Bedste strygejern i test

Rangeringen er baseret på produktets funktioner, design, pris, anmeldelser samt eksterne tests.


Hvilke mærker laver de bedste strygejern?

Det er individuelt hvem man synes laver det bedste strygejern. Vi kan dog fortælle at det nok mest populære mærke, når det kommer til strygejern er Tefal, som har en mangeårig historie for at producere husholdningsapparater.

Det er også Tefal’s produkter som du vil finde anbefalet her på siden. En anden meget populær producent, som du nok har bemærket, er Philips. Philips har i rigtig mange år lavet husholdningsapparater, herunder strygejern. Deres strygejern er slidstærke, og er kendt for at være godt til at producere damp og dermed give et godt resultat.

Det er individuelt hvilke mærke man ønsker at have derhjemme. Nogle sværger til et bestemt mærke, men andre er ude efter noget nyt. Uanset hvad du vælger, kan du være sikker på at du får et godt strygejern, hvis du vælget ét på denne side.

Her er diverse strygejern test gennemgået – som du kan læse mere om i bunden – og dermed er disse strygejern udvalg. Derudover er der gennemgået brugeranmeldelser, for at se hvad der er positivt og eventuelt negativt med strygejernet.

Hvad skal være OBS på ved køb af strygejern?

De valg, som forbrugerne har i disse dage når det kommer til tilbehør til hjemmet, er store. Selv når du skal til at købe et simpelt tilbehør som et strygejern, kan det være en større opgave at vælge rigtigt blandt de mange forskellige muligheder. Når du kigger på et strygejern, er variationen i funktioner, design og udseende væsentlige.

Dette er grunden til, at i stedet for at vælge noget strygejern først, er det en meget bedre ide at kende dine behov først og derefter sammenligne de forskellige strygejern.

Nedenfor kan du finde en simpel guide til køb af den bedste strygejern til dig. Dette vil hjælpe dig med at anerkende de forskellige funktioner, som du skal kigge efter til dit kommende strygejern. Når du kigger på disse funktioner og typer, bliver det faktisk lettere for dig at vælge det rigtige strygejern til dig.

De første og mest vigtige kriterie, som du altid bør se på, er om du skal vælge det almindeligt strygejern – dvs. et strygejern uden damp – eller om du skal vælge et dampstrygejern. Et strygejern varierer ofte i materiale, størrelse, vægt og funktioner. Hvilket strygejern du skal være vil i høj grad afhænge af hvilken type tøj som bliver strøget, samt brugen af strygejernet. Ved hjælp af dampjern kan du nemt fjerne rynkerne selv fra de mest stædige stoffer.

Dampstrygejern

Et dampstrygejern er den mest udbredte type af strygejern, da men her problemfrit kan fjerne næsten alle folder og krøller på ens tøj. Damp får nemlig tøjet til at glatte sig ud, grundet de høje grader og fugtigheden. Ved at vælge et dampstrygejern, går man typisk ikke galt i byen, da det er det mest udbredte, og det er her at udvalget af strygejern er størst.

En dampstryger kan fås fra 100 kroner og opefter, mens de gode dampstrygere ligger omkring 1.000 kr. Disse strygejern er i stand til at generere en betydelig mængde damp for at fjerne rynkerne fra enhver form for stof. På denne side er der fundet frem til de bedste dampstrygejern på markedet, og du går ikke galt i byen ved at købe en af ovenstående.

Strygejern uden damp

På den anden side, hvis du leder efter at bruge et strygejern til lejlighedsvis brug, kan du også gå med det tørre strygejern. Dette er de gamle klassiske strygejern, hvor man ikke bruger vand. Det svarer i bund og grund til den aller første type af strygejern, som bestod af metalkasser, der kunne fyldes med gløder og på den måde rette tøj ud.

Mange af nutidens rejsestrygejern er strygejern uden damp, da de fylder mindre og er mere transportable. Det er de helt basale muligheder man har sig. Når du først har valgt om du ønsker et dampstrygejern eller et strygejern uden damp, gælder det om at se på de øvrige funktioner, som du kan læse meget mere om nedenfor.

Trådløst strygejern

Når du bruger dampstrygejern, er det ikke sikkert, at du har en stikdåse lige i nærheden. I så fald skal du måske flytte ledningen rundt lidt. Hvis ledningen ikke er robust, begynder den at bøje og det vil udvikle snit efter en periode. Dette er grunden til, at du har brug for et strygejern med ledning med indrulning. Dette sikrer, at du er i stand til at bevæge den i enhver retning, og når den ikke er i brug, kan du nemt trække den tilbage. Dette øger ledningens levetid.

Der findes også komplette trådløse strygejern, som drives af batteri. Den klare fordel er selvfølgelig den øgede mulighed for at manøvre rundt. Ulempen er, at at batterierne ikke holder særlig længe, strygeresultatet er ikke imponerende og at de er rimelig dyre, hvis de skal være i en nogenlunde kvalitet.

Når du har fundet det bedste strygejern

Når du er sikker på, hvilken type strygejern du vil vælge, er den næste faktor, du skal undersøge, strygejernets varmeindstilling. Ideelt set bør du vælge et strygejern, der giver dig mulighed for at ændre temperaturindstillingerne, som kan tilpasses til typen af stof som skal stryges. På samme måde, hvis du vælger en dampstryger, bør det give dig mulighed for at generere en variabel mængde damp. På den måde kan du klare flere typer stof.

Dette hjælper dig automatisk med at generere dampen efter den type stof, du stryger. Nogle strygejern giver dig mulighed for præcist at styre mængden af ​​damp, der produceres af strygejernet. Dette sikrer, at du er i stand til at variere dampen efter dine krav og få dampstrygejern til at producere damp i længere tid, som du kan nøjes med en enkel påfyldning af tanken.

På den anden side, når du bruger det tørre jern, er det vigtigt at have temperaturvariabler. Med det tørre strygejern er det vigtig at variere temperaturindstillingen, da det giver dig mulighed for at indstille den rigtige temperatur efter den type stof, du stryger. Når du ikke har damp, er det vigtigt at kunne ændre på temperaturen, da du ellers let kan brænde stoffet på.

Strygejern med sprøjtefunktion

Mange af nutidens strygejern har også af en sprøjtefunktion. Den største fordel ved denne sprøjtefunktion er, at den kan fugte tøjet før strygning. Ved at gøre stoffet vådt inden, har du nemmere ved at komme af med alle folder og krøller, som du finder i tøjet. Du vil også kunne stryge dem ganske let og hurtigt. De fleste dampstrygejern har en sprøjtefunktion, da strygejernet i forvejen skal have vand for at kunne fungere optimalt.

Strygejernets strygeflade (strygesål)

Strygejernet er en væsentlig enhed derhjemme. Vi bruger det til at stryge vores tøj efter tøjvask. Det hjælper med at rette tøjet og fjerne folderne. Bortset fra varmeelementer og termostater, der opvarmer og regulerer temperaturen på strygejernet, er den vigtigste del af strygejernet strygefladen.

Strygefladen er den del af strygejernet, der kommer i kontakt med tøjet under strygning af tøj. Det er bunden af ​​strygejernet, hvor varmen bliver generet igennem, for at gøre tøjet fladt og flot. Den skal have en flad og lige overflade til at udføre denne funktion. Det er som typisk udformet i en trekant med en helt flad overflade. Det skal altid være uplettede. Det er en del af strygejernet, som man skal være ekstra opmærksom på. Kvaliteten af strygefladen, er det som gør tøjet jævn og flot.

Typer af strygeflader

Der er forskellige typer af strygeflader. Typerne afviger hovedsageligt på baggrund af det materiale, der er brugt til at producere strygejernet. Strygefladen kan vøer keramisk, rustfrit stål, titanium, non-stick, dampjern og støbejernsmodeller. Den mest almindelige blandt alle er rustfri stålplader. Det er dem der er mest tilgængelige på markedet. Nedenfor kan du læse om de forskellige typer, og bl.a. læse om hvilke strygejern vil give en langt mere effektiv ydeevne og er billigere.

Keramisk strygeflade – Keramiske strygeflader er plader af aluminium eller plastik med keramisk belægning. En sådan type plade vil have en metalplade med et keramisk materiale, der er lagt udover, og er kendt som keramiske strygeflader. Keramisk er et materiale fra ler, og når det bliver opvarmet bliver det meget hårdført.

Keramiske strygeflader har de følgende funktioner/fordele:
1.
Har en god varmeledende evne
2. De fordeler varmen jævnt
3. De forhindrer eller eliminerer statik
4. De forhindrer tøj i at klæbe på overfladen ved højere temperaturer

Rustfrit stål strygeflade – Strygeflader i rustfrit stål:

  1. De er holdbare.
  2. De er gode ledere af varme.
  3. De har renere overflader, som er nemme at vedligeholde.
  4. De giver mulighed for jævn fordeling af varme

Nogle ulemper ved de to overflader er, at keramiske strygeflader slides eller skrælle med tiden, mens pladerne i rustfrit stål forårsager klæbning af lim eller dekaler på overfladen ved højere temperaturer. Begge har den begrænsning, at de kan smelte silke eller letvægtsmateriale ved meget høje temperaturer.

Titanium strygeflade – I mellemtiden har titanium strygeflader, typisk legeret med aluminium eller jern, følgende karakteristiske træk:

  1. En korrosionsbestandig overflade.
  2. En hurtig overførsel af varme.
  3. Skinnende overflader, som er nemme at vedligeholde eller rengøres.
  4. En jævn overførsel af varme.
  5. Meget holdbar og letvægt.

Som nævnt ovenfor er keramik strygeflader udsat for at fladen skræller med tiden, og at der produceres klæbende overflader, når der stryges letvægtsmaterialer. Dette er ikke tilfældet med en titanium overflade. Et strygejern med titanium plade, brugt på hvilket som helst materiale, vil ikke forårsage at noget sætter sig fast på fladen. De overfører varme hurtigere end andre materialer og er lettere i vægt end keramiske eller rustfrit stål sålplader.

Den eneste ulempe ved titaniumfladen er, at man skal sørge for, at den ikke brænder eller fordømmer kluden på grund af overophedning af en bestemt overflade. Det kan smelte materialet eller efterlade mærker på tøjet.

Vægt

Ideelt set skal du gå efter et let strygejern, når du vælger et strygejern. Dette sikrer, at du er i stand til at bruge strygejernet i længere tid uden nogen form for smerte i din hånd eller skuldre. Typisk kræver det noget tid at få et godt strygeresultat, så derfor skal strygejernet ikke være alt for tungt. Du skal altid vælge det letteste ledige jern, der kan give dig de bedst mulige funktioner, du har brug for.

Dette gør det lettere for dig at stryge dit tøj, uden at skulle tage længere pauser imellem. På den anden side skal du ikke have et alt for let strygejern, da det kræver at man ligger lidt vægt i sin strygning, for at få det bedste resultat. Når du står og presser, for at få det bedste resultat under strygningen, er det også vigtigt med at have det bedste strygebræt.

Automatisk slukning

Det er ganske almindelig, at man måske bliver forstyrret, når man stryger i længere tid. Problemet er, at hvis du forlader tøjet med strygejernet på, kan det brænde tøjet eller det kan føre til en endnu værre brandulykke. Dette er grunden til, at strygejern producenter i disse dage omfatter en automatisk afbrydelsesfunktion.

Dette sikrer, at når strygejernet står stille i den samme position i en længere periode, vil den lukke ned uden at du skal gøre noget. Med det sagt, så anbefales det bestemt ikke at man gør det. Dette vil sikre, at strygefladens temperatur falder efter, at strygejernet lukker ned. Dette vil hjælpe dig med at forhindre enhver form for ulykke. Denne funktion er dog ikke tilgængelig i hvert strygejern.

Strygejernets størrelse og form

Når strygejernets er i den store ende, vil det hjælpe dig med at dække et større område på kortere tid. Det er derfor, du som udgangspunkt skal vælge et strygejern med en større strygeflade. Når du vælger et dampstrygejern med en større strygeflade, kan du desuden være sikker på at antallet af huller for at frigøre dampen også vil være større. Dette sikrer, at dampen ikke kun vil spredes mere, men også den producerede mængde af damp vil også være større.

En ting, som du skal huske på, er imidlertid, at jo større strygefladen og strygejernet er, jo større bliver vægten på strygejernet. Derfor er du nødt til at opnå et kompromis mellem størrelsen af strygeflade såvel som vægten af strygejernet.

Du skal også huske på, at du skal se på formen af strygejernet. Kun når det er let at holde, kan du bruge det i lang tid. Du skal se på håndtagets mekanik samt de kontrolindstillinger, der er tilgængelige på strygejernet. Først når de placeres på et behageligt niveau, vil du være i stand til at bruge strygejernet i længere tid uden problemer.

Effekt/watt i strygejernet

Du skal huske på, at strygejernets watt forbrug er ret vigtigt. Jo højere watt forbrug, desto hurtigere bliver varmeprocessen sat i gang i ​​jernet. Desuden er der en klar sammenhæng mellem watt effekten i strygejernet og den maksimale temperatur strygejernet kan opnå. Hvis du vælger et dampstrygejern, vil dampproduktionen ikke kun være hurtigere, men vil også være højere, når du går efter strygejern med høj watt. Dette er grunden til, at du ideelt set bør tænke på at vælge et strygejern, der har en watt-effekt på mere end 1.800 watt. Dette sikrer, at dit strygejern er i stand til at varme op ganske hurtigt.

Dette gør dem meget mere alsidige. Du vil kunne fjerne rynkerne fra et bredt udvalg af stoffer ved hjælp af disse dampstrygejern med høj effekt. Desuden vil du også kunne bruge dem til tykkere stoffer ganske nemt. Det er derfor, du skal kigge efter denne funktion, når du leder efter et nyt strygejern.

Således, hvis du er forvirret i forhold til hvilket strygejern du skal købe, bør du blot følge de retningslinjer, som er blevet nævnt ovenfor. Denne guide til køb af strygejern kan forhåbentlig hjælpe dig med at træffe en beslutning. Desuden vil du være i stand til nemt at opfylde dine krav ved hjælp af de parametre, som er blevet nævnt i denne strygejern guide.

I stedet for at bruge timer på at sammenligne de forskellige muligheder indenfor strygejern, er det en meget bedre ide at følge de anbefalinger, som er nævnt, sammen med de parametrene som er nævnt ovenfor. Dette vil gøre opgaven med at vælge det rigtige strygejern meget nemmere for dig. Anbefalingerne er udarbejdet med stor omhu for at sikre, at du er i stand til at vælge det bedste strygejern. Ligeledes har vi fundet de bedste strygejern frem, og fundet den bedste pris til dig.

Rengøring af strygejern

Har du et klassisk keramisk strygejern eller et strygejern med rustfrit stål som strygeflade, er det vigtigt at rengøre sit strygejern regelmæssigt. Over tid opstår der belægninger på strygejernet, som er resultatet af at stryge syntetisk stof ved meget høje temperaturer. Der er mange forskellige måder at rengøre sit strygejern på, for at få siddende belægninger af. En mulighed, også anbefalet af Samvirke.dk, kan fjernes ved at spraye silikonespray på, eller ved at gnide strygejernets strygeflade med hvid stearin. Har du brugt en af de førnævnte – spray eller stearin – så er det vigtigt at stryge på en gammel klud inden du stryger dit tøj. På den måde sikre du ikke at ødelægge tøjet, hvis der skulle sidde nogle rester på strygejernet.

Et alternativ til at bruge silikonespray eller stearin, er at lave en blanding af salt og eddike, for derefter at varme det op til kogepunktet. Har du gjort dette, så kan du vaske din strygeflade med væsken, og så skulle alle urenheder stryges af. Dette er efter anbefaling af norske Dinside.no, som har testet en lang række måder at rengøre sin strygeflade på. Ønsker du at læse mere om dette, kan du læse om rengøringsresultatet på Dinside.no (bemærk at artiklen er på norsk).

Afkalkning af strygejern

Det er vigtigt at vedligeholde sit strygejern. En af de vigtigste parametre, udover at rengøre sit strygejern som nævnt ovenfor, er afkalkning af strygejernet. Ved at afkalke sit dampstrygejern, sikre du en optimal vedligeholde af dit strygejern og dermed en maksimal udnyttelse af sit strygejern. Det er forskellige hvad der anbefales når det drejer sig om afkalkning af strygejern, men gør man det én gang hver måned, anden eller tredje måned, så burde det være mere end tilstrækkeligt. Det afhænger af hvor ofte man bruger sit strygejern – bruger du det ofte, skal du naturligvis også afkalke det oftere.

Ovenstående anbefales af både Forbrugerrådet Tænk og Forbrugermagasinet Samvirke.dk. Begge organisationer har udarbejdet en række råd til hvordan du du vedligeholder dit strygejern bedst muligt. Hos danske Samvirke.dk anbefales der, at blande eddikesyre 32% med vand i blandingsforholdet 1 til 9. Eksempel: rummer dit strygejern 200 ml vand, skal du fylde 20 ml eddike 32% og 180 ml vand. Det næste du gør, er at skrue helt op for strygejernet – både temperatur og for dampindstillingen (altså det varmeste dampprogram). Stil derefter strygejernet i vasken og aktiver funktionen. Lad vand og kalk sprutte ud, og lad naturligvis strygejernet køle af efterfølgende. I nogle af de lidt dyrere og mere moderne strygejern, er der en indbygget afkalkningsfunktion. Hvis dit strygejern har en afkalkningsfunktion, så er det bare at bruge den, og se bort fra rådet om at blande eddikesyre med vand.

Et andet godt råd som Samvirke.dk kommer med, er altid at tømme beholderen for vand, når du er færdig med at stryge. På den måde, mindsker du mængden af kalk, som kan nå at blive opbygget på varmelegemet i strygejernet. Læs mere om vedligeholdelse og afkalkning af strygejernet hos Samvirke.dk her.

Hvordan stryger man en skjorte?

Skjorter er utvivlsomt det stykke tøj, som bliver strøget mest. Det er derfor vigtigt at stryge skjorten i den rigtige rækkefølge. Det kan godt tage lidt tid at blive god til at stryge skjorter. Når du først har strøget en skjorte et par gange, så bliver det nemmere og nemmere. Ved at følge denne rækkefølge, så burde at stryge en skjorte ikke tage mere end et par minutter.

Stryg flippens (kravens) for- og bagside

Stryg skulder- og bæreparti (øveste del af ryggen)

Stryg manchetter ud- og indvendigt

Stryg ærmer på begge sider – brug evt. et ærmebræt

Stryg hele ryggen

Stryg begge forsider og kom imellem knapperne.

Se eksempel på hvordan du anvender ovenstående trin i praksis, med denne video fra Philips om hvordan du stryger en skjorte korrekt:

Strygejern test – testkilder

Eftersom at denne side har til formål at samle de bedste strygejern i test, er der blevet gennemgået en række officielle og uafhængige strygejern test. Nedenfor kan du se et udvalg af de strygejern test som er blevet gennemgået og vurderet.

Forbrugerrådet Tænk

Det danske Forbrugerråd Tænk er det største og mest kendte forbrugermagasin i Danmark. Tænk er anerkendt for deres test, som lave upartisk og ikke mindst grundigt. Forbrugerrådet Tænk har lavet en stor strygejern test, hvor de både har lavet en dampstrygejern test, samt en dampstation test. Testen af blevet opdateret d. 7. December 2016, og inkluderer test af 40 forskellige produkter. I deres dampstrygejern test, blev 26 forskellige dampstrygejern testet for strygeevne, holdbarhed og brugervenlighed.

Læs mere

Råd & Rön

Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön er det mest populære forbrugermagasin, som tester produkter i alle afskygninger. Svenske Råd & Rön har naturligvis også lavet en strygejern test, hvor de gennemgår alle tænkelige parametre. Deres strygejern test består af +40 forskellige strygejern, der alle konkurrere om at være “strygejern – bedst i test”. For at læse testen kræver det abonnement eller enkeltbetaling.

Har du købt adgang, kan du til gengæld få dybdegående information om de enkelte strygejern, som er taget med i testen. Denne strygejern test er meget troværdig, og Råd & Rön bruger meget tid på at teste de mange strygejern.

Læs mere

Icakuriren.se

Dette magasin har testet 10 forskellige strygejern i deres store test. De enkelte strygejern er testet for især deres strygeevne samt hvordan modellen betjenes. I denne test er der blevet gennemgået brugervenlighed, strygeevne på forskellige typer af tøj, pris, vægt og alle positive og negative ting ved det enkelte strygejern. Du kan læse denne strygejern test gratis. Bemærk at den er på svensk.

Læs mere

Brugeranmeldelser

I processen med at finde de bedste strygejern på markedet, er brugeranmeldelser taget med i ligningen. Antallet og karakteren af de anmeldelser som gives af brugerne, giver en rigtig god indikation om strygejernet har klaret strygejern testen i hjemmet. Det bedste strygejern er en kombination af et strygejern som har klaret sig bedst i test, og et strygejern som får topkarakter af brugeren, der reelt bruger produktet.

Vi har kigget på de enkelte forhandlere og de anmeldelse, som er blevet givet. Derefter har vi videregivet den information til dig, ved at give så nøjagtigt information om produktets kunnen. Vi har således kun samlet alle de bedste produkter på denne strygejern side, som er produktet andre brugere også har været glade for. Vi har kigget på anmeldelser hos blandt andet WhiteAway.com, Skousen.dk, Coop.dk og Wupti.com.

kr.
Til butik
error: