Gns. guide rating: 5

Bedste underbygningsopvaskemaskine i test

I tabellen nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

 Model Navn Butik
 1. Bosch
SMU46CI00S
Klik
 2. Siemens
SN478S16TS
Klik
3. Electrolux
ESF8820ROW
Klik

Læs mere om de bedste underbygningsopvaskemaskiner i test

Der kan være stor forskel på hver enkelt underbygningsopvaskemaskine og dens funktioner, men i følgende afsnit kan du blive meget klogere. Her er de mest populære modeller samlet, og er med til at give dig et overblik over de bedsteunderbygningsopvaskemaskiner på markedet.

 

Bosch SMU46CI02S – Testvinder

Plads til 13 kuverter
Bedst i test – Forbrugerrådet Tænk testvinder
Effektiv tørring af opvasken
Støjsvag opvasker med kun 44 dB

 

Smart Bosch underbygningsopvaskemaskine

Bosch har lavet en top lækker opvaskemaskine i et super fedt design i rustfrit stål, som også fås i hvid. Det er en meget stilren maskine at have stående i sit køkken. Opvaskemaskinen fra Bosch tilhører den absolut bedste energiklasse, A+++. Det er vigtigt som forbruger, at man er opmærksom på sine hårde hvidevarers energiklasser, da dette har betydning for ens økonomi. Når man køber en opvaskemaskine med energiklasse A+++ tager man både hensyn til sin egen økonomi, men i den grad også miljøet.

Det er derfor altid en fordel at hjemmets hårde hvidevarer tilhører så høj en energiklasse som muligt. Opvaskemaskinen tilhører derudover også den bedste klasse, A, for hvad angår tørreevne. Opvaskemaskinen er uden topplade, så den skal monteres under et køkkenbord eller andet, da den ikke vil være køn at have stående frit i et rum.

Opvaskemaskinen fra Bosch rummer op til 13 kuverter, og har derfor en kapacitet som er ideel for familien på 4 personer eller flere. Endnu en fordel ved netop denne opvaskemaskine fra Bosch er, at opvaskemaskinens lydniveau kun er på 44 dB, hvilket er yderst støjsvagt. Det er altid rart at der ikke er alt for meget larm fra køkkenet, især hvis man har samtalekøkken, så man sagtens kan opholde sig i køkkenet imens opvaskemaskinen kører. Opvaskemaskinen er indrettet med en bestikkurv i nederste skuffe. På øverste hylde er der desuden gjort plads til større knive eller længere køkkenredskaber såsom grydeskeer. Der er rig mulighed for at kunne arrangere fx vinglas i øverste skuffe.

Et hav af smarte programmer

Det er muligt at indstille opvaskemaskinen på 6 forskellige programmer. De 6 programmer opvaskemaskinen har er følgende: forskyl, glas 40 °C, super 60°C, øko 50°C, auto 45-60°C og intensiv 70°C. Derudover er der tillægsfunktioner i form af hurtigvask, halvt fyldt og ekstra tørt, som kan være særligt anvendelige når det skal gå ekstra stærkt, hvis man har mange gæster og skal nå at vaske tallerkner mellem retterne. Opvaskemaskinen vil indikere på sit display, hvis der mangler salt eller afspændingsmiddel.

Opvaskemaskinens mål er 81,5 cm i højden, 87,5 cm i makshøjde, når der er justeret på fødderne under maskinen. Maskinen er 60 cm i bredden og 55 cm i dybden. Der er her tale om en super god opvaskemaskine fra Bosch, som af Forbrugerrådet tænk blev kåret til bedst i test i 2017. Opvaskemaskinen fra Bosch blev af Forbrugerrådet Tænk kåret som bedst i test. Brugerne er meget begejstrede for opvaskemaskinen og giver den fine anmeldelser.

 

Siemens SN478S16TS

Underbygningsopvaskemaskiner fra Siemens
Med indbygget Home Connect (app)
Med bestikbakke øverst
Støjsvag opvasker med kun 42 dB

 

Smart opvaskemaskine med Home Connect

Opvaskemaskinen fra Siemens er ikke bare flot i rustfri stål, den er også udviklet med topmoderne specifikationer og er lidt ud over det sædvanlige. Med HomeConnect funktion er det muligt at betjene din opvaskemaskine uden at du behøver at være i nærheden – eller overhovedet være hjemme.

Opvaskemaskinen bliver komplet på familiens internet og derfra er det muligt at styre maskinen fra en app, så du kan sætte den over uanset hvor du befinder dig. Siemens har lavet en opvaskemaskine, som befinder sig i energiklasse A+++, altså den bedst mulige, derudover har den en tørreevne A, hvilket også er helt i top. Det er vigtigt at tænke over både energiforbrug af hensyn til sin elregning, men samtidig tager man også hensyn til miljøet ved at vælge en maskine med energiklasse så høj som denne opvaskemaskine har.

Har man et køkken-alrum har man formegentlig ikke lyst til at der står en maskine og larmer når børnene sidder og koncentrer sig om at lave lektier, man går og hygger med at lave mad eller når man har gæster. Med denne opvaskemaskine er du helt sikker på at du stort set ikke hører opvaskemaskinen, den lysniveau er nemlig kun på 42 dB, som er virkelig støjsvagt.

Gode programmer til hverdagen

Opvaskemaskinen fra Siemens er udstyret med 8 programmer. Disse er Forskyl, Party 45 °C, Glas 40 °C, Lyn 60 °C, Øko 50 °C, Auto 45-65 °C, Natprogram 50 °C og Intensiv 70 °C. Derudover har maskinen hele 5 tilvalgsfunktioner, disse er Home Connect, IntensiveZone, VarioSpeed Plus, HygiejnePlus og Shine&Dry. Det er muligt at udskyde starten på vasken.

Der er på den måde rig mulighed for at tilpasse sin opvask til lige præcis det service man har i sin opvaskemaskine. Det virkelig smarte ved netop denne opvaskemaskine er netop at man har mulighed for at styre dette via sin app på telefonen og HomeConnect funktionen. Det er en ekstra lækker funktion ved denne opvaskemaskine fra Siemens, at der flere steder i maskinen er mulighed for at justere på indretningen, så der kan tilpasses efter om man har store ting, vinglas eller andet, som kræver at der ændres på indholdet. På den måde er opvaskemaskinen rigtig fleksibel at have med at gøre med sit VarioFlex Pro-kurvesystem. Opvaskemaskinen rummer i sit udgangspunkt 14 kuverter og er derved ideel for en familie på 4 personer eller større familier.

Opvaskemaskinen er nem at overskue, da den inderst er udstyret med to lysdioder, som gør det nemt at se servicet og gør samtidig at det er nemmere at holde øje med, hvorfor maskinen trænger til at blive renset. Opvaskemaskinen er 81,5 cm på det laveste punkt og kan hæves til hele 87,5 ved at justere benene under maskinen. Bredden er 59,8 cm og dybden er 57,3 cm. Alt i alt er der tale om en super lækker opvaskemaskine fra Siemens, som brugerne er yderst tilfredse med. Både maskinens ydeevne er helt i top og funktionen med HomeConnect tilfører den bare lige dét ekstra. Et super godt køb.

 

Electrolux ESF8820ROW

 

Om produktet

For den travle familie er det vigtigt at have den helt rigtige opvaskemaskine, som rummer meget, vasker godt og ikke larmer. For en familie på 4 personer eller flere er denne maskine fra Electrolux helt ideel. Opvaskemaskinen rummer 15 kuverter og har derved en ekstra stor kapacitet i forhold til øvrige maskiner på samme størrelse.

Opvaskemaskinen fra Electrolux ligger i energiklasse A+++ og er tilhører derfor de bedste for hvad angår  hensyn til miljø og familiens elregning. Derudover har den også en tørreevne A, som ligeledes tilhører den bedste af slagsen.

Opvaskemaskinen har aller øverst i maskinen en ekstra spulearm, som er medvirkende til, at familiens service bliver rent i hver en del af maskinen. Opvaskemaskinen fra Electrolux har et lydniveau på kun 40 dB, som gør denne ekstra støjsvag.

Funktioner

Opvaskemaskinen fra Electrolux er udstyret med 7 programmer, henholdsvis AutoFlex 45-70°C, økonomisk vask 50°C, FlexiWash, Glasprogram 45°C, intensiv 70°C, kvik+ 60°C og skyl. Derudover har maskinen 3 tilvalgsfunktioner, som er Myfavorite, hvor man kan indstille sit yndlingsprogram. På den måde behøver man ikke at navigere rundt i programmerne, men blot angive denne en gang for fremadrettet at kunne vælge dette program nemt.

Derudover er der TimeManager og XtraDry som yderligere tilvalgsprogrammer. Ved nogle af programmerne har opvaskemaskinen fra Electrolux automatisk døråbner, hvor maskinen åbner døren automatisk i den sidste del af programmet for at spare energi og forbedre resultatet af tørringen.

Opvaskemaskinens design er klassisk og lækkert, og vil passe ind i ethvert køkken. Den leveres uden topplade, og skal derfor monteres under et køkkenbord eller andet, da den ikke vil være til at have stående frit i køkkenet.  Indretningen af opvaskemaskinen er desuden super velfungerende og meget lige til.

Bestikbakke øverst

Øverst i opvaskemaskinen er der en bestikbakke, som gør det nemt og overskueligt at arrangere bestikket så det bliver helt rent og ikke står op af hinanden, som det ville have gjort i en kurv. Dette giver også mere plads til tallerkner i nederste skuffe. I øverste skuffe er der mulighed for at tilkøbe særlige grib til glas, som gør at et glas står helt sikkert og man kan derfor vaske sine ellers skrøbelige vinglas i maskinen.

Man kan med fordel benytte glasprogrammet for at skåne sine vinglas så meget som muligt. Opvaskemaskinen fra Electrolux har lys indvendigt, som gør det overskueligt at se ind i maskinen, men giver også bedre muligheder for at se om maskinen trænger til rengøring. Opvaskemaskinens mål er 82 cm og 88 cm på den højeste indstilling ved de justerbare ben under maskinen. Bredden er 59,6 cm og dybden er 58 cm. Brugerne er rigtig tilfredse med denne opvaskemaskine fra Electrolux og giver den gode anmeldelser.

Generelt om underbygningsopvaskemaskiner

Mange køkkener er fra start indrettet således, at en opvaskemaskine skal stå inde under en bordplade. En underbygningsopvaskemaskine er tilegnet en sådan plads i køkkenet. Disse opvaskemaskiner kommer nemlig uden topplade, så de er lige til at montere inde under en bordplade eller en anden overflade.

Kacacitet og indretning

Når man skal finde den helt rette opvaskemaskine er det vigtigt at holde sig nogle forskellige ting for øje. Man kan først og fremmest gøre sig tanker om, hvor stor man ønsker ens opvaskemaskine skal være. Der findes nemlig opvaskemaskiner til forskellige størrelser af familier. Hvis man er en familie på 4 eller flere er det en god idé med en stor opvaskemaskine, da man derved har sikret sig en maskine med stor kapacitet. Er man en mindre familie, enlig, et par eller har man måske bare ikke plads til en bred opvaskemaskine i sit køkken, så kan man måske nøjes med en smal opvaskemaskine.

Det er en god ting at holde sig for øje, om det er muligt at ændre på indretningen af opvaskemaskinen, sådan at det er muligt at tilpasse det service man skal have vasket op. Skal man f.eks. have et ildfastfad er det rart at kunne ligge nogle holdere ned, og omvendt, hvis man skal vaske vinglas, så er det en god ting, at opvaskemaskinen er udstyret med glasholdere, så glassene ikke går i stykker. Siemens [nyt vindue] har lavet en opvaskemaskine, som er rigtig fleksibel i sin indretning, til stor glæde for forbrugerne.

Hold øje med energiklasse og tørringsevne

Derudover er det vigtigt at tænke over, hvor energivenlig opvaskemaskinen er. Der findes forskellige energiklasser, hvor A+++ er den bedste. Energiklassen på opvaskemaskinen fortæller noget om, hvor miljø- og energivenlig den er. Ved at vælge en opvaskemaskine med høj energiklasse tager man både hensyn til miljøet og sin families elregning. En anden ting man kan tænke over er opvaskemaskinens tørreevne. Det er mest praktisk at når man har kørt en opvask, så er servicet også tørt og klar til at komme hen på sin rette plads, når vasken er færdig. Den bedste tørreklasse er tørreklasse A, og der er mange opvaskemaskiner som tilhører denne klasse. Det er ikke et sted man vil nøjes. Bosch [nyt vindue] er en producent som har flere opvaskemaskiner med høj energiklasse.

Lydniveau og funktioner

Det er en god idé at tænke over opvaskemaskinens lydniveau. Har man et køkken-alrum eller opholder man sig meget i køkkenet og er det til tider nødvendigt at være i køkkenet imens opvaskemaskinen vasker, er det en god ting at lede efter en opvaskemaskine som er støjsvag. Det skal gerne være på 40-45 dB.

Det er væsentligt hvilke funktioner og programmer ens opvaskemaskine har. Mange opvaskemaskiner har dels såkaldte hovedprogrammer og dertil tillægsvalg, som blandt andet kan være udskudt start, variospeed eller andet. Derudover kan man som forbruger overveje, hvilket service man bruger særligt meget af, og om man ved et køb af en opvaskemaskine med skånsomme programmer kunne slippe for at vaske sarte vinglas op i hånden, hvis man vidste, at maskinen havde et glasprogram.

Som med så meget andet teknologi er det nu også muligt at styre en opvaskemaskine via WIFI og nogle udbyder en app så man kan styre sin opvaskemaskine fra sin mobil eller tablet. Man behøver derfor slet ikke at være hjemme for at sætte sin opvaskemaskine over. Man kan styre det hvor end man er, når opvaskemaskinen er tilkoblet WIFI.

 

En tanke om “Underbygningsopvaskemaskine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.