Bedste hårtørrere i test

Rangeringen er baseret på produktets funktioner, design, pris, anmeldelser samt eksterne tests.


Sund hovedbund, sundt hår

De fleste af os vil kunne nikke anerkendende til vigtigheden af at have en frisure der ser sund ud. Det er derfor vigtigt at man lærer sit hår af kende og tager sig af det. Med de rette midler behøver det ikke at være særligt besværligt at have et sundt hår. Et velsoigneret hår starter med hovedbunden. Det er derfor først og fremmest vigtigt at passe på sit hår for at forhindre irritation i hovedbunden. Der findes et hav af hovedbunds sygdomme, som kan gør ens liv til et kløende helvede. En føntørrer er en af de bedste midler mod mange af disse hovedbundsskavanker. Når man kommer ud af badet er det vigtigt at hovedbunden ikke er fugtig for længe af gangen, og det er her en hårtørrer er din redningsmand. Har du en sund hovedbund, så skal resten af håret nok følge med. Det er altid skønt at kunne køre en selvsikker hånd gennem håret. 

Flere muligheder for styling 

En føntørrer åbner for mange muligheder til at sætte dit hår. Har du lidt kortere hår kan kan du ved hjælp af en føntørrer og en kam give dig selv et luftigt look på få minutter. Denne naturlige måde at style dit hår, gør at du kan skrue ned for produkter som voks og hårspray, som alligevel ikke er særlig sunde for dit hår. Har du længere hår er en hårtørrer også dit bedste våben. Er det kan du skabe bølger eller med en diffuser ligefrem skabe krøller. Den anden vej rundt fungerer selvfølgelig også. Man kan komme overraskende langt uden et glattejern hvis blot man har den rette hårtørrer. 

Det praktiske
Hvis man ikke går særlig meget op i udseende af dit hår, er der naturligvis også mange praktiske aspekter i at have en hårtørrer. Det første er naturligvis at det er den mest effektive måde at få tørt hår på, og man derfor hurtigt kan komme ud af døren. I den danske vinter kan ens hår jo nærmest fryse til is, hvis man går ud døren med vådt år. Undgå en forkølelse, og gå i stedet ud med dejlig varmt hår. 

Undgå skader fra hårtørren

Selvom en hårtørrer er rigtig god for sundheden af dit hår, så kan overdreven brug føre til varmeskader på dit hår. Det er er derfor vigtigt at du sætter dig ind i hvordan du skal føntørre dit hår bedst muligt. Det er altid en god ide at starte med at tørre dit hår med et håndklæde. Det er en god måde at få det værste vand ud og minimere hvor lang tid du skal bruge hårtørren. Det er desuden vigtigt at bruge den rette teknik. Generelt er det bedst at bruge medium eller lav varme når du føntørrer, da varmen er det, der ødelægger håret. Især hvis du har tyndt hår er det vigtigt at beskytte dit hår fra varmen. Hvis du syntes det tager for lang tid at tørre dit hår på lav varme, er der hjælp at hente. Der findes mange forskellige produkter på markedet der gør netop dette. En af de mere almindelige er varmeresistent spray som ligger et tyndt lag silikone i dit hår som beskyttelse. En anden ting man skal være opmærksom på er overforbrug. Er du en der vasker dit hår hver dag, skal du måske være opmærksom på dit brug af hårtørren. Du kan enten skrue ned for varmen eller styrken når du tørrer det, eller en anden mulighed er nogle dage kun at bruge den i hovedbunden. Hvis du bare tørrer håret i hovedbunden og lader det resterende hår lufttørre, kan du spare dig selv for nogle spaltede spidser. 

Sådan vælger du en hårtørrer 

Når det kommer til at købe en hårtørrer, kan en investering i en model af høj kvalitet, der er egnet til din hårtype, forbedre sundheden for dine lokker markant. Den rigtige hårtørrer reducerer dine chancer for at få tørt og slidt hår. Det vigtigste der skal fokuseres på, når du handler efter en føntørrer, er det materiale, det er lavet af, dets wattstyrke og eventuelle specialfunktioner, der kan gøre det lettere at tørre håret.

Styrke

Styrken af din hårtørrer skal, som så meget andet, afhænge af din hårtype. Hvis dit hår er i den tyndere afdeling, skal du lede efter en der ikke er for kraftig. En for kraftig hårtørrer kan ende med at skade dit hår. Sigt efter en med ca 1800 watt. Hvis du derimod har en fornemmelse af at det tager en evighed at tørre dit hår, er det nok fordi du har en tyk hårpragt. Så skal du se efter noget med en højere wattstyrke. Mange professionelle føntørrer har wattstyrke så højt som 3600. Selvom disse hårtørrer  er dyrere, er de ideelle til tykt, krøllet hår. De reducerer tørretiden til det halve, hvilket betyder færre skader på dit hår 

Materiale 

Materialet af din føntørrer er essentielt når du skal finde den rigtige. Her skal du igen kigge på din hårtype. Hvis du er i tvivl om hvilken type hår du har så bør du tage en i keramik eller porcelæn. Den er generelt god til alle hårtyper. Den er dog især god, hvis du har fint eller tørt hår. Føntørrer, der har plast- eller metal krop, der er belagt i keramik eller porcelæn, giver varme, der er mindre hård og mere konsistent, så de er et godt valg til fint eller tørt hår, der let tørrer. 

Hvis du har tykt eller kruset hår skal du kigge efter en tourmalin hårtørrer. De er som regel i den dyrere ende, men metallet gør at de ofte også holder længst uden af blive svagere over tid. Hvis man har tykt hår er man mere udsat for diverse hovedbunds sygdomme og så den bedste hårtørrer kan derfor være en god investering. 

Er du blevet velsignet med meget hår på hovedet skal du overveje en i titanium. En titanium hårtørrer giver varme ved en jævn temperatur. Den har dog en tendens til at blive meget varmt, så det er ikke et godt valg for fint eller beskadiget hår. Hvis du har ekstremt tykt hår eller masser af hår, kan en titanium hårtørrer drastisk forkorte din tørretid. 

Funktioner 

Der findes i dag et hav af føntørrer med hver sit sæt af funktioner. Mange af disse funktioner kan være uoverskuelige og endda være overflødige hvis dit hår ikke har behov for det. De mest basale funktioner kan være justerbar varme og styrke hvilket alle hårtyper kan tage glæde af. En kølefunktion kan være godt for at forhindre krusninger. Hårtørrer med diffuser og andre typer af mundstykker er populært hvis du skal style dit hår. Med de rette mundstykker kan du give dig selv en ægte frisør tørring. Hvis du vil forøge krøllerne og luften i dit hår er en føntørrer med diffuser en nødvendighed. Læs mere om diffusorere i afsnittet under. En anden ting der kan være essentielt når du køber en hårtørrer er vægten af den. Mange vil nok overse vigtigheden af dette. Har du et stort hår der tager lang tid at tørre, kan det være smertefuldt at holde den oppe i flere minutter af gangen. Det kan derfor være en fordel at undersøge det, samt længden af ledningen. Hvis du ikke har en stikkontakt nær dit spejl, kan være rart med en længere ledning, så du slipper for besvær. 

Hvad er en diffuser? 

Diffusorer et rundt mundstykke, der klikkes eller klemmes på din hårtørrerens hoved. Dette tilbehør er som regel inkluderet når du køber din hårtørrer, men sælges også separat.Diffusorer arbejder ved at sprede luftstrømmen over et bredere område på en kontrolleret måde. Du bruger dem ved at placere noget hår på diffusoren og trykke det op mod din hovedbund, når du tørrer håret. En diffuser er især god til krøllet hår og er med til at bevare krøllernes naturlige form. Hvis du tørrer dit hår uden en diffuser kan du hurtigt komme til at fjerne mange af dine krøller. Omvendt er den også god hvis dit hår er meget fladt og du ønsker at give det mere fylde. Når du varmer dine hårsække op er det netop det du gør. 


Nye teknologier 

Et af de nye skud på stammen indenfor hårpleje er ION-teknologi. ION-teknologien kan lettest forklares med at føntørren indeholder negativt ladede IONer hvorimod vand er positivt ladet. Derfor splittes vanddråberne til en brøkdel. Dette er en højst effektiv måde at tørre hår på og man har derfor ikke brug for en rigtig kraftig motor. På denne måde er det også lettere at skåne håret, fordi man ikke behøver helt lige så meget varme og styrke. 

Rejsehårtørrer

Der findes i dag mange forskellige muligheder for at tage din føntørrer med på rejsen. De findes både i små størrelse og sammenklappelige så de let kan være i din carry on bagage. I dag har mange hoteller en hårtørrer der følger med værelset, men det er nu altid rart at have en med man kender og nemt kan benytte. En af pointerne i at have en hårtørrer er jo at det skal gøre ens liv lettere. Det nytter derfor ikke noget hvis man skal bruge flere minutter på at få den til at fungere. Derudover har den amerikanske nyhedskanal ABC med flere undersøgelser vist at en hotel-hårtørrer er en omvandrende bakteriebombe, da det ofte er noget man overser under rengøringen. Så pak din egen hårtørrer – better safe than sorry. 


Pris

Går man ikke særlig meget op i sit hår eller har man ikke særlig meget af det kan det være fristende blot at lede efter en billig hårtørrer.En misforståelse blandt mange er at en god hårtørrer skal være dyr. Dette er ikke nødvendigvis rigtigt. De dyre hårtørrere har ofte mange forskellige indstillingsmuligheder, hvilket er en nødvendighed hvis man er frisør og derfor skal tørre mange typer af hår. Dette er måske ikke en nødvendighed hvis hårtørreren er til privat brug. Hvis hårtørren udelukkende er til dit eget hår, behøver du blot at finde en der matcher dit hår og dit behov. Sætter man sig lidt ind i tingene og undersøger sine behov, kan der dog være mange penge og meget tid at spare ved at finde den rigtige til dig. De dyrere i tungere materialer er naturligvis også dem der som regel holder i længst til, og kan derfor være et godt hårtørrer tilbud i længden. Ved du med dig selv at du ikke får den op af skuffen ret meget, vil en billigere model naturligvis være mere ideel for dig. Overvej dine behov og sådan finder du det et føntørrer tilbud der passer til dig. 


Vedligeholdelse af din føntørrer

Har du været ude og bruge en masse penge på en hårtørrer, eller har du bare en du er rigtig glad for, vil du selvfølgelig gerne have at den holder i mange år. Der findes et par tips der er gode at kende, til at forlænge levetiden af din føntørrer. Det vigtigste du skal gøre er at rense filteret på udluftningen. Her kan sætte sig meget støv og mange hår fast og blokere for udluftningen. Når udluftningen er blokeret er din hårtørrer på overarbejde og vil derfor både larme mere, være mindre effektiv og hurtigere blive slidt. Du kan derfor med stor fordel rengøre den med eksempelvis en gammel tandbørste. Ved nogle modeller er det nødvendigt også at tage det ydre filter af så du kan komme ind til det indre. Hele denne process burde ikke tage dig mere end et par minutter. 

error: