Bedste badebassin

I nedenstående tabel ses et overblik over de bedste modeller i kategorien.

 

Din guide til køb af badebassin

Du kan nyde sommeren og den varme sol på utallige måder. En is i solskinnet, sand der former sig under din krop og frisk havvand, der nænsomt køler dig ned. Hvis du ikke bor i nærheden af stranden, men du stadigvæk ønsker den rare følelse af køligt vand mod din krop, så kan du med fordel investere i et badebassin. Med en pool i haven, har du og din familie altid adgang en af sommerens nydelser. Et badebassin samler hele familien, så i slipper for de lange køreture til stranden.

Der findes mange forskellige typer badebassiner, eksempelvis er der forskel på en stor swimmingpool og et mindre baby badebassin. Du kan derfor måske være i tvivl om, hvilket badebassin, der passer bedst til dig og din families behov. Vi har udarbejdet denne guide til køb af et badebassin, så du kan købe det bedste badebassin.

Hvilke typer pools/badebassiner findes der?

Der findes flere forskellige typer badebassiner. Eksempelvis kan du få nedgravet en pool i din have, hvis budgettet og pladsen tillader det. Du kan også nøjes med at købe et stort badebassin til hele familien, som du kan pakke sammen igen, når efteråret melder sin ankomst. Dette afsnit vil guide dig gennem typer af pools/badebassiner, så du kan finde det badebassin, der passer bedst til dine behov.

Oppustelige badebassiner 

Det billigste type badebassin er det oppustelige badebassin. Det er et praktisk badebassin, som du kan folde sammen og gemme væk, når sommeren er forbi. Det findes i forskellige størrelser, og blandet andet kan du få store oppustelige badebassiner, der er beregnet til en hel familie. Du kan også finde mindre oppustelige badebassiner, der er beregnet til babyer eller hunde, og der ikke er behov for meget plads. Du finder ofte denne type badebassin i butikskæder som Jem og Fix, Biltema, Silvan eller Harald Nyborg, og de er ofte produceret af firmaer såsom Intex.

Fordelen ved et oppusteligt badebassin, er at det er let at installere. Du skal blot pumpe luft i badebassinets  sider, og med det samme har du en pool i din have. Derudover fås det oppustelige badebassin meget billigt, og hvis du køber badebassinet om vinteren, så kan du finde nogle vilde tilbud! Du kan desuden hurtigt og let pakke badebassinet sammen igen, og det kræver ingen store omkostninger at rykke rundt på badebassinet, som du ønsker det.

Ulempen ved det oppustelige badebassin er, at det ikke er det mest robuste badebassin af slagsen. Du skal være forsigtig med at placere badebassinet ovenpå sten og grus, da små huller i badebassinet er dets værste fjende. Derudover kan det være svært at gøre badebassinet rent, særligt uden det rette udstyr. Men hvis du derimod er på udkig efter et billigt og simpelt badebassin, så er det oppustelige badebassin et bud på et godt køb.

Poolsæt til over jorden

Steppet over det oppustelige badebassin er en pool, der skal placeres over jorden. Poolen består af en stålvæg med metalstolper, som holder kanterne oppe, så bassinet kan holde på vandet. Derudover har poolen ofte en filterpumpe, der sørger for at holde poolen ren og fri fra bakterier. Ofte er poolen forholdsvis stor, så der er plads til de ekstra store kernefamilier.

Bestway er en af de største producenter af denne type badebassin, men de laver også almindelige oppustelige pools, så tjek gerne produktbeskrivelsen, inden du køber det. Du kan både finde runde og firkantede pools i denne kategori, som du kan købe efter smag og behag.

Fordelen ved at købe et poolsæt, er at det er mere robust end det oppustelige badebassin. Hvis du investerer i sådan en type badebassin, vil det kunne holde i flere år fremover, måske endda i årtier, hvis du passer ekstra godt på det. Du kan flytte badebassinet efter behov, og det kræver ingen særlig indsats at gøre plads til det i haven. Ofte får du en stige med i købet, og du kan desuden tilkøbe en rutsjebane for ekstra spas. Det er desuden en væsentligt billigere løsning end at få installeret en nedgravet pool i haven, og du kan installere poolen på en enkelt eftermiddag.

Ulempen er til gengæld, at de ofte ikke fås i så stor en størrelse, at du kan svømme en bane i poolen, hvilket du ofte kan i de store nedgravede pools. Det er desuden en smule mere omfattende at installere et poolsæt end et oppusteligt badebassin, da du både skal installere badebassinet og filterpumpen. Derudover er de, selvom de er forholdsvis robuste, ikke lige så robuste som en nedgravet pool, og der er stadigvæk risiko for at sten og andre skarpe genstand kan komme til at slide hul i poolen.

Nedgravede pools til haven

Hvis du ønsker en permanent pool ud over det sædvanlige, er der ikke andet for end at installere og få nedgravet en pool i din have. Nedgravnings pools findes i mange forskellige størrelser og former. Blandet andet kan du købe en stålpool til nedgravning, som vil holde i mange år fremover, hvilket er den type pool, som de fleste vælger. Du kan dog også få en pool i glasfiber, beton eller træ, hvis du ønsker din pool skal være i et særligt materiale.

Du kan også vælge, hvorvidt din pool skal være rund, firkantet eller rektangulær, alt efter hvad du finder mest æstetisk.

Fordelen ved at få nedgravet en pool, er naturligvis at poolen vil holde i mange år fremover. Du og din familie vil helt sikkert sætte pris på alle de gode stunder i får i haven, når de første solstråler kigger frem. Du kan vælge den pool, der passer til din haves størrelse, og eventuelt installere en større pool, hvis du gerne vil kunne svømme et par baner. Du har desuden mulighed for både lave en dyb ende, og du har mulighed for at installere en rutsjebane eller en vippe, hvis du har lyst.

Ulempen ved at få nedgravet en pool, er at det kan være dyrt og omkostningsrigt at fjerne poolen igen, hvis du fortryder. Du kan desuden heller ikke flytte på poolen, hvis du flytter et nyt sted hen. Måske har du også overvejet, hvad det koster at få nedgravet en pool i haven, og der må vi afsløre, at det godt kan gå hen og blive meget dyrt. Der er naturligvis forskel på, hvad de forskellige pools koster, og det kommer an på størrelse, designs samt din haves tilstand, hvad prisen bliver. Husk desuden, at du sommetider skal have tillade til at bygge en pool i din have, så husk at have alt formalia i orden, inden du går i gang med at installere poolen.

Når du har installeret din pool, er vi dog helt sikre på, at du vil få meget stor glæde ud af den, så hvis du har pladsen og budgettet til det, så anbefaler vi dig helt sikkert at udnytte det.

Hvor skal badebassinet placeres henne?

Når du har besluttet dig for, hvilken type pool du vil investere i, så er næste skridt at overveje, hvor badebassinet skal placeres. Skal det placeres i forhaven eller baghaven? Skal dit badebassin være placeret i skyggen eller i solen? Det er rart at have styr på, hvor badebassinet skal placeres henne, så du kan vælge et badebassin, der passer ind i størrelsen.

Hvilken størrelse skal min pool have?

Den næste vigtige overvejelse, du kan gøre dig, inden du investerer i et nyt badebassin eller en pool, er hvor stor du ønsker, at badebassinet skal være. Er badebassinet til en baby eller til din hund eller beregnet til at være et soppebassin, så behøver der ikke være plads til, at der kan svømmes lange baner. Du kan nøjes med et badebassin på omkring 500 liter. Vil du til gengæld have en swimmingpool til voksne, hvor der er plads til, at du kan lave morgenmotion, så kan du overveje at investere i en større pool, der eventuelt er firkantet. Det er vigtigt, at du vælger et badebassin, der passer til det område, hvor det skal placeres.

Især de oppustelige badebassin bliver ofte angivet i liter, og de mest normale badebassin størrelser er 1000, 2000, 3000 eller 6000 liter stort. Er du på udkig efter et badebassin til voksne, så kan du finde badebassiner på mellem 12000, 15000 og 16000 liter.

Hvilket materiale skal mit badebassin/pool være produceret i?

Når du har besluttet dig for, hvilken størrelse dit badebassin skal have, anbefaler vi dig, at du overvejer, hvilket materiale dit badebassin eller din pool skal være produceret i. De fleste oppustelige badebassiner og poolsæt er designet i PVC og polyesternet, og der har du ikke de store valgmuligheder. Vælger du til gengæld at få installeret en nedgravet pool, så kan du overveje om poolen skal være designet i træ, stål, beton eller glasfiber.

Hvilke ekstra tilbehør, skal jeg investere i?

Når du har fundet ud af, hvilket badebassin du vil investere i, så kan du begynde at overveje hvilket tilbehør, der kan være nødvendige for dig, før at du får mest muligt ud af hvert enkelt stund i poolen. For at du kan blive klogere på, hvilke funktioner der er værd at investere i for dig, har vi udarbejdet denne liste over ekstra tilbehør:

Et låg til din pool/badebassin
Det kan være yderst praktisk at investere i et badebassin med låg, da det bliver meget lettere at holde badebassinet rent og samtidigt spare på vandet. Hvis du tildækker dit badebassin, når du ikke bruger det, behøver du ikke at udskifte vandet i bassinet lige så ofte. Du holder skidt, blade, dyr og fugleklatter ude af bassinet, så du kan nyde godt af vandet hele sommeren.

Badebassin med skygge 

Hvis du leder efter et badebassin, der kan nedkøle din baby eller dine små børn, så er det en god idé at købe et badebassin med skygge. Små børn har ikke godt af direkte sol, og skyggen kan hjælpe med at beskytte dit barn fra solens skarpe stråler.

Badebassin med oppustelige figurer

Du kan vælge et sjovt badebassin med forskellige figurer, hvis badebassinet er beregnet til dine børn. Eksempelvis kan du få et badebassin med en palme eller et badebassin med en rutchebane indbygget. De oppustelige figurer kan være med til at gøre legen ekstra sjov og gøre minderne endnu kærligere.

Vedligeholdelsessæt til badebassinet 

Det er en god idé at investere i et vedligeholdessæt til dit badebassin, så du kan holde din pool ren og fri for uønskede bakterier.

error: