Bedste bluetooth højtalere i test

Rangeringen er baseret på produktets funktioner, design, pris, anmeldelser samt eksterne tests.


Guide til køb af den bedste bluetooth højtaler

Det er yderst praktisk at have en transportabel højtaler, som du kan have med på farten, i haven eller i køkkenet, eller hvor du end ønsker det. Der findes dog mange forskellige typer af bluetooth højtalere, der varierer meget i kvalitet, pris og design. Denne guide vil tage dig igennem junglen af forskellige bluetooth højttalere, så du kan finde den bedste trådløse højtaler til dit behov.

Hvad er en bluetooth højtaler?

I virkeligheden er en bluetooth højtaler et meget simpelt produkt: Det er en højtaler, der kan modtage et bluetooth signal fra din computer, tablet eller smartphone, så du kan høre musik, radio, podcast, lydbøger og lignende, præcis når du ønsker det. Der findes dog mange forskellige typer af bluetooth højtalere. Nogle bluetooth højtalere er designet i ekstremt høj kvalitet og har derfor en helt formidabel og unik lyd. Andre bluetooth højtalere fås langt billigere og har dårligere lydkvalitet. Det kan være svært at finde rundt i, hvilken bluetooth højtaler, der er den bedste. Det bedste råd vi kan give er, at du bør lytte dig frem. Det kan dog være svært at prøve højtalerne, inden du køber dem. Heldigvis findes der en masse forbehold og råd du kan følge, inden du investerer i en ny bluetooth højtaler.

Hvilke funktioner bør min bluetooth højtaler have?

Den første overvejelse, du kan gøre dig, inden du investerer i en ny bluetooth højtaler, er at undersøge, hvilke funktioner, din højtaler bør have. I dette afsnit vil vi beskrive, hvilke funktioner, du bør undersøge ved højtaleren, inden du investerer i din bluetooth afspiller:

Bluetooth 

Mange ved ikke, at der findes flere versioner af bluetooth. De nyeste versioner er oftest langt bedre end de gamle, og de kan rumme længere afstand mellem højtaler og elektronisk enhed. Derudover er kvaliteten på overførslerne langt bedre i de nyeste versioner af bluetooth og samtidigt sørger den for et lavt forbrug af energi, så dit batteri holder længere i den transportable højtaler. Hvis du ønsker den bedste bluetooth højtaler, bør du derfor kigge efter en bluetooth afspiller, der mindst understøtter bluetooth version 4.0 eller 5.0.

Opladning

Det er smart med en bluetooth højtaler, der er nem at oplade og holder godt på batteriet. Vi anbefaler, at du vælger en bluetooth højtaler, der har en almindelig micro USB-port, så du kan bruge din powerbank til at oplade den, når du er på farten med højtaleren. Det er naturligvis også vigtigt, at du tjekker højtalerens batterilevetid, særligt hvis du leder efter en transportabel bluetooth højtaler. Det er ikke sjovt at sidde midt på festivalen uden musik, fordi din højtaler konstant løber tør for strøm.

Frekvens

Når du investerer i en ny højtaler, bør du altid tjekke, hvad højtalerens frekvensrespons er. Frekvensen bliver målt i et interval af hertz. Ofte siger man, at lyden bliver bedre jo bredere intervallet er, men det varierer fra person til person, hvordan lyden opleves. Som en rettesnor bør du kigge efter en højtaler med et bredt interval af hertz for at finde den bedste bluetooth højtaler med højest kvalitet af lyd.

Størrelse 

De fleste mennesker tænker på en mini udgave af bluetooth højtaleren, når de snakker om en bluetooth højtaler. Hvis du også ønsker en mini højtaler, så bør du derfor kigge efter en bluetooth højtaler, der er lille og kompakt. Særligt Sony og JBL leverer nogle gode og kompakte bluetooth mini højtalere til markedet. Hvis du tværtimod ønsker en stor bluetooth højtaler med god lyd og et større design, så frygt ej! Der findes mange store bluetooth højtalere på markedet, som vil passe fint til dine ønsker. Sony har også produceret nogle store højtalere med bluetooth forbindelse, så deres højtaler kan være værd for dig at tjekke ud.

Pris

Prisen på din bluetooth højtaler siger naturligvis også en del om kvaliteten. Jo flere kroner, du lægger i din bluetooth højtaler, jo højere kvalitet får du. Dermed siger vi ikke, at du ikke kan finde en god og billig bluetooth højtaler – for det kan du sagtens. Hvis du også kun skal bruge dine højtalere lejlighedsvist, så behøver du heller ikke at investere i toppen af poppen – men du kan nøjes med en højtaler i lavere kvalitet. Prisen varierer fra 100 kroner helt op til omkring 7000 kroner. De helt billige højtaler anbefaler vi dog ikke, da de har dårlig lyd og ofte går hurtigere i stykker. Du skal nok regne med at sætte fra 800 kroner og opefter af til en bluetooth højtaler, hvis du vil have en bluetooth højtaler i øvre kvalitet.

Hvor planlægger jeg at benytte mig af min bluetooth højtaler?

En anden overvejelse, du bør gør dig, er, hvor du planlægge at bruge din højtaler. Det skyldes, at der findes forskellige typer højtalere, der er er beregnede til forskellige formål. Hvis du blot skal bruge din bluetooth radio derhjemme, så kan sagtens tillade dig at købe lidt ekstra blær. Du kan finde yderst stilfulde højtalere, der passer ind i ethvert veldesignet hjem. Eksempelvis er bluetooth højtalere fra B&O, Marshall samt Georg Jensen designet i lækker kvalitet, der vil pynte i ethvert hjem. Fordelen ved at have en hjemme-højtaler er, at du ikke behøver at bekymre dig om, at højtaleren går i stykker under transport. Du kan sagtens flytte højtaleren fra rum til rum, men har du investeret i en meget dyr bluetooth højtalere anbefaler vi ikke, at højtaleren forlader hjemmet på grund af risiko for skader.

Skal du derimod bruge en højtaler, der kan tåle blæst, regn og sne, så kan du med fordel investere i en vandtæt bluetooth højtaler. Du kan også finde højtalere med lys, der er beregnet til at lyse mørke lokaler op eller fungere som kombineret højtaler og lampe, hvis du har din bluetooth højtaler med udendørs. Du kan også få en bluetooth højtaler til din bil, hvilket kan være yderst praktisk, hvis du kører meget og langt. Du kan desuden finde en bluetooth højtaler med tilhørende mikrofon til karaoke, hvis det er en hobby, du dyrker. Hvis du skal bruge en bærbar højtaler, så kan du også overveje at købe en bluetooth højtaler med hjul, der er nemmere at transportere.

Du kan desuden overveje, hvilke farver, du synes ville være passende til dine højtaler alt efter, hvor du planlægger, at højtaleren skal placeres. Skal den placeres i dit velindrettede hjem og ikke drage for meget opmærksomhed til sig selv, kan du overveje at købe en bluetooth højtaler med afdæmpede farver. Skal bluetooth højtaleren derimod bruges som fest- eller festival-højtaler, kan du overveje højtalere i farverige og sjove farver. De fleste bluetooth højtaler-producenter har en lang række farver og designs, som du kan vælge mellem.

Hvorfor skal jeg investere i en trådløs højtaler?

Hvis du er i tvivl, om du bør investere i en trådløs højtaler eller en ledningsdrevet højtaler, så vil vi lige nævne, hvorfor vi er fortalere for en trådløs højtaler. Årsagen er naturligvis åbenlys: Det er meget nemmere. Ved hjælp af din bluetooth-forbindelse kan du høre lige præcis det, som dit hjerte begærer på dine højtalere. Du kan stadigvæk flytte rundt på den enhed, som du afspiller fra. Det er selvfølgelig forholdsvis enkelt at sætte et jackstik til dine elektroniske enheder, men det kræver, at dine elektroniske enheder befinder sig i en lednings afstand fra dine højtalere.

Hvilke fordele er der ved en bluetooth højtaler?

Der er mange fordele ved en bluetooth højtaler. Du kan meget hurtigt og enkelt at tilslutte dine elektroniske enheder, så du kan høre dit favorit musik, og en bluetooth højtaler er forholdsvis billig. Derudover så kan du tilslutte et hav af elektroniske enheder, eksempelvis dine Apple og Android-enheder – og du kan tage din højtaler med på farten.

Hvilke ulemper er der ved en bluetooth højtaler?

Ofte kan du kun tilslutte en højtaler til din musikafspiller, hvilket kan være irriterende, hvis du gerne vil spille høj musik eventuelt i flere rum. Hvis du ønsker at afspille den samme musik fra flere højtalere, så kan du vælge at investere i en bluetooth højtaler, der understøtter en funktion, hvor du kan tilslutte to højtalere på samme tid. Det kaldes Near Field Communication (NFC) og er en funktion, der sørger for, at dine bluetooth højtalere kan arbejde sammen.

Hvor kan jeg købe en ny bluetooth højtaler?

Du kan købe en bluetooth højtaler i mange fysiske butikker, eksempelvis Bilka, Føtex eller Elgiganten. De bedste tilbud og de billigste bluetooth højtalere kan du finde online, hvor priserne konstant er opdateret. Vi anbefaler, at du finder den bluetooth højtaler, du vil købe og derefter tjekker priserne ud på denne side, hvor priserne altid er opdateret. På den måde kan du finde den bedste bluetooth højtaler til den bedste pris.

Hvilke bluetooth højtaler er den bedste?

Det er svært at slå fast, hvilken bluetooth højtaler, der er den bedste. De mest populære højtalere er fra JBL, Marshall, moveit og B&O, men det er ikke nødvendigvis de bedste til dine behov. Det kommer naturligvis an på, hvad du forventer af højtaleren. Efter en grundig research online, viser det sig, at nogle af de bedst testede højtalere blandt andet er Sonos Move og JBL Charge 4. Andre gode bluetooth højtalere, der fortjener at blive nævnt er Lemus x05, Harmon Kardon og Bose. Som nævnt kommer det dog altid an på dine behov, og forskellige mennesker finder forskellige højtalere gode.

Hvilke ekstra funktioner er værd at investere i?

Vi har tidligere beskrevet, hvilke funktioner, du som minimum bør få med i dit køb af en ny bluetooth højtaler. Hvis du ønsker en bluetooth højtaler ud over det sædvanlige, så kan du med fordel investere i en bluetooth højtaler med ekstra funktioner.

Denne liste vil give dig et overblik over, hvilke ekstra funktioner, der kan være værd at kigge efter, når du er på udkig efter en ny bluetooth højtaler:

  • En mikrofon til din bluetooth højtaler: Det er altid en god idé med en mikrofon til din bluetooth højtaler, særligt hvis du skal bruge din højtaler i bilen. På den måde kan du tale lovligt i telefon over dine højtaler, mens du kører bil. Du kan også bruge den til karaoke og lignende.
  • Lys i din bluetooth højtaler: En bluetooth højtaler med lys er meget efterspurgt. De er ultra festlige og lyser lokalet op – evt. i farverige mønstre.
  • En vandtæt udgave af din bluetooth højtaler: Hvis du er på festival eller udendørs, og vejret svigter.
  • Et ekstra input: Hvis du får brug for at kunne tilslutte en elektronisk enhed, der ikke understøtter bluetooth.

Opsummering

Hvad end du skal bruge en bluetooth højtaler til bilen, festivalen, køkkenet eller badeværelset, så findes der en højtaler, der er designet til formålet. Du kan købe bluetooth højtalere i forskellig kvalitet, alt efter hvad dit behov er. Du kan vælge en bluetooth højtaler i forskellige designs, farver og størrelser, der har et personligt twist – det er helt op til dig, hvilken bluetooth højtaler, du synes er den bedste.

error: