Bedste køkkenvægte i test

Rangeringen er baseret på produktets funktioner, design, pris, anmeldelser samt eksterne tests.


Læs mere om de bedste køkkenvægte

Bruger du meget tid i køkkenet og bager du ofte? Så er det essentielt med en ordentlig køkkenvægt. På denne side finder du en guide til at vælge den rette køkkenmaskine til dine behov.

Her er samlet markedet bedste køkkenvægte, på tværs af funktionaliteter og designs. Fælles for de mange køkkenvægte er, at de enten har været topscorer i køkkenvægt test eller er en brugerfavorit.

Fordele ved en digital køkkenvægt

Er du på udkig efter en køkkenvægt, en digital en af slagsen, så kan du her læse de fordele som der medfølger. Digitale køkkenvægte er kommet for at blive, og har hurtigt overtaget markedet i forhold til de gammeldags vægte med fjeder. Med en digital køkkenvægt kan du lynhurtigt aflæse vægten på den afvejede genstand. Dette kan du fordi at en digital køkkenvægt hurtigt registrer vægten og viser den på det store digitale LCD display, som de fleste modeller har.

De fleste modeller kan måle op til 5 kilogram i en afvejning, med et interval på 1 gram. Dette er standarden, og så er der selvfølgelig modeller som specialisere sig i at kunne noget andet. Der er enkelte køkkenvægte som kan veje op til 15 kilogram, og der er nogle køkkenvægte som har et måleinterval helt ned til 0,1 gram. Skal du måle ekstra store eller små genstande, kan det være nødvendigt at købe en køkkenvægt, som kan noget ud over det sædvanlige.

De digitale køkkenvægte er desuden væsentlig mindre end de gammeldags modeller. De vægte som du finder her på siden, vejer et sted mellem 150 gram og 300 gram, og fylder et sted mellem 10-30 cm. i dybde og bredde. Dette giver dig mulighed for at kunne gemme køkkenvægten væk i skuffen, uden at det tager for meget plads.

De nye modeller har også en smart nulstillings-funktion, ofte betegnet “tara”. Dette betyder at du kan trykke på knappen (nogle gange touch), som nulstiller din vejning. Det vil sige at den sætter displayet til 0 ved at inkludere den vægt, som allerede er placeret på vægten. Dermed kan du nu veje det nye, som du ønsker at placere på vægten – typisk i den skål som er placeret på vægten.

Således kan de fordele du får ved at købe en digital køkkenvægt opsummeret til 5 klare fordele:

– Nem og hurtig aflæsning via stort LCD display
– Høj nøjagtighed og præcision i vejning (enten 1 g eller 0,1 gram interval)
– Vejning kan nulstilles løbende vha. tara-funktion
– Pladsbesparende grundet mindre og mindre størrelse
– Auto-sluk funktion og øget levetid

 

Kalibrer din digitale køkkenvægt

Kalibrering af en digital køkkenvægt er en proces, der skal gøres indimellem for at sikre en nøjagtig afvejning af dine madvarer. De digitale køkkenvægt kalibreres meget nemt ved at nulstille den ved hjælp af “tara” funktionen. Nedenfor kan du se en generisk måde at kalibrerer din digitale køkkenvægt pp.

Trin 1: Tænd den
Start med at tænde din digitale køkkenvægt. Nogle skal tilsluttes strøm, mens andre er udstyret med batterier – størstedelen er udstyret med batterier, som er det klart mest udbredte i Danmark.

Trin 2: Se brugsanvisningen
En hvilken som helst digital køkkenvægt vil have et antal knapper, hvoraf den ene er beregnet til at kalibrere den. Du kan nemt afgøre, hvilken den er, men hvis du ikke er helt sikker, bør du henlede din opmærksomhed til den medfølgende vejledning. De fleste producenter af køkkenvægte henviser til denne knap på vægten som hedder “Cal”, “Mode” eller “Function”.

Trin 3: Tryk på knappen
Tryk på kalibreringsknappen. Det kan være nødvendigt at holde det nede i nogle sekunder, indtil displayet viser, at det har reageret i overensstemmelse hermed.

Trin 4: Placer kalibreringsvægt
Nu kan du placere kalibreringsvægten på skalaen. Dette er specielt beregnet til kalibreringsproceduren. Kalibreringen vil normalt blive afsluttet, enten når displayet viser et 0 eller skriver “Afslutning”/”End”. Nogle mærker kan også lave en bippe lys, så snart kalibrering er færdig.

Forskellige mærker kan have forskellige måder at kalibrere på, men den mest generiske måde er som beskrevet ovenfor.

 

Guide til brug af en digital køkkenvægt

Større portioner af mad har bidraget til en øget fedme, som kan ses verden over. I studier og undersøgelser om portionsstørrelser er det blevet fundet, at de fleste mennesker ikke kender forskellen mellem portionsstørrelse og “rigtige” serveringsstørrelse.

At lære at bruge en køkkenvægt hjælper dig til at genkende den korrekte serveringsstørrelse for de fødevarer, du spiser, og hjælper dig med naturligt at skære ned på kalorier og dermed tabe dig. Udover en digital køkkenvægt, kan du med fordel finde en smart badevægt, som også kan være en god ide i forsøget på at tabe sig.

Trin 1
Bestem hvilken type køkkenvægt du skal bruge. Nogle foretrækker at købe en digital vægtskala, fordi den giver nøjagtige målinger uden gætteri; andre muligheder omfatter en gammeldags køkkenvægt, hvilket ikke er så udbredt længere. Når du vælger køkkenvægt type, bør du fokusere på at vælge en vægt, der har tal, du nemt kan læse, som ligger inden for dit budget, har god plads til at placere skåle/fade på og er nem at vedligeholde.

Trin 2
Læs vejledningen, der følger med din køkkenvægt. En simpel vægt komme typisk ikke med en manual, mens nogle digitale køkkenvægt, herunder dietvægte, har avancerede funktioner som kalorieindhold og næringsværdier. At læse instruktionerne hjælper dig med at forstå din køkkenvægts særlige funktioner.

Trin 3
Sørg for at din køkkenvægt siger 0. Afhængigt af hvilken type køkkenvægt du har købt, kan dette være så enkelt som at tænde for vægten og vente, indtil displayet registrerer “0” på displayet. For gamle vægtskalaer skal du måske dreje en knap og indstille den til at have værdi 0.

Trin 4
Vej skålen eller beholderen du vil bruge til at opbevare den mad, du vejer. Du skal kende vægten af ​​beholderen for at trække den fra det antal vægten registrerer, når du tilføjer mad til den. Svaret vil give dig den faktiske vægt af din mad. Nogle vægte, hvor der følger en beholder/skål med, har en særlig knap, der automatisk indregner vægten af beholderen.

Følg producentens anvisninger for at bruge denne funktion. De fleste digitale køkkenvægte kan du dog blot placere skålen inden du tænder – eller bruge “tara” funktioner, for at nulstille vægten. På den måde sikre du, at vægten fra skålen ikke er med i afvejningen.

Trin 5
Placer din mad/genstand i beholderen på køkkenvægten. Hvis du bruger en digital køkkenvægt, vil du enten se den viste vægt automatisk, eller du skal måske indtaste en særlig kode, der angiver den type mad, du vejer ind i skalaen. Dette er eksempelvis tilfældet med Beurer KS61, som ses længere oppe på siden. Følg altid producentens anvisninger for at få den korrekte læsning.

Trin 6
Træk beholderens vægt om nødvendigt fra læsningen for at beregne din endelige vægtmåling.

Et godt tip
Eksperter tilbyder forskellige meninger om, hvornår du skal veje din mad. En tommelfingerregel er, at du vejer kød efter tilberedning, mens korn, friske frugter, grøntsager og andre genstande, der udvider sig efter madlavning, skal vejes før tilberedning. En anden mulighed er at veje mad både før og efter madlavning, hvilket giver dig mulighed for at se, hvad forskellen er før og efter.

 

Køkkenvægt test – Testkilder

For at kunne udarbejde den bedst mulige oversigt over køkkenvægte til dig, har vi været igennem en række køkkenvægte test og anmeldelser. Dette er blevet gjort for at identificere de absolut bedste køkkenvægte, samt de mest populære modeller.
Nedenfor finder du en gennemgang af alle de kilder af køkkenvægt test vi har undersøgt og gennemgået:

Forbrugerrådet Tænk

Det velkendte og anerkendte forbrugerråd Tænk har udarbejdet en stor test af køkkenvægte tilbage i februar 2016. I deres køkkenvægt test har Tænk lagt vægt på præcision i køkkenvægtens vejning, herunder modellens nøjagtighed, repeterbarhed og følsomhed. Her klare alle de modeller vi har udvalgt fra testen sig meget godt.

Deres køkkenvægt test tager også højde for brugervenligheden. Her testes for manualens brugervenlighed, opsætning af køkkenvægten samt rengøringen heraf. Sidst men ikke mindst tester de for byggekvalitet, ved at lave en faldtest. Her ser de på om køkkenvægten hurtigt går i stykker, eller om den kan klare at blive tabt og rusket rundt.

Forbrugerrådet Tænk har testet 14 køkkenvægte i deres test, hvoraf 2 modeller blev kåret som “Bedst i test” køkkenvægt, med en score på hhv. 91 % (Beurer KS51) og 90 % (OBH Nordica 9837).

For at læse testen igennem kræves det abonnement til Tænks hjemmeside. Har du det, kan du læse hele køkkenvægt testen via “Læs mere” knappen.
Læs mere

Råd & Rön

Den svenske pendant til Forbrugerrådet Tænk, er forbrugerorganisationen Råd & Rön. Råd & Rön har ligeledes udarbejdet en stor test af køkkenvægte, hvor 28 forskellige modeller er blevet testet i november 2015. Ud af de 28 køkkenvægte var 24 modeller digitale køkkenvægte.

Ligesom i køkkenvægt testen hos Forbrugerrådet Tænk er Beurer KS51 køkkenvægt testvinder med en score på 91% og OBH Nordica 9837 på andenpladsen med 90% score ud af 100%.

Via “Læs mere” knappen kan du få oversigten over deres store køkkenvægt test, hvor du blandt andet kan se rangering af alle de testede køkkenvægte.
Læs mere

Brugeranmeldelser ★★★★★

Da der findes et utal af køkkenvægte på markedet, kan det være svært at vælge den helt rette model. Selvom bedst i test køkkenvægte er en god indikator, er det ikke nødvendigvis at der er en helt opdateret test og at et bestemt produkt overhovedet er blevet inkluderet i testen.

Af den årsag er det også vigtigt at kigge på den køkkenvægt test, som bliver foretaget af brugerne. Det giver typisk et retvisende billede af, om køkkenvægten er god eller dårlig – og om den har klaret køkkenvægt testen i det private regi. Har en køkkenvægt fået rigtig gode (og mange) anmeldelser hos de enkelte forhandlere, er det typisk et tegn på at det er en model som er rigtig god.

Vi har inkluderet de brugerfavoritter som findes på markedet, og kigget på de kommentarer der er blevet givet af de enkelte køkkenvægte. Af de sider hvor der oftest findes kommentarer på produkterne, er typisk WhiteAway.com, Coop.dk, Skousen.dk eller Wupti.com.

error: