Trådløse høretelefoner

I tabellen nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

Model Navn Butik
1. Bose
QuietComfort 20
Klik
2. Jabra
Elite Sport
Klik
3. Bose
SoundLink On-Ear
Klik
4. Marshall
Major II Wireless
Klik
5. Bose
QuietComfort 35 II
Klik
6. Sony
WH-1000XM2
Klik
7. B&O
Beoplay H7
Klik

 

Hvilken form for trådløs høretelefon skal jeg vælge?

Okay, så du har bestemt dig for trådløse hovedtelefoner. Men hvilken slags skal du vælge? Der findes både dem, som sidder inde i øret (in-ear), dem som lægger sig uden på øret (on-ear), og dem med større ørekopper, der går hele vejen rundt (over-ear). Og så er der dem med aktiv støjreduktion. Valget kan være svært.

For at tage det med uden på og rundt om øret først: Fordelen ved ørekopper, der lægger sig uden på øret, er at de er mindre og kan være mere behagelige i sommervarmen. En væsentlig ulempe er, at de ikke har plads til lige så store drivere – og derfor ofte har reduceret dynamik og mindre energi i basområdet i forhold til over-ear modellerne, der netop går rundt om øret. Omvendt har store kopper fordelen af at sidde mere behageligt på hovedet, og de har flere eller større drivere, hvilket som regel resulterer i en bedre lyd i højere kvalitet. Ulempen er, at de kan føles klamme over tid, og de fylder mere i tasken og om hovedet.

Og så er der de trådløse høretelefoner med aktiv støjreduktion. De er vældig praktiske, hvis man ofte befinde sig i støjende omgivelser. Rejser du eksempelvis meget med fly eller tog, er det vældig rart med støjdæmpning, da det fjerner al det støj og larm som dit øre ellers har vænnet sig til. Det kan også være rart for folk, der arbejder i åbne kontorlandskaber og gerne vil lukke omverdenen ude, så man bedre kan koncentrerer sig. Desuden kan de være fristende at bruge, når man er ude i tung trafik, for at holde larmen ude – men det kan også være farligt og er desuden ulovligt – så det skal man ikke.