Bedste skærebræt
Rangeringen er baseret på produktets funktioner, design, pris, anmeldelser samt eksterne tests.
Nyt skærebræt?
Elsker du at lave god mad og bruger du meget tid i køkkenet? Gode knive fortjener gode skærebrætter og skærebrættet er blandt de køkkenredskaber som bliver brugt allermest. Derfor er det selvfølgelig rigtig vigtigt at have et godt skærebræt i sit hjem.
På denne side finder du et overblik over hvilke skærebrætter der er bedst baseret på brugeranmeldelser. Læs mere om de bedste skærebrætter og vælg de bedste skærebræt til dit køkken.
Forskel mellem skærebræt og spækbræt
a hvad kalder man egentlig køkkenredskabet som man benytter til at skære både grøntsager, kød og brød ud på? De fleste tænker måske at spækbræt hentyder til at man skærer spæk ud, men dette er dog ikke helt korrekt. Det kommer faktisk fra ordet spække som betyder noget hen i retning af store mængden. Dermed er det faktisk størrelsen på redskabet som vil afgøre hvilket navn der passer bedst. Fra nu af vil de blot blive kaldt et skærebræt.
Hvorfor er det vigtigt med et godt skærbræt i køkkenet?
Mange tænker måske ikke over det, men et skærebræt er faktisk et af de køkkenredskaber som bliver benyttet allermest. Derfor er det selvfølgelig rigtig vigtigt at have et godt skærebræt. Skærebrætterne bliver brugt til at hvad der skal skæres, hakkes, snittes eller flækkes.
Derudover er størrelsen på dit skærebræt også rigtig vigtig, fordi det er altid mega irriterende at stå og skære og hakke og pludselig mangler der plads. Derfor er et stort skærebræt af foretrække, for at undgå pladsmangel og frustration under madlavningen. Ligesom det er vigtigt med et godt skærebræt, er det også vigtigt med en god brødkasse, til at holde brødet friskt.
Hvilket materiale er det bedste skærbræt?
Materialerne som typisk vil blive brugt til skærebrætter er primært materialer såsom træ og plastik. Materialerne af skærebrætterne kan typisk blive brugt til en guide for hvad de er gode til. Nedenfor har vi listet materialer som skærebrætter typisk kan komme i.
Inden du læser om de forskellige typer af skærebræt, kan du her læse om de mest hyppige fejl du begår, når du bruger dit skærbræt.
Plastik
Mange tror, at plast er det mest hygiejniske skærebræt materiale, især da det i modsætning til træ eller bambus kan blive vasket op i opvaskemaskinen.
En undersøgelse fra University of Michigan viste at “flere bakterier genvindes fra en brugt plastoverflade end fra en brugt træoverflade.” Undersøgelsen viste også, at selv om et nyt plast skærebræt kunne desinficeres, var det ikke muligt at få en fuldstændig desinficeret plastoverflade manuelt.
Bambus
Bambus er valget af mange miljøforkæmpere. Et hårdt græs som er en bæredygtig, vedvarende ressource, der ikke kræver nogen kemikalier til at trives eller blive høstet. Og fordi bambusplader absorberer mindre væske end træplader, tror mange, at de er mindst lige så hygiejniske som træplader.
Men hvad er så ulempen egentlig med bambus? Bambus er 19% hårdere end traditionel ahorn, hvilket betyder, at det slider mere på dine knive. De små riller kan også måske fange din kniv og afbryde dig midt i en gennemskæring.
Konklusionen må være at du kan vælge noget som er værre end bambus, men bambus faktisk er et rigtig fornuftigt materialevalg til skærebrætter.
Træ
Træ er en vedvarende ressource, men er dog ikke så let fornybar som bambus. Derudover er et træ skærebræt venlig mod dine knive og holder dem skarpere længere. Og endelig er skærebrætter af ahorn eller bøg ikke lige så dårlige som en plastplade.
Vælger du et skærebræt i træ, så læs her hvordan du holder hygiejnen i top.
Et træ skærebræt er altså hvad vi bør have i vores køkkener. Hvis du regelmæssigt benytter madolie af mineralvand for at beskytte dit skærebræt mod farvning eller forvridning og vasker det op i hånden frem for i opvaskemaskinen, vil dit skærebræt blive hos dig i årevis.