Bedste DAB radioer i test

Rangeringen er baseret på produktets funktioner, design, pris, anmeldelser samt eksterne tests.


Læs mere om de bedste DAB radioer

Leder du efter den DAB Radio, der er bedst i test? 

DAB digital radioer giver et perfekt signal og en fantastisk lyd, samtidig med at du får et bredt udvalg af radiokanaler at vælge imellem. DAB Radioer er nemme at bruge, men der er stor forskel på kvaliteten mellem de forskellige radioer, samt hvilke funktioner, radioerne besidder. 

Vi har derfor samlet de bedste DAB Radioer, så du kan finde den radio, der passer bedst til dine behov.

På trods af, at vi har oplevet en enorm stigning i streaming de seneste år, så er radioen ikke uddød. Takket være DAB Radio, er det lykkes at bringe radioen videre ind i det 21. århundrede med fornyet teknologi. Det er derfor stadigvæk muligt at købe radioer i større kæder, f.eks. kan du købe udemærkede DAB Radioer i Føtex og Bilka. I denne artikel vil vi beskrive alt, hvad du behøver at vide, inden du investerer i en DAB Radio. 

Hvad er en DAB Radio? 

DAB står for Digital Audio Broadcasting, der er en fornyet udgave af den klassiske FM Radio. 

FN Radioer fungerer ved, at de sender radio ud via en transmission på en bestemt frekvens. ‘

Som du måske er klar over, så sendes FM Radio ud ved bestemte frekvenser. Alle stationer har en meget smal frekvensbredde, så de overlapper hinanden og skaber støj over hinandens kanaler. Bevæger du dig udenfor stationernes frekvenser, vil du hurtigt kun høre statisk støj.

DAB Radio, derimod, virker på en helt anderledes manér. Da DAB radio udsendes som en digital transmission, består denne udelukkende af nul- og ettaller. Det har den fordel, da det ikke er en bestemt frekvensbredde kanalen her opererer i, at det samme signal kan udsendes mange gange, hvilket giver din radio langt flere chancer for at ramme kanalen. Da er DAB Radioen en langt bedre og pålidelig kilde til din yndlings morgenmusik end ved FM Radioen. 

 

Hvad er fordelene ved DAB Radio? 

 • Automatisk tuning til dine yndlingskanaler
  Med en DAB Radio slipper du for at skulle finjustere tunere for at finde din yndlingskanal samt at huske frekvensnumre. At skifte kanal på din DAB Radio kan sammenlignes med at skifte kanal på dit TV – det er hurtigt og nemt. DAB Radioens skærm vil både fortælle dig, hvilken kanal du er landet på, samt hvilket nummer der spilles i øjeblikket. Det er praktisk og smart!
 • Et stort udvalg af kanaler
  Den største fordel ved Digital Radio er, at der er et kæmpe udvalg af kanaler, hvor du som lytter selv bestemmer, hvad du vil lytte til. FM Radio har kun en håndfuld kanaler, og nogle af de mest populære radiokanaler, kan du kun lytte til via en Digital Radio, så du får helt sikkert et større udvalg ved brug af en DAB Radio.
 • Ekstra nyttige funktioner
  De fleste DAB Radioer har indbygget en lang række smarte funktioner. F.eks. fås mange DAB radioer med bluetooth, så du selv kan styre musikken. Gennem bluetooth-forbindelsen kan du tilslutte din streamingtjeneste til din radio og på den måde lytte til det, du selv ønsker. Andre DAB Radioer fås med mulighed for at tilslutte radioen til en WiFi-forbindelse, hvilket vil give dig mulighed for at nå 30.000 radiokanaler. Det er også muligt at købe en DAB radio med CD-afspiller. På den måde kan du altid høre dine yndlings podcasts, radioudsendelser og musikgenre, lige når du ønsker det.
 • FM er på vej ud af markedet
  En anden væsentlig årsag til at investere i en DAB Radio fremfor en FM Radio, er at FM-forbindelsen langsomt er ved at uddø. FM og AM-forbindelser bliver trukket tilbage, og det ser ud til at FM vil forsvinde fra markedet indenfor nærmeste fremtid. Du behøver dog ikke blive trist, hvis du elsker Radio – du bør bare investere i en ny DAB Radio i stedet.

 

Hvad er ulemperne ved DAB Radio? 

 • Batteriet løber hurtigere tør for strøm
  Desværre har mange DAB Radioer en tendens til hurtigt at løbe tør for strøm. Det skyldes den ekstra styrke og de mange funktioner, der naturligvis også har et større strømforbrug. Det kan være irriterende, hvis du gerne vil have din radio med på farten. Det kommer dog an på, hvilken form for strømkilde, din radio bruger. Nogle radioer er designet til at have med på farten, hvilket betyder, at de har reduceret strømforbruget meget drastisk. Andre kommer med store batterier eller er ledningsdrevede, hvoraf strømmen naturligvis ikke vil blive et problem.
 • Interferens kan stadigvæk opstå
  De digitale radioer blev egentlig opfundet, for at komme problemet med interferens til livs. Desværre gik det ikke helt så godt, som forventet, og der kan stadigvæk opstå interferens. Nogle gange kan det faktisk næsten være mere irriterende end ved FM radioer, fordi det kan skabe en voldsommere og mere pibende lyd. Det kan også få musikken til at stoppe helt, hvilket kan være irriterende, hvis du er i gang med at lytte til en spændende radioudsendelse. Det er heldigvis et problem, der godt kan løses. 

 

Hvor meget koster en DAB radio? 

Som ved de fleste elektroniske produkter, så svinger prisen utroligt meget for DAB-radioer. I den høje ende af skalaen, fås der DAB Radioer til flere tusinde kroner. Til gengæld får du naturligvis, hvad du betaler for. Kvaliteten på lyden er så høj, at nogle af dem kan konkurrere med HiFi-produkter. Til gengæld er prisen på disse radioer også så høj, at det er over de fleste menneskers budget. Medmindre du er ekspert i audio, så vil du formentlig ikke bemærke forskellen på lyden mellem en DAB Radio i den dyrere og lavere ende. 

I den billigste ende af prisskalaen, kan du få DAB Radioer til omkring 150 kr. Igen bør du dog huske på, at du får, hvad du betaler for. De billigste DAB radioer har et lavere niveau af lydkvalitet og har desuden ikke et særligt stort udvalg af kanaler og andre funktioner. Hvis du går en smule op i kvaliteten af den lyd, du hører, så vil vi anbefale dig at finde en DAB Radio, der ligger imellem de to prisklasser. Ønsker du til gengæld bare en simpel radio, der ikke behøver højteknologiske funktioner, så kan du sagtens nøjes med en billigere radio. Der findes også DAB radioer i den lavere prisklasse, som stadigvæk har god lyd, f.eks. Nordklangs DAB300 eller DAB400. 

De bedste DAB radioer indenfor et rimeligt prisniveau ligger mellem 1000 og 2500 kr. Her er du også sikret et formidabelt signal og en lyd udover det sædvanlige, og du vil formentlig ikke kunne høre forskel på disse radioer og dem i den højere prisklasse. F.eks. er Nordklangs HiFi radio, Marshalls DAB Radioer samt Argon Audios vilde designede radioer gode byd på en lækre radioer inden for en fair prisramme. Du kan naturligvis også finde højkvalitets DAB Radioer på tilbud, så hold øje med priserne på radioerne, for at gøre et scoop. 

 

Hvilken DAB Radio skal jeg vælge? 

Før du investerer i en DAB Radio, bør du overveje, hvilket rum DAB Radioen skal placeres i. Der er nemlig stor forskel på, hvilken radio, der er bedst at investere i alt efter, hvor du ønsker at placere den. 


Rundt omkring 

Hvis du skal bruge en DAB Radio, som du kan placere, hvor du ønsker, så er det en god idé at investere i en transportabel radio. Den kan du have med på farten, så du altid kan lytte til dine yndlings radioudsendelser, sportskampe og musik – også når du er på ferie. Det er en god idé at vælge en DAB Radio, som har monteret et håndtag, så du lettere kan bære den. Derudover kan du få radioer med et genopladelige batterier, så du nemt kan oplade radioens strømkilde. Du kan også købe en radio med udskiftelige batterier, hvilket er praktisk, hvis du er på farten uden en strømforsyning. Det er også en god idé at vælge en DAB Radio med et jack stik, så du kan tilslutte din smartphone. Alternativt kan du vælge en radio med bluetooth-funktion, hvor du også kan tilslutte din PC, tablet eller smartphone, så radioen kan bruges som højtaler. 


Soveværelset 

Hvis du skal bruge en DAB Radio til dit soveværelse, så kan du med fordel overveje at investere i en DAB radio med et indbygget vækkeur. Nogle DAB Radioer har en smart funktion, der gør det muligt at indstille forskellige alarmer, så du ikke bliver vækket på samme tid i hverdagen og i weekenden. Du kan også indstille din radio, så du bliver vækket af din yndlings kanal eller en god sang. Det er en god idé, at tjekke om din kommende radio har en snooze-funktion, hvis du er tilhænger af sådan en. Det er desuden en god idé at kigge efter en radio med et display, hvor der er mulighed for at dæmpe lyset, så du ikke bliver vækket af skarpt lys. 


Køkken

Den vigtigste egenskab en køkkenradio skal besidde, er at den skal være let at bruge. Du behøver ikke en smart radio med touch-funktion, da du alligevel ikke kan bruge den med fedtede dej-fingre eller våde hænder. Du kan i stedet vælge en radio med lette knapper, så du let kan skifte kanal og lydstyrke, mens du laver mad. Du kan også vælge en model med en alarm, så du kan tage tid på din madlavning uden problemer. Det er desuden en god idé at investere i en radio, der kan overdøve larmen fra madlavningen. 


Stuen/spisestuen

I dette rum må man gerne blære sig lidt og have en DAB Radio udover det sædvanlige. Du kan evt. vælge at kigge efter en radio med lyd i ekstra høj kvalitet, således at du kan nyde lyden fra den, når du slapper af i stuen, har gæster eller holder fester. Du kan vælge en radio med Wi Fi-forbindelse, så du har et større udvalg af kanaler og desuden kan streame dine yndlings podcast, bedste sange og lignende. Det er også en god idé, hvis radioen har et strømstik eller lignende, så du kan tilslutte din tablet eller smartphone. Nogle radioer fås med fjernbetjening, så du kan styre lyden fra sofaen eller spisebordet. Et par ekstra store og gode højtalere vil fuldende den optimale lydoplevelse. 

Konklusion

Hvilken radio, du vælger at investere i, kommer an på dine behov. Der findes mange forskellige DAB-radioer, f.eks. lommeradioer, køkkenradioer, stueradioer og transportable radioer. De kommer med mange forskellige funktioner, f.eks. radioer med Clock Radio Dab+, CD afspiller, WiFi, bluetooth og andre smarte funktioner. Den radio, du vælger at investere i, bør matche det rum, som den skal placeres i.. Der findes både radioer, der er designet til at have med på farten, men der findes også radioer, der er designet til at pynte i din stue med et stilrent design og en ekstraordinær lyd. Vi håber du er blevet klogere på, hvilken type DAB Radio, du skal investere i. 

 

Læs mere om producenterne af DAB radioer

Om Argon Audio/HiFi Klubben

Argon Audio er HiFi Klubbens eget radiomærke. Den danske virksomhed HiFi Klubben har eksisteret i flere årtier, hvor de producerer lyd- og billed-elektronik. Derfor har de afsindig god erfaring med at designe radioer i høj kvalitet. Radioerne fra Argon Audio er derfor altid seriøse og ekstraordinære.

Hvis du vælger at investere i en DAB radio fra Argon, kan du forvente en radio, der kan noget ekstra. Alle DAB Radioerne er designet i materialer i allerhøjeste kvalitet, så de kan holde i mange år fremover. På grund af radioernes kvalitet, så ligger de også i den højere ende af prisskalaen. Der er dog forskel på de forskellige Argon DAB radioer, som derfor også varierer i prisen og i funktionerne. Ofte indeholder radioerne fra Argon alle de funktioner, som du behøver, f.eks. et display, et ur, en alarm DAB og DAB+ og evt. FM. De bedste Argon radioer har desuden bluetooth og internetforbindelse, så du kan tilslutte alverdens radiokanaler. Radioerne fra Argon desuden har et lækkert skandinavisk design, der vil passe ind i de flestes hjem. DAB radioerne har altid formidabel lyd, så du kan lytte til dine yndlings radiokanaler i bedste kvalitet.

Bør jeg investere i en Argon DAB radio?

En Argon Audio DAB radio er til dig, der ønsker en radio ud over det sædvanlige. En radio fra Argon er ikke en hurtig og billig løsning, men er tværtimod en investering. Du får både ekstraordinær lyd, smarte features og et stilrent dansk design, som du kan nyde godt af i mange år fremover. Der er naturligvis forskel på de forskellige Argon DAB radioer, så det er muligt for dig at finde en radio, der passer lige netop dig. Du kan vælge en simpel model eller en mere avanceret model med adskillige features – alt efter, hvad du synes er mest optimalt. Du kan også vælge en Argon DAB radio efter det design, du synes er pænest. Måske du synes, at DAB radioerne i lækkert træ er mest æstetisk? Eller måske, du er mere til de mere mørke og maskuline DAB Radioer? Det er altid muligt at finde en Argon DAB radio, der passer ind i dit hjems indretning.

Om Denver DAB radioer

Denver Electronics er et firma med danske rødder, der producerer og sælger over 400 forskellige elektroniske varer til privat brug. De har også en radioserie med forskellige radioer, der er egnet til forskellige behov.

Der er en stor diversitet i DAB Radioerne fra Denver. Du kan både finde radioer fra Denver, der er i høj kvalitet med adskillige ekstra funktioner, såsom en bluetooth-funktion, FM, DAB+ og alarm. De har ofte et fint og stilrent design, der vil passe ind i ethvert dansk hjem. Du kan også finde ultra simple Denver radioer, der eksempelvis er bærebare og derfor kan tages med på farten. Disse transportable DAB radioer fra Denver har ofte et retro-design, som leder tankerne tilbage til 1950’erne. Det er derfor muligt for dig at finde en radio fra Denver, der passer til lige netop dit behov.

Bør jeg investere i en Denver DAB radio?

Hvis du leder efter en transportabel radio, så kan du med fordel investere i en af de bærbare modeller fra Denver. En bærbar radio kan du have med på farten, hvilket er yderst praktisk, hvis du f.eks. arbejder meget i haven eller lignende og ikke nødvendigvis har adgang til en strømforsyning. Du kan også vælge at investere i en dyrere og mere avanceret model fra Denver, men generelt er DAB radioerne fra Denver yderst billige. Hvis du blot ønsker en lille, der ikke behøver at kunne noget ud over det sædvanlige, så kan du spare en del kroner ved at købe en billig radio fra Denver, frem for en radio fra et af de dyrere mærker.

kr.
Til butik
kr.
Til butik
kr.
Til butik
kr.
Til butik
error: