Bedste røgalarmer i test

Rangeringen er baseret på produktets funktioner, design, pris, anmeldelser samt eksterne tests.


Derfor skal du have en røgalarm

Røgalarmen er en af de vigtigste investeringer til dit hjem. Med røgalarmen installeret kan du føle dig tryg 24 timer i døgnet velvidende om, at du vil få en høj alarmtone hvis der er enten røgdannelse eller brand. Røgalarmen bør monteres således at hele huset kan høre denne og hvis dit hus er stort, kan de fleste røgalarmer serieforbindes og dermed kan du nå ud til alle i dit hus. De fleste røgalarmer kan nemt monteres på enten væggen eller i loftet og dermed kan disse nemt placeres overalt i huset. Med hensyn til sikkerheden vil de fleste røgalarmer give en melding om mangel på batteri. Dermed kan du hurtigt få skiftet batteriet og herefter er trygheden i huset igen genoprettet.

Læs desuden om hvilke typer røgalarmer som findes, hvor mange røgalarmer du skal have samt hvor du kan placerer røgalarmerne på beredskabsstyrelsens hjemmeside.

 

Hvilken røgalarm passer til mit hjem?

Når du skal ud og investere i en ny røgalarm bør du finde ud af hvor mange du har behov for. Hvis du bor i en lille lejlighed bør en alarm være nok, men hvis du bor i et stort hus, er flere alarmer værd at foretrække. Velvidende om at dit hus kræver flere alarmer bør du kigge efter om røgalarmerne kan serieforbindes. Hvis en røgalarm i en serieforbindelse aktiveres ved røgdannelse eller brand vil signal gå videre til de andre, og dermed sende alarmer ud på fulde udblæsning i hele huset. Dette vil skabe tryghed overalt i huset. Læs mere om hvorfor du bør have en røgalarm, som kan ende med at redde dit liv.

De fleste røgalarmer kan monteres direkte i loftet eller på væggen og du bør bestemt have udset dig et sted at placere alarmen inden du køber den/dem. Derudover kan nogle alarmer forbindes til andre alarmsystemer eller din smartphone og dermed får du en besked ligegyldig hvor du er i verden. 

error: