Bedste mikroovn i test

Rangeringen er baseret på produktets funktioner, design, pris, anmeldelser samt eksterne tests.


Guide til køb af mikrobølgeovn

En mikroovn er et yderst praktisk værktøj i dit køkken. Mikrobølgeovnen kan bruges til adskillige formål, og den kan så meget mere end bare at lave dine popcorn og varme din mad. Der findes derfor også adskillige modeller af mikrobølgeovnen, og det kan være svært at finde rundt i, hvilken mikrobølgeovn, der er den rette for dig. Vi har derfor udarbejdet en guide til køb af en mikroovn, så du kan købe den mikroovn, der passer bedst til dig.

Hvor skal min nye mikrobølgeovn stå?

Det er naturligvis vigtigt, at du er klar over, hvor der er plads til din nye mikrobølgeovn. Det skyldes, at mikrobølgeovne fås i forskellige størrelser og former. Det er derfor vigtigt, du vælger en mikroovn, der passer ind i mikrobølgeovnens forventede lokalitet. Det leder os videre til næste overvejelse, som er:

Hvor stor skal min mikrobølgeovn være?

Når du først har besluttet, hvor din mikrobølgeovn skal stå, kan du begynde at overveje, hvilken størrelse, din mikroovn skal have. Du bør derfor måle pladsen, hvor du forventer at placere din mikroovn. Det er vigtigt, at du måler både højde og bredde, så du får købt den rette mikrobølgeovn. Ofte er målet på mikrobølgeovnene først og fremmest angivet i liter, og derfor er det vigtigt, at du tjekker mikrobølgeovnens mål i produktbeskrivelse, før du investerer i den, så du er sikret den rette størrelse.

Som udgangspunkt siger man, groft sagt, at mikroovnen kan karakteriseres således:

Kompakt mini mikroovn: Under 30 liter.

Mellem mikrobølgeovn: 30-42 liter.

Større mikrobølgeovn (fuld størrelse): 43-57 liter.

Ekstra stor mikrobølgeovn: 57 liter og derover.

Hvor høj skal effekten være på mikrobølgeovnen?

Jo højere watt, din mikrobølgeovn har, jo hurtigere bliver din mad færdig. Størstedelen af mikroovne er på mellem 600-1200 watt, men det er muligt at finde mikrobølgeovne med endnu højere watt, hvis du planlægger at bruge mikroovnen ud over det sædvanlige. De er til gengæld også en del dyrere end de almindelige mikrobølgeovne.

Hvilke funktioner bør min mikrobølgeovn have?

Der findes mange forskellige mikroovne, der har forskellige funktioner. Du kan naturligvis få meget simple mikrobølgeovne uden ekstra funktioner, men som udgangspunkt anbefaler vi som minimum, at din mikroovn har følgende funktioner: Timer, oversigt over effektniveau og tilberedningstid – da det vil gøre madlavningen ekstra nem. Nogle mikrobølgeovne fås desuden med ekstra praktiske funktioner, såsom indbyggede programmer, så du blot skal trykke på en enkelt knap for at indstille din mikroovn til eksempelvis at lave popcorn. Det er naturligvis ikke en nødvendig funktion, men det kan være rart med lidt ekstra luksus.

Du kan desuden finde mikroovne, der fungerer som en kombi mikroovn. Det betyder, at du kan bruge din mikroovn som en normal ovn og derfor tilberede pizza, steg og kartofler, som du plejer i din ovn. Derudover er der for nyligt lanceret en del modeller, der har installeret en fugtighedsmåler, som kan måle fugten i din mad og derfor selv vurderer, hvornår din mad er færdig. Derudover findes der nyere mikrobølgeovne med LED-lys og smart technology, hvor du kan tilslutte din mikrobølgeovn til internettet eller til en bluetooth-forbindelse

Det er derfor helt op til dig, hvilke funktioner, du føler er mest nødvendige. Du kan sagtens nøjes med en simpel model, men det kan være lækkert med lidt blær.

Hvad koster en mikrobølgeovn?

Eftersom, at der er stor forskel på de forskellige mikrobølgeovne, er der naturligvis også stor forskel på prisen på en mikrobølgeovn. Du kan ofte finde en mikroovn på tilbud og dermed spare en del kroner. Du kan finde enkle og billige mikrobølgeovne helt ned til 300 kroner, men samtidigt er det muligt at investere i en mere avanceret og robust model på helt op til 7000 kroner. Hvis du vil have en god mikrobølgeovn, der stadigvæk er billig, så skal du nok regne med at lande et sted mellem de to ekstremer. Gennemsnitsprisen ligger et sted mellem 700 og 1200 kroner, medmindre du finder en god mikrobølgeovn på tilbud.

Hvad får jeg, hvis jeg betaler ekstra for min mikrobølgeovn?

De fleste mennesker, der i forvejen har en ovn, kan sagtens nøjes med en simpel mikroovn, hvilket du kan få forholdsvis billigt. Hvis du til gengæld vælger at købe en dyrere model, kan du regne med at der hører en del funktionelle features med. F.eks. kan du få en mikroovn med forudindstillede programmer, der opvarmer dit mad efter fødevarens behov. Derudover kan du forvente at få en mikrobølgeovn med et digitalt display, et brugervenligt styresystem og et indbygget rengøringsprogram. Sommetider får du også en mikroovn med indbygget grill. Læs evt. afsnittet omkring typer af mikroovne for at finde den mikroovn, der passer bedst til dig.

Hvilken type mikrobølgeovn, bør jeg investere i?

Der findes mange forskellige typer af mikrobølgeovne. De mest populære mikroovne i Danmark er dem fra Siemens, Daewoo, Epiq og Kenwood, men der findes mange andre gode virksomheder, der producerer mikroovne i højeste kvalitet. Eksempelvis har Sharp, Samsung og Melissa også lanceret fantastiske mikroovne. Det vigtigste, når du investerer i en mikroovn, er ikke nødvendigvis, hvem der har produceret den. Til gengæld er det vigtigt, at du køber den type mikroovn, der passer bedst til dine behov. Der findes tre forskellige typer af mikroovne, som alle kan noget forskelligt. I næste afsnit har vi beskrevet de tre typer, så du kan vælge den mikrobølgeovn, der kan leve op til dine forventninger.

Typer af mikroovne 

Almindelig mikroovn

Den klassiske mikroovn, kan ikke så meget mere end det, der bliver forventet af den. De er gode til at opvarme dine rester fra dagen før, en kold kop kaffe eller frossen mad. Du kan desuden lave popcorn og andre snacks, der er beregnet til mikrobølgeovnen.

Meget mere end det, kan mikrobølgeovnen ikke, men til gengæld fås de meget billigt. Der findes mange forskellige modeller, som du kan vælge efter dit behov og dit budget. Til gengæld kan du ikke bruge en almindelig mikroovn til at tilberede dine måltider, f.eks. kan du ikke stege din mad i mikroovnen.

Den klassiske mikroovn er dog helt ideel til dig, der allerede har en ovn.

Mikroovn med grill 

En mikroovn med grill formår at kombinere din mikroovn med et varmeelement, der fungerer som en almindelig ovn. Det betyder, at du kan bruge mikroovnen, som du plejer til at opvarme din mad, men samtidigt er det muligt for dig at tilberede hele måltider i ovnen. Det betyder altså, at det er muligt for dig at lave pizza, lasagne og kage i din mikroovn, så du kan spare ekstra plads i dit mindre køkken. Til gengæld er mikroovne med grill ofte en smule dyrere end de normale mikroovne, og de har desværre ikke en varm-luft funktion.

Kombi mikroovn

En kombineret mikroovn er yderst praktisk til dig, der bor småt. Du kan bruge mikroovnen som en lille almindelig ovn, da den bruger varmluft og kan grille din mad efter behov. Det betyder, at du kan lave alt, hvad hjertet begærer i den lille ovn. Til gengæld er de kombinerede mikroovne ofte en del dyrere, og det skyldes bl.a., at mikroovnen har varmluft.

Hvor køber jeg en mikroovn?

Du kan købe din nye mikroovn i de fleste fysiske butikskæder, der sælger elektroniske varer, f.eks. kan du få udmærkede mikroovne i Elgiganten, Harald Nyborg, Føtex og Jem & Fix. Hvis du leder efter en særlig model anbefaler vi dig dog at købe din mikroovn online, da du kan spare mange penge på at finde den billigste leverandør på nettet. Vi anbefaler dig at holde øje med priserne på denne side, så du kan finde det bedste tilbud på din nye mikroovn.

Hvilket design, bør min mikroovn have?

Det er naturligvis vigtigt, at din mikroovn lever op til dine forventninger. Nogle mennesker ønsker dog, at deres køkkenudstyr skal have et bestemt design, så de passer ind i hjemmets indretning. Eksempelvis er der nogle, der ønsker en sort mikroovn, som har et mere klassisk og stilrent design. Af sorte mikroovne anbefaler vi, at du tjekker modellerne fra Caso, Gorenje eller Electrolux, der alle har nogle fine sorte mikroovne. Du kan også få mikroovn i andre farver, f.eks. rød eller cremehvid, hvis du ønsker et helt specielt look. Desuden kommer mikroovnene i mange forskellige designs og former, så du lettere kan vælge den model, der passer ind i dit køkken.

kr.
Til butik
error: