Bedste strygejern i test

I tabellen nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

Model Navn Butik
1. Philips
GC4527/07
Klik
2. Tefal
GV8962E0
Klik
3. Bosch
TDA70EASY
Klik
4. Braun
TS745A
Klik
5. Tefal
FV9640E0
Klik
6. Morphy Richards
Redefine VapoCare
Klik
7. Philips
GC5031/20
Klik
8. Philips
GC2086-30
Klik
9. Philips
GC4910/10
Klik

 

 

 

Læs mere om de bedste strygejern i test

Selvom et strygejern er forholdsvis simpelt, så kan der være stor forskel på hver enkelt model. Læs mere om de bedste strygejern nedenfor, og find den model som passer bedst til dig.

 

Philips GC4527/07 – Bedst i test strygejern

Forbrugerrådet Tænk – Bedst i test
Selvrensningsprogram og anti-kalk
★★★★★ hos Skousen.dk
Perfekt strygeresultat og autosluk

Philips Azur Performer Plus – Dampstrygejern testvinder

Dette effektive dampstrygejern fra Philips er blevet kåret som bedst i test flere steder. Det velkendte danske Forbrugerråd Tænk har kåret den som det bedste strygejern i test, med den højeste score blandt 26 forskellige modeller. Derudover får denne model topkarakter af brugerne, som giver den 5 ud af 5 stjerner.

Dette dampstrygejern kan lynhurtigt få dig til at se skarp ud, ved at have et effektivt dampprogram, der kan fjerne selv de største krøller. Modellen har en dampskudsfunktion, som kan levere helt op til 210g damp/min. Modellen har en vandbeholder på 0,3 liter og en ledningslængde på 2 meter.

Smarte funktioner til din strygning

Denne model har en række funktioner, som gør at du får det bedst mulige strygeresultat hver gang. Modellen  har automatisk sikkerhedssluk, som betyder at strygejernet slukket, hvis den står stille i en længere periode uden at røre sig. Samtidig har strygejernet et selvrensningsprogram, hvor den fjerner snavs fra strygefladen. Ydermere har dette dampstrygejern et afkalkningsprogram, hvor den fjerne kalk i damphullerne i strygefladen. Dette er meget belejligt, og betyder at du slipper for selv at skulle afkalke dit strygejern indimellem.

På danske Skousen.dk får dette Philips strygejern topkarakter for sin performance. Strygejernet får 4,6 stjerner ud af 5 baseret på +8 anmeldelser. En bruger skriver: Fine funktioner – Super strygejern, svarer helt til mine forventninger. Glider let hen over stoffet, og med den spidse forende nemt ind i alle folder”

 

TEFAL Pro Express GV8962E0 dampstation

Hel dampsation med adskilt vandtank
Afkalkning- og selvrensningsprogram
★★★★★ hos WhiteAway.com
Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk

Smart og populær dampstation fra Tefal

Dette dampstrygejern fra Tefal er et af de mest populære på markedet. Strygejernet er bestemt ikke det billigste på markedet, men det er også fordi man får en seperat dampstation, som kommer med en masse fordele, som man ikke ville have ellers. Dampstationen giver en lang række fordele – bl.a. fyldes undervejs, hvis du nu skal stryge længere tid af gangen. Derudover giver det også en markant højere damptryk, hvilket betydet at du kan stryge tøjet hurtigere. Ydermere har du også mulighed for lodret strygning, da damptrykket er så højt. Den lodrette strygning kan du bl.a. bruge på skjorter og kjoler, som hænger på bøjler.

Strygejernet kommer med en vandkapacitet på hele 1,6 liter og det opvarmes helt på kun 2 minutter. Den hurtige opvarmningstid skyldes at det har en effekt på hele 2200 watt. Strygejernet bør derfor være mere end hurtigt til selv den mest travle familie.

Anmeldelser

Strygejernet fra Tefal har fået rigtig gode anmeldelser. Hos den danske forhandler WhiteAway har strygejernet fået 4.8 ud af 5 stjerner. En kunde skriver bl.a. at der er tale om et helt fantastisk strygejern, som nemt og hurtigt klarer selv de mest krøllede bommuldsskjorter. Hvis strygejernet lyder som noget for dig, så find en forhandler i tabellen overfor og læs mere om det.

 

Bosch TDA70EASY – Automatisk dampstrygejern

Indbygget selvrens og anti-kalk system
Drypstop og sikkerhedsstop
★★★★★ hos danske Coop.dk
Lang ledning og stor vandtank

Super dampstrygejern fra Bosch

Dette smarte Bosch dampstrygejern kombinere teknologi med brugervenlighed. Dette ergonimoske strygejern gør strygning af dit tøj både sikker og enkel. Modellen har en indbygget i-Temp, som giver den idelle kombination af temperatur og damp automatisk – for dig betyder det, at du ikke skal tænke på at indstille varme- og dampindstillingen, da strygejernet automatisk tilpasse sig til det strygbare materiale.

Dampstrygejernet har en konstant damp på op til 45 g/min, men reguleres løbende. Modellen har desuden funktionen “dampskud”, som leverer op til 200 g/min for effektiv fjernelse af folder og krøller. Bosch TDA70EASY strygejern har desuden en vertikal dampfunktion, som giver dig mulighed for at fjerne krøller og folder fra tøj som hænger på bøjle.

Høj sikkerhed og tilfredshedsgaranti

Bosch TDA70EASY er et dampstrygejern, hvor teknologien er i højsædet. Dette strygejern har en indbygget sikkerhedsindstilling kaldet “SensorSecure”. Den indstilling sikre at så snart du slipper håndtaget, slukker strygejernet med at producere varme. På den måde undgår du den store brandfare. Skulle du genoptage strygningen, så er det blot at tage fat om håndtaget igen – og så starter varmen hurtigt op. Udover denne sikkerhedsfunktion, har Bosch TDA70EASY en indbygget drypstop-funktion. Denne funktion sikre, at dit tøj forbliver pletfrit mens du stryger.

Har du købt dette dampstrygejern, men ikke vild med det? Så er der 100% tilfredshedsgaranti i op til 100 dage gennem Bosch. Er du ikke tilfreds kan du få pengene tilbage.

Topkarakter til Bosch TDA70EASY strygejern

Der er mange personer som har anmeldt dette strygejern. På danske Coop.dk har dette Bosch dampstrygejern fået 4,8 stjerner ud af 5 stjerner. Dette er baseret på +17 anmeldelser, som tyder på at brugerne godt kan lide dette strygejern. En bruger skriver: Super fint strygejern – Det bedste strygejern jeg endnu har haft. Den elektroniske varmestyring er simpelthen genial.”

Af negative aspekter, nævnes det at strygejernet er en anelse tungt. Dette er også korrekt – med en vægt på 1,8 kg er det i den høje ende af vægtskalaen, set i forhold til mange af de andre strygejern. Har man meget styrke i armen bliver dette ikke et problem – men har man ikke de store muller, burde man måske overveje et mindre strygejern på omkring 1,5 kg og lavere.

 

 

Braun TS745A dampstrygejern

Strygeflade i rustfrit stål
Stor vandtank og autosluk
★★★★★ hos danske Coop.dk
Dampstrygejern med høj ydeevne

Braun RS745A dampstrygejern med høj ydeevne

Dette Braun dampstrygejern, Braun TexStyle 7, gør det let at stryge dit tøj. Her er der tale om et kraftfult strygejern med en effekt i watt på 2400. Det betyder for dig, at den er super hurtigt til at varme op samtidig med at den kan levere meget damp på en gang. Dette strygejern har en dampskud funktion i spidsen af strygefladen, hvor du kan frigive op til 150 g/min. Dette er til hvis du har nogle ekstra store krøller eller folder, som kræver lidt ekstra fugt for at udligne sig.

Uanset om du stryger bomuld, polyester, silke eller noget helt tredje, er resultatet af glat og foldefrit når du stryger med dette Braun strygejern med damp.

Smart strygesål og øget sikkerhed

Dette strygejern, Braun TS745A, bliver leveret med en strygesål i rustfrit stål. Det betyder at du ikke skal bekymre dig om ridser, da det er ridsefrit, Stryger du over knapper eller lignende, skal du ikke bekymre dig om det. Med denne modstandsdygtige strygeflade, glider den let og elegant over dit tøj og levere et flot og glat resultat.

Dette dampstrygejern har desuden en autosluk funktion, som reducerer risikoen for brandfare. Dette dampstrygejern slukker automatisk efter 8 minutter i lodret position og 30 minutter, når den er blevet stillet i vandret position.

God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk og blandt brugere

Denne Braun TexStyle 7 TS745A er et klassisk dampstrygejern med en effekt på 2400 watt. Modellen bliver omtalt positivt i testen af Forbrugerrådet Tænk, og er blandt topscorerne i deres dampstrygejern test. I deres test af dette strygejern, fremhæves blandt andet den ridsefri overflade, modellens damptryk samt den gode holdbarhed på strygejernet.

En bruger skriver: Det bedste dampstrygejern til prisen! – Jeg købte strygejernet for nyligt, og er positivt overrasket. Det glider nemt henover strygetøjet og varmer lynhurtigt op – og så er det godt lavet, ikke “skramlet” men solidt.”. Se video nedenfor fra Braun selv.

Tefal FV9640E0 dampstrygejern

Nem afkalkningsfunktion
Drypper ikke på tøjet – drypstop
2,5 meter ledning og 350 ml vandtank
2600 watt med gode damp evner

Tefal Ultimate Anti-kalk dampstrygejern

Dette Tefal dampstrygejern i lilla design, er et smart strygejern der udglatter alle folder på dit tøj, uden at efterlade vand- eller kalkpletter. Modellen har meget høj effekt i watt på 2600, hvilket giver dig en lynhurtig opvarmning og en effektiv og konstant dampmængde. Modellen har en konstant dampmængde på 50 g/min. samt et dampskud på 200 g. Med dette skulle du kunne få bugt med selv de største folder og krøller på dit tøj.

Denne dampstryger giver et effektivt resultat hver gang. Med den aftagelige kalkopsamler, har du desuden nemt ved at holde strygejernet rent og kalkfri. På den måde har du altid et strygejern, som giver dig et optimalt resultat. Tefal FV9640E damper problemfrit krøllerne væk.

Topscorer hos svenske Råd & Rön

I den strygejern test, som er blevet udarbejdet af det svenske forbrugermagasin Råd & Rön, bliver dette Tefal dampstrygejern kåret som det tredje bedste strygejern ud af over 39 modeller. Det som der lægges vægt på, og grunden til at dette dampstrygejern bliver topscorer, er evnen til at være modstandsdygtig over for tilkalkning, som er vigtigt for levetiden. Modellen har ligeledes et indbygget anti-kalk system, som fjerner eventuelle kalkrester, der sætter sig i strygefladen.

Sikkerheden er der ligeledes tænk på. I testen bliver der givet topkarakter til både strygejernes konstruktion og generelle holdbarhed. Risiko for at brænde sig under strygning er vurderet til minimal, samtidig med at modellen har automatisk sluk, hvis det står stille tændt for længe. Dette minimere risiko for brandfare, som også er værd at tage med i sin betragtning.

Se video af dette Tefal FV9640E0 strygejern her:

Morphy Richards Redefine VapoCare

Unikt og anderledes design
Anvender vandsprøjt i stedet for damp
Strygeflade udarbejdet i thermoglas
Ergonomisk design og stor vandtank

Strygejern i unikt design fra Morphy Richards

Her er der tale om et helt anderledes og spektakulært strygejern. Dette strygejern fra Morphy Richards er ikke set før, i form af design og funktioner. Dette unikke strygejern har en glasbund som strygesål, og giver dig mulighed i at følge med i strygningen – og om du får bugt med krøllerne på tøjet. Dette strygejern har været i test hos blandt andet det anerkendte TrustedReviews.com samt britiske Goodhousekeeping.co.uk. Modellen har ikke været det bedste strygejern, men har stadig klaret sig fint i testen. Hos TrustedReview.com fik dette Morphy Richards Redefine VapoCare strygejern 3 ud af 5 stjerner, mens Goodhousekeeping.co.uk har givet det 74 ud af 100 point.

Designet på denne model skiller sig væsentlig ud fra de mange andre strygejern på markedet. Ønsker du et strygejern, som er meget anderledes end de andre modeller på markedet, kan denne Morphy Richards Redefine VapoCare være det helt rette valg.

Et strygejern uden damp men med 600 ml vandtank

Dette strygejern har et stort og brugervenligt design, som foregår uden damp. I følge producenten kan de 600 ml vand række til 2 timers kontinuerligt brug af strygejernet. Eftersom at stygejernet ikke anvender damp, bruger dette strygejern op til 75 % mindre energi og op mod 80 % mindre vand end et almindeligt dampstrygejern. En anden fordel, er at modellen er 100% kalkfri, da vandet ikke kommer ned imellem strygefladen. I stedet for damp, bruger modellen vandsprøjt, så man kan fugte sit tøj. På den måde bliver dit tøj nemmere gjort fladt og flot.

Strygejernet er ligeledes udstyret med en auto-sluk funktion, der træder i kraft efter 10 minutter hvor jernet har stået stille. På den måde reduceres brandfaren, hvis man glemmer at slukke for strygejernet. Modellen er desuden meget let og udstyret med en pude på håndtaget, så du kan stryge i længere tid end ellers.

Her kan du se en præsentationsvideo af det smarte og revolutionerende design på dette Morphy Richards strygejern med termoglas strygeflade:

Philips GC5031/20

Om produktet

Hvis du er typen som ikke går på kompromis med dit strygejern, så er dette lige noget for dig. Strygejernet er spækket til med alle de nyeste teknologier fra Philips, som i den grad lyder lovende. Hvis vi starter med at se på det praktiske, så er håndtaget designet så ergonomisk som muligt, hvilket gør at det ligger rigtig godt i hånden, når du skal stryge i længere tid. Er du i tvivl om hvad indstilling du har sat strygejernet på eller måske hvor varmt det er, så kan du blot tage et kig på det indbyggede LCD display, som sidder ovenpå håndtaget.

Strygejernets helt store plus kommer dog, hvis man kigger på funktionen “intelligent dampproduktion”. Strygejernet er nemlig udstyret med Philips’ teknologi kaldet OptimalTEMP-teknologi – dette er en teknologi som garanterer at der ingen skader sker på dit tøj pga. for høje varmegrader. Derudover så er strygejernet også udstyret med teknologien DynamiQ-damptilstand, hvilket sikrer en perfekt mængde damp, når der er behov for det. Dampen er nemlig styret intelligent, så den selv finder ud af, hvornår der er behov for det.

Anmeldelser

Eftersom denne model er meget ny på markedet, så er der ikke særlig mange anmeldelser endnu. Hos forhandleren WhiteAway er der dog kommet 5 anmeldelser. De 5 personer som har anmeldt produkt har i gennemsnit givet produktet 5 ud af 5 mulige! En af brugerne skriver at han var meget skeptisk overfor den automatiske regulering af varmen, men han må sige at det bare virker.

Philips GC2086-30

Om produktet

Philips GC2086 er et alsidigt strygejern som er populært på markedet, da det kan fåes til en god pris og samtidig byder på spændende funktionalitet. Strygejernet er designet i et moderne design, som er godt at holde om hvis man skal stryge i lang tid. En af de mest interessante funktioner ved strygejernet er dens kompakte og smarte opladningsenhed. Enheden betyder at det er her du oplader strygejernet, så det bl.a. kan dampe når du stryger tøjet – det tager kun 6 sekunder at oplade strygejernet igen. Enheden er smart, da det betyder at strygejernet er trådløst og du derfor har total bevægelsesfrihed, når du skal dreje skjorten eller kjolen.

Derudover er det selvfølgelig muligt at indstille på strygejernets dampindstillinger, alt efter hvad du er igang med at stryge. Det er en meget anvendelig funktion, som der bestemt bør være i det strygejern du vælger at købe. Hvis du vælger at bruge strygejernets “spray funktion”, så du eksempelvis sprøjter skjorten våd, så har alle prøvet at strygejernet drypper efterfølgende, hvilket godt kan være til gene. Dette påstår Philips at de har løst med denne problem, eftersom det er udstyret med en drypstok funktion.

Anmeldelser

Generelt set høster strygejernet rigtig gode anmeldelser rundt omkring på nettet. Hvis vi tager et kig hos forhandleren WhiteAway, så har strygejernet her fået 10 anmeldelser med en samlet bedømmelse på 4.3 ud af 5. En kunde som har givet strygejernet 5 ud af 5 stjerner skriver, at det er dejligt det kan betjenes trådløst, at det varmer hurtigt og at det er rigtig nemt at bruge. En anden kunde som også har givet strygejernet topkarakter, fremhæver at det stryger rigtig godt uden lednings. Det eneste minus der er, er at man hele tiden skal sættes strygejernet i opladeren, men det tager så kun 6 sekunder at oplade og her kan man med fordel vende tøjet imens.

Philips GC4910/10

Om produktet

Strygejernet er designet til at give en god strygning takket være dets SteamGlide strygesål. Strygejernet kan stryge alt fra jeans til silke helt uden at justere temperaturen på strygejernet. Strygejernet er nemlig udstyret med Philips’ patenterede ‘smart control processor’ som har en forudindstillet temperatur, der i kombination med dampen passer perfekt til alle materialer du skal stryge. Philips selv siger at der er 100% og ikke giver brændemærker på ting som tåler strygning – også på sarte materialer som f.eks. silke, kashmir, uld, polyester etc.

Herudover er en anden smart funktion at strygejernet er egnet til brug med vand direkte med vandhanen. Strygejernet er nemlig udstyret med funktionen “double active calc-clean”. Funktionen består af en smart kombination af antikalk tabletter og regelmæssig selvrensning, som reducerer ophobningen af kalk.

En ting som mange har prøvet og frygter er, at forlade hjemmet med et strygejern som står tændt – dette bringer ubehag da det potentielt kan brænde hele ens hjem ned. Dette er dog ikke noget som du skal frygte mere – dette strygejern har nemlig en autosluk funktion, som betyder at hvis det efterlades i en lodret position, så vil det slukke automatisk efter 3 minutter. Ligeledes vil det også slukke automatisk hvis det står på strygesålen, dette vil det gøre efter 2 minutter.

Anmeldelser

Strygejernet har fået en enkelt anmeldelse hos WhiteAway og denne lyder på 5 ud af 5 stjerner. Kunden skriver at strygejernet er nemt at bruge og at det samtidig giver et rigtig flot resultat. Inde på Philips’ egen side har strygejernet fået +20 anmeldelser. Den gennemsnitlige bedømmelse er på 4.1 ud af 5 stjerner. Størstedelen af kunderne giver dampstrygejernet fuld stjerner, men der er alligevel nogen som ikke gør. Dem som kun giver produkter 1 stjerner, giver ikke nogen egentlige grunde, så det er svært at vide om disse blot har modtaget et defekt produkt.

TEFAL FV5335E0 Aquaspeed – et super dampstrygejern – UDGÅET

Bedst i test strygejern hos Tænk.dk
2 meter lang ledning med oprul
★★★★★ Hos Skousen.dk
Automatisk sikkerhedssluk
2400 watt til hurtig opvarmning
1,4 kg og robust konstruktion

Bedst i test strygejern hos Tænk.dk

Dette Tefal FV535E0 Aquaspeed strygejern er et meget populær strygejern, som kombinerer funktionalitet og kvalitet. Dette Tefal strygejern er blandt de bedste dampstrygejern på markedet, og giver dig en effektiv og hurtig måde at klare strygningen på. Denne model har en justerbar dampmængde, som gør at du kan tilpasse dampen, alt afhængigt af hvor krøllet dit tøj er. Modellen har ligeledes en lodret dampfunktion, der er oplagt til at blive brugt til strygning direkte på en bøjle. Forbrugerrådet Tænk giver strygejernet bedst i test status, på grund af evnen til at levere et højt damptryk. Derudover klarere strygejernet sig perfekt i deres kalktest og er i øvrigt meget ridsefast. Modellen blev både strygejern testvinder i oktober 2013 og august 2016 hos Forbrugerrådet Tænk.

Et dampstrygejern med smarte funktioner

Denne model har en række smarte funktioner, som du vil drage nytte af, hvis du køber strygejernet. Dette strygejern slukker automatisk, hvis du stiller det fra dig og ikke bruger det i et stykke tid. Dette er en øget sikkerhed, som strygejernet har inkluderet, for at reducere risikoen for skader. Strygejernet har ligeledes en integreret anti-kalk system, så du altid har de bedst mulige forudsætninger for at få et perfekt strygeresultat. Med sine 2.400 watt, er du sikker på at dette strygejern kan levere noget varme – og at det kan gøre det rigtig hurtigt. Modellen har ligeledes en spray funktion, 300 ml vandtank og en ekstra stabil hæl for øget sikkerhed.

Yderst populært valg blandt brugerne

Udover at dette Tefal strygejern er blevet kåret som testvinder hos Forbrugerrådet Tænk, er det også en vinder hos brugerne. I hjemmetesten blandt brugerne har dette strygejern leveret, hvilket afspejler sig i de anmeldelser, som strygejernet får. På den danske Skousen.dk har modellen fået 4,8 stjerner ud af 5 mulige stjerner – altså meget tæt på topkarakter. Dette baserer sig på +45 anmeldelser, hvoraf 80% har givet 5 stjerner og resten har givet 4 stjerner, hvilket tyder på at der er noget om sagen.

Blandt de ting som fremhæves ved strygejernet, er dens evne til at lave damp og dermed fjerne krøller, samt dens brugervenlighed. Tefal FV5335E0 leverer varen og lever fult op til de mange købers forventninger. En bruger skriver: En fortjent testvinder – Et virkeligt godt strygejern, men mange funktioner og helt igennem fantastiske resultater. Det ser avanceret ud, men er helt enkelt og problemfrit at anvende. Det slår alle de strygejern jeg har brugt i tidernes løb på alle punkter. Super godt tilfreds med det.”

 

 

 

Hvilke mærker laver de bedste strygejern?

Det er individuelt hvem man synes laver det bedste strygejern. Vi kan dog fortælle at det nok mest populære mærke, når det kommer til strygejern er Tefal, som har en mangeårig historie for at producere husholdningsapparater. Det er også Tefal’s produkter som du vil finde anbefalet her på siden. En anden meget populær producent, som du nok har bemærket, er Philips. Philips har i rigtig mange år lavet husholdningsapparater, herunder strygejern. Deres strygejern er slidstærke, og er kendt for at være godt til at producere damp og dermed give et godt resultat.

Det er individuelt hvilke mærke man ønsker at have derhjemme. Nogle sværger til et bestemt mærke, men andre er ude efter noget nyt. Uanset hvad du vælger, kan du være sikker på at du får et godt strygejern, hvis du vælget ét på denne side. Her er diverse strygejern test gennemgået – som du kan læse mere om i bunden – og dermed er disse strygejern udvalg. Derudover er der gennemgået brugeranmeldelser, for at se hvad der er positivt og eventuelt negativt med strygejernet.

Find det bedste strygejern til dig

De valg, som forbrugerne har i disse dage når det kommer til tilbehør til hjemmet, er store. Selv når du skal til at købe et simpelt tilbehør som et strygejern, kan det være en større opgave at vælge rigtigt blandt de mange forskellige muligheder. Når du kigger på et strygejern, er variationen i funktioner, design og udseende væsentlige. Dette er grunden til, at i stedet for at vælge noget strygejern først, er det en meget bedre ide at kende dine behov først og derefter sammenligne de forskellige strygejern.

Nedenfor kan du finde en simpel guide til køb af den bedste strygejern til dig. Dette vil hjælpe dig med at anerkende de forskellige funktioner, som du skal kigge efter til dit kommende strygejern. Når du kigger på disse funktioner og typer, bliver det faktisk lettere for dig at vælge det rigtige strygejern til dig.

Typer af strygejern

De første og mest vigtige kriterie, som du altid bør se på, er om du skal vælge det almindeligt strygejern – dvs. et strygejern uden damp – eller om du skal vælge et dampstrygejern. Et strygejern varierer ofte i materiale, størrelse, vægt og funktioner. Hvilket strygejern du skal være vil i høj grad afhænge af hvilken type tøj som bliver strøget, samt brugen af strygejernet. Ved hjælp af dampjern kan du nemt fjerne rynkerne selv fra de mest stædige stoffer.

Dampstrygejern

Et dampstrygejern er den mest udbredte type af strygejern, da men her problemfrit kan fjerne næsten alle folder og krøller på ens tøj. Damp får nemlig tøjet til at glatte sig ud, grundet de høje grader og fugtigheden. Ved at vælge et dampstrygejern, går man typisk ikke galt i byen, da det er det mest udbredte, og det er her at udvalget af strygejern er størst. En dampstryger kan fås fra 100 kroner og opefter, mens de gode dampstrygere ligger omkring 1.000 kr. Disse strygejern er i stand til at generere en betydelig mængde damp for at fjerne rynkerne fra enhver form for stof. På denne side er der fundet frem til de bedste dampstrygejern på markedet, og du går ikke galt i byen ved at købe en af ovenstående.

Strygejern uden damp

På den anden side, hvis du leder efter at bruge et strygejern til lejlighedsvis brug, kan du også gå med det tørre strygejern. Dette er de gamle klassiske strygejern, hvor man ikke bruger vand. Det svarer i bund og grund til den aller første type af strygejern, som bestod af metalkasser, der kunne fyldes med gløder og på den måde rette tøj ud. Mange af nutidens rejsestrygejern er strygejern uden damp, da de fylder mindre og er mere transportable. Det er de helt basale muligheder man har sig. Når du først har valgt om du ønsker et dampstrygejern eller et strygejern uden damp, gælder det om at se på de øvrige funktioner, som du kan læse meget mere om nedenfor.

Trådløst strygejern

Når du bruger dampstrygejern, er det ikke sikkert, at du har en stikdåse lige i nærheden. I så fald skal du måske flytte ledningen rundt lidt. Hvis ledningen ikke er robust, begynder den at bøje og det vil udvikle snit efter en periode. Dette er grunden til, at du har brug for et strygejern med ledning med indrulning. Dette sikrer, at du er i stand til at bevæge den i enhver retning, og når den ikke er i brug, kan du nemt trække den tilbage. Dette øger ledningens levetid.

Der findes også komplette trådløse strygejern, som drives af batteri. Den klare fordel er selvfølgelig den øgede mulighed for at manøvre rundt. Ulempen er, at at batterierne ikke holder særlig længe, strygeresultatet er ikke imponerende og at de er rimelig dyre, hvis de skal være i en nogenlunde kvalitet.

Rejsestrygejern

Når du rejser på ferie, er der nogle få rynker her og der på dit tøj, og det gør i mange tilfælde ikke det helt store. Men på en stor forretningsrejse? Du vil gerne se skarp ud, for at give det bedst mulige indtryk i vigtige møder og til præsentationer. Og selv når du rejser med en beklædningstaske, er det svært at holde dit tøj skarpt og flot.

For at få det sammensatte executive-udseende, skal du typisk bruge det medfølgende strygejern til en touch-up efter check-in på hotellet. Eller hvis du har mere tid, kan du hænge alt tøjet ud på badeværelset og tage et brændende varmt brusebad i 20 minutters tid. Ingen af disse muligheder er særlig effektive og det er her, et rejsestrygejern kommer ind i billedet. Et rejsestrygejern, eller et rejsedampstrygejern, er mindre i størrelsen og passer derfor bedre i en kuffert – og de vejer typisk også mere.

Varmeindstillinger

Når du er sikker på, hvilken type strygejern du vil vælge, er den næste faktor, du skal undersøge, strygejernets varmeindstilling. Ideelt set bør du vælge et strygejern, der giver dig mulighed for at ændre temperaturindstillingerne, som kan tilpasses til typen af stof som skal stryges. På samme måde, hvis du vælger en dampstryger, bør det give dig mulighed for at generere en variabel mængde damp. På den måde kan du klare flere typer stof.

Dette hjælper dig automatisk med at generere dampen efter den type stof, du stryger. Nogle strygejern giver dig mulighed for præcist at styre mængden af ​​damp, der produceres af strygejernet. Dette sikrer, at du er i stand til at variere dampen efter dine krav og få dampstrygejern til at producere damp i længere tid, som du kan nøjes med en enkel påfyldning af tanken.

På den anden side, når du bruger det tørre jern, er det vigtigt at have temperaturvariabler. Med det tørre strygejern er det vigtig at variere temperaturindstillingen, da det giver dig mulighed for at indstille den rigtige temperatur efter den type stof, du stryger. Når du ikke har damp, er det vigtigt at kunne ændre på temperaturen, da du ellers let kan brænde stoffet på.

Strygejern med sprøjtefunktion

Mange af nutidens strygejern har også af en sprøjtefunktion. Den største fordel ved denne sprøjtefunktion er, at den kan fugte tøjet før strygning. Ved at gøre stoffet vådt inden, har du nemmere ved at komme af med alle folder og krøller, som du finder i tøjet. Du vil også kunne stryge dem ganske let og hurtigt. De fleste dampstrygejern har en sprøjtefunktion, da strygejernet i forvejen skal have vand for at kunne fungere optimalt.

Strygejernets strygeflade (strygesål)

Strygejernet er en væsentlig enhed derhjemme. Vi bruger det til at stryge vores tøj efter tøjvask. Det hjælper med at rette tøjet og fjerne folderne. Bortset fra varmeelementer og termostater, der opvarmer og regulerer temperaturen på strygejernet, er den vigtigste del af strygejernet strygefladen.

Strygefladen er den del af strygejernet, der kommer i kontakt med tøjet under strygning af tøj. Det er bunden af ​​strygejernet, hvor varmen bliver generet igennem, for at gøre tøjet fladt og flot. Den skal have en flad og lige overflade til at udføre denne funktion. Det er som typisk udformet i en trekant med en helt flad overflade. Det skal altid være uplettede. Det er en del af strygejernet, som man skal være ekstra opmærksom på. Kvaliteten af strygefladen, er det som gør tøjet jævn og flot.

Typer af strygeflader

Der er forskellige typer af strygeflader. Typerne afviger hovedsageligt på baggrund af det materiale, der er brugt til at producere strygejernet. Strygefladen kan vøer keramisk, rustfrit stål, titanium, non-stick, dampjern og støbejernsmodeller. Den mest almindelige blandt alle er rustfri stålplader. Det er dem der er mest tilgængelige på markedet. Nedenfor kan du læse om de forskellige typer, og bl.a. læse om hvilke strygejern vil give en langt mere effektiv ydeevne og er billigere.

Keramisk strygeflade – Keramiske strygeflader er plader af aluminium eller plastik med keramisk belægning. En sådan type plade vil have en metalplade med et keramisk materiale, der er lagt udover, og er kendt som keramiske strygeflader. Keramisk er et materiale fra ler, og når det bliver opvarmet bliver det meget hårdført.

Keramiske strygeflader har de følgende funktioner/fordele:

 1. Har en god varmeledende evne
 2. De fordeler varmen jævnt
 3. De forhindrer eller eliminerer statik
 4. De forhindrer tøj i at klæbe på overfladen ved højere temperaturer

Rustfrit stål strygeflade – Strygeflader i rustfrit stål:

 1. De er holdbare.
 2. De er gode ledere af varme.
 3. De har renere overflader, som er nemme at vedligeholde.
 4. De giver mulighed for jævn fordeling af varme

Nogle ulemper ved de to overflader er, at keramiske strygeflader slides eller skrælle med tiden, mens pladerne i rustfrit stål forårsager klæbning af lim eller dekaler på overfladen ved højere temperaturer. Begge har den begrænsning, at de kan smelte silke eller letvægtsmateriale ved meget høje temperaturer.

Titanium strygeflade – I mellemtiden har titanium strygeflader, typisk legeret med aluminium eller jern, følgende karakteristiske træk:

 1. En korrosionsbestandig overflade.
 2. En hurtig overførsel af varme.
 3. Skinnende overflader, som er nemme at vedligeholde eller rengøres.
 4. En jævn overførsel af varme.
 5. Meget holdbar og letvægt.

Som nævnt ovenfor er keramik strygeflader udsat for at fladen skræller med tiden, og at der produceres klæbende overflader, når der stryges letvægtsmaterialer. Dette er ikke tilfældet med en titanium overflade. Et strygejern med titanium plade, brugt på hvilket som helst materiale, vil ikke forårsage at noget sætter sig fast på fladen. De overfører varme hurtigere end andre materialer og er lettere i vægt end keramiske eller rustfrit stål sålplader.

Den eneste ulempe ved titaniumfladen er, at man skal sørge for, at den ikke brænder eller fordømmer kluden på grund af overophedning af en bestemt overflade. Det kan smelte materialet eller efterlade mærker på tøjet.

Vægt

Ideelt set skal du gå efter et let strygejern, når du vælger et strygejern. Dette sikrer, at du er i stand til at bruge strygejernet i længere tid uden nogen form for smerte i din hånd eller skuldre. Typisk kræver det noget tid at få et godt strygeresultat, så derfor skal strygejernet ikke være alt for tungt. Du skal altid vælge det letteste ledige jern, der kan give dig de bedst mulige funktioner, du har brug for.

Dette gør det lettere for dig at stryge dit tøj, uden at skulle tage længere pauser imellem. På den anden side skal du ikke have et alt for let strygejern, da det kræver at man ligger lidt vægt i sin strygning, for at få det bedste resultat. Når du står og presser, for at få det bedste resultat under strygningen, er det også vigtigt med at have det bedste strygebræt.

Automatisk slukning

Det er ganske almindelig, at man måske bliver forstyrret, når man stryger i længere tid. Problemet er, at hvis du forlader tøjet med strygejernet på, kan det brænde tøjet eller det kan føre til en endnu værre brandulykke. Dette er grunden til, at strygejern producenter i disse dage omfatter en automatisk afbrydelsesfunktion.

Dette sikrer, at når strygejernet står stille i den samme position i en længere periode, vil den lukke ned uden at du skal gøre noget. Med det sagt, så anbefales det bestemt ikke at man gør det. Dette vil sikre, at strygefladens temperatur falder efter, at strygejernet lukker ned. Dette vil hjælpe dig med at forhindre enhver form for ulykke. Denne funktion er dog ikke tilgængelig i hvert strygejern.

Strygejernets størrelse og form

Når strygejernets er i den store ende, vil det hjælpe dig med at dække et større område på kortere tid. Det er derfor, du som udgangspunkt skal vælge et strygejern med en større strygeflade. Når du vælger et dampstrygejern med en større strygeflade, kan du desuden være sikker på at antallet af huller for at frigøre dampen også vil være større. Dette sikrer, at dampen ikke kun vil spredes mere, men også den producerede mængde af damp vil også være større.

En ting, som du skal huske på, er imidlertid, at jo større strygefladen og strygejernet er, jo større bliver vægten på strygejernet. Derfor er du nødt til at opnå et kompromis mellem størrelsen af strygeflade såvel som vægten af strygejernet.

Du skal også huske på, at du skal se på formen af strygejernet. Kun når det er let at holde, kan du bruge det i lang tid. Du skal se på håndtagets mekanik samt de kontrolindstillinger, der er tilgængelige på strygejernet. Først når de placeres på et behageligt niveau, vil du være i stand til at bruge strygejernet i længere tid uden problemer.

Effekt/watt i strygejernet

Du skal huske på, at strygejernets watt forbrug er ret vigtigt. Jo højere watt forbrug, desto hurtigere bliver varmeprocessen sat i gang i ​​jernet. Desuden er der en klar sammenhæng mellem watt effekten i strygejernet og den maksimale temperatur strygejernet kan opnå. Hvis du vælger et dampstrygejern, vil dampproduktionen ikke kun være hurtigere, men vil også være højere, når du går efter strygejern med høj watt. Dette er grunden til, at du ideelt set bør tænke på at vælge et strygejern, der har en watt-effekt på mere end 1.800 watt. Dette sikrer, at dit strygejern er i stand til at varme op ganske hurtigt.

Dette gør dem meget mere alsidige. Du vil kunne fjerne rynkerne fra et bredt udvalg af stoffer ved hjælp af disse dampstrygejern med høj effekt. Desuden vil du også kunne bruge dem til tykkere stoffer ganske nemt. Det er derfor, du skal kigge efter denne funktion, når du leder efter et nyt strygejern.

Således, hvis du er forvirret i forhold til hvilket strygejern du skal købe, bør du blot følge de retningslinjer, som er blevet nævnt ovenfor. Denne guide til køb af strygejern kan forhåbentlig hjælpe dig med at træffe en beslutning. Desuden vil du være i stand til nemt at opfylde dine krav ved hjælp af de parametre, som er blevet nævnt i denne strygejern guide.

I stedet for at bruge timer på at sammenligne de forskellige muligheder indenfor strygejern, er det en meget bedre ide at følge de anbefalinger, som er nævnt, sammen med de parametrene som er nævnt ovenfor. Dette vil gøre opgaven med at vælge det rigtige strygejern meget nemmere for dig. Anbefalingerne er udarbejdet med stor omhu for at sikre, at du er i stand til at vælge det bedste strygejern. Ligeledes har vi fundet de bedste strygejern frem, og fundet den bedste pris til dig.

Rengøring af strygejern

Har du et klassisk keramisk strygejern eller et strygejern med rustfrit stål som strygeflade, er det vigtigt at rengøre sit strygejern regelmæssigt. Over tid opstår der belægninger på strygejernet, som er resultatet af at stryge syntetisk stof ved meget høje temperaturer. Der er mange forskellige måder at rengøre sit strygejern på, for at få siddende belægninger af. En mulighed, også anbefalet af Samvirke.dk, kan fjernes ved at spraye silikonespray på, eller ved at gnide strygejernets strygeflade med hvid stearin. Har du brugt en af de førnævnte – spray eller stearin – så er det vigtigt at stryge på en gammel klud inden du stryger dit tøj. På den måde sikre du ikke at ødelægge tøjet, hvis der skulle sidde nogle rester på strygejernet.

Et alternativ til at bruge silikonespray eller stearin, er at lave en blanding af salt og eddike, for derefter at varme det op til kogepunktet. Har du gjort dette, så kan du vaske din strygeflade med væsken, og så skulle alle urenheder stryges af. Dette er efter anbefaling af norske Dinside.no, som har testet en lang række måder at rengøre sin strygeflade på. Ønsker du at læse mere om dette, kan du læse om rengøringsresultatet på Dinside.no (bemærk at artiklen er på norsk).

Afkalkning af strygejern

Det er vigtigt at vedligeholde sit strygejern. En af de vigtigste parametre, udover at rengøre sit strygejern som nævnt ovenfor, er afkalkning af strygejernet. Ved at afkalke sit dampstrygejern, sikre du en optimal vedligeholde af dit strygejern og dermed en maksimal udnyttelse af sit strygejern. Det er forskellige hvad der anbefales når det drejer sig om afkalkning af strygejern, men gør man det én gang hver måned, anden eller tredje måned, så burde det være mere end tilstrækkeligt. Det afhænger af hvor ofte man bruger sit strygejern – bruger du det ofte, skal du naturligvis også afkalke det oftere.

Ovenstående anbefales af både Forbrugerrådet Tænk og Forbrugermagasinet Samvirke.dk. Begge organisationer har udarbejdet en række råd til hvordan du du vedligeholder dit strygejern bedst muligt. Hos danske Samvirke.dk anbefales der, at blande eddikesyre 32% med vand i blandingsforholdet 1 til 9. Eksempel: rummer dit strygejern 200 ml vand, skal du fylde 20 ml eddike 32% og 180 ml vand. Det næste du gør, er at skrue helt op for strygejernet – både temperatur og for dampindstillingen (altså det varmeste dampprogram). Stil derefter strygejernet i vasken og aktiver funktionen. Lad vand og kalk sprutte ud, og lad naturligvis strygejernet køle af efterfølgende. I nogle af de lidt dyrere og mere moderne strygejern, er der en indbygget afkalkningsfunktion. Hvis dit strygejern har en afkalkningsfunktion, så er det bare at bruge den, og se bort fra rådet om at blande eddikesyre med vand.

Et andet godt råd som Samvirke.dk kommer med, er altid at tømme beholderen for vand, når du er færdig med at stryge. På den måde, mindsker du mængden af kalk, som kan nå at blive opbygget på varmelegemet i strygejernet. Læs mere om vedligeholdelse og afkalkning af strygejernet hos Samvirke.dk her.

Hvordan stryger man en skjorte?

Skjorter er utvivlsomt det stykke tøj, som bliver strøget mest. Det er derfor vigtigt at stryge skjorten i den rigtige rækkefølge. Det kan godt tage lidt tid at blive god til at stryge skjorter. Når du først har strøget en skjorte et par gange, så bliver det nemmere og nemmere. Ved at følge denne rækkefølge, så burde at stryge en skjorte ikke tage mere end et par minutter.

Stryg flippens (kravens) for- og bagside

Stryg skulder- og bæreparti (øveste del af ryggen)

Stryg manchetter ud- og indvendigt

Stryg ærmer på begge sider – brug evt. et ærmebræt

Stryg hele ryggen

Stryg begge forsider og kom imellem knapperne.

Se eksempel på hvordan du anvender ovenstående trin i praksis, med denne video fra Philips om hvordan du stryger en skjorte korrekt:

Strygejern test – testkilder

Eftersom at denne side har til formål at samle de bedste strygejern i test, er der blevet gennemgået en række officielle og uafhængige strygejern test. Nedenfor kan du se et udvalg af de strygejern test som er blevet gennemgået og vurderet.

Forbrugerrådet Tænk

Det danske Forbrugerråd Tænk er det største og mest kendte forbrugermagasin i Danmark. Tænk er anerkendt for deres test, som lave upartisk og ikke mindst grundigt. Forbrugerrådet Tænk har lavet en stor strygejern test, hvor de både har lavet en dampstrygejern test, samt en dampstation test. Testen af blevet opdateret d. 7. December 2016, og inkluderer test af 40 forskellige produkter. I deres dampstrygejern test, blev 26 forskellige dampstrygejern testet for strygeevne, holdbarhed og brugervenlighed.

Læs mere

Råd & Rön

Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön er det mest populære forbrugermagasin, som tester produkter i alle afskygninger. Svenske Råd & Rön har naturligvis også lavet en strygejern test, hvor de gennemgår alle tænkelige parametre. Deres strygejern test består af +40 forskellige strygejern, der alle konkurrere om at være “strygejern – bedst i test”. For at læse testen kræver det abonnement eller enkeltbetaling.

Har du købt adgang, kan du til gengæld få dybdegående information om de enkelte strygejern, som er taget med i testen. Denne strygejern test er meget troværdig, og Råd & Rön bruger meget tid på at teste de mange strygejern.

Læs mere

Icakuriren.se

Dette magasin har testet 10 forskellige strygejern i deres store test. De enkelte strygejern er testet for især deres strygeevne samt hvordan modellen betjenes. I denne test er der blevet gennemgået brugervenlighed, strygeevne på forskellige typer af tøj, pris, vægt og alle positive og negative ting ved det enkelte strygejern. Du kan læse denne strygejern test gratis. Bemærk at den er på svensk.

Læs mere

Brugeranmeldelser

I processen med at finde de bedste strygejern på markedet, er brugeranmeldelser taget med i ligningen. Antallet og karakteren af de anmeldelser som gives af brugerne, giver en rigtig god indikation om strygejernet har klaret strygejern testen i hjemmet. Det bedste strygejern er en kombination af et strygejern som har klaret sig bedst i test, og et strygejern som får topkarakter af brugeren, der reelt bruger produktet.

Vi har kigget på de enkelte forhandlere og de anmeldelse, som er blevet givet. Derefter har vi videregivet den information til dig, ved at give så nøjagtigt information om produktets kunnen. Vi har således kun samlet alle de bedste produkter på denne strygejern side, som er produktet andre brugere også har været glade for. Vi har kigget på anmeldelser hos blandt andet WhiteAway.com, Skousen.dk, Coop.dk og Wupti.com.

En tanke om “Strygejern

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.