Mest populære amerikanerkøleskabe

Køleskabenes rangering er baseret på køleskabets funktionalitet,
kapacitet, design, pris samt brugeranmeldelser.

Score Model Butik
9.3 LG
GSL761PZUZ
Klik
9.1 Samsung
RS7567THCWW
Klik
9.0 Samsung
RS7527THCSR
Klik
8.4 LG
GSL760SWXV
Klik
8.3 Samsung
RS7527THCWW
Klik
7.5 Blomberg
KQD 1330 X
Klik

 

Hvad er et Amerikaner køleskab?

Et amerikaner køleskab er et stort køleskab, hvor du har et køleskab i den ene side og en fryser i den anden side. Navnet “amerikaner køleskab” skyldes at, amerikanere typisk har meget store køleskabe og at denne type ofte forekommer i de amerikanske hjem. Det er meget praktisk at have en køle- og frysesektion ved siden af hinanden, der hvor madlavningen finder sted.

Amerikanerkøleskabe er lavet i en fælles læsningen, altså i én enhed. Dette er med til at gøre disse model ekstra rummelige, hvilket er en fordel når ens mad- og drikkevare skal fordeles og organiseres. Det er derfor et krav at man har godt med plads i sit køkken, hvis man skal kunne have plads til disse modeller, som typisk har en bredde på 750-1200 mm – altså omkring en meter. Et køleskab i denne størrelse bliver man hurtig afhængig af, da det både kan gøre livet lettere og lidt smartere.

 

Amerikanerkøleskabe og dets funktioner

Meget typisk amerikanerkøleskab finder du en indbygget vanddispenser samt dispenser til isterninger. Det giver lynhurtig adgang til iskoldt vand, hvilket kan være rigtig belejeligt. Som ofte er pladsen taget fra fryserdelen, i sær hvis den også skal kunne lave isterninger.

Som et relativt nyt tiltag er der blevet opfundet en “låge” på nogle af modellerne, som giver direkte adgang til køleskabet uden at skulle åbne døren. Du kan på den måde få lynhurtig adgang til mælken, juicen eller en vandflaske du har stående.

Amerikaner køleskabe indeholder også mere tekniske funktioner såsom Nofrost, der er et automatisk afrimningssystem, hvilket gør, at det ikke er nødvendigt at afrime frysesektionen, da dette klares helt automatisk. En anden nævneværdig funktion, som også vil være at finde i en del amerikaner køleskabe, er lynfrys/superfrys. Denne funktion gør, at amerikaner køleskabet i en rum tid vil kunne indstilles til at fryse mere intensivt, hvilket er en fordel at benytte sig af, når fryseren skal fyldes med nyindkøbte varer.

Som helt nyt har nogle modeller en funktion kaldet “InstaView”. Med det kan du banke på dørens rude, som så tænder lyset inde i køleskabet, og du kan se indholdet i skabet. Dette er en mere luksuriøs funktion og de amerikanerkøleskabe som har denne funktion koster også væsentlige mere end gennemsnittet.

 

Side-by-side køleskabe

Et Amerikanerkøleskab kaldes også typisk et side-by-side køleskab. Dette gør det at den enkle årsag, at fryser og køleskab er side om side. I nogle tilfælde kan man også få den øverste del som køleskab mens den nedeste del er fryser, enten som skuffer eller med dør som åbning.

Et side-by-side køleskab er til den større husholdning, der har rigeligt med plads i køkkenet og som ønsker et smart og moderne køle-fryseskab med plads til det daglige indkøb.