Hvorfor købe dette produkt?

Let og kompakt bajonetsav
Værktøjsfri udskiftning af klinge
Batteridrevet og trådløs
Oplader og batteri medfølger
Lækkert og komfortabelt gummegreb
0 – 3000 slag i minuttet

Kort beskrivelse

Bajonetsaven fra Black+Decker er en veldesignet og batteridrevet bajonetsav, der kan lave udskæringer i både træ, plast og metal. Den er ideel at bruge til nedskæring af grene eller andre udendørs opgaver, da den er ledningsfri, og du derfor ikke behøver en strømforsyning.

Det er en let og lille bajonetsav, som kan bruges til sjove gør-det-selv opgaver eller tungere arbejdsopgaver med nedrivninger eller lignende. Black+Decker 18V bajonetsav har et fjederbelastet batteri system, der holder støv ude og forlænger levetiden på bajonetsaven. Du får både batteri og oplader med i købet, så du slipper for at skulle på endnu en indkøbstur.

Ledningsfri bajonetsav med tilhørende batteri

Hvis du leder efter en bajonetsav, der er let og kompakt, uden at der er indgået et kompromis med kvaliteten, så er Black+Decker bajonetsaven det perfekte valg til dig. Black+Decker bajonetsav 18V 1×1.5Ah er en lækker og ledningsfri bajonetsav, som du kan have med overalt, uden at du behøver at tænke på at skulle have en forlængerledning eller strømforsyning klar.

Skal du lave udskæringer, nedrivningsarbejde eller lignende udendørs i haven, så er denne bajonetsav et ideelt valg til dig. Den er designet til at skære gennem metal, træ og plast, så du kan bruge den til de fleste slags arbejdsopgaver. Ønsker du desuden at beskære grene i haven, så er denne bajonetsav et godt valg, da den er designet til det formål. Bajonetsavsens lette vægt gør arbejdet i haven til en leg.

Både 400mA oplader og 1 x 1.5Ah batteri medfølger i købet, så du slipper for at skulle lave et dobbeltkøb. Hvis du skal udskifte batteriet, kan du vælge at investere i et Black+Decker 18v batteri, som er designet til formålet, eller du kan bruge et valgfri batteri på 18 volt. Bajonetsavens slagantal er på 0-3000 slag/minuttet, hvilket gør bajonetsaven til en kraftfuldt værktøj. Slaglængden er 22 mm, så du er sikret et præcist og helt færdigt resultat af dit arbejde ved første udskæring

Veldesignet bajonetsav med høj ydeevne

Bajonetsaven har et lækkert gummigreb, som er designet i materiale, der er rart at røre ved og desuden er skridsikkert. Da bajonetsaven er letvægtig, er den yderst rar at arbejde med, så du kan lave præcise og professionelle snit.

Hvis bajonetsavsklingen er blevet slidt eller beskadiget, så kan du nemt og effektivt udskifte den uden brug af værktøj. Hvis det er første gang du benytter dig af en bajonetsav, så er det en fordel for dig at investere i denne bajonetsav, da den er yderst brugervenlig og veldesignet.

Bajonetsaven har et robust design, der forlænger levetiden. Desuden er batteriholderen designet til at holde støv og skidt ude ved hjælp af et fjederbelastet system, så den bevarer sin professionelle ydeevne i mange år fremover. Der hører ikke en specieltlavet kuffert med til bajonetsaven, men pga. bajonetsavens kompakte størrelse kan den passe ind i de fleste arbejdshylder eller skuffer. Du kan også vælge at investere i en kuffert til bajonetsaven, da de fleste professionelle værktøjskufferter vil kunne rumme bajonetsaven fra Black+Decker, hvis du ønsker en særlig opbevaringstaske til den.

763 kr
Til butik

Hvorfor købe dette produkt?

Batteridrevet bajonetsav
Skæredybde på 100 mm
Vejer kun 2,5 kg
Lave vibrationer – skånsom
Ergonomisk håndtag
0 – 3100 slag i minuttet

Kort beskrivelse

Bosch 18V bajonetsav AdvancedRecip er et højteknologisk og innovativt produkt fra Bosch. Bajonetsaven er ledningsfri og du får derfor en større frihed med dette produkt, som du kan benytte helt uden en strømforsyning eller forlængerledning.

Bajonetsavens batteri kan desuden bruges i de fleste andre Bosch maskiner, så længe de bruger batterier på 18 volt. Det er super praktisk og nyttigt, at du ikke skal investere i flere batterier til dine forskellige maskiner. Bajonetsaven er designet i robust design med lave vibrationsniveauer, der sikrer et stabilt og præcist snit. Du kan bruge denne bajonetsav både udendørs og indendørs.

Veldesignet bajonetsav til udskæring i forskelligt materiale

Denne smarte bajonetsav fra Bosch er en yderst funktionel bajonetsav med en vægt på kun 2,5 kg. Den er desuden batteridrevet, så du slipper for bøvl med ledninger og strømforsyninger.

Du kan lave dybe og præcise snit i de fleste slags materialer, f.eks. plast, stål, gummi, gips eller træ, hvilket gør bajonetsaven til en smart og praktisk hjælper ved de fleste arbejdsopgaver. Skæredybden på træ er 100 mm og skæredybden på metal er 20 mm.

Bajonetsaven har et lækkert ergonomisk håndtag, der er behageligt at holde på. Du kan derfor arbejde let og effektivt i flere timer af gangen uden at få smerter og vabler på hænderne. Ligesom ved de fleste andre bajonetsave fra Bosch, så har denne bajonetsav et avanceret SDS-system, der sørger for, at du kan skifte savklingen uden at skulle bruge ekstra værktøj. Bajonetsaven kan derfor sagtens bruges af nybegyndere eller gør-det-selv-typer, selvom værktøjet er designet til professionelt brug af erfarne og dygtige håndværkere.

Elektronisk værktøj fra Bosch er noget af det mest populære værktøj på markedet. Det skyldes, at Bosch-virksomhedens mål er at forbedre livskvaliteten for både professionelle og private gennem innovative og teknologiske produkter, hvilket giver de bedste produkter i høj kvalitet. Det afspejler sig i denne bajonetsav, som er et yderst nyttigt værktøj og et musthave til din værktøjssamling.

Et batteri og effektivt arbejde

Batteriet til bajonetsaven skal købes separat, men har du et andet værktøj fra power for all-serien fra Bosch kan du benytte det samme batteri med 18 volt til bajonetsaven, som til dine andre Bosch maskiner. Du slipper derfor for at skulle investere i flere forskellige batterier, men kan nøjes med at købe et batteri til alle dine Bosch maskiner, f.eks. din slibemaskine eller boremaskine, hvis de bruger samme antal volt. Opladeren skal også tilkøbes, men passer ligeledes til de fleste Bosch produkter.

Du er sikret stabile og effektive udskæringer, da bajonetsavens slagtal er 3100 slag/minuttet. Bajonetsaven har desuden et vibrationsniveau 17.5 m/s², der sikrer, at du får et så lige og præcist snit som muligt med lave konstante vibrationer. Bajonetsaven kan bruges de flere forskellige slags opgaver. Ønsker du at skære i bjælker, vægge, rør, grene eller kviste eller skal du bruge bajonetsaven til nedrivningsarbejde? Denne bajonetsav kan det hele, og du kan tage den med overalt uden at være afhængig af en strømforsyning.

749 kr
Til butik

Hvorfor købe dette produkt?

1100 W motoreffekt
Tilhørende praktisk kuffert
Ledningsdrevet og fuld af kraft
Hurtig udskiftning af savklinge
Ekstra savklinger til metal og træ
Integrerede lysdioder i fronten

Kort beskrivelse

Lækker og yderst funktionel bajonetsav fra Bosch. Bajonetsaven er ledningsdrevet og har en kraftig motoreffekt på 1100 watt, der sikrer lige og præcise udskæringer. I købet af denne bajonetsav får du desuden to ekstra savklinger til henholdsvis metal og træudskæringer samt en yderst praktisk kuffert til opbevaring og transport.

Bosch GSA 1100 E bajonetsav er udstyret med en smart funktion, der gør klingeskift yderst effektivt og hurtigt.  Der er monteret lysdioder på bajonetsaven, så du får et ekstra godt udsyn til dit arbejde – selv i mørke og trange hjørner af rummet. Det er en yderst funktionel bajonetsav som laver professionelle resultater.

Lige udskæringer med kraftig motoreffekt

Bosch Bajonetsav 1100E bajonetsavklinge 810R får jobbet gjort – på en yderst professionel måde. Med de monterede lysdioder på bajonetsaven, bliver det let og overskueligt at se det arbejde, du udfører – selv i mørke og trange rum. Bajonetsaven er drevet via ledning, så du kan udføre dit arbejde uden at tænke på at skulle oplade bajonetsavens batteri. Det sikrer lige og elegante udskæringer, når du kan save uden at skulle holde en unødvendig pause.

Bajonetsaven har en yderst kraftig motoreffekt på 1100 W, så du kan save yderst effektivt og hurtigt. Naturligvis medfølger der også to effektive savklinger, som du nemt kan udskifte via Bosch-SDS-systemet, der er designet til at lave så effektive og hurtige klingeskift som muligt. Du slipper for at bøvle med besværlige funktioner, da Bosch bajonetsav er yderst funktionel og brugervenlig.

Praktisk udskæring i træ og metal

Du kan have bajonetsaven med på farten eller blot opbevare den i den smarte tilhørende kuffert. Kufferten indeholder desuden to lækre Bosch savklinger; en pakke Irwin bajonetsavklinger i 200 mm med 25 stk. 10 TPI til træ og metal, så du let kan udskære det materiale, som du ønsker.

Bajonetsaven vejer 3,6 kg og har et gummibelagt gearhus, der er designet til at være behagelig og skridsikker at holde på. Du kan lave lige udskæringer gennem alt fra metalrør, søm og metalplader med en snitdybde på 20 mm. Du kan udskære trævægge, trækviste eller trægulve med en snitdybde på 230 mm – eller benytte bajonetsaven til lige det, der er bajonetsavens formål. Bajonetsaven har et slagantal på op til 2700 slag, som gør arbejdet færdigt hurtigt og effektivt. Savens slaglængde på 28 mm, så du kan lave udskæringer, der er lige og præcise. Alt i alt er det en yderst funktionel bajonetsav med alle de funktioner, du behøver.

Beskyttende og praktisk tilhørende kuffert

Når du er færdig med at bruge bajonetsaven kan du hænge den op på værktøjsvæggen i bajonetsavens integrerede metalkrog, eller opbevare den i skuret eller garagen i den tilhørende kuffert. På den måde forlænger du bajonetsavens levetid og holder den beskyttet fra fugt, dårligt vejr eller sågar sulte og nysgerrige mus. Når bajonetsaven er pakket sammen, så fylder den kun 300 x 575 x 135 mm, så den kan være i en skuffe eller på en hylde. Det er den ideelle bajonetsav til hjemmet eller til større arbejdsopgaver.

896 kr
Til butik

Hvorfor købe dette produkt?

Kraftfuld ledningsdrevet bajonetsav
Motoreffekt på 1100 watt
4-positioners klingeholder
Hurtig udskiftning af savklinge
0 – 2800 slag i minuttet
Professionel bajonetsav i høj kvalitet

Kort beskrivelse

Her er en yderst kraftfuld bajonetsav fra Dewalt. Dewalt 1100W bajonetsav er designet til krævende arbejde og bliver foretrukket af professionelle håndværker, så som VVS-arbejdere, elektrikere eller bygningsarbejdere. Det skyldes, at den slidstærke og kraftfulde motor på bajonetsaven leverer et yderst præcist og effektivt resultat.

Bajonetsaven har en 4-positioners klingeholder, der gør muligt at save helt til kanten i forskellige materialer. Bajonetsaven har en ekstra effektiv savydelse med en slaglængde på 29 mm. Hvis du ønsker et professionelt resultat, kan du derfor med fordel investere i Dewalt bajonetsaven. Den fås i alle de store kæder – ofte på tilbud.

Funktionel bajonetsav med professionelle udskæringer

Dewalt 1100W Bajonetsav er en funktionel bajonetsav med en kraftig motoreffekt på 1100 watt. Bajonetsaven er designet til at lave hurtige og effektive udskæringer med op til 2800 slag i minuttet. For at sikre præcise og lige udskæringer er bajonetsaven ledningsdrevet, hvilket sørger for, at du kan holde et jævnt tempo uden pauser.

Bajonetsaven har en optimeret og ekstra lang slaglængde på 29 mm, så du kan lave præcise udskæringer. Saven er designet til professionelle håndværker, så hvad end du er elektriker, VVS-arbejder eller blot ønsker et professionelt resultat i hjemmet, så kan du med fordel investere i denne bajonetsav. Bajonetsaven har en 4-positioners klingeholder, hvor du kan save helt ud til kanten. Det giver et yderst professionelt og præcist resultat, så du aldrig behøver at frygte, om resultatet bliver godt nok.

Effektivitet og professionalitet

Bajonetsaven kan klare selv de mest vanskelige opgaver og med den nøglefri klingeholder, kan du nemt og effektivt skifte savens klinge. Nøgleordene ved denne bajonetsav er effektivitet og professionalitet  – ønsker du en bajonetsav, der kan opfylde dette kan du med fordel investere i Dewalt 1100W bajonetsaven.

Bajonetsaven har forskellige skærekapaciteter, hvoraf den ved stål og rør har en skærekapacitet på maximum 100 mm, ved træ har den en skærekapacitet på maximum 280 mm og ved PVC har den en skærekapacitet på maximum 130 mm. Du kan derfor lave præcise udskæringer i forskelligt materiale ved selv de mest krævende opgaver.

Praktisk og brugervenlig

Bajonetsaven vejer 3,5 kg og måler 435 mm i længden samt 178 mm i højden. Det sikrer et stabilt tryk, samtidig med at bajonetsaven er brugervenlig og let at kontrollere. Bajonetsavens motor er ekstra kraftig og slidstærk, hvilket gør den til en af de mest populære bajonetsave blandt brugerne.

Der hører en særlig og praktisk opbevaringskuffert med til bajonetsaven, så du let kan flytte den efter formål og opgave. Du kan desuden opbevare bajonetsaven i kufferten, hvor den vil være sikret mod fugt eller andet slid.

Hvis du leder efter en bajonetsav til VVS- elektriker- eller bygnings-arbejde, så kan du med fordel investere i Dewalt 1100W Bajonetsav – for et sikkert og professionelt resultat af dit arbejde. Hvis du leder efter en bajonetsav til hjemmet, så frygt ej! Denne bajonetsav er ikke kun designet til at blive håndteret af professionelle håndværkere, da dens brugervenlighed og effektivitetsniveau gør den til et sikkert valg til privat brug – også hvis du er nybegynder.

869 kr
Til butik

Hvorfor købe dette produkt?

Kraftfuld motor på batteri
Beregnet til træ, plast og metal
Overbelastningsbeskyttelse
Indbygget motorbremse
Indbygget LED-lys for overblik
0 – 3000 slag i minuttet

Kort beskrivelse

Makita bajonetsav DJR188Z 18V er et yderst kraftfuld bajonetsav med en slagkraft på op til 3000 slag i minuttet. Den er specielt designet til at kunne lave udskæringer i metal, plastik og træ – helt uden brug af en strømforsyning. Bajonetsaven er batteridrevet og bruger et 18 volt kraftfuldt batteri.

Bajonetsaven har indbygget LED-lys, så du kan holde overblikket, mens du arbejder med den. Bajonetsaven kan benyttet både udendørs og indendørs af professionelle såvel som amatører. Bajonetsaven leverer professionelle resultater på trods af den overkommelige brugervenlighed. Den er designet i et ekstra holdbart design, så du kan arbejde med den i årevis.

Ekstra kraftfuld bajonetsav til træ, metal og plast

Makita bajonetsav 18V DJR188Z er en yderst kraftfuld bajonetsav med et slagantal på 0 – 3.000 slag/minuttet. Bajonetsaven er trådløs og beregnet til et kraftfuldt 18 volt batteri, som du kan tilkøbe sammen med en lader. Du kan bruge bajonetsaven både indendørs og udendørs ved hjælp af det kraftfulde batteri helt uden brug af en strømforsyning. Ved køb af denne bajonetsav slipper du for at frygte at komme til at save ledningen over.

Du kan lave præcise udskæringer i selv de mørkeste og trangeste rum, da bajonetsaven har indbygget LED-lys, der hjælper dig med at holde overblikket over dine udskæringer.

Bajonetsaven er desuden designet til at skære i træ, plast og i stål/metal. Derfor har bajonetsaven en ekstra høj kapacitet i stål/metal på 130 mm samt en kapacitet i træ på 255 mm. Leder du efter en trådløs bajonetsav specielt til udskæringer i træ, metal og plast, kan du med fordel investere i denne bajonetsav.

Præcis udskæring og kompakt design

Bajonetsaven har en snitlængde på 20 mm, så hvad end du skal save i rør, vægge eller lignende, så får du det fineste resultat af dine udskæringer. Sikkerheden er i top ved denne bajonetsav, da der er indbygget en motorbremse og overbelastningsbeskyttelse. Dermed kan du altid stoppe dit arbejde hurtigt, hvis der er brug for en effektiv bremsning af motoren.

Hvis du ønsker at udskifte klingen på bajonetsaven, så gør den værktøjsfrie funktion det super let og tilgængeligt for dig at lave en hurtig udskiftning. Bajonetsaven måler 31,6 x 8,1 x 22 cm og har et super kompakt og enkelt design. Med en vægt på 2,9 kg kan du lave de mest præcise og lige udskæringer.

Holdbart produkt og professionelt resultat

Bajonetsaven er designet til at have en lang levetid, så du slipper for at skulle udskifte dit yndlingsværktøj de næste mange år. På grund af den lange levetid og den kraftfulde motor er denne bajonetsav et formidabelt valg til den professionelle elektriker, VVS’er eller gartner – som helt uden brug af strømforsyning kan benytte bajonetsaven både indendørs og udendørs.

Er du nybegynder eller amatør og ønsker en holdbart og langvarigt værktøj, som du kan bruge i største delen af dit voksne liv, så kan du sagtens vælge at investere i Makita 18V DJR188Z bajonetsaven. Produktet er yderst brugervenligt, og du vil ikke fortryde de professionelle resultater, som bajonetsaven leverer.

949 kr
Til butik

Hvorfor købe dette produkt?

Batteridrevet bajonetsav
Motorbremse for øget sikkerhed
Værktøjsfrit klingeskift
Høj ydeevne til effektiv skæring
Lithium batteri med 18 volt
0 – 2800 slag i minuttet

Kort beskrivelse

Makita bajonetsav 18V Li-Ion – DJR186Z er en multifunktionel trådløs bajonetsav, som du kan bruge både indendørs og udendørs. Den har en høj ydeevne og er specielt designet til tungere opgaver såsom nedrivningsopgaver samt udskæring af metal – helt uden gnister.

Bajonetsaven har elektronisk bremse og en justerbar hastighedsfunktion, så du selv kan kontrollere, i hvilket tempo, du vil styre din bajonetsav. Bajonetsavens batteri er 18 volt, hvilket sikrer maksimal ydeevne og et professionelt resultat. Når bajonetsavklingen er blevet slidt, så kan du nemt skifte den uden brug af værktøj – hvilket gør bajonetsaven ideel til både professionel og privat brug.

Trådløs bajonetsav med høj ydeevne

Her er en lækker trådløs bajonetsav fra Makita i et klassisk og lækkert design. Makita bajonetsav 18v Li-lon DJR186Z har en høj ydeevne med 0–2800 slag/minuttet med en batterikraft på 18 volt. Det sikrer, at du kan lave udskæringer i selv det mindst medgørlige materiale, men samtidigt få et formidabelt og professionelt resultat.

Bajonetsavens klinge har en snitlængde på 32 mm, så du kan lave professionelle og lige udskæringer. Bajonetklingen kan klare at skære i stålrør på en tykkelse op til 130 mm samt i træ med en tykkelse på op til 250 mm. Bajonetsaven er særligt designet til krævende opgaver, f.eks. nedrivningsopgaver, så hvis du leder efter en bajonetsav, der kan opfylde dette formål, så kan du med fordel investere i Makita bajonetsaven.

Ingen uheld og høj sikkerhed

Du slipper for at frygte at have et uheld med at skære savens ledning over, som ellers er et klassisk uheld i håndværkerbranchen. Bajonetsaven er netop trådløs, så du ikke er afhængig af en strømforsyning i nærheden. Du kan derfor udføre opgaver i haven eller indendørs, alt efter hvor og hvad du skal arbejde på.

Når du skærer i metal, så er bajonetsaven designet således, at der ikke kommer gnister. Det sikrer, at bajonetsavens sikkerhed er i top. Desuden har bajonetsaven en vertikal gearkonstruktion med elektronisk bremse og motorbremse, så du kan føle dig tryg og sikker. Grebet på bajonetsaven er lavet i trygt og sikkert design, så du kan holde på saven uden at komme til at tabe den. Bajonetsaven vejer 3,8 kg og måler 486 x 81 x 222 mm.

Nem udskiftning af klinger og justerbar hastighed

Ønsker du at udskifte bajonetsavens klinge, fordi den er beskadiget eller slidt, så kan du nemt og effektivt skifte den uden værktøj. Du kan selv justere hastigheden på bajonetsaven, som du ønsker det, da bajonetsaven har variabel hastighed, som du frit kan kontrollere.

Der følger ikke batteri og oplader med i købet, så det skal du huske at tilkøbe. Det fås billigt, og bajonetsaven er designet til at bruge 18V Li-ion batterier, som du kan tilkøbe på de forskellige sites.

Hvis du leder efter en bajonetsav til tungere opgaver og udskæring af metal, så kan du med fordel investere i Makita bajonetsav 18v Li-lon DJR186Z, der er designet til disse formål. Bajonetsaven kan benyttes af professionelle håndværker samt nybegyndere i hjemmet.

966 kr
Til butik

Læs mere om de bedste bajonetsave på markedet

Skal du bruge en bajonetsav til VVS-arbejde, elektriker-arbejde, udskæring af træ og metal, nedrivning eller noget helt andet? Leder du efter en bajonetsav til professionel eller privat brug? På denne side kan du finde de bedste bajonetsave der passer bedst til dine behov.

Måske du skal bruge en bajonetsav til professionelt brug i din karriere som VVS-arbejder, elektriker eller bygningsarbejder? Eller måske skal du bruge en bajonetsav til huslige opgaver og privat brug, såsom pasning og plejning af dine træer i haven eller gør-det-selv projekter?

Der findes mange slags bajonetsave, der er designet til forskellige formål, og det kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Du undrer dig måske over, hvilken bajonetsav, der egentlig er den bedste i tests? Bare rolig! Vi har samlet de bedste og mest funktionelle bajonetsave, så du kan blive klogere på, hvilken bajonetsav, der er bedst til dig.

 

 

Guide til køb af bajonetsav

De fleste elektroniske værktøjer falder ind under en af to kategorier: Enten så er det et værktøj, der gør det muligt for dig at lave noget, du ikke ville kunne gøre med et normalt værktøj, og ellers er det et værktøj, som gør arbejdet hurtigere og sikrere for dig. En bajonetsav passer ind i sidstnævnte kategori. Den kan egentlig ikke meget mere end en normal sav eller en cirkelsav kan, men en bajonetsav kan gøre det samme stykke arbejde på under en brøkdel af den tid, som det normalt ville tage, hvilket gør det til et behjælpeligt elektronisk værktøj.

I denne artikel har vi samlet, alt det du bør vide om bajonetsave, inden du investerer i en. Læs videre for at finde den bajonetsav, der passer bedst til dine behov.

Hvad kan jeg bruge en bajonetsav til?

Undrer du dig over, hvad en bajonetsav er? Og hvad du kan bruge den til?

Kort sagt, så er bajonetsaven et af de mest behjælpelige multifunktionelle værktøjer, som du kan tilføje til din værktøjssamling.

En bajonetsav er et simpelt elektronisk værktøj, som er yderst funktionelt og hurtigt. De bedste bajonetsave er hårdføre og bygget til at kunne stå imod en del, og bajonetsavklinger er desuden billige i forhold til andre værktøjer. Det gør værktøjet til en stor hjælp til f.eks. renoverings- og nedrivningsopgaver.

Skær gennem de fleste materialer med den rette klinge

En bajonetsav giver dig mulighed for at arbejde med flere materialer end blot træ. En bajonetsav med de rigtige bajonetsavklinger kan skære gennem gips, søm, træ, metalrør, træer, fiberglas, beton og andre hårde materialer- sommetider kan bajonetsaven sågar skære igennem selv de tykkeste mursten. Selv i det trangeste rum, hvor andre værktøjer ikke kan komme igennem, kan bajonetsaven nå igennem. Det gør bajonetsaven til et yderst behjælpeligt og funktionelt værktøj ved selv de mest vanskelige opgaver.

Bajonetsave kan desuden skære gennem kobberrør og PVC-rør, selv når de allerede er installeret. Desuden kan bajonetsaven bruges til at beskære grene og kviste af træer, hvis du vil holde din have lys og pæn. Bajonetsaven kan også foretage udskæringer i fiberglas, metalplader, aluminium og plast, hvilket gør den til et behjælpeligt værktøj, hvis du skal foretage forskellige slags reparationer.

Bajonetsaven har en savklinge, som kan lave dybe udskæringer gennem frem- og tilbagegående bevægelser – ligesom ved en normal sav, bare med langt mere kraft.  I det væsentlige er en bajonetsav blot som en mekaniseret og teknologisk håndsav. Du får arbejdet gjort på lange kortere tid og resultatet af dit arbejde med bajonetsaven vil syne langt mere professionelle. Hvis du vil foretage grove udskæringer i byggematerialer eller ved nedrivningsopgaver, er den bedste bajonetsav et smart valg.

Bajonetsav er nødvendig for professionelle håndværkere

Bajonetsav er på grund af sine enorme effektivitet et musthave for den professionelle håndværker, så som blikkenslagere, bygningsarbejdere, gartnere og elektrikere. Dermed ikke sagt, at bajonetsaven kun kan benyttes af professionelle håndværkere. Der er masser af opgaver i hjemmet, som bliver nemmere med en bajonetsav. Selvom en amatør ikke behøver at investere i den mest kraftfulde og multifunktionelle bajonetsav, så kan en bajonetsav med sin alsidighed og behjælpelighed være et musthave i de fleste hjems værktøjskasser.

Der findes stort set kun en udgave af bajonetsaven, og det er den håndholdte bajonetsav, hvor de fleste designs ligner hinanden. Til gengæld kan vælge mellem en trådløs bajonetsav eller en bajonetsav med ledning. Det er helt op til dig, hvad du synes er er mest belejligt. I næste afsnit, vil vi beskrive forskellen på de to slags bajonetsave, så du kan vælge den bajonetsav, der passer bedst til dine behov.

 

Små eller almindelige bajonetsave?

De små og kompakte bajonetsave fås ofte som trådløse modeller. Disse udgaver af bajonetsaven er dog ikke ikke beregnet til nedrivning eller større opgaver, da de er mest behjælpelige til at beskære i rør og lignende, hvilket gør det til et ideelt værktøj til en blikkenslager. Bajonetsave i almindelige størrelser er beregnet til nedrivning og større sav-opgaver, og du kan roligt investere i sådan en bajonetsav, hvis du skal benytte bajonetsaven til sådan et formål.

De kompakte bajonetsave er også fremstillet således, at du kun skal benytte din ene hånd for at betjene den. De har desuden korte klinger. Det gør den til et belejligt redskab i haven, hvor der kan være mange slanger og rør beliggende under jorden.

 

Trådløst bajonetsav eller bajonetsav med ledning?

Bajonetsave med ledninger eller kabelsave er ofte de mest populære, og det skyldes at de er mest pålidelige, når det gælder strøm. Med en kabelsav er man sikret lige og ensartede beskæringer, når strømmen er jævn og konstant. De trådløse bajonetsave kan være tunge, da de har monteret et tungt batteri, hvilket gør bajonetsavene med ledning til det lettere valg, hvilket kan være en stor fordel. De trådløse bajonetsave har derimode en begrænset batteritid, hvilket betyder, at du risikerer at skulle bruge ekstra tid på at oplade batteriet, før du kan blive færdig med din opgave.

Til gengæld findes der en række begrænsninger ved bajonetsave med ledninger. Først og fremmest er bajonetsaven naturligvis afhængig af en stikkontakt og formentlig også en forlængerledning, der er tilpasset til strømstyrken i din bajonetsav, hvis du skal udføre dit arbejde udendørs. Der er også en risiko for, at du kommer til at save ledningen over, hvilket du konstant skal være opmærksom på. Det slipper du for med de trådløse bajonetsave.

Det betyder altså, at de trådløse bajonetsave er lettere at bære og arbejde med, især når det kommer til blødere materialer, eller hvis du skal lave mindre udskæringer. Desuden er teknologien på batterierne opgraderet, hvilket betyder, at de fleste trådløse bajonetsave faktisk nærmest har lige så stor savkraft som ved kabelsave.

Det er altså lidt en smagssag og afhængigt af, hvilken type opgave, du skal udføre med bajonetsaven, der afgør, om du skal benytte dig af en trådløs bajonetsav eller en kabelsav.

 

Hvilke funktioner skal min bajonetsav have?

Hvilke funktioner din bajonetsav skal have, er helt op til dig og bajonetsavens formål. Hvis du er nybegynder inden for bajonetsav-verdenen, så er det bestemt ikke sikkert, at det er er nødvendigt for dig med en multifunktionel bajonetsav, der kan lidt af det hele. Sommetider kan de mest simple elektroniske værktøjer være de mest brugervenlige og dermed være det bedste valg for dig.

Det kan dog være rart at have et overblik over, hvilke funktioner der findes, så du kan vælge den bajonetsav, der passer bedst til dine behov. Derfor har vi samlet en oversigt over, hvilke funktioner de forskellige bajonetsave kan have.

Funktioner:

Bajonetsave med en justerbar funktion, der gør det muligt for dig at beskære i forskellige vinkler og positioner. Du kan desuden justere klingen for at foretage dybere eller mere overfladiske snit fra forskellige vinkler.

Vibrationskontrol dæmper nogle af bajonetsavens vibrationer, så du har fuld kontrol over saven, mens du saver.

Bajonetsavsæt med tilhørende savklinger sørger for, at du kan bruge dit nye værktøj med det samme!

LED-belysning sørger for, at du kan se, hvad du sigter mod – også når rummet er mørkt og trangt.

En justerbar hastighedskontrol er et musthave! Det er dog ofte indbygget i bajonetsaven, hvor et let tryk giver får saven til at svinge langsomt og et hårdt tryk får saven til at svinge hurtigt. Når du skærer i metal anbefales det altid, at starte bajonetsaven i et langsomt tempo og derefter holde et jævnt og moderat tempo.

Multi positionerede savtænder sørger for, at du kan bruge bajonetsaven med savtænderne vendende opad eller nedad, så du kan bruge bajonetsaven som du ønsker det.

Hurtig udskiftning af blade og klinger-funktioner sørger for, at du kan skifte nye blade på din bajonetsav, uden at du behøver at åbne en værktøjskasse.

Børsteløse motorer sørger for, at bajonetsaven er mere strømeffektiv ved de trådløse save. Det gør en kæmpe forskel i driftstiden, og gør dit værktøj yderst funktionelt.

En bæretaske er et musthave, så du kan have dit bajonetsav med i sommerhuset og den bliver beskyttet mod slid, kulde og fugt, hvis du har den liggende i et skur.

Nu har du et overblik over, hvilke funktioner en bajonetsav kan have, og du kan let vælge en bajonetsav efter dine behov. God fornøjelse.

 

Typer af bajonetsavklinger:

Oftest benytter bajonetsave sig af enten metal- eller træblade. Længere klinger sørger for, at du kan skære helt lige, mens tykkere klinger er robuste og sjældent knækker.

Metalblade har mindre savtænder som er tæt placeret. Det gør dem ideelle til at skære gennem metalrør. Træblade har derimod større savtænder, som ligner almindelige saves savtænder. De er bedst til at skære gennem gips og træ.

De almindelige klinger i multimateriale er gode til nedrivningsopgaver, da de kan skære igennem træ med søm. Beskæringsklingerne har skiftende fine og mindre savtænder samt større og mere aggressive savtænder. De er gode til at skære gennem trægrene på kortere tid.

Hvilken type bajonetsavklinge, din bajonetsav skal kunne besidde, kommer altså an på bajonetsavens formål. Vi håber, at du er blevet klogere på, hvilken type bajonetsav, du skal investere i, så du kan finde den bajonetsav, der passer bedst til dine behov.

 

Konklusion

Vi håber, at du har fundet disse råd om de bedste bajonetsave yderst behjælpelige og informative.

Hvis du laver en grundig overvejelse omkring, hvordan du nøjagtigt vil bruge din bajonetsav og til hvilke formål, og du bruger lidt tid på research, så er det ikke svært at finde den bedste bajonetsav til dine behov.

I hjemmet ved gør-det-selv-opgaver eller til et professionelt job, hvor bajonetsaven skal bruges til varierende og løbende opgaver, så gør det ikke noget, at bajonetsaven ikke er den hurtigste eller mest præcise. Til gengæld er det vigtigt, at bajonetsaven har en let vægt.

Til de mere professionelle eller større udskæringer, så har bajonetsav brug for en større motor, og derfor kan du med fordel investere i en hurtig og præcis bajonetsav.

God fornøjelse.

Tips til brug og vedligeholdelse af bajonetsaven

Nu da du har læst en del om, hvilken slags bajonetsav, der kan være smart at investere i efter dine behov, så vil vi give dig nogle tips til brug og vedligeholdelse af din nye bajonetsav.

Det kan næsten ikke være meget lettere end at benytte sig af en bajonetsav. Det er stortset kun et spørgsmål om at trykke på en knap, save og så stoppe igen. Dog kan der være forskel på, hvordan de forskellige bajonetsave betjenes, så vi anbefaler altid, at du læser brugsanvisningen grundigt, før du kaster dig ud i at arbejde med din nye bajonetsav.

Vælg de rette klinger

Det er altid en god idé at vælge klinger til din bajonetsav, som passer til de formål, som du benytter bajonetsaven til. På den måde sikrer du både det mest professionelle resultat – men du skærmer dig også mod ødelagte klinger, som er brugt til forkerte formål. Vælg derfor savklingerne klogt.

Naturligvis skal du altid sikre dig at sikkerheden er i top, når du benytter dig af en bajonetsav. Derfor bør du altid bære korrekt sikkerhedsudstyr, når du arbejder med elektroniske værktøj – og det gælder selvfølgelig også ved bajonetsaven. Klingerne på bajonetsaven er utroligt skarpe og derfor er der også en øget risiko for, at der opstår ulykker. Du kan komme til at tabe saven, og du kan ikke være for forsigtig med den. Det er altid den bedste idé at have beskyttelsesbriller og handsker på samt at iklæde sig en beskyttelsesbeklædning. Sikkerheden er altid vigtig, og den skal være i top.

Bajonetsav er ikke for børn

Hold desuden bajonetsaven helt væk fra børn og placér den altid et sted, hvor den ikke er tilgængelig for nysgerrige børn, når du er færdig med at arbejde med bajonetsaven. Vi foreslår en høj hylde eller en låst skuffe. Sommetider kan man også tilkøbe en værktøjskuffert med børnesikring på.

Eftersom bajonetsaven er utrolig simpelt og let at benytte sig af, så kræver vedligeholdelsen af bajonetsaven heller ikke en stor indsats. Der bør ikke ophobe sig savsmuld eller snavs på klingen, så derfor bør du tørre den af, efter du er færdig med at arbejde med den. Husk at den er skarp, så brug altid en beskyttende klud eller handske til at tørre klingen af. Derudover er det ikke meget at bekymre sig om.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

På afsluttende vis vil vi gennemgå et par af de mest spurgte spørgsmål omkring bajonetsave, så du kan finde svar på din eventuelle undren.

 

Kan bajonetsav kun bruges af professionelle håndværkere?

Bestemt ikke. Bajonetsave kan bruges til alt fra amatør gør-det-selv-projekter til større nedrivningsopgaver. Naturligvis er bajonetsave yderst populære i håndværker-verdenen, men det skyldes blot, at det er et yderst praktisk og behjælpeligt værktøj.

 

Hvilken type udskæringer, kan en bajonetsav lave?

Stort set alle. Lige snit er selvfølgelig den letteste udskæring, men buede eller runde udskæringer kan også sagtens lade sig gøre.

 

Kan jeg bruge bajonetsaven til tætte beskæringer?
Ja, og nogle bajonetsavklinger kan sågar bøje, hvilket er praktisk ved udskæringer af rør eller ved trang plads.

 

Er trådløse bajonetsave lige så gode som de ledningsbaserede?

Ja, men nogle udgaver kan være en smule svagere end de ledningsbaserede. De fleste trådløse bajonetsaves batterier har en lang levetid, men det er selvfølgelig en ulempe, at der er en risiko for, at de løber tør for strøm, mens man arbejder med bajonetsaven.

 

Hvilken savklinge er bedst?

Det er der ikke noget rigtigt eller forkert svar til. Det kommer an på formålet med bajonetsaven, og hvilke materialer, bajonetsaven skal kunne skære i. Læs eventuelt vores afsnit omkring typer af bajonetsavklinger, for at finde den klinge, der er bedst til dit formål.

 

Kræver bajonetsaven vedligeholdelse?

Stort set ikke. Du kan nøjes med at aftørre den efter brug.

 

Hvordan skifter jeg savklingerne på bajonetsaven?

Mange bajonetsave har en værktøjsfri funktion, så du nemt kan udskifte dine klinger. Alle de bajonetsave, vi har foreslået på denne side har sådan en funktion, og klingerne kan blive skiftet i løbet af få sekunder.

 

Skal jeg købe et roterende blad eller håndtag til min savklinge?

Kun hvis du skal bruge bajonetsaven til meget trange opgaver og mærkelige positioner. Ellers behøver du det ikke.

 

Hvilke mærker laver bajonetsave?

Bajonetsave fra BLACK + DECKER

BLACK + DECKER er et amerikansk mærke, der producerer elektrisk værktøj i høj kvalitet. BLACK + DECKER leverer bajonetsave til en rimelig pris, der er brugervenlige og ergonomisk designede. BLACK + DECKER’s bajonetsave er enten batteridrevne, så du slipper for at frygte at komme til at save ledningen over, eller ledningsdrevne, hvis du ønsker en bajonetsav med konstant strøm.

Ofte er de trådløse bajonetsave en del af 18V-batteriplatformen fra BLACK + DECKER, så du kun behøver et enkelt batteri og en oplader til alt dit værktøj fra BLACK + DECKER.

Bør jeg investere i en bajonetsav fra Black + Decker?

Hvis du i forvejen ejer en del værktøj fra BLACK + DECKER, der benytter 18V-batteri platformen. så kan du med fordel investere i en bajonetsav fra BLACK + DECKER.
Hvis du er nybegynder eller amatør håndværker, så er bajonetsave fra BLACK + DECKER et fornuftigt valg, da de billige priser i kombination med den brugervenlige teknik gør det til et foretrukket værktøj i de fleste hjem.

Bajonetsave fra Bosch

Det tyske mærke Bosch producerer alt fra udstyr til biler til elektrisk værktøj i stor stil. Bosch producerer derfor også en lang række forskellige bajonetsave til enhver smag. Bosch leverer både top avancerede bajonetsave til den professionelle håndværker og mere brugervenlige og billige bajonetsave til amatører og nybegyndere. Derfor kan du både finde trådløse og ledningsdrevede bajonetsave alt efter, hvad du foretrækker.

De trådløse bajonetsave fra Bosch leveres ofte uden batteri, hvoraf prisen kan blive en smule dyrere. Til gengæld er batterierne ofte en del af en serie, så de passer til flere af dine værktøjer fra Bosch. Bajonetsavene fra Bosch har altid et veldesignet ergonomisk greb, der er let at holde på.

Bør jeg investere i en bajonetsav fra Bosch?

Hvad end du er nybegynder eller professionel håndværker, kan du næsten altid finde en bajonetsav, der passer til dig hos Bosch, du skal blot læse produktbeskrivelsen. Det alsidige mærke Bosch er derfor et yderst populært mærke, som du vil komme til at sætte pris på.

Hvis du ønsker en batteridrevet bajonetsav, og du i forvejen ejer andre batteridrevne produkter fra Bosch, kan du med fordel investere i en trådløs bajonetsav fra mærket. Du kan ofte finde bajonetsave fra Bosch på tilbud, så hold gerne øje med priserne, for at finde den bedste bajonetsav til dine behov. Der er dog stor forskel på de forskellige bajonetsave, men hvis du læser produktbeskrivelserne, kan du hurtigt finde den ideelle bajonetsav til dig.

Bajonetsave fra Dewalt

Dewalt er et amerikansk mærke, der har specialiseret sig i at producere elektriske værktøjer. De leverer derfor også mange bajonetsave til Danmark. Hos Dewalt kan du både finde yderst kraftfulde bajonetsave til professionelle håndværkere samt billigere bajonetsave til nybegyndere, der har behov for en mere brugervenlig bajonetsav.

Bajonetsavene fra Dewalt er dog altid lette at håndtere og klingerne er hurtige at udskifte. Dewalt producerer både trådløse og ledningsdrevede bajonetsave, som du kan vælge efter dit eget behov. Hvis du investerer i en trådløs bajonetsav, skal du dog være opmærksom på, at du ofte skal købe batteri og lader separat. Derfor er de ledningsdrevede bajonetsave ofte billigere end de trådløse.

Bør jeg investere i en bajonetsav fra Dewalt?

Stort set ligegyldigt, hvor meget erfaring du har med bajonetsave, så vil du kunne finde en bajonetsav fra Dewalt til dine behov. Der er dog forskel på, hvilken bajonetsav, du skal investere i, alt efter hvor øvet du er.

Hvis du har erfaring med bajonetsave, så kan du med fordel investere i de mere professionelle bajonetsave fra Dewalt, der vil sørge for at lave præcise og lige udskæringer. Hvis du blot vil prøve kræfter med en bajonetsav, men ikke har meget erfaring med værktøjet, så anbefaler vi dig de billigere og mere simple modeller.

error: