Bedste trådløse høretelefoner i test

Rangeringen er baseret på produktets funktioner, design, pris, anmeldelser samt eksterne tests.


Trådløse bluetooth høretelefoner – stor købsguide

Uanset om du er fan af musik, podcasts, eller du simpelthen blot kan lide at tale med Google Assistant, kan et par gode trådløse høretelefoner omdanne alles lytteoplevelse til det bedre. Det største problem er dog, at der er masser af forskellige hovedtelefoner derude, og at de alle har noget, der er lidt anderledes end den anden.

Så hvad skal du overveje, når du køber et nyt par trådløse hovedtelefoner? Nå, for det første vil du tænke på den overordnede formfaktor. De vigtigste formfaktorer er in-ear, on-ear og over-ear høretelefoner – og de tilbyder alle forskellige niveauer af bærbarhed, komfort og funktionalitet. Næste du vil overveje er designet af hovedtelefonerne. Vi taler ikke om selve udseendet her – selvom det også kan være vigtigt for dig. I stedet refererer designet af ​​et par hovedtelefoner til, om de er åbne eller lukkede på ørekopperne, og forskellen i lytteoplevelsen kan være ret stor. Du vil også gerne overveje, om de er kablede eller trådløse, og hvis de har andre funktioner – som digital assistent support, aktiv støjreduktion og mulighed for appstyring.

Brandnavn kan også være vigtigt. Mens Sennheiser, Bose, Sony og Audio Technica er ofte betragtet som nogle af de førende navne i lydindustrien, kan mindre kendte mærker som Jaybird, Jabra og AKG have meget at tilbyde. Stadig, mens de tilbyder en billigere pris, vil du være ekstra forsigtig, når du køber hovedtelefoner fra et firma uden reel track record indenfor området. Der er trods alt ofte en grund til, at store mærker er mere betroede. De har teknologien, de har erfaringen og de har (oftest) kvaliteten.

Med så mange variabler at overveje, kan det være svært at finde ud af, hvilke hovedtelefoner der passer til dig. Det er imidlertid derfor, vi har samlet denne vejledning.

Hvilken type af trådløse høretelefoner skal jeg købe?

Den første ting at tænke på, når man køber et nyt par hovedtelefoner, er typen. Generelt er der tre typer at overveje – i-øret, på øret og over-øret – og på engelsk – in-ear, on-ear og over-ear. Nedenfor kan du se de 3 forskellige typer og hvilke fordele/ulemper der er ved de enkelte typer.

Trådløse høretelefoner in-ear

Der kan være vidt forskellige behov til hvad ens trådløse høretelefoner skal kunne. Trådløse høretelefoner som sidder inde i øret har bestemt sine fordele, da man for musikken direkte ind i øregangen og de er dermed mindre i størrelsen. Disse trådløse høretelefoner er optimeret til hverdagsbrug og træning, da de kan haves med i tasken eller lommen.

Uanset om du pendler eller træner, så er trådløse in-ear-hovedtelefoner designet til at give dig god lyd i en let og stabil pasform. Disse hovedtelefoner er nemme at bruge, nemme at parre med sin smartphone og lydkvaliteten er i top.

In-ear-hovedtelefoner har fået en dårlig ry, men sandheden er, at de er de mest bærbare hovedtelefoner på markedet, så hvis du leder efter noget at tage på farten (du kan nemt tage dem frem og gemme dem i din lomme igen), kan disse være din bedste løsning. Som navnet antyder, hviler øretelefoner inde i øret. Nogle hviler på dit ydre øre, specielt på en del af det ydre øre kaldet “Antitragus.” Andre bliver skubbet lidt dybere ind i ørekanalen, hvilket hjælper dem med at forblive på plads (ideel til brug under sport eller anden stringent aktivitet). Mange af disse modeller er desuden vandtætte/sved-resistente, og er netop derfor særlig velegnet til sport.

Bærbarhed er én ting, men komfort er en anden. Mens over-øret hovedtelefoner er utænkeligt den mest komfortable derude, er in-ear høretelefoner betragtet som de mindst komfortable. Nogle par kan endda skade din ørebrusk – selvom disse tilfælde er meget sjældne og normalt kun sker, hvis du har et “overforbrug” af dine trådløse bluetooth høretelefoner. Generelt vænner de fleste sig til at bruge  i-øret-hovedtelefoner, men hvis du køber et nyt par “ørepropper”, kan det tage nogle dage i brug før at det sker. Desuden er det også meget forskellige om man kan lide følelsen af et in-ear headset. Nedenfor kan du se de mest almindelige fordele og ulemper.

Fordele

Transportabel. På grund af deres størrelse og vægt er in-ear høretelefoner de mest bærbare af de tre typer af hovedtelefoner. Du kan nemt stikke dem i lommerne, når de ikke er i brug. Vil du ikke have dem i lommen, kan du lade dem hænge rundt om halsen – hvis det ikke er “100%” trådløse.

Støjisolering. Trådløse in-ear høretelefoner har en god lydisolering, da de placeres direkte i dit øre. Hvis du ikke er sikker på præcis, hvilken støjisolering der er, så skal du se om der står noget om aktiv eller passiv støjreduktion.

Perfekt til motion. Denne fordel binder tilbage til bærbarhed, men går et skridt videre. In-ear høretelefoner er stort set de valgte hovedtelefoner, når det kommer til at træne. Ja, nogle bruger stadig andre typer hovedtelefoner, men disse er langt den mest populære på grund af, hvor lette de er. Her får du et simpelt sports headset, som er behagelige og giver dig den øgede fokus til træningen. Og der findes mange forskellige in-ear sports høretelefoner.

Ulemper

Lydkvalitet. For det meste er lyden ikke det stærke punkt i in-ear høretelefonerne, især i den billige ende. Større hovedtelefoner kan reproducere en mere behagelig lyd simpelthen fordi de er i stand til. Større drivere betyder generelt bedre lyd, og in-ear høretelefoner bruger små drivere til at opretholde deres bærbare formfaktor.

Ledninger bliver let sammenflettet. Igen, dette gælder ikke for alle in-ears, men for størstedelens vedkommende bliver ledningerne hele tiden sammenflettet. Som i hele tiden. Og det kan være meget irriterende. Vælger du at købe nogle 100 % trådløse, såsom Apple AirPods 2 eller Jabra Elite Active, så er du helt ude over dette problem.

Trådløse høretelefoner on-ear

Der kan være vidt forskellige behov til hvad ens trådløse høretelefoner skal kunne. Trådløse høretelefoner som sidder på øret har bestemt sine fordele, da man skåner øregangen for direkte lydbølger. Desuden ser det smart ud med en on-ear høretelefon, som fås i et hav af forskellige designs.

Uanset om du pendler, træner, læser eller går en tur, så er trådløse on-ear hovedtelefoner designet til at give dig god lyd i en let og stabil pasform. Disse hovedtelefoner er nemme at bruge, nemme at parre med sin smartphone og lydkvaliteten er i top.

On-ear hovedtelefoner tilbyder et godt alternativ mellem i-øret og over-øret hovedtelefoner. Mens de holder den samme generelle form som over-øret hovedtelefoner, er de normalt lidt mindre og ofte kan folde op – hvilket gør dem til et godt valg for dem, der ikke kan lide hovedtelefoner i øret, men stadig vil have noget, de kan passe ind i en taske uden at tilføje for meget vægt. Afvejningen er, at de fleste mennesker finder øretelefoner til at være lidt mere komfortable end in-ear høretelefoner, og de tilbyder ofte også en bedre lydkvalitet – takket være, at de har mere plads til at indarbejde større drivere.

Når det kommer til komfort, giver øre-hovedtelefoner et kompromis mellem komfortable over-ear høretelefoner og mindre behagelige in-ear høretelefoner. On-ear hovedtelefoner, som navnet antyder, har polstring, som hviler på yderøret. Komfort her er mere defineret af, hvor hårdt klemmen er. For hårdt, og hovedtelefonerne kan ikke bæres for længe uden at blive ubehageligt og at du får ømme øre. For blød, og hovedtelefonerne falder af.

On-ear hovedtelefoner er et godt valg for dem, der ønsker et par flotte høretelefoner til at tage på farten. Dem som ikke har noget imod den større størrelse og det faktum, at de ikke passer i lommen. Nogle hovedtelefoner på øret kan være gode til træning, men du vil gerne sikre dig, at de tilbyder en relativt hård klemme for at sikre, at de bliver på hovedet. Derudover vil du sikre dig at skal du have et sæt sports høretelefoner, at de er resistente overfor vand og sved.

Fordele

Bærbare. Selv om de ikke er så lette at have i lommen som in-ear høretelefoner, er de også ret bærbare. De er normalt til folk, der ønsker et skridt op i lydkvalitet, men vil ikke have noget for stort eller omfangsrige. Mange af dem har også hængsler, som hjælper dem med at folde til halvdelen af deres originale størrelse.

Større batterier. Sammen med en større størrelse kommer der mere plads til at passe et større batteri ind i høretelefonerne. Jo mere lytte tid, desto bedre.

Bedre lyd. Disse er ikke beregnet til at passe i lommen, så mange on-ear høretelefoner bruger større drivere, som giver bedre samlet lyd.

Ulemper

Sværere at bære rundt. Ja, disse headsets er stadig bærbare, men de er ikke så bærbare som in-ear ørepropper. At kaste dem i en rygsæk er let, men held og lykke med at stikke dem i jakkelommen.

Ikke den bedste støjisolering. Fordi de sidder på dit øre og ikke i eller omkring dem, tillader de normalt, at der kommer udvendig ind. Der er dog flere og flere modeller som inkludere aktiv støjreduktion og som lykkedes med det.

Trådløse høretelefoner over-ear

Over-øret hovedtelefoner er ultimative i komfort og lydkvalitet – men langt den mindst bærbare af de tre formfaktorer/typer. Det kan være en lille ting for dem, der leder efter et par gode hovedtelefoner, der skal bruges hjemme, men hvis du leder efter et par hovedtelefoner til at tage på farten, er du sandsynligvis bedre tjent med et par on-ear eller in-ear høretelefoner.

Som navnet antyder, over-ear hovedtelefoner, er de ofte ikke i kontakt med dine øre overhovedet. I stedet har de polstring, der klemmer rundt om dine ører. Sådan kan de være behagelige i en længere periode end ellers. Dine ører er meget mere skrøbelige og modtagelige overfor ubehag end så meget andet. En del af årsagen til at hovedtelefonerne kan lyde så meget bedre, er at de har mere plads til større drivere – eller forskellige typer drivere, der kræver lidt mere plads til at fungere korrekt.

Fordele

Bedste lyd. Igen er det ikke altid tilfældet, men generelt har store over-ear høretelefoner tendens til at lyde bedst, fordi de har de største drivere i ørekopperne. Nogle producenter negligere størrelsen og skaber hovedtelefoner, der er bygget til lydkvalitet frem for alle andre features.

Største batterier. Kan man se en tendens her? Alt kommer tilbage til størrelse. At have mere plads til at arbejde med giver producenterne frihed til at sætte større batterier i disse, for at få dem til at holde længe. Nogle modeller holder i over 30 timer, som eksempelvis de smarte Jabra 85H.

Maksimal komfort. Større ørekopper betyder mere jævn vægtfordeling. Derudover udnytter mange producenter størrelsen til at tilføje materialer som skum, læder og velour.

Ulemper

Sværest at bære rundt. Da de er større, har over-ører tendens til at være sværere at bære. Nogle kommer med bæretasker for at beskytte dem under rejsen, men de er stadig ikke så nemt at bære som de to andre typer af hovedtelefoner.

Pris. Dette varierer afhængigt af, hvor godt et bestemt par hovedtelefoner rent faktisk er, men da over-øret har tendens til at have den bedste lydkvalitet, har de også en tendens til at være den dyreste.

Power. Selv om dette er et yderst sjældent problem, kan nogle gange de avancerede hovedtelefoner du køber bruge en forstærker. Dette er generelt forbeholdt entusiaster og hovedtelefoner, der er ekstremt specialiserede. Det er ikke et problem hos nogle af de modeller vi har valgt på siden her.

Producenter af trådløse høretelefoner

Der findes et utal af forskellige mærker og producenter at høretelefoner og trådløse høretelefoner. Som også nævnt tidligere, så kan du gå efter nogle af de kendte mærker, og være sikker på at kvaliteten er god. Alternativt, kan du vælge nogle af de mere ukendte mærker, som også typisk er en anelse billigere, og ikke være helt sikker på at du får værdi for pengene. I dette afsnit vil vi gennemgå nogle af de meste kendte mærker/producenter af trådløse høretelefoner.

Bose høretelefoner

Bose er en af de mest kendte producenter af høretelefoner, også især inden for trådløse høretelefoner. Bose blev stiftet tilbage i 1964 og er i dag et yderst anerkendt brand indenfor lyd – både højtalere og høretelefoner. Bose blev stiftet af en professor fra MIT (Massachusetts Institute of Technology), med principperne om at udvikle teknologier til fordel for kunder.

Bose er med på beatet indenfor de nyeste teknologier, og har bl.a. Være frontløbere på aktiv støjreduktion (ANC – Active Noise Cancelling) i trådløse høretelefoner. Deres seneste produkter er således markedsleder på dette område, med en teknologi som er helt fremme med de bedste produkter på markedet.

Bose er særligt store inden for trådløse høretelefoner, og laver en lang række produkter i disse kategorier. På nedenstående links kan du læse mere om deres enkelte kategorier på Bose’s egen hjemmeside.

Bose støjreducerende hovedtelefoner: link

Bose trådløse høretelefoner: link

Bose sportshovedtelefoner: link

B&O høretelefoner

De fleste i Danmark kender til Bang & Olufsen. Et anerkendt brand indenfor Lyd og TV i mange år. Virksomheden stammer fra en mindre dansk by, Struer, hvor kvalitet altid har været i højsædet. Dette er der ikke lavet om på den dag i dag, og man ser stadig at alle B&O produkter er af højeste standard.

Bang & Olufsen høretelefoner går under navnet Beoplay, og fås i forskellige former og størrelser. Beoplay er ligeledes delt op i 3 typer, nemlig over-ear høretelefoner, on-ear høretelefoner og in-ear høretelefoner. Alle deres modeller udarbejdet i gode materialer og er altid anerkendt for deres rigtig flotte designs og høje brugervenlighed. B&O trådløse høretelefoner er af høj standard, og størstedelen bliver anerkendt af både eksperter og forbrugere.

Du kan enten læse om nogle af de B&O Beoplay produkter som er særlig udvalg på denne side – eksempelvis Beoplay H9i, eller kigge på Bang & Olufsens side, hvor alle deres modeller er samlet:

B&O Beoplay høretelefoner: link

Apple høretelefoner / Beats høretelefoner

Apple høretelefoner ses overalt i verden, da deres smartphone – iPhone – er en af de mest udbredte mobiltelefoner. De klassiske kablede Apple høretelefoner medfølger hver gang du køber en ny telefon. Apple har seneste lanceret en variation som havde fjernet alle ledninger, og dermed lavet de første 100 % trådløse Apple høretelefoner. Disse trådløse høretelefoner fra Apple, kaldet Apple AirPods, ses i større omfang blandt danskere som udenlandske, da de kombineret med sin iPhone fungerer rigtig godt.

AirPods er ikke længere de eneste Apple høretelefoner man kan købe. Den dag i dag er Apple nemlig ejere af mærket Beats, som er et af de førende mærker indenfor trådløse høretelefoner. Beats høretelefoner blev særligt populære, da de formåede at lave nogle fede designs som havde en særlig høj lydkvalitet. Beats blev oprindeligt formet af rapperen Dr. Dre, som er kendt for at lavet et utal kendte rap-sange. Lydkvaliteten i Beats høretelefoner er også høj den dag i dag, og Beats høretelefoner er blandt de bedre trådløse headset på markedet.

Ligesom de resterende mærker, kan du få Beats hovedtelefoner i både in-, on- og over-ear type. Derudover kan du få modeller som er særlig velegnet som sports høretelefoner, mens du kan få modeller som er velegnet til lydentusiaster.

Se Apple trådløse høretelefoner her: link

Se Beats trådløse høretelefoner her: link

Sony høretelefoner

Sony har altid været frontløber når det gælder musik og høretelefoner. Det gør sig også gældende inden for trådløse høretelefoner. Sony trådløse høretelefoner er også høretelefoner testvindere, da de kombinere design og kvalitet. Det seneste tilfælde på en bedst i test trådløs høretelefon, er deres trådløse Sony WH-1000MX3, som leverer sublim støjreduktion og en lydkvalitet som er uovertruffen.

Sony trådløse høretelefoner bliver produceret i flere forskellige typer, hvor du blandt andet kan finde store over-ear høretelefoner med høj lydkvalitet, som mindre og billigere in-ear høretelefoner. Sony laver endda også disse fuldkomne trådløse høretelefoner, som ikke har nogen form for ledning tilsluttet. Hos Sony går de under betegnelsen “virkelig trådløst”, hvor de pt har 4 forskellige modeller.

Du kan se alle Sony’s hovedtelefoner her: link

Samsung høretelefoner / AKG høretelefoner / JBL høretelefoner

Samsung er endnu en velkendt spiller på markedet indenfor elektronik, herunder trådløse headsets, musik, TV og naturligvis smartphones og tablets. Samsung er blandt verdens førende elektronik producenter, og dette betyder at de har de finansielle kræfter det kræver, at være innovative i sin udvikling af trådløse hovedtelefoner, noise cancelling høretelefoner og hvad der ellers findes på markedet.

Samsung har senest lanceret deres 100% trådløse høretelefoner, Samsung Galaxy Buds, “True Wireless Earbuds”, som er blevet testet blandt tusindvis af brugere og anmeldelse. Samsung Earbuds er helt klar anbefalet til dem som ejer en Samsung telefon, da der er en række fordele i den sammenhæng. Det er trådløse høretelefoner med bluetooth, og er samtidig en model som har været med i mange høretelefoner test.

Derudover skal det nævnes at AKG høretelefoner hører ind under Samsung mærket. AKG høretelefoner bliver mere og mere populære. AKG høretelefoner leverer høj kvalitet, i sær inden for støjdæmpende høretelefoner.

Ligeledes med AKG, så er JBL højtalere og høretelefoner også en del af Samsung. Både AKG og JBL høre ind under selskabet Harman, som er ejet af giganten Samsung. JBL høretelefoner er ligesom de øvrige producenter, store indenfor i øre høretelefoner, samt on-ear og over-ear.

Ønsker du at læse mere om Samsung høretelefoner kan du læse om dem her: link

Ønsker du at købe Samsung Galaxy Buds, klik her: link

Se alle AKG høretelefoner her: link

Se alle JBL høretelefoner her: link

Sennheiser høretelefoner

Sennheiser har altid været med på den nyeste mode når det gælder lydkvalitet, trådløs teknologi og design af høretelefoner. Sennheiser blev stiftet tilbage i slutningen af 2. Verdenskrig i 1945. Dengang hed virksomheden “Laboratorium Wennebostel”, og blev grundlagt af tyske Prof. Dr. Fritz Sennheiser. Virksomhed har i dag knap 3.000 ansatte på verdensplan, hvoraf ca. 50 % er i Tyskland og resten er fordelt omkring i verden.

Som så mange andre tyske virksomheder, var kvalitet i hovedsædet og er det ligeledes den dag i dag. Lyd og mikrofoner er deres speciale i dag, og Sennheiser lever af at lave innovative løsninger inden for høretelefoner,  hvor de både er førende på in-ear høretelefoner, over-ear høretelefoner, sports hovedtelefoner og andre forskellige slags trådløse høretelefoner.

Sennheiser in-ear hovedtelefoner er små og komfortable, men de giver stadig en fantastisk lyd. Sennheiser producerer både in-ear hovedtelefoner med og uden ledning, og er også kommet med på bølgen om at lave fuldstændig trådløse høretelefoner.

I linket her kan du læse om alle Sennheiser høretelefoner; som sagt, så kan du både finde Sennheiser in-ear høretelefoner, Sennheiser over-ear høretelefoner og en lang række forskellige Sennheiser trådløse høretelefoner med og uden støjdæmpende funktion: link

Se alle trådløse Sennheiser høretelefoner her: link

Jabra høretelefoner

Jabra er et af de mærker som man er begyndt at lægge mere mærke til. Jabra er en del af GN-gruppen, der blev grundlagt for 150 år siden. I dag er Jabra de eneste, der producerer headset/speakerphones til fritid og professionelt brug samt høreapparater under samme tag. Jabra udnytter derfor udvikling/viden på lyd og arbejder med dedikeret fokus  ̶  for at gøre lyden i dit liv bedre.

Jabra har den klare fordel, at være ejet af et selskab som er dedikeret til at lave høreapparater. Denne fordel kan de anvende i deres produktion af deres trådløse Jabra høretelefoner, da det kan give en række fordele. Jabra høretelefoner bliver som sagt mere og mere populære, da de i højere grad bliver fremhævet i flere trådløse høretelefon tests og ligeledes får gode anmeldelser.

Trådløse høretelefoner fra Jabra findes i forskellige typer. Jabra har mange år været markedsledende indenfor headsets og speakers til kontoret. De senere år har Jabra bevæget sig ind på markedet for trådløse høretelefoner til private forbrugere; og har vist sig at klare det meget godt.

Jabra trådløse høretelefoner har primært været særlig henvendt til at dyrke sport, og deres seneste lanceringer af 100% trådløse headsets, har de været særlig velegnet til motion. Dette er eksempelvis de smarte Jabra Elite Active 65t. Udover deres anbefalede trådløse sportsheadset, har Jabra ligeledes lavet et sæt trådløse høretelefoner med aktiv støjdæmpning, til musik og opkald. Disse har vi skrevet om her på siden, og de hedder Jabra 85H.

Overvejer du et trådløst sportsheadset fra Jabra, kan du se de forskellige modeller her: link

Marshall høretelefoner

Marshall er mærket som giver dig det rå og retro look, når du er på jagt efter et par nye trådløse høretelefoner. Marshall høretelefoner har alle dage været kendt for at levere et retro design til en fornuftig pris, uden at gå på kompromis med lyden. Marshall har tidligere været rigtig gode til at lave forstærkere og højtalere, men er de senere år fundet vej ind på markedet for trådløse høretelefoner. Seneste eksempel på dette er de nye trådløse Marshall Major III Bluetooth, som du kan læse mere om i linket.

Trådløse Marshall hovedtelefoner kan fås i alle typer og bliver typisk lavet i tre forskellige farver. Om du Marshall trådløse høretelefoner som in-ear, on-ear eller over-ear kan du også vælge mellem om det skal være sort, brun eller hvid farve.

Marshall hovedtelefoner ligger typisk lidt billigere end de øvrige mærker, fordi lydkvaliteten ikke er helt i samme niveau. Ved at købe en Marshall høretelefon, får du et flot og retro design til en overkommelig pris.

Se alle Marshall høretelefoner her: link

Trådløse høretelefoner test – testkilder

Markedet for trådløse høretelefoner er ekstremt bredt, og det kan være meget svært at finde frem til hvad der er de bedste trådløse høretelefoner for netop dig. Via vores guide på denne side, har vi inden for hver type af trådløse høretelefoner, fundet frem til de mest populære trådløse høretelefoner. Der findes et utal af hovedtelefoner tests på nettet, og vi har forsøgt at samle nogle af de mest troværdige og omfangsrige test af trådløse høretelefoner.

Forbrugerrådet Tænk – Test af høretelefoner

I denne test har den danske Forbrugerrådet Tænk været inde og test 70 forskellige hovedtelefoner og øretelefoner. I deres høretelefoner test har de haft særlig fokus på lydkvalitet, komfort og holdbarhed, støjforurening og funktioner.

Kåret som bedst i test blev modeller fra henholdsvis Sennheiser og Bose.

Bemærk at testen er fra 2015 og der er derfor ikke de nyeste modeller inkluderet i testen.

Du kan læse hele testen i linket nedenfor, såfremt du har medlemskab.

Læs hele testen her

What Hi-Fi? Test af bedste trådløse bluetooth høretelefoner 2019

Denne test fra engelske What Hi-Fi?, som er blandt verdens største magasiner inden for tech, har haft fokus på trådløse høretelefoner med bluetooth opkobling. I testen er der særlig fokus på tre forskellige typer – test af trådløse in-ear høretelefoner, test af over-ear høretelefoner og en test af støjdæmpende høretelefoner.

Denne trådløse høretelefoner test har testet de bedste høretelefoner på markedet, og rangeret dem ud fra hvilke grunde der er til at købe produktet og hvilke grunde der er til ikke at købe.

I den trådløse høretelefon test er den ultimative testvinder Sony WH-1000XM3, som får en købsanbefaling grundet den detaljerede og dynamiske lydkvalitet, de smarte og intuitive funktionaliteter og ikke mindst modellens effektive batteri og støjreducering.

Læs hele testen her

TrustedReviews.com – Bedste trådløse høretelefoner i 2019

I denne test af trådløse hovedtelefoner har det amerikanske TrustedReviews.com været ude og teste 14 forskellige høretelefoner på kryds og tværs. TrustedReviews.com har udarbejdet tusindevis af reviews af produkter, for at finde frem til de absolut bedste på markedet. Dette er også tilfældet med deres test af trådløse hovedtelefoner, som benytter sig af Bluetooth teknologi.

Ligesom i testen ovenfor, så er den ultimative testvinder altså Sony WH-1000XM3. Der er ikke mange negative ting at sætte på disse høretelefoner, og deres evne til at lave støjreducering er bare uden sammenligning.

Du kan læse den lange test af trådløse høretelefoner i linket nedenfor, samt se hvilke modeller de har inkluderet i deres test udover:

Læs hele testen her

Ekstra Bladet – test af in-ear høretelefoner

I denne test af trådløse in-ear høretelefoner, gennemgår reaktionen på Ekstra Bladet hvad de mener af de bedste in-ear høretelefoner.

I denne test har de fokus på to forskellige ægte trådløse høretelefoner; henholdsvis Sennheiser Momentum True Wireless og Jabra Evolve 65t. Begge modeller er blandt de mest populære ægte trådløse høretelefoner og de klare sig også godt i denne trådløse headset test. Testvinderen af disse to modeller blev Jabra Evolve 65t, selvom det var et ganske tæt kapløb.

Nedenfor kan du læse mere om de enkelte modellen, som om hvorfor at det trådløse Jabra headset løb med sejren frem for Sennheiser modellen:

Læs hele testen her

Aktiv Træning – Stortest af trådløse høretelefoner

I denne store test af trådløse høretelefoner, bliver der lagt særlig fokus hvordan de trådløse headset er til sport. Sport er et vigtigt element og er et af de primære område hvor det trådløse element virkelig kommer til sin ret.

I denne test at trådløse in-ear høretelefoner (opdelt i to kategorier), har Aktiv Træning testet 14 sportsheadset, som hver i sær er blevet testet i længere tid i dagligdagen og med på træning. I deres vurdering og test bliver der lagt vægt på følgende 4 parametre: Fit/komfort, betjening, lydkvalitet og værdi for pengene.

Derudover har de en karakterskala som hedder fra 0-6 hvor 0 er elendigt og 6 er forrygende. Ydermere bliver enkelte af modellerne stemplet, hvis de enten er testvinder, et godt køb eller hvis de er særlig favorit.

I den trådløse kategori med ledning mellem ørene, er vinderen Jaybird X3. Modellen scorer højt på alle 4 parametre og bliver beskrevet som følger: “Et gennemtængt, velsiddende og velbygget headset, der hele vejen rundt lige har dét der ekstra. Men giv os USB, tak.”.

Blandt de totalt trådløse sportsheadset er det Samsung Galaxy Icon X der løber med sejren. Blandt dens nøglefunktioner er bl.a. Offline musik, autotracking, stemmestyring og op til 7 timers batteri. Med andre ord, rigtig mange gode funktioner samlet i ét meget lille produkt. Aktiv Træning siger selv følgende om produktet: “Særdeles velsiddende og tekniske totalt overbevisende sportsheadset, der i et tæt og dygtigt topfelt scorer ‘fuldt hus’.”

Ønsker du at læse mere om den store test af sportsheadset, så klik i linket nedenfor.

Læs hele testen her

SoundsGuys.com – Bedste aktive støjreducerende trådløse høretelefoner

Hvis du er på udkig efter trådløse høretelefoner med aktiv støjreduktion, så skal du læse videre her. I den store test af høretelefoner med noise cancelling af SoundsGuys, har de gennemgået de 5 mest populære modeller og rangeret dem. I testen har der været særlig fokus på de enkelte trådløse hovedtelefoners evne til at reducere støj omkring, således at man kan have 100 % fokus på den musik man gerne vil høre.

I testen har der som sagt været 5 forskellige modeller, heriblandt Sony WH-1000XM3, Bose QuietComfort 35 II og Jabra Elite 85H samt to forskellige AKG høretelefoner.

Som testvinder i testen finder du Sony’s trådløse høretelefon. Modellen har en fænomenal aktiv støjreducering, samtidig med en rigtig god applikation og en endnu bedre lydkvalitet. Modellen nævnes som den “Bedste all-around” og får en score på 8.8 ud af 10. Denne bliver stærkt efterfulgt af konkurrenten Bose QC 35 II, som får en score på 8.6 ud af 10. Her fremhæves også den superbe ANC (active noise cancellation), samt en høj komfort og et funktionelt design.

Skal du vide mere om de enkelte modeller og hvordan de hver i sær testede i den aktive støjreduktion, klik da i linket nedenfor, som sender dig videre til den gode trådløse hovedtelefoner med aktiv støjreducering test.

Læs hele testen her

Ofte stillede spørgsmål

Skal jeg vælge trådløse høretelefoner til sport?

Den trådløse lyd er til fart og action – du gider ikke døje med ledninger nå du skal ud og løbe, cykle en tur eller styrketræne nede i fitteren. Musik til træningen er noget de fleste foretrækker, og mulighederne indenfor sportsheadset er eksploderet de seneste år. Efter lanceringen af iPhone 7, hvor Apple tog det drastiske valg at fjerne 3,5-mm-hovedtelefonstikket (jack-stikket), er der mange ‘gamle’ hovedtelefoner, der er blevet nær ubrugelige. NU står producenterne på spring for at sælge nye trådløse hovedtelefoner til os, der styrketræner, løber, svømmer og cykler.

Der findes to forskellige typer trådløse hovedtelefoner: dem, der stadig har en ledning fra det ene øre til det andet, og de ægte kabelfri – truly wireless – hvor du simpelthen bare sætter to trådløse enheder i ørerne. Den sidste kategori er relativt ny, og det bærer flere af produkterne da også præg af. Der er en del børnesygdomme i kategorien, og produkterne er også stadig en del dyrere end de mere traditionelle headset. Ikke desto mindre er det fantastisk at tage en løbetur eller knokle med vægtstængerne uden at have en ledning dinglende bag nakken.

Trådløse høretelefoner er således det helt rigtige valg, hvis du skal have et par høretelefoner til at dyrke sport. Det du skal gøre op med dig selv er, hvilket type at trådløse høretelefoner skal du have? Det er klart mest populært at gå med in-ear høretelefonerne – med ledning fra det ene øre til det andet. Dog ser man flere og flere producenter lave disse ægte trådløse høretelefoner, som også fungerer godt.

Hvad er forskellen på passiv og aktiv støjreduktion?

Dette er en af de ting, der lyder ens, men har meget stor forskellig betydning. Passiv støjreduktion (eller støjisolering) betyder “bare”, at produktet lægger sig fysisk mellem øret og lyden udefra og dermed blokerer støj fra at komme ind i øret. Helt tilsvarende en øreprop. Dette forekommer typisk i in-ear modellerne, som i de flest tilfælde kan fungere netop som en øreprop og dermed give passiv støjreduktion.

Aktiv støjreduktion (ANC) fungerer forskellig, selvom slutmålet er det samme. Produkter med ANC har små mikrofoner i dem, der optager den lyd/støj som er omkring dig. Hovedtelefonerne producerer derefter den modsatte lydbølge for aktivt at afbryde den uønskede lyd. Det er alt baseret på fysik og lydbølger. Som du kan forestille dig, er dette ikke en nem ting at opnå. Når hovedtelefoner hævder at de har støjreduktion, er det væsentligt at læse anmeldelserne heraf, da der kan været meget variation i effektiviteten af denne støjreduktion. Køber du et trådløst headset med aktiv støjreduktion fra eksempelvis Bose eller Sony, kan du vide dig sikker på at de fungerer godt – men det er langt fra tilfældet med alle mærker.

Hvad er flad/neutral lyd?

Mange gange hører du nogen henviser til et par hovedtelefoner, som at have en “flad” eller en “neutral” lyd. Dybest set betyder det, at hovedtelefonerne reproducerer det signal, de modtager fra kildeenheden, med så lidt afvigelse fra den som muligt. Det kan virke som om dette er noget, du vil have alle hovedtelefoner til at gøre, men der er grunde til, at de fleste ikke gør det.

Generelt er en flad lyd ikke en meget spændende lyd. Så mange hovedtelefon producenter giver et lille boost til bestemte frekvenser for at gøre dem mere tiltrækkende til lytteren. Dette er ikke ligefrem en dårlig ting, da nogle mennesker kan lide mere bas i deres musik, mens andre foretrækker vokaler og instrumenter til at have forrang. Et fladt lydende par hovedtelefoner bruges, mens lyd produceres eller blandes, så lyden lyder bedst uanset hvilken type enhed den afspilles senere. Hvis du ikke producerer eller blander lyd, behøver du ikke nødvendigvis et par neutrale hovedtelefoner, medmindre du foretrækker den slags lyd.

error: