Bedste brødkasser

Rangeringen er baseret på produktets funktioner, design, pris, anmeldelser samt eksterne tests.


Læs mere om de bedste brødkasser

På denne side kan du se mere om de bedste brødkasser på markedet. At finde den rette brødkasse kan ofte være svært, da der findes rigtig mange udseende og designs. En brødkasse har det simple formål, at sørge for at dit brød holder sig så længe som muligt. Det gælder både rugbrød, friske boller og franskbrød.

Ovenfor kan du læse om de mest populære brødkasser på markedet. Fælles for modellerne er, at de har ventilationshuller på bagsiden og har flot design. Så er det blot at vælge en brødkasse i det design man ønsker. Længere nede på siden kan du læse mere generelt om brødkasser.

Hvad er en brødkasse?

En brødkasse er en beholder til opbevaring af brød og andet bagværk. En brødkasse er designet til at holde brødet friskt, samtidig med at det hjælper dit køkken med at have frie køkkenflader. Brødkassen er typisk designet med et flot udtryk og er oftest tæt forseglet. Når de står i køkkenet, så formindsker de fugten og hjælper dermed brødet til at holde sig så friskt i så lang tid som muligt. I nogle tilfælde kan en brødkasse også hjælpe med at holde brødet fri for skadedyr, såsom mus.

Der findes også flere forskellige brødkasser som er udarbejdet i retro design. En retro brødkasse kan tilbyde et anderledes twist til dit køkken udseende, som du måske ikke ser så mange andre steder. Det kan bestemt være det hele værd, at vælge en retro brødkasse. Ovenfor ses nogle brødkasser fra producenten Wesco, som er udarbejdet i et flot retro design.

Skal jeg opbevare brød koldt?

I mange tilfælde vælger folk at opbevare brød i køleskabet og deres tanke er, at brødet holder sig fri for fugt og i stedet holder sig friskt i så lang tid som muligt. Desværre, så er det præcis det modsatte der sker – brød som bliver opbevaret i køleskabet kan begynde at forfalde allerede efter en enkelt dag. Grunden til at det ikke virke at holde brødet fugtfri er, at det ikke er fugten som gør brødet tørt.

Tørheden er forårsaget af en process som kaldes “retrogradering”. I denne process bliver stivelsesmolekylerne nedbrudt, hvilket kan få brødet til at virke tørt og hårdt. Retrogradering forekommer meget hurtigere i kolde temperaturer, som der normalt findes i et køleskab. Som du nok har gættet, så skal du derfor ikke opbevare brødet så koldt som muligt.

Hvordan skal jeg opbevare mit brød?

I stedet for at holde brødet køligt, så anbefales det klart at du opbevarer brødet ved stuetemperatur i en beholder, som er designet til at holde luften fugtig, såsom en rigtig brødkasse.

Der findes mange forskellige typer af brødkasser på markedet, som giver forbrugerne mulighed for at finde en model, som passer til enhver køkkenindretning og eventuelle personlige stilpræferencer.

Når det kommer til materialevalg, så er der også et hav af muligheder, der findes brødkasser i alt fra træ, akryl, rustfrit stål osv. Brødkasserne kan også fås med et hav af forskellige låg herunder hængsler, rulletop, løft-af, drown-down osv. Man kan som forbruger endda finde brødkasser som har nogle smarte egenskaber, i form af et udtræksbræt, der kan bruges til servering.

Gode tips til køb af ny brødkasse

Hvis du er i markedet for en ny brødkasse, så er det klogt at overveje den plads, som du har til rådighed i køkkenet. Der er en stor mængde af brødkasser, som kun kræver en begrænset mængde af plads på bordpladen eller hylden. Husk på at nogle brødkasser kun er designet til at kunne indeholde et enkelt brød.

Hvis du derfor har en stor familie, så kan du godt overveje at købe en brødkasse, som kan indeholde mere. Du kan endda også finde modeller som er gennemsigtige. Hvis du derfor har flere brød eller er glemsom, kan du altid se hvad kassen indeholder. Ovenfor har vi samlet de bedste brødkasser, og mon ikke der er en brødkasse som passer ind i din smag?

error: