Bedste gaskomfurer

Nedenfor ses en oversigt over de bedste produkter i kategorien.

Læs mere om de bedste gaskomfurer

Leder du efter de bedst testede gaskomfurer? Så læs med her. På trods af, at gaskomfurer er en af de ældste former for komfurer, så overgår de stadigvæk de fleste andre slags komfurer. Det skyldes, at det er hurtigere og mere effekt at lave mad på et gaskomfur, hvor du får en øjeblikkelig varme, som du kan justere på, som du ønsker. Vi har samlet de bedste gaskomfurer, så du kan finde det gaskomfur, der passer bedst ind i dit køkken.

Guide til køb af gaskomfur

Det er vigtigt at vælge et gaskomfur, der passer til dine behov, så du og din familie kan få mest muligt ud af de måltider, i kokkererer. I de seneste årtier er gaskomfure blevet yderst populære, da det er enormt effektivt at lave mad på. På grund af den stigende popularitet, er teknologien forbedret væsentligt, siden de allerførste gaskomfurer kom på markedet. De nutidige gaskomfurer har derfor en lang række funktioner, som passer til forskellige husstandes behov. 

 

Derfor har vi lavet en guide til køb af gaskomfur, så du kan blive klogere på, hvilket gaskomfur, du skal investere i. 

 

Hvordan fungerer et gaskomfur? 

Et gaskomfur har egentlig en simpelt teknik på trods af, at det fungerer så godt og derfor stadigvæk overgår de fleste andre slags komfurer i dag. Gaskomfuret virker ved, at natur-, by- eller flaskegas bliver sendt gennem en gasledning ind i komfuret. Når du tænder for komfuret ved at dreje på knappen, vil den ved hjælp af den indbyggede tænder eller en tændstik tænde en flamme, som fungerer som et kogeblus. Du kan regulere på flammen ved at skrue op og ned på gaskomfurets knapper, og på den måde opnå den perfekte varme til den madlavning, du er i gang med. 

 

Hvorfor et gaskomfur? 

Der er både fordele og ulemper ved at investere i et gaskomfur frem for et almindeligt elektronisk komfur. F.eks. er elektroniske komfurer væsentligt billigere end gaskomfurer, som godt kan ligge indenfor den højere pris-skala. Derudover skal du have en gasforbindelse i hjemmet gennem natur-, by- eller flaskegas, før gaskomfuret kan installeres, hvilket kan være pladskrævende for i nogle hjem. Til gengæld bliver gaskomfurer ofte billigere end elkomfurer i længden, da gaskomfurer er langt mere effektive end elkomfurer. 

 

Derudover kan det være en fordel at lave mad på et gaskomfur, da fødevarerne ofte bevarer deres fugt og sprødhed, og derfor kan det være en gastronomisk bonus at investere i et gaskomfur. Et gaskomfur er desuden smart at benytte sig af, da du får en øjeblikkelig varme, som du kan justere på, som du ønsker. Det tager ofte tid, før at elkomfurer varmer op, og det er mere vanskeligt at justere på varmen, hvilket gør gaskomfuret til det ideelle redskab i madlavningen. Desuden vil du stadigvæk kunne benytte dig af dit gaskomfur, selv hvis strømmen går, hvilket for nogle kan være en stor fordel. Der er altså en del fordele ved et gaskomfur, selvom der skal spenderes et par ekstra kroner på en investering i sådan et komfur. 

 

Hvis du stadigvæk er i tvivl, om du bør investere i et gas eller et elkomfur, så frygt ej! Vi har lavet en tre spørgsmål, som du kan stille dig selv, inden du investerer i et gaskomfur. 

 

 • Har jeg adgang til en gasforsyning?
  Hvis du ikke har adgang til en gasforsyning i dit hus eller mulighed for at installere en, så er svaret ganske simpelt: Køb et elkomfur. Men hvis du har adgang til en gasforsyning, så er det intet problem at investere i et gaskomfur. Du skal blot kontakte en autoriseret VVS-installatør, som kan installere komfuret korrekt.  
 • Hvor meget vil jeg spendere på mit nye komfur?
  Prisen har naturligvis også noget at sige i dine overvejelser omkring et nyt komfur. Elkomfurer er billigere end gaskomfurer, men på sigt kan det være billigere at have investeret i et gaskomfur. Læs evt. Under punktet Hvad koster et komfur for en uddybende forklaring.  
 • Hvilke madlavnings præferencer har jeg?
  De fleste professionelle kokke foretrækker et gaskomfur, netop fordi gasflammen fungerer som en slags visuel temperaturmåler, som du kan justere på efter behov. Modsat elkomfurer så vil varmen øjeblikkeligt justeres, fordi du kan justere på gasflammen. I starten kan det være udfordrende at lære at kontrollere gasflammen, men når du først har fået det ind under huden, så har det aldrig været lettere at lave mad.

  Hvis du ikke har noget imod elkomfurets mere langsommelige proces, kan du naturligvis blot investere i et elkomfur. Hvis du ofte bager kan du med fordel købe et elkomfur, hvor varmen er mere jævn og konstant end ved gaskomfurer. 

 

Hvilke overvejelser bør jeg gøre mig, inden jeg køber et gaskomfur? 

Der er få ting, du bør holde for øje, før du investere i et gaskomfur. I dette afsnit har vi samlet de 3 vigtigste overvejelser, du bør gøre dig, inden du køber et nyt gaskomfur. 

 

Trin 1) Mål det sted, du vil placere dit gaskomfur.
Dette trin giver måske sig selv, men det er naturligvis yderst vigtigt, at du er klar over, hvor meget dit nye gaskomfur maksimalt må måle. Vælg altid en model der passer ind i rummet og hold gerne et par centimeter fri, så du lettere kan trække komfuret ud, hvis der bliver brug for det. 

 

Trin 2) Beslut dit budget for gaskomfuret.
Det er en god idé at beslutte på forhånd, hvor mange penge, du vil bruge på dit nye komfur, så du ikke bliver forgabt i ligegyldige funktioner og går ud over dit budget. Du vil heller ikke risikere at købe et gaskomfur, der er for småt og simpelt i forhold til dine behov, blot fordi du har fundet et billigt gaskomfur. 

 

Trin 3) Overvej om du har brug for et selvrensende gaskomfur.
Nogle mennesker har intet imod at gøre deres køkkener rent, og hvis du er sådan en type menneske, behøver du formentlig ikke at kigge efter et gaskomfur med et selvrensende program inkluderet. Det kan dog være yderst praktisk med et selvrensende program, så du kan overveje, om det vil være en fordel at investere i et gaskomfur med sådan en funktion. 

 

Med den forrige afsnits tre vigtige spørgsmål, du kan stille dig selv samt disse tre trin, bliver du hurtigt klar til at vælge det bedste gaskomfur til dine behov. 

 

Hvad koster et gaskomfur? 

Som ved ethvert andet produkt varierer gaskomfurer i prisen. Du kan derfor købe gaskomfurer i den billigere ende til en pris på omkring 2000-3000 kroner. I den dyrere ende finder du professionelle gaskomfurer på en pris på omkring alt mellem 12.000-60.000 kroner. Gennemsnitsprisen på gaskomfurer er dog omkring 3000-14.000 kroner, hvor du vil kunne finde udmærkede komfurer, der formentlig vil kunne dække alle dine behov. 

 

Selvom gaskomfurer er dyrere end almindelige gaskomfurer, bliver de ofte billigere end elkomfurer i længden, særligt hvis du benytter dig af naturgas, som er billigere end almindelig strøm. 

 

Hvilket gaskomfur skal jeg købe?

Der findes forskellige typer af gaskomfurer, der alle kan noget forskelligt og dermed kan dække forskellige behov. Hvilket gaskomfur, du bør investere i, afhænger derfor af, om du skal bruge komfuret i professionelt regi og derfor skal have et topavanceret komfur, eller om du blot skal bruge det i hjemlige rammer og derfor kan nøjes med en mere simpel model. 

 

Den professionelle model

Den professionelle udgave af gaskomfuret kan lidt ud over det sædvanlige. Du skal regne med at gaskomfuret koster mindst 12.000 kroner, men at de findes i modeller helt op til 60.000 kroner.
Det professionelle gaskomfur er bredere end standard modellerne og har ofte store ovne på omkring 165 liter, hvilket er at foretrække for professionelle kokke. 

Ofte har den professionelle udgave af gaskomfuret ekstra tilbehør, så som et femte gasblus som er ekstra varmt, to konvektionsovne samt ekstra varmeresistente og kraftfulde materialer til stor belastning. Denne udgave af gaskomfuret anbefales til professionelt regi, f.eks. større restauranter, der har mange kunder.

 

Premium-modellen 

Premium-udgaven af gaskomfuret fås til omkring 6500 kroner og opefter. Det anbefales til mindre restauranter eller amatørkokke, der ønsker et ekstra effektivt redskab i madlavningen. Premium-modellen har ofte ekstra funktioner og tilbehør, som f.eks. en konvektionsovn, et femte blus samt programmerede tilberedningstider, der kan ses via elektroniske kontrolpaneler. Du vil ofte kunne mærke forskel på et gaskomfur i denne prisklasse i forhold til de billigere modeller, da de ekstra funktioner vil være yderst behjælpelige under madlavningen. 

 

Standard-modellen 

I mellemklassen af gaskomfurer findes standard-modellen. Denne udgave af gaskomfuret vil kunne dække de flestes behov og fås i udmærket versioner. Denne model koster omkring 4000-5000 kroner og vil ofte have de funktioner, du behøver. F.eks. har denne udgave af gaskomfuret højtydende gasblus samt opbevaringsskuffer til bageplader, gryder og andet køkkenudstyr. Sommetider har standardmodellen også et digitalt display, hvor det er muligt at indstille alarmer samt at holde øje med ovnens temperatur. Derudover er standardmodellen designet således, at de er yderst lette at rengøre. Disse funktioner vil naturligvis også være at finde ved premium og den professionelle model, men generelt vil standardmodellen kunne dække de fleste køkkeners behov for et godt komfur. 

 

Den simple model 

Den simple udgave af gaskomfuret findes i den lavere prisklasse fra 2000 kroner og opefter. Gaskomfuret er et udmærket køb til de fleste hjem, hvor gaskomfurer er foretrukket. Den simple model har ikke lige så varme blus, som de andre udgaver af gaskomfuret har, men det kan være et udmærket valg til hverdagsbrug. Ofte er denne slags komfur lavet i keramisk materiale. De har praktiske opbevaringsskuffer, hvor du kan opbevaret gryder, pander og bageplader for at spare på pladsen. Derudover har de simple drejeknapper, så du let kan tænde gasflammen og være klar til brug. Komfurets ovn-vindue er typisk en del mindre end ved de andre modeller, men det kan være en fin løsning, hvis du blot skal bruge et almindeligt hverdags-komfur. 

 

Hvilken udgave af gaskomfuret, du bør investere i, kommer altså an på dit budget samt dine behov. For nogle vil den simple model være et ideelt valg, hvor den professionelle udgave kan være at foretrække for andre. 

 

Hvilken størrelse gaskomfur skal jeg investere i? 

Der er forskel på, hvilke størrelser de forskellige firmaer laver gaskomfurer. De fleste komfurer har fire kogeblus, og derfor er det oftest ovnen, der afgører, hvor mange personer, komfuret er beregnet i. Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i, hvilken størrelse, der er bedst for dig at investere i. Læs videre her, for at finde den størrelse, der passer bedst til dine behov. 

 

 

 • 45-65 liters ovnrum
  Dette er den mindste type ovn, der er beregnet til 1-2 personer. 
 • 66-80 liters ovnrum
  Denne mellem type er beregnet til familier af 2-3 personer. 
 • 81 liters ovnrum og opefter
  De størreste ovne er beregnet til familier på 4 personer og opefter. Der findes også ovne, der er dobbelt så store, som kan benyttes til professionel regi.  

 

Hvilke mærke gaskomfur, skal jeg investere i? 

Der findes flere forskellige typer gaskomfurer, som alle er forskellige fra mærke til mærke. 

 

Et af de mest populære gaskomfur-mærker er Smeg. Smeg er et italiensk mærke, der laver stilrene designs. Ofte er gaskomfurerne designet i rustfrit materiale. Smeg gaskomfurer er at foretrække hos den stilbevidste amatørkok, der kan lide at signalere overskud og stil. Tilgengæld får du også noget for pengene, hvis du vælger at investere i et gaskomfur fra Smeg. 

 

Gorenje er et slovensk mærke, der er kendt for at lave hårde hvidevarer. De laver udmærkede gaskomfurer i en lavere prisklasse. Hvis du leder efter et almindeligt og simpelt gaskomfur, kan du overveje at investere i et gaskomfur fra Gorenje. 

 

Det svenske mærke Electrolux, laver mange forskellige produkter og er yderst populært verden over. Deres gaskomfurer ligger i den mellemste prisklasse. Ofte er gaskomfurer fra Electrolux designet i et minimalistisk og skandinavisk design, der vil klæde de fleste danske hjem. 

 

GRAM er et dansk mærke, der producerer hvidevarer. Deres gaskomfurer ligger i den lavere prisklasse, og de er ofte i et simpelt design. GRAM gaskomfurerne er yderst populære, og hvis du ønsker et solidt og dansk produkt, kan du med fordel investere i et gaskomfur fra GRAM. 

 

Hvilket mærke du vælger at investere i, kommer altså an på, hvor mange kroner og øre, du er villig til at bruge på et nyt gaskomfur. Derudover kommer det især an på æstetik og stil at finde det gaskomfur, der passer bedst ind i dit hjem. 

 

Hvordan sammenligner jeg de forskellige gaskomfurer? 

Selv efter du har lært om de forskellige gaskomfurer, kan det være svært at finde rundt i, hvad der er egentlig er forskellen på de forskellige gaskomfurer.
I dette afsnit har vi lavet en miniguide til, hvordan du sammenligner de forskellige gaskomfurer, så du kan købe det bedste gaskomfur til dine behov. 

 

 

 • Sammenlign effekten på de forskellige gaskomfurer
  En effektiv måde at finde det bedste gaskomfur er at sammenligne effekten på gaskomfurerne. Ofte er effekten målt i Watt og jo højere effekt, jo mere effektiv madlavning.
   
 • Vælg gerne et gaskomfur med forskellige gasblus
  Hvis du er i tvivl om, hvilket gaskomfur du skal købe, så vælg det med forskellige gasblus. De forskellige blus er beregnede til forskellige ting, og derfor kan du spare penge på længere sigt ved at købe et gaskomfur med forskellige gasblus.  
 • Sammenlign gaskomfurernes type af gas
  Når du er på jagt efter et nyt gaskomfur, bør du sørger for at købe et gaskomfur, der er beregnet til at bruge den type gas, som du har til rådighed.  
 • Sammenlign de ekstra elektroniske funktioner
  For nogle vil ekstra teknologiske funktioner være yderst behjælpelige og et must-have i køkkenet. For andre er et simpelt komfur langt mere brugervenlige. Du kan derfor overveje, om du overhovedet behøver avanceret teknologiske funktioner, eller om du kan ty til en simplere model.  
 • Sammenlign gaskomfurets ovnstørrelser
  Gaskomfurer fås i mange forskellige størrelser, og hvilken størrelse du bør vælge afhænger af ovnrummets kapacitet. Jo større en familie I er, jo større en ovn behøver i. Læs evt. punktet Hvilken størrelse skal jeg investere i, for at finde det rette størrelse komfur til din familie. 

 

Hvilke ekstra funktioner er værd at investere i? 

Gaskomfurer findes i varierende modeller med forskellige ekstra funktioner. Vi har lavet en liste over de mest nødvendige funktioner, som vil være til stor hjælp i køkkenet:

  • Plads til flere plader i ovnen
   Det er en god idé at kigge efter en ovn, hvor der er plads til at sætte flere bradepander, riste og bageplader ind i ovnen. Hvis der er plads til mange plader, så er der ofte også god plads til større retter. Tjek altid litermålet på ovnrummet, inden du investerer i et nyt gaskomfur. 
  • Opbevaringsrum til bradepander, rist og bageplader
   Der er næsten ikke noget værre end at opdage, at det nye smart komfur, man har investeret i ikke har nogle opbevaringsskuffer. Det kan være svært at finde plads til plader og derfor er en praktisk opbevaringsskuffe et must-have, når du investerer i et nyt komfur.  

 

 • Selvrensende programmer
  Det er naturligvis forholdsvis let at gøre ovnen ret på den gammeldags metode, men med de nyere selvrensende programmer, har rengøringen aldrig været lettere.
   

 

 • Dobbelt ovne
  Nogle gaskomfurer fås med to dobbelt ovne. Det kan være super praktisk, da du kan tilberede mad på to forskellige temperaturer, hvis retterne kræver det. Det er naturligvis ikke alle, der behøver denne smarte feature, men hvis du alligevel er på jagt efter et gaskomfur ud over det sædvanlige, vil vi anbefale dig at kigge efter et komfur med dobbelt ovne.  
 • En ekstra kraftfuld gasflamme
  Nogle gaskomfurer fås med en ekstra kraftfuld gasflamme, som kan skabe ekstra høje temperaturer. Det er yderst praktisk, da madlavningen vil blive enormt effektiv og du vil kunne lave mad på endnu kortere tid. 

Konklusion 

Hvilket gaskomfur, du skal investere i, afhænger af din families størrelse, dine behov og din indretningsstil. Der findes både simple gaskomfurer i en lavere prisklasse og professionelle og topavancerede gaskomfurer i en højere prisklasse. Du kan finde gaskomfurer i store og små størrelser, så det er forholdsvis enkelt at finde et gaskomfur, der passer ind i dit køkken. De bedste og mest populære mærker, som laver gaskomfurer er Smeg, Gorenje, Electrolux og GRAM, der alle har et helt unikt design. Du skal have adgang til en gasforsyning eller kunne installere en i dit hjem, før dit gaskomfur kan bruges. Gaskomfurer bruger enten natur-, by eller flaskeglas. Vi håber du er blevet klogere på, hvilket gaskomfur, du skal investere i. 

error: