Bedste vakuumposer

I oversigten nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.


Guide til køb af vakuumposer

Hvis du har investeret i en vakuummaskine, så er næste skridt at købe de rette vakuumposer. Der findes mange forskellige typer vakuumposer, der er beregnet til frost, varme, køl, tøj eller dyner. I denne guide vil vi tage dig igennem junglen af de forskellige vakuumposer, så du kan vælge de rette poser til vakuum til dine behov.

Hvilke forskellige typer vakuumposer findes der?

Før du investerer i nye vakuumposer, vil vi lige give dig et overblik over, hvilke typer af vakuumposer, der findes. I dette afsnit har vi beskrevet de mest normale typer af vakuumposer, der er beregnet til forskellige formål.

Sous Vide vakuumposer

En af de mest populære typer vakuumposer til mad er Sous Vide vakuumposer. Sous Vide er en populær madlavningsmetode, hvor maden bliver tilberedt ved en jævn og lavere temperatur i en lækker marinade over en længere periode. For at maden bevarer sin oprindelige smage og safter vakuumeres fødevaren, hvorefter den bliver lagt i et varmt vandbad under kogetemperatur. Hvis du ønsker at eksperimentere med Sous Vide, bør du kigge efter særlige Sous Vide vakuumposer, der er beregnet til formålet.

Vakuumposer til fødevareopbevaring

Måske du leder efter nogle vakuumposer, der er beregnet til fødevareopbevaring uden for dit køleskab. Det er en rigtig god idé, da vakuumet sørger for, at holde bakterier ude af posen. Mange bakterier kan ikke overleve, hvis der ikke er noget ilt i nærheden. Derfor kan du forvente, at dine madvarer holder længere, hvis du vakuumerer dem.

Vakuumposer til frost

Du kan få særlige vakuumposer, der er beregnet til at fryse dine madvarer ned. Det er yderst praktisk, da fødevarerne undgår at blive harske, når de ikke møder ilt. Det er også nemmere at varme maden op igen, da du blot kan lægge posen i et vandbad. Hvis dine fødevarer er vakuumpakket, vil der ikke kunne nå vand ind til dem, hvilket er yderst praktisk, når du optør maden.

Vakuumposer til tøj og dyner

Det er muligt at tilkøbe nogle gode vakuumposer, der er beregnet til at vakuumere dit tøj. Det er smart, hvis du skal rejse eller har en begrænset skabsplads, da tøjet vil fylde meget mindre. Derudover har vakuumposer, der er beregnet til tøj, den fordel, at de er beskyttet mod tøj væggelus, mug og andet snavs. Derudover så er tøjet beskyttet mod vand, hvilket er yderst praktisk, hvis dit tøj er placeret i en kælder, eller hvis du skal ud og sejle med dit tøj.

De samme fordele gør sig gældende med vakuumposer til dyner – hvis du vakuumerer dine dyner, så fylder de op til 80 % mindre. Det er yderst praktisk, hvis du skal gemme vinter- eller sommer-dynerne væk og gøre klar til en ny sæson.

Hvilken type vakuumpose bør jeg investere i?

Ligesom ved alle andre produkter, vil producenterne hævde, at deres vakuumposer er de bedst, men det er ikke nødvendigvis tilfældet. Som nævnt i ovenstående afsnit, så findes der forskellige vakuumposer, der er beregnet til forskellige formål. Derfor bør du altid investere i en vakuumpose, der er designet til det, du skal bruge den til. Derudover skal de passe til din vakuummaskine. De mest populære vakuumposer i Danmark er fra OBH Nordica og Caso, men du kan også finde langt billigere modeller, der også er yderst veldesignede.

Hvorfor vakuumpakke mine madvarer?

Der er flere årsager til, hvorfor det er ideelt at vakuumpakke dine madvarer. Først og fremmest, så holder dine madvarer om til 5 gange længere end de ville have gjort, hvis de ikke var blevet vakuumeret. Manglen på ilt i dine vakuumposer vil sørge for, at skabe et hårdt miljø for nogle bakterier, der får svært ved at leve i det iltfattige miljø. Det betyder, at forrådnelsesprocessen bliver trukket ud. Vakuumposerne sørger også for at gøre fødevarerne lugtfri. Det er en fordel for hele familien, når fars sure gamle ost er vakuumpakket og derfor ikke lugter i hele køleskabet.

Hvordan virker vakuumposer til mad?

Ved hjælp af en vakuummaskine bliver alt overskydende luft suget ud af en vakuumpose, hvor du har placeret din fødevare, så dine madvarer holder sig friske i længere tid. Det er netop årsagen til, at mange fødevarer bliver vakuumpakket, inden de kommer ud i supermarkedet. Dermed kan vakuumpakning hjælpe med at minimere madspild og bevare fødevarernes friskhed.

Hvilke madvarer kan jeg vakuumpakke?

Du kan vakuumere stort set alle fødevarer, men der er naturligvis nogle madvarer, der egner sig bedre til det end andre. (Næsten) alt kød kan vakuumeres og det samme gælder friske grøntsager, så længe de ikke tilhører korsblomstarten. Du bør dog holde for øje, at det ikke anbefales at vakuumpakke bløde oste eller svampe, der behøver ilt for at bevare de gode smage. Vakuumposerne kan også virke meget voldsomme på fødevarer, der let knækker, eksempelvis knækbrød og chips, da trykket kan komme til at ødelægge madvarerne.

Hvor kan jeg købe vakuumposer?

Vi anbefaler altid, at du køber dine vakuumposer online, da du kan finde de billigste vakuumposer samt nogle gode tilbud på nettet. Eksempelvis kan du finde gode vakuumposer fra OBH Nordica eller Caso. Hvis du ønsker at købe dine vakuumposer i en fysisk butik, anbefaler vi, at du kigger i de større butikskæder. Du kan finde vakuumposer i Harald Nyborg, Bilka, Føtex og Imerco, særligt hvis du leder efter vakuumposer til mad. Hvis du leder efter vakuumposer til tøj, kan du tjekke Ikea og Bilka ud.

Skal jeg bruge en vakuummaskine til mine vakuumposer?

For det meste behøver du en vakuummaskine til dine vakuumposer, særligt hvis du skal bruge dine vakuumposer til mad. Hvis du derimod blot skal vakuumere dit tøj eller dine dyner, så kan du ofte nøjes med at suge luften ud af posen ved hjælp af en støvsuger. Tjek gerne produktbeskrivelsen på vakuumposerne, så du er helt klar over, hvordan vakuumposerne virker.

Opsummering

Når du investerer i nye vakuumposer, så bør du som minimum undersøge om vakuumposerne er beregnet til det formål, du har i tankerne, at de skal bruges til. Hvis du skal bruge vakuumposerne til kogning, frost eller køl, så tjek altid op på, om de kan tåle de forskellige temperaturer. Derudover bør vakuumposerne passe til din vakuummaskine, hvorfor du altid bør tjekke, om de er er beregnet til din maskine. Derudover bør du huske på, at der er forskel på vakuumposer, der er beregnet til mad og dem, der er beregnet til tøj og dyner. Rigtig god fornøjelse.

error: