Bedste printere i test

Rangeringen er baseret på produktets funktioner, design, pris, anmeldelser samt eksterne tests.


Læs mere om de bedste printere

Er du på udkig efter en printer? En farveprinter, der kan udskrive både fotos, dokumenter, kopiere og scanne? Eller en laserprinter, som blot kan udskrive sort/hvide dokumenter? Så er du kommet til det rette sted. Her har vi samlet de bedste printere til hjemmet og privat brug samt til det travle kontor med mange ansatte.

Alt hvad du skal vide om printere

I denne artikel finder du alt, hvad du skal vide om printere, hvilke overvejelser du skal gøre dig, inden du investerer i en printer, og om det overhovedet kan betale sig for dig at investere i en printer. 

Hvilke overvejelser skal jeg gøre mig, inden jeg køber en printer?

Der findes mange forskellige printere, og det kan være lidt af en jungle at komme igennem. Derfor har vi samlet vores tips til, hvilke overvejelser, som du skal gøre dig, før du investerer i en ny og god printer.

Først og fremmest skal du gøre det klart, hvad du skal bruge printeren til. Er den til privat brug eller er den til din virksomhed? Derfor har vi delt denne miniguide op i to: Til dig, der leder efter en printer til privat brug og til dig, som leder efter en printer til din virksomhed eller til det større kontor. I denne guide er der masser af hjælp at hente i forhold til at træffe det rette printervalg.

Printere til privat brug:

Du har to valg, når det kommer til at skulle printe. Du kan enten investere i en printer, som du nemt og bekvemt kan bruge derhjemme til dagligt, eller du kan vælge at printe på offentlige biblioteker eller institutioner. Sidstnævnte mulighed kan dog blive enormt besværligt og dyrt i sidste ende, og derfor kan det betale sig at investere i en god, men billig printer. Når du leder efter en printer til privat brug, er der dog en masse, som du bør overveje, inden du spurter ud i Elgiganten efter den første og bedste printer. 

 • Størrelsen: Det er ikke størrelsen, der betyder noget, når det gælder printere. I hvert fald ikke, hvis du har brug for en printer, der kun benyttes af dig selv og de øvrige beboere i dit hjem. Modsat store virksomheder, så har du ikke lyst til at købe en stor, klodset moppedreng af en printer, som du overhovedet ikke behøver. Der findes masser af printere i mindre størrelser – også nogle med stor papirkapacitet. Du kan sågar købe en mini printer, der er så lille og mobil, at du nærmest kan have den med på farten. Så overvej gerne, hvor din printer skal stå, før du investerer i en kæmpe kleppert.
 • Funktioner: En anden ting, du bør overveje, inden du investerer i en printer, er hvilke funktioner printeren skal have. Mangler du også en scanner eller en kopimaskine? Så kan du med fordel investere i en alt-i-en-printer. På den måde kan du spare både penge og plads ved at samle alle disse smarte maskiner i en enkelt printer. Hvis du skal bruge printeren til dit hjemmekontor, anbefaler vi, at du overvejer en printer med flere funktioner. Hvis du derimod kun behøver en maskine, der kan udskrive, så kan du spare penge på at finde en god og billig printer uden smarte features.
 • Farve: Farvepatroner kan være dyre, og det kan derfor være en god idé at overveje, hvorvidt du behøver en farveprinter, eller om du kan nøjes med en sort/hvid printer. Det sort/hvide printerblæk er billigt, og hvis du kun skal bruge din printer til at udskrive breve eller dokumenter, så kan det måske betale sig at købe en sort/hvid printer. Hvis du derimod skal udskrive billeder, farverige dokumenter eller lignende, så skal du huske at tjekke, om din kommende printer har en farve funktion. Der er desuden stor forskel på laserprintere og blækprinteres farvekvalitet, særligt hvis du skal udskrive fotos, og du kan derfor med fordel læse vores guide til forskellen mellem blækprint og laserprint. 

 

Printere til kontoret/virksomheden 

Der er forskellige ting at overveje, inden du køber en printer til kontoret/virksomheden, og derfor har vi samlet vores bedst tips til, hvad du skal overveje, inden du køber en printer til kontoret eller virksomheden

 • Størrelse og papirkapacitet: Hvis i er mange, der skal benytte jer af printeren, og der er plads på kontoret, så anbefaler vi, at i overvejer at købe en større printer med plads til store tonere og en ordentlig papirkapacitet. Det nytter ikke noget, at der næsten skal oprettes en ny stilling i virksomheden til at sætte nye papirark i printeren, fordi du er kommet til at købe en printer uden en stor papirkapacitet. Det tager tid fra virksomhedens egentlige arbejdsopgaver. Derfor anbefaler vi, at du overvejer at købe en større printer, så i ikke skal bekymre jer om at udskifte papir, toner eller tromler særligt ofte. Hvis printeren er til et mindre kontor med få ansatte, så printeren skal kunne stå på et skrivebord, så kan det derimod godt betale sig at købe en mindre printer. Nogle af de mindre printere har en forholdsvis høj papirkapacitet. Du kan derfor med fordel undersøge virksomhedens printbehov, før du investerer i en større eller mindre printer.

 • Funktioner: Medmindre du med sikkerhed ved, at i aldrig får behov for at scanne, bruge en fax eller kopiere, så anbefaler vi, at i overvejer at købe en all-in-one printer. Det er en printer med scanner, fax og kopi-funktion. Det har de fleste virksomheder brug for, og hvorfor ikke spare den plads og samle alle disse funktioner i en maskine? All-in-one-printere findes i både større og mindre størrelser, så der er lidt at være imellem til dit behov. Derudover så skal printeren formentlig kunne printe forskellige medietyper, så du kan med fordel overveje, om du får behov for at kunne udskrive på konvolutter, fotopapir, plancher m.m. Måske i også behøver en A3-printer, hvorved det vil være en god idé at undersøge, hvorvidt printeren betjener denne funktion.
 • Farve: Som udgangspunkt er det en god idé at investere i en farveprinter, da det næsten altid er noget, som man får brug for før eller siden. Så medmindre virksomheden kun har behov for at udskrive sort/hvide dokumenter, så er det en god idé at investere i en printer, der har denne funktion. På trods af, at farveblæk ligger i den høje ende af prisskalaen, ville det være synd at skulle udskifte en printer, der mestrer alle funktioner på nær farveudskrift, fordi i alligevel fik brug for farveprint. Du kan med fordel læse vores guide om laserprintere og blækprintere, da der er stor forskel på de to slags printere. 

 

Hvorfor skal jeg købe en printer? 

Måske du spørger dig selv: Kan det overhovedet betale sig at købe en printer? Du kan udskrive forholdsvis nemt og billigt på de fleste biblioteker. 

Der er dog mange årsager til, hvorfor det kan være en god idé at købe en printer. For det første er det en god idé at købe en printer for nemhedens skyld. Hvis du tager dig selv i at traske hen på biblioteket eller et kopicenter gang på gang for at låne en printer, så er der tid at spare ved at købe en printer, der kan stå på dit skrivebord i stedet.

 

Tid at spare 

Sommetider kommer det som et chok for os, hvor ofte man egentlig får brug for at printe. Måske det er det samme for dig? Der er de private dokumenter til særlige lejligheder. Det kan være sange, fotos eller en tale til faster Olgas 85 års fødselsdag, en opskrift på den lækreste grøntsagslasagne, som du har lovet din nabo eller din teenagedatters danskstil. Der er de mere fortrolige dokumenter, såsom vigtige mails, kontrakter eller andre dokumenter. 

Ja, efterhånden løber det op i mange forskellige slags dokumenter, som du har brug for at udskrive. Du kan altså spare en god rum tid ved at købe din egen personlige printer. 

Der findes selvfølgelig også online butikker, hvor du kan få tilsendt dine udskrifter ved et par enkelte klik på musen, hvilket faktisk kan gøres forholdsvis billigt. Til gengæld så kræver det ekstra tid, og du skal vente på at pakken ankommer til din dør. Selvom det ofte kun er en dag eller to, at du skal vente, så er der åbenlyst en del tid at spare ved blot at printe selv. 

Der findes desuden forskellige print abonnenter, hvor du kan få tilsendt blækpatroner eller tonere automatisk, når printeren er løbet tør for blæk. På den måde behøver du ikke engang at skænke det en tanke, at du skal have udskiftet dine blækpatroner.

 

Penge at spare

En anden årsag til, hvorfor du bør investere i en printer er naturligvis, at du vil spare utroligt mange penge. Selvfølgelig er der flere ting, som du skal bruge penge på, f.eks. papirark og printerblæk – og printeren selv. 

Hvis vi lige laver et simpelt regnestykke, så kan du købe en almindelig og billig printer i Bilka eller Elgiganten. Det vil ca. koste dig 700 kroner inklusiv printerblæk for en simpel, men god printer. Papirark er forholdsvis billige, og du kan købe omkring 1500 papirark for omkring 100 kroner. Det er 800 kr. i alt. 

På de fleste offentlige biblioteker, koster det omkring 1-2 kroner at udskrive en enkelt side. Det kan du gøre langt billigere hjemmefra, hvis du kommer til at printe mange dokumenter på længere sigt. Selvfølgelig skal du sommetider udskifte farvepatronerne, men alt i alt vil det være billigere at investere i din egen printer. Et farveprint på din egen printer koster max. 0,50 øre. Der er altså en del penge og tid at spare ved at investere i en printer. 

Du kan selvfølgelig også vælge at investere i en dyrere printer. F.eks. kan du købe en all-in-one-printer, der både har scanner, fax og kopimaskine indbygget. På den måde skal du aldrig bruge penge på at printe offentligt, og du kan spare penge ved ikke at skulle købe disse maskiner separat.

Nogle forbrugere ser endda printeren som en investering for dem. Det skyldes, at man bruger printeren langt oftere, end hvad man lige forventer. Der er ingen grund til at skulle investere tonsvis af penge og tid på at printe offentlige steder, når du kan gøre det nemt og billigt hjemmefra. 

 

Hvad er forskellen på en laserprinter og en blækprinter? 

I din søgen efter den bedste printer, er du formentlig stødt på både laserprintere og blækprintere, og du har måske undret dig over, hvad forskellen er på de to slags printere? Frygt ej! På denne side, vil vi beskrive forskellen på blækprintere og laserprintere samt deres fordele og ulemper, så du kan købe den printer, der passer bedst til dine behov. 

Selvom målet med udskrivningen for både blæk og laserprintere, er det samme; at sætte bogstaver og billeder på papir, så opnår de to forskellige printere dette resultat på meget forskellige måder. Du kan derfor blive meget klogere på de to slags printere ved at læse om dem og deres teknologi her. 

 

Blækprinter

En blækprinter bruger blæk og er ekstrem god til at udskrive farve-dokumenter og billeder, særlig hvis du køber en blækprinter, der er særligt designet til at udskrive fotos. 

Du kan derfor med fordel købe en blækprinter, hvis du skal udskrive farverige dokumenter eller fotos, da du vil få den bedste kvalitet. Det kan desuden være lidt sværere at finde laserprintere, som kan udskrive farver. 

Blækprintere er også mindre i størrelsen, og det kan derfor være en fordel at købe en blækprinter, hvis du skal bruge en printer til skrivebordet. Hvis du leder efter en printer, som du kun skal bruge lejlighedsvist, så anbefaler vi, at du køber en blækprinter, da den er langt billigere end en laserprinter. 

Blækprintere behøver ingen opvarmningstid inden udskrift, men til gengæld udskriver de en del langsommere end laserprintere. Ofte er blækprintere dog meget billigere end laserprintere, men blækpatroner skal til gengæld ofte udskiftes. Blækpatroner kan være ekstremt dyre, og faktisk er det nærmest billigere at købe en printer fra ny end at købe et helt sæt blækpatroner.

Det skyldes, at flydende blæk er en af ​​de dyreste væsker på planeten, fordi det er et højt udviklet produkt. Blækket er designet til at lave præcise strømningshastigheder, til at blande sig til en ensartet konsistens og tørre i øjeblikket, samtidigt med at farverne ser ens ud. Der er mange tanker bag fremstillingen af printerblæk, og derfor er blækket desværre at finde i den dyrere prisklasse. 

Blækprintere er dog overordnet billige end laserprintere, fordi de bruger en mindre kompliceret teknologi. Blækprinteren fungerer ved, at den bruger flydende blæk. Blækket overføres via dusinvis af mikrodyser, og printeren udskriver ved at overføre mikroskopiske dråber blæk til papiret. Derfor kan blækprintere udskrive på forskellige slags papirer og medietyper. 

En blækprinter er derfor ideel til det private hjem, især hvis du skal bruge en printer, der kan udskrive flotte fotos. 

 

Laserprinter

En laserprinter bruger toner i stedet for blæk og er lidt dyrere end blækprintere. Til gengæld holder toner væsentligt længere end blækpatronerne, og det kan derfor blive billigere på sigt at investere i en laserprinter. Til gengæld har du både brug for toner og en tromle til laserprintere, hvor en blækprinter kun skal bruge blækpatroner. 

Ved nogle laserprintere fås toner og tromle hver for sig, og det ses bl.a. ved de fleste Brother printere. Sommetider fås toner og tromle i en enhed, hvilket ofte forekommer ved de fleste HP printere.  

Hvis du leder efter en printer, du kan bruge hyppigt, og du har råd til at købe en laserprinter, så kan det godt betale sig at investere i en laserprinter, hvor du vil få den billigste pris pr. udskrift. Tonerne i laserprintere tørrer desuden ikke ud, hvis printeren ikke bliver brugt hyppigt, som det kan gøre ved blækprintere, der ikke er i brug. 

Farve laserprintere er anbefalesværdige, hvis du kun behøver en printer som kan udskrive farvede fotos af medium kvalitet, der ikke kræver farvedybde. De fleste laserprintere er ikke bygget til at håndtere farveprint. Selv de mest avancerede farve laserprintere, skal bruge specielt designet fotopapir for at udskrive farverige billeder i ordentlige farvetoner. 

Ofte er hastigheden på laserprintere en del hurtigere end en blækprinter, og det skyldes, at de designet til hurtigt at udskrive klare og skarpe dokumenter, modsat blækprinteres udskrevne dokumenter, der kan “bløde” lidt. Detaljerne i dokumenterne ved laserprint vil altså være yderst skarpe og detaljerede. Du vil sagtens kunne se forskel på et dokument, der er udskrevet på en laserprinter fremfor en blækprinter, da bogstaverne vil være skarpere og aldrig udsmattede.

Toneren i laserprintere består af en slags blæk i pulverform, som har en enorm styrke i farven. Derfor skal der ikke bruges lige så meget blæk som ved blækprint, og tonerne har desuden en enorm blækkapacitet. Varmeudvekslingen sker fra tonernes blækpulver til tromlen og overføres derefter til papiret. 

Det skaber en hurtig og effektiv udskrivning, som til gengæld ikke fungerer på fotopapir. 

Laserprintere er at foretrække på arbejdspladsen, netop pga. den hurtige printning. 


Skal jeg vælge en laserprinter eller en farveprinter? 

Hvorvidt du køber en laserprinter eller en blækprinter kommer altså an på dit behov.

I denne guide har vi sammenlignet de to slags printere, så du kan finde den bedste printer til dit behov. 

Kvaliteten af udskrift:

 • Sort/hvid blækprinter: Er god til udskrivning af tekstdokumenter
 • Farve blækprinter: Er god til at printe fotos i høj kvalitet med en bred vifte af farvetoner og farvedybde. 
 • Sort/hvid laserprinter: Er god til udskrivning af tekstdokumenter
 • Farve laserprinter: Er god til fotos i medium kvalitet og tekstdokumenter

Printhastigheden:

 • Blækprinter: Ca. 16 sider/minuttet. 
 • Laserprinter: Alt fra 15 til 100 sider/minuttet.

Omkostning: 

 • Blækprinter: Kan fås billigt. Holder minimum i 3 år. Blækpatroner skal skiftes ofte, kan godt udtørre, hvis de ikke er i brug. Bruger ikke tromle. 
 • Laserprinter: Er forholdsvis dyr. Holder minimum 5 år. Tonere skal sjældent udskiftes og udtørrer ikke. Du behøver både tromle og toner. 

 

Fordele ved henholdsvis blækprintere og laserprintere: 

Blækprinter: 

 • Fylder mindre end en laserprinter – ideel til hjemmet. 
 • Kan printe på mange forskellige slags papirtyper/medietyper.
  Kan udskrive enormt flotte billeder – særligt, hvis du køber en fotoprinter. 
 • Kan fås forholdsvis billigt.
 • Kan ofte udskrive større størrelser, f.eks. A3 print. 
 • Ideel til skrivebordet og hjemmet.

Laserprinter: 

 • Udskriver utroligt hurtigt og effektivt.
  Kan udskrive flotte tekstdokumenter.
 • Toner udtørrer ikke.
 • Toneren har en enorm kapacitet og skal derfor sjældent udskiftes. 
 • Hvis du udskriver meget, bliver det billigere på længere sigt.
 • Har ofte en stor papirkapacitet.
 • Ideel til erhverv og kontor. 

 

Ulemper ved henholdsvis blækprintere og laserprintere: 

Blækprinter: 

 • Flydende blæk er ekstremt dyrt, og hvis du skal bruge printeren ofte, kan det løbe op i en stor sum. 
 • Blækket kan risikere at udtørre i printeren, hvis du ikke bruger den ofte.
 • Udskriver langsommere end en laserprinter. 
 • Har ofte en lille papirkapacitet.
 • Den er ikke designet til at printe meget, hvorved du kan gøre skade på printeren ved at printe mere end det anbefalede pr. måned. 

 

Laserprinter: 

 • De kan være enormt store og klodsede.
 • De er ofte i den højere prisklasse.
 • Kan ikke udskrive avancerede fotos med farvedybde.
 • Kan ofte ikke betale sig, hvis du kun printer lejlighedsvist. 
 • Tonere holder længere, men når de skal udskiftes, kan det blive en dyr omgang. 


Hvorvidt du skal vælge en laserprinter eller en blækprinter, kommer altså an på, hvor meget du er villig til at bruge på printeren, hvor ofte du skal bruge den, og hvad du skal bruge printeren til. 


Type af printere

Efter du har læst om forskellen på blækprintere og laserprintere, er du måske blevet klogere på, hvilken en af disse to typer printere, du vil investere i, men i tvivl om, hvilken slags printer, du ønsker. Mange er på jagt efter en god, men billig printer, men er i tvivl om, hvilken type printer, der er bedst. Derfor har vi lavet en guide til de forskellige typer af printere, så du kan vælge den printer, der dækker dine behov. 

Nogle af printernes funktioner lapper ind over hinanden, og du kan formentlig finde en printer, der kan det hele. Her kan du dog blive klogere på, hvilke funktioner, du ønsker, at printeren skal besidde.

 

Fotoprinter 

Hvis du ønsker at udskrive flotte fotos i super kvalitet, så skal du overveje at investere i en fotoprinter. I modsætning til standard blækprintere, så findes ægte fotoprintere i to udgaver. 

Den første foto printertype, er de dedikerede fotoprintere, som er designet til kun at udskrive fotos. Du kan ikke benytte den til at udskrive dokumenter, da de ikke kan udskrive papirmateriale i bogstavstørrelse. Til gengæld er denne slags printer relativt lille og ofte bærbar, og hvis du skal bruge en printer, der kun kan udskrive fotos, så kan du med fordel vælge denne type. Den kan dog kun udskrive forholdsvis små fotos. 

Den anden fotoprinter type, er de “næsten” dedikerede fotoprintere. De er designet til seriøse amatørfotografer, og de kan udskrive output kvalitet på professionelt niveau i meget store størrelser. Hvis du leder efter en seriøs printer, der kan udskrive store fotos i topkvalitet, så kan du med fordel investere i sådan en printer. Tjek gerne foto printerens funktioner, inden du køber den, for at gennemskue, hvilken type fotoprinter, det er. 

Anbefales til: 

En fotoprinter er altså til dig, som udelukkende skal udskrive højkvalitets fotos. Hvis du blot ønsker at printe billeder lejlighedsvist, så kan det godt betale sig blot at købe en farve blækprinter, der kan udskrive fotos i høj kvalitet. 

 

All-in-one 

De bedste all-in-one printere er et godt valg til både hjemmet og det mellemstore kontor. Du kan spare en god sum penge og en del plads på at vælge en all-in-one printer, da du ikke behøver at købe flere forskellige maskiner med individuelle formål.

En all-in-one printer er en multifunktionel printer, der både kan udskrive, kopiere og scanne – og sommetider har den også en fax-funktion. 

Anbefales til: 

Denne type printer er til dig, som har brug for en printer, der kan det hele. Den er et musthave til kontoret, især hvis i gerne vil spare på pladsen. Det er dog også en smart løsning i hjemmet, da man sommetider får brug for en scanner eller en kopimaskine. Hvis du alligevel skal investere i en god printer, så kan du med fordel overveje at købe en all-in-one printer. 

 

Sort/hvid printer 

Selvom fotoprintere og farveprintere er blevet bedre og billigere med tiden, er de fortsat en dyr løsning for folk, der ikke har brug for at udskrive fotografier eller farverige dokumenter. Nogle gange kan det godt betale sig at holde sig til det simple. 

Mens nogle virksomheder eller familier har brug for at kunne udskrive i farve, vil en simpel, sort/hvid printer kunne dække andre virksomheders eller familiers behov.

Sort/hvide printere er mere letfunktionelle og hurtigere end farveprintere, og de kan være fine til større virksomheder eller dit hjemmekontor, hvis du kun skal udskrive sort/hvide dokumenter.

Der findes sort/hvide printere med enkle opsætninger, der er ideelle til studerende, der bare har brug for at udskrive afleveringer til all-in-one printer, der tilfredsstiller behovene for maskiner i en lille virksomhed.

Det sorte blæk er desuden en del billigere end dyrt farveblæk, så en sort/hvid printer den billigste løsning. 

Anbefales til: 

Sort/hvide printere anbefales til dig, der med sikkerhed ved, at du ikke får brug for at udskrive i farver. Printeren er desuden hurtigere ved farveprintere, og der er derfor både penge og tid at spare ved køb af en sort/hvid printer. 

 

Trådløs printer 

Printere uden ledninger har den bonus, at de er lette at installere på ethvert kontor eller hjem, og de bedste trådløse printere er også ideelle, hvis du har brug for at udskrive fra smartphones eller tablets. 

Med en trådløs printer, kan du glemme alt om at skulle sætte kabler og ledninger fra din computer til din printer, og du kan ofte printe via forskellige apps, f.eks. Apple AirPrint og Google Cloud Print. Printeren behøver ikke engang at være i samme rum som din udskrivningsenhed. 

Det giver dig altså en langt større frihed, når du skal udskrive dokumenter eller fotos. Hvis du vil udskrive fra en bærbar computer, betyder det altså, at du har friheden til at bevæge dig rundt, mens du stadigvæk kan udskrive fra den.

De bedste trådløse printere kan udskrive direkte fra mobile enheder som laptops, tablets og smartphones. De er altså langt bedre egnet til et moderne liv, hvor de fleste bruger sådanne enheder til at arbejde på. Mange printere er trådløse nu om dage, men vi anbefaler dig at tjekke dette, inden du køber en printer. 

Der findes forskellige slags trådløse printere. Nogle er bluetooth printere eller har infrarøde forbindelser. Dog er de fleste trådløse printere WiFi-forbudne, og det er formentlig oftest WiFi printere, du vil støde på, når du leder efter en trådløs printer. 

Anbefales til: 

Trådløse printere er ideelle til både kontoret og hjemmet. 

 

Vi håber, at du nu er blevet klogere på, hvilken type printer, du skal investere i. I den næste passage har vi samlet de bedste printere, så du kan vælge den printer, der passer bedst til dit behov. 

 

Hvorfor er printerblæk så dyrt, og hvordan kan jeg spare penge? 

I din søgen efter en ny printer eller mere printerblæk, er du formentlig faldet over prisen på printerblæk og har undret dig over, hvorfor printerblæk er så dyrt. 

Printerblæk er nærmest dyrere pr. dråbe end den fineste champagne, og hvis du har haft en printer i noget tid, har du formentlig bemærket, at du har kastet lidt for mange kroner efter blækket, fordi blækpatronerne ofte skal skiftes.

Der er dog en del penge at spare hvis du følger nogle af disse råd.

 

Billig printere med dyr blæk 

For det første, er det dyreste du kan gøre, at købe en billig printer og derefter købe officiel printerblæk til den. 

Nogle blækprintere bliver solgt så billigt, at producenten faktisk taber penge på, at du køber den. Det skyldes, at producenterne tjener deres penge på de blækpatroner, som du køber senere. I stedet for at sælge dig en printer til en dyr pris, vil de sælge dig en billig printer og tjene penge løbende ved at levere dyre printerblæk til dig.

Mange printerproducenter gør en dyd ud af at gøre det vanskeligt for dig at gøre brug af uofficielle blækpatroner. Derfor indbygger de sommetider mikrochips i deres egne blækpatroner, som forhindrer, at printeren godkender, hvis du køber en uofficiel patron – eller sågar genopfylder en officiel patron. 

Hvordan kan jeg spare penge? 

Heldigvis er der hjælp at hente. Hvis du vil spare penge på dine udgifter til printerblæk, så kan du følge disse råd: 

 • Køb genopfyldte patroner: Du kan købe genopfyldte patroner fra andre virksomheder, og de er ofte en del billigere. De virker fint, selvom de store printerfirmaer advarer mod, at du køber dem. Det er klart – hvordan skal de ellers tjene deres penge?
 • Genopfyld dine egne patroner: Du kan sagtens købe gør-det-selv-sæt til at genopfylde dine egne patroner. Der er dog en risiko, for at de bliver afvist i printeren, og du skal passe på, at blækket ikke ender ved siden af patronen, for så bliver det en dyr fornøjelse. Du kan også vælge at købe en printer, der har en genopfyldelig blækbeholder.
 • Køb en laserprinter: Laserprintere er dyre, men toneren i laserprinteren holder til flere prints, og det kan derfor blive billigere i længden. Det gælder dog kun, hvis du bruger printeren meget, og du skal være opmærksom på, at printeren ikke er god til at farvefotos.
 • Køb blækpatroner i bulk: Ligesom med de fleste andre produkter, så vil du spare flere penge, jo mere du køber. Det billigste blæk vil ikke indeholde særligt meget blæk, mens de større udgaver indeholder en del mere. Det kan derfor ofte betale sig at købe mere blæk af gangen. Men du skal være opmærksom på, at blæk kan udtørre, hvis patronen er i brug, men ikke bliver brugt ofte nok.
 • Undgå printere med trefarvede blækpatroner: Hvis du udskriver farvedokumenter, skal du bruge en printer, der bruger separate blækpatroner til alle sine farver. Problemet med de trefarvede blækpatroner er, at du skal udskifte hele blækpatronen, selv hvis det kun er en enkelt farve, der er brugt op.

 

Får jeg printerblæk med til min nye printer? 

Det korte svar er ja. Printerblæk eller toner hører ofte med i dit køb af en ny printer. Men det er vigtigt for dig at vide, at det ofte kun er startpatroner, der er inkluderet i købet. 

Startpatroner er beregnet til at få printeren i gang med at udskrive og indeholder derfor en mindre mængde blæk end en standard blækpatron eller toner. Den holder formentlig kun til et par uger eller mindre, så derfor kan du godt begynde at overveje at bestille et nyt sæt blæk med det samme.

I næste passage har vi samlet de bedste blækpatroner, toner patroner og printerpapir, så du kan finde det tilbehør til din printer, som du behøver. 

 

Guide til installation af trådløse printere

Synes du, at det lyder for teknologisk besværligt at installere en trådløs printer? Det kan være en smule mere kompliceret at installere en trådløs printer end blot at plugge et USB kabel fra computeren ind i printeren. Til gengæld er trådløse printere en del nemmere at bruge, når først den er installeret. Derfor har vi lavet en miniguide til, hvordan du installerer din trådløse printer.

Sådan gør du: 

Trin 1: 

Placér din printer forholdsvis tæt på din trådløse router for at opnå det bedste signal. 

Trin 2: 

Tilslut strømkablet til printeren og sæt den i en stikkontakt. 

Trin 3:

Put dine blækpatroner/tonerpatroner i printeren, eller tjek at startpatronerne sidder korrekt. Tænd derefter printeren. 

Trin 4: 

Før du installerer printeren på ​​din PC, skal du sørge for at printeren er forbundet til et trådløst netværk. Det kan du gøre ved at gå ind i printerens menu og søge efter trådløse netværk. Tilslut derefter printeren til dit trådløse netværk. 

Trin 5: 

Kør konfigurationsguiden for at installere din enhed på din bærbare eller stationære pc. Når printeren er tilsluttet det trådløse netværk, så er den klar til at blive installeret på din computer. Hvis du bruger Windows 8 eller 10, sker en del af processen automatisk via operativsystemet. 

Hvis du bruger Windows 7 eller derunder, eller hvis din Windows ikke registrerede din printer, skal du bruge det indbyggede operativsystem til at tilføje printeren til din computer eller køre den tilhørende printersoftware. 

Hvis du har en MAC-enhed, skal du installere den nødvendige printerdriver på din MAC via den tilhørende CD, der fulgte med din printer eller gå ind på printerproducentens websted og downloade softwaren til din type printer. 

Trin 6:
Når du har installeret printersoftwaren på din foretrukne enhed, så er du klar til at udskrive. God fornøjelse. 

error: