Bedste gasgrill i test

Se liste over de mest populære modeller i kategorien nedenfor.

Læs mere om de bedste gasgrille

Vil du prøver kræfter med en gasgrill, som giver samme gode smag, dog uden alt besværet med at varme kul op? Det forstår vi godt. Vi har samlet alle de bedste gasgrille på markedet, og beskevet det gode og knap så gode ved dem.

En gasgrill kan spare dig fra meget tid. Find derfor den rigtige gasgrill nedenfor – naturligvis til den billigeste pris.

kr.
Til butik

Hvornår skal jeg vælge en gasgrill?

En grill er ikke blot en grill, men en kompliceret konstruktion af funktioner og værktøjer, der lader dig tage køkkenet med udenfor på terrassen eller i haven. Med en gasgrill undgår du også levende flammer på samme måde som ved en kulgrill. Gas som primær varmekilde er en effektiv og hurtig måde at grille på. Gassen er hurtig og effektiv, når ristene skal varmes op, hvilket betyder, at du hurtigt kan komme igang med at grille.

Gasgrillen er altså god, hvis du griller ofte eller ikke har meget tid til at grille i. Da det er muligt at justere og regulere varmen på en gasgrill er denne også nemmere at håndtere. Til gengæld må gasgrillen give afkøb på noget af den autencitet og nydelse, der er forbundet med at grille med kul. Gasgrillen er altså perfekt, hvis du ønsker hurtig, præcis og effektiv madlavning.

Hvilken gasgrill skal jeg vælge?

Er valget faldet på gasgrillen, er der en lang række faktorer, der spiller ind på, hvilken gasgril, der passer lige præcis til dig og dine behov.

Steak eller grøntsager?

Antallet og styrken på gasbrænderne du har behov for afhænger i høj grad af din livret. En grills strømstyrke måles i BTU, hvilket angiver gasbrændernes evne til at producere varme. Skal du grille store stykker kød til barbequen kan du ikke nøjes med mindre end 15BTU/kvadartcentimeter. Det er også værd at holde sig for øje, at der er forskel på at grille og på at barbeque. Skal maden barbeques kræver det mindre varme end hvis maden skal grilles.

Naturgas eller flydende propan?

Gasbrændere er kompatibel med kun én form for brændselsstof. Derfor er det værd at overveje, hvilken form, der passer dig bedst inden du går ud og vælge en grill. Flydende propan har i lang tid været den mest udbredte form for brændsel. Det er nemt og nogenlunde billigt at få fat på. Naturgas er dog ved at blive en populær form for brændsel. Den form for energikilde har den fordel, at der leveres konstant gas, mens propan skal tankes op jævnligt.

Hvor mange skal spise med?

Pladsen og kapaciteten en grill behøver for at mætte 2 munde er givetvis mindre end hvis 10 munde skulle mættes. Tommelfingerreglen er, at 2 gasbrændere laver mad til 4 mennesker, mens 3 passer til 8 mennesker. Antallet af mennesker har også indflydelse på, hvor stort et grillareal du får behov for. Det er derfor værd at overveje, hvor mange personer, der typisk skal sidde med omkring bordet.

Infrarød eller konvektion?

Gasgrillen fås typisk med to varianter af gasbrændere: den infrarøde gasbrænder og konvektionsgasbrænderen. Forskellen er, at en infrarød gasbrænder konventerer varme til stråling. En infrarød brænder kræver mindre energi end en gasbrænder, der kører på konvektion, og derfor ikke kræver en ligeså høj BTU-værdi. Infrarød stråling egner sig særligt godt til rotisseri madlavning.

Ekstra features?

Man kan meget med en grill, men nogle former for madlavning kræver ekstra udstyr. Nogle grille har integreret en searing zone, der kan nå utroligt høje temperaturer hurtigt, men sidebrændere optimerer madlavningen ved at tilberede sideserveringer og holde maden varm indtil servering.

Nogle gange kan de ekstra features, som en rotisseri motor tilkøbes, men det kan være værd at overveje om det er tilkøb der er værd at købe med i første omgang.

Vedligeholdelse af din gasgrill

En ny grill skal vaskes inden den tages i brug. De udvendige overflader skal poleres med grillrens, der fungerer som emalje på tænderne. Risten og indvendige flader henholdsvis vaskes og tørres af med en våd klud. Når flader og riste er vaskes af og behandlet, bør du tænde grillen ved høj varme, så risten brændes af i ca. 15 minutter.

En gasgrill er en stor fornøjelse, men den kan også være en dyr fornøjelse, når du køber den og tager den i brug for første gang. Derfor er indvendig og udvendig vedligeholdelse alfa omega, hvis du vil have din gasgrill til at holde mange år fremad. Her kommer et par gode råd til at holde din gasgrill så god som ny.

1. Gør grillristen ren, mens den endnu er varm. På den måde gror ting ikke fast, og du sparer både tid og knofedt.

2. Smør rist ind i neutral madolie inden brug og efter brug. Det sikrer, at madrester ikke gror fast, så de er svære at fjerne igen. Ønsker du forebyggende vedligeholdelse kan du bruge beskyttelsesolie, der skærmer rist og overflade mod slid.

3. Ved rengøring af rist og grill er værktøjet værd at overveje. En god og robust grillbørste i messing eller rustfrit stål sikrer effektiv rengøring af grillen i længst tid. Ud- og indvendige overflader må aldrig renses med stål.

4. Fjern og forebyg over overfladerust ved at tilføre grillrens til udvendig emalje på grillens svejsninger. Det fjerner rust og lægger et beskyttende lag, der fremover holder rusten på afstand.

5. Det er vigtigt, at gasslangen ikke har revner eller er utæt. Derfor er det vigtigt at tjekke den jævnligt. Det kan gøres ved at undersøge den grundigt med øjnene eller smøre den ind i sæbevand. Opstår der bobler, er slangen utæt, og du bør skifte den fuldstændig ud.

Forskellige måder at grille på

De fleste gasgrille er udstyret med hovedbrændere, sidebrændere og bagbrændere. Jo flere grillen er udstyret med, jo flere muligheder for tilberedningsmuligheder er du givet. Her får du 3 af de mest almindelige grill-metoder du kan bruge med en gasgrill.

Den direkte grillning

Her placeres maden direkte oven på de tændte brændere. Det udsætter maden for høj varme, der egner sig godt, når mindre stykker kød, som rejer, fileter, bøffer og pølser skal svitses.

Den indirekte grillning

Denne metode kræver blot, at de yderste brændere tændes. På den måde bliver varmen ikke ligeså høj som ved den direkte grillning, til gengæld fordeles den mere jævnt på maden. Den indrekte grillning er derfor god til store stykker kød som stege, køller eller en hel kylling.

50/50 metoden

For at tilberede sit kød med 50/50 metoden, skal kun brændere i den ene side være tændt. Hvis grillen har tre brændere tænder man to. Metoden kombinerer den indirekte grillning med direkte grillning, da du har mulighed for at svitse mad i den ene side, mens den anden side bliver brugt til indirekte grillning. Metoden egner sig godt til mørbrad, kyllingebryst og -lår.

Kom godt i mål med sommermiddagen

Med udstyr kan du komme langt, men der skal mere til at grille den perfekte bøf – især når flammerne er levende. Med den rette forberedelse i købsprocessen såvel som i madlavningsprocessen kan du snart sætte tænderne i en perfekt grillet steak. Hvad end du er til rare, medium eller welldone hjælper en god grill med robuste gasbrændere dig godt i mål.

error: