Bedste bajonetsave i test

Rangeringen er baseret på produktets funktioner, design, pris, anmeldelser samt eksterne tests.


Læs mere om de bedste bajonetsave på markedet

Skal du bruge en bajonetsav til VVS-arbejde, elektriker-arbejde, udskæring af træ og metal, nedrivning eller noget helt andet? Leder du efter en bajonetsav til professionel eller privat brug? På denne side kan du finde de bedste bajonetsave der passer bedst til dine behov.

Måske du skal bruge en bajonetsav til professionelt brug i din karriere som VVS-arbejder, elektriker eller bygningsarbejder? Eller måske skal du bruge en bajonetsav til huslige opgaver og privat brug, såsom pasning og plejning af dine træer i haven eller gør-det-selv projekter?

Der findes mange slags bajonetsave, der er designet til forskellige formål, og det kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Du undrer dig måske over, hvilken bajonetsav, der egentlig er den bedste i tests? Bare rolig! Vi har samlet de bedste og mest funktionelle bajonetsave, så du kan blive klogere på, hvilken bajonetsav, der er bedst til dig.

Guide til køb af bajonetsav

De fleste elektroniske værktøjer falder ind under en af to kategorier: Enten så er det et værktøj, der gør det muligt for dig at lave noget, du ikke ville kunne gøre med et normalt værktøj, og ellers er det et værktøj, som gør arbejdet hurtigere og sikrere for dig. En bajonetsav passer ind i sidstnævnte kategori. Den kan egentlig ikke meget mere end en normal sav eller en cirkelsav kan, men en bajonetsav kan gøre det samme stykke arbejde på under en brøkdel af den tid, som det normalt ville tage, hvilket gør det til et behjælpeligt elektronisk værktøj.

I denne artikel har vi samlet, alt det du bør vide om bajonetsave, inden du investerer i en. Læs videre for at finde den bajonetsav, der passer bedst til dine behov.

Hvad kan jeg bruge en bajonetsav til?

Undrer du dig over, hvad en bajonetsav er? Og hvad du kan bruge den til?

Kort sagt, så er bajonetsaven et af de mest behjælpelige multifunktionelle værktøjer, som du kan tilføje til din værktøjssamling.

En bajonetsav er et simpelt elektronisk værktøj, som er yderst funktionelt og hurtigt. De bedste bajonetsave er hårdføre og bygget til at kunne stå imod en del, og bajonetsavklinger er desuden billige i forhold til andre værktøjer. Det gør værktøjet til en stor hjælp til f.eks. renoverings- og nedrivningsopgaver.

Skær gennem de fleste materialer med den rette klinge

En bajonetsav giver dig mulighed for at arbejde med flere materialer end blot træ. En bajonetsav med de rigtige bajonetsavklinger kan skære gennem gips, søm, træ, metalrør, træer, fiberglas, beton og andre hårde materialer- sommetider kan bajonetsaven sågar skære igennem selv de tykkeste mursten. Selv i det trangeste rum, hvor andre værktøjer ikke kan komme igennem, kan bajonetsaven nå igennem. Det gør bajonetsaven til et yderst behjælpeligt og funktionelt værktøj ved selv de mest vanskelige opgaver.

Bajonetsave kan desuden skære gennem kobberrør og PVC-rør, selv når de allerede er installeret. Desuden kan bajonetsaven bruges til at beskære grene og kviste af træer, hvis du vil holde din have lys og pæn. Bajonetsaven kan også foretage udskæringer i fiberglas, metalplader, aluminium og plast, hvilket gør den til et behjælpeligt værktøj, hvis du skal foretage forskellige slags reparationer.

Bajonetsaven har en savklinge, som kan lave dybe udskæringer gennem frem- og tilbagegående bevægelser – ligesom ved en normal sav, bare med langt mere kraft.  I det væsentlige er en bajonetsav blot som en mekaniseret og teknologisk håndsav. Du får arbejdet gjort på lange kortere tid og resultatet af dit arbejde med bajonetsaven vil syne langt mere professionelle. Hvis du vil foretage grove udskæringer i byggematerialer eller ved nedrivningsopgaver, er den bedste bajonetsav et smart valg.

Bajonetsav er nødvendig for professionelle håndværkere

Bajonetsav er på grund af sine enorme effektivitet et musthave for den professionelle håndværker, så som blikkenslagere, bygningsarbejdere, gartnere og elektrikere. Dermed ikke sagt, at bajonetsaven kun kan benyttes af professionelle håndværkere. Der er masser af opgaver i hjemmet, som bliver nemmere med en bajonetsav. Selvom en amatør ikke behøver at investere i den mest kraftfulde og multifunktionelle bajonetsav, så kan en bajonetsav med sin alsidighed og behjælpelighed være et musthave i de fleste hjems værktøjskasser.

Der findes stort set kun en udgave af bajonetsaven, og det er den håndholdte bajonetsav, hvor de fleste designs ligner hinanden. Til gengæld kan vælge mellem en trådløs bajonetsav eller en bajonetsav med ledning. Det er helt op til dig, hvad du synes er er mest belejligt. I næste afsnit, vil vi beskrive forskellen på de to slags bajonetsave, så du kan vælge den bajonetsav, der passer bedst til dine behov.

Små eller almindelige bajonetsave?

De små og kompakte bajonetsave fås ofte som trådløse modeller. Disse udgaver af bajonetsaven er dog ikke ikke beregnet til nedrivning eller større opgaver, da de er mest behjælpelige til at beskære i rør og lignende, hvilket gør det til et ideelt værktøj til en blikkenslager. Bajonetsave i almindelige størrelser er beregnet til nedrivning og større sav-opgaver, og du kan roligt investere i sådan en bajonetsav, hvis du skal benytte bajonetsaven til sådan et formål.

De kompakte bajonetsave er også fremstillet således, at du kun skal benytte din ene hånd for at betjene den. De har desuden korte klinger. Det gør den til et belejligt redskab i haven, hvor der kan være mange slanger og rør beliggende under jorden.

Trådløst bajonetsav eller bajonetsav med ledning?

Bajonetsave med ledninger eller kabelsave er ofte de mest populære, og det skyldes at de er mest pålidelige, når det gælder strøm. Med en kabelsav er man sikret lige og ensartede beskæringer, når strømmen er jævn og konstant. De trådløse bajonetsave kan være tunge, da de har monteret et tungt batteri, hvilket gør bajonetsavene med ledning til det lettere valg, hvilket kan være en stor fordel. De trådløse bajonetsave har derimode en begrænset batteritid, hvilket betyder, at du risikerer at skulle bruge ekstra tid på at oplade batteriet, før du kan blive færdig med din opgave.

Til gengæld findes der en række begrænsninger ved bajonetsave med ledninger. Først og fremmest er bajonetsaven naturligvis afhængig af en stikkontakt og formentlig også en forlængerledning, der er tilpasset til strømstyrken i din bajonetsav, hvis du skal udføre dit arbejde udendørs. Der er også en risiko for, at du kommer til at save ledningen over, hvilket du konstant skal være opmærksom på. Det slipper du for med de trådløse bajonetsave.

Det betyder altså, at de trådløse bajonetsave er lettere at bære og arbejde med, især når det kommer til blødere materialer, eller hvis du skal lave mindre udskæringer. Desuden er teknologien på batterierne opgraderet, hvilket betyder, at de fleste trådløse bajonetsave faktisk nærmest har lige så stor savkraft som ved kabelsave.

Det er altså lidt en smagssag og afhængigt af, hvilken type opgave, du skal udføre med bajonetsaven, der afgør, om du skal benytte dig af en trådløs bajonetsav eller en kabelsav.

Hvilke funktioner skal min bajonetsav have?

Hvilke funktioner din bajonetsav skal have, er helt op til dig og bajonetsavens formål. Hvis du er nybegynder inden for bajonetsav-verdenen, så er det bestemt ikke sikkert, at det er er nødvendigt for dig med en multifunktionel bajonetsav, der kan lidt af det hele. Sommetider kan de mest simple elektroniske værktøjer være de mest brugervenlige og dermed være det bedste valg for dig.

Det kan dog være rart at have et overblik over, hvilke funktioner der findes, så du kan vælge den bajonetsav, der passer bedst til dine behov. Derfor har vi samlet en oversigt over, hvilke funktioner de forskellige bajonetsave kan have.

Funktioner:

Bajonetsave med en justerbar funktion, der gør det muligt for dig at beskære i forskellige vinkler og positioner. Du kan desuden justere klingen for at foretage dybere eller mere overfladiske snit fra forskellige vinkler.

Vibrationskontrol dæmper nogle af bajonetsavens vibrationer, så du har fuld kontrol over saven, mens du saver.

Bajonetsavsæt med tilhørende savklinger sørger for, at du kan bruge dit nye værktøj med det samme!

LED-belysning sørger for, at du kan se, hvad du sigter mod – også når rummet er mørkt og trangt.

En justerbar hastighedskontrol er et musthave! Det er dog ofte indbygget i bajonetsaven, hvor et let tryk giver får saven til at svinge langsomt og et hårdt tryk får saven til at svinge hurtigt. Når du skærer i metal anbefales det altid, at starte bajonetsaven i et langsomt tempo og derefter holde et jævnt og moderat tempo.

Multi positionerede savtænder sørger for, at du kan bruge bajonetsaven med savtænderne vendende opad eller nedad, så du kan bruge bajonetsaven som du ønsker det.

Hurtig udskiftning af blade og klinger-funktioner sørger for, at du kan skifte nye blade på din bajonetsav, uden at du behøver at åbne en værktøjskasse.

Børsteløse motorer sørger for, at bajonetsaven er mere strømeffektiv ved de trådløse save. Det gør en kæmpe forskel i driftstiden, og gør dit værktøj yderst funktionelt.

En bæretaske er et musthave, så du kan have dit bajonetsav med i sommerhuset og den bliver beskyttet mod slid, kulde og fugt, hvis du har den liggende i et skur.

Nu har du et overblik over, hvilke funktioner en bajonetsav kan have, og du kan let vælge en bajonetsav efter dine behov. God fornøjelse.

Typer af bajonetsavklinger:

Oftest benytter bajonetsave sig af enten metal- eller træblade. Længere klinger sørger for, at du kan skære helt lige, mens tykkere klinger er robuste og sjældent knækker.

Metalblade har mindre savtænder som er tæt placeret. Det gør dem ideelle til at skære gennem metalrør. Træblade har derimod større savtænder, som ligner almindelige saves savtænder. De er bedst til at skære gennem gips og træ.

De almindelige klinger i multimateriale er gode til nedrivningsopgaver, da de kan skære igennem træ med søm. Beskæringsklingerne har skiftende fine og mindre savtænder samt større og mere aggressive savtænder. De er gode til at skære gennem trægrene på kortere tid.

Hvilken type bajonetsavklinge, din bajonetsav skal kunne besidde, kommer altså an på bajonetsavens formål. Vi håber, at du er blevet klogere på, hvilken type bajonetsav, du skal investere i, så du kan finde den bajonetsav, der passer bedst til dine behov.

Konklusion

Vi håber, at du har fundet disse råd om de bedste bajonetsave yderst behjælpelige og informative.

Hvis du laver en grundig overvejelse omkring, hvordan du nøjagtigt vil bruge din bajonetsav og til hvilke formål, og du bruger lidt tid på research, så er det ikke svært at finde den bedste bajonetsav til dine behov.

I hjemmet ved gør-det-selv-opgaver eller til et professionelt job, hvor bajonetsaven skal bruges til varierende og løbende opgaver, så gør det ikke noget, at bajonetsaven ikke er den hurtigste eller mest præcise. Til gengæld er det vigtigt, at bajonetsaven har en let vægt.

Til de mere professionelle eller større udskæringer, så har bajonetsav brug for en større motor, og derfor kan du med fordel investere i en hurtig og præcis bajonetsav.

God fornøjelse.

Tips til brug og vedligeholdelse af bajonetsaven

Nu da du har læst en del om, hvilken slags bajonetsav, der kan være smart at investere i efter dine behov, så vil vi give dig nogle tips til brug og vedligeholdelse af din nye bajonetsav.

Det kan næsten ikke være meget lettere end at benytte sig af en bajonetsav. Det er stortset kun et spørgsmål om at trykke på en knap, save og så stoppe igen. Dog kan der være forskel på, hvordan de forskellige bajonetsave betjenes, så vi anbefaler altid, at du læser brugsanvisningen grundigt, før du kaster dig ud i at arbejde med din nye bajonetsav.

Vælg de rette klinger

Det er altid en god idé at vælge klinger til din bajonetsav, som passer til de formål, som du benytter bajonetsaven til. På den måde sikrer du både det mest professionelle resultat – men du skærmer dig også mod ødelagte klinger, som er brugt til forkerte formål. Vælg derfor savklingerne klogt.

Naturligvis skal du altid sikre dig at sikkerheden er i top, når du benytter dig af en bajonetsav. Derfor bør du altid bære korrekt sikkerhedsudstyr, når du arbejder med elektroniske værktøj – og det gælder selvfølgelig også ved bajonetsaven. Klingerne på bajonetsaven er utroligt skarpe og derfor er der også en øget risiko for, at der opstår ulykker. Du kan komme til at tabe saven, og du kan ikke være for forsigtig med den. Det er altid den bedste idé at have beskyttelsesbriller og handsker på samt at iklæde sig en beskyttelsesbeklædning. Sikkerheden er altid vigtig, og den skal være i top.

Bajonetsav er ikke for børn

Hold desuden bajonetsaven helt væk fra børn og placér den altid et sted, hvor den ikke er tilgængelig for nysgerrige børn, når du er færdig med at arbejde med bajonetsaven. Vi foreslår en høj hylde eller en låst skuffe. Sommetider kan man også tilkøbe en værktøjskuffert med børnesikring på.

Eftersom bajonetsaven er utrolig simpelt og let at benytte sig af, så kræver vedligeholdelsen af bajonetsaven heller ikke en stor indsats. Der bør ikke ophobe sig savsmuld eller snavs på klingen, så derfor bør du tørre den af, efter du er færdig med at arbejde med den. Husk at den er skarp, så brug altid en beskyttende klud eller handske til at tørre klingen af. Derudover er det ikke meget at bekymre sig om.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

På afsluttende vis vil vi gennemgå et par af de mest spurgte spørgsmål omkring bajonetsave, så du kan finde svar på din eventuelle undren.

Kan bajonetsav kun bruges af professionelle håndværkere?

Bestemt ikke. Bajonetsave kan bruges til alt fra amatør gør-det-selv-projekter til større nedrivningsopgaver. Naturligvis er bajonetsave yderst populære i håndværker-verdenen, men det skyldes blot, at det er et yderst praktisk og behjælpeligt værktøj.

Hvilken type udskæringer, kan en bajonetsav lave?

Stort set alle. Lige snit er selvfølgelig den letteste udskæring, men buede eller runde udskæringer kan også sagtens lade sig gøre.

Kan jeg bruge bajonetsaven til tætte beskæringer?
Ja, og nogle bajonetsavklinger kan sågar bøje, hvilket er praktisk ved udskæringer af rør eller ved trang plads.

Er trådløse bajonetsave lige så gode som de ledningsbaserede?

Ja, men nogle udgaver kan være en smule svagere end de ledningsbaserede. De fleste trådløse bajonetsaves batterier har en lang levetid, men det er selvfølgelig en ulempe, at der er en risiko for, at de løber tør for strøm, mens man arbejder med bajonetsaven.

Hvilken savklinge er bedst?

Det er der ikke noget rigtigt eller forkert svar til. Det kommer an på formålet med bajonetsaven, og hvilke materialer, bajonetsaven skal kunne skære i. Læs eventuelt vores afsnit omkring typer af bajonetsavklinger, for at finde den klinge, der er bedst til dit formål.

Kræver bajonetsaven vedligeholdelse?

Stort set ikke. Du kan nøjes med at aftørre den efter brug.

Hvordan skifter jeg savklingerne på bajonetsaven?

Mange bajonetsave har en værktøjsfri funktion, så du nemt kan udskifte dine klinger. Alle de bajonetsave, vi har foreslået på denne side har sådan en funktion, og klingerne kan blive skiftet i løbet af få sekunder.

Skal jeg købe et roterende blad eller håndtag til min savklinge?

Kun hvis du skal bruge bajonetsaven til meget trange opgaver og mærkelige positioner. Ellers behøver du det ikke.

Hvilke mærker laver bajonetsave?

Bajonetsave fra BLACK + DECKER

BLACK + DECKER er et amerikansk mærke, der producerer elektrisk værktøj i høj kvalitet. BLACK + DECKER leverer bajonetsave til en rimelig pris, der er brugervenlige og ergonomisk designede. BLACK + DECKER’s bajonetsave er enten batteridrevne, så du slipper for at frygte at komme til at save ledningen over, eller ledningsdrevne, hvis du ønsker en bajonetsav med konstant strøm.

Ofte er de trådløse bajonetsave en del af 18V-batteriplatformen fra BLACK + DECKER, så du kun behøver et enkelt batteri og en oplader til alt dit værktøj fra BLACK + DECKER.

Bør jeg investere i en bajonetsav fra Black + Decker?

Hvis du i forvejen ejer en del værktøj fra BLACK + DECKER, der benytter 18V-batteri platformen. så kan du med fordel investere i en bajonetsav fra BLACK + DECKER.
Hvis du er nybegynder eller amatør håndværker, så er bajonetsave fra BLACK + DECKER et fornuftigt valg, da de billige priser i kombination med den brugervenlige teknik gør det til et foretrukket værktøj i de fleste hjem.

Bajonetsave fra Bosch

Det tyske mærke Bosch producerer alt fra udstyr til biler til elektrisk værktøj i stor stil. Bosch producerer derfor også en lang række forskellige bajonetsave til enhver smag. Bosch leverer både top avancerede bajonetsave til den professionelle håndværker og mere brugervenlige og billige bajonetsave til amatører og nybegyndere. Derfor kan du både finde trådløse og ledningsdrevede bajonetsave alt efter, hvad du foretrækker.

De trådløse bajonetsave fra Bosch leveres ofte uden batteri, hvoraf prisen kan blive en smule dyrere. Til gengæld er batterierne ofte en del af en serie, så de passer til flere af dine værktøjer fra Bosch. Bajonetsavene fra Bosch har altid et veldesignet ergonomisk greb, der er let at holde på.

Bør jeg investere i en bajonetsav fra Bosch?

Hvad end du er nybegynder eller professionel håndværker, kan du næsten altid finde en bajonetsav, der passer til dig hos Bosch, du skal blot læse produktbeskrivelsen. Det alsidige mærke Bosch er derfor et yderst populært mærke, som du vil komme til at sætte pris på.

Hvis du ønsker en batteridrevet bajonetsav, og du i forvejen ejer andre batteridrevne produkter fra Bosch, kan du med fordel investere i en trådløs bajonetsav fra mærket. Du kan ofte finde bajonetsave fra Bosch på tilbud, så hold gerne øje med priserne, for at finde den bedste bajonetsav til dine behov. Der er dog stor forskel på de forskellige bajonetsave, men hvis du læser produktbeskrivelserne, kan du hurtigt finde den ideelle bajonetsav til dig.

Bajonetsave fra Dewalt

Dewalt er et amerikansk mærke, der har specialiseret sig i at producere elektriske værktøjer. De leverer derfor også mange bajonetsave til Danmark. Hos Dewalt kan du både finde yderst kraftfulde bajonetsave til professionelle håndværkere samt billigere bajonetsave til nybegyndere, der har behov for en mere brugervenlig bajonetsav.

Bajonetsavene fra Dewalt er dog altid lette at håndtere og klingerne er hurtige at udskifte. Dewalt producerer både trådløse og ledningsdrevede bajonetsave, som du kan vælge efter dit eget behov. Hvis du investerer i en trådløs bajonetsav, skal du dog være opmærksom på, at du ofte skal købe batteri og lader separat. Derfor er de ledningsdrevede bajonetsave ofte billigere end de trådløse.

Bør jeg investere i en bajonetsav fra Dewalt?

Stort set ligegyldigt, hvor meget erfaring du har med bajonetsave, så vil du kunne finde en bajonetsav fra Dewalt til dine behov. Der er dog forskel på, hvilken bajonetsav, du skal investere i, alt efter hvor øvet du er.

Hvis du har erfaring med bajonetsave, så kan du med fordel investere i de mere professionelle bajonetsave fra Dewalt, der vil sørge for at lave præcise og lige udskæringer. Hvis du blot vil prøve kræfter med en bajonetsav, men ikke har meget erfaring med værktøjet, så anbefaler vi dig de billigere og mere simple modeller.

error: