Bedste tørretumblere i test

I oversigten nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien. Der kan være stor forskel på hver enkelt tørretumbler og dens funktioner, men nedenfor kan du blive meget klogere på hvilken tørretumbler du bør købe.

Bedste køb

Bosch WTW8758LSN

8 kilo tørrekapacitet
Markedets bedste kondenseringsevne
Selvrensende kondensator
SensitiveDrying – tørrer jævnt og skånsomt

 

Om produktet

Bedst i test er denne kondenstørretumbler fra Bosch kåret til af forbrugerrådet Tænk. Tørrekapaciteten ligger på 8 kg og dermed kan man nemt få plads til hele familiens vasketøj. Tørretumbleren har energimærket A++ og dermed tænker tørretumbleren både på miljøet og på dit budget. Det årlige energiforbrug er estimeret til at være 233 kWh. Kondeseringsevnen er A og vil sige at den er blandt de bedste på markedet. Kondeseringsevnen beskriver hvor meget fugt maskinen udskiller.  

Typen af denne tørretumbler er kondens og det vil sige at den varme luft som bruges til at tørre dit tøj kondenseres. Efter hver tørring skal restbeholderen tømmes for vand og dette gøres let, hvor du efterfølgende kan bruge vandet til at få vandet planterne rundt omkring i huset. Lydniveauet ligger på 64 dB, hvor man siger at en samtale mellem to personer ligger på 60 dB. Timer funktionen eller udskudt start er også at finde i denne tørretumbler og tillader dig at starte tørringen når du passer dig.

Målene på tørretumbleren er 84,2 cm i højden, 59,8 cm i bredden og 59,9 cm i dybden.

Funktioner

Kondensatoren i denne tørretumbler er selvrensende og det vil sige at kodensatoren gennemskylles under hver tørring og man slipper helt for at gøre denne ren manuelt. SensitiveDrying-systemet sørger for at dit tøj bliver tørret jævnt og skånsomt. Derudover sørger den sensorstyrede tørring for at dit tøj aldrig vil bliver tørret hverken for længe eller for kort.

Varmepumpeteknologi er også at finde i denne tørretumbler og sikrer dig at dit tøj bliver tørret ekstra energibesparende. Varmepumpeteknologien gør også at al spildvarme genvindes.   

Anmeldelser

Denne model har erstattet en tidligere model. Den gamle model var særdeles populær. Ud af 390 anmeldelser på den danske whiteaway.com har denne tørretumbler fået scoren 4.7 ud af 5. Købere roser tiden på hvor hurtigt tøjet tørrer og samtidig hvor støjsvagt den gør det. En køber skriver: “Tørretumbleren opfylder alle krav. Den er let at betjene, har mange tørreprogrammer, er støjsvag og ikke mindst let efterfølgende at rense filter og tømme for kondensvand.”

4.249 kr
Til butik
Populær

AEG T8DEM842E

Budgetvenlig pris
God kapacitet til den store familie
SensiDry – sparer på energien
Varmepumpeteknologi genanvender spildvarme

 

 

Om produktet

Ualmindeligt lækkert design på denne T8DEM842E kondenstørretumbler fra AEG. Med en vaskekapacitet på 8 kg passer denne tørretumbler godt til familien på 5+ personer. Energimærket er A++ som er meget energivenligt. Kondenseringsevnen henviser til hvor meget fugt vaskemaskinen udskiller hvor A er det bedste. Denne tørretumbler har mærket B. Det årilge energiforbrug ligger på ca. 235 kWh.

Produkttypen er kondens som vil sige at den varme luft i tørretumbleren kondenseres. Herefter samles spildvandet i en beholder som manuelt skal tømmes. Lydniveauet under tørring ligger på 66 dB. Udskudt start eller timer funktionen er til for at du kan starte maskinen når det passer dig.

Højden på tørretumbleren er 85 cm, bredden er 60 cm og dybden er 60 cm.  

Funktioner

I denne tørretumbler følger nogle funktioner med som gør din maskine mere energivenlig. Blandt andet finder du varmepumpeteknologien som gør tørringen af dit vasketøj endnu mere energivenlig. Rent teknisk vil det sige at al spildvarmen genanvendes. Derudover er tørretumbleren sensorstyret som vil sige, at sensorer registrerer restfugtigheden i dit tøj, altså hvor hvor vand der er tilbage i tøjet, og herefter indstilles tørretiden.  

AbsolutCare findes også i maskinen og er funktionen som gør at dit tøj holder formen. Tørretumbleren tromle indstiller både temperatur og rotation så selv tekstiler som silke og uld kan tørres. Endelig findes SensiDry funktionen som hiver fugten ud af dit tøj ved den halve temperatur, hvis man sammenligner med gennemsnitlige tørretumblere. Dette giver en god besparelse på energi og samtidig sikrer funktionen at tøjet holder sin form.

Anmeldelser

Ud af +30 anmeldelser på den danske hjemmeside skousen.dk får tørretumbleren en score på 4.6 ud af 5. Købere roser prisen og de funktioner som medfølger. En køber skriver: “Maskinen tørrer tøjet, så det er til at lægge sammen og lægge lige ind i skabet. Derudover er det positivt, at den har en “minimum støj” funktion. Fnugfilteret er en rigtig god konstruktion, der stort set ikke sender noget fnug videre til filterskuffen for varmepumpen (hvilket er godt, da der helst ikke skal renses for meget foran varmepumpen – og i al fald uden værktøj). Stor lugeåbning er uhyre praktisk til duge, dyner etc. Det eneste jeg vil sætte en finger på er, at hvis man sætter de medfølgende danske tekster på betjeningspanelet, opstår der en fordybning der er svær at gøre ren (det danske tekstpanel er ikke blot en klæbestrimmel, men en acrylplade)”

3.999 kr
Til butik
Testvinder

Miele TCE530WP

Kåret til bedst i test september 2017
Energibesparende med EcoDry
Sensorer indstiller tørretiden
Bedste kondenseringsevne: A

 

 

Om produktet

Hvid klassisk kondenstørretumbler fra Miele er kåret til af forbrugerrådet Tænk til at være den bedst i test tilbage i september 2017. Med en tørrekapacitet på 8 kg passer denne tørretumbler godt ind i hjemme med 5+ personer. Med bedst i test titlen følger der selvfølgelig de bedste fordele med i købet. Blandt andet er tørretumbler energimærket med A+++ som både tænker på dit månedlige budget og miljøet. Det årlige energiforbrug ligger på 171 kWh. Kondenseringsevnen beskriver hvor meget fugt tørretumbleren udskiller og denne tørretumbler er mærket med A, som henviser til at tørretumbleren er blandt dem som udskiller mindst fugt på hele markedet.   

Produkttypen for denne tørretumbler er kondens som vil sige at varmestrømmen bliver kondenseret. Herefter samles spildvandet i en beholder som manuelt skal tømmes. Lydniveauet under tørring ligger på 66 dB. Derudover findes timer funktionen, udskudt start, som tillader dig at starte maskinen når det passer dig bedst. Endelig findes der sensorer i tørretumbleren som registrerer restfugtigheden i dit tøj og indstiller tørretiden herefter.

Højden på tørretumbleren er 85 cm, bredden er 59,6 cm og dybden er 64,3 cm.

Funktioner

Funktionerne i denne lækre tørretumbler er der bestemt ikke sparet på. Du finder blanst andet varmepumpeteknologien som er med til at tørre dit tøj endnu mere energibesparende og derudover genvindes al spildvarmen. EcoDry teknologien bidrager også til et lavere energiforbrug og derudover også kortere tørretider. Det vedligeholdelsesfri varmelegeme og filtersystem sikrer dig mod at fnug ikke kan få adgang og påvirke maskinens ydeevne. Dermed sikrer du dig en energibesparende maskine hele dens levetid.

Som en ekstra fordel har Mieles tørretumbler fået en integreret vandslange tilkoblet, således at det er muligt at udlede spildvandet fra kondenseringen direkte i et afløb eller i vasken.  

Anmeldelser

Tørretumbleren får Miele får ros for dens energibesparende funktioner samt den lave fugtudledning. En købere skriver blandt andet: “Vores ønske om at få en solid kvalitets tørretumbler, som har et lavt energi og støjniveau er indfriet. En lidt dyrere maskine, men det virker til at være prisen værd. Den tørrer tøjet fint og maskinens filter er nem at rengøre. Duftflakon giver en diskret duft til rummet og det absolut bedste er det minimale niveau af kondens – den gode kondenseringsevne, som maskinen har. Det giver ingen fugt ud i rummet. Top anbefaling herfra”

 

6.999 kr
Til butik
Godt køb
7.599 kr
Til butik
Populær

Miele TDB220WP

Godt til familie på 3-4 personer
Damp funktion bekæmper krøller
Energimærket med A++
Vedligeholdesesfrit varmelegeme

 

Om produktet

Denne lækre hvide kodenstørretumbler fra Miele er kåret som Bedst i Test i september 2017 af forbrugerrådet Tænk. Med en tørrekapacitet på 7 kg kan denne tørretumbler sagtens klare at tørre vasketøj fra den store på familie på 3-4 personer. Tørretumbleren er af produkttypen kondens, som vil sige at den varme luft fra tørringsprocessen kondenseres. Herefter samles alt restvandet i en beholder og man skal manuelt tømme den. Tørretumbleren er energimærket med A++ som vil sige at den er blandt markedets mest energivenlige vaskemaskiner. Dette giver en god besparelse i budgettet og samtidig tænker du på miljøet. Det årlige energiforbrug at estimeret til at være omkring 211 kWh. Lydniveauet ligger på 66 dB.

Timer funktionen med udskudt start er til dig som har en travl hverdag og dermed kan du sætte maskinen over så det passer dig bedst. Tørretumbleren har desuden en kodenseringsevne mærket med A, som vil sige at den er blandt de bedste på markedet. Kondenseringsevnen A henviser til at tørretumbleren udskiller mindst fugt blandt andre maskiner på markedet. Derudover findes varmepumpeteknologien som gør at dit tøj bliver tørret ekstra energivenligt og desuden genvinder al spildvarme.

Højden på tørretumbleren er 85 cm, bredden er 59,6 cm og dybden er 63,6 cm.

Funktioner

Med købet af denne Miele TKG850 WP NDS tørretumbleren medfølger en række super lækre funktioner. Blandt andet finder du dampfunktionen som bruger damp ved tørring og dermed undgår du krøller. EcoDry-teknologien er din vej til et lavt energiforbrug og samtidig korte tørretider. Mieles filtersystem og vedligeholdesfri varmelegeme sørger for at der ikke kan komme hverken støv eller fnug i varmelegemet og dermed undgår du at støvet påvirker tørretiden og energiforbruget. Dette er med til at hjælpe tørretumbleren gennem hele dens levetid.

SoftCare-tromlen sørger for at tøjet kommer længere opad i tromlen og dermed svæver længere tid i i varmestrømmen. Dermed tørres dit vasketøj mere jævnt og skånsomt og du undgår mange krøller og dermed bliver strygearbejdet langt nemmere. Endelig findes FragranceDos som er duftflakoner fra Miele som giver dit vasketøj din helt egen yndlingsduft ud af 5 forskellige.   

Anmeldelser

Købere af denne tørretumbler er glade for de mange funktioner som følger med. Denne tørretumbler får 5/5 stjerner og er ikke kåret som bedst i test for sjov. Dog nævnes det at rummet tørretumbleren står i ikke bliver varmet op. En køber skriver: “Fungere perfekt og mange speciel programmer, speciel skjorteprogram. Eneste ulempe er at de er så økonomisk, at den ikke afgiver noget varme til bryggers. Er super glad for den, og kan kun anbefale den, selvom prisen er høj, tror jeg den bliver indtjent.”

 

 

5.495 kr
Til butik
3.995 kr
Til butik

Hvilken slags tørretumbler bør man købe?

Det første man bør kigge efter ved købet af en tørretumbler er kapacitet. Hvor meget har du brug for at få tørretumblet og gider du bruge ekstra tid med en lille tørretumbler, i stedet for at køre alt på én gang? Når kapaciteten er besluttet bør du herefter kigge på energimærkningen på din tørretumbler.

En energibesparende tørretumbler med en god score på energiskalaen vil give lave forbrugsværdier og dermed give en besparelse i det månedlige budget. Endelig kan du kigge på om vaskemaskinerne har vundet nogle test, fordi hvis dette er tilfældet, kan du roligt regne med lavt forbrug og samtidig nogle lækre funktioner.

Derudover er der to forskellige typer af tumblere. Der findes kondenstumblere og aftrækstumblere. Forskellen ligger blot i, at kondenstumbleren ikke behøver et aftræk (så fugt og varme fra tørring kan ledes ud i det fri). De mest populære modeller er kondenstumblere, da det ikke kræver aftræk. Læs flere gode råd her, når du skal vælge en ny tørretumbler.

 

Hvilke funktioner er gode at have i en tørretumbler?

Funktioner i tørretumbler kan variere en del og man bør altid huske på at funktioner gør at tørretumbleren stiger i pris. I en tørretumbler er det rigtig godt at have varmepumpeteknologien. Med denne teknologi sørger varmepumpen for at tørre dit tøj endnu mere energivenligt og samtidig genvinde al spildvarmen som tørretumbleren udskiller.

Derudover er timerfunktionen nyttig hvis du vil lave udskudt start, så tørringen passer ind i dit program. Et vedligeholdelsesfrit varmelegeme er funktionen som gør at fnug og støv ikke vil påvirke dit varmelegeme og dermed svække din maskine. Derfor kan du roligt regne med at din maskine holder energiforbruget lavt gennem hele levetiden på tørretumbleren.

Endelig er det en god ide at tage stilling til om du vil have aftræk eller kondens. Aftræk betyder at den varmeluft føres ud gennem et rør således at det skal være muligt at lave et aftræk. Kondens er hvor varmen fra tørretumbleren kondenseres og herefter overføres til enten en beholder som skal tømmes eller en slange som kan føres ned i vandlåsen eller håndvasken.

error: