Bedste termokrus

I oversigten nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.


Læs mere om de bedste termokrus

Leder du efter det bedste termokrus? En god termokop holder dine drikke varme eller kolde, så du kan nyde en varm kop kaffe på farten eller holde din hjemmelavede smoothie kold. Vi har samlet de bedst testede termokrus, så du kan finde det termokrus, der passer bedst til dine behov. 

Guide til køb af termokop

En termokop til kaffe, te eller andre væsker er både en billig og bæredygtig løsning. Ikke nok med, at du sparer kroner og øre på at købe take-away kaffe i dyre domme, når du blot kan tage din egen kaffe med på farten, du skåner også miljøet for en stor mængde affald fra engangskopper, når du benytter dig af en termokop. Der er dog stor forskel på de forskellige termokopper, der alle varierer i kvaliteten og prisen. Denne artikel vil guide dig igennem, alt hvad der er værd at vide omkring termokrus, så du lettere kan finde det termokrus, der passer bedst til dine behov. 

Hvordan fungerer et termokrus? 

Et termokrus har den smarte funktion, at når du har skruet låget fast, så sørger termokoppen for at holde din væske varm eller kold i en god rum tid gennem varmeisolering. Termokruset har ofte dobbeltsidede vægge, der sørger for at danne et slags vakuum, der holder temperaturen varmere (eller koldere) end rummet omkring koppen. Den smarte opfindelse gør, at vi kan tage kaffe eller te med på alt fra vandreturen til bilturen, og stadigvæk nyde godt af en varm drik, uanset hvor koldt (eller varmt) det er i omgivelserne omkring termokruset. Termokruset evne til at holde et vakuum ind, kræver meget robuste materialer. Derfor er de fleste termokrus designet i rustfri stål, der har en evne til at holde væsken varm i lang tid af gangen. 

Hvilke drikke kan jeg komme i mit termokrus? 

I princippet kan du komme alle slags væsker i dit termokrus, uanset om de er kolde eller varme. De fleste bruger deres termokrus til at holde deres morgen-kaffe (eller te) varm, mens de pendler til studiet eller kontoret. Du kan også fylde dit termokrus med kakao, chai latte, varm mælk, eller hvad du ellers synes er lækkert at drikke varmt.

Termokruset fungerer dog ikke kun til varme væsker, så du kan sagtens bruge kruset til kolde drikke. Nogle bruger et termokrus til at holde deres vand iskoldt, men du kan også fylde dit termokrus med juice, smoothies, sodavand eller andre drikke, du foretrækker kolde. Du kan evt. tilføje ekstra isterninger for at nyde din drik ekstra kold. 

Hvad bør jeg holde øje med, inden jeg investerer i et nyt termokrus? 

I denne guide vil vi give dig de bedste tips til, hvordan du vælger den bedste termokop til dine behov. Ved at undersøge disse punkter, vil du have en god forudsætning for at vælge en god termokop. Du bør derfor holde øje med:

Holde varmen

Det første du bør tjekke, når du skal investerer i en ny termokop er, hvor god termokoppen er til at holde på varmen eller kulden. En god termokop sørger for at holde din termokop varm i længere tid, så væsken har en fin temperatur, selv hvis du har haft termokoppen med på en længere tur hen til dit arbejde eller dit studie. Der er ikke noget værre end at have slæbt en termokop med på farten, for derefter at opdage, at din kaffe er blevet kold. Alle de termokopper, vi har refereret til, er de bedste på markedet, og de vil holde på temperaturen. Hvor længe termokruset vil holde på varmen, vil fremgå af produktbeskrivelsen.

Holde tæt

Et af de vigtigste ting, en termokop skal kunne præstere, er at holde tæt. Det er ikke meningen, at termokoppens væske skal ende uden for koppen, når den først er lukket til. Det er muligt at købe termokopper, der er så tætte, at de kan vendes på hovedet, uden at væsken løber ud. På den måde kan du have termokoppen med i din taske, uden at væsken løber ud og ødelægger resten af taskens indhold, hvilket kan være en kæmpe fordel for nogle pendlere.

Nem rengøring

Hvis din termokop ikke kan tåle en tur i opvaskemaskinen eller kræver specielle rengøringsredskaber, så øges chancen for, at du stopper med at bruge den, fordi det simpelthen kommer til at virke for uoverskueligt. Det er derfor en god idé at kigge efter en termokop, der er yderst let at rengøre, så du får lyst til at bruge din termokop mange år fremover. Du bør dog holde for øje, at det aldrig er en god idé at vaske din termokop i opvaskemaskinen hver eneste dag, da det kan ødelægge termokrusets evne til at holde på temperaturen. Det er en bedre idé blot at skylle dit termokrus med varmt vand og evt. lidt opvaskemiddel, når du har brugt den og så give den en grundigere rensning 1-2 gange om ugen i opvaskemaskinen. 

Brugervenlighed

Termokoppen skal ofte bruges på farten, og derfor skal produktet også afspejle dette. Det er derfor en god idé at vælge en brugervenlige termokop. F.eks. findes der termokopper, der kan åbnes med en enkelt hånd, hvilket er yderst praktisk, hvis du har termokoppen med i bilen. 

Hvem har brug for et termokrus? 

Der er mange mennesker, der vil have gavn af at investere i et termokrus. Hvis du ofte pendler, eller hvis du er studerende og gerne vil spare penge på kaffe, så kan en termokop med egen hjemmebragte drikke være en god idé. På den måde kan du spare penge på både drikken, men også skåne miljøet for en god mængde plastik og andet emballage fra to-go-kopper. Du kan også vælge at bruge din termokop til din yndlings to-go kaffe, du skal blot bede ekspedienten om at fylde din egen medbragte kop. Ikke nok med, at du vil spare på emballagen, din kaffe vil også holde sig varm i længere tid. 

Hvad koster et termokrus? 

Termokrus varierer en del i prisen. Du kan få termokrus med en fast pris på helt ned til 50 kr. Naturligvis får du også, hvad du betaler for, og de fleste termokrus koster mellem 125-200 kr. Du kan også finde top avancerede termokrus i en pris helt op til 250-500 kr, men så får du også et kvalitets-termokrus ud over det sædvanlige, der lever op til alle dine forventninger.Til gengæld kan du ofte finde termokrus i høj kvalitet på tilbud, så hold gerne øje med priserne for at finde den bedste pris. 

Hvilke overvejelser bør jeg gøre mig, inden jeg investerer i en termokop? 

På trods af, at en termokop er et forholdsvist simpelt produkt, så er der faktisk forskel på de forskellige kopper. Derfor har vi udarbejdet fire spørgsmål, du kan stille dig selv, inden du investerer i en ny termokop, så du kan være sikker på, at du køber den rette termokop. 

Kommer jeg til at opvarme væsken i min termokop i mikrobølgeovnen?

Hvis du allerede nu ved, at du kommer til at opvarme væsken i din termokop i mikrobølgeovnen, så er det en god idé at købe en termokop i et materiale, der tåler sådan en tur. Nogle typer plastik, keramik og glas er en sikker vinder her, mens rustfrit stål aldrig må komme i mikrobølgeovnen. Til gengæld er rustfrit stål bedre til at holde på varmen, så du måske slet ikke behøver en mikrobølgeovn. Tjek altid om termokoppens etikette siger god for, at den må komme i mikrobølgeovnen, før du selv tester det.

Kommer jeg til at bruge min termokop i bilen? 

Hvis du investerer i en termokop, der skal kunne bruges i din bil, så er det vigtigt, at den passer ind præcist ind i bilens kopholder, så koppen ikke glider, når bilen drejer. Kaffe-uheld er ikke en fornøjelse – særligt ikke i din bil. Det kan faktisk næsten direkte farligt, hvis dit kaffekrus ryger ud af sin beholder, da du bliver mindre opmærksom på din kørsel. Dette gælder især, hvis kaffekoppen ryger ned i dit skød, og du brænder dig. Derfor er det vigtigt, at termokruset altid passer i bilens kopholder. Hvis din bil ikke har en kopholder, så kan du heldigvis købe en kopholder forholdsvis billigt. 

Har jeg en tendens til at komme til at tabe ting? 

Det kan måske lyde som et fjollet spørgsmål, men hvis du ofte kommer til at smadre tallerkener og kopper, taber din telefon og lignende, så vil du formentlig også komme til at tabe din termokop. Hvis du er en smule klodset, er det derfor en god idé, at din termokop er lavet i holdbart materiale, såsom plast eller rustfrit stål. De keramiske kopper er et no-go, da de hurtigt smadrer eller knuses, hvis de bliver tabt på gulvet. Du kan se, hvilket materiale de forskellige termokrus er lavet af i produktbeskrivelsen. 

Ønsker jeg et specielt design? 

Termokrus fås i mange forskellige designs og farver, og du kan vælge et termokrus med alt fra en simpel kop i mørke nuancer til farverige krus med sjove motiver. For nogle betyder designet ikke noget, men for andre kan det være en del af glæden ved at medbringe sin egen drik. Du skal trods alt (formentlig) bruge dit termokrus i mange år fremover. Der findes også en del mærke-krus med unikke designs, som du kan vælge, hvis du ønsker et ekstra stilrent look på dit kaffekrus. Du bør dog være opmærksom på, at selvom termokruset er fra et populært mærke, så er det ikke nødvendigvis den bedste termokop. Du tjekker om termokruset er godt ved at følge vores guide, “Hvad bør jeg holde øje med, før jeg investerer i et nyt termokrus”.

Er du kaffe-fanatiker? 

Der er ikke noget at sige til, hvis du sætter pris på nuancerne og smagen i din kaffe. Det gør vi også selv. Du skal blot huske på, at der er forskel på, hvordan de forskellige materialer interagerer med din kaffe, hvoraf nogle materialer er bedre til at bevare smagen end andre. Plastikkopper kan give en mærkelig eftersmag, når du drikker din kaffe, mens rustfrit stål er bedre til at bevare de dejlige smagsnuancer i kaffen. Til gengæld vil den mest erfarne kaffedrikker kunne fornemme en kedeligere eftersmag ved rustfrit stål, hvor keramiske termokopper er at foretrække. Det er dog detaljer – de færreste mennesker vil kunne smage forskel. 

Tip til at holde din drik varm i din termokop

Naturligvis er det en god idé at investere i en termokop, der kan holde på varmen. Men derudover kan du selv sørge for, at dit krus holder sig ekstra varmt. Det gør du ved at vælge at hælde kogende vand i din kop og derefter hælde det ud igen, lige inden du hælder en varm væske ned i koppen. På den måde har du varmet koppen op, inden den kommer i brug, og den vil derfor holde din væske varm i længere tid. På den måde er du 100 % sikker på, at din kaffe er varm – også når du er nået hen på kontoret. Pas på du ikke brænder tungen!

Konklusion

Hvis du er en koffein-afhængig kaffe/te-elsker, så er der en del penge at spare ved at medbringe dit eget termokrus. Du kan desuden spare planeten for en del engangsemballage ved at investere i din egen termokop, som du kan medbringe overalt. Der er forskel på, hvilket termokrus, du bør købe, alt efter hvilke behov du har. Særligt hvis du skal kunne have din termokop med i bilen, er der nogle bestemte funktioner, som termokruset bør besidde. F.eks. skal du kunne drikke af termokoppen med en enkelt hånd, samtidigt med at den skal passe ind i bilens kopholder.

Du kan få termokopper i mange forskellige farver, designs og med forskellige motiver, så du kan let vælge en termokop, som du kan holde ud at kigge på i mange år fremover. Der findes termokrus beregnet til vandreture, togture, køreture samt studie eller kontor-livet, som du kan investere i efter dit eget behov. Vi håber, at du er blevet klogere på, hvilken type termokrus, der passer bedst til dine behov. 

error: