Bedste gamer mus i test

Rangeringen er baseret på produktets funktioner, design, pris, anmeldelser samt eksterne tests.


Læs mere om de bedste gaming mus

Mangler du lidt ekstra game eller blot en opgradering af dit nuværende udstyr? Ja, så er du kommet til det rette sted. Nedenfor har vi listet alle de bedste gamer mus på markedet, som har været med i gamer mus test.

I bunden af siden kan du finde en stor gamer mus guide, læse om de enkelte gamer mus mærker og læse om hvad du skal være opmærksom på. Men inden da, læs mere om de bedste gamer mus i test lige under dette afsnit.

Hvad kendetegner en gamer mus?

Er der overhovedet forskel på en almindelig mus, arbejdsmus eller en spillemus? Det korte svar er: JA. Væsentlig forskel faktisk. En gamer mus har naturligvis samme funktion som en almindelig mus, men den har en række opgraderinger/ændringer, som gør den velegnet til at spille computerspil med. Der findes, som du måske allerede har opdaget, en lang række af forskellige gamer mus. Nogle af de mest mærkbare forskelle er flere knapper – som er programmerbare – højere følsomhed (kaldet sensitivity), justerbar vægt, som kan tilpasses efter behov og ikke mindst en lynhurtig responstid, som reagerer i takt med dine reflekser i computerspillet.

Ser man helt generelt på det, så har en almindelig mus og en gamer mus samme funktionalitet. Den styrer musen på computeren. Med det sagt, så er en gamer mus så meget bedre til netop den funktion, som er noget nær livsnødvendigt, at have en gamer mus som reagerer på selv de mindste ryk. I afsnittet nedenfor får du en stor gamer mus guide, hvor vi gennemgår de vigtigste termer og ting som du skal være særlig opmærksom på.

Stor gamer mus guide

Der er en hel række overvejelser man skal tænke over, inden man kaster sig over valget af ny gamer mus. Nedenfor har vi fundet de mest essentielle ting man skal være opmærksom på, både når det gælder design, specifikationer og funktionaliteter.

Trådløs gamer mus eller gamer mus med ledning?

Dette er et af de helt store spørgsmål, når man skal vælge sin nye gamer mus. Skal det være trådløs eller skal du have en gamer mus med kabel, som historisk set, har været det foretrukne valg blandt alverdens spillere, grundet øget præcision, tracking og responstid.

Det er en smagssag, om du ønsker en gamer mus med eller uden ledning.

Ligesom at almindelige “arbejds”muse kan fås enten kablet eller trådløst, så kan du ligeledes vælge din gamer mus med kabel eller uden. For blot et par år siden var der ingen tvivl om, at man skulle vælge sin gamer mus med ledning, da trådløse gamer muse var nær ubrugelige, grundet den langsomme tracking.

Der er sket en hel del siden da, hvor teknologi har gjort det muligt at gøre dem noget nær identiske på performance. I dag finder du mange professionelle gamere, som spiller med trådløse gamer muse. Det er dog stadig tilfældet, at skal du være helt sikker på at have den bedste performance, så er en kablet løsning det rette valg. Selvom forskellen kan være minimal, er den sikre løsning, at vælge en gamer mus med ledning, da de har 100 % stabilitet og har en rigtig god tracking og responstid.

Det skal også nævnes at der er en markant prisforskel på trådløse gamer mus, og gamer mus med ledning. En kablet gamer mus kommer typisk i en væsentlig lavere prisklasse end det trådløse model. Dette skyldes at den trådløse teknologi er mere omkostningstung i sin udvikling, hvilket afspejles i prisen.

Der er en dog klar fordel ved den trådløse gaming mus – tag den med dig på farten. Grundet Bluetooth opkobling, er det uhyre nemt at tage den med i tasken, da du ikke skal tænke på den tilhørende ledning. Konklusionen er, at valget om en trådløs mus eller en gamer mus med kabel er afhængig af dine behov og ønsker.

Der er ikke den voldsomme forskel i performance, men du får fordel ved kabel i stabiliteten og optimal tracking/præcision, mens trådløse gamingmus er nemme at tage med på farten og du slipper for den træls ledning, som trækkes frem og tilbage over skrivebordet.

Hvad er DPI / følsomhed / sensitivity?

Dette er nok den vigtigste specifikation at holde øje med, når du skal vælge ny gamer mus. Musens følsomhed – altså hvor god er den til at reagere på dine håndbevægelser – måles i DPI. DPI står for “Dots Per Inch”, og har en betydning for hvor hurtigt musen kan flytte sig på skærmen og hvor følsom din mus er. Et højt DPI betyder, at markøren vil bevæge sig yderligere i forhold til din håndbevægelse. Et lavt DPI vil derimod bevæge sig en kortere afstand.

Hver spilmus skal have et DPI-interval (f.eks. 200 – 8000), og brugeren kan vælge et punkt imellem, der føles behageligt. En meget høj DPI ville være noget som 16.000 – det er der nogle gamer mus som har – endda nogle af dem på vores liste. De fleste kontormus vil have en DPI på godt under 1000, som sammenligning. De fleste spillere vil finde 800 til 3.000 komfortable, men du kan træne dig selv til at klare højere følsomheder over tid – men det kræver træning og øvelse.

Fordelen ved at have en høj DPI er, at du kan udføre reaktive handlinger hurtigere, fordi din markør bevæger sig hurtigere. Ulempen er, at jo højere følsomhed du vælger, jo sværere musen er at styre, fordi markøren bevæger sig så hurtigt. De fleste mennesker vil ikke vove sig til høje DPI højder som 12.000, så pas på at falde i fælden for at antage, at en høj DPI svarer til en bedre mus. Det er ikke nødvendigvis rigtigt.

Men hvis du har en høj opløsning (1440p QHD, 4K eller 5K) skærm, kan det være en fordel at købe en høj DPI-mus. Det skyldes, at markøren har flere pixels til at rejse på tværs, jo højere DPI-indstillinger virker ikke så hurtigt, når man sammenligner med at bruge en “almindelig” 1080p Full HD-skærm.

Polling rate

Polling rate (afstemningsfrekvensen) er, hvor ofte musen vil rapportere sin position til computeren. En høj polling rate betyder, at din mus oftere fortæller din computer, hvor den befinder sig. Det er godt, fordi det betyder, at din markør vil afspejle dine musebevægelser mere præcist.

En høj polling rate betyder dog også, at din computer skal arbejde hårdere for at forstå, hvor din mus er, fordi den modtager flere data per sekund. De fleste high-end mus dækker ud på 1.000Hz, hvilket betyder at de rapporterer deres position 1.000 gange hvert sekund. Heldigvis giver virksomheder som Razer og Logitech dig mulighed for at ændre pollinghastigheden, så du behøver at bruge den højest mulige, hvis du bruger en computer med lav ydelse.

Det er generelt accepteret, at det er svært at se forskellen mellem 500Hz og 1.000Hz. Men du vil helt sikkert mærke forskellen mellem 125Hz og 1000Hz, fordi musen vil hoppe lidt mere. Derfor er valg frekvensen vigtig, men ligesom med DPI, kan man ikke blot gå ud fra, at et højere tal altid er bedre.

Gamer med med laser sensor eller optisk sensor?

Der findes 2 typer af sensor, når du kigger på undersiden af din gamer mus. Hvor det i gamle dage var styret af en kugle, som styrede markørens retning, er det nu baseret på enten optisk eller laser sensor. Vælger du en optisk sensor, er du sikker på at musen kan klare sig på stort set alle overflader. Vælger du en laser sensor, finder du ud af, at der er overflader som den ikke klare sig så godt. Køber du en gamer mus med laser sensor, så bør du være opmærksom på, at den klarer sig bedst på reflekterende overflader. Dog ikke sagt, at en ikke fungere rigtig godt på en god musemåtte.

Programmerbare knapper og profiler

Som du måske også har bemærket, så er der som udgangspunkt mange flere knapper på en gamer mus, end en almindelig kontormus. Størstedelen af disse knapper, er programmerbare. Det betyder at du kan indstille din gaming mus, lige som du har lyst til. Alt afhængig af hvilket spil, kan du vælge hvad en bestemt knap på musen skal kunne gøre, når du trykker på den. Det kan være i League of Legends hvor du bruger dine Summoner Spells via musen, eller at du i CS:GO kaster din granat på en bestemt knap på musen.

I den sammenhæng, er der også nogle af de smarte gamer muse, som giver mulighed for at have flere profiler. I og med der kan være sandsynlighed for at flere personer bruger den smarte gamer mus, kan man have forskellige indstillinger. Har du en gamer mus med programmerbare knapper, har den sikkert også mulighed for at have flere profiler, hvor indstillingerne kan være forskellige.

RGB lightning – Justerbart farvelys i musen

Gaming mus handler ikke kun om ydeevne. Som du nok har lagt mærke til, er stort tilsyneladende enhver gaming mus nu udstyret med multi-farvet belysning, der kan justeres for at passe spillerens præference. Det er værd at være opmærksom på, hvor mange individuelt oplyste zoner musen har, da dette vil bestemme størrelsen og omfanget af RGB-tilpasning.

Hvis du vil synkronisere farverne mellem andre eksterne enheder (eksempelvis et tastatur eller headset), skal du købe ind i samme mærke-økosystem, som Razer eller Roccat.

Mest populære gaming mus mærker

Razer gamer mus

Som du kunne se fra denne liste af bedste gamer muse på markedet, så er Razer repræsenteret adskillige game. Det amerikanske firma, Razer, blev stiftet tilbage i 1998 og er kendt for at levere de bedste produkter til gaming industrien – her snakker vi nogle af de bedste gaming muse, tastaturer, headsets og musemåtter. Razer er vækstet meget siden de blev stiftet i slutningen af 1990’erne. I dag har de kontorer i mange forskellige lande, og er et af de mest velkendte gamer mærker i verden.

Dette gamer brand kan du stifte bekendtskab med i USA, EU og Kina, hvor de har en dominerende position. Dette har de blandt andet opnået ved at modtage støtte og opbakning fra den amerikanske tech mastodont Intel, som bl.a. producerer computer chips.

Her ses Razer DeathAdder Elite, som er en af de bedste gaming mus på markedet.

Gamer muse fra Razer vinder hvert år priser. På den globale og anerkendte elektronikmesse CES (Consumer Electronics Show) afholdt årligt i Las Vegas, har Razer i over 6 år i træk vundet titlen “Best of CES”. Dette er en titel som betyder, at man er blandt de mest innovative/bemærkelsesværdige elektroniske produkter – hvilket ikke er helt så ringe en titel.

Razer gaming mus er særligt kendt for at lave mus i et særpræget design, og ofte med mange konfigurerbare knapper. Dette er for at øge hastigheden og niveauet i særlige spil, som eksempelvis World of Warcraft eller League of Legends. Stiftet af ingenører, er Razer muse kendt for at have en særlig høj DPI, som du kan kan læse mere om i afsnittet ovenfor.

Razer var nogle af de første gaming muse, som ramte 1.000 DPI, mens mange af deres konkurrerende gaming muse kun nåede op på 300-400 DPI. En gaming mus fra Razer er bestemt ikke noget dårligt valg, og kan være din vej til at øge dit gaming niveau til nye højder!

SteelSeries gamer mus

Ligesom razer gaming muse, er SteelSeries også en af de helt populære producenter af de bedste gamer muse på markedet. En SteelSeries gamer mus er at finde på stort set alle lister, når der bliver lavet gamer mus test.

En gamer mus fra SteelSeries har eksisteret i mange år, og du har garanteret hørt om modellerne SteelSeries Rival eller SteelSeries Sensei. Dette er navnene på deres mest populære modeller, som er lidt forskellige i deres funktionaliteter og design. I begge serier eksistere forskellige modeller kaldet 100, 110, 300, 310, 500, 510, 600 og videre op. Forskellen her, jo længere op du bevæger dig i modelrækken, vil være bedre materiale, hardware, design og funktionalitet. Jo højere op på stigen man går, der vil prisen selvfølgelig følge med. Eksempelvis er SteelSeries Rival 600 en af de absolut mest populære gamer muse på markedet, og det er samtidig en af topmodellerne fra producenten – hvilket ofte hænger sammen.

SteelSeries modellerne har vundet store markedsandele inden for CS:GO spillere og fans i hele verden. Dette skyldes at modellen altid leverer topkarakter ved krævende FPS skydespil, grundet en god tracking. Rival og Sensei er fænomenale valg, hvis du er Counter Strike gamer, eller blot ønsker en super gamer mus, der er præcis, effektiv og nogenlunde prisvenlig.

Roccat gamer mus

Du har måske eller måske ikke hørt om mærket Roccat før. Det er ikke underligt, hvis du ikke har hørt om det. Mærket er en relativ ny producent, som blev stiftet i slut 2000’erne, med fokus på e-sport. E-sport som har taget verden med storm, hvor populariteten er steget eksponentielt de senere år. Roccat har haft skarp fokus på dette, og det tyske gaming brand ligger alle deres kræfter i at producere de bedste gaming mus, tastaturer, headsets og anden form for tilbehør til e-sporten.

Udover at laver kvalitetsprodukter til e-sport og gaming, har Roccat også satset på selv at lave hold til de professionelle e-sport turneringer. Derfor eksisterer det tysk ejede e-sport hold Team Roccat, som haft haft stor succes i bl.a. LoL (League of Legends) og CS:GO. Team Roccat har haft størst success i LoL, hvor de vandt den prestigefyldte turnering LCS – selvfølgelig med brug af deres eget gaming udstyr og deres egne udviklede Roccat gamer mus.

Som nævnt ovenfor, laver Roccat nogle særlige gamer mus indimellem. Dette er blandt andet eksemplificeret gennem deres Roccat Leadr mus. Her får den nemlig funktioner langt ud over det sædvanlige, hvilket også afspejler sig i prisen på denne avancerede gamer mus. Her er der nemlig tale om en eksklusiv gamer mus, hvor præcision og teknologi er i fokus. Eksempelvis har du en DPI på hele 12.000 i denne gaming mus, hvilket er meget højt!

Logitech gamer mus

Det er ikke nødvendigvis Logitech man forbinder med en god gamingmus. Logitech er de absolut største og mest populære indenfor mus og tastatur på arbejdet. De har siddet massivt på den del af markedet i mange år, og udvikler fortsat utallige modeller til at tilfredsstille den arbejdende forbruger. Senest er de gået hardcore ind i gaming verdenen, da man har set en stigende efterspørgsel på særlige gamer mus, som kan dække nogle andre behov end det daglige. Dette er de lykkedes med, og i høj grad endda.

Med deres lange erfaring indenfor produktion og udvikling af mus og tastaturer, var det ingen sag at tage e-sport markedet med storm. En Logitech gaming mus er udviklet til at kunne opnå den utrolige hastighed og præcision der er nødvendig for at vinde. En gaming mus fra Logitech vil garanteret kunne tilfredsstille de krævende behov du har, for at vinde i dit favoritspil på computeren. Om det er League of Legends, Counter Strike eller Fortnite du spiller, så kan en Logitech gamer mus være med på selv det højeste niveau.

Gamer mus test – Testkilder

For at finde frem til de bedste gamer mus på markedet, er det nødvendigt at se på de mange gamer mus test, som findes. Og det er mange. Vi har samlet et overblik over de største test af gaming mus. Disse gaming mus tests er taget med i betragtning, for at finde frem til listen og rangeringen af de bedste gaming muse på markedet. En gamer mus test er udarbejdet på baggrund af decideret live test, samt vurdering af specifikationer, ergonomi/design, kvalitet og holdbarhed.

Lyd & Billede / Jyllands-Posten gaming-mus test

Den danske hjemmeside Lyd & Billede foretager en lang række tests, og finder frem til de bedste modeller inden for et specifikt område. Her har de udarbejdet en gamer mus test, som kigger på 8 forskellige smarte gaming muse. De gamer mus som er medtaget i denne test, har 7 ud af 8 kabel. Dette skyldes, at gamer mus med kabel stadig er den foretrukne, det du får mest værdi for pengene.

Gamer mus i testen:

Logitech G903 Wireless HP Omen Mouse 600 SteelSeries Rival 310 Asus ROG Gladius II Razer Lancehead Tournament Edition Roccat Kone AIMO Kingston HyperX Pulsefire FPS Mionix Castor Ice Cream Den bedste gamingmus i testen er Razer Lancehead Tournament Edition, som får topkarakter (6/6).

Konklusionen på denne gamer mus er, at den er bygget til gaming på konkurrenceplan. Den er fantastisk præcis og alle niveauer af gamere, kan få glæde af dette redskab. Modellen har desuden fremragende software, dig gør at du kan programmere dig til tricks og genveje, som du ikke kan på særlig mange andre modeller. Den er dyrere end gennemsnittet af gaming modeller, men det er stadig ikke en stor investering du skal ud i, for at få fat i denne bedst i test gamer mus, Razer Lancehead Tournament Edition.

Desuden er der 4 af de øvrige gaming mus, som får 5 ud af 6 stjerner. Dette er blandt andet Logitech G903, Asus ROG Gladius II og SteelSeries Rival 310.

Læs den fulde test af gaming muse her.

Læs mere

Tom’s Guide – bedste gaming mus 2019

I denne gaming-mus test fra Tom’s Guide, bliver der løbende gennemgået de spillemus, som gør sig egnet til e-sport verdenen. I deres omfattende test, evalueres der først om fremmest hvor svært det er at sætte op, og hvilken software der høre med.

Derefter bliver der undersøgt hvordan man laver forskellige profiler, tilføjer funktionaliteter til knapper, ændrer lysindstillinger og sætter sensitiviteten. Vigtigst af alt, så gennemgår hver gamer mus den mest vigtige test. Hvordan er den at spille med?

Tom’s Guide gennemgår mindst 4 computerspil, på tværs af genre, for at evaluere hvor den excellere og hvor den evt. Fejler. Som udgangspunkt bliver gamer musen testet i minimum 4 dage, for at få en ide om hvor komfortabel musen er at bruge.

Gamer mus i testen:

Bedste overordnede mus: Logitech G502 Proteus Spectrum

Bedste budget gamer mus: Logitech G300S

Bedste game mus til venstrehåndede: SteelSeries Sensei 310

Editors Choice: Logitech G900 Chaos

Editors Choice: Razer Naga Trinity

Editors Choice: HyperX Pulsefire FPS Pro

Editors Choice: SteelSeries Rival 600

Editors Choice: Razer Lancehead

Læs hele testen her

PC Gamer – den bedste gamer mus 2019

Det store forbrugermagasin har lagt fokus på gamer mus. De har udarbejdet en stor gamer mus test, som vurdere og giver karakter til de mange gaming mus. I denne test er der blevet lagt vægt på følelsen af at bruge musen. Ja, selvfølgelig betyder specifikationerne og mulighederne en del for din gaming performance. Men skal du ultimativt blive glad for din nye gamer mus, så skal den altså føles godt i brug. Denne test har gennemgået 8 forskellige mus, som kan ses i den rangeret rækkefølge nedenfor.

Gamer mus i testen:

Razer Deathadder Elite (testvinder gamer mus)

Logitech G203 Prodigy (bedste budget gamer mus)

Logitech G903 (bedste high-end gamer mus)

Corsair Ironclaw RGB (bedste mus til store hænder)

Razer Naga Trinity (bedste MOBA og MMO mus)

SteelSeries Sensei 310 (bedste gamer mus til begge hænder)

Logitech G502 (bedste tunge gamer mus)

Logitech MX Vertical (bedste ergonomiske mus)

Læs hele testen her

Techradar – bedste gaming mus i test

Techradar.com er et stort magasin, som er eksperter indenfor alt hvad der handler om tech, gaming meget andet i den retning. Denne test har fundet 10 rigtig gode gamer muse, som er blandt de mest populære på markedet. Nedenfor kan du se de 5 bedste. Hvis du vil se den fulde liste over de bedste gamer mus i test, så kan du klikke i linket nedenfor.

Gamer mus i testen:

SteelSeries Rival 600

SteelSeries Sensei 310

Corsair Harpoon RGB Wireless

Logitech G903

Roccat Kone Aimos

Læs hele testen fra Techradar.com her

TrustedReviews.com – test af 13 gamer mus med og uden ledning

TrustedReview er kendt for at at lave tests, som er gennemborende og reelle. Denne gamer mus test er ingen undtagelse. TrustedReviews.com har testet hele 13 gamer mus modeller, og fundet frem til dig bedste modeller, du kan få på markedet. Ligesom de ovenstående tests, så vurdere de hvilken gaming mus, som er bedst i test, bedst hvis du er på budget, bedst til højre/venstre håndet osv.

Søger du en mus til spil, så kan det nemt være, at det er en af de modeller de har haft med i deres test, som er det rette valg for dig. Som enhver anden test udført af TrustedReviews.com, bliver der lagt vægt på reel og ægte test. De nævner selv, at de har testet disse modeller ved at låse sig inde i et mørkt rum, forsynet med diverse snacks og energidrikke. Og spillet en masse spil. Strategi, FPS, RPG og hvad der ellers findes, for at vurdere hvilket mus til spil som klarede sig bedst i test.

Gamer mus i testen:

Logitech G Pro Wireless – TESTVINDER

Corsair Dark Core RGB

Corsair Harpoon

Logitech G703

Logitech G903

Roccat Kone Aimo

SteelSeries Sensei 310

Udover ovenstående, er der også en række andre gamer mus med i testen, som alle bliver anbefalet af TrustedReviews.com. Dette gælder blandt andet Corsair M65 Pro RGB, SteelSeries Rival 700, Asus ROG Gladius II and Razer Lancehead.

Læs hele testen af gamer mus her

The Verge – Bedste trådløse gamer mus og mus med ledning til gaming

The Verge har lavet en omfattende gaming mus test, hvor de kigger nærmere på om du skal være en gamer mus med ledning eller en trådløs version. Som der nævnes i testen, så bliver det mere og mere udbredt blandt professionelle eSport spillere. Der er ikke nødvendigvis en version, som er bedre end den anden.

9/10 score: Logitech G Pro Wireless – Bedste trådløse gaming mus

8,5/10: Razer Deathadder Elite – Bedste gaming mus med ledning

Udover de to testvindere, har The Verge testpanel gennemgået 11 andre modeller med og uden ledning. Eksempelvis er nummer 3 i gamer mus testen, Corsair M65 RGB Elite med score 8/10. En række andre mus til gaming, som også får 8 ud af 10 i karakter er Roccat Kone Pure og Logitech G903.

Læs gamer mus testen her

error: