Bedste metaldetektorer i test

Rangeringen er baseret på produktets funktioner, design, pris, anmeldelser samt eksterne tests.


Din guide til køb af den bedste metaldetektor

En metaldetektor en super sjov maskine, der kan samle hele familien. På tværs af generationer, kan i gå på eventyr og finde skjulte fortidsskatte i haven, ved vandet eller i skoven. Da der findes mange forskellige typer metaldetektorer, kan det være svært at finde rundt i, hvilken der er den bedste til dine behov.

Derfor har vi samlet de bedst testede metaldetektorer på denne side til den bedste pris. Rigtig god skattejagt!

Har du for nyligt fået lyst til at prøve kræfter med at lege med metaldetektorer? Så er du kommet til det rette sted. Der er nogle overvejelser som kan være værd for dig at gøre dig, inden du investerer i en ny metaldetektor, så du kan vælge den rette metaldetektor til dine behov. Der er eksempelvis forskel på, om metaldetektoren er til børn eller beregnet til dig selv, om du er professionel eller amatør. Denne guide vil tage dig igennem alt, hvad der er værd at vide omkring metaldetektorer, så du kan blive klogere på, hvilken detektor du skal investere i. Efterfølgende er du klar til at investere i verdens bedste metaldetektor.

Hvad er en metaldetektor?

En metaldetektor er en maskine, der kan finde gemte skatte under jordoverfladen. Du holder blot maskinen over jorden, og derefter vil metaldetektoren fortælle dig, om der er gemt noget metallisk under overfladen. Det betyder, at du kan finde guld i form af mønter eller lignende, som er gravet ned og umiddelbart er skjult for det blotte øje. Der findes særlige metaldetektoren til guld, der er beregnet til den mere professionelle skattejæger. Men du kan også finde simple metaldetektoren til børn, der er beregnet til leg og spas.

Hvilke overvejelser skal jeg gøre mig på forhånd, inden jeg investerer i en metaldetektor?

Der forskellige overvejelser, som du bør gøre dig, inden du investerer i en metaldetektor. Hvis du stiller dig selv følgende spørgsmål, så vil du komme et godt stykke af vejen:

    • Hvor kan jeg finde skatte i nærheden af mit hjem? Et sted med strand og vand er et formidabelt sted at søge efter skjulte skatte. Men du skal huske at investere i en undervands metaldetektor, der er vandtæt, hvis det er tilfældet. Hvis du har planer om at gøre brug af metaldetektor i mere tørre områder, eksempelvis skovområder om sommeren, så behøver din metaldetektor ikke at være vandtæt.
    • Hvor ofte kommer jeg til at bruge metaldetektoren? Hvis du planlægger at gøre metaldetektoren til dit foretrukne hobby-værktøj, så kan du med fordel læse op på, hvilke skjulte skatte andre har fundet samt hvorhenne. Nettet vrimler med tips og tricks, så det er bare om at udnytte det, hvis du gerne vil finde nogle gode skatte! De bedst testede metaldetektorer ligger til fuld rådighed på nettet.
    • Hvor høj er jeg? Sørg for at købe en maskine, der passer dig i højden. Nogle metaldetektorer er beregnet til børn, hvorfor du altid bør tjekke, om maskinen passer dig i højden. Det nytter ikke noget, at du får ondt i ryggen, fordi du har investeret i en for lav metaldetektor til din højde.
    • Hvor meget kan jeg bære? Nogle metaldetektorer kan være meget tunge, og hvis du har problemer med ryggen, så anbefaler vi, at du køber en let model. Det samme gælder naturligvis, hvis du leder efter en metaldetektorer til børn. Der er ikke noget ved at lege med en maskine, som man ikke kan bære, fordi den er for tung – for et barn, såvel som en voksen.
    • Hvor meget erfaring har jeg med brugen af metaldetektorer i forvejen? Hvis du tidligere har prøvet kræfter med at lege med metaldetektorer, så kan du overveje at investere i en ekstra god metaldetektorer, der er beregnet til professionel brug. Hvis du er nybegynder anbefaler vi dig at investere i en god, men billig metaldetektor, så du kan lære sådan en type maskine at kende, før du bruger hele din opsparing på en for avanceret metaldetektor.
    • Er metaldetektoren til mit barn? Hvis det er tilfældet, så husk at den skal være meget brugervenlig og ikke alt for tung.

Hvordan ved jeg om en metaldetektor er god?

For at undersøge om en bestemt metaldetektor er god er der en række parametre, du kan måle på:

Teknologi og kvalitet: 

Der er tre forskellige typer teknologier for metaldetektorer. Naturligvis er metaldetektorer med den højeste kvalitet den bedste – men det er ikke nødvendigvis den bedste til dig, for måske kan du nøjes med en billigere model. Som udgangspunkt kan de tre typer teknologier kendetegnes således:

    • MF: Multiple frequency-teknologi: De allerbedste metaldetektorer har MF-teknologi. Teknologien kan måle gennem mineraler og måler desuden dybere end de andre teknologier. Til gengæld er metaldetektorer med MF-teknologi ofte meget dyrere. Vi anbefaler derfor kun MF-teknologi til den erfarne bruger af metaldetektoren, som er meget seriøst omkring sin hobby.
    • PI: Pulse induction-teknologi: Denne type teknologi er særligt egnet, hvis der er meget mineraliseret i det område, hvor du bruger metaldetektoren. Det betyder, at den særligt er god til stranden, hvor der er saltvand. En metaldetektor med PI kan fornemme metal gennem mineraler, eksempelvis salt, hvorfor din undervands metaldetektor gerne skal have PI-teknologi.
    • VLF: Very low frequency-teknologi: Denne type teknologi bør alle billige metaldetektorer have. VLF sørger for, at maskinen kan opsnappe smykker og mønter som et minimum. Maskiner, der udelukkende har denne type teknologi er særligt velegnede til børn og amatører.

Dybde: Metaldetektoren skal gerne kunne fornemmede en vis dybde, så du kan være sikker på at finde de skjulte skatte. Den skal minimum kunne nå ned til 20-30 cms dybde, så tjek gerne produktbeskrivelsen, inden du investerer i metaldetektoren.

Skærm: Det er en god idé at investere i en metaldetektor med en god og brugervenlig skærm monteret, så du bedre kan følge med i dit arbejde. Det er dog smag og behag, og du kan sagtens nøjes med en skærmløs model, hvis du vil nøjes med en mere simpel maskine.

Ekstra funktioner: 

Hvis du ønsker en metaldetektor ud over det sædvanlige, så kan du overveje om din metaldetektor skal have de følgende ekstra funktioner:

    • Genstands identifikation: Nogle metaldetektorer har en funktion, der kan identificere den fundne genstand. Den er naturligvis ikke 100 % præcis, men den kan skelne mellem mønter i forskellige materialer og fortæller dig eksempelvis, om den fundne mønt er i sølv, nikkel, nikkel eller andet materiale.  Nogle metaldetektorer kan identificere genstanden mere tydeligt, så du ved med det samme, om du har fundet noget brugbart.
    • Justerbar sensor: Det er en god idé at din metaldetektor har en justerbar sensor. Det skyldes, at sensoren kan sammenlignes med en højtalers lyd. Højtalerens lyd må hverken være for høj eller lav, da de høje lyde generer øret, og de lave lyde er for utydelige. Det samme gælder for metaldetektoren: Når du er i et område med ekstra mange mineraler, kan det være nødvendigt at skrue ned for sensoren. I andre områder, kan det være nødvendigt at skrue op for den. Det er en teknik, du lærer efterhånden.

Læs og se anmeldelser, inden dit køb af metaldetektoren: 

En anden måde, hvorpå du kan finde ud af, om den metaldetektor, du har i tankerne egentlig er god, er ved at læse anmeldelser af de forskellige modeller online. På den måde kan du hurtigt få et overblik over, hvilke metaldetektorer der er bedst i test. Du kan desuden bruge YouTube til at se metaldetektorer, når de er brug for at få en klarere idé om, hvordan de fungerer i aktion. Vi vil lige gøre opmærksom på, at de metaldetektorer, vi har foreslået alle er i højeste kvalitet og scorer højt i tests, så du kan også vælge en fra listen.

Hvad koster en metaldetektor?

En maskine, hvor du potentielt kan finde skjulte skatte? Det lyder dyrt. Men prisen på en metaldetektor er faktisk ikke så høj endda. Du kan finde simple metaldetektorer til børn helt ned til 300 kroner. De er dog ofte mere legetøj end et reelt redskab. Hvis du vil købe en god metaldetektor, så skal du nok regne med at afsætte mellem 1000-2000 kroner. Hvis du ønsker en ekstra god og sensitiv metaldetektor, så kan du finde højt avancerede metaldetektorer til over 9000 kroner. De er især beregnede til seriøse brugere af maskinen, som ofte benytter sig af metaldetektoren. Du kan naturligvis også leje en metaldetektor, hvis du blot ønsker at prøve kræfter med metaldetektoren en enkelt dag. Du kan naturligvis også købe en brugt metaldetektor på DBA eller lignende, men der er selvfølgelig fare for, at de er slidte og har dårlige sensorer.

Hvor køber jeg en metaldetektor?

Der er forskellige fysiske butikker, der forhandler metaldetektorer. Du kan eksempelvis tjekke Harald Nyborg, Biltema og Bauhaus ud, der sommetider har en metaldetektor på lager. Du kan også vælge at bestille din nye metaldetektor online, hvor du ofte kan finde gode tilbud. Det kan derfor betale sig at online shoppe efter efter en god metaldetektor, så du kan spare en masse kroner.

Hvilken metaldetektor er den bedste?

De mest populære producenter af metaldetektorer i Danmark er Garett, Bounty Hunter, Fisher og Stingray. De er dog alle professionelle firmaer, og de er derfor ikke nødvendigvis de billigste metaldetektorer. Som nævnt tidligere i artiklen, så kommer det an på dine forventninger til metaldetektoren, hvilken metaldetektor der vil være den bedste til dig. Du kan sagtens finde en god metaldetektor, der er den bedste til prisen for dig, hvis du kun skal bruge metaldetektoren lejlighedsvist. Hvis du finder en model, der passer til dine behov, eksempelvis Fisher F22 metaldetektor, så kan du finde den bedste pris på modellen på denne side.

Hvilke accesories skal jeg bruge sammen med min metaldetektor?

Når du er på jagt efter guld og andre små skatte, så er metaldetektoren ikke det eneste redskab, du behøver. Eksempelvis er det en god idé, at du husker at tage høretelefoner med, så du kan høre metaldetektorens lydsignaler. Derudover er det en god idé at supplere dit køb af en metaldetektor med en pinpointer. Pinpointeren bruger du til mere præcist at lokalisere genstanden, som metaldetektoren har opsnappet. Derudover skal du naturligvis huske en skovl, så du kan grave genstanden op.

Opsummering

At lede efter genstande med en metaldetektor er en hobby, som de fleste udvikler over lang tid. Hvis du er helt ny i metaldetektor verdenen, så kan du starte med at købe en billig metaldetektor for at se, om det overhovedet er noget for dig. Hvis du er vild med at bruge metaldetektorer og har god erfaring med det, så kan du med fordel investere i en dyrere model, der har mere innovative og avancerede teknologier. Når du først har besluttet dig for, hvilken prisklasse, du forventer at din nye metaldetektor skal være indenfor, behøver du ikke tænke så meget mere over, hvilken slags du bør købe, da de ofte ligner hinanden meget indenfor de forskellige prisklasser.

error: