Bedste stempelkande

I oversigten nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.


Det er ingen hemmelighed..

Det er ingen hemmelighed, at kaffe er en yderst populær drik, der er bredt nydt over hele verden. Det er blevet en favorit almindelig drink på tværs af alle aldersgrupper takket være dets forfriskende og passende koffein niveau. En række studier har endda vist de store fordele en person kan opnå ved at indtage kaffe dagligt. Andre myter har også spillet en vigtig rolle i ​​kaffens popularitet, især dem, der hævder at drikke kaffe regelmæssigt forbedrer mentale koncentrationsniveauer og firedobler ens hjerne funktionalitet! Men det er ting som kan diskuteres i meget lang tid.

En kop kaffe indeholder essentielle næringsstoffer til din krop som Riboflavin, Mangan, Kalium, Magnesium og Niacin. Det er forbløffende, hvordan alle disse næringsstoffer er pakket i hver kop kaffe du laver.

Men at lave den bedste kop kaffe kræver mere end at kende alle de næringsværdier, der følger med hver kop kaffe. Det kræver ekstraordinære kaffe kompetencer og det rigtige udstyr til at levere den store smag og tekstur, vi alle ser frem til i starten af ​​hver dag.

 

Hvad er så specielt med stempelkander?

Der er mange teknikker til brygning af kaffe som man kan bruge alt efter hvilken type kaffe du ønsker at lave, og selvfølgelig dine præferencer. Mens nogle mennesker nyder kaffe fremstillet ved hjælp af udstyr som espressomaskiner eller baristas i caféer, foretrækker andre deres kaffe brygget på den gamle og traditionelle måde i deres hjem.

En af ​​de bedste måder at lave en lækker kop kaffe i hjemmet er ved at bruge en stempelkande. Det er det perfekte udstyr, som alle har brug for til at lave god kaffe.
Stempelkander er typisk et cylindrisk formet bæger med et stempel. Hovedhuset kan enten være glas, plast eller stål indkapsling. Stemplet er lavet af et net, der er designet til at lade væsken komme igennem, mens kaffegrumsen bliver skubbet ned til bunden.

Det gode ved en stempelkande er at du selv vælger mængden af kaffe og trækketider som vil resultere i at du kan lave din yndlings kaffe. Derudover kan du også brygge mange kopper ad gangen som er meget belejligt til store arrangementer og fester. Generelt er stempelkander utrolige pæne i deres design og dette er smukt på et veldækket bord.

 

6 gode råd for brygning af kaffe ved hjælp af stempelkande

Før du kommer ind i detaljerne om, hvordan du brygger din kaffe ved hjælp af en stempelkande, er der nogle gode råd man kan vælge at følge:

1. Kend din kaffe

Hvis det er muligt, gør et forsøg på at vide, hvilket land kaffebønnerne kommer fra. Som det normalt sker, har kaffe fra forskellige steder rundt om i verden forskellige smage. For de af os, der har brugt kaffe i årevis, er det ikke svært at identificere de bedste smage. Hvis du er en nybegynder er det tilrådeligt at prøve kaffe fra forskellige lande, indtil du finder en med en smag, du holder af.

2. Brug altid frisk kaffe

Det er ingen hemmelighed, at den bedste kaffe er lavet af nye ristede bønner. Den bedste måde at sikre, at du altid får de friskeste kaffebønner, er ved at male din egen kaffe er købe frisk kaffe i butikkerne. Altid køb kaffebønner der er godt pakket ind og solgt på markedet i robuste, lufttæt forseglede poser. Dermed sikrer du dig at kaffen er af god kvalitet.

3. Opbevaring af dine kaffebønner

Den bedste måde at opbevare dine kaffebønner på er i en lufttæt beholder. Keramiske krukker med gummi-pakning eller glas dåser er et godt valg til opbevaring af dine kaffebønner. Den største fejl du kan gøre er at køle dine kaffebønner (ristede kaffebønner er porøse og meget absorberende af mad lugt og fugt).

4. Vælg god kaffe

Det er ikke til at benægte, at nogle kaffedrikkere er kendt for at være lidt snobbede med deres kaffe. Derfor er det vigtigt at du finder din egen yndlingssmag indenfor kaffe og dermed kan du brygge din yndlings kaffe så tit du vil.

5. Arabica eller Robusta

Endnu et forvirrende emne. Men lad os rydde luften her. Hvis muligt, hold dig til 100% Arabica bønner. Robusta bønner er det billigere alternativ til arabica bønner og er kendt for deres høje niveauer af koffein og hårde smag.

6. Hold din stempelkande ren

At sikre at din stempelkande er ren er afgørende for at lave god kaffe. Hvis din stempelkande kan komme i opvaskemaskinen anbefales dette ellers er det håndopvask der skal til. Du kan bruge eddike til at opløse eventuelle rester af kalk i kanden.

 

Kaffens historie

Kaffens historie går tilbage til år 800 og det menes at den oprindelige kaffe blev opdaget i Etiopien. Kaffen blev opdaget fordi munkene fandt ud af at geder opførte sig livligt når de indtog disse kaffebønner. Fra Etiopien nåede kaffen til Yemen omkring år 1400 og fra 1500 tallet til Mekka og Kairo. I det 16. århundrede havde den nået resten af ​​Mellemøsten, Sydindien, Persien, Tyrkiet, Afrikas Horn og Nordafrika. Kaffe spredte sig til Balkan, Italien og til resten af ​​Europa samt Sydøstasien og derefter til Amerika.

Kaffen kom til Danmark tilbage i midten af 1600-tallet, omkring år 1665. De første årtier var kaffen en meget eksklusiv drik som kun rigere og velhavende mennesker have råd til at købe og drikke. Op igennem 1700-tallet blev kaffe en mere udbredt drik blandt borgere og særligt i 1800-tallet blev kaffe kendt som især bøndernes drik. Eftersom Danmark bestod af 75% bønder tilbage i 1800 tallet gik Danmark fra at være kendt som værende tedrikkere til at være kaffedrikkere.

error: