Bedste lille vaskemaskine i test

I tabellen nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

Model Navn Butik
1. Electrolux
EWC1350
Klik
2. Candy 
AQUA 1142 D1
Klik
3. Candy
AQUA 1041 D1
Klik

Læs mere om de bedste små vaskemaskiner i test

Der kan være stor forskel på hver enkelt vaskemaskine og dens funktioner, men i følgende afsnit kan du blive meget klogere. Her er de mest populære modeller samlet, og er med til at give dig et overblik over de bedste vaskemaskiner på markedet.

 

Electrolux EWC1350

Støjsvag vaskemaskine
Små udvendige mål
Lav restfugtighed efter endt vask
Overskuelige vaskefunktioner

Om produktet

Denne smarte lille vaskemaskine fra Electrolux er til dig som bor alene. Med en kapacitet på 3 kg og små udvendige mål er denne vaskemaskine perfekt til de små steder og personer med små vaskebehov. Energiklassen på vaskemaskinen er A som er et lavt forbrug. Derudover har vaskemaskinen et årligt energiforbrug på 126 kWh og et årligt vandforbrug på 8299 liter.

Støj er ikke noget man behøver bekymre sig om hvis man køber denne maskine. Lydniveuaet under vask ligger nemlig på kun 53 dB og under centrifugering på 74 dB, som desuden har en centrifugeringsevnen på 1300 omdrejninger per minut. I og med at vaskemaskinen ikke er den største, er det hurtigste program i maskinen på 70 minutter. Restfugtigheden i tøjet efter en endt vask er 53%, en lav restfugtighed betyder at tøjet behøver kortere tid på tørresnoren eller kortere tid i tørretumbleren.  

De udvendige mål på vaskemaskinen er 67 cm i højden, 49,5 cm i bredden og 51,5 cm i dybden, og dermed kan denne som udgangspunkt godt passe ind i en lille lejlighed.

Funktioner

I vaskemaskinen finder du lidt forskellige programmer fra genopfriskning til uld som og samtidig findes der mængdeautomatik i maskinen. Denne sørger for at tilpasse niveauet af energi og vand til den mængde af tøj der bliver vasket. Derudover kan vaskemaskinen passe ind de fleste steder grundet de små udvendige mål.

Anmeldelser

Kunder er generelt tilfredse med denne fikse lille vaskemaskine. En kunde skriver bl.a.: ”Den er perfekt i en lille lejlighed, hvor den passer ind de fleste steder, hvor andre standard vaskemaskiner ikke gør. Nemme og overskuelige vaskefunktioner og den giver ikke meget lyd fra sig, hvilket er super godt, når man bor i lejlighed og ikke vil forstyrre naboer. Kan klart anbefale denne maskine, hvis du ikke har meget plads og bare er 1 eller 2 i husstanden.

 

Candy AQUA 1142 D1 – Mini (4 kg)

Har lavt el- og vandforbrug
Hurtigprogram på kun 14 min
Små udvendige mål
Gode vaskeprogrammer

Om produktet

Smart lille vaskemaskine fra Candy. Vaskekapaciten er på 4 kg og passer derfor godt til 1-2 personer som ikke har det største vaskebehov. Energiklassen ligger på A+ som betyder at vaskemaskinen har et lavt forbrug. Det årlige vandforbrug ligger på 6400 liter mens det årlige energiforbrug ligger på 141 kWh.

Støj er ikke noget man behøver at bekymre sig om eftersom lydniveauet under vask ligger på 56 dB og under centrifugering på 80 dB, som desuden har en centrifugeringsevne på 1100 omdrejninger per minut. Restfugtigheden i tøjet efter en endt vask ligger på 60%. En lav restfugtighed beskriver hvor lang tid tøjet er om at tørre.

De udvendige mål på vaskemaskinen er 69,5 cm i højden, 51 cm i bredden og 44 cm i dybden.

Funktioner

Vaskemaskinen fås med timer funktion som gør det muligt at starte vasken når du vil og dermed kan vasken står færdig når du kommer hjem fra arbejde. Derudover kan du med hurtig programmet på kun 14 minutter få genopfrisket dit vasketøj.

Anmeldelser

Da der er tale om et relativt nyt produkt i en meget lille størrelse, er der derfor ikke nogle anmeldelser eller brugertests på produktet.

 

Candy AQUA 1041 D1 – Mini (4 kg)

Timer funktion – spar tid på vasketøj
Hurtigprogram på kun 14 min
Små udvendige mål
A+ på energiskalaen

Om produktet

Hvid lille design sikker vaskemaskine fra Candy. Denne vaskemaskine er beregnet til 1-2 personer som ikke har de store vaskebehov. Vaskemaskinen rummer en vaskekapacitet på 4 kg og har små udvendige mål og passer derfor godt ind i den lille lejlighed. På energiskalaen ligger vaskemaskinen med A+ som er i den bedre ende af skalaen og dermed tager maskinen både hensyn til miljø og samtidig din vand- og elregning. Det årlige energiforbrug er nemlig på 162 kWh og det årlige vandforbrug er på 6400 liter.

Vaskemaskinen har et lydniveau på 56 dB under vask og 78 dB under centrifugering, som desuden har en centrifugeringsevne på 1000 omdrejninger per minut. Restfugtigheden i tøjet efter en endt vask ligger på 62%. En restfugtighed beskriver hvor hurtigt tøjet er om at tørre.

Denne mini vaskemaskine passer ind i den lille lejlighed med en højde på 69,5 cm, en bredde på 51 cm og en dybde på 44 cm.

Funktioner

Vaskemaskinen har sparet lidt på funktionerne og dette kan sagtens mærkes på den billige pris. I vaskemaskinen findes timer funktionen som gør din tid på vasketøj meget mere fleksibel eftersom vaskemaskinen kan startes når du vil have det. Derudover kan du på kun 14 minutter få genopfrisket tøjet med hurtig programmet. Endelig findes en række vaskeprogrammer som bør dække ens vaskebehov.

Anmeldelser

Købere af denne mini vaskemaskine er generelt tilfredse med dens små funktioner og den små udvendige mål. En køber skriver bl.a.: “Præcis den størrelse og de funktioner, der er brug for i en lille husholdning. Da min “gamle” maskine døde, måtte jeg bare have en magen til. Modellen er blevet opgraderet med lidt biplyde, ellers er alt som det plejer.

 

Smal vaskemaskine – passer det bedst til dig?

I denne kategori har vi samlet nogle af de helt små vaskemaskiner, som der er at finde på det danske markedet. Her har du vaskemaskiner helt ned i vaskekapaciteten 3-4 kg. Er du en lille husstand eller har du en lille lejlighed, hvor du godt kunne tænke dig en mini vaskemaskine, så kan en af ovenstående vaskemaskiner være det helt rette valg for dig.

Køb af en lille vaskemaskine?

Hvis du ønsker en lille vaskemaskiner, er det værd at gøre sig nogle overvejelser inden da. Først og fremmest skal man vide, at den kun kan vaske 3-4 kg tøj af gangen – dette svarer til én persons forbrug af tøj i 2-3 dage afhængigt af en række faktorer. Er du en stor familie, kan det ikke anbefales at købe en lille vaskemaskine, da den vil komme til at skulle køre i døgndrift. Her anbefales en stor vaskemaskine, som kan findes her.

Det positive med en vaskemaskine med 4 kg eller deromkring, er dens energi- og vandforbrug, som er væsentlig lavere end ved en stor vaskemaskine. Man sparer således lidt penge på årlige regning, hvis man nøjes med at købe en lille vaskemaskine.

Hvad skal du være opmærksom på ved en køb af ny vaskemaskine?

Størrelse

Ved størrelse er der flere ting som man skal være opmærksom på. Først og fremmest gælder det, at størrelsen på vaskemaskinen skal kunne stå, der hvor du har plads til vaskemaskinen. Om det er på toilettet, i bryggerset eller et tredje sted, så skal den passe i målene – højden, dybden og bredden.

Dernæst er det vigtigt at kigge på vaskekapaciteten på den enkelte model. Tidligere har det været typisk at tromlen i vaskemaskinen har kunne rumme 6-7 kg tøj. I dag er gennemsnittet omkring 8-9 kg, men kan fås helt op til 12 kg, som er i den store ende for vaskemaskiner til private hjem. Er du en husholdning på 4-5 personer, så kan en maskine med 8-9 kg kapacitet sagtens gå an.

Energimærke

En anden vigtig ting som man skal være opmærksom på ved køb af ny vaskemaskine, er energimærket/miljømærket. Energimærket får fra D, som er de vaskemaskiner der bruger mest el og vand, til A+++, der er det mest optimale, som bruger mindst muligt vand og el.

Energistyrelsen anbefaler at købe en vaskemaskine i energiklasse A++ eller A+++, som både skåner miljøet og skåner din elregning.

Centrifugeringsevne

Centrifugeringevnen er også en væsentlig overvejelse man bør gøre sig, når man skal købe ny vaskemaskine. Centrifugeringsevnen er en central del af vaskningen, som afgør hvor vådt tøjet er ved endt vask. Det anbefales at finde en vaskemaskine som har en centrifugeringsevne i A eller B, som er de to bedste klasser.

Herudover er det væsentligt at kigge på antal omdrejninger i minuttet, som typisk ligger i spændet 400-1600 omdrejninger per minut. Udgangspunktet er, at jo flere omdrejninger maskinen laver, desto mindre er tøjet når det er færdigt. Dette har selvfølgelig også en betydning for lydniveauet, som er det næste du bør overveje.

Lydniveau

Lydniveauet kan svinge meget fra vaskemaskine til vaskemaskine, men er en ting som bør overvejes. Her skelner man mellem lydniveau ved vask og lydniveau ved centrifugering. Bor du i lejlighed er det fordelagtigt at købe en vaskemaskine, som har et lavt lydniveau, så man generer mindst muligt.

Motor

De fleste producenter tilbyder 10 års garanti på deres motorer og det anbefales at du vælger en producent som tilbyder 10 års garanti. Får du en garanti med i prisen, betyder det at producenten står inden for motoren, og at du derfor ikke skal forvente nogle problemer de næste mange år. Det anbefales at gå efter en kulfri motor, da de har tendens til at hold langt længere end en traditionel motor og bruger signifikant mindre strøm.

Vaskeprogrammer

Inden du køber din næste vaskemaskiner, bør du også gøre dig nogle overvejelser angående hvilke vaskeprogrammer modellen har. Mange modeller i dag har eksempelvis smarte hurtigprogrammer ned på 10-15 minutter, bestemte skjorteprogrammer, uld, bomuld, sport, håndklæder og diverse andre vaskeprogrammer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.