Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk
Testvinder hos TestFakta.se
 ★★★★★ hos Whiteaway og Coop
Elkedel med justerbar temperatur
Smart “keep warm” funktion
Flot, stilrent og moderne design

Testvinder elkedel i særklasse

Her er en af de mest populære elkedler på det danske marked. Elkedlen blev kåret som den bedste i test tilbage i marts 2013. Selvom det er nogle år siden, så er det stadig en af de bedste elkedler på markedet. Elkedlen er designet i et stilrent design, som passer godt ind i de fleste køkkenet. Hvis du bedre kan lide den i et hvidt design, så findes den også i denne. Elkedlen har en smart temperaturregulering, som betyder at du kan vælge mellem 70, 80, 90 eller 100 grader når du skal varme vandet. At du selv kan justere på temperaturen er yderst praktisk, hvis du f.eks. drikker forskellige slags te, hvor det er forskelligt hvordan teen skal varmes, så den bliver mest optimal.

Af andre smarte funktioner som elkedlen er udstyret med kan nævnes en speciel keep warm funktion, som vil holde vandet varmt. Funktionen er smart da du dermed vil have varmt vand der kan bruges med det samme, hvis du eller dine gæster ønsker en ny omgang. Keep warm funktionen aktiveres på knappen som sidder til højre på elkedlen. En anden smart funktion som elkedlen også har er den indbyggede overophedningsbeskyttelse. Helt konkret byder denne funktion at vandet ikke kan blive ved med at koge, og der at der ingen chance er for at elkedlen kan overophede. At den ikke kan overophede er rart, da du dermed ikke skal tænke over at den skal slukkes, hvis gæsterne først er hos dig efter lidt tid.

Udvendig vandindikator

Hvis du kun skal hælde en halv liter vand i kan det sommetider være svært kun, at fylde efter øjemål. For at imødekomme dette har elkedlen en vandindikator på siden, hvor du kan se hvor meget vand der fyldes i elkedlen. Dette sikrer optimal brug af dit vand og minimal vandspild. Alle de mange funktioner er ikke noget som går forbrugernes næse forbi, og mange tøver ikke med at kalde den for den bedste elkedel de har ejet. Hos Coop er elkedlen anmeldt af flere hundrede kunder, som samlet set giver elkedlen 4.6 stjerner ud af 5 mulige. Langt størstedelen af kunderne har givet den 5 stjerner og skriver at den er hurtig til at opvarme og at den er meget brugervenlig at benytte.

448 kr
Til butik

Tidligere testvinder

Der er her tale om en af Bosch’s topmodeller. Modellen kommer med et meget moderne design og smarte funktioner. Der kan bl.a. nævnes muligheden for at varme vandet, på fire forskellige trin, alt efter hvor varmt man ønsker det. Læs mere om elkedlen i nedenstående tekst. Der er ikke en finger at sætte på designet, som er meget moderne. Designet består af et sort håndtag, en hvid grundfarve og børstet stål på toppen. Elkedlen er lavet i holdbare materialer, som føles solide og af god kvalitet. Er denne model ikke lige noget for dig, så kan du se om den kan finde en anden flot elkedel på forsiden.

Bosch elkedel med smarte funktioner

Den helt store og vigtigste funktion ved denne elkedel, er den temperaturkontrol. Kontrollen giver dig mulighed for at sætte elkedlen til at varme op, på fire forskellige temperaturer (henholdsvis 70, 80, 90 og 100 grader). Funktionen er smart, da man kan have forskellige opgaver elkedlen skal bruges til – det kunne være at du skal bruge 70 grader til en varmpude og 90 grader til din te. Varmebasen som elkedlen skal sættes ovenpå, er der hvor temperaturen skal vælges inden du starter elkedlen. Varmebasen skal sættes til en stikkontakt med selve elkedlen er helt ledningsfri, hvilket sikrer at den er nem og betjene, når vandet skal hældes ud.

Da modellen er en af af Bosch’s topmodeller, så er der selvfølgelig også tænkt over sikkerheden. De forskellige sikkerhedstiltag Bosch har lavet er, at elkedlen slukker automatisk, når vandet er kommet i kog, at den slutter automatisk når låget åbnes og at den ikke kan blive overophedet. Vandkapaciteten for elkedlen er på 1,5 liter, hvilket er ganske fint – vi har både set modeller som havde mere og modeller som har mere. Med de 1,5 liter vil du være i stand til at bruge elkedlen, i de fleste opgaver hvor der skal bruges varmt vand. Såfremt 1,5 liter ikke er nok til dig, så kan du hurtigt koge en ekstra omgang, da maskinen har en effekt på 2200 watt, der sikrer at vandet hurtigt bringes i kog.

Anmeldelser

Først og fremmest har elkedlen vundet i en test, som blev foretaget af forbrugerrådet TÆNK. I denne test blev elkedlen testet op imod mange andre modeller, og blev målt på mange forskellige parametre. Det er derfor flot at komme ud af testen som vinder, hvilket også understreget dens value for money. Elkedlen er også blevet anmeldt hos forhandleren Wupti (nyt vindue). Her er der 3 brugere som samlet har givet 3.7 ud af 5 stjerner. Grunden til at elkedlen ikke får en højere score er, at der er en som kun giver den en stjerner, da en knap blev defekt. Vi mener ikke at dette bør have indflydelse på selve elkedlen, da der altid er mulighed for defekter ved elektronik.

Også hos forhandleren Komplett (nyt vindue) er elkedlen blevet anmeldt. Her har den fået 4.5 ud af 5 stjerner, hvilket også er utrolig flot. Som udgangspunkt fremhæver brugerne det samme, som vi også har skrevet om elkedlen, nemlig dens mange funktioner samt flotte design.

449 kr
Til butik

Om produktet

En smart elkedel fra mærket Morphy Richards. Elkedlen har fået utrolig flotte brugeranmeldelser på nettet grundet dens flotte design, samt gode funktioner. Hvis du er interesseret i denne elkedel, så læs med nedenfor, hvor vi vil gennemgå de aspekter om elkedlen som du bør vide.

Hvis du er til et retro inspireret design, så vil denne elkedel uden tvivl falde i din smag. Elkedlen er designet ud fra 50’ernes design, men alligevel, så er linjerne lavet så de virker moderne og nutidige. Du får derfor det bedste fra to verdener, 50’ernes charme og nutidens skarpe linjer.

Håndtaget på elkedlen ligger godt i hånden, men det kan være lidt svært at får det allersidste vand ud af kedlen, medmindre man holder med to hænder. Låget på elkedlen er designet således at der er en sikkerhedslås og ikke bliver varm.

Funktioner

Elkedlen byder på de fleste moderne ting, som en elkedel skal kunne. En sjov funktion, som alle elkedler ikke har, er dens evne til at udsende den klassiske fløjtelyd som man kender den fra gamle dage. Hvis du ikke bryder dig om denne, kan du sagtens slå funktionen fra. Vi synes bare at det er en sjov funktion, som også viser at der virkelig er tænkt over designet.

Varmebasen som man stiller elkedlen ovenpå skal tilsluttes en stikkontakt. Elkedlen derimod er ledningsfri forstået på den måde, at den frit kan løftes op fra varmebasen og stilles på dit bord. Varmebasen har desuden en 360 graders funktion, som gør at det er ligemeget hvordan elkedlen stilles på den, så vil den kunne virke.

Der er til tider nødvendigt at gøre en elkedel rent pga. kalken, som med tiden vil sætte sig. I elkedlen sidder der dog et aftageligt kalkfilter, som hjælper til at filtrere det værste kalk væk. Filteret kan nemt tages ud af kedlen og vaskes. Vi anbefaler dog, at du også vasker kedlen grundigt. Men en samlet vandkapacitet på 1,5 liter, kan elkedlen bruges i de fleste køkkener. Hvis du vil koge hele 1,5 liter af gangen, så tager det lidt over 3 minutter at bringe vandet i kog. Du kan derfor nemt lave endnu en portion, hvis der skulle være brug for dette.

Anmeldelser

Hos den danske forhandler Skousen har elkedlen fået 7 anmeldelser, som tilsammen giver kedlen 4.7 ud af 5 stjerner. Kunderne er meget begejstret for elkedlen og skriver bl.a. at den overstiger deres forventninger, den er meget lydløs, og dens store tænd knap virker perfekt.

529 kr
Til butik

Om produktet

Her er der tale om en yderst flot KitchenAid elkedel som vi synes er en af de absolut bedste på markedet, da den formår at kombinere flot design med moderne og praktiske funktioner. Eksempelvis kan den rumme hele 1,7 liter vand, skifte mellem 6 forskellige temperaturer (mellem 50 og 100 grader) og holde vandet i en bestemt temperatur i op til 30 minutter. Nedenfor kan du læse meget mere om modellen, hvor vi blandt andet gennemgår modellens design, elkedlens funktioner samt andre relevante oplysninger. I bunden kan du læse en konklusion af produktet, hvor vi også giver det en bedømmelse.

Elkedlen er udført i flot skinnende rødt design med flere af kedlens dele udformet i en sølv farve. Selve basen på kedlen er i sølv og på selve elkedlen er et logo med et ”KitchenAid” logo skrevet henover. På selve håndtaget sidder alle funktionerne, som vil blive gennemgået i næste afsnit. Under håndtaget sidder et litermål, så du kan se hvor meget vand der er i elkedlen, som selvfølgelig afhænger af hvad formålet er. Har du 12 gæster på besøg, som alle ønsker te, er du nok desværre nødsaget til at koge vandet af flere omgange. Kedlen er udført i rustfrit stål og man føler at den er lavet i høj kvalitet – hvilken den også er. Hvis du ikke kan lide den sorte farve, fås denne model også i flere andre farver, som har de helt samme funktioner, eksempelvis rød og cremet hvid.

Funktioner

Med denne smarte KitchenAid elkedel kan du vælge mellem 6 forskellige temperaturniveauer, som er mellem 50 og 100 grader. Dette betyder at kedlen er oplagt til te-elskere, hvor det kan varierer mellem hvilken temperatur man skal bruge. Knapperne sidder på håndtaget hvor du kan vælge +/- alt afhængig af om du ønsker vandet varmere eller koldere. Intervallet er med 10 graders mellemrum, og er som sagt fra 50 grader op til 100. Ud over flere temperaturtrin har elkedlen en funktion der gør at vandet kan holde varmen i op til 30 minutter. Dette er i sær smart hvis du ved, at du skal bruge vandet over tid – og så behøver du nemlig ikke at koge vandet igen og igen. Du kan samtidig lave noget andet imens, uden at tænke på at vandet bliver koldt.

På håndtaget sidder der desuden et lille display som viser en intelligent temperaturmåler, som konstant måler temperaturen inde i kedlen. Dermed kan man hele tiden følge med i hvor mange grader vandet er under opkogning og når den står og køler af. Modellen her kan rumme hele 1,7 liter vand, så du slipper for at koge vand af flere omgange, med mindre at du har mange gæster på besøg. 1,7 liter er i den høje ende, da mange andre elkedler har en kapacitet på 1-1,25 liter. Med en stor kapacitet, er det også nødvendigt at have en høj effekt for at varme vandet op, og det har denne elkedel. Med 2.400 watt, sikre det en hurtig opvarmning af vandet, som dermed sparer tid og strøm.

Brugertests af elkedlen

Det er ikke for sjov at denne elkedel ligger i spidsen af elkedler når det gælder score. Denne elkedel bliver rost til skyerne hos diverse brugere, som beskriver elkedlen fra KitchenAid som “den perfekte elkedel” og som “julegave, som virker hurtigt og ser gode ud i et køkken – og med fede funktioner”. Denne KitchenAid elkedel får 5 ud af 5 stjerner på WhiteAway, som er en stor hvidevarerforhandler her i Danmark. Selvfølgelig er det individuelt, om hvorvidt man kan lide designet eller ej, men dette enkle design burde falde i de flestes smag. Derudover kan denne model fåes i flere forskelige farver, så man kan få den som lige præcis passer ind i ens køkken – og vi har dem samlet lige her på siden.

949 kr
Til butik

Om produktet

En elkedel som i den grad har sit helt eget udtryk. Elkedlen klarer sig fint i mange tests på nettet, og byder på nogle fine funktioner, som formentlig vil være helt nok for de fleste. Hvis du er interesseret i denne elkedel, så læs med en nedenstående tekst, hvor vi gennemgår de vigtigste ting, som du bør vide inden du evt. køber.

Designet er som det også kan ses ud fra billeder, inspireret af datidens elkedler. Elkedlen har et retro look over sig, men ser stadig moderne ud takket være dens linjer. På elkedlen er der monteret et stort og anvendeligt håndtag, som gør hældningen af vandet nem og sikker.

Funktioner

Er du typen som pludselig kan glemme, at du rent faktisk havde sat kogende vand over, så kan du tage det helt roligt. Elkedlen her har nemlig en autosluk funktion, så den selv slukker, når vandet har nået sin kogetemperatur. Varmebasen som elkedlen sættes ovenpå, når der skal koges vand, er utrolig tynd og bliver derfor helt ‘gemt’ når elkedlen påsættes – hvis elkedlen skal stå fremme i køkkenet, så er dette helt klart en vigtig egenskab. Elkedlen har en kapacitet på 1,5 liter. Det tager ca. 3 1/2 minut for kedlen at koge vandet, du kan derfor uden problemer koge endnu en omgang, hvis der nu skulle være behov for dette.

Anmeldelser

Hos den meget populære hjemmeside Amazon, el kedlen blevet anmeldt ikke mindre end 876 gange (nyt vindue). Elkedlen er ekstremt populær i bl.a. England, hvor brugerne der har testet elkedlen også bor. De mange brugere har i gennemsnit givet elkedlen 4.2 ud af 5 stjerner. Hvis man tænker over hvor mange der har anmeldt elkedlen, så er dette rent faktisk et rigtig flot resultat.

På producentens egen hjemmeside (nyt vindue) har modellen også fået en masse anmeldelser. Her er der 811 brugeranmeldelser, hvilke også er overvejende positive. Det samlede gennemsnit er på 4.5 ud af 5 stjerner, hvilket endnu en gang er imponerende, når der er tale om så mange anmeldelser.

649 kr
Til butik

Sort retro design

En sort elkedel fra Royal Dome inspireret af et retro look. Elkedlen har plads til at koge masser af vand på en gang og kommer med nogle gode funktioner. Hvis du synes det lyder som en elkedel for dig, så læs videre her på siden, hvor vi gennemgår alt som du bør vide vedr. elkedlen. Elkedlen er som nævnt inspireret af et retro look, præcis som en elkedlen så ud i 50- og 60’erne. Elkedlen har runde former, men alligevel ser den moderne ud grundet dens linjer, håndtag mm. Farven på kedlen er sort og det er kun hældetuden, som er lavet i en anden farve. Vi synes at designet overall set er flot og elegant. Det er helt klart en elkedel, som vil passe ind i mange slags køkkener pga. designet og den diskrete sorte farve.

Kedlen har en skjult varmebase. hvilket betyder at den vil se flot og elegant ud, når den står i køkkenet. Når elkedlen er placeret på varmebasen, så er der en lille indikator som vil lyse, og dette indikerer at den er klar til at koge vandet. Der går et par minutter før vandet er i kog, og i den tid kan man godt komme til at forlade køkkenet. Heldigvis så har kedlen en sikkerhedsforanstaltning, hvor den går ind og autoslukker kedlen, så snart vandet er blevet bragt i kog. Du kan herefter vende tilbage til køkkenet, og din varme vand er færdig og klar til brug. En funktion som er lidt i forlængelse med autosluk er tørkogningssikring. Denne funktion sikrer at maskinen ikke prøver at koge, når der ikke er noget vand i. Der skal minimum være hvad der svarer til to kopper vand, før det er muligt at tænde kedlen.

Hvis du leder efter en lille og kompakt elkedel, så er denne ikke noget for dig. Elkedlen kan rumme hele 1,8 liter vand, hvilket klart er i den høje ende, hvis man sammenligner med de mange andre elkedler som vi har set nærmere på. Gør derfor op med dig selv inden, om du ønsker en elkedel der er lille eller en større, det kommer meget an på, hvad den skal bruges til.

Denne elkedel er indtil videre kun anmeldt af en enkelt bruger. Denne bruger skriver “Det er en rigtig fin elkedel, der dog er lidt større end jeg havde forventet. Men den koger vand helt fint, og pynter så fint på køkkenbordet.” Elkedlen får 4 stjerner af denne bruger. En anmeldelse er ikke repræsentativ, men det giver dog en idé om at elkedlen lever op til forventningerne pånær med hensyn til størrelsen, og at den pågældende bruger har overordnet set har været tilfreds med sit køb.

248 kr
Til butik

Hvordan har elkedlen udviklet sig?

Ligesom al anden teknologi udvikler sig med tiden gør elkedlen det også. For kort tid siden var en elkedels specifikation udelukkende at opvarme vandet til 100 grader. I dag er der flere modeller af elkedler, som har mulighed for at opvarme vandet til andre temperaturer end kun 100 grader. Skal man for eksempel bruge vand som kun er 70 grader varmt, så man kan drikke sin te hurtigere eller til andre formål, er det muligt at få en elkedel hvor man kan justere temperaturen – typisk til en temperatur mellem 50-100 grader.

Eksempel på justerbar temperatur

Gå aldrig ned på udstyr – heller ikke i dit køkken. Hvis du elsker at bruge en masse tid i dit køkken og generelt er fan af maskiner og køkkenmaskiner skal du også have en elkedel der tilfører dig ekstra mulighed for at udfolde dig. Bor du i en husstand, hvor man står op på lidt forskellige tidspunkter, men visse personer skal som det første på deres dag have deres morgenkaffe er det muligt at få en elkedel, der kan opvarme vand til en bestemt temperatur og holde denne i op til 30 minutter. Her er der mulighed for at den første der står op tænder elkedlen kan holde vandet varmt til den næste der står op, eller imens partneren er i bad.

 

Hvordan passer en elkedel ind i dit køkken?

En elkedel er et yderst brugbart redskab at have med sig i køkkenet. Der er både tid og penge at spare ved at bruge en elkedel frem for at opvarme vandet i gryden på komfuret. Elkedlen bliver ikke kun brugt til madlavning, men også i forbindelse med andre aktiviteter såsom rengøring i hjemmet. Når man bruger et redskab meget giver det ikke mening at skulle tage det frem og gemme det væk mange gange i løbet af en dag. Derfor er elkedlen ofte et køkkenredskab, som får en meget central plads i køkkenet.

Når den skal stå fremme hver dage og måske ligefrem integreres i køkkenet skal det også være en elkedel der tager sig godt ud i designet og kan være en tilføjelse til den stil man i forvejen har i hjemmets hjerte – køkkenet. Det er vigtigt når man vælger en elkedel at designet passer ind. Der findes elkedler i et utal af farver og designs. Der findes de helt topmoderne designs, som fås i farver som normalt vil være sort eller stålfarve, men der er også andre elkedler som fås i grøn, blå og rød. Har man brug for at peppe køkkenet op med et nyt redskab er det en oplagt mulighed at vælge en elkedel med en frisk farve og vil tilføre køkkenet lidt liv.

Elkedel med retro design – det populære valg

Et køkken kan ikke undvære en elkedel. Ofte er elkedlen også et køkkenredskab som bruges dagligt og derfor får en fremtrædende plads i køkkenet. Derfor er det vigtigt at man vælger et design som passer ind i ens køkken og som tilføjer rummet noget personlighed. En elkedel i retro design er topmoderne og er med til at løfte rummets stil. Selvom elkedlerne i retro design kan lyde noget gammeldags, så er de alligevel topmoderne med en vildt fedt look, som kun vil peppe ethvert køkken op. Der er mulighed for at vælge en retro elkedel i flere forskellige farver og med forskellige smarte funktioner.

I takt med at elkedlerne i retro design er blevet så populære er der også mange af producenterne der har valgt at have disse med i deres sortiment, nedenfor har vi samlet alle elkedlerne i retrodesign for at give dig et bedre overblik. Der er også elkedelproducenter som holder designet i en helt retro-stil, hvor man får helt vildt fedt look til en ellers moderne tid, hvor alting skal være så smart og inde i tiden. Lige nu er det faktisk inde i tiden at være lidt retro og det samme skal ens køkken have lov til at være.

KitchenAid er en producent der især er glad for at udvikle elkedler i et retrodesign, nogle med flere specifikationer end andre, og disse fås typisk i farverne sort, stål og rød. Man skal gøre op med sig selv hvilken plads elkedlen skal have i køkkenet. Ønsker man at elkedlens design skal være fremtrædende og integreres i køkkenet? Ønsker man at elkedlen skal gå mere i et med køkkenet og blot være funktionel? Det hele er muligt, man skal bare finde den rigtige. De enkelte elkedel tests guider dig igennem designet ved at give elkedlens design en score.

 

Sådan vedligeholder du din elkedel

Et af de mest anvendte køkkenredskaber er elkedlen. Den bliver i mange husstande brugt hver eneste gang der skal laves en kop kaffe. Drikkevandet i Danmark indeholder kalk, fordi det hentes fra langt nede i jorden. Nogle områder i landet er mere kalkrige end andre, men som udgangspunkt findes det i alt vand fra vandhanen i Danmark. Kalk i elkedlen fremkommer når det overskydende vand får lov til at sidde på indersiden.

Når det så tørrer medfører det hvide aflejringer, præcis som man kender det fra brusebadet. Rengøring af elkedlen er noget som mange mennesker glemmer i dagligdagen. Det er dog yderst vigtigt at dette bliver gjort, da man ellers kan ende op med en elkedel, som er fyldt med kalk, og så er det pludselig langt sværere at få kalken fjernet. Der er flere oplagte grunde til at rengøre elkedlen bl.a. at det forlænger elkedlens levetid og du i sidste ende kan spare mange penge.

Flere elkedler har i dag et udtageligt og vaskbart kalkfilter

Har man valgt en elkedel der skal være en del af køkkenet og altid stå fremme er det desuden vigtigt at vælge en elkedel i et materiale der er let et holde rent, så den altid fremstår pæn og indbydende. Hvis du vil rengøre din elkedel (hvilket vi anbefaler at du gør løbende), så kan dette gøres med få enkle trin. Følg derfor disse steps til en ren og pæn elkedel:

Step 1 – Frakobl elkedlen fra stikkontakten eller fjern den fra varmebasen. Det er vigtigt at ledninger eller andre elektroniske dele, ikke kommer i kontakt med vand.

Step 2 – Skyl elkedlen indeni med varmt vand for evt. løse flager af kalk, som ligger nede i kedlen.

Step 3 – Lav en blanding nede i kedlen, som er tilsat en svag syre (eksempelvis citronsyre eller eddidke) og almindeligt vand. Brug forholdet 1:5 når du blander vandet med syren. Du kan også anvende andre afkalkningsmidler, som er lavet til formålet – følg i dette tilfælde det pågældende produkts brugsanvisning.

Step 4 – Kobl elkedlen til stikkontakt/varmebasen og kog blandingen op. Lad herefter elkedlen stå, så syren/afkalkningsmidlet har tid til at virke.

Step 5 – Efter ca. 5 min. kan du hælde blandingen ud igen og begynde at skylle elkedlen. Skrub elkedlen grundigt indeni og sørg for at al kalk er forsvundet.

Step 6 – Fyld noget rent vand i kedlen og kog det et par gange. Så er du er helt sikker på at al syren/afkalkningsmiddel er væk og du ikke kommer til at drikke dette ved et uheld.

 

 

Bedste elkedel i test – hvilke kilder er brugt?

Når der skal findes den bedste elkedel så er der mange parametre som skal tages i mente. Det kan derfor være at en test har fokuseret meget på en ting, og en anden test på noget helt andet. Vi har derfor valgt ovenstående elkedler baseret på en række af forskellige kilder, store som små. Du kan herunder læse mere om de kilder, som har dannet grund for listen af ovenstående elkedler.

Testfakta.se

Testfakta er et svensk forbrugermagasin, som har skrevet guides og testet produkter siden år 2001. I den test som vi har gennemgået hos Testfakta, har de testet forskellige elkedler på markedet. Testfakta er sammenholdt alle de testede egenskaber som eksempelvis: Hvor lang tid det tager at koge vandet, kan man selv styre temperaturen på vandet og hvor sikker elkedlen er at bruge. Eksempelvis fandt de ud af, at der er over et halv minuts forskel på, hvor hurtigt den bedste elkedel koger vandet, kontra den som var langsommest.

Læs mere

Politiken.dk

Politiken har deres eget testunivers, hvor de en gang imellem tester forskellige produkter, så deres læsere kan se hvilke der har scoret bedst. I dette tilfælde har de lavet en test som består af fem forskellige elkedler som blev testet. Testvinderen af testen blev Bosch TWK8613P, som også er listet øverst her på siden. Den elkedel som kom på anden pladsen er Philips HD4646, som du også finder listet længer oppe på siden. Til at rangere de forskellige elkedler har Politiken fået hjælp af Michael Frederiksen, industriel designer, og Torben Rahbek, civilingeniør. De blev bedt om at bedømme elkedlerne med fokus på design, brugervenlighed og sikkerhed. De kunne give hver enkel elkedel en score fra 1-6 i hver af kategorierne.

Læs mere

Tænk.dk

Forbrugermagasinet Tænk laver mange forskellige tests for at finde ud af, hvilke produkter som klarer sig bedst på markedet. Dette betyder også at de løbende tester elkedler for at finde ud af, hvor godt de klarer sig ud fra en lang række af parametre. En af de findings som de gjorde sig var bl.a. at en elkedel ikke behøver at være dyr for at være god. Hvis man tager de seks bedste elkedler fra deres test, så er de blandt de allerbilligste i testen. Du skal derfor ikke regne med at jo mere du betaler, des bedre elkedel får du.

Læs mere

Diverse forhandlere ★★★★★

På nogle af produkterne har vi fremhævet at produktet har fået fuld stjerner hos en forhandler. Selvom der ikke er tale om en egentlig test, så mener vi stadig at dette punkt er relevant at have med. En ting er hvad nogle eksperter mener om produktet, når de står og skal teste det blandt mange andre samme dag, en anden ting er hvad hundredevis af reelle købere af produktet mener. Hos forbrugerne er der tale om “markedets stemme”, hvilket i høj grad også betyder noget, når den bedste elkedel skal findes. Du kan herunder klikke dig ind på en udvalgt forhandler, og læse hvordan brugerne anmelder en af de populære elkedler, som vi har skrevet om her på siden.

 

Hvilke mærker laver elkedler?

Dualit elkedel – Designermærket fra England

Dualit er i dag blevet et synonym for fremragende køkkenprodukter, der tilfører ethvert køkken visuel og funktionel værdi. Dualit blev grundlagt i England af Max Gort-Barten, der med stor kreativitet og stærke ingeniørevner udviklede og designede de fremragende produkter til køkkenet, blandt andet den berømte og patenterede toaster, der for alvor fik folks opmærksomhed – først i England og sidenhen rundt om i verden.

Samtlige produkter fra Dualit bærer det unikke design, der gør dem nemme at kende og ofte fører til synlige og fremtrædende placeringer i hjemmet. Det gælder alle Dualits forskellige produkter, hvad enten der er tale om en brødrister, Dualit elkedel, håndmixer, kaffemaskiner, kaffekværn, stavblender eller et andet køkkenudstyr fra den Dualit.

I mere end 60 år har Dualit udviklet deres enestående køkkenprodukter med afsæt i værdierne kvalitet, innovation og flot design, hvilket har givet dem en særlig genkendelighed, der differentierer sig fra andre mærker. Deres originale design bærer et karakteristisk snit af retro, der gør dem tidløse.

Alt køkkenudstyr fra Dualit er yderligere kendt for deres stabilitet, kvalitet og lange holdbarhed, og de har gennem tidens løb vundet flere priser, der understøtter produkternes anseelse som ’best in class’. Producenten hviler dog ikke på laurbærrene, tværtimod udvikler og forbedrer Dualit på kontinuerlig vis, således at de kan opretholde deres status som garant for at levere enestående køkkenprodukter. Vi vil løbende opdaterer vores elkedel tests med de nyeste produkter fra Dualit, samt alle andre modeller som bliver lanceret på markedet.

KitchenAid elkedler – for the way it’s made

KitchenAid er kendt for sit unikke design, som typisk blander moderne design med et retro stil, som tydeligt kommer til udtryk i nogle af de ovenstående elkedler. KitchenAid har et slogan som lyder “KitchenAid – for the way it’s made“. Med det mener de, at man skal vælge KitchenAid produkter på grund af måden de producerer alle deres maskiner på.

Det gælder ikke kun elkedel, men alle deres produkter, bliver laver i høj kvalitet og med forbrugeren i tankerne. Alle funktioner er tænkt ind til at være så praktiske som muligt, og det ses blandt andet i deres top-elkedel, som har et hav af smarte funktioner.

KitchenAid bestræber sig på at lave køkkenmaskiner, herunder elkedler, i rigtig høj kvalitet. Dette betyder at hvis du køber en elkedel fra KitchenAid, så skal den kunne holde mange år frem.

Bosch elkedel – Invented for life

Bosch er en kendt producent i Danmark, som sælger et stort udvalg af elektroniske produkter, herunder elkedler. Bosch laver mange forskellige typer af elkedler og vi har samlet mest relevante og har givet dem en individuel score. Vil du vide mere om de enkelte elkedler, kan du med fordel klikke dig ind på en af kedlerne, for at læse meget mere om produktets funktioner, samt andre relevante oplysninger

Bosch har et slogan som lyder “Bosch – Invented for life“. Med det mener de, at man skal vælge Bosch produkter på grund af måden det gør dit liv og din hverdag nemmere på. De laver produkter, som du har brug for i hverdagen og produkter som er nemme at have med at gøre.

Morphy Richards elkedler – Engelsk producent siden 1935

Morphy Richards er en af de førende leverandør indenfor elektriske køkkenartikler i England og har eksisteret siden 1935. Det er særdeles innovative løsninger pakket ind i elegant og tidløst design, kombineret med en yderst omhyggelig kvalitetskontrol, der har sikret Morphy Richards sin gode position på markedet.

Morphy Richards har et slogan som lyder “Morphy Richards – smart ideas for your home“. Med det menes der, at man skal vælge Morphy Richards produkter på grund af deres smarte ideer, der sikre et godt køkkenredskab til din hverdag. De laver produkter, som du har brug for i hverdagen og produkter som er nemme at håndtere. Desuden har de en yderst høj kvalitet, som gør at produkterne burde strække i flere år.

OBH Nordica – Den nordiske producent

OBH Nordica er en forholdsvis ny virksomhed med nordiske rødder. OBH Nordica brandet blev etableret i 2002, da den danske virksomhed Ole Bødtcher-Hansen A/S fusionerede med det svenske firma, Joffe Marketing AB.

I dag har OBH Nordica kontorer i hele norden – Danmark, Sverige, Norge og Finland. Desuden har OBH Nordica et repræsentationskontor beliggende i Kina. OBH Nordica fremstiller produkter inden for elektroniske husholdningsprodukter samt køkkengrej, hvor moderne design og funktionalitet er højt prioriteret, og hvor produktudvikling ofte sker i samarbejde med ledende, nordiske designere.

I OBH Nordicas brede sortiment af køkkenudstyr, er der blandt andet elkedler. Elkedler til alle stilarter og funktioner – uanset om du hurtigt vil koge lidt vand til te eller forkoge vand til din pasta. En elkedel er det perfekte hjælpemiddel i alle køkkener.

OBH Nordica har et slogan som lyder “OBH Nordica – Designing good life“. Med det mener de, at man skal vælge OBH Nordica produkter er designet til at gøre livet nemmere ved hjælp af smarte og moderne køkkenredskaber.

Philips elkedel – budgetvenlige elkedler

Philips elkedler ligger i den billige ende, hvor du typisk får en elkedel et sted mellem 150-500 kroner. Deres topmodel, den som vi har givet højst karakter, har nogle moderne funktioner og vi synes at det er et godt value for money køb. Du kan med fordel klikke dig ind på de enkelte modeller og læse mere om Philips elkedler, hvad de kan og hvad de koster.

Philips har et slogan som lyder “Philips – sense and simplicity“. Med det mener de, at man skal vælge Philips produkter på grund af enkeltheden. De laver produkter, som du har brug for i hverdagen og produkter som er nemme at have med at gøre i hverdagen.

Royal elkedel – elkedler i retro design

En Royal elkedel er udarbejdet i et retro design, som minder en om de gamle kedler, som skulle opvarmes på komfuret og sagde en høj pivelyd, når vandet var færdigt. Royal har tænkt det retro design ind i deres moderne elkedler, som får i forskellige farver. Hvis du er til retro design, så kan en elkedel fra Royal være noget for dig. Hvis der ikke lige er en bestemt model fra Royal som fanger dig, så kan du altid tjekke vores side som kun omhandler elkogere i retro design. Du kan med fordel læse mere om de enkelte elkedler, hvor vi beskriver elkedlens funktioner og design, samt laver en konklusion på produktet i forhold til prisen. Royal Dome hedder deres smarte elkedel, som får i flere forskellige farver. En Royal Dome er meget budgetvenlig og passer ind i de fleste hjem.

Wilfa elkedel – elkedler fra Norge

Wilfa er et norsk selskab, som blev etableret i 1948, og som i dag er en af Nordens førende leverandører af småelektriske artikler til hjemmet. Wilfa har fokus på design, kvalitet, sikkerhed og innovation.

Wilfas vision er at give gode hverdagsoplevelser og levere robuste produkter til hjemmet. Deres kærneværdierne er blandt andet entusiasme, kvalitet og innovation, og deres ansatte arbejder kontinuerligt med at designe, udvikle og teste produkter, som kan gøre hverdagen nemmere for forbrugerne. For forbrugerens sikkerhed NEMKO-godkender de alle deres produkter, og flere af dem har 5 års garanti.

De senere år har Wilfa haft et stærkt fokus på kaffe og lanceret en serie af kaffe- og tebryggere og kafferelaterede produkter, som de kalder Wilfa Svart. Wilfa har ambitioner om at være de største i norden indenfor køkkenredskaber og generelt udstyr til køkkenet.

 

Elkedler med justerbar temperatur – de bedste på markedet

Som du måske har bemærket, har alle de elkedler med temperatur som kan reguleres, de højeste score. Det skyldes, at det er en ganske anvendelig funktion, som kan gavne mange i hverdagen. Her hos Pricesurf.dk synes vi at det fungerer rigtig godt, og det er blandt andet derfor at modellerne scorer højere end elkedlerne uden denne funktion.

En elkedel med justerbar temperatur, gør at du kan vælge hvilken temperatur elkedlen skal varme vandet op til, typisk til en temperatur mellem 50 og 100 grader. Mange af elkedlerne har forskellige intervaller, alt efter hvilken producent der har lavet elkedel, samt hvilken funktion elkedlen har. Med det menes der, at nogle elkedler er designet med fokus på te-elskere, da forskellige te, kræver forskellige temperaturer for at få den bedste smag frem.

 

Er elkedler med temperaturkontrol dyrere?

En elkedel med justerbar temperatur er typisk lidt dyrere end en elkedel uden funktionen. Dettes skyldes naturligt nok, at det har krævet mere teknologi samt mere produktudvikling, hvilket afspejler sig i prisen. Afhængigt af hvilken producent man kigger på, vil der være et væsentlig prishop fra en model med og en model uden funktionen. Det drejer sig typisk om 200-500 kroners forskel.

Hvis du blot skal bruge en elkedel der kan koge vand op til 100 grader, er denne funktion selvfølgelig overflødig, men vi anbefaler at man betaler den ekstra pris, da det kan være ganske belejligt, at kunne veksle mellem vandets temperatur. Hvis du eksempelvis har en ven/veninde eller et familiemedlem, som er vild med the, kan han/hun måske blive yderst positivt overrasket, over at du har muligheden for at kunne koge vandet op til den helt optimale temperatur.

 

Hvad kan jeg bruge elkedlens temperaturindstilling til?

Der kan være en række fordele ved at have en elkedel med temperaturkontrol. Det skyldes den simple årsag, at du kam bruge vand i forskellige grader, til forskellige formål. Hvis man alene kigger på te, kan der være stor forskel i hvordan temperatur skal være. Ved at købe en elkedel med temperaturregulering, kan du således sætte den til det temperaturvalg som er bedst for din te.

Vandet og temperaturen er nemlig uhyre vigtig for at få den bedste kop te. Skal du eksempelvis drikke sort te eller urte te, så skal vandet helt op og koge og dermed ramme 100 grader. Drikker du derimod grøn eller hvid te, anbefales vandet at være reguleret til et sted mellem 70 og 80 grader.

 

Elkedel med temperaturmåler

Udover at have en elkedel med temperaturkontrol, har den højst sandsynligt også en indbygget temperaturmåler. En elkedel med temperaturmåler er særlig smart, da du dermed kan holde øje med hvor elkedlen er i processen med at få varmet vandet op. Elkedel med temperaturmåler er til dig som ønsker en elkedel, som er lidt smartere end den helt almindelige elkedel.

Vælger ud at købe en elkedel med temperaturkontrol og temperaturmåler, kan du være sikker på at få en af de smarteste elkedler på markedet. Der er en række forskellige producenter som tilbyder elkedel med temperaturstyring, heriblandt elkedler fra KitchenAid og elkedler fra Bosch.

 

Elkedel med retro design – det populære valg

Et køkken kan ikke undvære en elkedel. Ofte er elkedlen også et køkkenredskab som bruges dagligt og derfor får en fremtrædende plads i køkkenet. Derfor er det vigtigt at man vælger et design som passer ind i ens køkken og som tilføjer rummet noget personlighed.

En elkedel i retro design er topmoderne og er med til at løfte rummets stil. Selvom elkedlerne i retro design kan lyde noget gammeldags, så er de alligevel topmoderne med en vildt fedt look, som kun vil peppe ethvert køkken op. Der mulighed for at vælge en retro elkedel i flere forskellige farver og med forskellige smarte funktioner.

I takt med at elkedlerne i retro design er blevet så populære er der også mange af producenterne der har valgt at have disse med i deres sortiment, nedenfor har vi samlet alle elkedlerne i retrodesign for at give dig et bedre overblik.

All search results
error: