Bedste blodtryksmåler i test

Rangeringen er baseret på produktets funktioner, design, pris, anmeldelser samt eksterne tests.


Blodtryksmålere til hjemmebrug – derfor er de vigtige

Smarte digitale blodtryksmålere gør det nemmere end nogensinde, at holde styr på dit blodtryk hjemmefra. Vidste du at ca. 1 mio. danskere har forhøjet blodtryk og mere end 33% af disse ved det ikke engang. At gå med et for højt blodtryk over en længere periode kan være utrolig farligt. Når blodtrykket konstant er i den høje ende, så betyder det at blodet bliver presset igennem blodårene med et højere tryk end det normalt skal have.

På sigt betyder det at hjertet og blodårene overbelastes. Hvis der er tale om en belastning af højere karakter, så øger det risikoen for livstruende sygdomme. Når det forhøjede blodtryk sænkes, så bliver risikoen for alvorlige sygdomme markant mindre. Det er derfor det er så vigtigt at være på forkant, så det kan behandles så effektivt som muligt.

Der er mange som tror at de kan mærke hvis de har et forhøjet blodtryk, men dette kan man sjældent. De fleste mennesker mærker ingenting direkte, i stedet for så vil kroppen reagere på det ved at du eksempelvis får hovedpine, bliver hurtigere træt, bliver svimmel eller oplever forpustethed.

Løsningen på at få tjekket dit blodtryk er selvfølgelig først og fremmest at søge hjælp hos din egen læge. Herefter kan du komme i behandling hvis der er problemer. Det anbefales herefter at du også investerer i din egen blodtryksmåler, så du altid kan tage blodtrykket og høje med udviklingen.

Hvordan måler man blodtrykket?

Måden hvorpå man måler et blodtryk, er ved at måle ens høje og lave blodtryk. Blodtrykket måles i millimeter kviksølv (mmHg). De to forskellige blodtryksmål angives for eksempel som 120/80 (udtales: 120 over 80). Et normalt blodtryk hos en voksen skal ligge under 140/90, alt som er herover er klart i den høje endnu og du skal derfor overveje, at komme i behandling for at det kan blive nedsat.

Er du over 50 år, så bør du som udgangspunkt få målt dit blodtryk hvert år. Hvis man har fået konstateret for højt blodtryk, så anbefales det klart at man løbende kontrollerer det.’

Hvilke mærker laver blodtryksmålere?

Microlife blodtryksmålere

Microlife er et taiwansk firma, der især producerer termometre og er førende indenfor branchen. De producerer dog også andre elektroniske apparater indenfor sundhed, herunder deres blodtryksmålere, som de er specialiseret i. Microlifes blodtryksmålere er naturligvis medicinsk godkendte og derfor helt præcise og korrekte i deres målinger.

Microlife blodtryksmålere er ofte yderst funktionelle. De fleste udgaver måler dit blodtryk og sender din data direkte hen til din smartphone via bluetooth, så du kan få et samlet overblik af dine målte data. De bedste modeller af blodtryksmåleren indeholder en højere hukommelse end de fleste andre blodtryksmålere, så du kan få et mere præcist billede af dit blodtryk og følge udviklingen af det.

Microlifes mest prisvenlige udgaver af blodtryksmåleren er simple, men har stadigvæk de mest nyttige funktioner. Microlife blodtryksmålere varrierer i prisen, da modellerne er meget forskellige, men de fleste blodtryksmålere fra Microlife er batteridrevne. Hvis du vælger at investere i en blodtryksmåler fra Microlife, er du garanteret et præcist resultat, så du bedre kan holde øje med dit helbred.

Omron blodtryksmålere

Omron er oprindeligt et japansk firma, der producerer forskelligt udstyr og elektroniske apparater. De er dog mest berømte for at producere medicinsk udstyr, såsom termometre, skridttællere, badevægte og blodtryksmålere. Omron har eksisteret i mange årtier, og derfor er de eksperter i at fremstille gode blodtryksmålere, der er medicinsk godkendte og som måler helt korrekt.

Blodtryksmålerne fra Omron er yderst veldesignede i høj kvalitet. De bedste modeller har ofte en god hukommelse og gemmer dine blodtryksmålinger i flere måneder, så du kan følge udviklingen af dit blodtryk fra dag til dag. Omron har flere udgaver af blodtryksmåleren, blandt andet har de både blodtryksmålere til armen og til håndleddet.

Ofte er blodtryksmålerne fremstillet i nyeste teknologi, så de måler så præcist, som det overhovedet er muligt. Blodtryksmålerne fra Omron varierer en smule i pris og design. Du kan vælge den model, der passer bedst til dig ved at læse produktbeskrivelserne på blodtryksmålerne.

Soehnle blodtryksmålere

Soehnle er et tysk firma, der både producerer køkkenudstyr og sundhedsapparater. Blandt andet er de specialiseret indenfor producering af badevægte og køkkenvægte. De producerer også gode blodtryksmålere i et innovativt design, som naturligvis er medicinsk godkendte og derfor måler helt korrekt.

Soehnle blodtryksmålere fås forholdsvis billigt. Der er dog ikke indgået et kompromis med kvaliteten, for Soehnle blodtryksmålere er yderst præcise og funktionelle. Du kan blandt andet få en Soehnle blodtryksmåler, der sender din data direkte ind i din smartphone, så du altid har dine data tæt på dig. De fleste blodtryksmålere fra Soehnle gemmer din data i en periode, så du kan holde et overblik over din udvikling over en længere eller kortere tid.

Du kan vælge at investere i en billig blodtryksmåler fra Soehnle, som du kun skal bruge lejlighedsvist, hvis du ikke behøver daglige målinger. Du kan dog også vælge at købe en mere funktionel model, hvis du dagligt har brug for at måle på dit helbred.

Beurer blodtryksmålere

Beurer er et tysk firma, der producerer elektroniske sundhedsapparater, f.eks. termometre, badevægte og blodtryksmålere. Derfor har de stor erfaring med at producere apparater, der måler præcist og korrekt. Det samme gør sig naturligvis gældende for deres blodtryksmålere, der altid er medicinsk godkendte og akkurate.

Beurer har produceret forskellige udgaver af blodtryksmåleren. Nogle er simple og billige, og viser blot dit nuværende blodtryk, så du selv kan notere ændringer i det. Andre gemmer din data og regner derefter gennemsnittet af dit blodtryk ud, så du kan få en mere præcis idé, om hvordan det ser ud over flere dage. Nogle af blodtryksmålerne kan sågar overføre dataen direkte til din smartphone, og nogle har en indbygget alarm, som du kan indstille, så du husker at måle dit blodtryk på samme tidspunkt hver dag.

Det er desuden muligt at investere i en Beurer blodtryksmåler, der har en indbygget EKG-måler, så du kan måle hjertets elektriske aktivitet. Priserne på Beurer blodtryksmålere varrierer, alt efter hvor mange ekstra funktioner, blodtryksmåleren har.

error: