Bedste crepejern i test

Rangeringen er baseret på produktets funktioner, design, pris, anmeldelser samt eksterne tests.


Guide til køb af det bedste crepejern

Leder du efter det perfekte crepejern, der kan skabe tekstur i dit hår, give det volumen eller lave bølger? 

Der findes en lang række gode crepejern til en billig pris på markedet. Teknologien er opgraderet en del siden de ikoniske crepejern fra 1980’erne/1990’erne, og der findes nu en lang række crepejern, som kan meget mere end blot at style det i en enkelt frisure. Uanset dit hårets længde eller tekstur, kan en et crepejern opnå præcis det resultat, du ønsker. 

Hvis du er klar til at forvandle dit hår til stylet og moderne voluminøst hår, så har vi samlet de bedste crepejern her, så du kan finde det crepejern, der passer bedst til din hårtype.

På trods af, at crepejern ikke længere er et af de mest populære produkter, der findes, så bliver de stadigvæk lavet og solgt i stor stil. Det skyldes, at crepejern skaber volumen og seje bølger i håret, som andre stylingsredskaber ikke kan levere. De seneste år er crepet hår kommet på mode igen, og den krøllede og crepede frisure ses nu på ny blandt supermodeller og instagram-babes. 

Hvis du gerne vil crepe dit hår med de ikoniske krøller, få større volumen eller sjovt crepet hår, så koster et crepejern ikke specielt meget, og du kan med fordel investere i dit eget crepejern. Måske dine børn ønsker at lege med et crepejern, så de kan få en festlig frisure eller lege supermodeller på værelset. Der findes forskellige slags crepejern, som passer til forskellige lejligheder, frisurer og hårtyper. 

I denne artikel vil vi beskrive de forskellige typer af crepejern, så du kan finde det crepejern, der passer bedst til din hårtype. 

Hvad er et crepejern? 

Crepejern, krabbejern eller krebbejern – kært barn har mange navne. Et crepejern er et styringsværktøj, som bruges til at style hår. For det meste er det glat og langt hår, som kan blive crepet, men på grund af nye opdaterede teknologier, så kan de fleste nutidige crepejern også style krøllet og tykt hår. 

Et crepejern laver en slags bølger i håret ved at tilføje varme fra jernet til håret gennem rillerne på crepejernets plader. Dermed får man en smuk og stylet frisure på få minutter. Samme slags bølger kan også laves ved at lave små fletninger og sove med dem natten over, men det er langt mere tidskrævende og besværligt. Derfor er crepejernet et ideelt stylingsværktøj, hvis du ønsker smukke bølger og krøller i løbet af et øjeblik. 

Crepet hår har været på mode on/off siden slutningen af 70’erne og har ofte en tendens til at vende tilbage hvert 10 år i modebranchen. Det skyldes de særlige ikoniske bølger, som har en fed visuel effekt til modeshows og på modelbilleder. Crepejernet er særligt vendt tilbage i løbet af de seneste år, hvor sociale medier er blomstret op. Endelig er de crepede bølger på mode igen – nu med en mere opdateret teknologi! 

Hvorfor skal jeg investere i et crepejern?  

Når du tænker på crepet hår, så tænker du formentlig på de traditionelle 80’er-frisurer, hvor kvinderne crepede alt deres hår, så det så vildt og stort ud. Men at crepe hele håret i sådan en frisure fra top til bund er et stilistisk valg – der findes mange andre frisurer, som du kan lave med et glattejern. 

Krøllejern eller curlere kan naturligvis også lave flotte krøller og produktet er designet til formålet. Selv de bedste glattejern kan lave flotte krøller. Du spørger måske dig selv; hvorfor skal jeg investere i et crepejern? Svaret er: Det er meget lettere. 

Crepejern er designet til, at du blot ligger dit hår på de varme plader, hvorefter dit hår bliver forvandlet til den smukkeste frisure. Du slipper for bøvlet med at skulle krølle flere forskellige sektioner en af gangen, og du kan nøjes med at krølle og crepe dit hår ved enkelte strøg. Du ved, hvad du får med et crepejern, og du bliver aldrig skuffet over resultat. Hvis du ønsker en stor og voluminøs frisure, så kan du på få minutter trylle dit hår stort og vildt med et crepejern.

Du kan også bruge et crepejern til blot at tilføje lidt volumen til dit hår, hvis det har en tendens til at blive ujævnt, kedeligt og fladt.  

Hvilke overvejelser skal jeg gøre mig, inden jeg investerer i et crepejern? 

På lige fod med alle andre elektroniske stylingprodukter som f.eks. glattejern og krøllejern, så er det vigtigt, at du vælger et crepejern, som passer til din hårtype og til dit ønskede resultat. 

Det kan se yderst smart ud med crepet hår, og du kan få det smukkeste krøllede hår, der kan se helt naturligt ud, hvis du vælger det rigtige crepejern. 

Temperaturindstilling 

Det er vigtigt, at temperaturindstillingen er indstillet efter din hårtype. Afhængigt af din hårtype skal du kunne indstille en højere eller lavere temperatur, så et crepejern med en justerbar temperaturindstilling er altid en god idé. Har du fint eller tynd hår, er det en god idé at investere i et crepejern med en lavere temperatur, så du ikke beskadiger dit hår. Har du meget tykt, kruset eller krøllet hår, så er det en god idé at købe et crepejern med en høj temperaturindstilling, som kan crepe dit hår i din ønskede frisure. 

Keramiske eller metalliske plader? 

Det er altid en god idé at investere i et crepejern med keramiske plader, da det er designet til at gøre mindst muligt skade på dit hår. Til gengæld er crepejern med metalliske plader ofte en del billigere, så hvis du kun skal crepe dit hår lejlighedsvist, kan du sagtens nøjes med sådan et. 

Design og form 

Ligesom ved krøllejern og glattejern, kan du finde crepejern i forskellige størrelser og former. Jo tættere bølgerne er placeret på hinanden på pladen, jo tættere krøller får du og en stor og voluminøs hårpragt. Ønsker du store strand-krøller, så kan du vælge et crepejern med større plader, som vil forvandle dit hår til en sexet strand-frisure. Det kommer altså an på din hårtype og din ønskede frisure, hvilket crepejern du bør investere i. 

Hvilken størrelse skal mit crepejern have? 

Der findes tre forskellige typer af crepejern i forskellige størrelser, som alle kan lave forskellige slags frisurer. Der findes mini-crepejern, standard-crepejern og brede-crepejern, som er designet til at lave forskellige slags bølger. 

Før du investerer i dit nye crepejern, anbefaler vi derfor, at du overvejer, hvilken slags krøller, bølger og stil, du ønsker, at dit crepejern skal kunne levere. Du bør desuden have dit hårs struktur og tykkelse med i dine overvejelser, da de forskellige crepejern naturligvis også fungerer forskelligt afhængigt af din hårtype. 

Mini crepejern

Hvis du ønsker bittesmå bølger i dit hår, så kan du med fordel investere i et mini crepejern. Du bør dog være opmærksom på, at nogle crepejern bliver kaldt mini crepejern, fordi de er små i størrelsen. Hvis du ønsker små bølger, så skal du investere i et mini crepejern, som har snævre plader, så de laver mindre krøller og bølger. For det meste er det også det, der menes med et mini crepejern, men det kan du for det meste gennemskue i produktbeskrivelsen. 

Standard crepejern

De fleste crepejern på markedet er standard crepejern, som fungerer helt fint til at lave normale crepede bølger, som du kender dem. Sådan et crepejern kan lave bølger og volumen og er den mest brugte type crepejern af professionelle. Det skyldes, at crepejernet giver mulighed for at style hele håret eller blot style hårrødderne for en jævn frisure. Du går aldrig helt galt i byen med et standard crepejern, som passer til alle hårtyper og kan lave de fleste crepede frisurer. 

Bredere crepejern 

Teknisk set er det at lave bølger i håret end form for crepning. De bredere crepejern med er designet til at lave bredere bølger, så du får en unik og smuk frisure. Looket passer til kvinder med alle hårlængder i alle aldre. På få minutter kan du forvandle dit hår til en smuk bølget frisure helt uden brug af et besværligt krøllejern eller en curler. 

Hvilke mærke skal jeg investere i? 

De største virksomheder, der producerer hårstylere, har stort set alle ligeledes et crepejern på markedet. Derfor kan der være stor forskel på mærkerne og de forskellige produkter, men det er ikke nødvendigvis sikkert, at du behøver investere i det dyreste og mest professionelle mærke. 

I denne miniguide, har vi samlet vores personlige favoritmærker, så du kan få et overblik over de bedste mærker crepejern til dig. 

BaByliss: 

BaByliss er et yderst populært mærke fra Frankrig, som laver forskellige slags crepejern. De står bl.a. bag det berømte produkt Curl Secret, som er storsælgende. De leverer produkter i høj kvalitet i mellemste prisklasse. Deres crepejern passer godt til hverdagsbrug. 

Remington: 

Remington er et klassisk mærke, som naturligvis også har designet crepejern. Du vil ofte finde Remington crepejern i store kæder som Elgiganten og Matas. Remington er i den billigere pris ende, og hvis du leder efter et godt og billigt crepejern til lejlighedsvis brug, så er Remington bestemt en af vores favoritter. 

HH Simonsen:

Det danske mærke HH Simonsen leverer højkvalitets stylere. Hvis du ønsker et crepejern, som du skal bruge til hverdag, eller du har råd til at investere i et dyrere og mere professionelt produkt, så er HH Simonsens crepejern det rette for dig. HH Simonsens er i den mellem/høje prisklasse. 

ghd: 

ghd er et verdenskendt mærke, der bliver brugt af diverse frisører og stylister verden over. Deres crepejern er i yderst høj kvalitet, og hvis du ønsker et crepejern, der skader dit hår mindst muligt, så kan du med fordel investere i et crepejern fra gdh. De er i den høje prisklasse, men du vil sagtens kunne mærke en markant forskel i kvaliteten i forhold til de andre mærker. 

Gemei: 

Gemei har lavet en række crepejern i fin kvalitet, især hvis du kun skal bruge et crepejern lejlighedsvist, eller hvis det er til de større børn, som er gamle nok til at lege med stylingsprodukter. Gemei’s crepejern er i den lavere prisklasse, så du har formentlig altid råd til at investere i et crepejern fra Gemei. 

Toni&Guy: 

Det britiske mærke Toni&Guy leverer anerkendte crepejern i høj kvalitet. Hvis du skal bruge et crepejern til hverdagsbrug, kan du overveje et fra Toni&Guy, som uden tvivl vil leverer et flot resultat. Tony & Guy er i en mellem/høj prisklasse. 

Hvordan styler jeg mit hår med et crepejern? 

Du kan style dit hår i utallige frisurer med et crepejern, og i dette afsnit har vi lavet nogle guides til, hvordan du styler dit hår efter det look, du går efter. 

En smule volumen til håret

Du kan sagtens bruge crepejern til at gøre dit hår mere voluminøst og lækkert. Det gør du ved at crepe det inderste lag af dit hår, så der kun er en smule crepet hår at syne på overfladen. Derefter reder du håret ud, så det ser stort og flot ud uden de ikoniske små crepede bølger i håret er at syne. 

All-in crepet og voluminøst hår

Du kan vælge at gå all-in og lave en stort og flot crepet frisure. Det gør du ved at starte med at stryge håret med crepejernet hele tæt på rødderne, hvorefter du lader crepejernet glide ned til de nederste rødder. Det gør du så ved alle sektioner i dit hår. Husk at få alt det inderste hår med, da det er det, der får dit hår til at se stort og vildt ud. Dette er også forstadiet til at lave en klassisk updo-frisure, hvor håret skal syne større og tykkere. 

Havfrue-bølger

Du kan også style dit hår efter den ikoniske havfrue-frisure, som du måske kender fra TV-serier som barn. Det er perfekte bølger med lige afstand mellem krøllerne, der ser super eksotiske og fejlfri ud. Du styler dit hår i sådan en frisure ved først at rede dit hår for derefter at crepe håret jævnt. Vupti – du har nu en smuk og misundelsesværdig frisure. 

En jævn og lige frisure

Du kan nemt fordele sektioner i dit hår med et crepejern, så du får en jævn frisure og tekstur i dit hår i det øverste lag. På få minutter kan dit flade hår få lidt mere krøllet hår ved hjælp af crepejern, så det ikke ser sørgeligt og kedeligt ud. 

Du kan naturligvis få mange forskellige slags crepejern med plader, der enten er tætsiddende eller løse. Derfor kan du style dit hår til store begivenheder, f.eks. bryllupper, runde fødselsdage eller andre store og begivenhedsrige dage, hvis dit hår skal se ekstra elegant ud. 

Hvilke produkter skal jeg bruge i håret, inden jeg styler det med et crepejern? 

For det meste vil et godt crepejern sørge for at holde din frisure på plads hele dagen.  Alligevel er det en god idé at investere i nogle forskellige stylingprodukter, så frisuren altid ser smuk og lækker ud. 

Varmebeskyttende spray/olie

Det er altid en god idé at bruge en varmebeskyttende spray eller olie. Ikke nok med, at dit hår vil se sundere og flottere ud ved brug af produkterne, det vil også undgå at blive beskadiget af varmen. Med en varmebeskyttende spray eller olie vil dit hår bevare styrken i håret og det vil syne skinnende og smukt. Professionelle stylister bruger ofte arganolie eller kokosolie til beskyttelse og reparation af beskadiget hår. Der findes også billige alternativer, som du kan kan finde sammen med dit crepjern i Matas eller lignende. 

Hårspray

Når du har stylet dit hår med et crepejern, så ønsker du formentlig at frisuren skal holde hele dagen – og måske endda natten igennem. Derfor er det en god idé at investere i en hårspray, som kan holde frisuren på plads. Hårsprayen sørger desuden for, at du får ekstra volumen i dit hår og kan derfor bruges som et ekstra stylingprodukt. 

Hårspray er naturligvis en klassiker i skønhedsverdenen, som vil sørge for at holde din frisure på plads – ligegyldigt hvilken frisure, hårtype og hårfarve du har. 

Antistatisk shampoo/balsam 

De fleste crepejern har en antistatisk funktion, der sørger for at holde krus og elektrisk hår på plads. Men for at få et helt sikret resultat, er det altid en god idé at vaske dit hår med en antistatisk shampoo og balsam, inden du benytter dig af dit crepejern. For det ultimative resultat, bør du vaske dit hår grundigt inden stylingen, men altid sørge for at håret er tørt, inden du styler det med crepejernet. 

Klemmer/spænder/elastikker

Når du styler dit hår med et crepejern og skal nå det inderste af håret, er det en god idé at holde håret på plads ved hjælp af klemmer, spænder eller elastikker. På den måde er du sikret det bedste resultat af stylingen, og du kan hurtigere blive klar til dagen. Hvis du har meget tykt hår, og du ønsker at crepe hele håret fra hårtop til hårspids, så er det en god idé at sætte det yderste hår op med spænder, mens du glatter det inderste hår. Sådan får du det ultimative resultat af din styling og undgår fladt og asymmetrisk hår.  

Vi håber, at du er blevet klogere på hvilken type crepejern, du skal investere i, samt hvordan du kan vælge at style dit hår. God fornøjelse. 

error: