Bedste madpincetter i test

Rangeringen er baseret på produktets funktioner, design, pris, anmeldelser samt eksterne tests.


Alle kan bruge en madpincet

Mange ved ikke, hvad en madpincet er, og det synes vi er ærgerligt. En madpincet er netop et vigtigt redskab i køkkenet, som kan opgradere dine madlavningsevner. De fleste professionelle kokke bruger en madpincet dagligt til alt fra anretning til tilberedning af maden, og det skyldes, at madpincetten er et utroligt hjælpsomt værktøj. Særligt i gourmet branchen bliver madpincetten brugt flittigt, når maden skal anrettes på en særlig måde – pincetten er dog ikke kun egnet til fancy anretning af mad, og derfor vil du vil helt sikkert få stor glæde af en madpincet i dit køkken.

Hvad er en madpincet?

En madpincet er, som navnet antyder, en pincet i en enten stor eller lille udgave. Du kender måske madpincetten fra køkkenet, hvor den lange pincet ofte bliver brugt til at vende kød. Madpincetten kan dog også bruges til andre formål: Hvis du køber en mindre madpincet, så kan du eksempelvis bruge den til at tage kapers, oliven og ansjoser ud af et glas, hvis din ske er for stor til at kunne nå ned i glasset – samt anrette din mad på den smukkeste måde.

Madpincetten VS madtangen

De fleste har en madtang i huset, da det er et utroligt behjælpeligt værktøj. Mange ved dog ikke, at alt hvad madtangen kan, kan madpincetten gøre bedre. Det skyldes, at madtangen er større og mere klodset, og at den derfor faktisk kan gøre mere skade end gavn på maden. Når du bruger en madtang, kan du ubevidst komme til at trykke lidt for hårdt på maden og dermed risikere, at maden falder fra hinanden.

Madpincetten er derimod et lettere redskab: De korte og lette madpincetter er perfekte til anretning, særligt af meget skrøbelige og delikate ting. De lange og kraftige madpincetter er gode til at vende din mad, eksempelvis en steg i en gryde, pølser på grillen og andre indbydende retter.

Madpincetten er dermed et bedre redskab end madtangen, da den er nemmere at håndterer. Madpincetten gør præcis det, du vil have den til, som brugte du dine egne hænder direkte på fødevareren.

Hvad kan jeg bruge madpincetten til?

Du kan bruge madpincetten til mange ting – det er næsten kun fantasien, der sætter grænser. For at give dig nogle idéer om, hvor hjælpsom madpincetten er, kommer der her nogle forslag til, hvor den kan hjælpe dig i køkkenet. Du kan eksempelvis bruge madpincetten til følgende:

    • Madpincetten kan tage små ting ud af et glas (f.eks. oliven): På den måde kan du undgå de uheld, der sommetider sker, når du vender glasset på hovedet for at få noget ud. Du slipper desuden for at skulle stikke dine fingre ned i glasset – og sparer din mad for uønskede og skadelige bakterier.
    • Madpincetten kan fjerne æggeskaller fra din æggemasse: Det kan være enormt irriterende, når æggeskallerne havner uønsket i din mad. Med en madpincet kan du hurtigt og let samle skallerne op.
    • Madpincetten kan vende kød i et enkelt tag: Hvis du vælger at købe en lang madpincet, så kan du let og elegant vende en steg i et enkelt snuptag. Bagefter kan du pynte stegen med delikate urter, så din ret ser ekstra lækker og indbydende ud.
    • Madpincetten kan vende dine hotdogs: .. og alt andet på din grill. Sarte pølser, sprødt brød og saftige grøntsager. Alt, hvad du kan lide at grille kan du vende let med din madpincet, så maden bliver grillet ensartet på alle sider.
    • Madpincetten kan vende din pastaret: Madpincetten gør det lettere at vende din pasta, så hvis du laver en pastaret, er madpincetten et ideelt værktøj. Hvis du eksempelvis laver carbonara, så kan du nemt få blandet den lækre masse ind i pastaen, så du får en ensartet ret, der er blandet ordentligt.

Hvad er fordelene ved at bruge en madpincet?

Den største fordel ved at bruge en madpincet er, at du bruger den til det, som du ellers ville bruge dine hænder til. Det betyder, at det er langt mere hygiejnisk at bruge madpincetten, som er ren og ikke spreder bakterier på din mad. Derudover er den ergonomisk og yderst nem at arbejde med. Dine fingre er varme og kan sætte aftryk på maden, men madpincetten kan let og elegant anrette og flytte på maden. Desuden brænder du ikke fingrene, når du benytter dig af et værktøj, hvilket betyder, at du kan anrette varm mad og servere det med det samme – og stadigvæk få maden til at se smuk og gennemført anrettet ud.

Hvilken madpincet skal jeg købe?

Når du er blevet overbevist om, at madpincetten er et uundværligt redskab i køkkenet, så undrer du dig måske over, hvilken madpincet du skal købe. Der findes lidt forskellige slags, som du kan købe efter dit behov:

Madpincet i plastik

En madpincet i plastik er yderst billig, og de kan nemt komme i opvaskemaskinen. Til gengæld er de ikke lige så robuste som en madpincet i stål. Du kan få en madpincet i plastik helt ned til 5 kroner, så hvis det er første gang, du stifter bekendtskab med madpincetten kan du med fordel investere i en plastik pincet. På den måde kan din kærlighed til pincetten stille og roligt bygges op, og er værktøjet ikke noget for dig længere, så har den ikke været for dyr.

Madpincet i rustfrit stål

Hvis du ønsker en solid madpincet, som skal holde i mange år fremover, så kan du med fordel købe en madpincet i stål. Det er vigtigt, at du husker, at materialet skal være rustfrit, så den kan kan vaskes op uden problemer. Madpincetten i rustfrit stål er lidt dyrere end en madpincet i plastik, men de er stadigvæk billigere. Den vil holde i mange år fremover og være en kæmpe hjælpe i køkkenet.

En lang madpincet 

En lang madpincet er et ideelt redskab til at vende den mad, du er ved at tilberede. Du kan bruge den til at tilberede stege, grøntsager, pasta og lignende, og maden vil tage mindst muligt skade, når du bruger pincetten frem for et andet køkken redskaber.

En kort madpincet 

De små madpincetter er perfekte, hvis du godt kan lide at lege med at anrette din mad. Du kan langsomt og elegant placere små og skrøbelige ting, så dine retter ser mere indbydende ud. Hvis du er en haj til at bage, så vil du formentlig blive rigtig glad for en kort madpincet. Med pincetten kan du pynte dine kager på den bedst mulige måde, så de ser ekstra detaljerede og smukke ud.

error: