Bedste stavblendere i test

Rangeringen er baseret på produktets funktioner, design, pris, anmeldelser samt eksterne tests.


Guide til køb af en stavblender

En stavblender er et uundværligt værktøj i køkkenet. Den kan bruges til at lave suppe, sovs, dressing og smoothie, og en stavblender er yderst nem at rengøre. I denne guide til køb af en stavblender, har vi samlet de vigtigste overvejelser, som du bør gøre dig, inden du investerer i en ny stavblender.

Hvorfor skal jeg investere i en stavblender frem for en almindelig blender?

Det er ikke nødvendigvis fordi, at du bør investere i en stavblender fremfor en almindelig blender. Begge redskaber er designet til forskellige formål, selvom de i sidste ende kan det samme. Den almindelige blender er dog bedst til at lave smoothies og juices, hvor stavblenderen er ideel som et værktøj i madlavningen, f.eks. hvis du skal lave suppe og sovs.

Hvis du står i en situation, hvor du skal vælge med at investere i en stavblender eller en almindelig blender, vil vi nu alligevel anbefale dig stavblenderen. Det skyldes, at stavblenderen er letvægtig og kompakt og derfor er nemmere at opbevare i et mindre køkken. Derudover er stavblenderen yderst nem at bruge: Den består maksimalt af to dele og derfor skal du blot samle den og sætte stikket i, før du er klar til at bruge den. Derudover er den nem at rengøre, da du kun skal rengøre den ende, hvor bladet sidder fast.

Hvilke overvejelser, bør jeg gøre mig, inden jeg investerer i en ny stavblender?

Disse tre spørgsmål, kan du stille dig selv, inden du investerer i en ny stavblender. På den måde kan du nemmere købe den stavblender, der passer bedst til dine behov.

 

Hvad har jeg planer om at blende? 

 

Der er naturligvis forskel på de forskellige blendere og deres funktioner. F.eks. er der nogle stavblendere, der er bedre til de høje temperaturer end andre. Hvis du planlægger at bruge din stavblender til at blende varme supper og sovs, så er det en god idé at investere i en stavblender, der kan stå imod varmen. Hvis du derimod ønsker at blende isklumper, så bør du investere i en stavblender, der er ekstra kraftfuld.

 

Hvor ofte skal jeg bruge min nye stavblender?

Hvis du planlægger at bruge din stavblender ofte og allerede har mange idéer til lækre retter, du kan lave med din nye stavblender, så kan du med fordel investere i en ekstra kraftfuld og robust stavblender. Hvis du derimod udelukkende skal bruge din nye stavblender lejlighedsvist, så kan du sagtens nøjes med en mindre kraftfuld og billigere stavblender.

 

Skal min nye stavblender være trådløs?

Det kan være praktisk med en ledningsfri stavblender, hvis du har et lille køkken uden adgang til adskillige strømforsyninger. Til gengæld kan det føles mere bøvlet, at huske at lade din stavblender op. Hvis du har et køkken med god plads, anbefaler vi derfor, at du køber en stavblender med en strømforsyning tilsluttet.

Hvilken stavblender skal jeg investere i?

Der findes mange forskellige stavblendere. De mest populære stavblendere i Danmark er stavblenderne fra Bamix, Braun, Bosch og KitchenAid, som alle leverer stavblendere i højeste kvalitet. Derover leverer Wilfa og OBH også gode stavblendere, og du kan ofte finde en stavblender på tilbud fra dem. Markedet opgraderes dog konstant, og det er formentlig muligt at finde en stavblender, der passer til lige netop dig.

Hvad kan jeg bruge en stavblender til?

Det er udelukkende fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan bruge din stavblender til. Vi foreslår følgende:

  • Æg: Du kan lave stort set alle dine yndlings æggeretter med en stavblender, f.eks. røræg og omeletter.
  • Smoothies og milkshakes: Der findes stort set ikke lækrere ting end en kold og frisklavet smoothie med masser grøntsager og frugt. Hvis du vil hellere vil have en dessert-drink, kan du prøve dig frem med at lave overdådige milkshakes.
  • Pesto/dressinger: Er du vild med hjemmelavet pesto, mayonnaise, hummus og andre dips? Din stavblender kan lave lækre dips i løbet af få minutter!
  • Suppe: Hvis du ikke er fan af klumper i din suppe, men er mere til en pureret, varm og cremet suppe, så vil stavblenderen være den ideelle makker i køkkenet.
  • Pandekager: Hvem elsker ikke nybagte pandekager? Din stavblender kan hjælpe dig med at mixe dejen, så du kan lave frisklavede pandekager på ingen tid.
  • Flødeskum: Har du nogensinde prøvet at lave flødeskum med en stavblender? For det kan faktisk sagtens lade sig gøre. På få sekunder kan du blende din fløde til en lækker, cremet flødeskum.
  • Tomatsovs: Du kan lave de lækreste italienske tomatsovse, som du kan nyde til et glas vin.

 

Stavblender køb – FAQ

Før, at du investerer i en ny stavblender, kan du læse vores svar på de mest spurgte spørgsmål omkring stavblenderen.

Er stavblenderen den rette blender for mig? 

En stavblender er et behjælpeligt værktøj i køkkenet. Men hvis du har planer om at bruge en blender til bagning, så kan du med fordel overveje, om du skal investere i en foodprocesser eller en håndmixer i stedet. Hvis du ofte laver smoothies i store mængder, kan du med fordel investere i en almindelig bordblender. Hvis du til gengæld ofte laver suppe, dressinger og sovs, der skal blendes, så vil stavblenderen formentlig være et ideelt madlavnings-værktøj for dig.

Hvilken hastighed og kraft, skal min stavblender have? 

Hvilken hastighed og kraft, din stavblender skal have, kommer an på, hvad du planlægge at skulle blende med din nye stavblender. De fleste billige stavblendere har blot to indstillinger, men det kan i de flestes tilfælde være mere end rigeligt. Hvis du til gengæld planlægger at blende isklumper, hårde nødder, gulerødder eller andre faste materialer, så er det en god idé at investere i en ekstra kraftfuld stavblender.

Hvordan rengør jeg min stavblender? 

Det er meget nemt at rengøre din stavblender. Du skal blot vaske den yderste del med bladene på og derefter lade den tørre. Det er endda muligt at købe en stavblender, hvor du kan skrue den yderste del af, så den kan komme en tur i opvaskemaskinen.

Har jeg brug for en stavblender med ekstra funktioner? 

Det er blot meningen, at din stavblender skal kunne en ting: blende. Derfor er der ingen grund til, at du bruger ekstra kroner på at investere i en blender, der kan meget mere end det. Du kan til gengæld spare både plads og kroner på at investere i et stavblender sæt, der både har stavblender, minihakker og foodprocessor i et enkelt produkt.

Hvor kan jeg købe en ny stavblender? 

Du kan købe en ny stavblender fysisk i de fleste store butikskæder, f.eks. Imerco, Elgiganten, Føtex og Bilka. Hvis du er på udkig efter en særlig blender, så kan det dog bedst betale sig at købe din nye stavblender online, da priserne oftest er billigst online.

 

error: