Bedste kap geringssave i test

Rangeringen er baseret på produktets funktioner, design, pris, anmeldelser samt eksterne tests.


  Guide til køb af den bedste kap/geringssav

  Hvis du leder efter et værktøj til at foretage konstante præcise snit, så kan du med fordel overveje at investere i en kap/geringssav. Kap/geringssave kan være en smule dyre, og derfor er det altid en god idé at lære så meget som muligt om værktøjet, så du ikke investere i en forkert model. Før du drøner ud i Jem & Fix, Silvan eller Harald Nyborg efter din nye kap/geringssav, kan det derfor godt betale sig at sætte sig ind i de forskellige former for kap/geringssave- 

  Hvis du forstår og kender hovedfunktionerne i en kap/geringssav, så har du en god basisviden til at investere i den kap/geringssav, der altid får det arbejde gjort, som du ønsker kap/geringssaven skal kunne. I denne guide vil vi hjælpe dig med at give dig de bedste forudsætninger for at kunne investere i den kap og geringssav, der passer bedst til dine behov, så du kan finde den bedste kap/geringssav på tilbud. 

  Hvad kan en kap/geringssav? 

  Enhver altmuligmand, værktøjsentusiast eller professionelle håndværker med respekt for sig selv har en kap/geringssav i deres el-værktøjssamling. Det skyldes, at en kap/geringssav gør arbejdet færdigt hurtigere, lettere og bedre. 

  En kap/geringssav er et elektronisk værktøj, som er kendt for at udføre præcise udskæringer med nøjagtige bevægelser. Værktøjet er ideelt til udskæringer af lange stykker træ, plast, ikke-jernholdige metaller og lignende materialer. Kap/geringssaven er en slags cirkelsav, men har også en række andre funktioner, som er vigtige at kende. 

  En god multifunktionel kap/geringssav er en specialsav, der er designet til at kunne skære i alternative vinkler og skråninger. Du kan placere kapsaven på en bænk eller et bord og derefter lave udskæringer i brede, store og tykke materialer – naturligvis afhængigt af savknivens størrelse. 

  Nogle geringssaves blade bøjer eller svinger kun til den ene side, mens andre kap/geringssaves blade kan bøje og svinge til begge side, så du lettere kan få jobbet fuldført ved alle tænkelige vinkler. Kap/geringssaven er beregnet til at lave præcise tværsnit, vinklede snit, skrå snit og lignende. 

  Hvilke arbejdsopgaver er en kap/geringssav beregnet til? 

  Groft sagt kan en kap/geringssav bruges til alle opgaver, hvor udskæringer er nødvendige. Det kan f.eks. være alt fra snit i lister og andre mindre træmaterialer til større byggeprojekter, der kræver præcise og hurtige udsnit af forskellige materialer. Ofte bliver kap/geringssave brugt til beskæringer af f.eks. fotorammer, dørkarme, lister eller andre lignende projekter i materiale af især træ og plast. Hvis du har brug for en sav, der kan lave udskæringer i forskellige vinkler, så er en kap/geringssav et formidabelt værktøj, som du helt sikkert vil få stor glæde af. 

   

  Det ideelle arbejdsområde for en kap/geringssav er på et værksted eller udendørs, da arbejdet kan svine en del. 

   

  Hvad skal jeg overveje, inden jeg investerer i en kap/geringssav? 

  Blade/klinger:

  Bladene på de forskellige kap/geringssave varierer. Bladet er på værktøjet er dog det, der bestemmer dybden på beskæringen, hvilket du skal have for øje, når du skal investere i en kapsav. Geringssave leveres normalt med 20,5 25,5 eller 30,5 cm. klinger, som du kan vælge efter behov. 

  Der findes forskellige typer blade og klinger, som er designet til forskellige formål, herunder nogle, der er designet til alsidige opgaver og materialer. Derudover findes der klinger, der er designet til at skære i henholdsvis træ, mild stål og aluminium. Jo flere savtænder bladet har, jo finere et snit får du. 

  Normalt hører der en grovtandet savklinge med til kap/geringssaven, der er designet til at skære i træ, men tjek evt. produktbeskrivelsen for at undersøge, hvilket slags blad der hører med i købet. Du kan altid tilkøbe ekstra klinger, der er designet til andet materiale, hvis du skal bruge kap/geringssaven til et andet formål. 

  Vinkel/retning: 

  En kap/geringssav er designet til at mestre diverse vinkler, og de fleste kap/geringssave er normalt forudindstillet til at passe til de forskellige mest populære vinkler, f.eks. 45º til højre. Nogle kapsave svinger kun til den ene side, men de fleste save svinger både til venstre og højre, hvilket gør saven lettere at bruge. Hvis du ønsker en multifunktion kap/geringssav til alsidige formål, bør du investere i en sav, der kan nå alle vinkler, som gør arbejdet hurtigt færdigt. 

  Svingninger 

  På lige fod med, at du skal tjekke produktbeskrivelsen på bladene på kap/geringssaven, bør du også tjekke kap/geringssavens svingningskapacitet. Ved mange svingninger og stor savkraft kan du skære bredde træstykker. Hvis du kun planlægger at skære i mindre og fladere materialer såsom trælister eller lignende, så behøver du ikke nødvendigvis en kap/geringssav med en stor svingnings-styrke, og du kan nøjes med en mindre kraftfuld sav. 

  Bøjning/hældning 

  Kap/geringssavens savhoved tilter til den ene side og roterer på savbordet. Som vi har beskrevet tidligere, hælder nogle af kap/geringssave til den ene side, mens andre kan hælde til både højre og venstre. På den måde kan du skære i materiale, du ønsker uden at være afhængig af at skulle skifte vinkel eller position. Det gør det muligt at udføre vanskelige opgaver, hvilket er ekstra belejligt ved f.eks. møbelproduktion eller andre gør-det-selv-opgaver. 

  Ekstra funktioner 

  Der findes mange forskellige kap/geringssave med en række ekstra funktioner, der kan være smarte at investere i. F.eks. fås en del kap/geringssave med praktisk lys, som er et must-have, hvis du arbejder i mørke og trange rum, da det giver et langt bedre overblik over dit arbejde. Nogle kap/geringssave har også indbyggede laserlinjer, der viser en rød linje der, hvor saven skal til at skære, så du altid er sikret et præcist og udførligt resultat af dit arbejde. 

  Nogle kap/geringssave fås med justerbare hastigheds-funktioner, så du kan indstille hastigheden på motoren efter det materiale, som du vil skære i. Nogle kap/gerringsave har automatisk klingestop, så klingerne stopper lige så snart, at du slukker for saven. Det er også en god idé at investere i en kap/gerringssav med en tvinge, som sørger for at spænde dit materiale fast, mens du arbejder med det. 

  Ekstra tilbehør

  Som nævnt tidligere, så findes der en lang række forskellige klinger og blade, som du kan vælge at tilkøbe til din kap/geringssav. Emballagen eller produktbeskrivelsen på klingen vil fortælle dig, hvilken type materiale som klingen er beregnet til at skære i, så du er bevidst om, hvilken type af udskæringer, du kan forvente. Husk at vælge en klinge, der passer til din kap/geringssav, så dit køb ikke er forgæves. 

  Det kan også være en god idé at investere i et bord eller stativ, der er beregnet til at arbejde på, så du ikke ødelægger havebordet, fordi du lige skal lave et par udskæringer med kapsaven. Der findes en række klap-sammenligne stativer, der er beregnet til formålet, og som du let transportere derhen, hvor arbejdet skal leveres. Nogle af disse stativer eller arbejdsborde, kommer sågar med klemmer eller holdere, der er designet til at holde materialet på plads, mens du skærer i det. 

   

  Hvilken type kap/geringssave skal jeg investere i? 

  Der findes hovedsageligt to forskellige typer af kap/geringssave: Den basale og den avancerede kap/geringssav, som begge fås i trådløse udgaver. 

  Den basale kap/geringssav

  Denne type af kap/geringssav er den mest almindelige af de tre udgaver. De kan nemt lave præcise udsnit fra forskellige vinkler, men til gengæld mangler de en skråkant og kan derfor ikke levere skrå snit. Denne type kap/geringssav er dog ideel til nybegynderen eller til de mere basale opgaver. De bliver ofte brugt til udskæringer af rammer, former og lignende, som blot kræver enkle udskæringer. Du kan ofte finde denne type kap/geringssav i den billigere prisklasse og, og hvis du ikke skal foretage komplicerede udskæringer, så er denne type kap/geringssav det ideelle valg til dig. Du kan også ofte finde denne type kapsav på tilbud. 

  Den avancerede kap/geringssav

  Den avancerede kap/geringssav kan levere lige snit, tværsnit, skråsnit og andre afskæringer. Det gør dem til en do-it-all-sav, som dog af samme årsag er tungere, dyrere og en smule mere kompliceret at bruge. Det er en ideel sav til dig, som skal udføre alsidige opgaver fra forskellige vinkler. De findes i to slags udgaver: Single-versionen, som hælder til en enkelt side (enten højre eller venstre), hvor du skal skifte position, hvis du ønsker at vende dit materiale til den anden side. Den anden version er dobbelt-versionen, som giver dig mulighed for at foretage udskæringer i begge retninger, hvilket er en super praktisk funktion, der gør arbejdet mere effektivt og hurtigt.De fås desuden i modeller, der er beregnet til at skære i større og tykkere materialer, så du kan let vælge en model, der passer til lige netop dit behov. Priserne på denne type sav er meget varierende, men du kan godt finde en god professionel geringssav på tilbud. 

  Trådløse eller ledningsdrevede kap/gerringsave

  Hvis du leder efter en bærbar kap/geringssav, som du kan transportere fra sted til sted, så er en trådløs kap/geringssav et ideelt valg til dig. Til gengæld er de ledningsdrevede kap/gerringssave ofte billigere og mere robuste, så hvilken type kap/geringssav, du ønsker, er helt op til dig. 

  Kap/geringssaves støv og savsmuld-produktion

  Når du har investeret i en kap/geringssav, vil du hurtigt blive bevidst om, at saven ikke kræver den store vedligeholdelse. Til gengæld så kan produktionen af snavs være belastende, da

  der produceres der en stor savsmulds mængde, når du benytter dig af kap/geringssaven. 

  Derfor er det altid en god idé at have en støvsuger og en luftrenser i nærheden, så du kan gøre rent efter dig, når du er færdig og får luften renset for støv. Det er desuden problematisk, hvis der kommer så meget savsmuld på din arbejdsstation, at du ikke kan se, det arbejde du udfører, hvorefter du er nødt til at stoppe dit arbejde for at få fejet det væk. 

  Ved nogle kap/geringssave kan desuden tilkøbe en snavs-reducerende maskine, der kan sættes fast til kap/geringssaven, hvilket vil reducere mængden af savsmuld drastisk. Det gør den via et avanceret system, der suger savsmuldet ind i en pose. Andre kap/geringssave i nyere modeller er designet til at blæse savsmulden væk fra arbejdsstationen, hvilket vil være at foretrække for de fleste. 

  Konklusion

  Ovenstående artikel omkring giver dig svar på alt du bør vide, inden du investerer i en kap/geringssav. Vi håber, at du er blevet klogere på, hvilken type kap/geringssav, du skal investere i. I det følgende afsnit vil vi samle op på artiklens konklusioner ved at svare på de mest spurgte spørgsmål omkring kap/geringssave, så du kan få svar på din undren. 

   

  Kap/geringssav FAQ 

   

  Hvad kan jeg bruge en kap/geringssav til? 

  En kap/geringssav kan bruges til at lave lige og vinklede udskæringer. Dvs. at du kan lave tværsnit, kantede snit, lige snit m.m, som du ønsker det. 


  Har jeg brug for en kap/geringssav, hvis jeg allerede ejer en cirkelsav? 

  Ja og nej. En cirkelsav er et alsidigt el-værktøj, der kan lave lige snit – men i et langt mindre nøjagtigt omfang end kap/geringssave. Desuden er kap/geringssave beregnede til at lave vinklede udskæringer, og der kan cirkelsaven ikke følge med. Hvis du kun skal lave lige snit, så behøver du ikke en kap/geringssav, men hvis du skal kunne udskære ved forskellige vinkler, så er det en god idé at investere i en kap/geringssav. 


  Hvad er en dobbeltsidet kap/geringssav? 

  Det er en kap/geringssav, som både kan foretage afskæringer til højre og venstre, uden at du behøver at vende materialet/emnet om. Mange kap/geringssave svinger ellers kun til henholdsvis højre og venstre, hvorefter du er nødt til at skifte position samt vende emnet om, før du kan lave udskæringer i modsatte side. 


  Kan en kap/geringssav lave udskæringer i metal? 

  Det korte svar er ja. Det lange svar er, at det naturligvis afhænger af klingens størrelse samt emnets materiale. Hvis emnet er meget hårdt og indeholder meget jern, kan det være sværere. Nogle klinger er designet til at kunne skære i blødere metaller f.eks. aluminum, men hvis du skal lave udskæringer i meget hård metal, så vil vi anbefale dig at investere i en klinge, der er designet til formålet. 

  No products were found matching your selection.

  error: