Bedste vaske tørremaskiner

I oversigten nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

Hvad er en vaske tørremaskine?

En vaske-tørremaskiner leverer rent tøj som kommer ud af maskinen enten til at hænge op på tørresnoren ellers kan du køre direkte videre med en tørring. En vaske-tørremaskine er to maskiner i en og det er ikke nogen lille investering, hvorfor det er værd at købe en god vaske-tørremaskine til dit hjem. Du får en besparelse på at købe én maskine som kan begge dele og derudover sparer du en del på pladsen i dit hjem ved dette køb. Maskinen er en genial opfindelse og vil ikke skuffe dig!

 

5 tips til at købe den bedste vaske-tørremaskine

1. Vælg en maskine som er fantastisk til både vask og tørring

De fleste test på vaske-tørremaskiner viser at vasken i maskinen er rigtig god mens at tørre delen godt kan halte lidt efter. Derfor er det rigtig vigtigt at du tjekker op på informationerne omkring hele maskinen og især tørringen.

2. Køb en vaske-tørremaskine fra et godt mærke

Med to maskiner i en, er der mere der kan gå galt i forhold til en selvstændig vaskemaskine eller tørretumbler. Der er en stor forskel mellem de mest og mindst pålidelige vaske-tørremaskiner og derfor er det en rigtig god ide at købe en maskine fra et godt mærke og få noget kvalitet. Du sparer penge på at købe en maskine og derfor kan du med fordel vælge et godt brand fra starten af.

3.Køb den rigtige størrelse tromle

Vaske-tørremaskiner kommer med mange forskellige tromlestørrelser og der er forskel på vaskekapacitet og tørrekapacitet. Derfor er det rigtig vigtigt at du sørger for at vurdere hvor mange kg der er brug for, både i henhold til vask og tørring.

4. Vælg en maskine med en god centrifugering og lav restfugtighed

En god centrifugeringsevne slynger tøjet rigtig godt rundt og får så meget vand ud af det som muligt. Jo højere omdrejninger per minut jo lavere restfugtighed. En lav restfugtighed betyder at tøjet skal hænge kortere tid på tørresnoren eller have kortere tid i tørretumbleren. Derfor kan du med fordel vælge en vaske-tørremaskine med en høj centrifugeringsevne.

5. Tjek hvor meget det kommer til at koste

Når du køber en vaske-tørremaskine er det en god ide at se på hvor meget vand- og energiforbruget ligger på. Når du læser om den vaske-tørremaskine står der typisk nogle tal som giver en gennemsnitsværdi på hvad det årlige forbrug er. Dermed kan du regne lidt på hvilken maskine der passer bedst til jeres budget.

 

Er kombinationen af en vaske- og tørremaskine en god ide?

Generelt kan det være svært at finde en vaske-tørremaskine, der gør begge ting rigtig godt. Nogle maskiner renser tøj og fjerner pletter perfekt, men kæmper for at tørre tøjet derefter. Andre modeller tørrer dit tøj grundigt uden at beskadige det, men har svært ved at fjerne pletter og snavs. Det er ting du ikke kan kontrollere i butikken eller på nettet, så vær sikker på at læse anmeldelser før du køber en model for at undgå at ende med en dårligt maskine.

 

Hvad er automatisk tørring?

Nyere vaske-tørremaskiner eller generelt bare tørretumbleren indstiller nogle gange selv tiden for tørringen af tøjet. Dette er en super smart funktion men det kræver dog også at den virker 100% optimalt. Flere anmeldelser og tests viser at denne funktion er en man skal passe på med. Det er ikke altid at maskinen kører i lang nok tid til at tøjet bliver tørt og det er jo irriterende men det skader ikke dit tøj. Derimod har brugere oplevet at tørringen er kørt alt for lang tid og dermed resulteret i beskadiget tøj. Altså skal man lige være sikker på at den automatiske tørring virker optimalt i sin nye vaske-tørremaskine.

 

Hvilken vaske-tørremaskine larmer mindst?

Når du skal vælge din vaske-tørremaskine i butikken kan du ikke høre hvor meget den larmer og dermed må du læse informationerne om maskinen. På informationsbladet vises lydniveauet typisk for vask og centrifugering. Lyden måles som udgangspunkt altid i decibel og til en sammenligning siges det at en samtale mellem 2 personer ca. er 60 dB. En stigning på 3 dB svarer til en fordobling af lydniveauet. Typisk vil en centrifugering ligge omkring 75 dB og en vask på ca. 55 dB.

error: