Bedste hækkeklippere i test

Rangeringen er baseret på produktets funktioner, design, pris, anmeldelser samt eksterne tests.


Hvad er en hækkeklipper?

En hækkeklipper, som navnet også indikerer, er et redskab til at klippe hække, buske eller træer med. En hækkeklipper kommer i mange forskellige modeller og der er rigtig mange man kan vælge i mellem.

Nogle er batteridrevne, nogle kører på benzin og nogle kører på strøm via en ledning. En hækkeklipper er ideel at have hvis du bor et sted hvor der er hække eller buske som skal holdes ved lige.

Hækkeklipperen er redskabet som kører knivene frem og tilbage og på den måde klipper den grene over og kan være med til at lave forskellige slags design på hække eller buske. Hækkeklipperen er ligesom andre haveredskaber, man skal være forsigtig og tænke over sikkerheden inden man kaster sig ud i at trimme hække.

Før du køber en hækkeklipper

Trimning af dine hække, buske og træer er en masse arbejde. Hvis du forsøger at få det gjort med saks, vil du finde ud af det tager alt for lang tid, og derfor er en hækkeklipper et kanon godt køb. Et simpelt køb kan gøre en stor forskel i, hvor meget tid og energi jobbet tager, og de fleste, der gør investeringen, er glade for, at de gjorde det.

Hækkeklippere giver dig mulighed for at få dine hække og buske til at se lige ud, uden at det tager for meget tid eller energi. Den rigtige hækkeklipper gør arbejdet effektivt, sikkert og hurtigt. Hvis du har indset, at det er tid til at investere i en hækkeklipper, eller du er klar til at erstatte en der er for gammel, får du her på siden en masse information omkring hækkeklippere samt de bedste hækkeklippere på markedet. Der findes også information over hækkeklipper tests som altid er gode at tjekke ud, da du får brugere af produktets mening.

Undersøg din have

Det første du skal gøre før du starter din søgning af din næste hækkeklipper, er at virkelig give din have et godt kig. At finde den rigtige hækkeklipper til dig vil kræve at have en god ide om:

– Den type af hække du bruger hækkeklippere på.
– Højden og tykkelsen af disse hække.
– Hvor tilgængelige er hækkene – er de f.eks. tæt på vægge eller hegnet?
– Størrelsen af din have/forhave.

Disse faktorer vil spille en vigtig rolle i det at finde ud af den rigtige størrelse, niveau og kraft du har brug for fra din hækkeklipper. Hvis du har en stor have og store hække, vil en mere kraftfuld model gøre arbejdet hurtigere. Hvis dine hække ligger tæt på et hegn, kan du sætte pris på en kortere hækkeklipper der er lettere at manøvrere. At finde den rigtige hækkeklipper afhænger stort set af det job, du skal udføre med den.

Typer af hækkeklippere

Hækkeklippere kan have en af to strømkilder som er el eller benzin. Din første store beslutning om at vælge en hækketrimmer er hvilken type hækkeklipper du vil foretrække.

Elektrisk hækkeklipper (batteri eller ledning)

For de fleste hjemmebrugere vil elektriske hækkeklippere være det bedste valg. De er mere lette og dermed lettere at bruge og samtidig er de mere overkommelige og støjsvage. De er lettere at starte og vedligeholde end benzin modeller.

Hovedområdet, hvor elektriske hækkeklippere falder, er når det drejer sig om strøm, til specielt store eller hårde trimninger. Til dette vil arbejdet med en elektrisk hækkeklipper være langsommere og vanskeligere end med en benzindrevet hækkeklipper.

Elektriske hækkeklippere kommer med enten ledninger eller trådløse indstillinger. Med en hækkeklipper med ledning skal du håndtere forlængerledninger, mens du arbejder og forbliver inden for en bestemt afstand fra stikkontakten hele tiden, hvilket er ubelejligt. Du skal have styr på hvor ledningen ligger konstant og sørge for ikke at komme til at klippe den over mens du klipper din hæk til. Ledningsfrie eller batteridrevne hækkeklippere gør arbejdet lettere, da du kan gå så langt fra stikkontakten som du har brug for.

Du er ikke bundet til nogle bestemte afstande og der ikke noget du kan klippe over som vil ødelægge din hækkeklipper. Det eneste der er med batteridrevne hækkeklippere er at du skal huske på at batteriet skal kunne klare hele din have, ellers skal du ind og lade op undervejs. Dette kan dog godt udnyttes, da du kan feje alle grene sammen imens din hækkeklipper bliver ladet op.

Benzindrevet hækkeklippere

Hvis du har en større have med store hække, så kan en hækkeklipper med benzin være værd at købe. De koster mere, vejer mere og er sværere at bruge (især for begyndere), men de kan tage hårdere job hurtigere. Hvis du bruger din hækkeklipper til hække der er store, tykke eller uoverskuelige, så vil en benzin hækkeklipper gøre arbejdet nemmere. Det man også skal tænke over med en benzindrevet hækkeklipper er at du helt slipper for en ledning og du kan bevæge dig rundt omkring i hele din have.

Løber hækkeklipperen tør for benzin kan du nemt fylde benzin på fra en benzindunk og dermed er du ikke begrænset af nogen former for tid. Hvis du derimod har en hækkeklipper med batteri skal du være helt sikker på at du når hele haven ellers skal du vente på batterier er ladet op igen. Derfor er der altså flere forskellige fordele ved en benzindrevet hækkeklipper. Dog er der også det med at en benzindrevet hækkeklipper ikke er lige så miljøvenlig som en hækkeklipper som kører på el.

Lang rækkevidde (teleskop hækkeklipper)

Hækkeklippere med lang rækkevidde bruges til at skære eller trimme høje hække eller buske uden behov for stiger eller stilladser. Da dine fødder står fast på jorden, er dette en sikrere løsning, hvis dine hække ikke er inden for rækkevidde. Du kan typisk skære hække op til 12 meter høj ved hjælp af en hækkeklipper med lang rækkevidde. Lange hækkeklippere er tilgængelige med ledninger eller trådløse elektriske motorer og benzinmotorer. De fleste langdistance hækkeklippere vil have en forlængelig aksel, så du kan indstille højden til et behageligt niveau.

Et roterende hoved, der kan skære enten lodret eller vandret, er endnu mere nyttigt med en hækkeklipper der har lang rækkevidde. Vær opmærksom på vægten, før du køber en lang hækkeklipper, da de ellers kan blive utrolig tunge at bære rundt på mens du trimmer hækken. En tung hækkeklipper vil medføre træthed hurtigere end en konventionel trimmer, da hele vægten er koncentreret i enden af ​​skaftet. Generelt er de sværere at manøvrere end konventionelle trimmere, og det er ikke altid muligt at se, hvad du skærer.

Bemærk: Hvis du er ny til at klippe hæk og bruge en hækkeklipper, skal du starte med en elektrisk hækketrimmer. De er lettere at manøvrere og mere sikker at bruge, når du får fat i forskellige grene. Hvis du finder ikke finder den elektriske hækkeklipper kraftfuld nok til dine behov, efter du er blevet dygtig til at bruge den, så overvej at opgradere til benzindrevet eller måske bare en mere kraftfuld hækkeklipper som kører på batteri eller ledning.

Overvejelser inden køb af hækkeklippe

Når du har fastslået behovene for din have og fundet ud af den bedste type at gå med, er du klar til at tænke på de andre forskellige faktorer og funktioner, som forskellige hækkeklippere har at tilbyde. Her er de vigtigste ting at tage hensyn til under din søgning.

Kraft

Hækkeklippere er kraftfulde værktøjer, men mængden af kraft, du får ud af forskellige hækkeklippere kan variere efter de forskellige produkter og mærker. Hovedindikatoren for kraften er naturligvis kraftkilden.
Benzindrevne hækkeklippere vil bringe et højere effektniveau af trimning end elektriske modeller. Men elektriske modeller tilbyder også en række kraft niveauer. De med højspænding kan klare hårdere job hurtigere end nogle af de mere overkommelige modeller, der kommer til en lavere spænding.
Niveauet af kraft du har brug for er helt afhængig af de typer af hække, du vil trimme, deres størrelse og mængden af strøm, du er komfortabel med at bruge.

Pris

Når man taler om hækkeklippere er de vigtigste ting du betaler for kraft, holdbarhed og bekvemmelighed. Prisen for en god hækkeklipper eller en hækkeklipper i al almindelighed ligger imellem omkring 400 kr. – 4000+ kr. Der er selvfølgelig stor forskel mellem en hækkeklipper til 400 kr. og en hækkeklipper til 4000 kr. Det er her rigtig vigtigt at du har sat dig ind i hvad du har brug til dit hjem og muligvis sommerhuset. De højere omkostninger ved benzin modeller er nyttige for entreprenører og virksomheder, mens de fleste hjemme brugere kan få opfyldt deres behov med et mere overkommeligt valg.

Sværdlængde

Hækkeklippere kommer med en række forskellige blad længder. Længere blade kan gøre det lettere at trimme dine hække mere jævnt, eller de kan være vanskelige at klare og uhåndterlige, hvis du arbejder i et trange områder.

For de fleste typiske hække vil et 18″ blad fungere fint. Hvis dine hække er større end normalt, kan et 20″ blad eller større gøre arbejdet lettere, hvis du har plads til at manøvrere det. Hvis du er ny til at hække trimning, anbefales det at starte med et kortere blad, da det er sikrere, når du stadig vender dig til arbejdet med at klippe hække og buske.

Bladtyper

De vigtigste to spørgsmål at være opmærksom på, når det kommer til dine knive (bortset fra længde) er, hvor langt fra hinanden knivtænderne sidder, og om dine knive er enkelt- eller dobbeltsidet.

Hækkeklipperes knive kommer enten som single (enkelt) eller dobbeltsidet, som nævnt ovenfor. Enkeltsidede knive er sikrere at betjene, og du behøver ikke så meget styrke eller koordinering til at bruge dem. De er utrolig populære og er perfekte til begyndere. Men de vil ikke skære så effektivt eller hurtigt.

Næsten alle kommercielle hækkeklippere har dobbeltsidede blade. De kan klippe en stor tyk hæk ned på et par træk og endda skære med begge sider på samme tid. Enhver, der overvejer at få en af disse, bør være dygtig med et enkelt blad først. Ellers vil det være en stejl indlæringskurve.

Afstanden mellem knivtænderne påvirker, hvor nyttigt din hækketrimmer vil være for forskellige typer af hække. Kommercielle hækketrimmere har sædvanligvis bladehuller på en tomme eller mere, men mange hjemmebrugere vil blive tilfredse med mindre gab mellem bladene på mellem 10 til 20 mm.

Enkeltsidede blade er sikrere og lettere at manøvrere med. For personer, der har erfaring med hækklipper, kan en dobbeltsidig indstilling dog fremskynde, hvor hurtigt dit trimningsarbejde er, da det skærer på begge sider på én gang.

Vægt

En hækkeklippers vægt har stor indflydelse på dens brugervenlighed. Tunge hækkeklippere er sværere at holde op og kan gøre selv stærke brugere trætte. De har dog en tendens til at være mere kraftfulde. Lettere modeller vil være meget nemmere og sikrere at bruge generelt, især for alle der er nye til at bruge en hækkeklipper. Det er vigtigt at se på hvor meget hæk man har der skal klippes, da det kan være hårdt klippe en meget lang hæk med en tung hækkeklipper.

Der er det måske en fordel at vælge en lettere hækkeklipper, så man er sikker på at nå hele haven rundt uden at skulle holde mange pauser. Har man derimod en lille og kort hæk, kan man sagtens vælge en lidt tungere model, da man ikke skal være i gang i særlig tid, og samtidig får man en utrolig effektiv hækkeklipper.

Brugervenlighed

Som lige er nævnt, er vægt en af de største faktorer i brugervenlighed. Den anden faktor, som gør en stor forskel, er en hækkeklippers strømkilde.

Benzin modeller kræver mere vedligeholdelse og kan være sværere at kontrollere, mens elektriske modeller er mere lette og nemme at starte. Trådløse elektriske modeller giver endnu større brugervenlighed, da du kan tage dem overalt uden at skulle tænke over at have en ledning hængende. En trådløs hækkeklipper der kommer med et ekstra batteri, kan spare dig for at skulle vente på en opladning for at afslutte din trimning i haven.

Ud over disse hovedfaktorer spiller en række andre funktioner også en rolle i brugervenlighed. Nogle hækkeklippere giver mulighed for en lås, så du ikke behøver at trykke på udløseren hele tiden mens du arbejder.

Skridsikre håndtag gør det lettere at holde hækkeklipperen komfortabelt i lange perioder. Du slipper for at få vabler på hænderne og du får en god kontrol over din hækkeklipper i alle positioner.

Vedligeholdelse

Ligegyldigt hvilken type hækkeklipper du køber, er det vigtigt at læse og følge producentens anvisninger for at sikre sikker brug og lang levetid for din hækketrimmer. Alle hækkeklippere vil kræve lidt vedligeholdelse, men mængden af arbejde du skal gøre varierer afhængigt af nogle få faktorer.

Med benzin hækkeklippere skal du være opmærksom på, hvor meget brændstof de kan indeholde og genopfyld med den rigtige blanding af olie og benzin, når det er nødvendigt. Du skal også udskifte tændrøret med jævne mellemrum og holde indblæsningsluften ren. Ved slutningen af sæsonen skal du køre en stabilisator gennem motoren og sørge for at du opbevarer trimmeren korrekt.

For alle typer hækkeklipper skal du holde øje med bladene og sørge for, at de forbliver skarpe. Du må muligvis slibe de knive du har eller udskifte gamle blade med nye fra tid til anden for at holde din hækketrimmer i god stand. Endelig bliver du også nødt til at holde din hækkeklipper ren så der ikke kommer snavs i motoren eller mellem bladene.

Sikkerhed

Med et værktøj, der er så magtfuldt som en hækketrimmer, skal sikkerheden være en stor bekymring. Enhver der er ny til at bruge en hækkeklipper bør gå med en letvægtsmodel med gode sikkerhedsfunktioner og følg alle instruktioner omhyggeligt. Selv de, der har brugt hækkeklippere i årevis, bør være forsigtige med ikke at blive selvtilfredse og altid behandle bladene med omhu under brug.

Mange hækkeklippere kommer med funktioner designet til at tilføje sikkerhed til deres brug. Blandt ser man tit at der er en lille sikkerhedsskærm mellem håndtag og selve sværdet på hækkeklipperen. Nogle hækkeklippere afbryder automatisk strømmen til bladet, så snart du slipper udløseren, så der er mindre risiko for en ulykke.
Mindst lige så vigtigt som de funktioner der følger med hækkeklipperen, er de forholdsregler, brugerne vælger at tage, når de arbejder.

Det anbefales, at du bruger sikkerhedsbriller og handsker, mens du bruger en hækkeklipper til at reducere ulykker overfor dig selv. Derudover kan du også investere i nogle ørepropper eller et høreapparat til de højlydte modeller. Sørg for at læse alle de oplysninger, som producenten har givet, inden du bruger en ny hækkeklipper så du kan følge deres sikkerhedsretningslinjer, når du bruger dit nye værktøj.

Støj

Elektriske hækkeklipper er ofte langt mere støjsvage end benzindrevne modeller, hvilket er en stor fordel for brugere, der ikke bryder sig om larmende lyde og ønsker at undgå at forstyrre deres naboer.

Hvis du har brug for kraften i en benzindrevet hækkeklipper, skal du være parat til at købe ørepropper eller en anden form for hørebeskyttelse. Hvis du er bekymret for støjniveauet af en hækkeklipper, bør du overveje at undersøge anmeldelserne af produktet for at se, om kunderne nævner hvor meget produktet larmer. Derudover kan du kontakte producenten for at se, om de kan give decibelniveauet for at give dig en ide om hvad man kan forvente.

Holdbarhed

Ideelt set ville du vælge en hækketrimmer du kan regne med i de næste mange år. Kraftfulde maskiner har mange dele, der potentielt kan gå i stykker, og dit bedste bud er at søge efter et mærke med et stærkt ry, der giver en god garanti på deres produkter.

Kundeanmeldelser kan også normalt give dig et indblik i, hvor længe du kan regne med en hækketrimmer vil virke. I sidste ende vil din egen behandling af produktet dog spille en af de største roller. Hvordan du bruger hækkeklipperen og hvor godt du vedligeholder den, vil også spille en rolle i forhold til levetid.

Alternativer til hækkeklipper

Der findes selvfølgelig flere forskellige alternativer til en hækkeklipper. Til mindre hække kan det måske være en fordel at bruge en hækkesaks. En hækkesaks tager mindre stykker af hækken af på en gang, og den er utrolig nem at styre. Mængden af den hæk du klipper styres med 100% kontrol og du kan endda nemt lave forskellige mønstre på små buske og hække.

Derudover kan du også investere i en mini hækkeklipper som kan være god til de små og skrøbelige buske i haven. Er du en ejer af en stor hæk omkring huset er en rigtig hækkeklipper bare det bedste køb du kan gøre dig. Den gør jobbet hurtigt og super nemt. Derudover kan du så også tilkøbe en teleskop hækkeklipper som vil gøre jobbet nemt til de rigtig høje hække eller træer. En hækkeklipper med teleskop gør det nemt for at at indstille en højde fra jorden af og så gå langs hækken, mens hækkeklipperen klarer arbejdet i +2 meters højde.

Funktioner

Trådløs – En trådløs elektrisk hækkeklipper er lettere at bruge og gør det muligt at gå længere fra huset, mens du arbejder uden problemer.
Tandforlængelser – Tandforlængelser sætter mere afstand mellem hækkeklipperens knive og din krop, hvilket reducerer risikoen for at komme til skade.
Dual Switches – Dual switches kræver, at begge hænder bruger hækkeklipperen, hvilket øger sikkerheden.
Lås – En lås gør det lettere at bruge trimmeren i lange perioder, da du ikke behøver at holde udløseren nede hele tiden.
Off Lock – En slukningslås reducerer risikoen for, at en person ved et uheld tænder hækkeklipperen og anbefales specielt til alle hjem med børn i.
Skridsikkert håndtag – Et skridsikkert håndtag gør det lettere at holde hækkeklipperen mere komfortabelt, mens du arbejder.
Garanti – En god garanti fortæller dig, at producenten står ved deres produkt og giver ro i sindet. Med en god garanti skal du ikke have for mange bekymringer omkring at bruge produktet.

Hvilken størrelse hækkeklipper skal jeg købe?

Der er selvfølgelig flere forskellige størrelser af hækkeklippere på markedet og der er flere faktorer som adskiller modellerne fra hinanden. Blandt er afstanden af knivene en vigtig faktor til den hæk du ønsker at klippe. Derudover er kraften på hækkeklipperen også en faktor man skal overveje. Der findes ikke en hækkeklipper som egner sig til en bestemt type hæk men afhængig af hvor tykke grenene på hækken er, skal man tænke over hvilken slags hækkeklipper som måske vil gøre arbejdet nemmere.

Til små hække

Hvis du har en lille hæk og ikke har noget imod en god omgang motion, kan et par hækkesakse være alt hvad du behøver. Hvis du kun har en begrænset hæk som skal trimmes og som også er ret tæt på huset, er en elektrisk hækkeklipper med et skæreblad på op til 45 cm langt det bedste valg. Små hækkeklippere er hurtige, efterlader en pæn finish og er nemme at bruge. Hvis du hader besværet med at håndtere strømkablet, skal du overveje en trådløs hækkeklipper eller måske en benzindrevet.

Til mange hække

Hvis du har mange hække som skal trimmes, skal du kigge efter en hækketrimmer med et længere skæreblad. Du bør måske kigge efter en hækkeklipper med en knivlængde på op til 70 cm, hvilket vil skære betydeligt mere i et enkelt træk end en hækkeklipper med et 45 cm langt blad. Hvis dine hække er for langt fra den nærmeste strømkilde, er en benzin hækkeklipper en fornuftig løsning. Men overvej også en trådløs maskine. Nogle kommer med et ekstra batteri, ellers kan du købe et ekstra til at forlænge klippetiden.

Til høje hække

Hvis du har en række høje hække, kan det være værd at overveje en teleskop hækkeklipper, som giver dig mulighed for at nå toppen af en høj hæk uden stige. Med en teleskop hækkeklipper kan du spænde en sele på overkroppen som kan være behjælpelig med at holde sådan en lang hækkeklipper. Dette sikrer dig også at du får en god arbejdsstilling og at du nemt kan gå langs hækken, men teleskop hækkeklipperen ordner sagerne i en høj højde. Efter du så har ordnet toppen af hækken kan du sagtens bruge teleskop hækkeklipperen til at klare siderne af din hæk også.

Hækkeklipper mærker

Med ethvert redskab eller mærke betyder mærket en hel del. Et pålideligt mærke kan regnes for at skabe robuste og kraftfulde produkter, der kan gøre jobbet nemmere og have en længere levetid end normalt. For at hjælpe dig med at identificere de hækkeklipper mærker du kan stole på, så skal der kigges på brugernes anmeldelser af hækkeklipperne fremstillet af en række førende mærker på markedet.

De mærker du typisk kan støde på når du er på jagt efter din næste hækkeklipper er mærker såsom: Makita hækkeklipper, Stihl hækkeklipper, Dewalt hækkeklipper, Ryobi hækkeklipper, Bosch hækkeklipper, Husqvarna hækkeklipper, Stiga hækkeklipper, Texas hækkeklipper, Metabo hækkeklipper, Hitachi hækkeklipper, Worx hækkeklipper osv. Der er rigtig mange muligheder for at finde en hækkeklipper der passer til ens behov og derfor er det en god ide at tjekke markedet for hvilke modeller og typer der findes.

Stihl hækkeklipper

Stihls udvalgte benzin-, el- og batteridrevne hækkeklippere er bygget med kraftfulde motorer, der giver overlegen kraft og glat manøvrering. Disse trimmere gør det let at holde buske og hække i en tilpas størrelse. Med hærdede og præcise klinger og anti-vibrations teknologi holder Stihl hækkeklippere dine hænder stabile og leverer perfekt skulpterede buske med minimal indsats. Stihls hækkeklipper er designet med boligejere og landskabsfagfolk i tankerne, så de kan trimme hække i alle former og størrelser og tackle ekstra lange og brede buske og hække.

Særlige funktioner tilgængelige på Stihls hækkeklippere:
Kraftfulde, brændstofeffektive, lav emissionsmotorer
Anti-vibrations teknologi reducerer træthed og øger brugerkomforten
Dobbeltsidede frem og tilbagegående knive
Kraftige gearkasser og integrerede skærbeskytter
Dobbeltsidede jordblade giver god skæreydelse med lav vibration
Bred tandafstand
Forbedret brændstofeffektivitet
Easy2Start system for at gøre starten ubesværet
Variabel hastigheds gasregulator til præcis styring
Stort fronthåndtag til flerpositionskæring
Tohånds styrekontakt med løkkehåndtag
Trigger interlock giver nem brug
Velafbalanceret design til daglig brug
Knivbeskytter til at skære nær jorden eller langs vægge
Længere løbetider
Ombordhængende slot giver mulighed for nem opbevaring
Overlegen teknologi til holdbar og pålidelig drift
Ergonomisk løkkehåndtag
Lav vedligeholdelse

Hvorfor købe en Stihl hækkeklipper

Stihl hækkeklippere er kraftfulde, velafbalancerede værktøjer, der giver nem adgang til præcise nedskæringer til dine buske og hække. Disse hækkeklippere er lette, nemme at manøvrere og designet uden overskydende materialer til det perfekte trim. Hækkeklippere til hjemmet er perfekte til alt fra sæsonbestemt trimning og små buske til talrige hække og buske. De er designet med operatør komfort i tankerne og vil efterlade din have med et professionelt udsmykket look. Professionelle landskabsgartnere kan også nyde den kraft og holdbarhed, som Stihls hækkeklippere giver. Med udvidede rækkevidde håndterer disse hækkeklippere hurtigt tilgængelige områder. Professionelle har forskellige skærebehov, så Stihl leverer trimmere med en lang række aksellængder med både faste eller justerbare skærehoveder.

Batteridrevne hækkeklippere er en let og stille mulighed for boligejere og fagfolk. Med ingen motor til at vedligeholde eller gas til genopfyldning, starter disse hækkeklippere øjeblikkeligt og er perfekte til daglig eller lejlighedsvis brug. Elektriske hækkeklipper er også lette og bekvemme på grund af deres manglende brændstofblanding. Med kraftige elmotorer er disse trimmere miljøvenlige. Stihls hækkeklippere er velafbalancerede, pålidelige og langvarige. Stihls teleskop hækkeklipper giver ekstra højt snitarbejde inden for rækkevidde. Teleskop hækkeklippere er ideelle til trimning og beskæring træer. De er nemme at betjene og nemme at vedligeholde.

Stihl hækkeklippere er designet til at levere pålidelig kraft til alle opgaver. De trimmer hække og buske af alle former og størrelser og er lavet til at starte hurtigt og skære hurtigt. Disse hækkeklippere er designet med innovativ teknologi, der forbedrer trimnings oplevelsen fra ergonomiske håndtag til præcisions blade. Stihl tilbyder en række hækkeklipper modeller med en bred vifte af funktioner, herunder EasyStart system, dobbeltsidet blad design med bladspring beskytter, variabel hastighed gasspjæld trigger til præcis styring, og et 4-punkts anti-vibration system til forbedret brugerkomfort.

Hvordan adskiller Stihl sig i forhold til konkurrenter?

Stihls innovative produkter og funktioner gør dem til nummer 1, der sælger brands af benzindrevne håndholdte udendørsudstyr i Amerika. Stihl lægger stor vægt på teknik og ydeevne, og leverer produkter, der overstiger kundernes krav. Stihls produkter kombinerer pålidelighed med innovative funktioner til at levere højkvalitets, brugervenligt udendørs strøm udstyr designet til at opretholde enhver opgave. Stihl udbyder en bred vifte af produkter og husejere og professionelle landskabsgartnere stoler på dette mærke til at klare deres daglige opgaver. Stihls hækkeklippere er kraftige, brændstofeffektive og konstrueret til at levere optimal ydeevne under alle slags brug.

Stiga hækkeklipper

Stiga hækkeklipper er designet til husejere og giver et præcist snit takket være deres effektive dobbeltvirkende klinge. Det ergonomiske roterende fronthåndtag kombineret med anti-vibrationssystemet betyder, at du altid arbejder i en naturlig skæreposition, hvilket reducerer træthed og du kan derfor overskue længere hække end før.

Find den rette løsning til dig

Her finder du nogle af de løsninger Stiga giver dig og du kan derefter vælge præcis hvad du ønsker til at vedligeholde din have.

Batteri
Stiga batteridrevne hækkeklippere er designet til brugere, der søger et miljøvenligt, men kraftfuldt værktøj til hække plejning. Disse værktøjer kombinerer stor skære ydelse med fordelene ved batteristrøm: ingen kabler eller benzin, med reducerede vibrationer, støj og vedligeholdelse.

– Kraftigt batteri
– Begrænset larm og vibration
– Ingen røg
– Reduceret vedligeholdelse

Elektrisk
Stiga elektriske hækkeklipper er lette, kompakte produkter, der er designet til husholdning og er et roligt miljøvenligt produkt. Den effektive dobbeltvirkende kniv garanterer en pæn, præcis udskæring, mens det ergonomiske drejehåndtag reducerer træthed i armene og håndleddene.

– Kraftfuldt gennem et kabel
– Begrænset larm og vibration
– Komfortable skærepositioner
– Ergonomisk håndtag

Benzin
Stiga benzin hækkeklippere er et sikkert valg for brugere, der ønsker pæne, sikrede hække med maksimal bevægelsesfrihed og kraft. Udstyret med dobbeltvirkende knive, ergonomiske roterende håndtag og et anti-vibrationssystem, kombinerer dette værktøj præcision og komfort. Som navnet også antyder kræver denne hækkeklipper selvfølgelig benzin, så sørg altid for at have nok benzin til at klippe hele hækken.

– Præcis og nem trimning
– Lidt vibration
– Behagelige arbejdspositioner
– Ergonomisk håndtag

Hvornår skal man klippe hæk?

Hække kan bestå af en lang række træer og buske. Der kan være stor forskel på hvor store hække er eller hvilken slags blade de består af. Ligesom du ville vælge, hvornår man skal beskære træer, er det også vigtigt at vælge et godt og passende tidspunkt at beskære og trimme hække. Der findes mange forskellige slags hække og derfor er der også forskellige tidspunkter til hvornår det er godt at trimme hækken. Nedenfor er der en række overskrifter med forskellige slags hække og hvornår det er bedst at klippe disse.

Yew hække

Yew bør trimmes en gang om året i august eller september. Beskær det ind til hvor du ønsker det i april, hvis det bliver for stort. Du kan renovere en stor hæk ved at skære grenene tilbage til hovedstammen. Skær toppen i det første år, så den ene side af hækken i det næste år, før du endelig skærer den anden side i det tredje år. Det betyder, at hækken altid har nogle grønne blade til at beskytte sig med, når det regner.

Cypress hække

Cypress skal trimmes op til tre gange om året: i april, juli og slutningen af august. De vokser hurtigt, og du kan ikke skære hækken helt ind til stammen, fordi så vil planten ikke blive genoprettet, og det vil efterlade nøgne steder i hækken. Lidt og ofte er den bedste måde at holde den under kontrol.

Bøgehække

Bøg skal beskæres i august. De vokser hurtigt i begyndelsen af året, men skal vokse lidt efter skæring for at sikre, at der ikke er nøgne pletter gennem vinteren. Hvis hækken er vokset for stor, kan det være en god ide at beskære denne i løbet af vinteren.

Ligusterhæk

Ligusterhække bør trimmes mindst to gange om året, fra maj til august. Jo mere du beskærer den, desto mere danner det en tæt og jævn hæk. Derudover er det lettere at holde den i samme størrelse hele året. Om nødvendigt kan det være en god ide at beskære den meget i april for at reducere hækkens størrelse.

Laurbær hække

Laurbær hække skal skæres i juli eller august. Da denne plante har store, hårde blade, kan hækkeklipningen lade dem se bar ud. Fjern eventuelle beskadigede blade for at holde hækken sund og rask. Om foråret er det en god ide at beskære hækken ned til den ønskede størrelse, så den ikke vokser sig alt for stor.

Tjørnehæk

Tjørnehække blomstrer i maj, så trim efter blomstring i juni. Hvis du ønsker en tæt, formel hæk kan du klippe den igen i efteråret. Alternativt kan du undgå at klippe hækken i et par år hvis du kan lide en uformel hæk. Reduceringen af en stor hæk med en hård beskæring skal ske om vinteren.

Bær hække

Bær hække skal trimmes efter blomstring. Det kan klippes ind til en tæt og formel hæk. Hvis du foretrækker en uformel hæk med bær, skal du skære den ned nogle få gange fordelt på flere år, for at forhindre at den bliver for stor.

Guide til klipning og vedligeholdelse af hæk

Nedenfor kan du læse om hvordan du bør klippe din hæk og gode tips. Men derudover får du også hjælp til hvordan du vedligeholder din klip – og du gættede rigtigt. Du skal bruge en smart hækkeklipper. Find de bedste hækkeklippere øverst på siden.

Hvordan du bør klippe din hæk

Når du er i gang med at klippe din hæk er det generelt en rigtig god ide at klippe denne bredest forneden og lidt smallere i toppen. Det kan være alt lige fra 10-30 cm der kan være forskellige i bredden forneden til toppen. Hvis du klipper din hæk på denne måde kan du være sikker at der kommer sol igennem hækken og at den holder sig tæt og grøn i bunden. Hvis din hæk bliver for bedre i toppen kan hækken knække henover vinteren da den måske ikke klare alle de kg sne som vil lægge sig på toppen. Derudover er det vigtigt for hækken at for sol og med en for bedre top vil dette gøre at hækken måske ikke får det sollys som den behøver.

Brug snor til at få en lige hæk

Når du står tæt på din hæk mens du klipper den, kan det ofte være at dit øjemål ikke er det bedste og mest præcise. Derfor er det enten en god ide at spænde noget snor op så du præcis ved hvor høj din hæk skal være, når du klipper den. Hvis du ikke har noget snor kan du altså med fordel gå lidt tilbage og se din hæk på afstand og se på hvor lige du har klippet. Dette kan også anbefales selvom du har spændt snor op. Derudover kan snoren også benyttes til at din hæk får den rette bredde hele vejen rundt.

Fuglereder

Klipper du din hæk før Sankt Hans er det vigtigt lige at tjekke hækken for fuglereder. Der kan være rigtig mange fuglereder rundt omkring i dine hække og du vil måske komme til at forstyrre nye unger eller endda åbne hækken op så rovdyr får øje på de små søde fugleunger.

En grå dag

Det er altid en god ide at klippe din hæk på en grå dag med vind. Solen er ikke for bagende for dig og samtidig vil vinden sørge for at få insekter blæst væk som vil blive hvirvlet frem når du klipper hæk.

Kompost

Når du har klippet din hæk kan du fordel skære nogle af grenene i stykker og ligge dem ind under hækken, da de over tid vil kompostere og på den måde give din hæk næring. Resten af dit hækkeaffald skal ud på containerpladsen og smides ned til det grønne affald. Her er det en god ide at bruge gennemsigtige plasticposer.

Sådan vedligeholder du din hækkeklipper

Hvis du vil have dine værktøjer til at vare i mange år, skal du vedligeholde dem. Det betyder regelmæssig pleje, rengøring, service og korrekt opbevaring.
Når det kommer til din hækkeklipper, er det ikke anderledes. Komponenter som bladene, motor, luftfilter og håndtag/greb har alle brug for regelmæssig opmærksomhed. Lad os kigge på syv super nemme måder, du kan opretholde ydeevne og pålidelighed af din hækkeklipper i de kommende år.

1. Rengør skærebladene

Hvorfor?
Hver gang din hækkeklipper skærer sig gennem blade og små grene begynder spormængder at samle sig på bladene. Over tid kan dette medføre, at knivene bliver slidt op, hvilket reducerer klippens effektivitet. Ikke kun beskidte blade reducerer skæreydelsen, men den ekstra friktion kan medføre, at motoren begynder at overophedes.

Hvordan?
Rengøring af hækkeklipperens blade er så simpelt som at tørre dem af med sæbevand og en klud efter hver brug. Anvendelse af smøremiddel på knivene efter rengøring af dem anbefales også. Prøv så vidt muligt at undgå at der går for lang tid mellem du renser bladene efter du har brugt hækkeklipperen. Og endelig sørg for, at knivene er grundigt tørre, før værktøjet fjernes.

2. Rengør luftfilteret

Hvorfor?
For at din benzinmotor i din hækkeklipper skal fungere ordentligt behøver den en konstant strøm af ren og kølig luft. Når du bruger din hækkeklipper begynder snavs og støvpartikler at samle sig i filteret og reducere luftstrømmen, hvilket resulterer i mangel på motorkraft, dårlig ydelse og overophedning.

Hvordan?
Typisk frigives luftfilteret via en knap. Se i brugervejledningen for flere instruktioner. Når du har fjernet filteret, skal du blæse forsigtigt igennem filteret og banke det på den solide overflade. Hvis det er meget snavset, er det bedst at erstatte det med et nyt. Vask aldrig dit filter, medmindre din brugsanvisning specifikt siger at du skal gøre det, da det kan medføre, at fibrene svulmer, hvilket gør det sværere for luften at passere gennem det.

3. Slib dine blade/knive

Hvorfor?
Som ethvert andet skæreværktøj bliver din hækkeklipper hver gang den arbejder mere sløv. Der kommer slid på knivene og det er med til at gøre arbejdet hårdere og langsommere. Derfor ønsker du at dine knive altid er skarpe og klar til at klippe hækken.

Hvordan?
At slibe knivene på din hækkeklipper er sikkert den mest tidskrævende del af vedligeholdelsen. Det behøver dog ikke at være en vanskelig opgave, og brugen af et bor med en lille kegleformet slibesten vil gøre det nemt og hurtigt. Hvis du ikke har et bor på hånden, vil en flad fil også fungere lige så godt.

Du bør slibe dine knive efter du har brugt dem i ca. 50 timers akkumuleret brug. Hvis du ikke er sikker på dette trin, skal du tage det til dit lokale servicecenter og få lidt hjælp og derefter er du oppe og køre på fuld damp igen.

4. Spænd eventuelle løse skruer

Hvorfor?
Løse dele kan let falde ned, blive tabt, eller beskadige resten af værktøjet. Dette kan være særdeles skræmmende, hvis du ikke er helt sikker på, hvad der galt, og hvis det vil gøre det farligt at fortsætte med at trimme dine hække. De vibrationer, som en hækkeklipper producerer, kan forårsage, at skruer, bolte og stikkontakter løsner sig over tid. Dette er gode eksempler på, at alle værktøjer skal have regelmæssig service for at altid have styr på sikkerheden.

Hvordan?
Giv din hækkeklipper en grundig kontrol. Brug de rigtige skruetrækkere og skruenøgler til at stramme alle synlige dele og fastgørelsesanordninger fast. Skru dem dog ikke over, da dette kan medføre skade på gevindet og de omgivende dele. Kontrollér altid din brugsanvisning, før du efterspænder noget, og skift ikke en skrues størrelse til en anden.

5. Smør bladene regelmæssigt

Hvorfor?
Jo mere du bruger din hækkeklipper, jo mere er den udsat for fugt og forurenende stoffer på bladene. Det er overraskende, hvor hurtigt erosion kan sætte ind, og en god smøring hver måned hjælper med at give en beskyttende barriere. Smøringen hjælper også til at bladene glider glat over hinanden, hvilket resulterer i mindre friktion og mere skærekraft.

Hvordan?
Ud af alle de vedligeholdelsesopgaver, der skal udføres, er dette den nemmeste. Det er bedst at smøre knivene, efter at de har fået en god tørring. Lidt går langt, så overdriv det ikke.

6. Hold ydersiden ren

Hvorfor?
Knapper, fjedre, omskiftere, skruer og justerende dele kan alle blive offer for dårlig vedligeholdelse, hvis din hækkeklipper ikke holdes ren.

Hvordan?
En simpel aftørring med en let fugtet klud eller svamp vil gøre det. Hvis du har adgang til luft, skal du bruge mild trykluft til at fjerne opbygget snavs. Undgå at bruge slibende kemikalier og rengøringsopløsninger og hold gnidnings funktionen forsigtig. Når du har aftørret alle de ydre overflader, skal du tørre den af og være klar til opbevaring, indtil den bliver brugt igen.

7. Opbevar din hækkeklipper korrekt

Hvorfor?
Hvis du opbevarer dit haveværktøj i et skur hvor der er for fugtigt er det næsten sikkert at du forkorter dens levetid. Fugt vil medføre, at metaldele korroderer. Brændstofsystemet kan blive forurenet. Og hvis din hækkeklipper er batteridrevet, kan det skyldes elektriske komponent fejl.

Hvordan?
Hvis du ikke allerede har en, er en vandtæt og UV-bestandigt kasse eller beholder et godt valg til at beskytte din hækkeklipper. Hvis du ikke har en af disse, skal du sørge for, at din hækkeklipper er pakket ind i bomuld eller et håndklæde, placeret i en plastikpose og sat i en kasse som er løftet fra gulvet.

Afsluttende tanker om vedligeholdelse af hækkeklippere

Ved konsekvent at følge ovenstående tips vil du få mest muligt ud af din hækkeklipper og den vil forhåbentlig leve i mange årtier. Selvom ikke alle disse tip behøver at blive udført, er det stadig en god ide at give hækkeklippere en vedligeholdelseskontrol for at holde den i den bedst mulige tilstand og i højeste ydeevne.

 

5 forskellige typer af hække

Her kan du finde informationer omkring 5 forskellige slags hække du kan støde på. Det er vigtigt at du ved hvilken type hæk du har hjemme i din have, så du kan trimme den korrekt og samtidig holde den så pæn som mulig.

Cypress hæk

En af de mest populære typer af stedsegrønne træer til brug som hække er cypress træet. De er generelt let genkendelige, og de fleste har set disse grønne giganter på et eller andet tidspunkt. Det er let at vælge cypresser, der vil se godt ud i din have, da de kommer i en bred vifte af forskellige farver der kan variere fra lysegrøn til gulgrøn, og nogle cypresser har endda en tendens til at være lidt grå.

Sandsynligvis er den mest populære type af cypress; Leyland Cypress, som vokser relativt hurtigt og kan blive massiv på få år. Hvis du vil have en meget stor hæk for at holde folk ude af din have, så er denne type cypress et godt valg. Når du planter en hæk, skal du sørge for, at dine træer er adskilt fra hinanden, så de har plads til at vokse, mens de samtidig forbinder hinanden for at danne en solid hæk. De behøver heller ikke regelmæssig vanding og dermed utrolig nemme at holde.

Granhæk

Grantræer er let genkendelige på grund af deres pyramideform. Mindre grantræer er ideelle til hække, da de hurtigt udfylder og vil danne en solid hæk med meget lille indsats fra husets side. Fugtig jord er tilrådeligt at sikre, at dine grantræer vil leve i lang tid.

Som følge heraf er de relativt lette at tage sig af. Men fordi dette er et træ med nåle, kan enhver slags edderkopper leve på træet og andre infektioner kan få træet til at miste nålene og blive tynde, hvilket normalt medfører, man skal plante en ny hæk.

Boxwood hæk

Boxwood en af ​​de mest populære og pålidelige planter at bruge, når du ønsker at skabe en hæk i din have. Denne plante er meget alsidig og let at skære og trimme i forskellige former. Med denne plante har du fuldstændig kontrol over udseendet af din hæk.

Selv om vinteren beholder boxwooden sin rige farve og stærke form, så du behøver aldrig at bekymre dig om din hæk. Disse planter kan bruges til at skabe et mellemrum i haven eller skabe en grænse omkring hele ejendommen. Det er nemt at købe boxwoods i en række forskellige former for at sikre sig at din hæk ser bedst ud

Bendved (euonymus)

Dette er en meget attraktiv hæk, fordi løvet vil variere fra mørkegrøn til lysere grøn. Det er også nemt at finde euonymus (bendved), der har hvid eller gul farve på de samme blade med grønt, hvilket er meget attraktivt. Boligejerne skal overveje den farve de er interesseret i, så du kan finde den euonymus der bedst opfylder dine behov og se attraktive ud i din have. Dette danner en smuk hæk, især når den blomstrer og har smukke bær.

Så længe du er villig til at trimme din euonymus regelmæssigt, behøver du ikke at bekymre dig om, hvorvidt din hække vil være fuld, da den begynder at fylde automatisk efterhånden som du trimmer den. Et problem med at bruge denne plante til en hæk er, at den har tendens til at være lidt dyr eftersom du skal købe flere planter til din hæk.

Stedsegrønne hække

Stedsegrønne hække holder blade på deres kviste og grene hele året rundt, hvilket vil sikre, at din nye hæk er grøn og ser sund ud, uanset hvilken tid på året det er. Dette sker, fordi træet er i stand til at fortsætte med at vokse med nye blade, selvom de gamle blade falder væk fra kvistene og grenene.

Disse træer er utroligt rolige, og de er flotte i både tørsæsonen og i koldt vejr, fordi de ikke lider af brune, faldne blade. De er ideelle til hække og som læhegn, da de giver fuldstændig beskyttelse af din personlige have hele året rundt. Bladene holder planterne fulde og gør det meget svært for folk at se ind i dit have, og det forhindrer mennesker og dyr i at passere gennem hæk.

At vælge den rigtige stedsegrønne hæk kan være vanskelig, da du vil sikre dig, at du vælger et godt træ til dit område. Du vil selvfølgelig give den bedste chance til din hæk for at forblive sund og holde sine blade. Din voksende zone vil i høj grad bestemme, hvilken form for stedsegrønne træer du kan plante i din have som en hæk.

Mens du ikke behøver at bruge meget tid på at opretholde dine stedsegrønne træer, er der nogle, der skal befrugtes på årsbasis og beskæres for at holde deres form. Tag det i betragtning, når du handler efter træer til din hæk.

Hvor høj må din hæk være?

Det kan være svært at vurdere hvor stor din hæk må være. Der er dog nogle helt klare regler, som gør sig gældende når du klipper din hæk. Det er vigtigt at du er opmærksom på hvilke regler som gør sig gældende for dig, da det ellers kan resulterer i en bøde eller en ubehagelig nabostrid. Se de forskellige regler alt afhængig af hvilken type og placering hækken har nedenfor.

Hæk mellem naboer

Der er forskellige holdninger til hvor høj en hæk må være og der er endda en direkte lov omkring hvor høj en hæk egentlig skal være. Er der en hæk mellem to naboer siger Hegnsloven at denne bør være mellem 1,8 og 2,0 meter høj, men dette er dog ikke en lov. Hvis naboerne er enige kan hække egentlig bare vokse ind i himlen. Er der uenighed mellem naboer må hækken dog ikke overskride 2 meter. En hæk mellem naboer skal klippes på hver side og det er ens eget ansvar at sørge for at få den trimmet og klippet i en passende størrelse.

Hæk på egen grund

Det er helt tydeligt og dette kan ikke diskuteres. Hegnsloven er med til at bestemme hvor høj din hæk må være. Din hæk inde på din egen grund må være lige så høj som fælleshegnet plus den afstand der er til skellet. Hvis fx fælleshegnet eller hækken er 2 meter høj og din hæk står 1 meter fra skellet, må din hæk være i alt 3 meter høj. Hertil kommer der dog at dine naboer ikke må blive generet af din hæk. Hækken kan altså ikke tage luft, udsigt eller lys fra dine naboer, så det er værd at forhøre sig om når man skal til at klippe sin hæk.

Hæk ud til offentlig vej eller sti

Det helt essentielle ved hække der vender ud mod offentlige veje eller stier er at de forbipasserende ikke må være generet af den. Dette betyder altså at hækken ikke må blive for bred eller høj, så den spærrer for udsynet til veje eller vejkryds. Hvis kommunen opdager at din hæk er generende får du en bestemt periode til at klare dette inden for eller kan det ske at kommunen klipper din hæk og det er på din egen regning.

Levende hegn (på landet)

På landet gælder der andre regler og det giver også god mening. Der er ikke lige så mange mennesker og der er ikke særlig mange man kan genere. Et levende hegn ud til et landbrugsgrund eller en skov må være op til 5 meter.

10 hurtige tips til brug af hækkeklipper

Nedenfor kan du læse om 10 hurtige tips til brug af en ny hækkeklipper. Har du ikke brugt en hækkelipper før, anbefaler vi at du tager et grundigt kig på den 10 nedenstående 10 tips, som kan hjælpe dig til at komme godt i gang med klipning af din hæk.

1. Læs vejledningen

Ofte forsømt, men absolut nødvendigt. Håndbogen vil give meget information og råd om både drift og sikkerhed, som du har brug for at vide. En god grundig læsning, efterfulgt af henvisning, når det er nødvendigt, vil spare en forfærdelig masse tid og telefonopkald.

2. Olie og brændstof (Kun relevant til benzindrevne hækkeklippere)

Din benzindrevne hækkeklipper skal fyldes med olie og brændstof og vil sandsynligvis være en totaktsmotor, så det er nødvendigt at blande det krævede oliemængde og benzinen med omhu til det rigtige forhold. Du kan nemt på nettet eller i håndbogen finde de nødvendige oplysninger, du har brug for angående olie, brændstof og en totaktsmotor.

3. Håndtering og bevægelse

Før du selv tænder din hækkeklipper er det en god ide at prøve at vænne sig til vægten og følelsen af den, så du ikke har en ubehagelig overraskelse, når motoren starter. Du vil gerne undgå at finde ud af, at den er for tung i en bestemt højde eller til en bestemt bevægelse, når bladene bevæger sig i høj hastighed. Giv dig selv masser af plads, måske udenfor, og kontrollér, at du er komfortabel med at håndtere den, før du starter.

4. Kontrol

Lær og gør dig bekendt med alle kontroller, uanset om det er en benzin eller en elektrisk maskine. Du kan tjekke disse ud ved at læse manualen eller undersøge hækkeklipperen på nettet, hvor du let kan finde den model du har købt.

5. Sikkerhedsfunktioner

Vær opmærksom på sikkerhedsfunktioner som front håndskærm og sikkerhedsafbryder.

6. Sikkerhedsbeklædning og udstyr

Det anbefales at du bruger meget grundlæggende sikkerhedsudstyr såsom handsker og beskyttelsesbriller, som stærkt anbefales. Sikkerheden er utrolig vigtig og høreværn kan også med fordel bruges, da du beskytter ørene mod en høj lyd og støj og samtidig kan disse beskytte dine øre for at blive ramt af kviste. Derudover er gode støvler også en god ting at have på. Dit tøj bør ikke være for løst og en hjelm kan være nyttig.

7. Sikkerhedsforanstaltninger

Sørg for, at du ikke bruger løse smykker (medaljoner, kæder osv.), Og at dit hår, hvis det er meget langt, er bundet op eller under en hat / hjelm, før du første gang bruger hækkeklipperen.

8. Møtrikker og bolte

Det er usandsynligt, at en ny maskine har løse møtrikker og skruer, men det er vigtigt, at du kontrollerer dem, inden du starter. Faktisk er dette en god sikkerhedsvane at komme ind i hver gang du afhenter maskinen for at bruge den.

9. Kabel

Hvis du har en elektrisk hækkeklipper, skal du kontrollere længden af kablet, så du ikke forsøger at nå et sted, du ikke kan nå. Hvis dette er noget som du tænker du får bøvl med, køb da i stedet en batteridrevet  eller benzindrevet hækkeklipper.

10. Start

Kontroller og lær din startprocedure, uanset om det er en elektrisk hækkeklipper eller en benzindrevet. Dette sparer tid og kræfter, da du bliver vant til at bruge maskinen.

kr.
Til butik
error: