det, er el ladcyklen en utrolig god erstatning for en bil i byen.

Ladcykler er ofte udstyret med store kurve eller kasser til det du ønsker at transportere rundt. Det er helt almindeligt for el ladcykler at have et modificeret stel og en længere akselafstand for at skabe ekstra stabilitet. Ofte ses det også at en el ladcykel har 3 hjul for at give en god og bred holdning for at sikre, at cyklen er både komfortabel og nem at styre, når den er fuldt lastet.

Foldecykler

En foldecykel med el er perfekt til dem, der er begrænset på lagerplads eller ønsker at bruge en cykel udover bus og togrejser. En bycykel/foldecykel er lille i stilen, hvilket gør den mere kompakt til opbevaring og bærbarhed. El foldecyklen vil ofte have begrænset gearing og mindre hjul, hvilket betyder, at de er bedst brugt til kortere byture på glatte overflader. Nogle el foldecykler vil også være udstyret med stativer på forsiden, ideel til at transportere små belastninger på din pendling. Forvent at se en blanding af grundlæggende mountainbike-grupper med nogle mere byvenlige interne komponenter på bagsiden for nem brug. Integreret belysning foran og bag er typisk standard til brug under alle lysforhold.

Elcykel guide – hold øje med dette

Motor

De fleste nye elcykler, der sælges i dag, leveres med et motor system, der består af drev, batteripakke, ledninger og en styreenhed. Typisk kommer disse fra en enkelt leverandør som Shimano, Bosch eller Yamaha. Motorens effekt, drejningsmoment og batteristørrelse er typisk indstillet til cyklens tilsigtede brug. Der er to vigtigste elcykel stile er: Dem med en motor på baghjulet og dem med en monteret motor på stellet. Nedenfor er nogle af de typiske motortyper beskrevet.

Centermotor

En centermotor er en motor som er monteret lige nær pedalerne. Derfor vil du også typisk have en lidt større “kasse” hvor pedalerne sidder. Centermotoren bruger din eksisterende drev kørsel (kæde og gear) til at køre cyklen. Det betyder, at du vil lægge mere slid og stress på drev komponenterne end normalt. Det kan være nødvendigt at udskifte din kæde eller baghjul oftere i dette tilfælde. Fordi midten udgår motoren er virkelig nemt at cykle normalt, og endda lettere end hvad du før har været vant til. Det betyder, at du har masser af hastighed uafhængigt af hvor du kører. Centermotoren er også monteret lavt på din cykel, hvilket gør cyklen mere stabil og det vil føles mere naturligt at køre.

Hub motorer

Hubdrevne motorer findes ofte som konverteringssæt, der kan monteres på kvalificerede traditionelle cykler eller som en billigere mulighed til andre elektriske motorer. En Hub motor er monteret direkte i midten af ​​dit hjul. Disse kan monteres forreste eller bageste. Selv om du er mere tilbøjelig til at se bagmonterede hubmotorer på grund af deres overlegne natur.

Hubmotorer er gode, hvis du er efter en rigtig billig løsning. Disse gør den samlede cykel omkostning meget mindre på grund af, at hub motoren er er let at lave. Hub motorer monteres bedst i baghjulet på grund af den kraft der påføres der. Hvis du skulle have hub motoren monteret på forreste dæk, kan du ved forsyning ofte miste grebet med jorden, og med elcykler er det vigtigt at sikkerheden altid er i top.

Pedelec motorer

Pedelec motorer giver bedre cykel kvalitet, effektivitet og flere opsætninger, der bruger mere standardiserede dele. Den største fordel ved pedelec motorer over hub-drevne motorer er, at de indeholder en sensor, der registrerer, hvor hårdt du træder, så drev enheden kan måle den hjælp, der gives i overensstemmelse hermed. En Speed pedelec elcykel er en elcykel som kan køre op til 45 km/t, hvor de normale er begrænset til 25 km/t.

Motor niveauer

Elcyklers motor systemer vil typisk blive programmeret med tre-fem niveauer af assistance, herunder vil der blive beskrevet hvad du kan forvente af de forskellige niveauer.  dækker hvad du kan forvente af hver.

standby-niveau fungerer elcykelsystemet nøjagtigt som en traditionel cykel, i hvert fald som en tungere en af slagsen. De fleste el cykler tilbyder stadig ikke nogen elektrisk hjælp, men de tilbyder stadig grundlæggende beregninger på deres display styringer, når de er i standby.

Eco mode – Den laveste indstilling kaldes almindeligvis Eco-tilstand. Dette er typisk optimeret specifikt til rækkevidde, hvor de fleste producenter hævder en teoretisk rækkevidde på over 100 km. I Eco-tilstand kan hjælpe niveauerne variere mellem 25-80% af maksimum. Dette betyder, at for hver pedal slag foretaget af en rytter, vil motoren give yderligere 25-80% oven på dette, op til 250 watt eller 25 km/t. Eco-tilstanden er bedst egnet til dem, der ønsker at maksimere deres elcykel, og er ofte bedst egnet til brug på fladere terræn.

Normal mode vil typisk se, at drevs enheder nu matcher pedal indsatsen med omkring 100-150%. Batteriet halveres næsten, når der benyttes denne ekstra effekt. Den ekstra effekt, der tilbydes, gør det muligt at afbryde trafiklys og skæringer med en motor, der giver markant mere drejningsmoment end Eco-tilstanden, når der accelereres fra stilstand.

High mode er tilstanden som virkelig giver dig fornemmelsen af hvad elcykler virkelig er i stand til. At vælge det højeste niveau af hjælp, vil gøre cykling til et let stykke arbejde med stejle opadgående stigninger og modvind. Med enheder, der giver maksimal assistance på mere end 200%, er den højere produktion perfekt til mere spændende kørsler. Med stor strøm kommer reduceret rækkevidde, men så er denne tilstand bedst brugt sparsomt eller til kortere cykelture.

Batteri og opladning

Batterier til elcykler kan være en jungle, hvis man ikke har forstand på det. Der er selvfølgelig hjælp at hente for at få et bedre overblik over batterierne. Batteripakken er uden tvivl et af de vigtigste aspekter ved et elektrisk cykel motor system. Ligesom alle andre batterier og elektricitet foregår det i watt og kan spænde i alt fra 200W til 550W. Antallet af watt eller watt-timer, et batteri har, vil være vejledende for hvad du kan regne med. El cykler vil typisk blive solgt med en batteripakke monteret, men på nogle motorsystemer er det muligt at køre to batterier i tandem, hvilket effektivt fordobler det udbudte sortiment.

Når det kommer til at genoplade et udtømt batteri, er det simpelthen et spørgsmål om at tilslutte cyklen til en standard stikkontakt via den medfølgende oplader. Opladningstider afhænger af batterikapacitet, opladerenes strømstyrkeudgang og de strøm standarder, som dit land overholder. En fuld opladning fra helt tom vil tage overalt fra tre til fem timer. Det er altså altid en god ide lige at få styr på at få opladt sit batteri i tide, så man ikke står i en situation af sine elcykel ikke har strøm, når man skal til og fra arbejde.

Batteriteknologien, der anvendes af førende producenter, anvender typisk den samme lithium teknologi som der findes i alt fra bærbare batterier til elbiler. Du kan forvente, at en batteripakke har et brugbart liv på mere end 1.000 fulde afladninger/opladninger.

For de fleste brugere bør dette give en tre til fem års levetid for batteriet. Ligesom batteriet i din smartphone skal brugerne forvente, at batterilevetiden langsomt nedbrydes til ca. 80 procent af kapaciteten, når det er nyt. De fleste producenter vil typisk tilbyde udskiftningsbatterier, der passer specifikt til deres motorsystemer, hvor mange tilbyder en begrænset garanti på selve batteriet.

For bedste ydeevne og levetid bør lithium batterier ikke være fuldstændigt afladet og skal oplades en gang hver tredje måned, hvis du ikke bruger dem i længere perioder. Af hensyn til sikkerheden bør du altid bruge opladeren, der følger med dit batteri for at forhindre kortslutning eller overophedning.

Vedligeholdelse

Elektriske motorer producerer store mængder moment, hvilket øger slid på dæk og kæder. Så det betaler sig at være vågen for at sikre, at du skifter korrekt gennem gearene, når du kører, og ikke gør det muligt for drivaggregatet at skifte gear. Ligesom enhver anden cykel er det også værd at regelmæssigt inspicere hele din cykel for tegn på slid. Dækkene kan hurtigt blive tjekket ved at kigge på slid eller flækker over det hele. Derudover kan du typisk se på dækkene hvor slidte afhængig af hvor højt de små pikke startede (eller rillerne i dækkene).

Derudover skal el cyklen selvfølgelig have en vedligeholdelse som en nornmal cykel. Det vil sige regelmæssig smørring og holde kæden, roterende dele og pedaler fri for skidt og snavs som kan give snavs i maskineriet. Da motor systemerne stort set er  vandtætte, kan du vaske din elcykel, så længe du undgår at sprøjte vand direkte på motor, batterihus eller display. Disse dele kan selvfølgelig klare regn, men der er ingen grund til at udfordre skæbnen med direkte vand i disse dele.

Få hjælp når du går (gå tilstand)

På grund af al den ekstra teknologi en elcykel indeholder, vejer elcykler betydeligt mere end almindelige cykler. Med alt taget i betragtning kan din elcykel sagtens kommer op og veje godt over 20 kg. Dette kan stille et problem, når det drejer sig om at skubbe cyklen rundt omkring, hvis man for eksempel har en masse varer på bagagebæreren eller har en tung taske på ryggen. Derfor har rigtig mange modeller på markedet en funktion som hedder Walk Assist.

Walk Assist er en utrolig lækker funktion, hvor elcyklen endnu engang gør det lettere at være ejer at en lækker elcykel frem for en normal cykel. Walk Assist aktiverer motoren på et lavt niveau for at aflaste en del af belastningen uden at dræne batteriet, du får altså lige et “skub” med på vejen når du går med cyklen og dermed er det slet ikke hårdt eller bøvlet at trække cyklen gennem gågaden eller over vejen for at skifte retning.

Elektriske cykler er også vidunderlige til andre formål. De vil lade dig nyde cykling med en lavere indsats end du er vant til. De vil lade dig rejse længere med meget mindre indsats, så du kan cykle til lige præcis der hvor du vil hen. Og de gør det muligt at gøre ting, som du måske ikke kan uden motoriseret assistance, f.eks. trække en anhænger med børnene eller dagligvarer i den. Når du går elektrisk, er du sikker på at finde ud af, at det gør din hverdag lettere og mere praktisk.

Andre overvejelser ved køb af elcykel

Når du skal købe din næste el cykel er det vigtigt at du selvfølgelig gør dig nogle overvejelser omkring hvad du foretrækker. Motor er en ting men der følger en masse ting med som vil gøre dine cykelture mere behagelige. Nedenfor beskrives nogle ting som man bør tænke over når man skal købe sin elcykel, eller hvis man bare er på udkig efter en normal cykel.

Sadel

Sadlen er hvad du sidder på, når du cykler. Den er placeret øverst på dit stel og er en utrolig vigtig faktor til at gøre det behageligt når du tænker på at købe en cykel eller elcykel. Sadler er meget præget af personlige erfaringer og hvad man selv foretrækker. Selv om dette virkelig er en personlig præference, er de bredere og blødere sadler mere komfortable til langsomt og oprejst cykling.

Det er til dig som cykler gennem byen for at komme på arbejde eller har nogle få kilometer til skole eller arbejde. Hvorimod hvis du er en pendler af en anden kaliber vil du nok få mere glæde at en lidt smallere og hårdere sadel, da din holdning her bliver mere foroverbøjet og dermed hviler du ikke lige så meget at numsen på sadlen. Det er også ligesom de professionelle har det. Dette er selvfølgelig en smagssag og derfor skal du ud og prøve lidt forskelligt, eller kender du sikkert allerede den type sadel du vil foretrække på din nye cykel.

Står du dog en situation at du har købt en el cykel og du ikke bryder dig om din sadel er der selvfølgelig hjælp af hente. Du kan nemt smutte ned til den lokale cykelhandler og købe en sadel ellers kan du bare bestille din ønskede hjem fra nettet og på den måde sikrer du dig også at du får præcis den du ønsker. Det er dog her rigtig vigtig at din nye sadel passer til din ny elcykel, således at den kan spændes fast til stellet på en sikker måde.

Er du stadig ikke tilfreds med din sadel, kan man altid tilkøbe en gelpude som vil give en behagelig cykeltur.

Skærme

Skærme er ikke noget man ser på alle cykler, men man ser det dog næsten på alle nyere cykler som ikke er racercykler eller mountainbikes. Skærme er ideelt til dig som ønsker en elcykel som kan klare alt slags vejr. Skærmene på hjulene sørger for at du ikke bliver våd bagi eller får våde bukser med sprøjt fra vejen. Udover at det er irriterende at få mere vand på sig i regnvejret vil småsten og grus fra vejen sprøjtes op på dit tøj og du vil også få beskidt vand på dig, som kan resultere i misfarvninger på tøj og det ser ikke godt ud når du skal på arbejde eller i skole. Derfor er det vigtigt at kigge efter skærme, hvis de ikke allerede sidder på cyklen.

Ønsker du en mountainbike eller en racercykel som begge hjælpes af en elektrisk motor er snakken om skærme en helt anden sag. Du vil for det første typisk have cykeltøj på en mountainbike og en racercykel og derudover vil det sænke din fart på landevejene når du kører på din racercykel. Er du ude i skoven i din mountainbike vil der sætte sig en masse mudder langs skærmene og måske endda blokere for at hjulet kører 100% gnidningsfrit rundt. Dette undgår du ved at lade skærmene være.

Det kan dog med fordel altid anbefales at du rengører din elektriske mountainbike efter en vild tur i skoven. På den måde sikrer du dig at der ikke sidder mudder, snavs og skidt ved roterende dele og du får samtidig vedligeholdt cyklen super godt. Dette er med til at forlænge levetiden, og gøre det utrolig lækkert næste gang du skal ud og køre på de gode stier i de danske eller udenlandske skove.

Lys

Lys på cyklen er ikke bare en god ide, det er faktisk også lovligt at køre med godkendte lygter af trafikstyrelsen. På mange modeller af elektriske cykler vil du typisk finde en sæt utrolige gode dynamolygter eller andre lygter som vil blive tændt ved hjælp af batteriet på cyklen. Disse er med til at lyse vejen op, så du ikke udsættes for at ramme bump eller grene som ville være kommet som en uhyggelig overraskelse. Derudover lyser de også godt op så andre cyklister, knallerter eller biler vil kunne se dig. Det er vigtigt at du placere et hvidt lys foran og et rødt lys bagpå. Lys på cyklen og så er du klar til at køre lige præcis hvornår det passer dig.

Cykelhjelm

Cykler du rundt omkring på en elcykel eller en normal cykel vil en rigtig god cykelhjelm være at foretrække. Cykelhjelme er din vej til at overleve hvis du er ude for et sammenstød eller hvis du falder på stierne. Derfor anbefaler vi at du altid vælger at køre med cykelhjelm for at beskytte dig selv på den bedste måde. Cykelhjelme fås i rigtig mange forskellige farver, former og designs og du kan sikkert finde en du vil synes godt om eller som endda passer til din cykel. Sørg for at din cykelhjelm sidder godt faktisk på dit hoved uden at den hverken spænder for meget eller sidder for løst.

Kæde

Din kæde er vejen til om din cykel cykler godt og derfor er det vigtigt at du får smurt kæden regelmæssigt for at få den bedste cykeloplevelse hver gang. Din kæde bliver hurtigt fyldt med skidt og møg og derfor er det vigtigt at den altid har en passende mængde olie på, så der sker hop mens du kører eller kæden helt falder af. Regnvejr er heller ikke særlig godt for din kæde og det kan være en god ide at tjekke om kæden trænger efter at have stået ude i regnen i nogle dage.

Støtteben

Et støtteben er vigtigt for din elcykel da du med et støtteben kan stille din cykel overalt og du slipper for at være afhængig af at kunne stille den op ad en mur eller et træ. Et støtteben skal kunne klare cyklens vægt uden at cyklen vil vælte. Derudover skal et støtteben have en passende hældning så din cykel står så sikkert som muligt når du stiller den på arbejdet eller inde i byen.

Lås

En god lås på en cykel eller en el cykel er utrolig vigtigt da det vil holde tyvene fra din cykel. Det er vigtigt at du får en godkendt cykellås så du altid kan få din elcykel erstattet. Låsen skal være god og stærk så du ikke behøver at bekymre dig om at din cykel bliver stjålet. Det er altid en god ide at notere stelnummer og nummeret på låsen, så du kan opgive disse oplysninger til politi og eventuelt din forsikring. Det kan også kun anbefales at du har en forsikring som dækker din elcykel, da dette er et lidt dyrere køb.

Sikkerhed

Sikkerhed er altid en rigtig god ting at gå op i når du er ude og cykle. Der kan ske en masse ulykker og det vil ingen være en del af. Udover det nævnte punkter såsom lås, cykelhjelm og lys er der også andre vigtige faktorer som vil spille en vigtig rolle for din sikkerhed i trafikken. Du kan altid med fordel sørge for at du har en gul vest på når du cykler.

Denne vest vil forhindrer ulykker om aftenen og når det er ved at blive mørkt, ja selv når det er lyst, da du vil blive lyst op af andre trafikanter og dermed kan du altid være sikker på at du bliver set. Derudover kan du også placere lys på din hjelm både foran og bagpå, og det er også selvom at du har lys på cyklen, som du bør have uanset hvad du ellers har på.

Bedste elcykel i test

Når man skal købe en ny elcykel betyder det sikkert meget hvilke elcykler som er bedst i test eller hvad andre brugere siger om produktet. På denne side har vi samlet alle de bedste elcykler fra markedet baseret på tests og brugeranmeldelser. Dermed får du en godt indblik i hvad andre mener om elcyklen og samtidig er du garanteret et produkt som er i høj kurs. De forskellige forhandlere som forhandler elcykler har ofte kommentarfelter til deres cykler og dermed kan der ses en masse kommentarer omkring cyklerne. Derudover laver forbrugerrådet Tænk også en masse tests på elcykler som er en kanon god test hjemmeside.

Se Forbrugerrådet Tænk test af elcykler med centermotor fra 2018 her. Bemærk at det kræver medlemskab af kunne læse hele testen.

Når der bliver testet forskellige el cykler vil det være elcykler såsom Kildemoes elcykel, elcykler fra bilka, SCO elcykel, mustang elcykel, Gazelle elcykel, Kalkhoff elcykel osv. Der bliver testet en masse forskellige mærker og dermed kan du også finde den billigste el cykel, eller en elcykel med centermotor. Der er masser af muligheder når man første begynder at kigge på markedet for elcykler hvor du finder en række el cykel tests. Du kunne udover de standard elcykler som typisk florerer rundt på nettet og i Bilka, finde elcykler såsom en trehjulet elcykel, en winther elcykel eller generelt bare billige elcykler.

Er du til en dame elcykel eller en herre elcykel er der selvfølgelig også råd at hente. Der findes en masse elcykler som er beregnet til både herrer og til damer. Dermed er det bare at finde hvilken cykel du finder bedst og så slå til.

Elektriske ladcykler er også utrolig populære da disse er gode til at transportere ungerne rundt i eller hvis du har handlet stort ind og ikke ejer en bil. Der er flere el ladcykel tests som også vil vise hvilke ladcykler med motor som er bedst og hvad brugere skriver om disse.

Lær dit barn at cykle

Hvis du forbereder dig på at lære dit barn at cykle, så er det sandsynligt, at du har spørgsmål. Det er ganske få voksne som er i stand til at huske de nøjagtige skridt deres egne forældre lærte dem dengang for efterhånden mange år siden. Det er klart at det kan være svært at vide præcis hvor man skal starte, og om man måske gør nogle ting for hurtigt.

Der kan være mange ting i det med at lære et barn at cykle og det er vigtigt at man altid har god kontakt til sit barn uden at tvinge det igennem. Barnet skal have en god oplevelse og derfor kan du her få nogle råd til at lære dit barn at cykle. Nedenfor finder du nogle generelle spørgsmål som du sikkert har tænkt over i forbindelse med dit barns første cykeltur.

1. Hvor lang tid tager det at lære dit barn at cykle?

For det ikke skal være løgn, tager det omkring 45 minutter, groft sagt. Dette tal kan selvfølgelig variere fra barn til barn – det er afhængigt af den tidlige udvikling af koordinering og motorik. Selvom det for nogle børn ingen tid tager at lære at cykle er det selvfølgelig ikke sådan for alle. Der kan mange udfordringer for børn der skal lære og cykle og derfor er det vigtigt at de føler sig trygge hele tiden og det tages i et fornuftigt tempo. Det er også vigtigt, at du venter til det tidspunkt, hvor barnet har udviklet koordination og god motorik i stedet for at tvinge det, for da kan det blive stressende for barnet.

2. I hvilken alder skal du lære dit barn at cykle?

Det simple svar er i alderen fire til seks år. Igen kan alderen for hvert barn være anderledes, da de skal være klar til at lære. Dog kan det være en kæmpe fordel at starte tidligt, fordi det er langt nemmere for børnene at lære det mens de er små. Hvis du ikke får dem til at cykle før seks års alderen, så er det typisk at børnene er meget mere forsigtige med det.  Der er et vindue for hvornår det er lettere at lære, og det vil typisk være mellem fire og seks år.

3. Hvordan skal du begynde at lære dit barn at cykle?

Det er en rigtig god ide at give barnet en såkaldt løbecykel uden pedaler før du sætter barnet på en cykel med pedaler. Udvikling i koordination og motorik af et barn på en cykel bør begynde med et barn, der lærer om følelsen af en cykel og balance. Fjernelse af pedaler og sænkning af sadlen vil gøre det muligt for barnet at skubbe sig selv i gang og samtidig lære at balancere. Det er nøglen at holde sadlen i en højde, der gør det muligt for barnet at røre jorden eller gulvet. Derudover kan en pind med fordel benyttes, da du her kan fastspænde denne til cyklen og kan være en hjælpende hånd til dit barn hvis balancen ikke er helt sikker.

Der som sagt altid godt at starte med en løbecykel, så barnet får en fornemmelse af at styre og balancere en cykel. Efter en løbecykel, kan støttehjul være en super måde til at få barnet til at styre pedaler, uden at kunne vælte. Efterhånden som barnet bliver mere og mere sikker på at cykle med pedaler og har en god fornemmelse for det at cykle, kan støttehjulene tages af. Og du kan starte oplæringen med en pind.

4. Hvor skal du lære dit barn at cykle?

Fortrinsvis et sted der er stille og har en asfaltoverflade. Forsøg at undgå hvor der for mange bakker, for du ønsker nok ikke at din lille guldklump skal have for meget fart på i starten. Det kan være fristende at vælge græs, da mange føler, at det ville hjælpe til en blød landing. Dette kan midlertid gøre det svært at lære cykling, da de bliver nødt til at presse hårdt i pedalerne på en lille cykel.

5. Sidste step

Få dem til at cykle, men forlade ikke dit barn alene på en cykel i starten. Efter at de begynder at cykle, er det fristende at lade dem cykle på egen hånd. Det er dog nødvendigt at forblive ved deres side, indtil de er trygge nok til at stoppe selv og generelt give dem mere tryghed med cyklen. Hvis de styrter eller falder på egen hånd for tidligt, kan det være børnene bliver utrygge og dermed vil glæden ved cykling også falde. Når de er sikre og glade for at cykle på deres cykel alene og de har haft masser af tid med dig, kan du altid selv begynde at cykle ved siden af og endda lade dem prøve efter noget tid på helt egen hånd.

Ofte stillede spørgsmål om elcykler

Elcykler er en relativt ny form for cykel og netop af denne grund, kan der hurtigt opstå mange spørgsmål i forbindelse med en købssituation. Vi har i dette afsnit samlet nogle af de hyppigst stillede spørgsmål.

Hvad er ideen med en elcykel?

Elcykler giver ekstra kraft til cyklen, når du træder rundt med pedalerne, hvilket gør at cyklingen går hurtigere og nemmere for dig. At køre på en elcykel kan sammenlignes med hvis du stiger på et rullebånd og går samtidig.

Når du prøver en elcykel, så vil du blive overrasket over hvor hurtigt det går. Selv hvis du sammenligner det med en bil eller knallert ifm. bykørsel. Med en elcykel kan du undgå myldretiden, da du stadig kan køre på cykelstier, du kan holde en højere gennemsnitsfart end både bilister og cyklister, og så kan du selvfølgelig parkere gratis og tæt på din destination.

En anden grund til at elcykler er blevet meget populære er, at det med en elcykel ikke er hårdt at køre op af bakker eller i modvind. Eftersom elcykel hjælper dig med at køre, skal du næsten ikke bruge nogle kræfter. Når du ikke skal bruge de samme kræfter på at køre cyklen, så er et af de store problemer løst – du kommer ikke til at svede!

Der er mange som ikke tager cyklen på arbejde, da der er en stor chance for at de vil komme svedende på arbejde og dermed skal til at have skiftetøj med. Dette undgår du altså med en elcykel, da det ikke er hårdt at køre på denne.

Hvor hurtigt kan en elcykel køre?

De fleste elcykler i Danmark kan køre omkring de 25 km/t, da loven foreskriver at dette er maksimum hastigheden for elcykler. Hvis du vil op og køre max hastigheden, så skal du dog forvente også selv at træde hårdt i pedalerne.

Hvorfor kan elcykler ikke køre hurtigere?

Meningen med en elcykel er at den skal være et alternativ til en normal cykel og dette inkluderer også hastigheden. Hvis elcykler kunne cykle meget hurtigere end normale cykler, så ville de blive klassificeret som en knallert/scooter i stedet for og disse kræver registrering med nummerplade, forsikring osv. Derudover ville den heller ikke kunne køre på cykelstier. En af de gode ting ved en elcykel er netop at de ikke kræver nogen registrering og forsikring samt at de kan køre mange steder.

Hvor langt kan en elcykel køre?

De fleste elcykler har en rækkevide på 30-50 km. og dette tal kan variere en del afhængig af det terræn du kører (bakker, medvind, modving etc.). Derudover så har det også meget at sige, hvor meget kræft du selv træder i pedalerne og hvor meget oppakning du har med dig.

Du kan godt få elcykler som kan køre i helt op til 150 km., men disse er typisk langt dyrere og vejer mere pga. større batteri. Et godt til dig som skal bruge elcyklen hver dag, er at lade batteriet op imens du er på abrejde.

Hvor meget kræft har elcykler?

Elcykler i Danmark er reguleret under en lov som siger at de max kan have en tilladt motoreffekt på 250 watt. Du kan dog gode støde på elcykler som kan køre 45 km/t og som har et kraftigere batteri, men disse kræver både knallertkørekort samt forsikring at køre på.

Hvor lang tid tager det at oplade batteriet?

De fleste elcykel-batterier kan oplades fra helt tomme til fulde på 3-6 timer alt efter hvor stor det er. Der er typisk ikke et problem eftersom det enten kan oplades imens du er på arbejde eller imens du sover om natten.

Kan batteriet oplades imens man kører?

Der er nogle elcykler som har denne egenskab, men det kræver en markant trådkræft fra cyklisten, så du skal virkelig være forberedt på en hård cykeltur.

Fart- eller pedalassistent? Hvad er bedst?

Som udgangspunkt så findes der to muligheder for at få en elcykel til at hjælpe dig på turen. Enten så findes der en speeder som du kan trykke på for at få elcyklen til at køre. Når du trykker på speederen, så behøver du ikke at træde i pedalerne. Den anden mulighed er pedalassist, som betyder at du blot kører cyklen som normalt, men at batteriet så går ind og hjælper med at træde. Cykelturen her vil derfor føles meget nemmere, da du bruger langt mindre kræfter på at køre cyklen. Det er to meget forskellige måder at få hjælp på, så derfor anbefales det klart at du prøver forskellen inden du investerer i en elcykel. Nogle elcykler tilbyder begge mulighederne, men det er bestemt ikke alle modeller.

Jeg kan godt lide min normale cykel, er en elcykel noget for mig?

Du kan sagtens købe en elcykel selvom du har en eller flere normale cykler. En elcykel kan noget helt andet, da den netop kan erstatte bilen på de kortere ture. Skal du handle ind eller hente børnene, så vil en elcykel være et glimrende bud, da du både kommer hurtigt og miljøvenligt frem.

Det er også muligt af få en el ladcykel, som man nemmere kan transportere tungere ting rundt i. Her får du både en elcykel og en ladcykel kombineret, så bliver det ikke meget smartere.

Får man motion på en elcykel?

Ja bestemt! Selvom elcyklen hjælper dig med farten, så bruger du stadig din krop og får pulsen og blodcirkulationen i gang. Et godt tip hvis du skal bruge elcyklen på arbejde er at benytte max assist når du kører til arbejde, da du dermed ankommer uden sved. Når du så skal hjem igen så kan du bruge den lavest mulige assist indstilling.

Hvor meget vejer en elcykel?

En elcykel vejer normalvis mellem 20-30 kg. Dette skyldes at de som oftest er meget solidt bygget, da man skal kunne køre langt og komfortabelt på dem.

Er elcykler populære i Danmark?

Elcykler i danmark bliver mere og mere populære, da mange danskere har fået øjnene op for de mange fordele en elcykel kan give. I og med at Danmark i forvejen er et godt land at cykle i, så er det oplagt for mange som cykler regelmæssigt.

Hvor du kan købe din elcykel?

Ønsker du dig en elcykel er der selvfølgelig utrolig mange muligheder og du kan nemt finde frem til den elcykel du ønsker. Der er listet en række utroligt lækre elcykler ovenfor og samtidig er de også de bedste og de mest populære. Du kan købe elcykler hos Biltema, Bilka, Coop, DBA og mange andre steder. Brugte elcykler er også populære da disse nemt kan findes rundt omkring på nettet. En elcykel som er bedst i test vil sagtens kunne klare at blive købt som brugt. På den måde får du en super lækker cykel til en god pris. På denne side kan du også læse dig frem til nogle af markedets bedste elcykler. Du kan klikke dig videre til en hjemmeside som forhandler din nye favorit cykel, og så går der ikke lang tid før din elcykel kommer næsten helt samlet hjem til dig.

Hvor vil du cykle henne?

Start med at finde ud af, hvilken slags cykling du helst vil. Der er mange forskellige slags cykler, og ved at vide, hvad du vil gøre med dem og bruge dem til, indsnævrer feltet betydeligt. Hvor ofte vil du cykle? Hvor langt? Vil du blive på brolagte overflader eller udforske naturbaner?

Hvis du bliver på asfalt og primært kører til motion, er en landevejscykel eller en fitness cykel et godt valg. En komfort eller cruiser cykel er bedre til korte og afslappede afstande. Hvis du cykler fordi skal gennem byen på arbejde eller har få kilometer til skole kan en bycykel være det bedste valg. Det kan være rart at cykle gennem byen på en super lækker bycykel og få en god hjælp fra en elektrisk motor. På den måde kommer du hurtigere frem og du slipper for at svede helt vildt, men får stadig din motion.

Hvis du vil have en cykel til pendling og fitness, og tror du kan køre på både asfalt og natur overflader, er en alsidig mountainbike nok det rigtige valg. Med en mountainbike er underlaget ikke et problem da de kan klare alt fra skov til en nylagt asfalt. En mountainbike giver dig gode cykeloplevelser og er kendt for at være utrolig lækre at cykle på. Er du til motion og landevejskørsel bør du måske overveje en racercykel. En racercykel giver dig en god portion motion og du får en kanon lækker kontakt til asfalten. Du kommer hurtigt frem og vil få nogle kanon gode timer på cyklen.

Er elcykler fremtiden?

Ligesom med biler kommer der flere og flere elektrisk drevne køretøjer. Dette er det samme med cykler hvor der kommer flere og flere elcykler og el ladcykler. Du ser dem ofte rundt omkring i byerne og på landevejene. Det er bare en genial opfindelse til at hjælpe folk på vej. En elcykel er en baseret på miljøvenlighed fremfor at benytte benzin og koste for meget skade på miljøet.

Elcykler hjælper dig i enhver sammenhæng og du kan vælge flere forskellige typer af cyklerne. Du kan for eksempel vælge en hurtig elcykel og på den måde komme hurtigere fra A til B, og det er selvfølgelig uden at du behøver bruge alle din kræfter og komme helt svedig frem.

kr.
Til butik
error: