Bedste blodtryksmålere i test

I tabellen nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

Model Navn Butik
1. Beurer
BM45
Klik
2. Beurer
BC32
Klik
3. Soehnle
Connect 300
Klik
4. Soehnle
Connect 200
Klik

Læs mere om de bedste blodtryksmålere i test

Er du i tvivl om dit blodtryk er for højt, så vil det være en rigtig god ide, at tage dit blodtryk. Rent faktisk anbefales det at man jævnligt tager det for at holde øje med, at alt er som det skal være. Læs derfor om nedenstående produkter, så du ved præcis hvad du køber ind i.

 

Beurer BM45 blodtryksmåler

★★★★★ hos Coop Shopping
Stort LCD display
Automatisk blodtryksmåler
Opbevaringstaske medfølger

Brugernes favorit

Denne blodtryksmåler fra Beurer er en af de populære modeller på markedet. Den er fuldautomatisk og passer til alle overarme, som er mellem 22-36 cm. i diameteren. Når manchetten er placeret rundt om overarmen, så er det blot at trykke på startknappen og målingen går herefter strakt i gang. Hvis du er typen som løbende tager dit blodtryk, så vil du finde det som en fordel at den gemmer både morgen- og aftenmålinger for de sidste 7 dage. Selvom det kun er 7 dage, så er det stadig rart at vide hvad ens blodtryk var sidste gang man målte det, da man hurtigt kan glemme præcis hvad det endte på.

Som nævnt er denne blodtryksmåler en af de populære modeller på markedet, hvilket bl.a. kan ses ved at besøge Coop Shopping. Hos Coop har modellen fået 26 anmeldelser af kunder som har købt blodtryksmåleren. I de 26 anmeldelser er der en gennemsnitsbedømmelse på 4.4 ud af 5 stjerner, hvilket er et utrolig godt resultat. Der er et par kunder som giver produktet 1 enkelt stjerner, men dette kan skyldes at de har brugt måleren forkert. Alle de resterende kunder skriver at måleren fungerer rigtigt godt og at den virkere fuldstændig efter hensigten.

 

Beurer BC32 blodtryksmåler

Medicinsk godkendt apparat
Arytmi detektor
Automatisk blodtryksmåler
Grafisk indikator

Kompakt og lille blodtryksmåler

Med denen blodtryksmåler fra Beurer, får du en lille og kompakt model, som kan det vigtigste, nemlig at måle dit blodtryk. Modellen kan måle dit blodtryk automatisk, hvilket betyder at målebåndet er taget rundt om armen, så starter du den og herefter går den selv i gang med at måle blodtrykket. Enhver kan bruge blodtryksmåleren, da den er utrolig brugervenlig – også selvom du ikke ved hvad dine værdier skal ligge på. Når blodtrykket er færdigt med at blive målt, er der en farveindikator til højre på måleren. Her vil du kunne se i hvilken ende dit blodtryk placerer sig i, hvis det er grønt så er alt som det skal være, og hvis det er i den anden ende, så er det noget du skal være opmærksom på.

Blodtryksmåleren er desuden medicinsk godkendt, hvilket vil sige at det lever op til kravene fra det tyske selskab German Hypertension Society og det europæiske selskab European Society of Hypertension. Dette er din garanti som forbruger for, at apparatet er sikket og validt at bruge.

 

Soehnle Systo Connect 300 blodtryksmåler

Fuldautomatisk blodtryksmåling
Samler data og målinger i en app
Gemmer automatisk alle målinger
Medicinsk godkendt af MDSS

Smart og moderne blodtryksmåler

Blodtryksmåler fra Soehnle som tager blodtryksmålingen til det næste niveau. Hver gang du har foretaget en blodmåling, så sender den automatisk alle dine målinger til en app via bluetooth. Dette er ekstremt smart, da du så kan følge din udvikling ned til den mindste detalje. Det er også muligt at sende målingerne fra app’en til din læge, hvis der skulle være behov for dette. Selve blodtryksmålingen foregår på en meget nem og intuitiv måde, det er blot at tage armbåndet på armen og så trykke på en knap, så foregår selve målingen helt automatisk. Efter endt måling vil du kunne se hvordan dit niveau ligger ift. WHO’s oficielle farvetabel. 

Blodtryksmåleren er ekstremt præcis og overholder alle gældende standarder. Det anbefales at du måler blodtrykket fra overarmen via den medfølgende manchet som passer alle arme fra 22-42 cm. Hvis der skulle være det mindste galt, såsom en uregelmæssig hjerterytme, så vil den også give besked om dette.

Egen app som gemmer data

Som nævnt har Soehnle lavet deres egen app, som produktet her kan bruges sammen med. Meningen med app’en er at du kan tilgå alle dine målinger og følge din udvikling over tid. Du skal ikke tænke over kabler når du skal overføre data, det hele foregår automatisk via bluetooth, så snart du har oprettet forbindelse til din smartphone første gang. Det skal også nævnes at der ikke er nogen grænse for hvor lang tid dine data gennem, det kommer til at være den fulde historisk. Hvis du ikke har lyst til at bruge app’en, så kan du også logge ind via en computer og tjekke dataen i stedet for.

 

Soehnle Systo Connect 200 blodtryksmåler

Fuldautomatisk blodtryksmåling
Stort LCD display
2 års garanti
Medicinsk godkendt af MDSS

Systo Monitor 200

Her er lillebroren til connect 300 modellen, og her er der endnu en gang tale om en blodtryksmåler, som uden tvivl vil klare opgaven tilfredsstillende. Blodtryksmåleren her er også fuldautomatisk, og yderst nem at bruge – det kræver blot at du tager armbåndet rundt om overarmen og trykker på en enkelt knap. Når målingen er slut vil du få en indikation om hvor dit blodtryk befinder sig, når den holdes op mod WHO’s oficielle farveskala. 

Connect 300 måleren gemmer alle målinger, men denne model gemmer “kun” de sidste 120 målinger fordelt på 2 brugere. Dette er formentlig nok til de fleste familier, hvor behovet for at tage blodtrykket ikke er så stort. Udover at gemme de sidste 120 målinger, så vil blodtryksmåleren også kunne vise et gennemsnit af de seneste 3 målinger, som du har haft foretaget. Præcissionen af målingerne kan du sagtens stole på, selvfølgelig kan der være mange ting som spiller ind, men hvis du har forberede dig rigtigt inden blodtryksmålingen, så kan du også være sikker på resultatet. Måleren er medicinsk godkendt af MDSS som står for Medican Device Safety Service.

 

Blodtryksmålere til hjemmebrug – derfor er de vigtige

Smarte digitale blodtryksmålere gør det nemmere end nogensinde, at holde styr på dit blodtryk hjemmefra. Vidste du at ca. 1 mio. danskere har forhøjet blodtryk og mere end 33% af disse ved det ikke engang. At gå med et for højt blodtryk over en længere periode kan være utrolig farligt. Når blodtrykket konstant er i den høje ende, så betyder det at blodet bliver presset igennem blodårene med et højere tryk end det normalt skal have. På sigt betyder det at hjertet og blodårene overbelastes. Hvis der er tale om en belastning af højere karakter, så øger det risikoen for livstruende sygdomme. Når det forhøjede blodtryk sænkes, så bliver risikoen for alvorlige sygdomme markant mindre. Det er derfor det er så vigtigt at være på forkant, så det kan behandles så effektivt som muligt.

Der er mange som tror at de kan mærke hvis de har et forhøjet blodtryk, men dette kan man sjældent. De fleste mennesker mærker ingenting direkte, i stedet for så vil kroppen reagere på det ved at du eksempelvis får hovedpine, bliver hurtigere træt, bliver svimmel eller oplever forpustethed.

Løsningen på at få tjekket dit blodtryk er selvfølgelig først og fremmest at søge hjælp hos din egen læge. Herefter kan du komme i behandling hvis der er problemer. Det anbefales herefter at du også investerer i din egen blodtryksmåler, så du altid kan tage blodtrykket og høje med udviklingen.

 

Hvordan måler man blodtrykket?

Måden hvorpå man måler et blodtryk, er ved at måle ens høje og lave blodtryk. Blodtrykket måles i millimeter kviksølv (mmHg). De to forskellige blodtryksmål angives for eksempel som 120/80 (udtales: 120 over 80). Et normalt blodtryk hos en voksen skal ligge under 140/90, alt som er herover er klart i den høje endnu og du skal derfor overveje, at komme i behandling for at det kan blive nedsat. Er du over 50 år, så bør du som udgangspunkt få målt dit blodtryk hvert år. Hvis man har fået konstateret for højt blodtryk, så anbefales det klart at man løbende kontrollerer det.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.