Bedste krøllejern i test

Rangeringen er baseret på produktets funktioner, design, pris, anmeldelser samt eksterne tests.


Læs mere om de bedste krøllejern

Drømmer du om smukke strand-krøller, elegante hollywood-krøller eller stort og voluminøst hår? Leder du efter det bedst testede krøllejern? Så vil denne artikel være til stor hjælp for dig. 

Der er stor forskel på, hvilken type krøllejern, der er bedst at investere i, alt efter hvilken hårtype, du er indehaver af. Vi har derfor samlet de bedste krøllejern samt alt det, der er værd at vide om krøllejern, så du kan investere i det bedst testede krøllejern, der passer bedst til din hårtype.

Det er muligt at lave krøller i hår uden brug af krøllejern, men det er ofte tidskrævende og besværligt. Derfor kan det være en god idé at investere i et godt krøllejern, som kan være til stor hjælp ved travle morgener. Det kan dog være en jungle at finde rundt i, hvilket krøllejern, du bør investere i. 

Måske har du udfordringer med at finde et krøllejern, der passer til din hårtype? Det er forståeligt, da krøllejern varierer i størrelsen, formen og materialet. Der findes både krøllejern til tykt, fint, kort og langt hår, og det kan være lidt af en jungle at finde rundt i, hvilken type krøllejern, der passer til dig. Derfor har vi lavet en guide til, hvordan du finder det krøllejern, der passer bedst til din hårtype og dine behov. 

Hvilken type krøllejern, bør jeg investere i? 

Hvilken type krøllejern, du bør investere i, afhænger af din hårtype. Der er stor forskel på, hvordan dit hår reagerer på stylingen fra et krøllejern. Nogle har tyndt, slidt eller farvet hår, mens andre har tykt, kraftigt eller sundt hår. I denne guide vil vi gennemgå hvilke funktioner krøllejernet bør have, før den passer til lige netop din hårtype. 

Temperatur

Når du er på udkig efter et nyt krøllejern, bør du kigge efter et krøllejern, der kan temperatur-indstilles efter din hårtype. Tykt hår kan kun styles ved høj varme, mens tyndt hår bliver ødelagt ved de høje temperaturer. De fleste krøllejern har forskellige varmeindstillinger, så de kan bruges af forskellige personer med forskellige hårtyper. Du bør aldrig indstille temperaturen på krøllejernet til 200 grader eller derover, medmindre du er en professionel hårstylist, som ved, hvordan du undgår at skade håret. Hvis du har tykt hår bør du indstille krøllejernet mellem 150-185 grader. Hvis dit hår er tyndt, bør du ikke indstille temperaturen højere end omkring 80-110 grader. 

Materiale 

Der er stor forskel på, hvilken type materiale, krøllejernet er designet i. Det er en god idé at undersøge krøllejernets materiale, inden du investere i det, da der er forskel på, hvor skånsomt krøllejernet er for dit hår. 

 • Keramisk krøllejern: De mest populære krøllejern er de keramiske og tourmaline-belagte, og det skyldes at de efter opvarmning holder en konstant temperatur, der sikrer et jævnt resultat. De keramiske krøllejern er med til at beskytte dit hår mod varmen og bevare dine hårs egne sunde olier. Denne type krøllejern reducerer krusning i håret og efterlader dit hår blødt og smidigt via de negative ioner. De keramiske krøllejern er derfor yderst populære, netop fordi det er den styler, der er lettest at kontrollere. De fleste keramiske krøllejern har forskellige varmeindstillinger, som du kan indstille efter din hårtype. 
 • Tourmaline krøllejern: Tourmaline er den nyeste type materiale blandt krøllejern. Det fungerer nogenlunde på samme måde som de keramiske krøllejern, og det sørger også for at holde dit hår sundt og blødt. Tourmaline producerer flere negative ioner end ved keramiske krøllejern, hvilket skaber et mere bedre resultat. Til gengæld er tourmaline krøllejern ofte en del dyrere end de keramiske krøllejern, men så er du også sikret et resultat i høj kvalitet. 
 • Damp- eller varmluftskrøllejern i metal: Varmluftskrøllejern passer især til tyndt hår, hvor dampen sørger for at holde håret krøllet. 
 • Titanium krøllejern: Krøllejern i titanium kan blive enormt varme på kort tid. Derfor er titanium krøllejern effektive ved tykt hår, der ellers er svært at style. Det skyldes, at tykt hår kræver meget høj varme, før det vil krølle. Titanium krøllejern bør ikke anvendes ved tyndt hår, da krøllejernet vil ødelægge håret gennem den høje varme. Husk altid at bruge et varmebeskyttende produkt, da titanium krøllejern ikke beskytter håret mod varmen. 

Krøllejernets form

Som de fleste andre stylings-redskaber, findes krøllejernet også i mange forskellige former, der alle giver forskellige looks. 

 • Cylinderformede krøllejern: Der er de lige og cylinderformede krøllejern, som blot lave en enkelt form for krøller, afhængigt af krøllejernets størrelse. 
 • Kegleformede krøllejern: Der findes kegleformede krøllejern, som har en lille ende og en bredere spids eller omvendt. De er formet som en syl og denne form for glattejern, giver dig mulighed for at skabe henholdsvis tykke eller tynde krøller alt efter, hvor du placerer dit hår på krøllejernet. 
 • Spiral krøllejern: Der er spiralformede krøllejern, som hjælper dit hår med at forme det i præcise krøller, hvilket giver en ensartet struktur. 
 • Glattejern og crepejern: Til sidst skal det naturligvis nævnes, at glattejern og crepejern også kan lave krøller, men med et helt andet resultat. Læs nærmere i afsnittet omkring krøllejernets størrelse, for at finde det krøllejern, der kan leve op til det resultat, du ønsker. 

Krøllejernets størrelse 

Hvilket krøllejern, du bør investere i, afhænger af typen af krøller, du ønsker at krøllejernet skal kunne lave. Krøllejerns størrelser varierer mellem 9 og 50 mm og er designet til forskellige typer af krøller. Det er lettest at lave krøller i tykt hår med de bredeste krøllejern, hvor hårets tykkelse holder på de store krøller hele dagen.

De tyndeste krøllejern er bedst til fint hår, da håret vil se stort og voluminøst ud hele dagen, selv hvis de fine hårstrå ikke kan holde på krøllerne hele dagen. Men som nævnt tidligere, så bør du ikke kun vælge krøllejern på baggrund af din hårtype, men også for dit ønskede resultat af stylingen. Det er formentlig værd at bemærke, at jo større jernet er, jo bredere bliver krøllerne. I dette afsnit har vi beskrevet, hvilken type krøller, de forskellige størrelser af krøllejern kan skabe. 

Almindelige fest-krøller 

Hvis du ønsker mellemstore krøller ligesom dem, der sidder på Hollywood-stjerner og ofte ses på den røde løber, så bør du investere i et krøllejern på omkring 25 mm. Denne form for krøllejern vil passe de fleste hårtyper, men vil især lave smukke resultater i mellemlangt hår og mellemtykt hår. Hvis du krøller dit hår med en krøllejern på denne størrelse, så prøv evt. at redde dit hår efterfølgende. På den måde får du et smukt og naturligt resultat af din styling, og det vil blive svært at gennemskue, at du har brugt en styler til at skabe dine fantastiske naturlige bølger. 

Løse krøller

Hvis du ønsker store og løse strand-krøller, bør du investere i et krøllejern på omkring 32 mm. Du bør dog bemærke, at denne størrelse krøllejern fungerer bedst med mellemlangt og langt hår, da kortere og finere hår ikke vil kunne holde længe på frisuren med en styler på den størrelse. Til gengæld vil denne størrelse fungerer ekstremt godt i langt hår, der ellers kan være mere vanskeligt at style. 

Tynde og tætte krøller 

Hvis du ønsker små og tætte krøller, der ser vilde, rodede og sexede ud, så bør du investere i et mindre krøllejern. Krøllejern mellem 9, 13 eller 16 mm er at foretrække. Disse former for krøller ser især godt ud i kortere, skulderlangt hår og en mindre type krøllejern fungerer godt med finere hårstrå. 

Retro krøller 

Hvis du ønsker seje retro krøller ligesom dem, der ses i musicals fra 80’erne, så vil vi anbefale dig et krøllejern på omkring 20 mm. Det vil give dit hår et cool vintage look. 

Tekstur i langt hår 

Hvis du har langt og tykt hår, men ikke ønsker direkte krøller i dit hår, kan du skabe lidt tekstur med et krøllejern på 38-50 mm. Krøllejernet er ikke designet til at lave store krøller, men derimod blot at afrunde dine spidser en smule, hvis du har glat og langt hår. Bemærk venligst, at denne størrelse krøllejern ikke fungerer ved kort og fint hår, da krøllerne ikke vil kunne holde i særligt lang tid. 

Strand-krøller

Har du også altid drømt om smukke, rodede strand-krøller, der får dig til at ligne en, der har tilbragt hele dagen på stranden på trods af, at det er vinter, og du er fanget på kontoret? Til sexede strand-krøller, bør du bruge et mellemstort krøllejern på mellem 20-32 mm. For et ekstra naturligt resultat, bør du anvende en saltvandsspray, der vil gøre dine strand-krøller endnu mere realistiske. 

Konklusion

Hvilket krøllejern, du bør investere i, kommer an på din hårtype samt dit ønskede resultat af din styling. Du kan sagtens drøne ud og købe et krøllejern i Matas med det samme, men det er en god idé at sætte dig ind i, hvilket krøllejern, der er mest optimalt for dig, inden du gør dig et køb. Der findes mange typer krøllejern i forskellige former, materiale og designs, som alle kan skabe forskellige krøller og stilarter. Den mest normale størrelse krøllejern er på omkring 25 mm, men du kan også få kegleformede krøllejern, der kan variere i størrelsen fra rod til spids, så du kan lave forskellige typer af krøller alt efter, hvor du placerer krøllejernet. Det er altid en god idé at læse produktbeskrivelsen på krøllejernet, inden du investerer i det, så du er sikker på, at du køber et krøllejern, der ikke beskadiger dit hår, men samtidigt kan lave et flot og holdbart resultat. 

Guide til at få dine krøller til at holde hele dagen

Hvis du nogensinde har ejet et krøllejern, så har du måske bemærket, at det kan være svært at få dine krøller til at holde hele dagen og aftenen, selvom du har stylet dit hår med et godt krøllejern. Heldigvis findes der en masse gode råd til, hvad du kan gøre for at få dine krøller til at være mere holdbar. Vi har samlet de bedste tips her.

 • Drop balsammen. Resultatet af din styling starter allerede i badet efter du har vasket dit hår med en god shampoo. Nu bliver du måske fristet til at bruge balsam, men det kan faktisk gøre resultatet af din styling dårligere. Det skyldes, at balsammen gør håret meget glat og blødt, hvilket kan gøre det vanskeligere for dit hår at holde på krøllerne. Faktisk er det en god idé at have lidt uglet og rodet hår, da det vil give dig det bedste og mest holdbare resultat af din styling.
 • Krøl dit hår på anden-dagen. Det er aldrig en god idé at krølle dit nyvaskede hår. Giv hellere dit hår en dag eller to efter en hårvask, da krøllerne vil holde længere i halv-snavset hår. Det skyldes, at dit hår får en anden tekstur pga. hårbundens naturlige olier. Hvis dit hår har tendens til at se meget fedtet ud, så kan du vælge at bruge en tørshampoo.
 • De rette produkter er nøglen til et perfekt resultat. Inden du styler dit hår med en krøllejern, er det en god idé at bruge en mousse, der får dit hår til at blive mere voluminøst. Derefter skal du altid huske at bruge et varmebeskyttende produkt, inden du bruger en styler med varme. Dette er det vigtigste råd af dem alle, da du kan risikere at beskadige dit hår voldsomt, hvis du vælger ikke at benytte dig af et varmebeskyttende produkt. Afslut din styling med en god hårspray eller en tekstur-spray, der hjælper dit hår med at holde krøllerne på plads.
 • Invester i det rette krøllejern. Det fjerde råd siger måske sig selv, men derfor skal det med her alligevel. Det er en god idé at investere i det rette krøllejern, der passer til din hårtype. Krøllejernet skal have den rette størrelse, form og materiale, før at det bedste resultat bliver skabt i dit hår. Det varierer fra hårtype til hårtype, hvilket krøllejern der er mest optimalt. Du kan evt. læse vores guide til køb af krøllejern, for at være sikker på, om du nu investerer i det helt rigtige krøllejern.
 • Lav flere krøller, end du tror, du skal. Det umiddelbare resultat af din styling er ikke det, der vil holde hele dagen. Allerede en times tid efter din styling med krøllejernet, så vil nogle af krøllerne være blevet fladere og mindre voluminøse. Derfor bør du altid krølle dit hår ekstra meget, også selvom det umiddelbare resultat kan se en smule voldsomt ud. Når du har krøllet dit hår, så kør forsigtigt dine fingre gennem dit hår, så krøllerne får et mere naturligt look.
 • Hvis dit hår stadigvæk ikke holder på krøllerne, så er det måske skadet. Beskadiget hår kan ikke holde på krøllerne i længere tid, og desuden er det ikke en god idé at give ødelagt hår for meget varme. Hvis dit hår er slidt, bør du give det en pause fra styling på et par måneder. Hvis det er absolut er nødvendigt med varme og styling, så bør du i det mindste købe et godt varmebeskyttende produkt, der sørger for, at dit hår ikke tage skader. 
error: