Eltandbørster til børn

Rangeringen er baseret på produktets funktioner, design, pris, anmeldelser samt eksterne tests.


Hvad skal man se efter i en elektrisk tandbørste til børn?

Musik og farver

Mange elektriske tandbørster til børn vil spille en sang, når barnet børster tænderne – dette hjælper med at gøre tandbørstningen til en sjov og spændende aktivitet.

Elektriske tandbørster til børn har ofte sjove farver, som børn vil finde tiltalende. Find en elektrisk tandbørste, der rammer dit barns yndlingsfarver for at gøre det til en god oplevelser for barnet.

Timer funktion

Selv om det ikke er en funktion, at alle eltandbørster til børn har, kan en indbygget timer være meget praktisk, når det kommer til at etablere gode børstevaner i en ung alder. Statistikker viser, at mange voksne ikke børster tænderne længe nok, og kun ganske få rammer de anbefalede 2 minutter.

Undervis dit barn til at børste i den anbefalede tid kan hjælpe med at sikre en livslang praksis med god børstning! Som en bonus kombinerer nogle tandbørster musik og timere, såsom en tandbørste, der spiller en bestemt sang, indtil de 2 minutter med børstetiden er op.

Karaktertemaer

Nogle elektriske tandbørster vil indeholde tema fra børns tv-udsendelser eller film på håndtaget og børstehovedet. Dette er en nem måde at gøre en tandbørste meget mere interessant og værdifuld i et barns øjne. Hvis du tilfældigvis finder en børste med dit barns favorit-karakterer, skal du sørge for at få fat i det!

Klistermærker

Nogle børster indeholder klistermærker, som børn kan sætte på deres børste for at tilpasse det og gøre børsten deres egen! Dette kan også være at foretrække for nogen.

App

Flere børster i denne liste har tilhørende apps, der medfølger gratis med tandbørsterne. Disse apps vil ofte animere børstens tegn og tilbyde trofæer eller andre incitamenter, når børn fuldfører deres børstning rutine. Mange forældre bemærker, at disse sjove apps virker vidundere om at få deres børn spændt på børstning! Oral-B har eksempelvis en tilhørende app kaldet Disney MagicTimer, som sikre at børnene børster tænder i den rette mængde.

Forældre er normalt normalt villige til at købe en bedre tandbørste til sig selv end til deres børn, men det er den forkerte tilgang. Du vil have den samme tandbørste for dit barn, som du selv har, først og fremmest fordi tandbørste af lavere kvalitet kan føre til et slibende tandbørstehoved, der kan beskadige emaljen på et barns stadigvoksende tænder.

I hvilken alder kan man købe en elektrisk tandbørste til sit barn?

Et barn kan starte med at bruge en elektrisk tandbørste i alderen omkring 2 år. Det skal være uden tandpasta, og med tilsyn, selvfølgelig. Mange familier, introducerer elektriske tandbørster til deres børn mellem alderen seks og otte år. Nogle kan sikkert gøre det tidligere. Det er blot vigtigt ikke at tvinge barnet til det, da eventuelle negative erfaringer med børstning kunne give varige negative indtryk.

De fleste tandlæger anbefaler, at du bør børste dit barns tænder i hvert fald indtil de når 6 år – mere eller mindre, indtil de har nok koordination til at binde deres egne sko. Unge børn kan også være for hårde på deres tænder og potentielt beskadige deres blødt væv, så det er bedre at forældre børster dem de første år. Nogle yngre børn vil måske gerne børste bisserne selv – det er fint at lade dem øve sig, men sørg for at følge op med en ordentlig rengøring selv! Her kan du læse om 10 gode råd til tandpleje og tandbørstning til børn (åbner i nyt vindue).

Hvad skal man vide, før man køber en eltandbørste til børn?

Børn kan blive bange af en elektrisk tandbørste

De vibrerer; de støjer; de kan kilde eller føles underlige på tandkødet og tænderne. Børn har mere følsomme brækreflekser end voksne, der er designet til at beskytte deres mindre luftveje mod blokering. Som følge heraf er alt, der går ind i barnets mund, sandsynligvis mere ubehageligt end for en voksen. Du bør som forældre derfor holde disse ting i tankerne, når du introducerer en tandbørste til dit barn – hvad enten manuel eller elektrisk.

Børn ser til deres forældre for vejledning

Vis dit barn hvad du gør, og han/hun vil gerne efterligne det. Selv før en forælder stikker en tandbørste i barnets mund, skal barnet se sin mor eller far udvise gode børstevaner, især hvis forældrene beslutter at indføre en elektrisk tandbørste. Få det til at se ud som sjovt, og børn vil gerne være en del af det. Hvis du kan, kan det endda anbefales at danse i mens man udfører tandbørstningen, da børnene vil sammenkoble tandbørstningen med noget sjovt.

Vær opmærksom på, hvordan dit barn trækker vejret

Nogle børn har åndedræt gennem munden. Dette betyder, at de primært ånder gennem deres mund, snarere end deres næse. Disse børn kan være mindre tilbøjelige til at nyde børstning, da det kan være svært at trække vejret og børste på samme tid. Af samme grund kan disse børn også være mere bange på tandlægen. Hvis dit barn er en mundpuster, er det vigtigt at du holder børstningsoplevelsen positiv og være parat til at introducere forskellige aspekter af børstning i et langsommere tempo for at sikre, at dit barn nyder processen og faktisk ønsker at gøre det.

Hold tilbage med at introducere tandpasta

Børn behøver ikke tandpasta, før de er mindst 5 år gamle – før da, kan tandpasta komplicere alt. Børn kan måske ikke lide smagen af tandpasta; det kan være stærkt eller smage dårligt; og sandheden er, at børn er mere tilbøjelige til at børste i længere tid, hvis de gør det med en “tør” børste. Statistikker viser, at tandpasta forkorter varigheden af ​​børstning. I stedet for at forsøge at få børnene til at børste i 10-15 sekunder med tandpasta, er det meget bedre at få dem til at børste i 1-2 minutter uden.

Hvorfor det? I virkeligheden er tandpasta kun 10 procent af ligningen, når det kommer til børstning af tænder. Faktisk er den tid, der bruges til børstning, kvaliteten af tandbørsten og tandbørstehovedet, og barnets evne til at børste alle områder af tænder og tandkød, vigtigere end tandpastaen selv.

Børn forstår ikke betydningen af ​​børstning, og de kan ikke visualisere hele området i deres mund, og dermed ikke børste det selv. Børn mangler også koordinering af ordentlig børstning, så en elektrisk tandbørste kan hjælpe dem med at nå flere områder af deres mund med mindre indsats.

Selv forældre, der børster deres barns tænder, bør huske på det: En elektrisk tandbørste kan blive hurtigere færdig på kortere tid og dermed kan I få mest muligt ud af de få øjeblikke, et barn er modtageligt for børstning og gør det muligt for børsten at forblive i munden. Læs flere god råd til tandbørstning (åbner i nyt vindue) her.

Elektrisk tandbørste til dit barn – overvej dette:

Fjernelse af plak

Det vigtigste arbejde i enhver tandbørste omgang, er at fjerne plak fra tænder og tandkød. En høj kvalitet eltandbørste vil fjerne plak konsekvent og fra alle områder af munden. Ved at bruge en plak score – som sammenligner niveauerne af plak en patient har mellem børstningen – såvel som den personlige følelse af munden efter børstning, kan en tandlæge nemt afgøre, hvor godt en valgt tandbørste er, baseret på hvordan den angriber plak.

Fjernelse af plak er særligt vigtigt i forebyggelsen af ​​huldannelse. Folk som spiser en vestlig kost fyldt med raffinerede kulhydrater, har som regel tykke plak lag, der sidder på det ydre af tanden, hvilket er det beskyttende lag, der betegnes som “vores tænder.” Plak ødelægger den funktion som forsynet tænderne med calcium. Med for meget plak, kæmper tanden for at få adgang til de næringsstoffer, den har brug for, hvilket fører til hulrum og forfald.

Tandbørstens størrelse

Børstehovedet og størrelsen heraf er vigtige for at få adgang til vanskelige områder, f.eks. Inde ved kindtænderne (hvis de er vokset ud). Dette er yderst vigtigt for børn, hvis mund er lille og stadig udvikler sig.

Kvalitet af børstehoved

Når det er muligt, anbefales det at udskifte tandbørstehovedet hver måned for at sikre, at børsterne ikke bliver slidte og slid bort emaljen på tænderne. Med højkvalitets tandbørster skal dette ske mindst hver tredje måned, men med lavere kvalitet børster bør udskiftelsen måske forekomme hyppigere. Børster kommer i kontakt med tanden, og en børste af billigere materiale vil slides hurtigt og hvis den bliver for skarp, ridser den emaljen.

Strømkilde

En børns elektriske tandbørste bør være genopladelig, og ikke batteridrevet. Erfaring fortæller at de batteridrevne tandbørster, der kan købes i supermarkedet, ikke af høj kvalitet. Der er ingen grund til at bekymre sig om opladningen for elektriske tandbørster, da de er helt sikre for børnene at være omkring.

Flere eltandbørste søgninger

error: