Bedste termokande

I oversigten nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.


Hvordan fungerer en termokande?

En termokande eller en termoflaske fungerer på samme måde og hjælper dig til at holde dit vand køligt hele dagen eller kaffen varm i flere timer. Men hvordan virker en termokande så?

Den videnskabelige hemmelighed til en termokande er et vakuum. Vakuum er et tomt område som betegnes som et område værende lufttomt. En termokande består af en dobbeltvægsbeholder inde i den. Luften mellem de to vægge suges ud under konstruktionen, hvilket skaber et vakuum. I stedet for at indeholde et slags varmeelement til at holde varme ting varme, er en termokande designet til at holde varme ting varme ved ikke at tillade varmen at flygte.

Varme kan overføres gennem luften. For at holde varmen fra at flygte, har du brug for isolering. Den bedste isolator er om muligt et vakuum, fordi der ikke er nogen luft. Hvis der ikke er luft til at overføre varme, bliver varmen bevaret, hvor den er – og hvor du vil have det.

En termokande kan derudover også holde kolde væsker kolde, ved hjælp af samme teknologi. Det indeholder ikke nogen form for køle anordning. Det samme vakuum, der holder varme ting varmt, holder kolde ting kolde. Varme, som ellers kunne overføres til termokandens kolde indhold, forhindres i at nå det på grund af vakuumet mellem termokandens vægge.

Termokander som produceres nu er bygget meget mere robuste end tidligere. Moderne termokander er normalt lavet af et lag af plast, der hjælper med at reducere varmeoverførsel. Hvis du bruger en termokande i dag, kan du være temmelig sikker på, at din kaffe eller te vil være varm og dit vand stadig vil være koldt!

 

Fordel med en termoflaske fremfor en termokande?

Termoflasker er slidstærke og bærbare enheder, der holder drikken varm eller kold flere timer. Med en god termoflaske på din side har du fundet den perfekte rejsekammerat. En termoflaske er en to-go genstand til at bringe enten kolde eller varme væsker til vigtige begivenheder.

Derfor skal man vælge en termoflasker hvis man skal ud i naturen, stå på sidelinjen til en fodboldkamp eller noget helt tredje. Termoflasker kan klare at blive transporteret til forskellige arrangementer, mens termokander egner sig mest til hjemmet til festlige sammenkomster.

 

Hvordan gør jeg min termokande ren?

Termokander eller termoflasker er ligesom alt andet køkkengrej noget som skal gøres rent. En termokande skal som udgangspunkt ikke i opvaskemaskinen og derfor kan det stærkt anbefales at du gør denne ren med håndopvask. Det kræver ikke meget mere end opvaskemiddel og en opvaskebørste. Sørg for at få skrubbet siderne godt og derefter skyl termokanden grundigt så alle sæberester forsvinder.

Ét godt tip til rengøring kan være at skylle termokanden eller termoflasken lige efter denne er blevet tømt. På den måde undgår du at der sætter sig enten kaffe eller te rester ved låget og langs siderne. Du bør gøre din termokande ren efter hver gang du har brugt den, for at undgå bakterier og være mest mulig hygiejnisk.

 

Hvad kan jeg bruge en termoflaske til?

En termoflaske er det ultimative på en picnic. En termoflaske kan med fordel benyttes til at medbringe lidt varm kaffe eller te til familieudflugterne. Derudover kan du tage en separat termoflaske med til børnene så de kan drikke koldt varm hele dagen. Der findes nemlig ikke noget mere lækkert end koldt vand på en varm sommerdag.

 

Hvorfor købe en termokop?

Har du ligesom mange andre brug for din kaffe om morgenen? Eller har du måske lidt ondt i halsen og behøver lidt te til at starte dagen på? Så er en termokop det perfekte køb til dig. Om du skal i skole, på arbejde eller til møde, kan altid medbringe din termokop. Med en termokop kan du nyde din kaffe i bussen, på cyklen eller i bilen. Dermed kan du lige fra du møder om morgenen være frisk.

Mange har travlt om morgenen og når måske ikke at drikke kaffe. Derfor kan du fordel sætte vandet over mens du tager tøj på og blande en hurtig kaffe to go. Dermed får du din kaffe om morgenen på vej afsted. Du kan sidde i bussen eller i toget og hygge dig med lidt varmt til ganen og få en god start på en ellers travl morgen.

 

Hvad skal jeg holde øje med når jeg køber en termokande?

Der er flere vigtige faktorer når du skal vælge den helt rigtige termokande. Først er det selvfølgelig vigtigt at din termokande kan holde kaffe varm og det kolde vand koldt. Dette kræver en god isoleringsevne og dermed kan du være sikker på at du holder det varme varmt og det kolde koldt. Dernæst er kapaciteten også noget man skal holde øje med. Afhængig af anledninger du tænker at termokanden skal benyttes til, skal man bestemme sig for hvor stor kapaciteten skal være.

De fleste termokander kommer med en kapacitet på 1 liter, som udgangspunkt passer rigtig godt til de fleste. Til sidst er det selvfølgelig designet man skal holde øje med. Ting du placerer på dit veldækkede bord skal gerne se godt ud og der skal termokanden selvfølgelig passe ind.

 

Mærker der er kendte for termokander

Ligesom rigtig mange andre produkter, finder der utrolig mange producenter indenfor termokander. De mærker som skiller sig ud i mængden er især Stelton og Alfi.

Stelton har haft flere kendte designere til at designe deres termokander og disse har været utrolig populære i flere årtier. Stelton er en dansk virksomhed som blev grundlagt tilbage i 1960. Stelton er kendt for produkter såsom kaffestel, termokander, drikkeglas, bestik og andet. Stelton blev startet op af de to venner Niels Stellan Høm og Carton Madelaire.

Det andet mærke, Alfi er kendt for deres meget berømte kugle termokande, som blandt andet kan ses på Museum of modern art i New York. Alfi blev grundlagt i 1914 i Tyskland og lancerede i 1918 verdens første termokande med glasindsats.

De to virksomheder ses rigtig ofte og de har utrolig mange lækre produkter på markedet. Indenfor termokander er virksomhederne begge kendte for de meget flotte designs. Selvom de to virksomheder er konkurrenter kan du uden problemer både købe den velkendte høje cylindriske termokande fra Stelton og den kugleformede termokande fra Alfi. Disse to passer godt sammen og samtidig får du to af de mest populære termokander på markedet hjem til dig selv.

error: