Bedste vaskemaskiner i test

I oversigten nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

Læs mere om de bedste vaskemaskiner

Er din nuværende vaskemaskine blevet træt, er du lige flyttet i hus eller har du bare brug for en opgradering af din vaskemaskine? Så er du kommet til det rette sted.

På denne side kan du læse mere om de bedste vaskemaskiner og finde den helt rette vaskemaskine til dig. Nedenfor kan du læse om de bedste vaskemaskiner i test.

Ny vaskemaskine? Testvindere er et godt valg

Det kan være meget svært at finde en ny vaskemaskine, som er det helt rigtige til netop dig. Der er rigtig mange forhold man skal være opmærksom på, herunder størrelse, energimærke, funktioner, garantier, design og mærker m.v. Som udgangspunkt kan det være en rigtig god ide at vælge de vaskemaskiner, som er blevet kåret til bedst i test.

Hermed sikre man, at vaskemaskinen er gennemtestet og har nogle smarte funktioner, som kan gøre din hverdag lettere og spare dig penge på den lange bane. Ofte kan det sagtens betale sig at betale lidt ekstra for en god vaskemaskiner, som til gengæld holder mange år ud i fremtiden. Nedenfor kan du læse om nogle af de funktioner hos en vaskemaskine, som du skal være opmærksom på.

 

Hvad skal du være opmærksom på ved en køb af ny vaskemaskine?

Størrelse

Ved størrelse er der flere ting som man skal være opmærksom på. Først og fremmest gælder det, at størrelsen på vaskemaskinen skal kunne stå, der hvor du har plads til vaskemaskinen. Om det er på toilettet, i bryggerset eller et tredje sted, så skal den passe i målene – højden, dybden og bredden.

Dernæst er det vigtigt at kigge på vaskekapaciteten på den enkelte model. Tidligere har det været typisk at tromlen i vaskemaskinen har kunne rumme 6-7 kg tøj. I dag er gennemsnittet omkring 8-9 kg, men kan fås helt op til 12 kg, som er i den store ende for vaskemaskiner til private hjem. Er du en husholdning på 4-5 personer, så kan en maskine med 8-9 kg kapacitet sagtens gå an.

Energimærke

En anden vigtig ting som man skal være opmærksom på ved køb af ny vaskemaskine, er energimærket/miljømærket. Energimærket får fra D, som er de vaskemaskiner der bruger mest el og vand, til A+++, der er det mest optimale, som bruger mindst muligt vand og el.

Energistyrelsen anbefaler at købe en vaskemaskine i energiklasse A++ eller A+++, som både skåner miljøet og skåner din elregning. Læs mere generelt information om vaskemaskiner her.

Centrifugeringsevne

Centrifugeringevnen er også en væsentlig overvejelse man bør gøre sig, når man skal købe ny vaskemaskine. Centrifugeringsevnen er en central del af vaskningen, som afgør hvor vådt tøjet er ved endt vask. Det anbefales at finde en vaskemaskine som har en centrifugeringsevne i A eller B, som er de to bedste klasser.

Herudover er det væsentligt at kigge på antal omdrejninger i minuttet, som typisk ligger i spændet 400-1600 omdrejninger per minut. Udgangspunktet er, at jo flere omdrejninger maskinen laver, desto mindre er tøjet når det er færdigt. Dette har selvfølgelig også en betydning for lydniveauet, som er det næste du bør overveje.

Lydniveau

Lydniveauet kan svinge meget fra vaskemaskine til vaskemaskine, men er en ting som bør overvejes. Her skelner man mellem lydniveau ved vask og lydniveau ved centrifugering. Bor du i lejlighed er det fordelagtigt at købe en vaskemaskine, som har et lavt lydniveau, så man generer mindst muligt.

Motor

De fleste producenter tilbyder 10 års garanti på deres motorer og det anbefales at du vælger en producent som tilbyder 10 års garanti. Får du en garanti med i prisen, betyder det at producenten står inden for motoren, og at du derfor ikke skal forvente nogle problemer de næste mange år. Det anbefales at gå efter en kulfri motor, da de har tendens til at hold langt længere end en traditionel motor og bruger signifikant mindre strøm.

Vaskeprogrammer

Inden du køber din næste vaskemaskiner, bør du også gøre dig nogle overvejelser angående hvilke vaskeprogrammer modellen har. Mange modeller i dag har eksempelvis smarte hurtigprogrammer ned på 10-15 minutter, bestemte skjorteprogrammer, uld, bomuld, sport, håndklæder og diverse andre vaskeprogrammer.

 

Størrelsen på vaskemaskien

I denne kategori har vi samlet nogle af de helt store vaskemaskiner, som der er at finde på det danske markedet. Her har du vaskemaskiner helt op i vaskekapaciteten 8-12 kg.

Er du en stor husstand med en stor familie, som bruger meget tøj i løbet af dagen, så kan det på det kraftigste anbefales at købe en vaskemaskine med stor tromle. En stor vaskemaskine kan typisk indeholde et par dages tøjforbrug, hvis man er en familie på 4-6 personer.

Køb af en stor vaskemaskine

En vaskemaskine med stop kapacitet kan være at foretrække, når man er mange i familien. På den måde kan der gå længere tid mellem hver vask. På denne side kan du finde forskellige størrelser på vaskemaskiner, heriblandt vaskemaskine 8 kg, vaskemaskine 10 kg og vaskemaskine 12 kg. Hvad valget falder på, bør afhænge af hvor stor husstanden er, samt hvilke behov I har som familie i forhold til funktioner.

Eksempelvis, findes der nogle vaskemaskiner med automatisk dosering, og andre vaskemaskiner med “AddWash”, som er en lille låge i selve døren, så du kan tilføje tøj til vasken mens den er i gang.

Lille vaskemaskine

I denne kategori har vi samlet nogle af de helt små vaskemaskiner, som der er at finde på det danske markedet. Her har du vaskemaskiner helt ned i vaskekapaciteten 3-4 kg. Er du en lille husstand eller har du en lille lejlighed, hvor du godt kunne tænke dig en mini vaskemaskine, så kan en af ovenstående vaskemaskiner være det helt rette valg for dig.

Hvis du ønsker en lille vaskemaskiner, er det værd at gøre sig nogle overvejelser inden da. Først og fremmest skal man vide, at den kun kan vaske 3-4 kg tøj af gangen – dette svarer til én persons forbrug af tøj i 2-3 dage afhængigt af en række faktorer. Er du en stor familie, kan det ikke anbefales at købe en lille vaskemaskine, da den vil komme til at skulle køre i døgndrift. Her anbefales en stor vaskemaskine, som kan findes her.

Det positive med en vaskemaskine med 4 kg eller deromkring, er dens energi- og vandforbrug, som er væsentlig lavere end ved en stor vaskemaskine. Man sparer således lidt penge på årlige regning, hvis man nøjes med at købe en lille vaskemaskine.

Topbetjente vaskemaskiner

En topbejtent vaskemaskine fås i mange forskellige størrelser. Skal man ud og have en ny vaskemaskine, bør man holde øje med hvilken størrelse vaskemaskinen har. Er man en familie på 4, så kan man med fordel købe en vaskemaskine som kan rumme 7-9 kg. På den måde har man plads til de meste tøj som hober sig op i løbet af et par dage. Er man en endnu større familie, bør man måske kigge sig efter en vaskemaskine, som kan klare +10 kg, da man på den måde slipper for at vaske tøj i tide og utide.

En topbetjent vaskemaskine er en populær form for vaskemaskine, og ses oftere i de mindre husholdninger i landet. En topbejtent vaskemaskine bliver produceret af en del af de store producenter.

Vasker du ofte tøj, er du nok bekendt med at en vaskemaskine kan komme til at lugte lidt. På denne hjemmeside finder du en guide over hvordan man bedst rengør sin vaskemaskine.

 

Hvilke producenter laver vaskemaskiner?

LG vaskemaskiner

Når man skal vælge sin nye vaskemaskine skal man først og fremmest kigge efter kapacitet og vælge med omhu, således at ens vaskebehov kan blive dækket på den bedst mulige måde. Herefter kan man så kigge efter de funktioner man godt kan lide og måske kigge efter levetid. Her er en LG vaskemaskine et godt valg.

Vaskemaskiner er ikke noget man gider købe for tit og derfor er det vigtigt at vælge rigtig i første forsøg. Med vaskemaskiner fra LG får en motorgaranti på 10 år, og dermed får du altså en velfungerende vaskemaskine fra din købsdato og 10 år frem, minimum. Dermed får du en både en lang levetid på maskinen, en støjsvag motor og en motor der laver få vibrationer.

Hvad kan jeg se frem til ved at købe en LG vaskemaskine?

Købet af en LG vaskemaskine giver dig ikke blot gode funktioner, motorgaranti osv. Med købet af en LG sørger for at du får de mest energivenlige vaskemaskiner på markedet. Alle LG’s vaskemaskiner er mærket med energimærket A+++, hvilket henviser til at de tager hensyn til miljøet, men samtidig giver dig en god besparelse på både vand- og elregningen. Udover en god besparelse kan du se frem til funktioner som hjælper dig i mål med bedre vaskeresultater. Læs om de mange fordele ved at købe en LG vaskemaskine på producentens egen hjemmeside.

Sikkerheden ved at købe en LG vaskemaskine er selvfølgelig den 10 årige motorgaranti, men samtidig kan du ved udvalgte vaskemaskiner, få en tilhørende app til din smartphone som konstant vil holde øje med, hvordan din vaskemaskine har det. Dermed kan du holde øje med om vaskemaskinen er i en god tilstand.

Hvorfor købe en Miele vaskemaskine?

Når du skal købe den rigtige vaskemaskine er det vigtigt at du først og fremmest kigger efter kapacitet. Hvor meget har du eller din familie brug for at vaske? Herefter kan du så tage stilling til hvilke fordele du gerne vil have indkluderet i din maskine. Med købet af en vaskemaskine får du nok den bedste fordel med overhovedet. Maskinerne er alle mærket med A+++ og dermed får du de mest miljøvenlige vaskemaskiner på markedet overhovedet.

Derudover er maskinerne økologiske og kan vaske 20% mere effektivt en energimærket A+++ kræver. Dermed holder du altså udgifterne ved at have en vaskemaskine nede. Endelig findes der en række forskellige funktioner i alle maskinerne som bidrager til bedre vaskeresultater, mere renlighed eller mere besparelse. Du får altså en masse funktioner ved købet af en Miele vaskemaskine og vigtigst af alt, en besparelse på forbruget.

Hvor længe vil en vaskemaskine fra Miele holde?

Det er altid vigtigt at vide hvor lang tid en vaskemaskine skal holde. Vaskemaskiner er ikke noget man skal ud og købe for tit og derfor er det vigtigt at holde øje med hvor længe levetiden er. Flere af Mieles vaskemaskiner er blevet testet af wfk-Forschungsinstitut für Reinigungstechnologie e.V. i Krefeld og her bliver vaskemaskinerne testet for 10.000 driftstimer som svarer til en levetid på 20 år.

Testen viste at ud af de seks producenter var det kun de tre maskiner fra Miele som bestod testen. Dermed får du altså en levetid på op til 20 år på flere af Mieles maskiner. Andre vaskemaskiner fra Miele som ikke er blevet testet indeholder dog en ProfiiEco-motor som er mere effektiv og slidfri. Dermed får du altså gode vaskeresultater i mange år og samtidig med en støjsvag kørslen under vask. En Miele vaskemaskine er altså kvalitetssikret, ud over det sædvanlige.

Blandt de mange gode grunde til at vælge en vaskemaskine fra Miele er: Høj kvalitet, innovativ teknologi, høj komfort, design, service og brandet Miele.   

Siemens vaskemaskiner

Vaskemaskiner fra Siemens er blandt de populære modeller. Modellerne er meget tilsvarende de velkendte Bosch vaskemaskiner, da begge er i høj kvalitet og lavet med henblik på at holde i mange år.

Komfort, ydeevne og energieffektivitet: Siemens vaskemaskiner er altid bygget op omkring moderne teknologi, der gør tøjvask nemmere og mere effektivt. Innovative funktioner giver optimale resultater og gør dit liv nemmere.

Når du vælger en vaskemaskine fra Siemens, får du en vaskemaskine fyldt med innovative tekniske løsninger og den nyeste og mest effektive teknologi inden for tøjvask. Læs mere om de forskellige typer af Siemens vaskemaskiner lige her.

Bosch vaskemaskiner

Du kan med fordel vælge at købe en vaskemaskine fra tyske Bosch. Deres modeller er blandt de absolut mest populære på det danske marked. En Bosch vaskemaskine er lig med tysk kvalitet, og du køber derfor en vaskemaskine der er kan holde de næste mange år frem. Bosch tilbyder desuden 10 års garanti på deres motor, i tilfælde af at den – mod forventning – skulle gå i stykker.

Bosch er en tysk producent, som har lavet hårde hvidevarer i rigtig mange år. De er kendte for at lave produkter, som er i høj kvalitet, og så er smarte. Deres vaskemaskiner er ingen undtagelse, da Bosch er med til at sætte standarden inden for hvad en vaskemaskine skal kunne. Du bliver ikke skuffen med en Bosch vaskemaskine.

Hvad kan en Bosch vaskemaskine?

Vaskemaskiner fra Bosch er typisk udstyret med nogle af de helt innovative funktioner, som du ikke finder i mange andre vaskemaskiner. Eksempelvis har Bosch sat standarden for automatisk dosering af både vaskemiddel og skyllemiddel. Dette har de gjort med deres smart i-DOS system. Du hælder blot hele dunken af vaskemiddel eller skyllemiddel i maskinen, og så står den for at doserer den rette mængde, alt efter hvor meget tøj du vasker. Læs mere om de smarte funktioner du får med en af de mange Bosch vaskemaskiner her.

Kapacitet er altid noget man bør kigge efter ved købet af sin nye Bosch vaskemaskine – og her tilbyder Bosch også et bredt udvalg. Bosch har alle de funktioner som man kan drømme om ved en vaskemaskine. Det er funktioner som bidrager til fantastiske vaskeresultater, lave forbrugsværdier og funktioner som tager hensyn til selv de mindste i familien.

Lavt støjniveau sørger for at babyen kan sove trygt under kørsler uden at vågne og samtidig sørger to sensorer og en speciallavet tromle at vandforbruget bliver holdt på et minimum og hver en dråbe der bliver tilført bliver effektiviseret. Mange af deres nye modeller er helt nede i 45-47 dB, som er væsentlig lavere støjniveau end når 2 mennesker har en helt almindelig samtale.

Vaskemaskiner fra Electrolux

Electrolux vaskemaskiner rammer et bredt publikum eftersom at vaskekapaciteten varierer en del fra maskine til maskine. Det vigtigste ved købet af en vaskemaskine er at finde den rette vaskekapacitet.

Hvis du bor alene tilbyder Electrolux vaskemaskinen på 3 kg og dermed rammer du plet hvad angår forbrug og plads. Derudover tilbyder Electrolux også vaskemaskiner fra 5 – 7 kgs kapacitet. Dermed har du en god variation til at vælge den rette størrelse til familien og dig selv.

Derudover passer vaskemaskinerne fra Electrolux også til personer som ikke har brug for en masse funktioner. Der findes vaskemaskiner med en masse funktioner mens Electrolux har holdt sig til det mest nødvendige og simple.

Vaskemaskinerne gør det let at navigere rundt blandt programmerne, hvis man ikke er til det mere avancerede elektronik som findes i andre vaskemaskiner. Alt i alt tilbyder Electrolux vaskemaskiner med flere forskellige størrelser og er simple at bruge.  Læs om alle fordelene på producentens side her.

Whirlpool vaskemaskiner

Whirlpool vaskemaskiner er kendetegnet ved at have høj kvalitet. Mange af de moderne Whirlpool vaskemaskiner er med smart og innovativ teknologi, som sikre dig en moderne og fremtidssikret vaskemaskine. En Whirlpool vaskemaskine kan blandt andet have Whirlpool FreshCare+.

FreshCare+ er med til at holde tøjet friskt, når programmet er slut. Hvad det reelt betyder, så giver FreshCare+ behandling en hæmmet spredning af primære kilder til dårlige lugte i vaskemaskiner. Dette sikres i op til 6 timer efter at vasken er slut. Når du ikke har tid til at tage dit tøj ud eller er væk fra hjemmet, er dette system den ideelle løsning til at bevare vasketøjet blødt og friskt i maskinen i op til seks timer efter, at vaskeprogrammet er afsluttet.

Vaskemaskiner fra Whirlpool er helt klart en oplagt mulighed for dig, hvis du er på udkig efter en ny vaskemaskine. Ovenfor kan du finde en Whirlpool vaskemaskine, som passer til dine behov.

error: