Bedste køkkenvægte i test

I tabellen nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

Bruger du meget tid i køkkenet og bager du ofte? Så er det essentielt med en ordentlig køkkenvægt. På denne side finder du en guide til at vælge den rette køkkenmaskine til dine behov.

Her er samlet markedet bedste køkkenvægte, på tværs af funktionaliteter og designs. Fælles for de mange køkkenvægte er, at de enten har været topscorer i køkkenvægt test eller er en brugerfavorit.

Beurer KS51 – Dobbelt testvinder

Bedst i test hos Tænk & Råd og Rön
★★★★★ hos WhiteAway
Høj nøjagtighed og brugervenlighed
5 kg. max kapacitet

Køkkenvægt testvinder i særklasse

Denne køkkenvægt er ikke blevet testvinder for sjov. Modellen er indbegrebet af hvad en moderne og prisvenlig køkkenvægt skal være. Denne køkkenvægt er enormt simpel at anvende i praksis, og det er med til at give denne køkkenvægt en topkarakter. I testen af præcision af vejning får Beurer KS51 højst mulig karakter, “Meget god”. Dette gør den både på køkkenvægt testen for nøjagtighed, repeterbarhed og følsomhed. Uanset hvad man sætte på vægten, kan den et præcist og ikke mindst den samme vejning hver gang.

Denne bedst i test køkkenvægt er udstyret med autosluk for at holde på batteriet længst muligt. Nogle brugere har oplevet at batteriet hurtigt løber tør for strøm, hvilket kan skyldes flere årsag, herunder hvor ofte køkkenvægten er i brug. I afsnittet nedenfor kan du læse mere om brugeranmeldelser af denne Beurer KS51 køkkenvægt.

Beurer KS51 Tænk testvinder i 2016 – Anmeldelser

Beurer KS51 er en super slank køkkenvægt på kun 1,5 centimeter i højden. Denne køkkenvægt har mulighed for at måle tørstof såvel som væsker, og bliver styret via dens touch display. I øvrigt er der mulighed for at skifte mellem måleenheder, som inkluderer g, oz og ml. Udover de brugere som nævner at batteriet ikke holder forfærdeligt længe, så er der ikke andet end positive kommentarer på denne køkkenvægt. På danske WhiteAway.com får denne beurer KS51 køkkenvægt testvinder 4,7 stjerner ud af 5 mulige. Dette er baseret på +29 forskellige brugeranmeldelser, hvoraf langt størstedelen af 5 stjerner. Nedenfor kan du læse et udpluk af de anmeldelser som er på produktet:
“God og præcis bagevægt – Er meget glad for mit køb. Vejer præcist og fylder minimalt.”
“Gedigen køkkenvægt med alle nødvendige funktioner – Rigtig god køkkenvægt i pænt design. Den kan måle i forskellige enheder og så er det et plus at der følger batterier med fra starten.”

216 kr
Til butik

Beurer KS36 Precision

Præcisionsvægt ned til 0,1 gram
★★★★★ hos WhiteAway.com
Kan bruges til krydderier og tørvarer
Kan nemt skifte mellem g / oz

Beurer KS36 – stor præcision i lille køkkevægt!

Denne køkkenvægt er til dig som ønsker en køkkenvægt, som er yderst præcis. Køkkenvægten er til dig som går meget op i detaljen, og hvor det er vigtigt at du rammer helt rigtigt på decimalet. Denne smarte køkkenvægt fra Beurer kan nemlig måle med intervaller helt ned til 0,1 gram. Det betyder at den er væsentlig mere følsom end mange af de øvrige køkkenvægt, som typisk har interval ned til 1 gram. Det fungere således, at den måler med nøjagtighed 0,1 gram til mængder under 500 gram, 0,2 grams nøjagtighed ved mængder mellem 500 og 1000 gram, og 0,5 gram ved mængder et sted mellem 1000 og 2000 gram.

Men ovenstående i mente, er der også en begrænsning på denne køkkenvægt på 2 kilogram. Det vil sige, at denne vægt ikke er til dig som skal veje større genstande i køkkenet. Hvis du skal det, anbefales det at kigge på ovenstående køkkenvægt, Caso L15, som kan veje op til 15 kg.

Populær køkkenvægt blandt brugere

Denne Beurer KS36 køkkenvægt hjælper dig med at tilpasse bage ingredienserne og/eller tilpasse portionsstørrelsen til din diæt. Køkkenvægten kan hjælpe dig med at måle præcis hvor meget du skal bruge. Og det bliver ikke meget mere nøjagtigt end denne model. Blandt de indbyggede funktioner får du blandt anda tara funktion, som betyder at du kan nulstille vægten undervejs. Men den funktion kan du altså nulstille vægtens, som går at du kan veje flere ting i samme skål.
Dette gøres i et flot og enkelt ovalt design med sort glans. Displayet er placeret i den ene ende og vises med store læsbare røde tal.

Dette tages rigtig godt imod hos brugerne af denne køkkenvægt, som har bestået køkkenvægt testen i det private brug. Hos danske WhiteAway.com får modellen 5 ud af 5 stjerner fra +3 forskellige anmeldere. En af brugerne skriver: “Det bedste jeg har mødt endnu – Er meget overrasket over den enkle virkemåde og nøjagtigheden, samt kontrolloddet.”
Til modellen medfølger 4 stk. AAA batterier, som gør at du lynhurtigt kan komme i gang med en præcis vejning af det du skal veje. Modellen har i øvrigt indbygget autosluk, som er med til at spare på batterilevetiden.

201 kr
Til butik

Beurer KS19

Betjenes via nemme touch knapper
★★★★★ hos WhiteAway.com
Super slank model – 16,5 mm høj
Smukt design m. indbygget LCD skærm

Beurer KS19 køkkenvægt – det simple valg

Denne køkkenvægt fra Beurer, KS19, er en simpel og populær køkkenvægt, som har de essentielle funktioner du leder efter. Køkkenvægten har en stor overflade til at placere sin bageskål på. Modellen er både brugervenlig og intuitiv, og du kommer hurtigt i gang med at bruge denne flotte køkkenvægt. Denne elegante køkkenvægt fra Beurer er udført i sort glas, med et stort og letlæseligt display placeret på fronten. De to touch-knapper som modellen har, er placeret lige under LCD displayet. Her kan du enten skifte måleenhed, som inkludere både gram, oz, lb:oz og ml.

Stor præcision, stort display & mange funktioner

Denne køkkenvægt måler helt ned til 1 grams interval og har en målekapacitet på op til 5 kilogram. Dette betyder at den er din helt rette makker i køkkenet, hvis du har kastet dig ud i at bage eller at lave mad i køkkenet, som kræver præcision. Udover dette, kan køkkenvægten nulstilles undervejs, så du kan måle flere ting i samme skål. Vægten har desuden en overbelastningsindikator, som giver besked hvis du forsøger at veje for meget på vægten.

Det store display på køkkenvægten er meget praktisk. Displayet måler 4,6 cm i bredden og 2,4 cm i højden. Cifferstørrelsen er på 20 mm, som betyder at du uden problemer kan læse hvor meget vejning lyder på. Også selvom der er melstøv og rod i køkkenet grundet bagning, så burde du kunne aflæse afvejningen på det store display.

Denne Beurer KS19 køkkenvægt har 5 års garanti, har målene H: 16,5 cm D: 20 cm og B: 14,5 cm, med en vægt på 332 gram. På danske WhiteAway.com får modellen topkarakter – nemlig 5 ud af 5 stjerner. Dette er baseret på +6 anmeldelser, som alle er fuldt tilfredse med denne Beurer køkkenvægt. En kunde skriver: “”Nem!! – Super lækker køkkenvægt som er nem at betjene. Digitale tal er tydelige og læselig.”

129 kr
Til butik

Soehnle Page Profi – Brugerfavoritten

Smart digital køkkenvægt
★★★★★ hos forhandlere
5 års garanti fra Soehnle
Kan veje op til 15 kg. med 1g nøjagtighed

Smart digital køkkenvægt fra Soehnle

Med denne flotte og enkle køkkenmaskine fra Soehnle kan du veje store genstande i køkkenet. Den gennemsnitlige køkkenvægt har en kapacitet til at veje op til 5 kilogram. Denne køkkenvægt fra Soehnle kan veje helt op til 15 kg uden at brokke sig. Dette kan den gøre med en nøjagtighed på kun 1 gram.

Køkkenvægten er udarbejdet i et enkelt design, hvor du kan nulstille og bruge den smarte “hold” funktion i venstre side, mens du tænder og slukker vægten i højre side. Den integrerede “hold” funktion, virker ved at den viser hvad genstanden vejer i 10 sekunder efter man har fjernet objektet. Det betyder i al sin enkelthed, at du trykker på “hold” knappen inden du skal veje. Når du så placere genstanden på vægten og fjerner den igen efter nogle sekunder, ja, så holder LCD displayet den målte vægt i 10 sekunder.

Brugerfavorit – det siger anmeldelserne

Denne køkkenvægt har ikke været i en officiel køkkenvægt test, men er i stedet blevet kåret som en brugerfavorit i brugernes private køkkenvægt test. Modellen får topkarakter hvis man eksempelvis kigger på antallet af stjerner hos danske Coop.dk. Her ligger køkkenvægten med en gennemsnitlige stjerne angivelse på 4,9 ud af 5 mulige stjerner. Dette baserer sig på +20 anmeldelser. Det samme mønster gør sig gældende på danske WhiteAway.com, hvor modellen opnår en karakter på 4,8 ud af 5 stjerner.

Blandt brugerne lægges der især vægt på den nemme betjening som denne Soehnle køkkenvægt tilbyder, samt den præcision som bliver leveret. Vil du have en enkelt men effektiv køkkenvægt, som har mulighed for at veje op til 15 kg, så er denne model det rette valg.

255 kr
Til butik
Godt køb

Soehnle Genio – Innovativt design

Smart køkkenvægt i innovativt design
★★★★★ hos WhiteAway og Coop
Prisvindende model
Pladsbesparende med magnetisk luk

Prisvindende digital køkkenvægt i smart design

Denne køkkenvægt er anderledes end de andre. Anderledes, men bestemt ikke værre. Soehnle som er producent af denne Genio køkkenvægt, har været yderst innovative i deres design af denne køkkenvægt. Modellen er meget pladsbesparende, da den kan klappes sammen til kun at være 7 cm i bredden. Længden på denne Soenhle køkkenvægt er 23 cm og har en højde på kun 1,2 cm. Altså væsentlig mindre end de andre køkkenvægte.

Modellen kan “foldes ud” og tilpasses til den størrelse skål eller genstand som skal vejes. når den ikke skal bruges mere, er det blot at pakke den sammen og gemmes væk i køkkenskuffen. Meget nemmere bliver det ikke. Denne køkkenvægt er prisvinder. Det er den primært for dens innovative design, hvilket har sikret en Plus X Award, Best of the Best samt iF Design Award i 2016. Her fremhæves netop vægtens design men også brugervenligheden som et stort plus.

Nem betjening og høj popularitet

Det kan være svært at undvære en vægt i køkkenet, og denne køkkenvægt kan være løsningen på din søgen. Soehnle Genio er en en foldbar køkkenvægt med høj funktionalitet og nem betjening. Med sin magnetlås, sikres det at modellen ikke fylder for meget nede i skuffen. Selve vejefladen er lavet i glas og er både praktisk og nem at rengøre efterfølgende. Betjening og aflæsning af vægten er yderst nem, og her vil du ikke opleve nogle problemer overhovedet.

Modellen har både tara-funktion, samt en automatisk sluk-funktion hvis den står tændt for længe uden at blive brugt. Som en smart feature, så tænder modellen automatisk hvis du folder den ud – så ved den nemlig at den skal anvendes. Vægten har en kapacitet på 5 kg og måler med 1 grams intervaller. Der er desuden 5 års garanti ved køb af denne Soehnle Genio køkkenvægt. På både WhiteAway.com og Coop.dk har denne Soehnle køkkenvægt i smart design fået topkarakter. Hos begge forhandlere har modellen fået 5 ud af 5 stjerner. Hos Coop.dk skriver en bruger følgende: “Så nem og let at bruge. – Er så glad for denne vægt. Let og fylder næsten ingen.”.

254 kr
Til butik

Beurer DS61 Analyse

Intelligent køkkenvægt som viser kcal.
★★★★★ hos Coop
Har 950 forprogrammerede madvarer
Kan vise kcal, KJ, fedt, protein osv.

Intelligent køkkenvægt med detaljeret info

Denne smarte køkkenvægt fra Beurer giver dig meget mere information end en traditionel køkkenvægt. Denne intelligente digitale køkkenvægt, Beurer KS61, har nemlig 950 forprogrammerede madvarer og har yderligere hukommelse til 50 madvarer efter eget valg. Ved vejning viser det store display både kalorier, kilojoule (KJ), fedt, protein, kulhydrater og kolesterol.

Går du op i din vægt og prøver at være bevidst om dit indtag af madvarer, så er denne køkkenvægt et oplagt valg til dig. På køkkenvægten kan du problemfrit vælge mellem flere måleenheder, alt efter du ønsker gram eller oz. Derudover har modellen en autosluk funktion, samt en tara (nulstilling) funktion, som gør at du kan nulstille vægten under vejningen.

Køkkenvægt til kaloriebevidst madlavning

Denne smarte køkkenvægt fra beurer kan veje op til 5 kilogram, i et vægtinterval af 1 gram. Det betyder at du kan måle langt størstedelen af alle madvarer, helt ned til den mindste detalje. Modellen har målene 16,5 cm bredde x 23 cm dybde x 2,4 cm i højden.

På danske Coop.dk har denne køkkenvægt for nærværnede kun 2 anmeldelser. Til gengæld har begge brugere givet 5 ud af 5 stjerner. En af brugerne skriver følgende: “Nøjagtig hvad jeg havde brug for – Vægten opfylder vores umiddelbare behov, kulhydrat tælling og selvfølgelig vægt, men jo længere vi har den, jo mere finder vi på, at vi kan bruge det til, uden at ekstra ‘features’ kommer i vejen for grundlæggende funktioner. Tro mig, det er en stor fordel! Denne vægt er både pålidelig, brugervenlig og sjov.”

299 kr
Til butik

Fordele ved en digital køkkenvægt

Er du på udkig efter en køkkenvægt, en digital en af slagsen, så kan du her læse de fordele som der medfølger. Digitale køkkenvægte er kommet for at blive, og har hurtigt overtaget markedet i forhold til de gammeldags vægte med fjeder. Med en digital køkkenvægt kan du lynhurtigt aflæse vægten på den afvejede genstand. Dette kan du fordi at en digital køkkenvægt hurtigt registrer vægten og viser den på det store digitale LCD display, som de fleste modeller har.

De fleste modeller kan måle op til 5 kilogram i en afvejning, med et interval på 1 gram. Dette er standarden, og så er der selvfølgelig modeller som specialisere sig i at kunne noget andet. Der er enkelte køkkenvægte som kan veje op til 15 kilogram, og der er nogle køkkenvægte som har et måleinterval helt ned til 0,1 gram. Skal du måle ekstra store eller små genstande, kan det være nødvendigt at købe en køkkenvægt, som kan noget ud over det sædvanlige.

De digitale køkkenvægte er desuden væsentlig mindre end de gammeldags modeller. De vægte som du finder her på siden, vejer et sted mellem 150 gram og 300 gram, og fylder et sted mellem 10-30 cm. i dybde og bredde. Dette giver dig mulighed for at kunne gemme køkkenvægten væk i skuffen, uden at det tager for meget plads.

De nye modeller har også en smart nulstillings-funktion, ofte betegnet “tara”. Dette betyder at du kan trykke på knappen (nogle gange touch), som nulstiller din vejning. Det vil sige at den sætter displayet til 0 ved at inkludere den vægt, som allerede er placeret på vægten. Dermed kan du nu veje det nye, som du ønsker at placere på vægten – typisk i den skål som er placeret på vægten.

Således kan de fordele du får ved at købe en digital køkkenvægt opsummeret til 5 klare fordele:

– Nem og hurtig aflæsning via stort LCD display
– Høj nøjagtighed og præcision i vejning (enten 1 g eller 0,1 gram interval)
– Vejning kan nulstilles løbende vha. tara-funktion
– Pladsbesparende grundet mindre og mindre størrelse
– Auto-sluk funktion og øget levetid

 

Kalibrer din digitale køkkenvægt

Kalibrering af en digital køkkenvægt er en proces, der skal gøres indimellem for at sikre en nøjagtig afvejning af dine madvarer. De digitale køkkenvægt kalibreres meget nemt ved at nulstille den ved hjælp af “tara” funktionen. Nedenfor kan du se en generisk måde at kalibrerer din digitale køkkenvægt pp.

Trin 1: Tænd den
Start med at tænde din digitale køkkenvægt. Nogle skal tilsluttes strøm, mens andre er udstyret med batterier – størstedelen er udstyret med batterier, som er det klart mest udbredte i Danmark.

Trin 2: Se brugsanvisningen
En hvilken som helst digital køkkenvægt vil have et antal knapper, hvoraf den ene er beregnet til at kalibrere den. Du kan nemt afgøre, hvilken den er, men hvis du ikke er helt sikker, bør du henlede din opmærksomhed til den medfølgende vejledning. De fleste producenter af køkkenvægte henviser til denne knap på vægten som hedder “Cal”, “Mode” eller “Function”.

Trin 3: Tryk på knappen
Tryk på kalibreringsknappen. Det kan være nødvendigt at holde det nede i nogle sekunder, indtil displayet viser, at det har reageret i overensstemmelse hermed.

Trin 4: Placer kalibreringsvægt
Nu kan du placere kalibreringsvægten på skalaen. Dette er specielt beregnet til kalibreringsproceduren. Kalibreringen vil normalt blive afsluttet, enten når displayet viser et 0 eller skriver “Afslutning”/”End”. Nogle mærker kan også lave en bippe lys, så snart kalibrering er færdig.

Forskellige mærker kan have forskellige måder at kalibrere på, men den mest generiske måde er som beskrevet ovenfor.

 

Guide til brug af en digital køkkenvægt

Større portioner af mad har bidraget til en øget fedme, som kan ses verden over. I studier og undersøgelser om portionsstørrelser er det blevet fundet, at de fleste mennesker ikke kender forskellen mellem portionsstørrelse og “rigtige” serveringsstørrelse.

At lære at bruge en køkkenvægt hjælper dig til at genkende den korrekte serveringsstørrelse for de fødevarer, du spiser, og hjælper dig med naturligt at skære ned på kalorier og dermed tabe dig. Udover en digital køkkenvægt, kan du med fordel finde en smart badevægt, som også kan være en god ide i forsøget på at tabe sig.

Trin 1
Bestem hvilken type køkkenvægt du skal bruge. Nogle foretrækker at købe en digital vægtskala, fordi den giver nøjagtige målinger uden gætteri; andre muligheder omfatter en gammeldags køkkenvægt, hvilket ikke er så udbredt længere. Når du vælger køkkenvægt type, bør du fokusere på at vælge en vægt, der har tal, du nemt kan læse, som ligger inden for dit budget, har god plads til at placere skåle/fade på og er nem at vedligeholde.

Trin 2
Læs vejledningen, der følger med din køkkenvægt. En simpel vægt komme typisk ikke med en manual, mens nogle digitale køkkenvægt, herunder dietvægte, har avancerede funktioner som kalorieindhold og næringsværdier. At læse instruktionerne hjælper dig med at forstå din køkkenvægts særlige funktioner.

Trin 3
Sørg for at din køkkenvægt siger 0. Afhængigt af hvilken type køkkenvægt du har købt, kan dette være så enkelt som at tænde for vægten og vente, indtil displayet registrerer “0” på displayet. For gamle vægtskalaer skal du måske dreje en knap og indstille den til at have værdi 0.

Trin 4
Vej skålen eller beholderen du vil bruge til at opbevare den mad, du vejer. Du skal kende vægten af ​​beholderen for at trække den fra det antal vægten registrerer, når du tilføjer mad til den. Svaret vil give dig den faktiske vægt af din mad. Nogle vægte, hvor der følger en beholder/skål med, har en særlig knap, der automatisk indregner vægten af beholderen.

Følg producentens anvisninger for at bruge denne funktion. De fleste digitale køkkenvægte kan du dog blot placere skålen inden du tænder – eller bruge “tara” funktioner, for at nulstille vægten. På den måde sikre du, at vægten fra skålen ikke er med i afvejningen.

Trin 5
Placer din mad/genstand i beholderen på køkkenvægten. Hvis du bruger en digital køkkenvægt, vil du enten se den viste vægt automatisk, eller du skal måske indtaste en særlig kode, der angiver den type mad, du vejer ind i skalaen. Dette er eksempelvis tilfældet med Beurer KS61, som ses længere oppe på siden. Følg altid producentens anvisninger for at få den korrekte læsning.

Trin 6
Træk beholderens vægt om nødvendigt fra læsningen for at beregne din endelige vægtmåling.

Et godt tip
Eksperter tilbyder forskellige meninger om, hvornår du skal veje din mad. En tommelfingerregel er, at du vejer kød efter tilberedning, mens korn, friske frugter, grøntsager og andre genstande, der udvider sig efter madlavning, skal vejes før tilberedning. En anden mulighed er at veje mad både før og efter madlavning, hvilket giver dig mulighed for at se, hvad forskellen er før og efter.

 

Køkkenvægt test – Testkilder

For at kunne udarbejde den bedst mulige oversigt over køkkenvægte til dig, har vi været igennem en række køkkenvægte test og anmeldelser. Dette er blevet gjort for at identificere de absolut bedste køkkenvægte, samt de mest populære modeller.
Nedenfor finder du en gennemgang af alle de kilder af køkkenvægt test vi har undersøgt og gennemgået:

Forbrugerrådet Tænk

Det velkendte og anerkendte forbrugerråd Tænk har udarbejdet en stor test af køkkenvægte tilbage i februar 2016. I deres køkkenvægt test har Tænk lagt vægt på præcision i køkkenvægtens vejning, herunder modellens nøjagtighed, repeterbarhed og følsomhed. Her klare alle de modeller vi har udvalgt fra testen sig meget godt.

Deres køkkenvægt test tager også højde for brugervenligheden. Her testes for manualens brugervenlighed, opsætning af køkkenvægten samt rengøringen heraf. Sidst men ikke mindst tester de for byggekvalitet, ved at lave en faldtest. Her ser de på om køkkenvægten hurtigt går i stykker, eller om den kan klare at blive tabt og rusket rundt.

Forbrugerrådet Tænk har testet 14 køkkenvægte i deres test, hvoraf 2 modeller blev kåret som “Bedst i test” køkkenvægt, med en score på hhv. 91 % (Beurer KS51) og 90 % (OBH Nordica 9837).

For at læse testen igennem kræves det abonnement til Tænks hjemmeside. Har du det, kan du læse hele køkkenvægt testen via “Læs mere” knappen.
Læs mere

Råd & Rön

Den svenske pendant til Forbrugerrådet Tænk, er forbrugerorganisationen Råd & Rön. Råd & Rön har ligeledes udarbejdet en stor test af køkkenvægte, hvor 28 forskellige modeller er blevet testet i november 2015. Ud af de 28 køkkenvægte var 24 modeller digitale køkkenvægte.

Ligesom i køkkenvægt testen hos Forbrugerrådet Tænk er Beurer KS51 køkkenvægt testvinder med en score på 91% og OBH Nordica 9837 på andenpladsen med 90% score ud af 100%.

Via “Læs mere” knappen kan du få oversigten over deres store køkkenvægt test, hvor du blandt andet kan se rangering af alle de testede køkkenvægte.
Læs mere

Brugeranmeldelser ★★★★★

Da der findes et utal af køkkenvægte på markedet, kan det være svært at vælge den helt rette model. Selvom bedst i test køkkenvægte er en god indikator, er det ikke nødvendigvis at der er en helt opdateret test og at et bestemt produkt overhovedet er blevet inkluderet i testen.

Af den årsag er det også vigtigt at kigge på den køkkenvægt test, som bliver foretaget af brugerne. Det giver typisk et retvisende billede af, om køkkenvægten er god eller dårlig – og om den har klaret køkkenvægt testen i det private regi. Har en køkkenvægt fået rigtig gode (og mange) anmeldelser hos de enkelte forhandlere, er det typisk et tegn på at det er en model som er rigtig god.

Vi har inkluderet de brugerfavoritter som findes på markedet, og kigget på de kommentarer der er blevet givet af de enkelte køkkenvægte. Af de sider hvor der oftest findes kommentarer på produkterne, er typisk WhiteAway.com, Coop.dk, Skousen.dk eller Wupti.com.

 

error: