Bedste gamer stole i test

Rangeringen er baseret på produktets funktioner, design, pris, anmeldelser samt eksterne tests.


Læs mere om de bedste gamer stole

En gamer stol kan forbedre din spiloplevelse, så du kan sidde længere tid koncentreret foran skærmen. Spændinger, myoser og dårlig holdning vil forsvinde som dug for solen, når du benytter dig af en gamer stol frem for en almindelig kontorstol. Derfor har vi samlet de bedst testede gamer stole til den bedste pris her, så du kan finde den stol, der passer bedst til dine behov.


Din guide til køb af gamer stol

Leder du efter en ny gamer stol? Så er du kommet til det rette sted. Vi har researchet en del på emnet og har udarbejdet denne guide til køb af en gamer stol, så du kan blive klogere på, hvilken gamer stol, der passer bedst til dig. For at du får den optimale komfort, er det vigtigt, at du vælger en gamer stol, der passer til dine behov. Læs videre her for at finde verdens bedste gamer stol.

Hvad er en gamer stol?

Måske du undrer dig over, hvad forskellen på en gamer stol og en almindelig kontorstol er. Først og fremmest er det naturligvis vigtigt, at din gamer stol er ergonomisk og behagelig, så du kan holde ud at sidde mange timer i træk foran en skærm. Mange klager over rygproblemer og hovedpine, hvis gaming er en del af hverdagen og ofte skyldes det, at du sidder i en forkert stilling i en forkert stol. En gamer stol er derfor en uundværlig del af dit gamer-sæt, hvis du ofte gamer. Udover at forbedre dit velbefindende, så kan en gamer stol også forbedre din spiloplevelse. Det skyldes, at de forskellige gamer stole ofte er designet til forskellige formål og derfor er tilpasset til det, du spiller.

Hvorfor bør jeg investere i en gamer stol?

Måske undrer du dig over, hvorfor du bør investere i en gamer stol, ud over den åbenlyse årsag, at den er rar at sidde i. Der er dog flere årsager til, hvorfor det er vigtigt at have den rette stol, når sidder foran din computer i mange timer. For det første bliver du mere produktiv, når du sidder ordentligt – og du kan sidde i stolen i længere tid. Derudover er det vigtigt, at have en stol, der støtter din rygsøjle, da du ellers kan få smerter og ubehag i ryggen. Forskning tyder netop på, at gode og ergonomiske stole reducerer smerter i muskler og knogler hos folk, der sidder i længere perioder, hvorfor det anbefales at investere i gode stole på kontorer. Eftersom gamere også tilbringer meget tid foran en skærm, gælder de samme vilkår naturligvis for dem. Derfor er det en god idé at investere i en gamer stol, som vil støtte din ryg, så du undgår smerter, når du gamer.

Hvilke nøglefunktioner har en gamer stol? 

En gamer stol har flere meget nyttige funktioner. Først og fremmest, så er gamer stolens hovedformål at støtte din ryg, så du sidder i en optimal stilling. Det betyder, at du får færre smerter, særligt fordi gamer stolen sørger for, at din blodgennemstrømning bliver optimeret. Derudover støtter gamer stolen dine skuldre, din nakke og din lænd, så du kan sidde i mange timer foran skærmen. Derudover så er en gamer stol designet i yderst behageligt materiale, der nærmest smelter mod din krop. Vælger du at læne dig tilbage i stolen, kan du indstille stolen til at blive i en bestemt behagelig position, så du ikke laver nogle voldsomme og ubehagelig ryk i din krop.

Gør gamer stolen reelt en forskel? 

Gamer stole er yderst populære blandt gamere. Måske har du overvejet, om gamer stolen overhovedet gør en forskel for dig frem for, hvis du sad i en almindelig kontorstol? Denne tanke må vi desværre afvise: Gamer stolen gør en kæmpe forskel, først og fremmest fordi, at en gamer stol bare er en bedre stol end en klassisk kontorstol. Det skyldes, at gamer stolen støtte din ryg og din rygsøjle, så du sidder lige op, men behageligt og uden at bruge kræfter på at holde dig oprejst. En almindelig kontorstol vil ikke give samme støtte, hvilket betyder, at din ryg og skuldre vi have en tendens til at blive mere foroverbøjede. Det kan give smerter i ryg, skuldre og grumme spændingshovedpiner, fordi du kommer til at sidde i en lang periode i en forkert stilling.

Når du har investeret i en god gamer stol, kan du forvente følgende forbedringer i din krop:

 • Din ryg, skuldre og nakke vil have det betydeligt bedre. Du vil opleve færre spændinger i kroppen og mindre hovedpine.
 • Du vil kunne sidde i den samme stilling i længere tid – og dermed game eller producere i flere timer.
 • Du vil få mere energi – blodcirkulationen forbedres og skaber ny energi og velvære i din krop.
 • Du bliver mere bevidst om din krop og din holdning – og bliver muligvis mere tilbøjelig til at skabe sunde vaner for dig selv.
 • På længere sigt vil din holdning blive forbedret drastisk og du vil fremstå mere præsentabel og selvsikker.

Hvad bør jeg kigge efter, når jeg køber en ny gamer stol?

Som minimum bør du investere i en gamer stol, der er stor og rummelig med god plads til dig. Den skal desuden kunne tilpasses, så den passer til dig og være yderst behagelig at sidde på. Derudover er det naturligvis en god idé at den er let at montere, så du hurtigt kan installere stolen og blive klar til at game uden yderligere besvær. Den bør også være åndbar, da du kommer til at bruge meget tid i stolen – og lad os være ærlige – du kommer til at svede en del undervejs i din gaming, særligt hvis du er dybt koncentreret af spillet. De fleste gamer stole er designet i syntetisk læder med har mest-stof for at gøre stolen åndbar. Det er altid muligt at finde en billig gamer stol eller en gamer stol på tilbud, der lever op til disse krav. Hvis du derimod ønsker den bedste gamer stol, bør du kigge efter en gamer stol, der har yderligere smarte funktioner.

Eksempelvis bør du finde en gamer stol, der har et ekstra godt ryglæn, der både støtter din ryg, men også dit hoved, hvis du går op i komfort. Ønsker du ekstra støtte ved dit hoved, skal du kigge efter en gamer stol, der har et ryglæn, der er ekstra højt. Vi anbefaler på det kraftigste, at din gamer stol har nakke- og hovedstøtte – og meget gerne lændestøtte, da det er yderst vigtigt, at du bliver støttet disse steder af stolen. Derudover bør din gamer stol have behagelige armlæn, så du får støtte til dine arme og skuldre. Det er vigtigt at alle funktioner i gamer stolen er justerbare, så den kan indstilles præcist efter din højde og drøjde. Derudover skal din gamer stol gerne have hjul, så den kan drejes og bevæges efter behov.

For lige at opsamle, hvilke funktioner din gamer stol som minimum bør besidde, før at den er godkendt og anbefalet af os, så har vi udarbejdet denne opsummering af afsnittet:

 • Materialer i høj kvalitet, så du sidder ekstra behageligt – helst med åndbart stof.
 • Nakke-, hoved- og lændestøtte – for ekstra støtte og færre smerter.
 • Gode armlæn, der støtter arme og skuldre.
 • Justeringsmuligheder overalt: Så du kan indstille gamer stolen efter din højde og størrelse.

Hvilke slags gamer stole findes der?

Som udgangspunkt findes der fire forskellige slags gamer stole: konsol-gamer stolen, PC-gamer stolen, racer-stolen og gamer-sækkestolen. I dette afsnit vil vi beskrive de forskellige typer, så du kan blive klogere på, hvilken gamer stol, du skal vælge.

Konsol-gamer stol 

En konsol-gamer stol er, som navnet indikerer, en gamer stol, der er beregnet til dig, der spiller konsolspil på f.eks. PlayStation, Xbox eller Nintendo Switch. Konsol-gamer stolene kommer i mange forskellige størrelse og former, så det er bare om at vælge den stol, der passer bedst til dig. Den er beregnet til, at du kan sidde i forskellige afslappede stillinger efter dit behov. Det er dog vigtigt, at du ved, at en konsol gamer stol ikke er lige så ergonomisk og behagelig som en PC-gamer stol, og derfor anbefaler vi kun konsol-gamer stolene til dig, der udelukkende spiller konsolspil.

PC-gamer stol 

Den mest almindelige form for gamer-stol er en PC-gamer stol. PC-gamer stolen er beregnet til at kunne stå foran et skrivebord, så du kan sidde ordentligt, når du arbejder eller spiller på din PC. PC-gamer stolen er designet i et yderst ergonomisk design, der støtter din rygsøjle og dit hoved på den bedst mulige måde. Hvis din PC er din foretrukne spilleenhed, så anbefaler vi en gamer stol, der er beregnet til PC brug, da du vil få mest muligt komfort ud af sådan en model. De mest populære PC gamer-stole er blandt andet Paracon Knight Gamer stol og Nordic Gaming Racer gamer stol, men du kan også finde andre yderst velfungerende gamer stole fra andre producenter.

Racerstol

Hvis du udelukkende spiller racerspil, så kan du overveje at investere i en racerstol. Racerstolen simulerer et ægte racersæde, og de er designet specielt til at give dig den fulde oplevelse af dit racerspil. De er ofte teknologiske avancerede og designet i aller højeste kvalitet. Ofte kan du tilkøbe bestemt udstyr, f.eks. en pedal eller en gearstang for at gøre din spiloplevelse endnu mere autentisk. Der findes både professionelle udgaver i den højere ende af prisskalaen og amatør udgaver i den lavere ende af prisskalaen, så det er muligt at finde lidt til enhver smag.

Gamer-sækkestol 

Den billigste gamer stol, du kan købe er en gamer-sækkestol. Den er udmærket som junior gamer stol, da de er ultra billige. De er ikke designet til at være gamer stole, men de bliver ofte brugt til formålet, da de er yderst behagelige. De er ikke specielt støttende, så du skal holde for øje, at det ikke er en anbefalet type stol til langvarig brug. Til gengæld kan du sidde i lige netop den position, du ønsker, hvorfor mange vælger at investere i en sækkestol i første omgang.

Er gamer stole kun for gamere? 

Gamer stole er ikke kun for gamere. Faktisk anbefaler vi gamer stole til alle, der bruger betydeligt lang tid foran en computer, eksempelvis studerende og kontorarbejdere. En gamer stol bør ikke nødvendigvis kun ses som en stol, der er beregnet til gamere. Den kan anskues som en ultra god kontorstol, der kan forbedre dit arbejdsmiljø og forøge din produktivitet – hvad end du er gamer eller ej.

Hvad koster en gamer stol?

Det er naturligvis altid muligt at finde en billig gamer stol eller en gamer stol på tilbud. Hvis du ønsker en ekstra god gamer stol, f.eks. de populære Paracon gamer stole, Arozzi gamer stole eller Astralis gamer stole, skal du regne med at sætte omkring mellem 1000-2000 kroner af til den. Du kan dog sagtens få modeller, der er billigere eller dyrere. De dyreste gamer stole, som vi er stødt på, ligger på omkring 6500 kroner – men så får du også luksus for alle pengene.

Hvor kan jeg købe en gamer stol?

Du kan vælge at bestille din gamer stol online, hvor du kan spare en del kroner i forhold til, hvis du køber din gamer stol i en fysisk butik. Ønsker du at prøve din gamer stol, før du køber den, kan du finde gode gamer stole i Jysk, Ikea, Elgiganten og Bilka. Du kan evt. holde øje med priserne på denne side for at finde den bedste og billigste gamer stol på markedet.

Hvilke design skal jeg vælge?

Du kan vælge mange forskellige typer af gamer stole, og hvis du vægter design højt, så er det også muligt at finde fine gamer stole, der er pænere end gennemsnittet. Du kan desuden vælge din yndlingsfarve, eksempelvis er de mest populære gamer stole i rød, blå, grøn, sort eller med et helt særligt stof og design. Du kan desuden finde gamer stole med ekstra funktioner, eksempelvis kan du få en speciel gamer stol med højtaler og lyd.

Hvor meget skal min gamer stol kunne bære?

Det er naturligvis vigtigt, at du vælger at investere i en gamer stol, der understøtter din vægt. Når du er på udkig efter en ny gamer stol, bør du derfor altid tjekke, hvor mange kilo gamer stolen max kan bære. Du kan få gamer stole til 150 kg eller derover, hvis du behøver det.

Opsummering

Nu er du klar til at købe den gamer stol, der passer bedst til dine behov. For at du er sikker på, at du investerer i den helt rette model, kan du bruge denne liste af spørgsmål for at få et overblik over enhver gamer stol:

 • Kan denne gamer stole tilpasses til min præcise højde?
 • Passer gamer stolen til min kroptype?
 • Kan denne gamer stol bære min vægt?
 • Er stolen beregnet til det, jeg skal bruge den til?(Konsolspil, PC, arbejde)
 • Er stolen ergonomisk og i gode materialer?
 • Er stolen åndbar?
 • Passer stolens størrelse til mit kontor/mit værelse?
 • Kan jeg lide designet og farven på stolen?
 • Har stolen ekstra støtte til min nakke, mit hoved og min lænd?
error: