Bedste badevægte i test

Rangeringen er baseret på produktets funktioner, design, pris, anmeldelser samt eksterne tests.


Hvilken funktioner skal min badevægt have?

Dette er et godt spørgsmål. Som udgangspunkt har du to muligheder, nu hvor du er på udkig efter en ny badevægt. En kan du købe en traditionel personvægt, hvis eneste funktion og formål er at måle ens kropsvægt. Den anden mulighed, er en smart kropsanalysevægt. Denne type er blevet meget populære over tid, eftersom de giver en lang række informationer til dig som forbruger.

Kropsprofilanalyse er et meget nyttigt redskab. At vide, hvor meget fedt, vand, muskler og knogler din krop består af, kan give indsigt i, om du opnår dine sundhedsmål. Forestil dig et scenario, hvor du forsøger at tabe sig, men har ramt en mur. At vide, at du tilføjer muskelmasse, mens du mister fedt og opretholder din vandvægt er beroligende.

Badevægt med fedtprocent

En kropsanalysevægt er basalt set en traditionel badevægt med fedtprocentmåler. Eftersom teknologien tillader at give mere information end blot fedtprocent, kan du samtidig måle knoglemasse, vandmasse og muskelmasse.

En vægt med fedtprocent er efterhånden blev næsten ligeså billige som en traditionel personvægt, hvorfor det klart kan anbefales at købe en badevægt med fedtprocent måling.

Hvordan fungerer målingerne?

Denne type badevægt bruger en lille ikke-skadelig elektrisk impuls til at måle impedans i forskellige vævstyper. Hvis du træder ind i en skala (med din hud udsat), kan den give dig et groft skøn over din kropssammensætning. Dog er der nogle modeller som fraråder at bruge en kropsanalysevægt hvis man har pacemaker.

Ønsker du at gøre det på den gammelsdags metode, kan du måle din fedtprocent ved hjælp af målebånd. Dette er dog nødvendigvis ikke mere præcist end end kropsanalysevægt, som du kan læse mere om nedenfor.

En smart personvægt – er de præcise?

Skal du have en ny vægt, så kan du overveje en af de helt smarte. De moderne vægte har enten Wi-Fi eller Bluetooth opkobling, så du kan få sendt data til din smartphone. Langt de fleste moderne vægte har en tilhørende gratis app, hvor du kan følge din udvikling. Det kan eksempelvis være Garmin Index Smart Scale, hvor al data automatisk bliver sendt til din Garmin Connect konto.

En smart personvægt måler desuden på mange parametre. Typisk får du mellem 8-10 forskellige nøgletal direkte fra din badevægt.

Kan man stole på data?

Den bedste måde at måle kropsfedt eller knogletæthed på er at bruge gammeldags callipers eller mere moderne metoder som DEXA scanning. Disse er dog ret vanskelige at lære eller ikke let tilgængelige for den gennemsnitlige forbruger. Selv om det er rigtigt, at den nøjagtige indledende måling, du får med den mere tilgængelige sundhedsteknologi, ikke er helt korrekt, kan teknologien til at logge dine aflæsninger give dig mulighed for at se forandringer over tid, hvilket i sig selv er en meget pålidelig metrisk.

Bedste badevægt i test

Der findes mange forskellige test at badevægte. Fælles for dem alle er, at de har udvalgt en lang række modeller og gennemgået. Her er der blandt andet testet præcision af målinger, såsom vægt, fedtprocent og muskelmasse. For at udvælge hvilke produkter som skulle på denne side, har vi gennemgået en lang række tests og læst anmeldelser af produktet. Nedenfor kan du selv læse nogle af de tests vi har været igennem.

Forbrugerrådet Tænk – Tænk gennemgår en lang række badevægte, både med og uden kropsanalyse. Her vurderer de en lang række parametre og giver dem en samlet score mellem 0-100 %. Her er Beurer BF 700 bedst i test med en score på 77 %.

Tom’s Guide – Denne test gennemgår 9 af de mest populære smarte badevægte på markedet. Denne badevægt test vurderer ud fra en lang række parametre, såsom tilgængelig data, præsentation af data på app og design. Testvinder badevægten ender med at blive Nokia Body+, som er deres klart foretrukne valg.

error: